Симптом:

Наидувате на голем број конфликтни предмети во вашето офлајн папка (.ost) датотека.

Прецизно објаснување:

Оваа грешка значи ваша OST датотеката е оштетена или оштетена.

решение:

За да ја решите оваа грешка и да спречите губење на податоци, следете ги чекорите подолу:

 1. Затворете го Microsoft Outlook и другите апликации што можат да пристапат до OST датотека.
 2. Најди ги OST датотека што предизвикува грешка. Можете да ја одредите локацијата на датотеката врз основа на имотот прикажан во Outlook. Или користете го Барај функција во Виндоус за пребарување на OST датотека.
 3. Вратете ги офлајн податоците во OST датотека. на OST датотеката содржи офлајн податоци, вклучувајќи ги е-поштата и сите други ставки, во вашето сандаче за размена, кои се од мost важноста за вас. За да ги спасите овие податоци, мора употреба DataNumen Exchange Recovery да ги скенира корумпираните OST датотека, вратете ги податоците во неа, а потоа зачувајте ги во датотеката Outlook PST без грешки за да можете лесно и ефикасно да пристапите до сите е-пошта и ставки во рамките на Outlook.
 4. Резервна копија на оригиналот OST датотека. Заради безбедност, подобро е да ја направите резервна копија.
 5. Преименувајте го или избришете го оригиналот OST датотека.
 6. Поправете ја грешката. Осигурете се дека поставките за сметката за е-пошта на Exchange во Outlook се точни и Outlook може успешно да се поврзе со вашиот сервер за Exchange. Потоа ресtart Outlook и испратете / примајте ги вашите е-пошта на соодветното сандаче за размена, што ќе го натера Outlook да создаде ново OST датотека автоматски и синхронизирајте ги нејзините податоци со поштенското сандаче на серверот Exchange. Ако овој метод не работи, тогаш вашиот тековен профил за пошта е неточен, мора да го избришете и да создадете нов, како што следува:
  • 6.1 Затворете го Microsoft Outlook.
  • 6.2 Кликни Start, а потоа кликнете контролен панел.
  • 6.3 Кликни Префрлете се на Класичен приказ ако користите Windows XP или повисоки верзии.
  • 6.4 Кликнете двапати пошта.
  • 6.5 Во Поставување пошта дијалог прозорецот, кликнете Покажи профили.
  • 6.6 Изберете еден од погрешниот профил во списокот и кликнете Отстрани да го отстраните.
  • 6.7 Повторувајте 6.6 додека не се отстранат сите неточни профили.
  • 6.8 Кликни Додај да креирате нов профил и да додадете сметки за е-пошта според нивните поставки на серверот.
  • 6.9 Start Outlook и повторно синхронизирајте го вашето сандаче за размена, ќе откриете дека проблемот исчезнува.
 7. Внесете ги обновените податоци во чекор 3. По твоето OST проблемот со датотеката е решен, задржете го новиот OST датотека за поштенското сандаче Exchange отворена, а потоа отворете ја датотеката PST генерирана во чекор 3 со Outlook. Бидејќи ги содржи сите обнови податоци во вашиот оригинал OST датотека, можете да ги копирате потребните ставки на вашата нова OST датотека.

Референци: