Избришете ги е-поштата и предметите за размена по грешка:

Ако избришете е-пошта или друг предмет во сандачето за размена, со кликнување на копчето „Del“, тогаш тоа ќе биде преместено во папката „Избришани ставки“. Можете да го вратите со едноставно префрлување во папката „Избришани предмети“, наоѓање на е-поштата или предметот што го сакате, и преместување на неговата оригинална локација или други вообичаени папки.

Меѓутоа, ако избришете Exchange-објект како што е опишано во следните три ситуации, тој трајно се брише:

 • Вие или администраторот ја користите операцијата со тешко бришење (Shift + Del) за бришење на објект на Exchange. Операцијата со тешко бришење дозволува Exchange да го избрише предметот без да го испрати во папката „Избришани предмети“ или во Кешот на избришани предмети кога не е овозможено својството Кеш за избришани предмети.
 • Вие или администраторот го бришете објектот од папката „Избришани ставки“.
 • Администратор ненамерно брише поштенско сандаче или дури и сервер на Exchange кога ја користите програмата Microsoft Exchange Administrator. Во таков случај, Exchange трајно го брише тоа поштенско сандаче или сервер од директориумот.

Дури и ако предметот е трајно избришан, можеби сепак ќе можете да го вратите од офлајн папката (.ost) датотека што одговара на поштенското сандаче на Exchange, Како OST датотеката е офлајн копија на содржината на поштенското сандаче на серверот. И постојат две ситуации:

 • Не сте ги синхронизирале OST датотека со серверот. Во тој случај, објектот избришан од серверот сè уште постои во OST датотека нормално.
 • Ја синхронизиравте OST датотека со серверот. Во тој случај, објектот избришан од серверот исто така ќе биде отстранет од OST датотека.

За која било ситуација, можете да користите DataNumen Exchange Recovery за враќање на избришаниот објект од OST досие. Но, за различни ситуации, може да очекувате да го добиете неизбришаниот предмет од различни локации.

Користење DataNumen Exchange Recovery да ги отстрани трајно избришаните предмети за размена:

Ве молиме направете го следново за да ги вратите трајно избришаните предмети со размена DataNumen Exchange Recovery:

 1. На вашиот локален компјутер, пронајдете ја OST датотека што одговара на поштенското сандаче на Exchange каде сакате да ги отстраните објектите. Можете да ја одредите локацијата на датотеката врз основа на нејзиниот имот прикажан во Outlook. Или користете го Барај функција во Windows за да ја пребарувате. Или пребарувајте на неколку претходно дефинирани локации.
 2. Затворете го Outlook и која било друга апликација што може да пристапи до OST датотека.
 3. Start DataNumen Exchange Recovery.
 4. Изберете OST датотеката пронајдена во чекор 1 како извор OST датотеката што треба да се обнови.
 5. Поставете го името на датотеката за фиксен излез PST доколку е потребно.
 6. Кликнете „С.tart Recover ”копчето за враќање на изворот OST датотека. DataNumen Exchange Recovery ќе ги скенира и враќа избришаните објекти во изворот OST датотека и зачувајте ги во нова Outlook PST-датотека чие име е наведено во чекор 5.
 7. По процесот на обновување, можете да го користите Microsoft Outlook за да ја отворите излезната фиксна PST-датотека и да ги добиете неизбришаните објекти. Ако не сте ги синхронизирале OST датотека со серверот, тогаш можете да ги најдете неизбришаните објекти на нивните оригинални локации. Меѓутоа, ако веќе сте ги синхронизирале OST датотека, тогаш можете да ги најдете неизбришаните објекти на локациите каде што трајно се бришат. На пример, ако користите копче „Shift + Del“ за трајно бришење е-пошта од папката „Inbox“, тогаш DataNumen Exchange Recovery ќе го врати назад во папката „Inbox“ по процесот на враќање. Ако користите копче „Del“ за да ја избришете оваа е-пошта од папката „Inbox“, а потоа трајно да ја избришете од папката „Избришани предмети“, тогаш по закрепнувањето, таа ќе биде вратена во папката „Избришани предмети“.

Забелешка: Може да најдете дупликат неизбришани објекти во папките „Recovery_Groupxxx“. Ве молам, само игнорирајте ги. Затоа што понекогаш кога отстранувате објект од вашето сандаче за размена и го синхронизирате со OST датотека, Outlook ќе направи неколку дупликати копии имплицитно. DataNumen Exchange Recovery е толку моќна што може да ги поврати сите овие имплицитни копии и да ги третира како лost & Пронајдени ставки, кои се обновени и ставени во папки наречени „Recovery_Groupxxx“ во излезната фиксна датотека PST.