DataNumen Exchange Recovery Споредба на конкуренцијата

Белешка: М.ost од датотеките со податоци за тест-случаите се преземаат. За некои многу големи датотеки, можете да ги добиете до испрати барање до нас.
Ние исто така можеме да ги обезбедиме сите детални информации за технологијата за тестовите и статистиките, за да се осигураме дека споредбата е фер.

DataNumen Exchange Recovery 8.5
scanpst (за Outlook 2007)
Обнова на јадрото за OST 7.05.01 
Алатник за обновување за Outlook 1.3.17.51
Десктоп за размена на поштенско сандаче elвездени 4.5
EasyRecovery Professional 6.21
Обнова за Outlook 3.0
DiskInternals Обнова на изгледот 2.4
OST2PST 2.1
Вратете ги податоците за OST до PST 3.10.1

Стапка на наплата

Просечна стапка на закрепнување * 96.78% 7.72% 0.67% 0.33% 4.61% 4.56% 4.56% 51.81% 0.00% 0.00%
Случај 1
(5MB расипан OST датотека во формат Уникод)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 56.00% 0.00% 0.00%
Случај 2
(50MB расипан OST датотека во формат Уникод)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 51.40% 0.00% 0.00%
Случај 3
(100MB расипан OST датотека во формат Уникод)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 50.70% 0.00% 0.00%
Случај 4
(500MB расипан OST датотека во формат Уникод)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 49.60% 0.00% 0.00%
Случај 5
(1 GB корумпиран OST датотека во формат Уникод)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 50.00% 0.00% 0.00%
Случај 6
(2 GB корумпиран OST датотека во формат Уникод)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 53.80% 0.00% 0.00%
Случај 7
(4 GB корумпиран OST датотека во формат Уникод) Дел 1 Дел 2
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 49.40% 0.00% 0.00%
Случај 8
(8 GB корумпиран OST датотека во формат Уникод)
Дел 1 Дел 2 Дел 3 Дел 4 Дел 5
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 58.00% 0.00% 0.00%
Случај 9
(10 GB корумпиран OST датотека во формат Уникод)
Дел 1 Дел 2 Дел 3 Дел 4 Дел 5
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 48.60% 0.00% 0.00%
Случај 10
(15 GB корумпиран OST датотека во формат Уникод)
Дел 1 Дел 2 Дел 3 Дел 4 Дел 5 Дел 6 Дел 7 Дел 8
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 74.20% 0.00% 0.00%
Случај 11
(5MB расипан OST датотека во формат не-Уникод)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 56.80% 0.00% 0.00%
Случај 12
(50MB расипан OST датотека во формат не-Уникод)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 49.90% 0.00% 0.00%
Случај 13
(100MB расипан OST датотека во формат не-Уникод)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 50.40% 0.00% 0.00%
Случај 14
(500MB расипан OST датотека во формат не-Уникод)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 49.70% 0.00% 0.00%
Случај 15
(1 GB корумпиран OST датотека во формат не-Уникод)
100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 49.40% 0.00% 0.00%
Случај 16

(2 GB корумпиран OST датотека во формат не-Уникод)

100.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 52.40% 0.00% 0.00%
Случај 17
(4 GB корумпиран OST датотека во формат Уникод)
Дел 1 Дел 2
100.00% 97.00% 0.00% 0.00% 42.00% 41.00% 41.00% 41.10% 0.00% 0.00%
Случај 18
(4 GB корумпиран OST датотека во формат Уникод)
Дел 1 Дел 2
96.00% 96.00% 66.00% 60.00% 95.00% 95.00% 95.00% 95.10% 0.00% 0.00%

OS Поддршка

Сите верзии на 32 битни Виндоус Да Да 98 / МЕ не е поддржано 98 / Сервер 2008 не е поддржан 98 / МЕ не е поддржано 98 / МЕ / 2000 неподдржан 98 / МЕ не е поддржано Виста не е поддржана Да 98 / МЕ не е поддржано
Сите верзии на 64 битни Виндоус Да Да Да Серверот 2008 не е поддржан Да Да Да Виста не е поддржана Да Да

Изгледи и OST/ Поддршка за формат PST

Сите верзии на Outlook Да Да Да Да Да Да Да Да Не Да
Формат на не-Уникод Outlook 97-2002 OST Да Да Да Да Да Да Да Да Не Да
Формат на уникод Outlook 2003-2010 година OST Да Да Да Да Да Да Да Да Не Да
Корисникот може да избере излезна PST-датотека во формат не-Уникод или формат Уникод Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не
Конвертирајте формат што не е Уникод OST во формат Уникод PST Да Не Не Не Не Не Да Не Не Не
Конвертирај формат на Уникод OST до PST со формат што не е во Уникод Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не

Големи OST Поддршка за датотеки

Реши преголеми 2 GB OST проблем со датотека без загуба на податоци Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не
поддршка OST датотеки со големина од 16777216 ТБ Да Не Не Да Не Не Не Не Не Не
поделени големи OST датотека во неколку мали датотеки Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не

Способности во обновување на објекти

Вратете ги сите видови објекти во OST датотеки, вклучувајќи поштенски пораки, папки, стрostи, состаноци, барања за состаноци, контакти, списоци за дистрибуција, задачи, барања за задачи, списанија и белешки Да Да Да Да Да Да Да Да Не Да
Вратете ги сите својства во предметите, како што се предмет, тело на порака, до, од, кубика, кубика, датум итн. Да Да cc / bcc не е поддржано cc / bcc не е поддржано не е поддржана кпс / датум Да Да предмет / cc / bcc не е поддржан Не cc / bcc не е поддржано
Вратете ги поштенските пораки во обичен текст, RTF и HTML формати Да Да Да Да Да Да Да Да Не Да
Вратете ги прилозите, вклучително и документите и сликите прикачени на пораките и вградени во HTML-тела Да Да Да Да Да Да Да Да Не Не
Вратете ги вметнатите објекти, како што се друга порака, работни листови на Excel, Word документи итн. Да Да Вградените пораки не се поддржани Вградените пораки не се поддржани Вградените пораки не се поддржани Да Да Да Не Не
Вратете ги избришаните ставки, вклучувајќи поштенски пораки, папки, стрostи, состаноци, барања за состаноци, контакти, списоци за дистрибуција, задачи, барања за задачи, списанија и белешки Да Не Не Не Да Да Да Да Не Не

Останати карактеристики

Закрепне OST датотеки на оштетени медиуми, како што се флопи дискови, Zip дискови, ЦДРОМ, итн. Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не
Вратете серија од OST додадени фајлови: Да Не Не Не Не Да Не Да Не Не
Поддршка за наоѓање и избор на OST датотеки што треба да се поправат на локалниот компјутер Да Не Не Да Да Не Не Да Не Да
Поддржете го контекстното мени на Windows Explorer Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не
Поддржете операција за влечење и испуштање Да Не Не Да Не Да Не Не Не Не
Параметри за командна линија за поддршка (брза ДОС) Да Не Не Не Не Не Да Не Не Не