Што е преголемо OST Датотека Проблем?

Microsoft Outlook 2002 и пониските верзии ја ограничуваат големината на офлајн папката (OST) датотека до 2 GB. Кога датотеката ќе ја достигне или надмине таа граница, ќе наидете на една или повеќе од следниве грешки:

  • Не можам да го отворам или вчитам OST датотека воопшто.
  • Не можам да додадам нови податоци во OST датотека.
  • Не може да се синхронизира OST датотека со серверот Exchange.
  • Погледнете разни пораки за грешки за време на процесот на синхронизација.

Ова се нарекува преголема OST проблем со датотека.

Microsoft Outlook и Exchange немаат вградени функции за спасување на преголемата големина OST досие. Мајкрософт објави само неколку пакети со услуги, така што кога OST големината на датотеката се приближува до границата од 2 GB, Outlook ќе покаже некои пораки за грешки и ќе престане да прифаќа нови податоци. Овој механизам, до одредена мерка, може да го спречи OST досие од преголеми димензии. Но, откако ќе се достигне границата, тешко дека можете да направите нешто со OST датотека, како што се испраќање / примање е-пошта, закажување состаноци, пишување белешки, синхронизација, итн., освен ако не отстраните најголем дел од податоците од OST датотека и компактирајте ја потоа за да ја намалите нејзината големина на помалку од 2 GB. Ова е многу незгодно кога податоците се OST датотеката расте се поголема и поголема.

Од Microsoft Outlook 2003 година, нов OST се воведува формат на датотека, кој поддржува Уникод и повеќе нема ограничување на големината од 2 GB. Затоа, ако користите Microsoft Outlook 2003 и повисоки верзии и OST датотеката е создадена во новиот формат Уникод, тогаш не треба да се грижите за проблемот со преголема големина.

Симптом:

1. Кога ќе се обидете да вчитате преголеми димензии OST датотека, ќе видите пораки за грешки, како што се:
Откриени се грешки во датотеката xxxx.ost. Излезете од сите апликации овозможени по пошта и потоа користете ја Алатката за поправка на сандаче.
каде 'xxxx.ost"е името на OST датотеката што треба да се вчита.
2. Кога ќе се обидете да додадете нови пораки или други објекти на OST датотека, со синхронизација или други операции, и за време на процесот, OST датотеката достигнува или надминува 2 GB, ќе најдете Outlook едноставно престанува да прифаќа нови податоци без поплаки или ќе видите пораки за грешки, како што се:
Задача „Microsoft Exchange Server“ пријави грешка (0x00040820): „Грешки при синхронизација во заднина. Во мost случаи, дополнителни информации се достапни во дневникот за синхронизација во папката Избришани ставки. '
or
Грешки при синхронизација во заднина. Во мost случаи, повеќе информации се достапни во дневникот за синхронизација во папката Избришани ставки.
or
Не може да се копира ставката.

решение:

Како што споменавме погоре, Мајкрософт нема задоволителен начин да ги реши преголемите OST проблем со датотека. Најдоброто решение е нашиот производ DataNumen Exchange Recovery. Може да ја поврати преголемата големина OST датотека лесно и ефикасно. За да го направите ова, постојат два алтернативни методи:

  1. Ако имате инсталирано Outlook 2003 или повисока верзија на вашиот локален компјутер, тогаш можете преобрази ги преголемите OST датотека во PST-датотека во новиот формат на уникод Outlook 2003 година, што веќе нема ограничување од 2 GB. Ова е склопот на метод.
  2. Ако имате инсталирано само Outlook 2002 или пониски верзии, тогаш можете подели ги преголемите OST датотека во неколку помали PST-датотеки. Секоја PST-датотека содржи дел од податоците во оригиналот OST датотека, но е помала од 2 GB и е независна едни од други, така што ќе можете да пристапите до неа одделно со Outlook 2002 или пониски верзии. Овој метод е малку незгоден бидејќи треба да управувате со повеќе PST-датотеки по операцијата на поделба. И сè уште треба да се соочите со главоболчивиот преголем проблем кога која било PST-датотека достигне 2 GB подоцна.

Референци: