Со сè побрзиот раст на личната комуникација и информации, датотеката Outlook PST, која ги содржи овие податоци, исто така, драматично се шири. Затоа, понекогаш треба да ја поделиме големата PST-датотека на мали, од која било од следниве причини:

  • Големата големина на датотеката и големиот број предмети ќе доведат до бавна брзина во многу операции, како што се пребарување, преместување и сл., Така што ќе можете да ги поделите на мали парчиња и да добиете полесно и побрзо управување со нив.
  • Старите верзии на Outlook (97 до 2002 година) не поддржуваат датотеки поголеми од 2 GB, па ако вашата датотека го достигне тоа ограничување, но сепак сакате да ја користите со старите верзии, тогаш единствениот начин е да се подели на мали парчиња.

Ако можете да пристапите до содржината на големата PST-датотека во вашиот Outlook, тогаш можете да ја користите Изгледи да се подели рачно.

DataNumen Outlook Repair може да ви помогне да ја поделите големата PST-датотека на помали.

Start DataNumen Outlook Repair.

Забелешка: Пред да ја поделите преголемата PST-датотека со DataNumen Outlook Repair, затворете го Microsoft Outlook и сите други апликации што можат да ја изменат PST-датотеката.

Оди до празно табот, а потоа изберете ја следната опција:
празно
и поставете го ограничувањето на големината на вредност помала од 2 GB. Препорачливо е да користите вредност што е само дел од 2 GB, така што вашата датотека нема да достигне 2 GB повторно наскоро, на пример, 1000 MB. Забележете дека единицата е MB.

Врати се назад празно табот.

Изберете ја преголемата Outlook PST-датотека како изворна PST-датотека што треба да се поправи:

празно

Можете директно да го внесете името на датотеката PST или да кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете ја датотеката. Можете исто така да кликнете на Најди копче за наоѓање на PST-датотеката што треба да се обработи на локалниот компјутер.

Бидејќи PST-датотеката е преголема, таа мора да биде во формат Outlook 97-2002. Затоа, наведете го неговиот формат на датотека во „Outlook 97-2002“ во полето за комбинирање празно покрај полето за уредување на изворната датотека. Ако го оставите форматот како „Автоматско определено“, тогаш DataNumen Outlook Repair ќе ја скенира изворната преголема PST-датотека за автоматски да го одреди нејзиниот формат. Сепак, ова ќе потрае дополнително време.

Стандардно, кога DataNumen Outlook Repair ја скенира и дели изворната преголема датотека на неколку помали, првата поделена фиксна датотека е именувана xxxx_fixed.pst, втората е xxxx_fixed_1.pst, третата е xxxx_fixed_2.pst и така натаму, каде xxxx е името на изворна датотека PST. На пример, за изворна PST-датотека Outlook.pst, стандардно, првата поделена датотека ќе биде Outlook_fixed.pst, а втората ќе биде Outlook_fixed_1.pst, а третата ќе биде Outlook_fixed_2.pst, итн.

Ако сакате да користите друго име, тогаш изберете или поставете го соодветно:

празно

Можете директно да го внесете името на фиксната датотека или да кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете го името на фиксната датотека.

Можете да изберете формат на фиксна PST-датотека во полето за комбинирање празно покрај прозорецот за уредување на фиксната датотека, можни формати се Outlook 97-2002 и Outlook 2003-2010. Ако го оставите форматот како „Автоматско определување“, тогаш DataNumen Outlook Repair ќе генерира фиксна PST-датотека компатибилна со Outlook инсталирана на локалниот компјутер.

Кликнете на Start Поправка копче, и DataNumen Outlook Repair ќе сtarскенирање на изворната PST-датотека, враќање и собирање на предметите во неа, а потоа ставање на овие обновени ставки во нова фиксна PST-датотека чие име е поставено во Чекор 6. Ние ќе го користиме Outlook_fixed.pst како пример.

Кога големината на Outlook_fixed.pst ќе ја достигне поставената граница во Чекор 2, DataNumen Outlook Repair ќе создаде втора нова PST-датотека наречена Outlook_fixed_1.pst и обидете се да ги ставите преостанатите ставки во таа датотека.

Кога и втората датотека ќе го достигне претходно поставениот лимит, DataNumen Outlook Repair ќе создаде трета нова PST-датотека наречена Outlook_fixed_2.pst за да ги смести преостанатите ставки итн.

Во тој процес, лентата за напредок
DataNumen Access Repair Бар напредок

соодветно ќе напредуваат за да укажат на поделениот напредок.

По завршувањето на процесот, ако изворната преголема PST-датотека е успешно поделена на неколку помали нови PST-датотеки, ќе видите поле со порака како оваа:
Кутија за пораки за успех

Сега можете да ги отворите поделените PST-датотеки една по една со Microsoft Outlook. И, ќе ги најдете сите ставки од оригиналната преголема PST-датотека се распространети меѓу овие поделени датотеки.

Забелешка: Демо верзијата ќе го прикаже следното поле за пораки за да го покаже успехот на поделбата:

празно

Во новите поделени PST-датотеки, содржината на пораките и прилозите ќе биде заменета со демо-информација. Те молам нарачајте ја целосната верзија за да ја добиете вистинската содржина.