Симптом:

Кога користите Microsoft Outlook за отворање или синхронизирање на офлајн папка (.ost) датотека, ја гледате следнава порака за грешка:

Не може да се прошири папката. Множеството папки не може да се отвори. Грешки може да бидат откриени во датотеката xxxx.ost. Излезете од сите апликации овозможени по пошта и потоа користете ја Алатката за поправка на сандаче.

каде 'xxxx.ost"е името на офлајн папка (.ost) датотека создаден од Outlook кога работи со поштенското сандаче Exchange офлајн. Можеби не сте запознаени со датотеката, бидејќи таа е имплицитно креирана.

Прецизно објаснување:

Кога вашиот OST датотеката станува расипана или оштетена и не може да се обработи од Microsoft Outlook, таа ќе ја пријави оваа грешка.

решение:

За да ја решите оваа грешка и да спречите губење на податоци, направете го следново:

 1. Затворете го Microsoft Outlook и сите други апликации што можат да пристапат до OST датотека.
 2. Најди ги OST датотека што предизвикува грешка. Врз основа на информациите во пораката за грешка, лесно можете да ја пронајдете таа датотека. Можете исто така да го користите Барај функција во Виндоус за пребарување на OST датотека.
 3. Вратете ги офлајн податоците во OST датотека. Размена OST датотеката содржи офлајн податоци, вклучувајќи ги поштенските пораки и сите други ставки, во вашето сандаче за размена, што се многу важни за вас. За да ги вратите и спасите овие податоци, мора употреба DataNumen Exchange Recovery за скенирање на OST датотека, вратете ги податоците во неа и зачувајте ги во датотека PST Outlook за да можете лесно и ефикасно да пристапувате до сите пораки и ставки со Outlook.
 4. Резервна копија на оригиналот OST датотека. Заради безбедност, подобро е да ја направите резервна копија.
 5. Преименувајте го или избришете го оригиналот OST датотека што го предизвикува проблемот.
 6. Поправете ја грешката. Осигурете се дека поставките за сметката за е-пошта во Outlook се точни, и Outlook може правилно да се поврзе со вашиот Exchange сервер. Потоа ресtart Outlook и испратете / примајте ги вашите е-пошта на соодветното сандаче за размена, што ќе му овозможи на Outlook да создаде нова OST датотека автоматски и синхронизирајте ги нејзините податоци со поштенското сандаче Exchange. Ако овој метод не работи, тогаш вашиот тековен профил за пошта е неточен, мора да го избришете и да создадете нов, како што следува:
  • 6.1 Затворете го Microsoft Outlook.
  • 6.2 Кликни Start, а потоа кликнете контролен панел.
  • 6.3 Кликни Префрлете се на Класичен приказ ако користите Windows XP или повисоки верзии.
  • 6.4 Кликнете двапати пошта.
  • 6.5 Во Поставување пошта дијалог прозорецот, кликнете Покажи профили.
  • 6.6 Изберете еден од погрешниот профил во списокот и кликнете Отстрани да го отстраните.
  • 6.7 Повторувајте 6.6 додека не се отстранат сите неточни профили.
  • 6.8 Кликни Додај да креирате нов профил и да додадете сметки за е-пошта според нивните поставки на серверот.
  • 6.9 Start Outlook и повторно синхронизирајте го вашето сандаче за размена, ќе откриете дека проблемот исчезнува.
 7. Внесете ги обновените податоци во чекор 3. По твоето OST проблемот со датотеката е решен, задржете го новиот OST датотека за поштенското сандаче Exchange отворена, а потоа отворете ја датотеката PST генерирана во чекор 3 со Outlook. Бидејќи ги содржи сите обнови податоци во вашиот оригинал OST датотека, можете да ги копирате потребните ставки на вашата нова OST датотека селективно.

Референци: