DataNumen Excel Repair Споредба на конкуренцијата

DataNumen Excel Repair 3.6 Интегрирана функција за поправка во Excel 2016 година Обнова за Excel 6.0 Обнова на Excel 15.9.1 Поправка на Excelвездениот Феникс во Excel 5.5 Алатник за обновување за Excel 3.0.15 SysTools Excel Обнова 2.5 Брзо закрепнување за Microsoft Excel 11.10.05 Recoveryfix за Excel Обнова 11.07 ExcelFIX 5.86 Поправете го мојот Excel 1.1 R-Excel 1.2

Стапка на наплата

Просечна стапка на закрепнување * 78.73% 11.66% 60.40% 65.68% 15.00% 63.22% 5.20% 0.00% 27.80% 51.22% 10.00% 0.00%
Случај 1 (датотека xls 10KB Excel 2003) 100% 0% 100% 100% 0% 100% 0% 0% 0% 100% 100% 0%
Случај 2 (датотека xls 20KB Excel 2003) 100% 0% 100% 59.52% 100% 88% 52% 0% 60% 100% 0% 0%
Случај 3 (датотека xlsx 50KB Excel 2007) 100% 0% 0% 100% 0% 67% 0% 0% 78% 0% 0% 0%
Случај 4 (датотека xlsx 100 KB Excel 2007) 78.82% 66.60% 78% 66.6% 0% 56% 0% 0% 67% 0% 0% 0%
Случај 5 (датотека xlsx 500 KB Excel 2010) 4.70% 0% 4.90% 0% 0% 3.2% 0% 0% 0% 4.72% 0% 0%
Случај 6 (датотека xlsx од 1 MB Excel 2010) 51.38% 50% 55.80% 0% 50% 41% 0% 0% 0% 51.379% 0% 0%
Случај 7 (датотека xlsx од 2 MB Excel 2010) 70.36% 0% 70.34% 66.67% 0% 55% 0% 0% 0% 70.365% 0% 0%
Случај 8 (датотека xlsx од 5 MB Excel 2010) 100% 0% 100% 100% 0% 78% 0% 0% 0% 0% 0% 0%
Случај 9 (датотека xlsx од 10 MB Excel 2013) 87.46% 0% 0% 91% 0% 71% 0% 0% 0% 91.17% 0% 0%
Случај 10 (датотека xlsx од 20 MB Excel 2013) 94.60% 0% 95% 73% 0% 73% 0% 0% 73% 94.6% 0% 0%

OS Поддршка

Сите верзии на 32 битни Виндоус Да Да Виндоус Виста не е поддржан Да Да Да Да Да Да Да Windows Server 2008 не е поддржан Да
Сите верзии на 64 битни Виндоус Да Да Да Да Да Да Да Да Да Да Не поддржан Windows Server 2008/2012/2016 Да

Поддршка на Excel

Сите верзии на 32 битни Excel Да Да Да Да Да Да Да Ексел 2010/2013 не е поддржан Excel 2013/2016 не е поддржан Да Да Да
Сите верзии на 64 битни Excel Да Да Да Да Да Да Да Ексел 2010/2013 не е поддржан Excel 2013/2016 не е поддржан Да Да Не

Поддршка за формат на датотека во Excel

Внесете поддршка за формат на датотека Excel (xls / xlw / xlsx) Да Да формат xlw не е поддржан формат xlw не е поддржан формат xlw не е поддржан формат xlw не е поддржан формат xlw / xlsx не е поддржан формат xlw / xlsx не е поддржан формат xlw не е поддржан формат xlw не е поддржан формат xlw / xlsx не е поддржан формат xlw / xlsx не е поддржан
Излез формат на датотека Excel (xls / xlsx) Да Да Да Да Да Да формат xlsx не е поддржан формат xlsx не е поддржан Да Да формат xlsx не е поддржан формат xlsx не е поддржан

Способности во обновување на објекти

Поддршка за враќање на податоците за ќелиите во работните листови. Да Да Да Да Да Руската низа не е поддржана Да Да Да Кинеската, јапонската и руската низа не се поддржани Да Јапонската и руската низа не се поддржани
Поддршка за враќање на формулите, вклучувајќи споделена формула и формула внесена во низата Да Да Да Да Да Да Формулите не се поддржани Формулите не се поддржани Да Да Да Да
Поддршка за враќање на стандардни формати и прилагодени формати за ќелиите и формулите. Да Да Валута,
Форматите на датуми не се поддржани во xlsx
Да Да Датум време,
Процент, дропка,
Валута,
Прилагодени формати не се поддржани
Датум време,
Процент, дропка,
Валута,
Прилагодени формати не се поддржани
Датум време,
Процент, дропка,
Валута,
Прилагодени формати не се поддржани
Да Формати на валути не се поддржани во xlsx Датум време,
Валута, дел,
Прилагодени формати не се поддржани
Време, процент,
Дропка,
Прилагодени формати не се поддржани

Останати карактеристики

Поддршка за поправка на датотеки на Excel на оштетени медиуми, како што се флопи дискови, Zip дискови, ЦДРОМ, итн. Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не Не Не
Поддршка за поправка на датотеки во Excel. Да Не Да Да Да Не Не Не Да Да Не Да
Поддршка за наоѓање и избор на датотеките Excel што треба да се поправат на локалниот компјутер, според некои критериуми за пребарување. Да Не Не Не Да Не Не Не Не Не Не Да
Поддржете интеграција со Windows Explorer, за да можете лесно да поправите датотека Excel со контекстното мени на Windows Explorer. Да Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не Не
Поддржете операција за влечење и испуштање. Да Да Не Да Не Не Не Не Да Да Не Не
Поддржувајте ги параметрите на командната линија. Да Да Да Не Не Не Не Не Не Не Не Не