Симптом:

Кога користите алатка за поправка на Outlook Inbox (Scanpst.exe) за да ја поправите оштетената или расипана датотека за лични папки Outlook (PST), алатката може да ги пронајде грешките во датотеката PST, но може да врати само мал дел од податоците, со сите преостанатите податоци лost во фиксната датотека PST.

Прецизно објаснување:

Способноста на scanpst е многу ограничена. Кога корупцијата или оштетувањето на PST-датотеката е премногу сериозна, тогаш scanpst ќе може да обнови само мал дел од податоците.

Треба да користите професионална алатка DataNumen Outlook Repair за да ја поправите оштетената датотека PST. Со софистицирано програмирање и алгоритамска методологија, DataNumen Outlook Repair секогаш ќе се опорави мost од податоците што можат да се обноват, ја формираат корумпираната PST-датотека, многу повеќе од оние обновени со scanpst, т.е. тоа е најдобрата алатка за обновување на Outlook на пазарот.

Примерок датотеки:

Корумпирано досие Датотека поправена од scanpst Датотека поправена од DataNumen Outlook Repair
Тест1_2.ств Тест1_2_ фиксен (scanpst) .pst

(вратени се само 2 папки, вратени 0% е-пошта)

Тест1_2_ фиксен (dolkr) .pst

(Вратени 100% податоци)

Тест1_3.ств Тест1_3_ фиксен (scanpst) .pst

(само четири папки се вратени, 0% е-пошта вратени)

Тест1_3_ фиксен (dolkr) .pst

(Вратени 100% податоци)

Тест1_4.ств Тест1_4_ фиксен (scanpst) .pst

(вратени се само 78% е-пошта)

Тест1_4_ фиксен (dolkr) .pst

(Вратени 100% податоци)

Тест1_5.ств Тест1_5_ фиксен (scanpst) .pst

(вратени се само 49% е-пошта)

Тест1_5_ фиксен (dolkr) .pst

(Вратени 100% податоци)

Референци: