Закрепне DWG Цртеж од Темпоrary Датотеки

Кога е овозможена одликата за автоматско зачувување во AutoCAD, тоа ќе се случи креирајте резервни датотеки автоматски при обработка на цртеж. Стандардно, резервните датотеки ќе бидат зачувани во темпото на Виндоусrary директориумот и наставките на датотеката се .sv $.

Кога се случи катастрофа на податоците, на пример, AutoCAD се расипува или е ненормално прекинат за време на сесијата, можете да ги вратите зачуваните податоци во.sv $ датотеки со наоѓање на датотеката за автоматско зачувување, преименување во.sv $ продолжување до .dwg а потоа отворање на таа датотека во AutoCAD. Датотеката за автоматско зачувување ќе ги содржи сите информации за цртање од последниот пат кога автоматското зачувување се изврши.

Ако AutoCAD пријави грешка при отворање на преименуваната датотека за автоматско зачувување, тогаш тоа значи дека и датотеката за автоматско зачувување е оштетена или оштетена поради катастрофата на податоците.

AutoCAD има вградена команда „Обнови“ што може да се користи за враќање на оштетената или оштетена датотека за автоматско зачувување, како што следува:

  1. Изберете мени Датотека> Алатки за цртање> Врати
  2. Во полето за дијалог Избери датотека (стандарден дијалог прозорец за избор на датотека), внесете го оштетеното или оштетеното име на датотеката со цртеж или изберете ја датотеката.
  3. Резултатите за наплата се прикажани во прозорецот за текст.
  4. Ако датотеката може да се врати, таа исто така ќе се отвори во главниот прозорец.

Ако датотеката не може да ја обнови AutoCAD, тогаш можете да го користите нашиот производ DataNumen DWG Recovery за да ја поправите оштетената датотека за автоматско зачувување и да го решите проблемот.

Датотека за примерок:

Примерок датотека за автоматско зачувување: sample_autosave.sv $

Референци: