За датотеката за лични папки на Outlook (PST)

Датотеката за лични папки, со проширување на датотека од .PST, се користи од разни производи за меѓучовечка комуникација на Мајкрософт, вклучувајќи клиент на Microsoft Exchange, пораки за Windows и сите верзии на Microsoft Outlook. PST е кратенка за „Табела за лична меморија“.

За Microsoft Outlook, сите ставки, вклучително и поштенски пораки, папки, стрostистите, состаноците, барањата за состаноци, контактите, списоците со дистрибуција, задачите, барањата за задачи, списанија, белешки и сл. се зачувуваат локално во соодветната .pst-датотека, која вообичаено се наоѓа во однапред дефинирана папка.

За Windows 95, 98 и ME, папката е:

диск: WindowsApplication DataMicrosoftOutlook

or

диск: име на WindowsProfilesuser Локални поставкиПодатоци за апликацијаMicrosoftOutlook

За серверот Windows NT, 2000, XP и 2003, папката е:

диск: Документи и поставки Име на корисник Локални поставки Податоци за апликација Microsoft MicrosoftOutlook

or

диск: Документи и поставки Име на корисникПримена на податоциMicrosoftOutlook

За Windows Vista или 7, папката е:

погон: име на корисник на корисникAppDataLocalMicrosoftOutlook

За Windows 8, папката е:

погон: Корисници AppDataLocalMicrosoftOutlook

or

погон: Корисници РоамингLocalMicrosoftOutlook

Вие исто така може да ја пребарувате датотеката „Outlook.pst“, стандардното име на датотеката Outlook .pst, во вашиот локален компјутер за да ја пронајдете локацијата на датотеката.

Покрај тоа, можете да ја смените локацијата на PST-датотеката, да направите резервна копија од неа или да креирате повеќе PST-датотеки за да складирате различна содржина.

Бидејќи сите ваши лични комуникациски податоци и информации се зачувани во PST-датотеката, тие се многу важни за вас. Кога е се расипуваат од разни причини, Ви препорачуваме да користите DataNumen Outlook Repair да ги поврати сите податоци во него.

Microsoft Outlook 2002 и претходните верзии користат стар формат на датотека PST што има ограничување на големината на датотеката од 2 GB, и поддржува само кодирање на текст ANSI. Стариот формат на датотека PST обично се нарекува и ANSI PST формат. Од Outlook 2003, воведен е нов формат на датотека PST, кој поддржува датотеки со големина од 20 GB (ова ограничување може исто така да се зголеми на 33TB со изменување на регистарот) и кодирање на текст Unicode. Новиот формат на датотека PST обично се нарекува Unicode PST формат. Прилично е лесно конвертирајте ги PST-датотеките од стариот ANSI формат во новиот формат Unicode со DataNumen Outlook Repair.

PST-датотеката може да биде шифрирана со лозинка за да ги заштити доверливите информации во неа. Сепак, многу е лесно употреба DataNumen Outlook Repair да ја скрши заштитата без да ги бара оригиналните лозинки.

Референци: