Симптом:

Се појавува порака за грешка кога се обидувате да отворите оштетена MDB-датотека со Microsoft Access:

Записот (ите) не може да се чита; нема дозвола за читање на „xxxx“ (Грешка 3112)

каде што 'xxxx' е име на објект за пристап, може да биде или a системски објект, или кориснички предмет.

Снимката на екранот од пораката за грешка изгледа вака:

Записот (ите) не може да се прочита; нема дозвола за читање на „MSysAccessObjects“

Ова е грешка на Microsoft Jet и DAO, а кодот за грешка е 3112.

Прецизно објаснување:

Errorе се соочите со оваа грешка ако немате дозвола за читање за наведената табела или барање за преглед на нејзините податоци. Треба да се консултирате со вашиот администратор на системот или креаторот на објектот за да ги промените вашите задачи за дозвола.

Меѓутоа, ако сте сигурни дека имате дозвола за објектот, но сепак ја имате оваа грешка, тогаш е многу веројатно дека информациите за објектот и податоците за имотот се делумно оштетени и Microsoft Access смета дека немате дозвола за читање за конкретниот објект погрешно.

Може да го пробате нашиот производ DataNumen Access Repair да ја поврати базата на податоци за МДБ и да го реши овој проблем.

Датотека за примерок:

Примерок оштетена датотека MDB што ќе предизвика грешка. mydb_4.mdb

Досието спасено од DataNumen Access Repair: mydb_4_fixed.mdb (Табелата „Обновена_табела2“ во спасената датотека што одговара на табелата „Персонал“ во неоштетената датотека)

Референци: