Закрепне Outlook Express Податоци од Темпоrary Датотеки

Кога Outlook Express компактира датотека .dbx, тоа ќе создаде темпоrary .dbt датотека под истата папка како и датотеката .dbx. На пример, ако сте компактна датотека Inbox.dbx, тогаш темпотоrary датотеката ќе биде Inbox.dbt.

Кога се појави грешка за време на компактната операција и повеќе не можете да пристапите до вашата папка за пошта, ниту можете да ги вратите посакуваните податоци од датотеката .dbx, тогаш сè уште е можно да ги вратите вашите податоци од темпотоrary .dbt датотека, како што следува:

  1. Лоцирајте ја папката каде што е зачувана датотеката .dbx.
  2. Проверете дали има темпоrary .dbt датотека под истата папка.
  3. Ако да, тогаш преименувајте ја во друга датотека со продолжување на датотека .dbx, на пример, ако датотеката .dbt се нарекува Inbox.dbt, тогаш можете да ја преименувате во InboxTemp.dbx.
  4. Користете DataNumen Outlook Express Repair за скенирање на датотеката InboxTemp.dbx и враќање на е-пошта од неа.