Симптом:

Кога користите алатка за поправка на Outlook Inbox (Scanpst.exe) за да ја поправите оштетената или оштетена датотека за лични папки Outlook (PST), за време на процесот на скенирање, scanpst ќе ја пријави следната грешка и потоа ќе го прекине процесот на скенирање:

Настана грешка што предизвика запирање на скенирањето. Не се направени промени во скенираната датотека.

на екранот:

Подолу е прикажано на екранот од грешката:

Прецизно објаснување:

Scanpst може да врати само оштетена PST-датотека чија структура не е оштетена. Ако корупцијата или оштетувањето на датотеката PST е премногу сериозна, а структурата на датотеката е целосно lost, тогаш scanpst ќе се соочи со неочекувани грешки што ќе го прекинат процесот на скенирање.

Со професионална алатка DataNumen Outlook Repair, ќе можете да ја поправите оштетената PST-датотека и да го решите проблемот. Со софистицирано програмирање и алгоритамска методологија, DataNumen Outlook Repair секогаш ќе се опорави мost од податоците што можат да се обноват, ја формираат корумпираната PST-датотека, многу повеќе од оние обновени со scanpst, т.е. тоа е најдобрата алатка за обновување на Outlook на пазарот.

Примерок датотеки:

Корумпирана датотека: Тест5.пст

Датотека поправена од DataNumen Outlook Repair: Test5_fixed.pst

Референци: