Симптом:

Кога тиtart Microsoft Office Outlook, може да ја добиете следнава порака за грешка:

Не може да се прошири папката. Множеството папки не може да се отвори. Продавницата за информации не може да се отвори.

Оваа грешка може да се појави и кога ќе се обидете да отворите датотека со податоци Outlook PST.

Прецизно објаснување:

Оваа грешка се јавува ако е точно еден од следниве услови:

  • Вашата датотека Outlook PST е оштетена.
  • Хард дискот каде што се наоѓа вашата датотека Outlook PST има некои лоши сектори.

За првиот случај, треба да го користите нашиот производ DataNumen Outlook Repair за да ја поправите датотеката и да го решите проблемот.

За вториот случај, подобро е да креирате слика на дискот на неуспешниот хард диск со софтвер како што е DataNumen Disk Image, потоа користете DataNumen Outlook Repair до директно вратете ги податоците за Outlook од датотеката со слики на дискот, или поправете ја PST-датотеката на погрешен тврд диск, како што следува:

  1. Изберете ја PST-датотеката на погрешен тврд диск како изворна датотека што треба да се поправи.
  2. Монтирајте надворешен USB-диск на компјутерот и поставете ја излезната фиксна датотека на надворешниот USB-диск, наместо на оригиналниот хард диск.
  3. Кликнете „С.tart Repair ”за да се изврши процесот на враќање.

Референци: