Како да ја вратам мојата нарачка?

Врз основа на нашите политика за наплата, ако имате право на поврат, можете контактирајте не и испратете го барањето до нас.

Во барањето за наплата, наведете ни ги следниве детали:

  1. Кој е проблемот со вашата расипана или оштетена датотека?
  2. Дали сте наишле на грешки при користење на нашиот производ? Ако да, тогаш можете ли да ни ги испратите сликите од екранот за пораките за грешка?
  3. Дали на крајот нашиот производ го заврши процесот на опоравување? Без разлика дали закрепнувањето е успешно или не?
  4. Без разлика дали ги добивате посакуваните податоци во резултатот за наплата? Ако не, кои се бараните податоци? Може да ни дадете некои примероци ако количината на податоците е огромна.
  5. Дали резултатот за опоравување ви е целосно бескорисен?

Исто така, ве молиме, испратете ни го дневникот за поправки.

За да го добиете дневникот за поправки, ве молиме:

  1. Поправете ја вашата датотека.
  2. По репарацијата, кликнете на копчето „Зачувај дневник“.
  3. Во дијалогот за зачувување датотека, проверете дали е избрана опцијата „Вклучи информации за системот“.
  4. Зачувајте го дневникот во датотека.
  5. Користете победаZip or победаRAR да ја компресираме датотеката за евиденција и да ја испратиме до нас.

Ви благодарам многу за соработката!