Белешка: Мора да имате инсталирано Outlook 2003 или повисока верзија за да го користите овој водич.

Од Outlook 2003 година, воведен е нов формат на датотека PST кој има многу повеќе предности од стариот. За крајните корисници, мost важни се:

Поради првиот, се нарекува и новиот формат Формат на уникод обично, додека тогаш се нарекува стариот формат АНСИ формат соодветно. Двете имиња ќе се користат во целиот упатство. Бидејќи во денешно време, податоците за комуникација се зголемуваат толку брзо, отстранувањето на ограничувањата на PST-датотеката е многу важно за корисниците. Затоа, ви препорачуваме да ги конвертирате вашите стари ANSI PST-датотеки во новиот формат Unicode. Покрај тоа, ова е исто така најдобро решение за преголемиот проблем со датотека PST со големина од 2 GB.

Microsoft не произведе алатка што може да ја изврши конверзијата. Но, не грижи се. DataNumen Outlook Repair може да го стори ова за тебе.

Start DataNumen Outlook Repair.

Забелешка: Пред да конвертирате стара ANSI PST-датотека со DataNumen Outlook Repair, затворете го Microsoft Outlook и сите други апликации што можат да ја изменат PST-датотеката.

Изберете ја старата датотека ANSI PST како изворна PST-датотека што треба да се поправи:

празно

Можете директно да го внесете името на датотеката PST или да кликнете на Прелистајте и изберете датотека копче за прелистување и изберете ја датотеката. Можете исто така да кликнете на Најди копче за наоѓање на PST-датотеката што треба да се обработи на локалниот компјутер.

Бидејќи PST-датотеката е во стариот формат Outlook 97-2002, наведете го нејзиниот формат на датотека во „Outlook 97-2002“ во полето за комбинирање празно покрај полето за уредување на изворната датотека. Ако го оставите форматот како „Автоматско определено“, тогаш DataNumen Outlook Repair ќе ја скенира изворната PST-датотека за автоматски да го одреди нејзиниот формат. Сепак, ова ќе потрае дополнително време и е непотребно.

По дифолт, DataNumen Outlook Repair ќе ги зачува конвертираните податоци во нова PST-датотека наречена xxxx_fixed.pst, каде xxxx е името на изворната PST-датотека. На пример, за изворна PST-датотека Outlook.pst, стандардната конвертирана датотека ќе биде Outlook_fixed.pst. Ако сакате да користите друго име, тогаш изберете или поставете го соодветно:

празно

Можете да го внесете името на конвертираната датотека директно или да кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете име на конвертирана датотека.

Бидејќи сакаме да ја конвертираме ANSI PST-датотеката во формат Unicode, мора да го избереме форматот на конвертираната PST-датотека во „Outlook 2003-2010“ во комбо полето празно покрај полето за уредување на конвертираната датотека. Ако го поставите форматот на „Outlook 97-2002“ или „Auto Determined“, тогаш DataNumen Outlook Repair може да не успее да ја обработи и конвертира вашата датотека ANSI PST.

Забележете дека мора да имате инсталирано Outlook 2003 или повисока верзија за успешно да ја конвертирате датотеката.

Кликнете на Start Поправка копче, и DataNumen Outlook Repair ќе сtarскенирање и конвертирање на изворната датотека ANSI PST. Лента за напредок

DataNumen Access Repair Бар напредок

ќе укаже на напредокот на конверзијата.

По завршувањето на процесот, ако изворната ANSI PST-датотека може успешно да се претвори во новата Unicode PST-датотека, ќе видите поле со порака како оваа:

празно

Сега новата конвертирана PST-датотека е во формат Уникод, што може да ја отвори Microsoft Outlook 2003 или повисоки верзии.

Забелешка: Демо верзијата ќе го прикаже следното поле за пораки за да се покаже успехот на конверзијата:

празно

Во новата конвертирана PST-датотека, содржината на пораките и прилозите ќе биде заменета со демо-информација. Те молам нарачајте ја целосната верзија за да ја добиете вистинската конвертирана содржина.