Алатка за поправка на Microsoft Outlook Inbox (Scanpst)

За Outlook 2007 и претходните верзии, Microsoft ја обезбедува бесплатната алатка за поправка на Inbox, исто така наречена scanpst, што може да поправи некои мали грешки во расипаните датотеки Outlook PST.

Инсталиран е со Microsoft Outlook и можете да го најдете со пребарување на „scanpst.exe“ во вашиот локален компјутер. Или барате ја датотеката под следниве директориуми:

Windows Верзија на Outlook Патека на scanpst.exe
32bit Outlook 2003 возење:Датотеки на програмата Microsoft OfficeOFFICE11
32bit Outlook 2007 возење:Датотеки на програмата Microsoft OfficeOFFICE12
32bit Outlook 2010 (32 бита) возење:Датотеки на програмата Microsoft OfficeOFFICE14
64bit Outlook 2010 (32 бита) вози: Датотеки на програмата (x86) Microsoft OfficeOFFICE14
64bit Outlook 2010 (64 бита) вози: Програмски датотекиMicrosoft OfficeOFFICE14
32bit Outlook 2013 (32 бита) вози: Програмски датотекиMicrosoft OfficeOFFICE15
64bit Outlook 2013 (32 бита) вози: Датотеки на програмата (x86) Microsoft OfficeOFFICE15
64bit Outlook 2013 (64 бита) вози: Програмски датотекиMicrosoft OfficeOFFICE15

каде возење: е уредот каде што ја инсталирате вашата копија на Outlook.

Ако ја инсталирате верзијата „Кликни за извршување“ на Outlook 2010 и 2013 година, треба да ги следите упатствата во https://support.microsoft.com/en-us/office/repair-outlook-data-files-pst-and-ost-25663bc3-11ec-4412-86c4-60458afc5253 да се најде scanpst.exe.

Подетални информации за користење на оваа бесплатна алатка може да најдете на:
https://support.microsoft.com/en-us/help/272227/how-to-repair-your-outlook-personal-folder-file-pst (За Outlook 2002/2003/2007/2010)
https://support.microsoft.com/en-us/help/272227/how-to-repair-your-outlook-personal-folder-file-pst (For Outlook 2000/2002/2003/2007/2010/2013)

DataNumen Outlook Repair е многу подобар од Scanpst:

Иако scanpst може да ви помогне во враќањето на оштетените датотеки Outlook PST, DataNumen Outlook Repair е многу подобро, затоа што:

  • Scanpst ја обновува датотеката врз основа на структурата на оригиналната датотека Outlook PST. Секогаш кога има некои грешки што ја прават структурата на датотеката непрепознатлива, на пример, Outlook се соочува со „Датотеката xxxx.pst не е лична датотека со папки.”Грешка, scanpst нема да успее. Додека DataNumen Outlook Repair имаат подобро разбирање за спецификацијата на датотеката Microsoft Outlook PST и таа извршува обновување независно од структурата на оригиналната датотека. Затоа, сите грешки во структурата нема да спречат DataNumen Outlook Repair од успешно работење. Дури и ако целата структура е целосно уништена, DataNumen Outlook Repair сè уште може да се опорави од датотеката.
  • Scanpst само ја потврдува интегралноста на PST-датотеката. Не извршува други проверки во PST-датотеката. Затоа, не може да ги реши својствените недостатоци во датотеките Outlook PST. На пример, не може да го поправи фиксот преголеми 2GB PST-датотеки. Додека DataNumen Outlook Repair е дизајниран да провери и корегира сè во PST-датотеката за да се осигура дека е секогаш употреблив за крајните потрошувачи.
  • Scanpst е дизајниран само за да ги коригира грешките во PST-датотеката. Не може да ги реши другите проблеми со Outlook, на пример, ја заборавате лозинката за датотеката PST, избришете некои е-пошта по грешка и сакате да ги отстранитеи сл. Додека DataNumen Outlook Repair е дизајниран да ги реши сите проблеми поврзани со Outlook, така што може да ги реши овие проблеми како ветре!

Со еден збор, DataNumen Outlook Repair е супериорен во однос на scanpst во сите аспекти. Секогаш кога ќе наидете на проблем во Outlook, ви предлагаме да користите DataNumen Outlook Repair.

Референци: