Белешка: Мора да имате инсталирано Outlook 2003 или повисока верзија на вашиот локален компјутер за да го користите методот во ова упатство.

Ако вашиот OST датотеката е создадена од Microsoft Outlook 2002 или пониски верзии, а нејзината големина достигнува или надминува 2 GB, ќе наидете на преголеми OST проблем со датотека и не може да работи со OST датотека повеќе. Во таков случај, можете да користите DataNumen Exchange Recovery да ги скенира преголемите OST датотека, пронајдете ги сите податоци во него и зачувајте ги во нова PST-датотека во формат на уникод Outlook 2003 што повеќе нема ограничување на големината од 2 GB. Потоа можете да користите Outlook 2003 или повисоки верзии за да ја отворите новата PST-датотека и да пристапите до сите нејзини податоци без никакви проблеми.

Start DataNumen Exchange Recovery.

Забелешка: Пред да ги преобратите преголемите OST датотека со DataNumen Exchange Recovery, затворете го Microsoft Outlook и која било друга апликација што може да пристапи или да ја измени OST датотека.

Изберете преголеми OST датотека што треба да се конвертира:

празно

Можете да внесете преголеми димензии OST име на датотека директно или кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете ја датотеката. Можете исто така да кликнете на Најди копче за да се најде преголемата големина OST датотеката што треба да се конвертира на локалниот компјутер.

DataNumen Exchange Recovery ќе ги зачува конвертираните податоци како нова датотека во Outlook PST формат, така што подоцна ќе можете да го користите Microsoft Outlook за отворање и пристап до конвертираните податоци. И по дифолт, новото име на датотека PST е xxxx_recained.pst, каде xxxx е името на изворот преголем OST досие. На пример, за големината на изворот OST извор на датотека.ost, стандардното конвертирано име на датотека PST ќе биде Source_recained.pst. Ако претпочитате да користите друго име, тогаш изберете или поставете го соодветно:

празно

Можете да го внесете името на датотеката на излезната PST директно или да кликнете на Погледни ги копче за прелистување и изберете го името на датотеката PST.

Бидејќи сакаме да ги претвориме преголемите OST датотека во PST-датотека во формат Outlook 2003, која нема ограничување на големината од 2 GB, ние мора да го поставиме форматот на излезната PST-датотека на „Outlook 2003/2007“ во полето за комбинирање празно покрај полето за уредување на излезната датотека. Ако го поставите форматот на „Outlook 97-2002“ или „Auto Determined“, тогаш DataNumen Exchange Recovery може да не успее да ја обработи и претвори вашата преголема големина OST датотека.

Забележете дека мора да имате инсталирано верзии Outlook 2003 или повисоки, во спротивно целиот процес на конверзија нема да успее.

Кликнете на Start Обнова копче, и DataNumen Exchange Recovery ќе сtarскенирање и конвертирање на податоци од изворот преголеми OST датотека до датотеката PST на дестинацијата Outlook 2003. Лента за напредок
DataNumen Access Repair Бар напредок

ќе укаже на напредокот на конверзијата.

По процесот на конверзија, ако некои податоци можат успешно да се конвертираат, ќе видите поле со порака како оваа:
празно

Сега можете да ја отворите конвертираната PST-датотека со Microsoft Outlook 2003 или повисоки верзии и да ги видите податоците од оригиналот OST датотеката е претворена во новата PST-датотека.

Забелешка: Демо верзијата ќе го прикаже следното поле за пораки за да го означи успехот на конверзијата:

празно

Потоа можете да ја отворите конвертираната PST-датотека со Microsoft Outlook 2003 или повисоки верзии. Сепак, за секоја конвертирана порака, нејзината содржина ќе биде заменета со следниве демо-информации:

празно

За да ја добиете реалната конвертирана содржина, ве молиме нарачајте ја целосната верзија.