Користење DataNumen Outlook Repair за да ја вратите датотеката со преголеми големина од 2 GB PST, од:

Претворете го во новиот формат Outlook 2003.

or

Поделете го на неколку помали датотеки

Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

Microsoft Outlook 2002 и пониските верзии ја ограничуваат големината на PST-датотеката на 2 GB. Секогаш кога големината на датотеката PST ќе ја достигне или надмине таа граница, нема да можете да пристапите до неа или не можете да додадете нови податоци на неа. Ова се нарекува проблем со преголеми PST-датотеки.

Мајкрософт нема задоволителен начин да го реши проблемот. Најдоброто решение е нашиот производ DataNumen Outlook Repair, што може лесно и ефикасно да ја обнови преголемата PST-датотека. За да го направите ова, постојат два алтернативни методи:

  1. Ако имате инсталирано Outlook 2003 или повисока верзија, можете претворете ја преголемата PST-датотека во новиот формат Outlook 2003, што нема ограничување на големината од 2 GB. Ова е склопот на метод.
  2. Ако немате Outlook 2003 или повисока верзија, можете поделете ја преголемата PST-датотека во неколку помали датотеки. Секоја датотека содржи дел од податоците во оригиналната PST-датотека, но е помала од 2 GB, така што можете да пристапите до неа со Outlook 2002 или пониски верзии без никакви проблеми. Овој метод е малку незгоден бидејќи треба да управувате со повеќе PST-датотеки по процесот на поделба.
Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

 

Референци: