Пронајдете ја датотеката dbx што одговара на an Outlook Express папка за пошта

Постојат три методи за наоѓање на dbx-датотеката што одговара на an Outlook Express папка за пошта, како што следува:

Метод 1: Сите ваши Outlook Express 5/6 папки и пораки по пошта, и сите ваши претплатени групи и новости се зачувани во една папка, наречена Чувајте ја папката, што може да се одреди со избирање Алатки | Опции | Одржување | Зачувајте ја папката in Outlook Express:

Пронајдете папка за продавници

Затоа, да ја пронајдете датотеката dbx на an Outlook Express пошта, ве молиме, одете на Чувајте ја папката во Windows Explorer и пронајдете ја датотеката dbx со исто име како папката за пошта. На пример,
Датотеката Inbox.dbx содржи пораки што се прикажуваат во папката за пошта во Inbox во Outlook Express,
Датотеката Outbox.dbx содржи пораки што се прикажуваат во папката за пошта за пошта, итн.

Забелешка: Генерално, Outlook Express ќе користат различни Чувајте ја папкатае за различни корисници на еден компјутер.

Метод 2:
Можете исто така да ја добиете целосната патека на датотеката dbx што одговара на an Outlook Express папка за пошта со десен клик на таа папка за пошта во Outlook Express и потоа кликнување Својства :

Карактеристики на папката

Метод 3: Покрај тоа, можете да ги користите Windows Explorer Барај функција за наоѓање на датотеките .dbx, како што следува:
1 Кликнете Start мени
2 Кликнете Барај ставка во менито и потоа За датотеки и папки :

Пребарувајте датотеки и папки

3 Внесете
* .dbx како критериум за пребарување и изберете ги локациите што ќе се пребаруваат.
4 Кликнете Барај сега да ги најдете сите .dbx датотеки на наведените локации.
5 In Резултати од пребарувањето, можете да ги добиете потребните dbx-датотеки.

Резултати од пребарувањето