Симптом:

Откако Microsoft Outlook презема е-пошта на вашиот локален компјутер, може да ја добиете следната порака за грешка:

Не може да се пристапи до датотеката xxxx.pst. Грешка во податоците. Проверка на цикличен вишок.

или:

Грешка во податоците (проверка на циклична вишок)

каде што 'xxxx.pst' е името на вашата датотека PST Outlook.

Можеби нема да можете да прегледате некои од преземените е-пошта. Кога ќе кликнете на папката Избришани ставки, може да ја добиете следнава порака за грешка:

Грешка во 0x80040116

Прецизно објаснување:

Ова прашање може да се појави ако вашата PST-датотека е оштетена. Треба да го користите нашиот производ DataNumen Outlook Repair да ја поправите оштетената датотека PST и да го решите проблемот.

Референци: