Користење на Outlook за поделба на голема PST-датотека на помали

Од Outlook 2003, можно е да управувате со повеќе PST-датотеки во левиот панел за навигација на Outlook, така што можете да го користите Outlook за да поделите голема PST-датотека на неколку помали, како што следува:

 1. Пред сè, направете резервна копија на вашата оригинална голема PST-датотека заради безбедност.
 2. Тогаш треба да ја знаете големината на големата PST-датотека и да го процените бројот на поделени датотеки што сакате да ги креирате за да ја собере содржината на големата PST-датотека.
 3. Starт Изгледи.
 4. Осигурете се дека оригиналната голема PST-датотека е отворена и достапна во левиот панел за навигација.
 5. Создадете неколку нови празни PST-датотеки како разделени датотеки. Овие датотеки треба да бидат достапни и во левиот панел за навигација.
 6. Проценете ја серијата предмети што сакате да ги ставите во првата поделена датотека, потоа изберете ги во големата PST-датотека и потоа преместете ги во првата поделена датотека.
 7. Проверете ја големината на првата поделена датотека. Ако нејзината големина е во ред, тогаш можете да продолжите со следната поделена датотека, во спротивно, можеби ќе треба повторно да преместите повеќе ставки од големата PST-датотека во првата поделена датотека.
 8. Повторете го чекор 7 додека големината на првата поделена датотека не ја достигне очекуваната големина.
 9. Тогаш ја завршивте првата поделена датотека и треба да отидете на следната.
 10. Повторувајте чекор 6 до 9 се додека сите ставки во големата PST-датотека не се преместат во поделените датотеки.

Постојат некои недостатоци во користењето на Outlook за поделба на голема PST-датотека:

 1. Outlook 2003 или повисоките верзии поддржуваат да го сторат тоа. За Outlook 2002 или пониски верзии, бидејќи корисникот не може да пристапи до содржината на неколку PST-датотеки истовремено, не можете да се поделите со горенаведената постапка.
 2. Мора да имате пристап до содржината во големата PST-датотека од Outlook. Ако вашата PST-датотека е расипана или не може да се отвори поради Проблем со голема големина од 2 GB, тогаш не можете да го користите горенаведениот метод.
 3. Малку е тешко да се контролира големината на поделената PST-датотека. Треба да се обидувате многу пати додека не ги исполни вашите барања.

со DataNumen Outlook Repair, можете да ја поделите големата PST-датотека на помали, автоматски, без да се грижите за сите горенаведени недостатоци.