Симптом:

Можете да отворите папки во офлајн папка (.ost) датотека, но не може да ги синхронизира со серверот Exchange или да наиде на разни пораки за грешка во синхронизацијата прикажани во дневникот за синхронизација во папката Избришани ставки.

Прецизно објаснување:

Оваа грешка значи ваша OST датотеката е оштетена, или една или повеќе е-пораки во OST датотеката е оштетена и процесот на синхронизација не може да ги коригира.

решение:

Ако станува збор за една или неколку погрешни е-пораки што предизвикуваат грешка, тогаш понекогаш можете едноставно да ги избришете овие пораки за да ја решите грешката. Исто така, Мајкрософт обезбедува OST Алатка за проверка на интегритет што може да поправи некои помали грешки во синхронизацијата. Сепак, за мost случаи, најдобро решение за спречување на загуба на податоци и понатамошни грешки е користење DataNumen Exchange Recovery, како што следи:

 1. Затворете го Microsoft Outlook и која било друга апликација што може да пристапи до OST датотека.
 2. Најди ги OST датотека што предизвикува грешка. Можете да ја одредите локацијата на датотеката врз основа на имотот прикажан во Outlook. Или користете го Барај функција во Виндоус за пребарување на OST датотека.
 3. Вратете ги офлајн податоците во OST датотека. Размена OST датотеката содржи офлајн податоци, вклучувајќи ги поштенските пораки и сите други ставки, во вашето сандаче за размена, што се многу важни за вас. За да ги вратите и спасите овие податоци, мора употреба DataNumen Exchange Recovery за скенирање на OST датотека, вратете ги податоците во неа и зачувајте ги во датотеката Outlook PST без грешки за да можете лесно и ефикасно да пристапувате до сите пораки и ставки со Outlook.
 4. Резервна копија на оригиналот OST датотека. Заради безбедност, подобро е да ја направите резервна копија.
 5. Преименувајте го или избришете го оригиналот OST датотека.
 6. Поправете ја грешката. Осигурете се дека поставките за сметката за е-пошта на Exchange во Outlook се точни и Outlook може успешно да се поврзе со вашиот сервер за Exchange. Потоа ресtart Outlook и испратете / примајте ги вашите е-пошта на соодветното сандаче за размена, што ќе му овозможи на Outlook автоматски да креира нова датотека за офлајн папка и да ги синхронизирате своите податоци со сандачето за размена. Ако овој метод не работи, тогаш вашиот тековен профил за пошта е неточен, и мора да го избришете и да креирате нов, како што следува:
  • 6.1 Затворете го Microsoft Outlook.
  • 6.2 Кликни Start, а потоа кликнете контролен панел.
  • 6.3 Кликни Префрлете се на Класичен приказ ако користите Windows XP или повисоки верзии.
  • 6.4 Кликнете двапати пошта.
  • 6.5 Во Поставување пошта дијалог прозорецот, кликнете Покажи профили.
  • 6.6 Изберете еден од погрешниот профил во списокот и кликнете Отстрани да го отстраните.
  • 6.7 Повторувајте 6.6 додека не се отстранат сите неточни профили.
  • 6.8 Кликни Додај да креирате нов профил и да додадете сметки за е-пошта според нивните поставки на серверот.
  • 6.9 Start Outlook и повторно синхронизирајте го вашето сандаче за размена, ќе откриете дека проблемот исчезнува.
 7. Внесете ги обновените податоци во чекор 3. По твоето OST проблемот со датотеката е решен, задржете го новиот OST датотека за поштенското сандаче Exchange отворена, а потоа отворете ја датотеката PST генерирана во чекор 3 со Outlook. Бидејќи ги содржи сите обнови податоци во вашиот оригинал OST датотека, можете да ги копирате потребните ставки на вашата нова OST датотека по потреба.

Референци: