Симптом:

При отворање на оштетен или расипан AutoCAD DWG датотека со AutoDesk AutoCAD, ја гледате следнава порака за грешка:

Внатрешна грешка !dbqspace.h@410: eOutOfRange

Тогаш AutoCAD или ќе одбие да ја отвори датотеката, или само ќе се сруши.

Прецизно објаснување:

Кога AutoCAD се обидува да напише или измени податоци во DWG датотека, се случува катастрофа, како што се прекинување на струја, откажување на дискот, итн., што го прави DWG датотеката е оштетена и доведе до оваа грешка.

AutoCAD има вградена команда „Обнови“ што може да се користи за враќање на оштетена или оштетена DWG датотека, како што следува:

  1. Изберете мени Датотека> Алатки за цртање> Врати
  2. Во полето за дијалог Избери датотека (стандарден дијалог прозорец за избор на датотека), внесете го оштетеното или оштетеното име на датотеката со цртеж или изберете ја датотеката.
  3. Резултатите за наплата се прикажани во прозорецот за текст.
  4. Ако датотеката може да се врати, таа исто така ќе се отвори во главниот прозорец.

Ако датотеката не може да ја обнови AutoCAD, тогаш можете да го користите нашиот производ DataNumen DWG Recovery да ги поправи корумпираните DWG датотека и да го реши проблемот.

Референци: