Зошто DataNumen Oracle Recovery?


# 1 Обнова
стапка

10+ милиони
Корисници

20+ години од
искуство

100% задоволство
враќање пари

Исклучително едноставна интерфејс


Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

Главни карактеристики во DataNumen Oracle Recovery v1.0


 • Поддршка за Windows 95/98 / ME / NT / 2000 / XP / Visa / 7/8 / 8.1 / 10 и Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019.
 • Поддржете ги сите верзии на Oracle база на податоци DBF додадени фајлови.
 • Поддршка за закрепнување DBF датотеки на оштетени медиуми, како што се флопи дискови, Zip дискови, ЦДРОМ, итн.
 • Поддршка за враќање на група од DBF додадени фајлови.
 • Интегриран со Виндоус школка, за да можете да закрепнете А. DBF датотека со контекстно мени во Explorer лесно.
 • Поддржете операција за влечење и испуштање.
 • Поддржувајте ги параметрите на командната линија.

Размислете за купување СЕГА100% Гаранција за задоволство

Користење DataNumen Oracle Recovery да се опорави оштетени Oracle Бази на податоци


Кога вашиот DBF датотеките се оштетени или оштетени и не можете да ги отворате нормално, можете да ги користите DataNumen Oracle Recovery за скенирање на DBF датотеки и вратете што е можно повеќе податоци од нив.

Start DataNumen Oracle Recovery.

DataNumen Oracle Recovery

Забелешка: Пред да закрепнете оштетено или расипано DBF датотеки со DataNumen Oracle Recovery, затворете ги сите други апликации што можат да ги изменат DBF додадени фајлови.

Изберете го оштетениот или расипан DBF датотека што треба да се обнови:

Изберете изворна датотека

Можете да го внесете DBF име на датотека директно или кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете ја датотеката. Можете исто така да кликнете на Најди копче за наоѓање на DBF датотеката што треба да се обнови на локалниот компјутер.

По дифолт, DataNumen Oracle Recovery ќе ги зачува закрепнатите DBF датотека во нова датотека со име xxxx_ обновена.DBF, каде xxxx е името на изворот DBF досие. На пример, за изворот DBF датотека USERS01.DBF, стандардното име за обновената датотека ќе биде USERS01_ обновено.DBF. Ако сакате да користите друго име, тогаш изберете или поставете го соодветно:

Изберете Датотека за дестинација

Можете да го внесете обновеното име на датотека директно или да кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете ја обновената датотека.

Кликнете на Start Обнова копче, и DataNumen Oracle Recovery ќе сtarскенирање и враќање на изворот DBF досие. Лента за напредок

Бар напредок

ќе укаже на напредокот на закрепнување.

По процесот на закрепнување, ако изворот DBF датотеката може успешно да се врати, ќе видите поле со порака како оваа:

Кутија за пораки за успех

Сега можете да го отворите обновениот DBF датотека во Oracle.

Повеќе информации


DataNumen Oracle Recovery 1.0 е објавен на 22 февруари 2019 година

 • Поддржете ги сите верзии на Oracle база на податоци DBF додадени фајлови.
 • Поддршка за закрепнување DBF датотеки на оштетени медиуми, како што се флопи дискови, Zip дискови, ЦДРОМ, итн.
 • Поддршка за враќање на група од DBF додадени фајлови.
 • Интегриран со Виндоус школка, за да можете да закрепнете А. DBF датотека со контекстно мени во Explorer лесно.
 • Поддржете операција за влечење и испуштање.
 • Поддржувајте ги параметрите на командната линија.