грешка на кодот Опис на грешка
5 Повик или аргумент за неважечка постапка
6 Прелевање
7 Нема меморија
9 Претприпис надвор од опсегот
10 Оваа низа е фиксна или темпоrarјли заклучен
11 Поделба со нула
13 Тип несовпаѓање
14 Надвор од низата
16 Изразот е премногу сложен
17 Не може да се изврши бараната операција
18 Се случи прекин на корисникот
28 Надвор од магацинот
47 Премногу клиенти на апликации DLL
48 Грешка при вчитување на DLL
49 Лоша конвенција за повикување DLL
51 Внатрешна грешка
52 Лошо име или број на датотека
53 Документот не е пронајден
54 Лош режим на датотека
55 Датотеката е веќе отворена
57 Грешка во I / O уред
58 Датотеката веќе постои
59 Лоша должина на рекордот
61 Диск полн
62 Внесете го минатиот крај на датотеката
63 Лош рекорден број
67 Премногу датотеки
68 Уредот е недостапен
70 Барањето е одбиено
71 Дискот не е подготвен
74 Не може да се преименува со различен диск
75 Грешка во пристапот до патот / датотека
76 Патеката не е пронајдена
93 Неважечка низа шема
96 Не може да тоне настани на објектот затоа што објектот веќе пушта настани до максималниот број приемници за настани што ги поддржува
97 Не можам да ја повикам функцијата пријател на објектот што не е пример за дефинирање на класа
98 Повик за својство или метод не може да вклучува упатување на приватен објект, или како аргумент или како повратна вредност
321 Невалиден формат на датотека
322 Не може да се создаде потребно темпоrary датотека
325 Невалиден формат во датотеката со ресурси
380 Невалидна вредност на имотот
381 Невалиден индекс на низа својства
382 Поставувањето не е поддржано при извршување
383 Постави не поддржано (својство само за читање)
385 Потребен е индекс на низа на имот
387 Поставувањето не е дозволено
393 Не поддржувајте се при извршување
394 Не поддржувајте (имот само за пишување)
422 Не е пронајден имот
423 Не е пронајден имот или метод
424 Потребен е предмет
429 ActiveX компонентата не може да создаде објект
430 Класата не поддржува автоматизација или не го поддржува очекуваниот интерфејс
432 Името на датотеката или името на часот не се пронајдени за време на операцијата за автоматизација
438 Објектот не го поддржува овој имот или метод
440 Грешка во автоматизацијата
442 Поврзување со тип library или предмет library за далечински процес е lost. Притиснете OK за дијалог за да ја отстраните препораката.
443 Објектот за автоматизација нема зададена вредност
445 Објектот не ја поддржува оваа акција
446 Објектот не поддржува именувани аргументи
447 Објектот не поддржува тековно поставување локација
448 Именуваниот аргумент не е пронајден
449 Аргументот не е опционален
450 Погрешен број на аргументи или невалидно доделување на имот
451 Постапката за издавање имот не е дефинирана и постапката за добивање на имот не врати предмет
452 Неважечки реден
453 Наведената DLL функција не е пронајдена
454 Ресурсот на кодот не е пронајден
455 Грешка во заклучувањето на ресурсите со кодови
457 Овој клуч е веќе поврзан со елемент од оваа колекција
458 Променливата користи тип на автоматизација што не е поддржан во Visual Basic
459 Предмет или класа не поддржува збир на настани
460 Невалиден формат на таблата со исечоци
461 Методот или членот на податоците не е пронајден
462 Далечинската машина за сервер не постои или е недостапна
463 Класата не е регистрирана на локалната машина
481 Невалидна слика
482 Грешка во печатачот
735 Не може да се зачува датотеката во TEMP
744 Текстот за пребарување не е пронајден
746 Замените се премногу долги
2001 Ја откажавте претходната операција. @@@ 1 @ 2 @ 5738 @ 1
2002 Се обидовте да извршите операција што вклучува функција или одлика што не е инсталирана во оваа верзија на Microsoft Access. @@@ 1 @@@ 1
2004 Нема доволно меморија за извршување на оваа операција. Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно со операцијата.
2005 Нема доволно слободна меморија за start Microsoft Access. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
За информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 3
2006 Името на објектот „| 1“ што го внесовте не ги следи правилата за именување на објектот на „Мајкрософт пристап“. @ За повеќе информации во врска со именување објекти, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 553714184 @ 1
2007 Веќе имате отворен објект на база на податоци со име'|.'@ Користете различно име за секој објект на базата на податоци од ист тип.
Ако сакате овој објект да го замени оригиналниот објект, затворете го оригиналниот објект и зачувајте го овој објект со исто име.
За повеќе информации за преименување на објект на база на податоци, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9043 @ 1
2008 Не можете да го избришете објектот на базата на податоци '|' додека е отворен. @ Затворете го објектот на базата на податоци и избришете го. @@ 1 @@@ 1
2009 Не можете да го преименувате објектот на базата на податоци '|' додека е отворен. @ Затворете го објектот на базата на податоци и преименувајте го. @@ 1 @@@ 1
2010 Не можете да го избришете објектот на базата на податоци '|' додека е отворен. @ Затворете го објектот на базата на податоци и избришете го. @@ 1 @@@ 1
2011 Лозинката што ја внесовте е неточна.
2014 Дадовте на ова | 1 исто име како постоечко | 2 во вашата база на податоци. @ Не можете да дадете табела и пребарување со истото име. @ Дајте му на овој објект име што не е веќе користено од друга табела или прашање . @ 1 @@@ 1
2015 Нема регистрирани волшебници од овој тип. @ Rerun Microsoft Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на волшебниците. Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Access.
За повеќе информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“. @@ 1 @@@ 1
2016 Не можете да ги менувате атрибутите на системските табели.
2017 Мајкрософт помага да се заштити овој проект Visual Basic за апликации со лозинка. Мора да ја наведете лозинката во Уредувачот на Visual Basic пред да ја извршите оваа операција. @@@ 1 @@@ 1
2018 Името на страницата за пристап до податоци '|' внесената е погрешно напишана или се однесува на страница за пристап до податоци што не е отворена или не постои. @@@ 1 @@@ 1
2019 Бројот што го користевте за да се повикате на страницата за пристап до податоци е невалиден. @ Користете го својството Брои за да ги преброите отворените страници за пристап до податоци и проверете дали бројот на страницата не е поголем од бројот на отворени страници за пристап до податоци минус една. @@ 1 @ 4 @ 2019460 @ 1
2021 Еден или повеќе оператори во изразот на филтерот не се валидни. @ За валидна листа на оператори, повикајте ја датотеката за помош @@ 1 @@@ 1
2022 Внесовте израз за кој е потребна активна прозорец за страница за пристап до податоци. @@@ 1 @ 2 @ 5601 @ 1
2024 Снимката од извештајот не е создадена затоа што немате доволно слободен простор на дискот за темпоrary датотеки за работа. @ За да го надминете ова, ослободете простор на дискот (на пример, испразнете ја корпата за отпадоци или избришете непотребни датотеки). @@ 1 @@@ 1
2025 Датотеката не е во правилен формат за проект на Microsoft Access. @@@ 1 @@@ 1
2027 Оваа операција не е поддржана за базите на податоци Microsoft Access 1.X. @@@ 1 @@@ 1
2028 Microsoft Access не можеше да го затвори објектот на базата на податоци.
2029 Апликациите на Microsoft Office не можат да суспендираат додека имате документи отворени од мрежна локација. Излезете од апликациите или затворете ги отворените документи и обидете се повторно.
2030 Проектот на Microsoft Access '| 1' ќе се отвори само за читање затоа што се случило едно од следново: @ Или датотеката е заклучена за уредување од друг корисник, датотеката (или папката во која се наоѓа) е означена како читана- само, или наведовте дека сакате да ја отворите датотеката само за читање. @@ 3 @@@ 1
2031 Не можете да конвертирате или активирате MDE-датотека. @@@ 1 @@@ 1
2033 Име во судир со постојниот модул, проект или lib library. @@@ 1 @@@ 1
2034 Не може да се состави проект. @@@ 1 @@@ 1
2035 Не можам да го вчитам проектот со погрешна верзија. @@@ 1 @@@ 1
2037 Мајкрософт пристап не можеше да изврши име Автоматско исправување за време на оваа операција. Опцијата „Автоматско исправување на името на најавите“ е поставена, но податоците и погрешните Предметите не се одјавени. @@@ 1 @@@ 3
2038 Датотеката '|' не може да се отвори затоа што е заклучена од друг корисник.
2040 Microsoft Access не може да работи. @@@ 1 @@@ 3
2041 Microsoft Access не може да ја пронајде датотеката '| 1'. Оваа датотека е потребна за starполжав
2042 Се појави системска грешка или нема доволно слободна меморија за да може да се активираtart Мајкрософт пристап. Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
2043 Microsoft Access не може да ја пронајде датотеката со база на податоци „| 1. “. Бидете сигурни дека сте ја внеле правилната патека и името на датотеката.
2044 Не можете да излезете од Microsoft Access сега. @ Ако користите Visual Basic модул што користи OLE или DDE, можеби ќе треба да го прекинете модулот. @@ 1 @@@ 1
2045 Командната линија што ја користевте пораноtart Microsoft Access содржи опција што Microsoft Access не ја препознава. @ Излез и резtart Microsoft Access користејќи важечки опции за командна линија. @@ 1 @@@ 1
2046 Командата или дејството '| 1' не е достапна сега. @ * Можеби сте во база на податоци само за читање или во неповртена база на податоци од претходната верзија на Microsoft Access.
* Видот на објектот за кој се однесува дејството не е моментално избран или не е во активен приказ. @ Користете ги само оние команди и макро дејства што се моментално достапни за оваа база на податоци. @ 1 @@@ 1
2048 Нема доволно бесплатна меморија за да ја отворите датотеката'|.'@Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2050 Внесете поставка за истек на време на OLE / DDE од 0 до 300 секунди. @@@ 1 @@@ 1
2051 Името на објектот „| 1“ не може да биде подолго од | 2 знаци според правилата за именување на објектот „Мајкрософт“. @@@ 1 @@@ 1
2052 Нема доволно бесплатна меморија за ажурирање на екранот. Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
2053 Името на командата не може да биде празно. @ Ве молиме изберете име. @@ 1 @@@ 1
2054 Microsoft Access не може да ја вчита Visual Basic за апликации lib-динамички линкrary (DLL) Vbe7. @ Повторно извршете ја програмата Microsoft Access Setup. @@ 1 @@@ 3
2055 Изразот '|' внесовте не е валиден. @@@ 1 @ 1 @ 11732 @ 1
2056 Microsoft Access не може да обезбеди Помош чувствителен на контекст. @@@ 1 @@@ 1
2057 Нема доволно меморија за магацинот за извршување на операцијата. @ Операцијата е премногу комплицирана. Обидете се да ја поедноставите операцијата. @@ 1 @@@ 3
2058 Датотеката '| 1' е некомпатибилна. Мајкрософт пристап треба да се инсталира повторно. @ Стартувај поставување за повторно инсталирање на Мајкрософт пристап. Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Access.
За повеќе информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“. @@ 1 @@ 185309 @ 3
2059 Microsoft Access не може да го најде објектот „| 1“. @ Проверете дали објектот постои и дали правилно сте го напишале неговото име. @@ 1 @@@ 1
2060 Не можете да креирате список со полиња засновано врз барањето за акција'|.'@Прашањата за акција немаат полиња. Формулар или извештај мора да се заснова на табела или на избрано или крстостебно пребарување. @ Променете го својството RecordSource за формуларот или извештајот или отворете го барањето за акција и променете го во избрано барање. @ 1 @ 1 @ 9232 @ 1
2061 Внесете нула или поголем од нула број за оваа опција. @@@ 1 @@@ 1
2062 Името на командата мора да биде пократко од 255 карактери. @ Ве молиме изберете име. @@ 1 @@@ 1
2063 Microsoft Access не може да креира, отвора или пишува во индексната датотека '| 1'; датотеката со информации (.inf) што ја користи за да ги следи индексите на dBASE. @ Датотеката со индекс може да биде оштетена или можеби немате дозвола за читање / запишување за мрежниот диск со кој се обидувате да водите. @ Може да се поврзете на датотеката dBASE без наведување на индекси на dBASE, но постојните индекси нема да се користат со поврзаната табела. @ 1 @@@ 1
2064 Вредност на лентата со мени '|' е невалиден. @ Доставивте аргумент на методот DoMenuItem што се однесува на лентата со мени што е невалидна. @ Користете внатрешна константа или нумеричка вредност што се однесува на валидна вредност на лентата со мени, како што е acFormbar. 1
2065 Името за менито, командата или поткомандата што ги внесовте е неважечко. @ Доставивте аргумент на методот DoMenuItem што се однесува на име, команда или поткоманда на менито што не е валидно. @ Користете внатрешна константа или нумеричка вредност што се однесува на важечка вредност на менито, командата или подкомандата, како што е acRecordsMenu. @ 1 @ 1 @ 11895 @ 1
2067 Макро-лентата со мени може да се изврши само ако името на макро-лентата со мени е поставка што ја користат одредени својства или опции. @ Се обидовте да извршите макро-лента со мени што содржи дејство AddMenu.
Поставете една од следниве својства или опции на името на макро-лентата со мени:
* Својството MenuBar на форма или извештај.
* Својството на ShortcutMenuBar на форма, извештај или контрола.
* Опцијата Лента со мени или Лентата со кратенки во С.tarпрозорец за дијалог.
Оваа грешка се јавува и доколку Microsoft Access се обиде да изврши макро лента со мени што содржи дејство AddMenu што следи акција што го прави некој друг објект активен објект. На пример, акцијата OpenForm. @@ 2 @ 1 @ 3704 @ 1
2068 Избраната ставка е прилагодена и нема Помош чувствителен на контекст. @ За повеќе информации за создавање прилагодена помош за форма, извештај или контрола, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10930 @ 1
2069 Комбинацијата на клучеви или клучеви | 1 во | 2 има неважечка синтакса или не е дозволена. @ Користете ја синтаксата SendKeys за да ги одредите комбинациите на копчињата или копчињата.
За дозволените комбинации на копчиња или копчиња, кликнете Помош. @@ 2 @ 1 @ 10144 @ 1
2070 Веќе доделивте комбинација на копчиња или копчиња | 1 во | 2 на друга макро. @ Beе се користи само првата комбинација на копчиња или копчиња. @@ 2 @ 1 @ 10144 @ 1
2071 Засега имотот за докинг не може да се постави на „| 1“. @ Ако сакате да го поставите имотот на докинг на „| 2“, преместете ја лентата со алатки од сегашната позиција и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2072 Сите предмети беа увезени успешно.
2073 Успешно извезени '|'.
2074 Оваа операција не е поддржана во рамките на трансакциите. @@@ 1 @@@ 1
2075 Оваа операција бара отворена база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2076 Успешно поврзано „|“.
2077 Овој запис не може да се ажурира
2078 Помошта не е достапна поради недостаток на меморија или неправилна инсталација на Microsoft Windows или Microsoft Access. Microsoft Access, можеби ќе сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки. За да го направите тоа, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Access.
За повеќе информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“. @ 1 @@@ 3
2079 Формата е само за читање, бидејќи својството Единствена табела не е поставено.
2080 Лентата со алатки или менито | веќе постои. @ Дали сакате да ја замените постојната лента со алатки или мени? @@ 19 @@@ 2
2081 Командата Креирај од макро работи само кога е избрана макро во Панелот за навигација. @@@ 1 @@@ 1
2083 Базата на податоци '|' е само за читање. @ Не можете да ги зачувате промените направени во дефиниции на податоци или објекти во оваа база на податоци. @@ 1 @@@ 1
2084 Поле "|" се заснова на израз и не може да се уредува
2085 Поставката за интервал на освежување на ODBC мора да биде од 1 до 32,766 секунди. @@@ 1 @@@ 1
2086 Recordset бара форма да може да се ажурира.
2087 Microsoft Access не може да го прикаже подменито Додатоци. @ Под-менито Додатоци '| 1' што го внесовте го надминува ограничувањето од 256 знаци. @ Скратете го изразот за макронамето или името на функцијата во копчето Додатоци за мени на регистарот на Windows поставување, а потоа ресtart Мајкрософт пристап.
За повеќе информации за прилагодување на поставките на Microsoft Access во регистарот на Windows, кликнете на Помош. @ 2 @ 1 @ 9015 @ 3
2088 Microsoft Access не може да го прикаже подменито Додатоци | 1 бидејќи на поставката што ја внесовте во регистарот на Windows недостасува израз на макро име или име на функција. @@ Дајте го изразот што недостасува во копчето Додатоци на менито на регистарот на Windows, а потоа и резtart Мајкрософт пристап.
За повеќе информации за прилагодување на поставките на Microsoft Access во регистарот на Windows, кликнете на Помош. @ 2 @ 1 @ 9015 @ 3
2089 Microsoft Access не може да го прикаже истото мени повеќе од еднаш во лентата со мени. @@@ 1 @ 1 @ 3704 @ 1
2090 Дејство во рамките на макро групата на тековното глобално мени не може да ја промени глобалната лента со менито. @ Microsoft Access не може да ја прикаже глобалната лента со мени, бидејќи макро-повикот кога за прв пат го поставивте глобалното мени вклучува друго дејство што се обидува да го ресетира глобалното мени . @ Проверете ги макроата на вашата лента со мени и проверете дали сте ја поставиле глобалната лента со менито само еднаш. @ 1 @@@ 1
2091 '|' е неважечко име. @@@ 1 @@@ 1
2092 Вредноста што ја наведовте за аргументот Поставување во методот SetOption не е точен тип на варијанта за оваа опција. @ Наведовте низа кога Microsoft Access очекуваше број. @ Погледнете го дијалогот за опции за пристап (кликнете на табулаторот Датотека, а потоа кликнете на Опции за пристап) за да видите каков тип на податоци е потребен за да ја поставите оваа конкретна опција. На пример, поставката за стандардната папка со бази на податоци мора да биде низа. За да видите каков тип на варијанта поминавте во методот SetOption, користете ја функцијата VarType.
За повеќе информации, пребарувајте во индексот за помош за „Тип на податоци за варијанти“ и „Функција за VarType“. @ 1 @@@ 0
2093 Нумеричката вредност за аргументот Поставување во методот SetOption не одговара на ниедно поле за список или поставувања за група опции во полето за дијалог за Опции за пристап. @ Валидните поставки се 0 (првата ставка во списокот) преку | (последната ставка во списокот). @@ 1 @ 1 @ 6210 @ 1optimize.ids
2094 Microsoft Access не може да ја пронајде лентата со алатки'|1.'@You се обидовте да извршите макро што вклучува акција ShowToolbar или процедура Visual Basic за апликации што вклучува метод ShowToolbar.
* Името на лентата со алатки може да биде погрешно напишано или да се однесува на наследна лента со алатки што повеќе не е достапно.
* Ова дејство може да се однесува на прилагодена лента со алатки што е избришана или преименувана во тековната база на податоци.
* Ова дејство може да се однесува на прилагодена лента со алатки што постои во друга база на податоци. @@ 1 @ 1 @ 6458 @ 1
2097 Табелата за која се обидовте да создадете спецификација за увоз / извоз е креирана во претходната верзија на Microsoft Access. 1 @@@ 0
2098 Microsoft Access не може да креира база на податоци за извештаи во моментов, бидејќи поставувањето на вашиот компјутер бара рачно да ја отворите базата на податоци за да прифаќате врски од која било локација. Кликнете на копчето Управување подолу и изберете ја опцијата Од која било локација, потоа повторно кликнете на копчето Креирај извештаи за да се постави. @@@ 1 @@@ 1
2099 Операцијата не можеше да се заврши бидејќи Акционата ознака „|“ не е препознаен од вашиот систем. @@@ 1 @@@ 1
2100 Контролата или контролата за подформа е преголема за оваа локација. @ Бројот што го внесовте за својството Лево, горе, висина или ширина е преголем или е негативен број. @ Намалете ја големината на контролата или контролата на подформата или внесете позитивна бројка. @ 1 @@@ 1
2101 Поставката што ја внесовте не е валидна за овој имот. @ За да ги видите валидните поставки за овој имот, побарајте го индексот за помош за името на имотот. @@ 1 @@@ 1
2102 Името на образецот '|' е погрешно напишан или се однесува на форма што не постои. @ Ако неправилното име на формата е во макро, полето за дијалог Action Failed ќе ги прикаже името на макро и аргументите на макро откако ќе кликнете ОК. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име на формата. @@ 1 @@@ 1
2103 Името на извештајот '|' внесовте или во листот со имот или макро е погрешно напишано или се однесува на извештај што не постои. @ Ако името на неправилниот извештај е во макро, полето за дијалог „Акција не успеа“ ќе ги прикаже името на макро и аргументите на макроата откако ќе кликнете ДОБРО. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име на извештајот. @@ 1 @@@ 1
2104 Го внесовте контролното име '|,' што веќе се користи. @ Веќе имате контрола на формуларот со ова име, или постоечка контрола го има своето име мапирано на ова име за Visual Basic.
Visual Basic ги мапира местата во контролните имиња до подвлеки. На пример, Мојата контрола и My_Control се третираат како дупликати имиња. @@ 1 @ 1 @ 11734 @ 1
2105 Не можете да отидете на наведениот запис. @ Можеби сте на крајот од група за записи. @@ 1 @@@ 1
2106 | 1 грешки се случија кога ја вчитавте формата или извештајот. @ Вчитавте формулар или извештај што има контроли или својства што Microsoft Access не ги препознава и ќе ги игнорира. @@ 1 @@@ 1
2107 Вредноста што ја внесовте не го исполнува правилото за валидација дефинирано за полето или контролата. @ За да го видите правилото за валидација, префрлете се на „Поглед на дизајн“ или „Изглед“, кликнете на соодветното поле, а потоа, ако листот со имотот не е отворен, притиснете F4 . Потоа, кликнете на табулаторот Податоци во листот со имот. @ Внесете вредност што одговара на правилото за валидација или притиснете ESC за да ги вратите вашите промени. @ 1 @ 1 @ 11730 @ 1
2108 Полето мора да го зачувате пред да го извршите дејството GoToControl, методот GoToControl или методот SetFocus. @ Се обидовте да го преместите фокусот на друга контрола користејќи го методот SetFocus, акција GoToControl или методот GoToControl. @ Поставете макро или метод на имотот AfterUpdate наместо на имотот BeforeUpdate за да го зачува полето пред да го смени фокусот. @ 1 @ 1 @ 6314 @ 1
2109 Нема поле со име "|" во тековниот запис. @@@ 1 @@@ 1
2110 Microsoft Access не може да го премести фокусот на контролата | 1. @ * Контролата може да биде тип што не може да го прими фокусот, како што е етикета.
* Видливиот имот на контролата може да се постави на бр.
* Овозможено својство на контролата може да се постави на бр. @@ 1 @ 1 @ 3016 @ 1
2111 Промените што ги направивте не можат да се зачуваат. @ Операцијата за зачувување можеби не успеа заради темпотоrary заклучување на записите од друг корисник.
* Кликнете на OK за да се обидете повторно. Можеби ќе треба да кликнете ОК неколку пати (или почекајте додека другиот корисник не ја затвори табелата).
* Кликнете Откажи ако не успеат повеќекратните обиди да ги зачувате вашите промени. @@ 3 @@@ 1
2112 Предметот на клипбордот не може да се залепи во оваа контрола. @@@ 1 @@@ 1
2113 Вредноста што ја внесовте не е валидна за ова поле. @ На пример, можеби имате внесено текст во нумеричко поле или број што е поголем од дозволите за поставување FieldSize. @@ 1 @@@ 1
2114 Microsoft Access не го поддржува форматот на датотеката '| 1,' или датотеката е преголема. Обидете се да ја конвертирате датотеката во формат BMP. @@@ 1 @@@ 1
2115 Макро или функцијата поставена на својството BeforeUpdate или ValidationRule за ова поле го спречува Microsoft Access да ги зачувува податоците во полето. @ * Ако ова е макро, отворете ја макроата во прозорецот Macro и отстранете го дејството што присилува зачувување ( на пример, GoToControl).
* Ако макро вклучува дејство SetValue, наместо тоа, поставете го макро во својството AfterUpdate на контролата.
* Ако ова е функција, редефинирајте ја функцијата во прозорецот Модул. @@ 1 @@@ 1
2116 Вредноста го крши правилото за валидација за полето или записот. @ На пример, можеби сте го смениле правилото за валидација без да проверите дали постојните податоци се совпаѓаат со новото правило за валидација. @ Кликнете Врати за да ја вратите претходната вредност или внесете нова вредност што го исполнува правилото за валидација за полето или записот. @ 2 @ 1 @ 9121 @ 1
2117 Microsoft Access ја откажа операцијата Вметни. @ Текстот на Клипбордот е предолг за да го залепи во формата. На пример, можеби сте залепиле премногу текст во етикета или сте внеле премногу текст во својството ColumnWidths. @ Залепете помали делови. За етикети, мора да залепите помалку од 2,048 карактери. @ 1 @@@ 1
2118 Мора да го зачувате тековното поле пред да го извршите дејството Потребно. @ * Ако извршите макро од Панелот за навигација, зачувајте го полето прво, а потоа извршете го макро.
* Ако името на макро е поставување на својството BeforeUpdate во функцијата Visual Basic, наместо тоа, поставете го имотот AfterUpdate на името на макро. @@ 1 @ 1 @ 3033 @ 1
2119 Дејството „Барања“ не може да се користи на контролата „|.’@@ Одредени контроли, како што се етикети и правоаголници, не можат да го примат фокусот; затоа, не можете да примените акција со барање за нив. @@ 1 @ 1 @ 3033 @ 1
2120 За да креирате форма, извештај или страница за пристап до податоци со помош на овој волшебник, прво мора да ја изберете табелата или барањето на кое ќе се заснова формата, извештајот или страницата за пристап до податоци. @@@ 1 @@@ 1
2121 Microsoft Access не може да ја отвори формата'|1.'@It содржи податоци што Microsoft Access не ги препознава.
Повторно креирајте го образецот или, доколку одржувате резервни копии од вашата база на податоци, вратете копија од образецот. @@ 1 @@@ 1
2122 Не можете да ја видите формата како континуирана форма ако содржи подформа, контрола на ActiveX, врзан графикон или контрола на веб-прелистувач. @ 1 @@@ 1
2123 Контролното име што го внесовте не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Access. @@@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
2124 Името на формуларот што го внесовте не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Access. @@@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
2125 Поставката за имотот FontSize мора да биде од 1 до 127. @@@ 1 @ 1 @ 12551 @ 1
2126 Поставката за својството ColumnCount мора да биде од 1 до 255 година. @@@ 1 @ 1 @ 936 @ 1
2127 Поставката за својството BoundColumn не може да биде поголема од поставката за имотот ColumnCount. @@@ 1 @ 1 @ 839 @ 1
2128 Microsoft Access наиде на грешки при увозот | 1. @ За подетални информации за грешка, видете ја датотеката „| 2“. @@ 1 @@@ 1
2129 Поставката за својството DefaultEditing мора да биде Дозволи уредувања, Само за читање, Внесување податоци или не може да се додаваат записи. @ Внесете 1, 2, 3 или 4 за имотот DefaultEditing. @@ 1 @@@ 1
2130 Поставките за својствата GridX и GridY мора да бидат од 1 до 64. @@@ 1 @@@ 1
2131 Изразот не може да биде подолг од 2,048 карактери. @@@ 1 @@@ 1
2132 Поставката за својството DecimalPlaces мора да биде од 0 до 15 или 255 за Auto (стандардно). @@@ 1 @@@ 1
2133 Не можете да поставите формулар (или да пријавите) во себе. @ Изберете или внесете друг образец или извештај за да служите како подформа или под-извештај. @@ 1 @@@ 1
2134 Поставувањето за својството Ширина мора да биде од 0 до 22 инчи (55.87 см). @@@ 1 @@@ 1
2135 Овој имот е само за читање и не може да се постави. @@@ 1 @@@ 1
2136 За да го поставите овој имот, отворете го образецот или пријавете го во Дизајн поглед. @ За повеќе информации за овој имот, побарајте го индексот за помош за името на имотот. @@ 1 @@@ 1
2137 Не можете да користите Најди или Замени сега. @ Полињата не се пребаруваат заради едно од следниве:
* Полињата се контроли (како што се копчиња или OLE објекти).
* Полињата немаат податоци.
* Нема полиња за пребарување. @@ 1 @@@ 1
2138 Не можете да го пребарувате полето за наведената вредност. @ Решете ја грешката дадена во претходната порака за грешка пред да се обидете повторно да пребарувате. @@ 1 @@@ 1
2139 Не можете да ја замените тековната вредност на полето со текстот за замена. @ Решете ги сите грешки пред да направите дополнителни замени. @@ 1 @@@ 1
2140 Microsoft Access не може да ја зачува промената што ја направивте во записот во операцијата Замени од причината прикажана во претходната порака. @ Кликнете Врати или внесете нова вредност во полето. @@ 1 @@@ 1
2141 Microsoft Access не може да го пронајде текстот што го наведовте во полето Најди што. @@@ 1 @@@ 1
2142 Акцијата FindRecord бара аргумент „Најди го тоа“. @ Се обидовте да извршите макро сет на една од својствата на тековната област, но аргументот „Пронајди што“ го оставивте празен. @ Кога ќе кликнете ОК, дијалог прозорецот „Акција не успеа“ ќе го прикаже макро името и аргументите на макро. Во прозорецот Макро, внесете текст или израз за аргументот Најди што и повторно пробајте ја операцијата за пребарување. @ 1 @ 1 @ 3015 @ 1
2143 Не ги наведовте критериумите за пребарување со акција FindRecord. @ Во прозорецот Макро, вметнете акција FindRecord пред дејството FindNext. @@ 1 @ 1 @ 3015 @ 1
2144 Поставката за својството ListRows мора да биде од 1 до 255 година. @@@ 1 @ 1 @ 4055 @ 1
2145 Поставката за својството ColumnWidths мора да биде вредност од 0 до 22 инчи (55.87 cm) за секоја колона во полето за списоци или комбинирано поле. @ Ако има повеќе од една колона, одделете ги броевите или со точка-запирка или со карактер на одделувач на списоци . Сликите за одделување на списоци се дефинирани во делот Регионални поставки на Контролниот панел на Виндоус. @@ 1 @ 1 @ 847 @ 1
2147 Мора да бидете во Дизајн поглед за да креирате или избришете контроли. @@@ 1 @ 2 @ 5054 @ 1
2148 Бројот што го користевте за да се повикате на формуларот или делот за извештај е невалиден. @ Проверете дали бројот е помал од бројот на делови во формуларот или извештајот. @@ 1 @@@ 1
2149 Константа што ја внесовте за типот на контролата е невалидна. @ За список на валидни константи што можете да ги користите за да креирате контрола, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10905 @ 1
2150 Овој тип на контрола не може да содржи други контроли. @@@ 1 @@@ 1
2151 Родителската контрола не може да содржи тип на контрола што сте ја избрале. @ На пример, ја користевте функцијата CreateControl за да назначите група за опции како родител на полето за текст. @@ 1 @@@ 1
2152 Можете да поставите нивоа на групи само за извештаи, а не за формулари. @@@ 1 @@@ 1
2153 Не можете да наведете повеќе од 10 нивоа на групи. @@@ 1 @@@ 1
2154 Не можете да ја повикате оваа функција кога е отворен Групата, сортирањето и вкупниот панел. @@@ 1 @@@ 1
2157 Збирот на горната маргина, долната маргина, висината на заглавието на страницата и висината на подножјето на страницата е поголема од должината на страницата на која печатите. @@@ 1 @@@ 1
2158 Можете да ги користите методот за печатење и методите за графички извештаи (Круг, линија, PSet и скала) само во постапка на настан или макро поставено на OnPrint, OnFormat или својството на настанот OnPage. @@@ 1 @ 1 @ 10129 @ 1
2159 Нема доволно меморија за иницијализирање на методот за печатење или некој од графичките методи на извештајот (Круг, линија, PSet, скала). @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно да го испечатите или прегледате извештајот.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2160 Microsoft Access не можеше да создаде графика или текст. @ Се појави грешка при иницијализирање на методот за печатење или некој од графичките методи на извештајот (Круг, линија, PSet, скала). @ Затвори непотребни програми и обидете се повторно да го отпечатите или прегледате извештајот .
За информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 1
2161 Текстот или изразот што го внесовте не одговара на видот на податоците што ги барате. @ Редефинирајте го текстот или изразот или пребарувајте во друго поле. @@ 1 @@@ 1
2162 Макро поставено на една од својствата на тековното поле не успеа заради грешка во акциониот аргумент FindRecord. @ Во макропрозорецот, променете го аргументот Search As Formatted во Yes. Ако сакате поставката на аргументот да остане Не, сторете го следново:
* Изберете Не за аргументот Match Case.
* Изберете Да за аргументот Само тековно поле.
* Проверете дали пребарувате во врзана контрола. @@ 2 @ 1 @ 3015 @ 1
2163 Бројот на страницата што го користевте како аргумент за дејството или методот GoToPage не постои во оваа форма. @@@ 1 @ 1 @ 3017 @ 1
2164 Не можете да ја оневозможите контролата додека е во фокусот. @@@ 1 @ 2 @ 5250 @ 1
2165 Не можете да скриете контрола што има фокус. @@@ 1 @@@ 1
2166 Не можете да заклучите контрола додека има незачувани промени. @@@ 1 @@@ 1
2167 Овој имот е само за читање и не може да се менува. @@@ 1 @@@ 1
2169 Во овој момент не можете да го зачувате овој запис. @ Microsoft Access може да наиде на грешка при обидот да се зачува запис.
Ако го затворите овој објект сега, промените на податоците што ги направивте ќе бидат lost.
Како и да е, сакате да го затворите објектот на базата на податоци? @@ 20 @@@ 2
2170 Нема доволно меморија за добивање податоци за полето за списоци. @ Затвори непотребни програми. Потоа затворете ја и повторно отворете ја активната форма и повторно кликнете на полето за списоци.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2171 Не можете да имате повеќе од седум вгнездени подформа во главна форма. @ Отстранете ја едната вгнездена подформа. @@ 1 @@@ 1
2172 Не можете да користите барање за проследување или пребарување со не-фиксна колона крстостеб како извор на запис за подформа или пот-извештај. @ Пред да ја поврзете под-формата или пот-известување за пребарување со crosstab, поставете го имотот ColumnHeadings на прашањето. @@ 2 @ 1 @ 9979 @ 1
2173 Контролата "|" макро-то се обидува да пребарува не може да се пребарува. @ Обидете се со едно од следниве:
* Додадете акција GoToControl пред акцијата FindRecord.
* За дејството FindRecord, сменете го аргументот Само тековно дејство на теренот од Да во Не.
* Променете го фокусот на контрола што може да се пребарува. @@ 2 @ 1 @ 3015 @ 1
2174 Во овој момент не можете да се префрлите на друг преглед. @ Code се извршуваше кога се обидовте да префрлите прегледи. @ Ако кодот за дебагирање, мора да ја прекинете операцијата за отстранување грешки пред да ги префрлите прегледите. @ 1 @@@ 1
2175 Нема доволно бесплатна меморија за да ја продолжите операцијата за пребарување. @ Затвори непотребни програми. Потоа обидете се повторно со операцијата за пребарување.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 3
2176 Поставката за овој имот е предолга. @ Може да внесете најмногу 255 или 2,048 знаци за овој имот, во зависност од видот на податоците. @@ 1 @@@ 1
2177 Не можете да внесете извештај во формулар. @ Извештајот може да се вметне само во извештајот. @@ 1 @@@ 1
2178 Не можете да додадете друг дел сега. @ Максималната вкупна висина за сите делови во извештајот, вклучувајќи ги и заглавјата на секциите, е 200 инчи (508 см). @ Отстранете ја или намалете ја висината на најмалку еден дел, а потоа додадете го нов дел. @ 1 @@@ 1
2181 Не можете да сортирате на пресметано поле во форма. @ Може да сортирате на пресметано поле само во барање. @ Создадете пресметано поле во барање, сортирајте го полето и потоа базирајте ја формата на барањето.
Бидејќи барањето мора да се изврши пред да се отвори формуларот, формата ќе се отвори побавно. @ 1 @@@ 1
2182 Не можете да сортирате на ова поле. @@@ 1 @@@ 1
2183 Microsoft Access не може да создаде предмет од типот што се бара. @ Се обидувате или да креирате формулар од извештај што е зачуван како текст или да креирате извештај од зачувана форма. @@ 1 @@@ 1
2184 Вредноста што ја користевте за својството TabIndex не е валидна. Точните вредности се од 0 до |. @@@ 2 @ 1 @ 6348 @ 1
2185 Не можете да наведете својство или метод за контрола, освен ако контролата не го фокусира. @ Обидете се со едно од следново:
* Поместете го фокусот на контролата пред да го наведете имотот. Во кодот на Visual Basic, користете го методот SetFocus. Во макро, користете ја акцијата GoToControl.
* Упатување или поставете го имотот од макро или постапка на настан што се извршува кога ќе се појави настанот GotFocus за контролата. @@ 2 @ 1 @ 6215 @ 1
2186 Овој имот не е достапен во погледот на Дизајн. @ Префрлете се на Формулар за да пристапите до овој имот или отстранете го повикот за имотот. @@ 1 @@@ 1
2187 Овој имот е достапен само во поглед на Дизајн. @@@ 1 @@@ 1
2188 Објектот што се обидовте да го вчитате од текст има неважечка вредност за имотот '| 1' на | 2. @@@ 1 @@@ 1
2189 Кодот содржи синтакса грешка или не ви е потребна функција за пристап до Мајкрософт. @ Ако синтаксата е точна, проверете го клучот за контрола на волшебниците или Librarклучеви IES во делот за Microsoft Access во регистарот на Windows за да проверите дали записите што ви се потребни се наведени и достапни. @ Ако записите се точни, или мора да го поправите додатокот за Microsoft Access Utility, или датотеката acWzlib или овој волшебник биле оневозможени. За повторно вклучување на овој волшебник, стартувајте Microsoft Access или Microsoft Office Setup повторно за повторно инсталирање на Microsoft Access. Пред повторно да го инсталирате Microsoft Access, избришете ги клучевите за регистар на Windows за додаток за Microsoft Access Utility и acWzlib. @ 1 @@@ 1
2190 Овој имот е заменет со нов имот; наместо тоа, користете го новиот имот. @@@ 1 @@@ 1
2191 Не можете да ги поставите | својство во преглед на печатење или по печатење има started. @ Обидете се да го поставите овој имот во настанот OnOpen. @@ 1 @@@ 1
2192 Битмапот што го наведовте не е во формат за битмапа (.dib) независен од уредот. @ Се обидовте да го поставите својството PictureData на форма, извештај, копче или контрола на слика. @@ 1 @@@ 1
2193 Левата маргина, десната маргина или обете маргини се пошироки од големината на хартијата одредена во дијалог прозорецот Поставување на печатење. @@@ 1 @@@ 1
2194 Не можете да го поставите својството PictureData во прегледот на листот со податоци. @ За да ги видите валидните поставки за овој имот, побарајте во индексот за помош за „имотот PictureData“. @@ 1 @@@ 1
2195 Името на делот што го внесовте не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Access. @@@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
2196 Microsoft Access не може да ја добие вредноста на овој имот. @ Имотот не е достапен од прегледот во којшто извршувате макро или Visual Basic код, или Microsoft Access наиде на грешка при преземање на вредноста на имотот.
За да ги видите валидните поставки за овој имот, побарајте го индексот за помош за името на имотот. @@ 1 @@@ 1
2197 Не можете да ја поставите својството SourceObject на контролата на подформа на низа со нула должина ако ја прикажувате главната форма во приказ на форма. @ Може да го поставите овој имот на низа со нула должина од Преглед на дизајн, Преглед на лист на податоци или Преглед на печатење . @@ 1 @@@ 1
2200 Бројот што го внесовте е невалиден. @@@ 1 @@@ 1
2201 Имаше проблем при преземање на информациите за печатачот за | 1 на | 2. Објектот е можеби испратен до печатач што е недостапен. @@@@@@
2202 Во моментов нема инсталирано печатачи на вашиот компјутер. За да ја користите оваа одлика, прво мора да инсталирате печатач во Windows. @ За повеќе информации за тоа како да инсталирате печатач, побарајте „„ инсталирај печатач “во Помош за Виндоус. @@ 1 @@@ 1
2203 Динамички линк library Commdlg не успеа: шифра за грешка '0x |'. @ Возачот на печатачот за избраниот печатач може да биде неправилно инсталиран.
За информации за избор на друг печатач или повторно инсталирање на овој печатач од Microsoft Windows, побарајте во индексот за помош на Windows за „поставување на печатач“. @@ 1 @@@ 1
2204 Стандардниот двигател на печатачот не е правилно поставен. @ За информации за поставување на стандарден печатач, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „стандарден печатач, поставување“. @@ 1 @@@ 1
2205 Стандардниот двигател на печатачот не е правилно поставен. @ За информации за поставување на стандарден печатач, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „стандарден печатач, поставување“. @@ 1 @@@ 1
2206 Бројот на страницата што ја внесовте е невалиден. @ На пример, може да биде негативен број или невалиден опсег, како што е од 6 до 3. @@ 1 @@@ 1
2207 Microsoft Access не може да печати макроа. @ Се обидовте да користите акција или метод PrintOut, но активниот објект е макро. @ Ако сакате да отпечатите друг објект освен макро, користете го акцијата или методот SelectObject за да го изберете саканиот предмет пред да ја стартувате акцијата PrintOut. @ 1 @ 1 @ 3041 @ 1
2210 Microsoft Access не може да ја испечати или прегледа страницата бидејќи големината на страницата што ја избравте е поголема од 22.75 инчи. @@@ 1 @@@ 1
2211 Microsoft Access не може да го испечати или прегледа прозорецот Дебагирање. @@@ 1 @@@ 1
2212 Microsoft Access не може да го испечати вашиот објект. @ Проверете дали наведениот печатач е достапен.
За информации за поставување на стандарден печатач, побарајте во индексот за помош на Windows за „стандарден печатач, поставување“. @@ 1 @@@ 1
2213 Имаше проблем при враќање на информациите за печатачот за овој објект. Објектот е можеби испратен до печатач што е недостапен. @@@ 1 @@@ 1
2214 Имаше проблем при враќање на информациите од печатачот. Новиот печатач не е поставен. @@@ 1 @@@ 1
2215 Microsoft Access не може да ја отпечати оваа PivotTable бидејќи нејзините | 1 ги надминуваат 22.75 инчи. @ Намалете го | 1 со правење измени во форматирањето или со вклучени податоци на прегледот на PivotTable, и потоа обидете се да печатите повторно. @@ 1 @@@ 1
2220 Microsoft Access не може да ја отвори датотеката '| 1'. @@@ 1 @@@ 1
2221 Текстот е предолг за да се уреди. @@@ 1 @@@ 1
2222 Оваа контрола е само за читање и не може да се менува. @@@ 1 @@@ 1
2223 Името на датотеката '|' е премногу долго. @ Внесете име на датотека со 256 карактери или помалку. @@ 1 @@@ 1
2225 Мајкрософт пристап не можеше да ја отвори таблата со исечоци. @ Клипбордот не реагира, веројатно затоа што друга апликација го користи Затворете ги сите други апликации и обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
2226 Клипбордот не реагира, така што Microsoft Access не може да ги залепи содржините на клипбордот. @ * Друга апликација може да ја користи Клипбордот.
* Можеби нема доволно слободна меморија за операцијата за вметнување.
Затворете ги сите други апликации и повторно копирајте и залепете. @@ 1 @@@ 1
2227 Податоците на клипбордот се оштетени, така што Microsoft Access не може да ги залепи. @ Може да има грешка во Клипбордот или да нема доволно слободна меморија. Обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
2229 Microsoft Access не може даtarсерверот OLE. @ Се обидовте да користите форма, извештај или лист со податоци што содржи OLE објект, но серверот OLE (апликацијата што се користи за создавање на објектот) може да не е правилно регистриран. Повторно инсталирајте го серверот OLE за правилно да го регистрирате. @@ 1 @@@ 1
2234 Microsoft Access не може да го залепи објектот OLE. @@@ 1 @@@ 1
2237 Текстот што го внесовте не е ставка во списокот. @ Изберете ставка од списокот или внесете текст што одговара на една од наведените ставки. @@ 1 @@@ 1
2239 Microsoft Access откри дека оваа база на податоци е во недоследна состојба и не може да се обиде да ја врати базата на податоци бидејќи датотеката е само за читање. За да дозволите пристапот да ја обновува базата на податоци, затворете ја базата на податоци и поставете ја датотеката да чита / пишува, а потоа отворете ја базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2243 Податоците во Клипбордот не се препознаваат; Microsoft Access не може да го залепи објектот OLE. @@@ 1 @@@ 1
2244 Името на датотеката што ја наведовте во својството Слика за копче за команда или копче за вклучување не може да се прочита. @ * Датотеката што ја наведовте може да биде оштетена. Вратете ја датотеката од резервна копија или повторно креирајте ја датотеката.
* Дискот каде што се наоѓа датотеката може да биде нечитлив. @@ 1 @@@ 1
2245 Датотеката што ја наведовте не содржи валидни податоци за икони. @ Наведете важечка датотека со икони. @@ 1 @ 1 @ 829 @ 1
2260 Настана грешка при испраќање податоци до серверот OLE (апликацијата што се користи за создавање на објектот). @ * Можеби сте се обиделе да испратите премногу податоци. Ако создавате графикон и табелата е заснована на барање, изменете го барањето така што ќе избере помалку податоци. Ако табелата се заснова на табела, размислете да ја засновате на барање, за да можете да ги ограничите податоците.
* Можеби користите сервер OLE што не прифаќа формат на Клипборд.
* Можеби не можете да starсерверот OLE затоа што не е правилно регистриран. Повторно инсталирајте го за да го регистрирате.
* Вашиот компјутер може да има мала меморија. Затворете ги другите прозорци на апликациите за да ослободите меморија. @@ 1 @ 1 @ 8951 @ 1
2262 Оваа вредност мора да биде број. @@@ 1 @@@ 1
2263 Бројот е преголем. @@@ 1 @@@ 1
2264 Microsoft Access не ја препозна единицата за мерење. @ Внесете важечка единица, како што се инчи (ин) или сантиметри (см). @@ 1 @@@ 1
2265 Мора да наведете единица мерка, како што се инчи (ин) или сантиметри (см). @@@ 1 @@@ 1
2266 '|' можеби не е валидна поставка за својството RowSourceType или имаше грешка при компајлирање во функцијата. @ За информации за валидните поставки за имотот RowSourceType, кликнете Помош. @@ 2 @ 1 @ 3853 @ 1
2267 Нема доволно простор на дискот за да се создаде темпоrary тампон-датотека за печатење. @ Ослободете простор на дискот за да оставите простор за темпотоrary тампон-датотека. @@ 1 @@@ 1
2269 Некоја либrarне може да се вчитаат базите на податоци затоа што беа наведени премногу. @ За да го смените librarреференци за базата на податоци, кликнете Упатувања на менито Алатки. @@ 1 @ 1 @ 9017 @ 1
2272 Поставката за интервалот за повторување на ажурирањето мора да биде од 0 до 1,000 милисекунди. @@@ 1 @@@ 1
2273 Поставката за повторни обиди за ажурирање мора да биде од 0 до 10. @@@ 1 @@@ 1
2274 Базата на податоци '|' веќе е отворена како либrary база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2275 Низата вратена од градителот беше предолга. @ Резултатот ќе биде скратен. @@ 1 @@@ 1
2276 Прилагодениот градител што го користите предизвика грешка со промена на фокусот во друг прозорец додека го користевте. @ Внесете вредност без да го користите прилагодениот градител. @@ 1 @@@ 1
2277 Настана грешка при иницијализација на фонт. @@@ 1 @@@ 1
2278 Microsoft Access не може да ги зачува вашите измени на овој врзан OLE објект. @ Или немате дозвола да пишувате на записот во кој е зачуван објектот, или записот е заклучен од друг корисник.
Копирајте го објектот во Клипбордот (изберете го објектот и кликнете Копирај на менито Уреди) и кликнете Врати тековен запис на менито Уреди. Потоа отворете ја апликацијата што ја користевте за да го креирате објектот, залепете го објектот од Клипбордот и зачувајте го. @@ 1 @ 1 @ 10222 @ 1
2279 Вредноста што ја внесовте не е соодветна за влезната маска '|' наведени за ова поле. @@@ 2 @ 1 @ 9118 @ 1
2280 Додадовте повеќе излезни формати во регистарот на Windows отколку што може да иницијализира Microsoft Access. @ Некои излезни формати нема да бидат достапни. Отстранете ги оние формати што никогаш или барем често не ги користите. @@ 1 @@@ 1
2281 Информациите за формат на излез недостасуваат. Се чини дека има проблем со инсталацијата на Microsoft Access. Ве молиме, инсталирајте го Microsoft Access или контактирајте го администраторот на системот или претставникот на службената служба. @@@ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2282 Форматот во кој се обидувате да го излезете тековниот објект не е достапен. @ Или се обидувате да го излезете тековниот објект во формат што не е валиден за неговиот тип на објект или форматите што ви овозможуваат да излезете со податоци како Microsoft Excel, формат со богат текст, текст MS-DOS или HTML-датотека недостасува во регистарот на Windows. Извршете Поставување за повторно инсталирање на Microsoft Access или, ако сте запознаени со поставките во регистарот, обидете се сами да ги поправите. За повеќе информации во врска со регистарот, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2283 Спецификацијата на форматот за "| 1" е невалидна. @ Не можете да зачувате излезни податоци во датотека во овој формат сè додека не го поправите поставувањето за форматот во регистарот на Windows. Извршете Поставување за повторно инсталирање на Microsoft Access или, ако сте запознаени со поставките во регистарот, обидете се сами да ги поправите. За повеќе информации во врска со регистарот, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2284 Microsoft Access не може да пишува во датотеката. @ * Мрежата можеби не работи. Почекајте додека мрежата не работи и обидете се повторно.
* Можеби немате меморија. Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Access, затворете други апликации и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2285 Microsoft Access не може да ја создаде излезната датотека. @ * Можеби немате простор на дискот на дестинацискиот уред.
* Мрежата можеби не работи. Почекајте додека мрежата не работи и обидете се повторно.
* Можеби немате меморија. Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Access, затворете други апликации и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2286 Microsoft Access не може да ја затвори датотеката. @ * Мрежата можеби не работи. Почекајте додека мрежата не работи и обидете се повторно.
* Можеби немате меморија. Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Access, затворете други апликации и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2287 Microsoft Access не може да ја отвори сесијата за пошта. @ Проверете ја вашата апликација за пошта за да проверите дали работи правилно. @@ 1 @@@ 1
2288 Microsoft Access не може да го вчита форматот „| 1“. @ Поставката за овој формат во регистарот на Windows не е точна. Не можете да ги зачувате излезните податоци во датотека во овој формат се додека не ја поправите поставката во Регистарот. @ Стартувај поставување за повторно инсталирање на Microsoft Access или, ако сте запознаени со поставките во регистарот, обидете се сами да ги поправите. За повеќе информации во врска со регистарот, кликнете на Помош. @ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2289 Microsoft Access не може да го издаде модулот во бараниот формат. @@@ 1 @@@ 1
2290 Имаше премногу примачи на пораки; пораката не е испратена. @@@ 1 @@@ 1
2291 Има премногу прилози за пораки; пораката не е испратена. @@@ 1 @@@ 1
2292 Текстот на пораката е предолг, затоа не е испратен. @@@ 1 @@@ 1
2293 Microsoft Access не може да ја испрати оваа е-пошта. @ Пред да се обидете да испратите е-пошта од Microsoft Access, решете го проблемот идентификуван во претходната порака или конфигурирајте го вашиот компјутер да испраќа и прима e-mail пораки. @@ 1 @@@ 1
2294 Microsoft Access не може да го прикачи објектот; пораката не е испратена. @ * Можеби мрежата не работи. Почекајте додека мрежата не работи и обидете се повторно.
* Можеби немате меморија. Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Access, затворете други апликации и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2295 Непознат примател (и) на порака; пораката не е испратена. @@@ 1 @@@ 1
2296 Лозинката е неважечка; пораката не е испратена. @@@ 1 @@@ 1
2297 Microsoft Access не може да ја отвори сесијата за пошта. @ Можеби немате меморија. Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Access, затворете други апликации и обидете се повторно. Можеби исто така сакате да ја проверите вашата апликација за пошта за да се осигурате дека работи правилно. @@ 1 @@@ 1
2298 Microsoft Access не може даtarволшебникот, градителот или додатокот. @ * Library базата на податоци што содржи волшебник, градител или додаток може да не е инсталирана. Покажете на Додатоци на менито Алатки, а потоа кликнете на Менаџер за додатоци за да видите дали е library базата на податоци е инсталирана.
* Волшебникот, градителот или дополнителниот код може да не бидат компајлирани и Microsoft Access не може да ги состави. Може да има синтакса грешка во кодот.
* Клучот за додатокот во датотеката за регистар на Windows може да биде неточен. @@ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2299 Microsoft Access не може да го отвори полето за зумирање. @ Додатокот за комунални услуги за пристап до Мајкрософт недостасува или е изменет. Повторно извршете го Microsoft Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на Microsoft Access и додаток на Microsoft Access Utility. @@ 1 @ 1 @ 12620 @ 1
2300 Microsoft Access не може да излезе затоа што се избрани премногу контроли кои имаат различни стилови, како што се боја и фонт. @ Изберете помалку контроли, а потоа обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2301 Нема доволно системски ресурси за излез на податоците. @ Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Access и затворете други апликации. Потоа, обидете се повторно да ги изведете податоците. @@ 1 @@@ 1
2302 Microsoft Access не може да ги зачува излезните податоци во датотеката што сте ја одбрале. @ * Датотеката може да биде отворена. Ако е така, затворете го, а потоа зачувајте ги излезните податоци во датотеката повторно.
* Ако користите образец, проверете дали постои образец.
* Ако датотеката не е отворена, проверете дали имате доволно слободен простор на дискот.
* Проверете дали датотеката постои на одредената патека.
* Проверете дали сте дозволи да пишувате во наведената папка. @@ 1 @@@ 1
2303 Microsoft Access не може да излегува со податоци сега. @ * Мрежата можеби не работи. Почекајте додека мрежата не работи и обидете се повторно.
* Можеби немате простор на дискот. Ослободете простор на дискот и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2304 Microsoft Access не може да зачувува излезни податоци во наведената датотека. @ Проверете дали имате доволно слободен простор на дискот на вашиот дестинациски уред. @@ 1 @@@ 1
2305 Има премногу колони за излез, врз основа на ограничувањето наведено во излезниот формат или од Microsoft Access. @@@ 1 @@@ 1
2306 Има премногу редови за излез, врз основа на ограничувањето одредено со излезниот формат или од Microsoft Access. @@@ 1 @@@ 1
2308 Датотеката '|' веќе постои. @ Дали сакате да ја замените постојната датотека? @@ 20 @@@ 2
2309 Постои невалиден запис за додаток за'|1.'@Има грешка во регистарот на Windows за овој додаток. Поправете ја поставката и резиtart Мајкрософт пристап. За информации во врска со регистарот, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2311 Нема доволно меморија за да се изврши постапката за настан NotInList. @@@ 1 @@@ 1
2312 Кратенката '|' мора да се креира повторно. @ Датотеката може да недостасува, оштетена или во постар формат што не може да се прочита. @@ 1 @@@ 1
2313 „Мајкрософт пристап“ не може да ги пронајде базите на податоци за кратенки „| 1“ или „|2.’@Ревокреирај ја кратенката со точните локации на базите на податоци.
2314 „Мајкрософт пристап“ не може да ја пронајде базата на податоци за кратенки „1..2.“ @ Повторно создадете ја кратенката со точната локација на базата на податоци. @@ 1 @ 9032 @ 1 @ XNUMX
2315 Влезната низа е предолга. @@@ 1 @@@ 1
2316 Оваа табела или барање не може да се отвори бидејќи нема видливи полиња. @ Ова може да резултира ако табелата или барањето има само системски полиња, а опцијата Show System Objects е исклучена. @ За да ја вклучите опцијата Show System Objects, кликнете Опции од менито Алатки, кликнете на табулаторот Поглед и изберете го полето за избор на системски објекти. @ 1 @@@ 1
2317 Базата на податоци „| 1“ не може да се поправи или не е датотека со база на податоци на „Мајкрософт пристап“. @@@ 1 @@@ 1
2320 Microsoft Access не може да го прикаже полето за кое сте внеле Каде во редот Вкупно. @ Исчистете го полето за избор Покажи за тоа поле. Ако сакате ова поле да се појави во резултатите од барањето, додадете го двапати во решетката за дизајн. За полето што ќе се појави во резултатите од барањето, не наведете Каде е во Вкупниот ред и проверете дали е означено полето за избор Покажи . @@ 1 @@@ 1
2321 Не можете да поставите критериуми пред да додадете поле или израз во редот поле. @ Или додадете поле од списокот со полиња во колоната и внесете израз или избришете ги критериумите. @@ 1 @@@ 1
2322 Не можете да сортирате на theвездичката (*). @ Бидејќи aвездичката ги претставува сите полиња во основната табела или прашање, не можете да сортирате на него. @ Додадете го sterвездичката во решетката за дизајн на пребарување, заедно со специфичните полиња што ги сакаат да сортираат. Исчистете го полето за избор Покажи за полињата за сортирање и потоа наведете редослед за сортирање. @ 1 @@@ 1
2323 Не можете да наведете критериуми за sterвездичката (*). @ Бидејќи aвездичката ги претставува сите полиња во основната табела или прашање, не можете да наведете критериуми за тоа. поле (и) за кое сакате да поставите критериуми, а потоа внесете критериуми за специфичните полиња. Во решетката за дизајн на пребарување, избришете го полето за избор Покажи ги полињата за критериумите, пред да го извршите барањето. @ 1 @@@ 1
2324 Не можете да ги пресметате вкупните вредности на theвездичката (*). @ Бидејќи aвездичката ги претставува сите полиња во табелата, не можете да ги пресметате вкупните вредности на неа. Додадете ги полињата што сакате да ги користите во решетката за дизајн и потоа изберете го вкупниот број што сакате да го пресметате за специфични полиња. @ 1 @ 2 @ 11202 @ 1
2325 Името на полето што го внесовте ја надминува границата од 64 карактери на својството LinkMasterFields. @ Кога ја користите командата за врски (на табулаторот Алатки за база на податоци, кликнете на врски) за да дефинирате врска помеѓу табелите што лежат во основата на формата и подформата, Microsoft Access ги поврзува форма и подформа автоматски и ги поставува својствата LinkChildFields и LinkMasterFields. @@ 1 @ 1 @ 3990 @ 1
2326 Не можете да наведете Group By, Expression или Where во Вкупниот ред за оваа колона. @ Наведете агрегатна функција, како што е Збир или Број, за полето или изразот што ги назначивте како Вредност во прашањето за крстот.
За повеќе информации за збирните функции, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9980 @ 1
2327 Мора да внесете Group By во Вкупниот ред за полето што има Заглавие на колоната во редот Crosstab. @ Вредностите што произлегуваат од полето или изразот што ги назначивте како заглавие на колоната се користат за групирање на податоци во пребарувањето за крстостаби. @@ 1 @ 1 @ 9980 @ 1
2328 Не можете да извршите пребарување за ажурирање на sterвездичката (*). @ Бидејќи sterвездичката ги претставува сите полиња во табелата, не можете да ја ажурирате. @ Отстранете го sterвездичката од мрежата за дизајн на пребарување. Пополнете ги полињата што сакате да ги ажурирате во мрежата за дизајн. @ 1 @ 1 @ 10001 @ 1
2329 За да креирате пребарување за крстосница, мора да наведете една или повеќе опции на Заглавието на редовите, една опција за Заглавие на колоните и една опција на вредност.
2330 Microsoft Access не може да го претставува изразот за придружување | 1 во приказ на Дизајн. @ * Едно или повеќе полиња можеби се избришани или преименувани.
* Името на едно или повеќе полиња или табели наведени во изразот на здружување може да биде погрешно напишано.
* Придружувањето може да користи оператор што не е поддржан во погледот на Дизајн, како што се> или <. @@ 1 @@@ 1
2331 Мора да внесете Група од во редот Вкупно за барем една од опциите за Заглавието на редот што ги внесувате во редот Кростаб. @@@ 1 @ 1 @ 9980 @ 1
2332 Microsoft Access не може да одговара на полињата што ги додадовте со theвездичка (*) во барањето за додавање. @ Бидејќи sterвездичката ги претставува сите полиња во основната табела или барање, не можете да додадете sterвездичка на едно поле или израз и не можете да приложите едно поле или израз на sterвездичка. @ Додадете sterвездичка на anвездичка (на пример, табела на табела) или додајте специфични полиња. @ 1 @ 1 @ 9999 @ 1
2333 Мора да го внесете името на табелата на која ја креирате или додавате записи. @ Се обидовте да дефинирате табела за составување или да поставите барање без да наведете табела за дестинација. @@ 1 @@@ 1
2334 Microsoft Access не може да печати „| 1“ затоа што е прашање за акција. @ Бидејќи акционите пребарувања не произведуваат група за записи, не можете да отпечатите преглед на листот со податоци за нив.
Забележете дека извичник (!) Се приклучи на иконата за барање во Панелот за навигација означува акција. @ За да отпечатите преглед на листот со податоци на записите што ќе бидат избрани од барањето, прикажете го барањето во поглед на Дизајн, кликнете на копчето Лист со податоци , и потоа кликнете на копчето Печати. ​​@ 1 @@@ 1
2335 Мора да наведете ист број полиња кога ги поставувате својствата LinkChildFields и LinkMasterFields. @ Внесевте различен број полиња за едниот имот отколку за другиот.
Ако ја користите командата за врски (на табулаторот Алатки за база на податоци, кликнете на Односи) за да дефинирате врска помеѓу табелите што лежат во основата на формата и подформата, Microsoft Access ќе ја поврзе формата и ќе се потформира автоматски, а потоа ќе ги постави својствата LinkChildFields и LinkMasterFields. @@ 1 @ 1 @ 9086 @ 1
2337 Не можете да наведете критериуми на истото поле за кое внесовте вредност во редот Crosstab. @ Се обидовте да прикажете пребарување за крстостап откако внесовте вредност во редот Crosstab и критериуми во редот Критериуми. @ Ако сакате ова поле да ви достави вкрстено-табеларни вредности во прашањето со крстот, избришете го записот во редот Критериуми. Ако сакате ова да биде поле за критериуми, оставете го правиот ред Crosstab. @ 1 @ 1 @ 9980 @ 1
2338 „Мајкрософт пристап“ го скрати изразот што го внесовте. @ Изразот „| 1“ го надминува ограничувањето од 1,024 карактери за мрежата за барање за дизајн. @@ 1 @@@ 1
2339 Microsoft Access не може да создаде темпоrary линк. @ Го достигнавте ограничувањето за бројот на врски во вашата база на податоци. „Мајкрософт пристап“ треба да создаде темпоrary линк за да ја увезете вашата табела ODBC. @ Отстранете ги сите непотребни врски или табели. @ 1 @@@ 1
2340 Изразот што го внесовте го надминува ограничувањето од 1,024 знаци за мрежата за барање за дизајн. @@@ 1 @@@ 1
2342 Акцијата RunSQL бара аргумент кој се состои од изјава SQL. @ На пример, барање за акција што додава записиtarts со вметнување во. Барање за дефинирање на податоци што создава табела starЦ со КРЕИРАЈТЕ ТАБЕЛА. @@ 1 @ 1 @ 3698 @ 1
2343 Вредноста што ја внесовте ја надминува границата од 64 карактери на имотот Алиас. @@@ 1 @ 1 @ 6146 @ 1
2344 Вредноста одредена за горниот број редови мора да биде цел број поголема од нула. @@@ 1 @@@ 1
2345 Вредноста одредена за најголемиот процент на редови мора да биде број помеѓу 1 и 100. @@@ 1 @@@ 1
2346 Вредноста одредена за најголемиот број редови мора да биде број поголем од нула. @@@ 1 @@@ 1
2347 Microsoft Access не може да го најде името на датотеката што сте го внеле за својството DestinationDB во листот со својства на барање за акција. @ Можеби погрешно сте го напишале името на датотеката на базата на податоци или датотеката е избришана или преименувана. 1
2348 Не можете да го оставите имотот Алијас празен. @@@ 1 @ 1 @ 6146 @ 1
2349 Вредноста одредена за најголемиот број редови мора да биде број помеѓу 1 и 2,147,483,647. @@@ 1 @@@ 1
2350 Microsoft Access не може да го зачува барањето. @ * Барањето е преносно барање и не може да биде претставено како едноставна низа SQL. Зачувајте го барањето како именувано барање од Градителот на пребарувањето. Кога ќе го затворите Градителот на пребарувања, Microsoft Access ќе ги пополни имотот RecordSource или RowSource со зачуваното име на барањето.
* Проверете дали прашањето нема грешка во синтаксата SQL. @@ 1 @ 1 @ 4309 @ 1
2351 Microsoft Access не може да претставува имплицитна клаузула ВРЕДНОСТИ во решетката за барање за дизајн. @ Уредете го ова во поглед на SQL. @@ 1 @@@ 1
2352 Не можете да го измените ова барање затоа што е избришано или преименувано од друг корисник. @@@ 1 @@@ 1
2353 Лош параметар за пребарување '|'. @@@ 1 @@@ 1
2354 Ова барање или табела има израз што не успева да се процени.
2355 Може да изберете до | вредности во филтер за колони за повеќеценето поле. Отстранете некои вредности и обидете се повторно.
2356 Не можете да доделите повеќе вредносно или Приложно поле на својствата на Полињата за главни линкови или Полињата за врски за деца. @@@ 1 @@@ 1
2360 Името на полето недостасува. @ Вие дефиниравте тип на податок или опис за поле без да го наведете името на полето. @ Внесете име за полето или избришете го редот. @ 1 @@@ 1
2361 Microsoft Access не може да ја зачува оваа табела. @ Во оваа табела нема полиња. @ Дефинирајте барем едно поле со внесување на име на поле и избор на тип на податок. @ 1 @@@ 1
2362 Веќе имате поле со име '|.' @@@ 1 @@@ 1
2363 Microsoft Access дозволува само едно поле за автоматско броење по табела. @ Користете го типот на податоци за број за слични полиња. @@ 1 @@@ 1
2364 Microsoft Access не може да ја отвори табелата во листот со податоци. @@@ 1 @@@ 1
2366 Microsoft Access не можеше да го зачува нарачувањето на теренот. Сите други промени беа успешно зачувани. @ Кликнете на табулаторот Датотека, посочете на Управување, а потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци. @@ 1 @@@ 0
2370 Отстранувањето или менувањето на индексот за ова поле ќе бара отстранување на примарниот клуч. @ Ако сакате да го избришете примарниот клуч, изберете го тоа поле и кликнете на копчето Примарен клуч. @@ 1 @@@ 1
2371 Microsoft Access не може да создаде примарен клуч. Вашите промени не беа зачувани. @@@ 1 @@@ 1
2372 Името на полето што го внесовте не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Access. Ако го залепивте името од друга апликација, обидете се да притиснете ESC и повторно да го напишете името. @ За повеќе информации во врска со именување објекти, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 553714184 @ 1
2373 Поставката за имотот FieldSize мора да биде од 0 до 255. @@@ 1 @@@ 1
2374 Не можете да креирате индекс или примарен клуч на повеќе од 10 полиња. @@@ 1 @@@ 1
2375 Не можете да залепите над крајот на табелата. @ Се обидовте да залепите полиња над 255-тиот ред во табела во приказ на Дизајн. @@ 1 @@@ 1
2376 Microsoft Access не може да создаде примарен клуч. @ Избравте премногу полиња за примарен клуч со повеќе полиња. @@ 1 @@@ 1
2377 Откако ќе внесете податоци во табела, не можете да го промените типот на податоци на кое било поле во AutoNumber, дури и ако сè уште не сте додале податоци на тоа поле. @ Додадете ново поле во табелата и дефинирајте го неговиот тип на податок како Автоматски број. Microsoft Access потоа автоматски внесува податоци во полето AutoNumber, нумерирајќи ги записите последователно starтинг со 1. @@ 1 @@@ 1
2378 Оваа табела е само за читање. @ Користете друго име во дијалогот Зачувај како за да ги зачувате вашите промени. @@ 1 @@@ 1
2379 Не можете да креирате примарен клуч на поле од овој тип на податок. @ Не можете да дефинирате примарен клуч на полињата со OLE Објект, Меморандум, Прилог или повеќе-вредносно поле за пребарување. @@ 1 @@@ 1
2380 Microsoft Access не може да создаде примарен клуч затоа што не се избрани полиња. @ Избравте ред без дефинирани полиња. @ Ставете ја точката за вметнување некаде во редот на полето што сакате да го дефинирате како примарен клуч. @ 1 @@@ 1
2381 Microsoft Access не може да создаде примарен клуч затоа што полето нема име. @ Именувајте го полето, а потоа дефинирајте го како примарно поле за клуч. @@ 1 @@@ 1
2382 Не можете да се префрлите на прегледот на листот со податоци и не можете да се вратите на прегледот на дизајнот. @ Друг корисник ја отвори оваа табела или пребарување, формулар или извештај што е врзан за оваа табела. @@ 1 @@@ 1
2383 Microsoft Access не може да го смени типот на податок. @ Нема доволно простор на дискот или меморија. @@ 1 @@@ 1
2384 Не можете да менувате едно поле од типот на податоци за автоматско броење и да додавате друго поле за автоматско броење истовремено. @ Направете го следново:
1. Избришете го полето за автоматско броење што го додадовте, кликнете на табулаторот Датотека и потоа кликнете Зачувај.
2. Додадете го новото поле AutoNumber и повторно зачувајте ја табелата. @@ 1 @@@ 0
2385 Се појавија грешки при операцијата за зачувување. | @@@ 1 @@@ 1
2386 Microsoft Access не можеше да ја креира табелата. @@@ 1 @@@ 1
2387 Не можете да ја избришете табелата '|'; учествува во една или повеќе врски. @ Ако сакате да ја избришете оваа табела, прво избришете ги нејзините односи во прозорецот за врски. @@ 1 @@@ 1
2388 Не можете да го промените примарниот клуч. @ Оваа табела е примарна табела во една или повеќе врски. @ Ако сакате да го смените или отстраните примарниот клуч, прво избришете ја врската во прозорецот за врски. @ 1 @@@ 1
2389 Не можете да го избришете полето'|.'@Тоа е дел од една или повеќе врски. @ Ако сакате да го избришете ова поле, прво избришете ги неговите односи во прозорецот за врски. @ 1 @@@ 1
2390 Не можете да го промените типот на податок или големината на полето на ова поле; тоа е дел од една или повеќе врски. @ Ако сакате да го промените типот на податоците на ова поле, прво избришете ги неговите односи во прозорецот за врски. @@ 1 @@@ 1
2391 Полето '| 1' не постои во табелата за дестинации'|2.'@Microsoft Access не можеше да ја заврши операцијата за додавање. Табелата за дестинација мора да ги содржи истите полиња како и табелата од која ја залепивте. @@ 1 @@@ 1
2392 Не можете да ја поставите единствената карактеристика на примарниот клуч на бр. @ Примарниот клуч, по дефиниција, содржи само уникатни вредности. @ Ако сакате да дозволите неединствени вредности во ова поле, отстранете ја дефиницијата на примарниот клуч со поставување на Примарниот имот на бр. @ 1 @@@ 1
2393 Не можете да го поставите својството IgnoreNulls на примарен клуч на Да. @ Примарен клуч, по дефиниција, не може да дозволи нула вредности. @ Ако сакате нула вредности во ова поле, отстранете ја дефиницијата на примарниот клуч со поставување на Примарниот имот на бр. @ 1 @@@ 1
2394 Името на индексот е неважечко. @ Името на индексот може да биде предолго (над 64 карактери) или да содржи невалидни знаци. @@ 1 @@@ 1
2395 Индексите мора да имаат имиња. @@@ 1 @@@ 1
2396 Microsoft Access не може да создаде индекс или примарен клуч. Недостасуваат едно или повеќе имиња на полиња. @ Внесете или изберете најмалку едно поле во колоната Име на поле за секој индекс што го именувате. @ 1 @@@ 1
2397 Веќе имате индекс со име '|.' @@@ 1 @@@ 1
2398 Примарниот клуч е променет. @ Оваа табела е примарна табела во една или повеќе врски. Промените во примарниот клуч нема да бидат зачувани. @@ 1 @@@ 1
2399 Поставката за имотот FieldSize мора да биде од 1 до 8000. @@@ 1 @@@ 1
2400 Редот што го вметнавте во мрежата ја надминува границата од 255 редови (полиња) за табела или 1,000 редови (дејства) за макро. @@@ 1 @@@ 1
2401 Во моментов не можете да ја избришете колоната „| 1“. @ Колоната „| 1“ е дел од примарниот клуч за табелата „| 2“. Се користи за идентификување и зачувување на редовите во вашата табела во базата на податоци. @ Не можете да избришете примарен клуч додека користите преглед на лист со податоци. За да го избришете примарниот клуч, отворете ја табелата во поглед на Дизајн и отстранете го полето за примарен клуч. @ 1 @@@ 1
2420 Изразот што го внесовте има невалиден број. @@@ 2 @ 1 @ 11732 @ 1
2421 Изразот што го внесовте има невалидна вредност на датумот. @@@ 2 @ 1 @ 11729 @ 1
2422 Изразот што го внесовте има невалидна низа. @ Низа може да има должина до 2048 карактери, вклучувајќи ги и отворањето и затворањето на наводници. @@ 1 @@@ 1
2423 Изразот што го внесовте е невалиден. (точка) или! оператор или невалидни загради. @ Можеби сте внеле невалиден идентификатор или внесени загради следејќи ја Константа на нула. @@ 2 @ 1 @ 11736 @ 1
2424 Изразот што го внесовте има поле, контрола или име на имот што Microsoft Access не може да го најде. @@@ 1 @@@ 1
2425 Изразот што го внесовте има име на функција што Microsoft Access не може да ја најде. @@@ 1 @@@ 1
2426 Функцијата што ја внесовте не може да се користи во овој израз. @ * Можеби сте користеле функција на DoEvents, LBound, UBound, Spc или Tab во израз.
* Можеби сте користеле збирна функција, како што е Грофот, во решетка за дизајн или во пресметана контрола или поле. @@ 1 @@@ 1
2427 Внесовте израз што нема вредност. @ Изразот може да се однесува на објект што нема никаква вредност, како што се образец, извештај или контрола на етикетата. @@ 1 @@@ 1
2428 Внесовте невалиден аргумент во агрегатната функција на доменот. @ * Полето во изразот на низата можеби не е во доменот.
* Полето наведено во изразот на критериумите можеби не е во доменот. @@ 2 @ 1 @ 10931 @ 1
2429 Операторот In што го внесовте бара загради. @@@ 1 @@@ 1
2430 Вие не го внесовте клучниот збор и во операторот помеѓу… И. @ Точната синтакса е како што следува:
израз [Не] помеѓу вредност1 и вредност2 @@ 1 @@@ 1
2431 Изразот што го внесовте содржи невалидна синтакса. @ Можеби сте внеле запирка без претходна вредност или идентификатор. @@ 1 @@@ 1
2432 Изразот што го внесовте содржи невалидна синтакса, или треба да ги приложите вашите текстуални податоци во наводници. @ Можеби сте внеле невалидна запирка или испуштени наводници.
На пример, ако својството Стандардна вредност на полето за текст е „Хуи, Луи и Деви“, тоа мора да биде приложено во наводници ако го мислите како буквална текстуална низа. Ова ја избегнува конфузијата со изразот „Huey Louie“ и „Dewey“. @@ 1 @@@ 1
2433 Изразот што го внесовте содржи невалидна синтакса. @ Можеби сте внеле оператор, како што е операторот +, во израз без соодветен операнд. @@ 1 @@@ 1
2434 Изразот што го внесовте содржи невалидна синтакса. @ Можеби сте внеле операнд без оператор. @@ 1 @@@ 1
2435 Изразот што го внесовте има премногу затворачки загради. @@@ 1 @@@ 1
2436 На изразот што го внесовте недостасува затворачка заграда, заграда (]) или вертикална лента (|). @@@ 1 @@@ 1
2437 Изразот што го внесовте има невалидни вертикални ленти (|). @@@ 1 @@@ 1
2438 Изразот што го внесовте содржи невалидна синтакса. @ Изоставивте операнд или оператор, внесовте невалиден знак или запирка или внесовте текст без да го опкружувате во наводници. @@ 2 @ 1 @ 11732 @ 1
2439 Изразот што го внесовте има функција што содржи погрешен број на аргументи. @@@ 1 @@@ 1
2440 Мора да ги приложите аргументите на функциите IIf во загради. @@@ 1 @ 3 @ 1012957 @ 1
2442 Изразот што го внесовте има неважечки загради. @ Можеби сте ја користеле синтаксата на заградата за идентификатор во барање. Користете ја стандардната синтакса на идентификатор:
Формулари! [Формулар]! [Контрола]. @@ 1 @ 1 @ 11729 @ 1
2443 Операторот Is можете да го користите само во израз со Null или Not Null. @@@ 1 @ 3 @ 1008950 @ 1
2445 Изразот што го внесовте е премногу сложен. @@@ 2 @ 1 @ 11732 @ 1
2446 Нема доволно достапна меморија за извршување на оваа пресметка. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2447 Постои невалидна употреба на. (точка) или! оператор или невалидни загради. @ Можеби сте внеле невалиден идентификатор или внесени загради следејќи ја Константа на нула.
2448 Не можете да му доделите вредност на овој објект. @ * Објектот може да биде контрол на форма само за читање.
* Објектот може да е на форма што е отворена во погледот на дизајнот.
* Вредноста може да биде преголема за ова поле. @@ 1 @ 1 @ 9424 @ 1
2449 Постои невалиден метод во изразот. @ На пример, можеби сте се обиделе да го користите методот на печатење со друг објект освен Извештај или дебагирање. @@ 2 @ 4 @ 2015551 @ 1
2450 Microsoft Access не може да ја најде референцираната форма '| 1'. @ * Формуларот за кој се повикавте може да биде затворен или може да не постои во оваа база на податоци. * Microsoft Access може да наиде на грешка при компајлирање во модулот Visual Basic за формата. @ 1 @ 1 @ 11735
2451 Името на извештајот '|' внесено е погрешно напишано или се однесува на извештај што не е отворен или не постои. @@@ 1 @@@ 1
2452 Изразот што го внесовте има невалидна референца за родителскиот имот. @ На пример, можеби го користите родителскиот имот со контрола на главна форма или извештај, наместо со контрола на подформа или под-извештај. @@ 2 @ 1 @ 4852 @ 1
2453 Контролното име '|' што го внесовте во вашиот израз е погрешно напишан или се однесува на контролата на образецот или извештајот што не е отворена или не постои. @@@ 1 @ 1 @ 11730 @ 1
2454 Име на објектот '|' влеговте следејќи го! операторот во изразот е невалиден. @ На пример, можеби сте се обиделе да внесете идентификатор со две контролни имиња разделени со! оператор. @@ 2 @ 1 @ 11736 @ 1
2455 Внесовте израз што има невалидна референца за имотот |. @ Имотот може да не постои или може да не се однесува на предметот што го наведовте. @@ 2 @ 4 @ 2015567 @ 1
2456 Бројот што го користевте за да се повикате на формуларот е невалиден. @ Користете го својството Број за броење на отворените обрасци и проверете дали бројот на формуларот не е поголем од бројот на отворени форми минус еден. @@ 1 @ 4 @ 2019460 @ 1
2457 Бројот што го користевте за да се повикате на извештајот е невалиден. @ Користете го својството Број за броење на отворените извештаи и проверете дали бројот на извештајот не е поголем од бројот на отворени извештаи. @@ 1 @ 4 @ 2019460 @ 1
2458 Контролниот број што го наведовте е поголем од бројот на контроли. @ Користете го својството Брои за да ги броите контролите на образецот или извештајот и потоа проверете дали контролниот број што го цитирате е во опсегот на постојните контроли. @@ 1 @ 4 @ 2019460 @ 1
2459 Не можете да се повикате на родителскиот имот на формулар или извештај кога едното или другото е отворено во погледот на Дизајн. @@@ 1 @@@ 1
2460 Не можете да се повикате на својството RecordsetClone на формулар отворен во погледот на Дизајн. @@@ 1 @ 1 @ 7393 @ 1
2461 Користете број на дел, а не низа, за да се повикате на формулар или дел за извештај. @@@ 1 @@@ 1
2462 Бројот на делот што го внесовте е невалиден. @@@ 1 @@@ 1
2463 Користете број, а не низа, за да се повикате на ниво на група. @@@ 2 @ 1 @ 6361 @ 1
2464 Нема дефинирано поле за сортирање или групирање или израз за бројот на ниво на група што го користевте. @ Валиден број на ниво на група може да биде од 0 (за првото поле или израз што го сортирате или групирате) до 9 (за десетто). Пресметајте ги нивоата на групата во извештајот сtarтинг со нула. @@ 1 @@@ 1
2465 Microsoft Access не може да го најде полето „| 1“ наведено во вашиот израз. @ Можеби погрешно сте го напишале името на полето или полето можеби е преименувано или избришано. @@ 1 @ 1 @ 11730 @ 1
2466 Изразот што го внесовте има неважечка референца за својството Dynaset. @ На пример, можеби сте го користеле својството Dynaset со форма што не е заснована на табела или барање. @@ 1 @@@ 1
2467 Изразот што го внесовте се однесува на објект кој е затворен или не постои. @ На пример, можеби и доделивте форма на променливата на објектот Форма, ја затворивте формата, а потоа се однесувавте на променливата на објектот. @@ 1 @@ @ 1
2468 Вредноста што ја внесовте за аргументот за интервал, број или датум во функцијата е невалидна. @ Проверете го аргументот за да проверите дали сте го внеле правилно.
За повеќе информации во врска со валидните вредности на аргументот, побарајте во индексот за помош за „Функција DatePart“, „DateAdd функција“ или „DateDiff функција“. @@ 1 @@@ 1
2469 Изразот | 2 што го внесовте во својството ValidationRule на контролната форма содржи грешка | 1. @ Microsoft Access не може да го анализира изразот ValidationRule што го внесовте. На пример, ако го внесете изразот = MyFunction () во својството ValidationRule и функцијата MyFunction не постои, Microsoft Access ја прикажува следнава порака:
Непознато име на функцијата во правилото за валидација: 'MyFunction'. @ За да ви помогнеме да креирате изрази како аргументи во Visual Basic, користете го изразот Builder. За повеќе информации, пребарајте во индексот за помош за „Изградувач на изрази“. @ 1 @ 1 @ 11805 @ 1
2470 Постои (n) '|' во својството ValidationRule на контролната форма. @ За да ви помогнеме да креирате изрази како аргументи во Visual Basic, користете го изразот Builder. За повеќе информации, пребарајте во индексот за помош за „Изградувач на изрази“. @@ 1 @ 1 @ 11805 @ 1
2471 Изразот што го внесовте како параметар за пребарување ја произведе оваа грешка: '|' @@@ 2 @ 1 @ 11805 @ 1
2472 Поставката за својството LinkMasterFields ја произведе оваа грешка: '|' @@@ 2 @ 1 @ 3990 @ 1
2473 Изразот | 2 што го внесовте како поставка за својството на настанот ја произведе следната грешка: | 1. @ * Изразот може да не резултира со име на макро, име на функција дефинирана од корисник или [Постапка за настан].
* Можеби имало грешка при проценка на функцијата, настанот или макро. @@ 1 @@@ 1
2474 Изразот што го внесовте бара контролата да биде во активниот прозорец. @ Пробајте едно од следново:
* Отворете или изберете формулар или извештај што ја содржи контролата.
* Создадете нова контрола во активниот прозорец и обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
2475 Внесовте израз што бара форма да биде активен прозорец. @@@ 1 @ 2 @ 5601 @ 1
2476 Внесовте израз што бара извештајот да биде активен прозорец. @@@ 1 @ 2 @ 5603 @ 1
2477 Внесовте невалидна вредност на типот на објектот '|' во објектот Ако TypeOf е предметна состојба на изјавата Ако… Потоа… Друго. @ Објектот може да биде кое било од следниве: BoundObjectFrame, CheckBox, ComboBox, CommandButton, Label, Line, ListBox, UnboundObjectFrame, OptionButton, OptionGroup, PageBreak, Правоаголник, Подформа, Потрепорт, Текстбокс, ToggleButton, ImageControl или OLEControl. @@ 1 @@@ 1
2478 Microsoft Access не ви дозволува да го користите овој метод во тековниот приказ. @ Most методите, вклучително и методите SetFocus и Requery, не можат да се користат во форма или да пријавуваат приказ за дизајн. @@ 2 @ 4 @ 2015551 @ 1
2479 Постапка за настанот '|' не може да биде процедура на функција; мора да биде подпроцедура. @ Ако сакате да извршите постапка за функција кога ќе се појави настан, пробајте едно од следниве:
* Поставете го својството на настанот на име на макро кое содржи акција RunCode што ја извршува постапката Функција.
* Поставете го својството на настанот на = FunctionName (). @@ 1 @@@ 1
2480 Вие се повикавте на својството со нумерички аргумент кој не е еден од броевите на имотот во колекцијата. @ Проверете ги броевите на имотот во колекцијата. @@ 1 @@@ 1
2481 Не можете да поставите вредност додека документот е во Преглед на печатење. @@@ 1 @@@ 1
2482 Microsoft Access не може да го најде името „| 1“ што го внесовте во изразот. @ Можеби имате одредено контрола што не била на тековниот објект без да ја наведете точната форма или контекстот за пријавување. @ Да се ​​повикате на контролата на друга форма или извештај, претходи на контролното име со името на колекцијата. Ова е обично или Формулари или Извештаи, и името на формуларот или извештајот на кој припаѓа контролата. На пример, Формулари! [Производи]! [Единици во парк]. @ 1 @@@ 1
2483 Не можете да се префрлите на претходна контрола кога фокусот го имал само една контрола. @ Користете го својството PreviousControl само откако ќе го преместите фокусот на втора контрола.
2484 Нема активен лист со податоци. @@@ 1 @@@ 1
2485 Microsoft Access не може да го пронајде објектот'|1.'@If '| 1' е нова макро или макро група, проверете дали сте го зачувале и дали правилно сте го напишале неговото име. @@ 1 @ 1 @ 10183 @ 1
2486 Не можете да ја извршите оваа акција во моментот. @ Се обидовте да извршите макро или го користевте објектот DoCmd во Visual Basic за да извршите некоја акција. Сепак, Microsoft Access извршува друга активност што спречува ова дејство да се спроведе сега.
На пример, не може да се извршат никакви дејства на формулар додека Microsoft Access пребојува контрола или пресметува израз. @ Спроведете го дејството подоцна. @ 1 @@@ 1
2487 Аргументот Тип на објект за дејството или методот е празен или неважечки. @ * За затворање, GoToRecord, SearchForRecord или RepaintObject акција, внесете вредности за двата аргументи или оставете ги и двете празни за да го извршите дејството на активниот објект.
* За акција DeleteObject, преименување или CopyObject, внесете вредности за двата аргументи или оставете ги двете празни за да го извршите дејството на објектот што е моментално избран во Панелот за навигација.
* За акција SendObject или OutputTo, внесете вредности за двата аргументи или оставете го празниот аргумент за името на објектот ако сакате дејството да се изврши на активниот објект од наведениот тип на објект.
* Ако користите метод со DoCmd објектот, користете внатрешна константа што е еднаква на валиден тип на предмет или соодветната нумеричка вредност за името на аргументот. @@ 1 @ 1 @ 12276 @ 1
2488 Не можете да го користите дејството ApplyFilter на овој прозорец. @ * Се обидовте да го користите дејството или методот ApplyFilter, но не го применивте филтерот на табела, барање, образец или извештај.
* Можеби сте го примениле филтерот во форма, но формата не беше отворена во погледот на Форма или лист со податоци.
* Можеби сте го примениле филтерот на извештајот, но не го користевте дејството ApplyFilter во макро специфицирана со поставката за својството OnOpen. . @ 1 @ 1 @ 3041 @ 1
2489 Објектот '|' не е отворено. @ * Макро-то што го извршувате (директно или индиректно) содржи акција GoToRecord, RepaintObject или SelectObject, но аргументот Име на објектот именува објект што е затворен.
* Аргументот за името на објектот за методот GoToRecord, RepaintObject или SelectObject именува објект што е затворен.
2491 Дејството или методот не се валидни затоа што формата или извештајот не се врзани за табела или за пребарување. @ Се обидовте да го користите дејството или методот ApplyFilter или SearchForRecord. Сепак, формата или извештајот на кој сте го примениле филтерот не е заснован на табела или прашање, така што формата или извештајот нема никакви записи на кои може да се примени филтер. @ Користете го акцијата или методот SelectObject за да ја изберете посакуваната форма или пријавете пред да ја стартувате акцијата ApplyFilter.
За да засновате формулар или извештај на табела или прашање, отворете го образецот или извештајот во приказот за Дизајн и внесете ја табелата или името на прашањето во својството RecordSource.
2492 Microsoft Access не може да ја најде макроата '| 2' во макро групата'|1.'@You ја користевте синтаксата макрогрупа.macroname за да наведете макро. Потоа се обидовте да извршите макро (директно или индиректно), или го користевте методот RunMacro за да извршите макро. Сепак, макроата што ја наведовте не е во оваа макро група. @ Создадете макро во макро групата, наведете ја точната макро група или наведете го точното име на макро. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2493 Ова дејство бара аргумент за името на објектот. @@@ 1 @@@ 1
2494 Акцијата или методот бара аргумент за Име на образец. @ Се обидовте да го користите дејството или методот OpenForm, но аргументот за Име на форма го оставивте празен. @ Во аргументот Име на формата, внесете го името на формата во тековната база на податоци. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2495 Дејството или методот бара аргумент за името на табелата. @ Се обидовте да користите акција или метод OpenTable, TransferSpreadsheet или TransferText, но аргументот Name Name го оставивте празен. @ Во аргументот Name Name, внесете го името на табелата што е во тековната база на податоци. @ 1 @@@ 1
2496 Дејството или методот бара аргумент за името на пребарувањето. @ Се обидовте да го користите дејството или методот OpenQuery, но го оставивте празниот аргумент за името. @ Во аргументот Име на барањето, внесете име на барање. @ 1 @@@ 1
2497 Акцијата или методот бара аргумент за Име на извештај. @ Се обидовте да го користите дејството или методот OpenReport, но аргументот Име на извештајот го оставивте празен. @ Во аргументот Име на извештајот, внесете го името на извештајот. @ 1 @@@ 1
2498 Израз што го внесовте е погрешен тип на податок за еден од аргументите. @ Се обидовте да извршите макро или да користите метод за да извршите дејство, но изразот е оценет на погрешен тип на податок.
На пример, за методот Затвори наведовте низа за аргументот Тип на објект, но овој аргумент може да се постави само на одредени внатрешни константи или нивни нумерички еквиваленти. @@ 1 @@@ 1
2499 Не можете да користите акција или метод GoToRecord или SearchForRecord на објект во Дизајн поглед. @ Обидете се со едно од следново:
* Префрлете се на образецот или листот со податоци за форма.
* Префрлете се на прегледот на листот со податоци за барање или табела.
* Ако извршувате макро или процедура на Visual Basic што содржи дејство што го отвора објектот, поставете го аргументот View на правилен приказ пред да го извршите дејството GoToRecord. @@ 2 @ 1 @ 3018 @ 1
2500 Мора да внесете број поголем од нула за аргумент Repeat Count. @ Се обидовте да го користите дејството или методот RunMacro, но внесете вредност помала од нула (или израз што се проценува на помалку од нула) во аргументот Repeat Count. @За да извршите макро еднаш, оставете го овој аргумент празен. @ 1 @@@ 1
2501 На | дејството е откажано. @ Користевте метод на DoCmd објектот за да извршите дејство во Visual Basic, но потоа кликнете на Откажи во дијалог прозорецот.
На пример, го користевте методот Затвори за да затворите променета форма, а потоа кликнете Откажи во дијалог прозорецот што ве прашува дали сакате да ги зачувате промените што ги направивте во формата. @@ 1 @@@ 1
2502 Акцијата или методот бара аргумент за макро име. @ * Се обидовте да го користите дејството или методот RunMacro, но аргументот за името макро го оставивте празен.
* Microsoft Access се обиде да создаде прилагодена лента со мени за форма или извештај, но аргументот Мени за макро име на дејството AddMenu е празен. @ Во аргументот Мени за макро име, внесете го името на макро или макро групата што е во тековна база на податоци. @ 1 @@@ 1
2503 Не можете да го користите ова дејство со DoCmd објектот. @ За список на дејства што објектот DoCmd не ги поддржува и некои алтернативи за користење на овие дејства, кликнете на Помош.
Сите активности што не се во оваа листа може да се користат со DoCmd објектот. @@ 2 @ 1 @ 11313 @ 1
2504 Дејството или методот бара најмалку | аргумент (и). @ Се обидовте да извршите макро што содржи акција или користевте метод или акција со предметот DoCmd, но не го поставивте потребниот број на аргументи.
На пример, ако користите акција MoveSize, мора да поставите барем еден од четирите аргументи. @@ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2505 Израз во аргумент | има невалидна вредност. @ Се обидовте да извршите макро или го користевте објектот DoCmd во Visual Basic. Бројот на аргументот погоре е позицијата на аргументот, како што се појавува во прозорецот Макро, дијалог прозорецот „Акција не успеа“ или прелистувачот на објекти (ако користите предмет DoCmd). @ Обидете се со едно од следниве:
* Изберете поставка од паѓачкото поле во секој аргумент.
* Користете внатрешна константа што се изедначува со валиден тип на предмет.
* Заменете го правилниот соодветен израз. @ 1 @ 1 @ 11895 @ 1
2506 Вредноста што ја внесовте за аргументот Transfer Type е невалидна. @ Изразот во аргументот Transfer Type не проценува на валидна нумеричка вредност. @ Валидните вредности за аргументот Transfer Type се како што следува:
* 0, 1 и 2 за акцијата TransferDatabase.
* 0, 1 и 2 за акцијата TransferSpreadsheet.
* 0 до 6 за акцијата TransferText. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2507 На | типот не е инсталиран тип на база на податоци или не ја поддржува операцијата што ја избравте. @ Го користевте методот TransferDatabase, но изразот во аргументот за типот на базата на податоци не проценува на валиден тип на база на податоци за увоз, извоз или поврзување.
За информации за валидни типови на бази на податоци, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 4780 @ 1
2508 Вредноста што ја внесовте за аргументот за типот на табела е невалидна. @ Го употребивте методот TransferSpreadsheet, и израз во аргументот за тип на табеларен пресметка не проценува на валидна нумеричка вредност. , 0 и 2. Забележете дека 3 е невалидна вредност; не можете да увезувате или извезувате во датотека со формат Lotus .wks. @ 4 @ 5 @ 6 @ 7
2509 Поставката за аргументот опсег не може да биде подолга од 255 карактери. @@@ 1 @ 1 @ 4781 @ 1
2510 Изразот што го внесовте во аргументот Име на спецификација го надминува ограничувањето од 64 карактери. @ Изберете едно од постојните имиња на спецификации од полето за списоци со аргументи кога го користите дејството TransferText во макро, или внесете име во Visual Basic што следи Microsoft Access правила за именување на објекти. @@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
2511 Акцијата или методот бара аргумент за името на спецификацијата. @ Се обидовте да го користите дејството или методот TransferText и наведовте аргумент за тип на трансфер, но го оставивте правниот аргумент за името на спецификацијата. поле за списоци. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2512 Microsoft Access не може да го анализира изразот: '| 1'. @ Кликнете ОК за да се вратите на акциониот аргумент или условниот израз каде што се појавува овој израз, а потоа поправете ја синтаксата. @@ 1 @@@ 1
2513 Аргументот „Макро име“ не може да биде подолг од 64 карактери според правилата за именување на објектот „Мајкрософт“. @@@ 1 @ 1 @ 11734 @ 1
2514 Акцијата или методот бара аргумент за Контролно име. @ Се обидовте да го користите дејството или методот GoToControl, но го оставивте празното име. @ Во аргументот Контролно име, внесете име на контролата или полето од активната форма или листот со податоци. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2515 Microsoft Access не може да ја отвори макроата '| 1' затоа што е зачувана со употреба на друга верзија на Microsoft Access. @ Повторно креирајте ја макроата во тековната верзија на Microsoft Access. @@ 1 @@@ 1
2516 Microsoft Access не може да го најде модулот'|1.'@You се обидовте да го користите дејството или методот OpenModule, но Microsoft Access не може да го пронајде модулот што го наведовте во аргументот Name Name. @ Внесете важечко име на модулот од тековната база на податоци. @ 1 @@@ 1
2517 Microsoft Access не може да ја пронајде постапката'|1.'@* Можеби сте го користеле методот Изврши во Visual Basic, но внесовте неважечко име на постапката, или го користевте методот Стартувај без претходно отворање база на податоци.
* Се обидовте да го користите дејството или методот OpenModule, но користевте неважечко име на постапката. @@ 1 @@@ 1
2520 Акцијата или методот бара аргумент за името на модулот или процедурата. @ Се обидовте да го користите дејството или методот OpenModule, но не внесовте име ниту во аргументот за името на модулот ниту во името на постапката во прозорецот Макро. @ Внесете валидна име во еден од овие аргументи. @ 1 @@@ 1
2521 Наведовте тип на трансфер кој не го поддржува аргументот за името на табелата HTML. @ Оставете го аргументот за името на табелата HTML, освен ако не користите увезени HTML или врски за пренесување HTML врски. @@ 1 @@@ 1
2522 Акцијата или методот бара аргумент за името на датотеката. @ Се обидовте да го користите дејството или методот TransferSpreadsheet или TransferText. @ Во аргументот Име на датотека, внесете име на датотека. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2523 Вредноста што ја внесовте за аргументот за шоуто е невалидна. @ Го користевте методот ShowToolbar. @ Валидни вредности за овој аргумент се acToolbarYes, acToolbarWhereApprop и acToolbarNo, или соодветните нумерички вредности 0, 1 и 2. @ 1 @ 1 @ 12446 @ 1
2524 Microsoft Access не може да се повика на апликацијата користејќи ја акцијата RunApp. @ Патеката до апликацијата е невалидна или недостасува компонента на апликацијата. @ Проверете ја патеката во Windows Explorer или File Manager. @ 1 @@@ 1
2525 Макроата може да се повикаат само 19 пати. @ Вашата макро содржи една или повеќе дејства RunMacro што повикуваат макро повеќе од 19 пати. @ Користете блок If за да ја запрете макроата откако ќе биде извршена 19 пати. @ 1 @@@ 1
2526 Акцијата SendKeys бара да се вчита додатокот за Microsoft Access Utility. @ Rerun Microsoft Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на Microsoft Access и додаток за Microsoft Access Utility. @@ 1 @@ 185309 @ 1
2527 Форматите на датотеки Lotus .wks не се поддржани во тековната верзија на Microsoft Access. @ Конвертирајте ја вашата .wks-датотека во понов формат, како што е .wk1. @@ 1 @@@ 1
2528 Недостасува аргументот за акција за макро RunCommand или внесете невалиден ID за команда за методот RunCommand. @@@ 1 @@@ 1
2529 Аргументот на Лентата со алатки не може да биде подолг од 64 карактери. @@@ 1 @@@ 1
2530 Методот SelectObject не може да се користи на извештај што моментално се печати. ​​@@@ 1 @@@ 1
2531 Вашата HTML-датотека не содржи табеларни податоци што може да ги увезе Microsoft Access. @. @@ 1 @@@ 1
2532 „Мајкрософт пристап“ не може да ја најде макро или подпроцедурата „| 1. “@ Наведената макро, макро група или подпроцедура не постои. @
Имајте на ум дека кога ја внесувате синтаксата на макрогрупата.macroname во аргумент, мора да го наведете името под кое последно е зачувана макро групата на макро. Исто така, проверете дали е зачувана референцираната макро или дека референцираната подпроцедура очекува 0 аргументи. @ 1 @@@ 1
2533 Акцијата ApplyFilter бара да се постави или аргументот Filter Name или Where Condition. @ Пробавте да извршите макро што содржи акција ApplyFilter, но не ги поставивте потребните аргументи. @@ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2534 Акцијата или методот бара аргумент за името на страницата за пристап до податоци. @ Се обидовте да го користите дејството или методот OpenDataAccessPage, но аргументот за името го оставивте на страницата за пристап до податоци. @ Во аргументот Име на страницата за пристап до податоци, внесете го името на пристапот до податоците страница во тековната база на податоци. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2535 Акцијата ApplyFilter содржи име на филтер што не може да се примени. @ Името на филтерот не е валиден аргумент во дејството ApplyFilter во клиент серверот. @@ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2537 Карактеристиката '|' не е достапна додека базата на податоци е отворена во режим на оневозможено. @@@ 1 @@@ 1
2538 „|“ макро дејството не може да се изврши во режим на оневозможено. @@@ 1 @@@ 1
2539 Аргументот Име на макро-акцијата SetLocalVar е резервирано име. Ве молиме, променете го аргументот за името на акцијата SetLocalVar.
2540 Датотеката '| 1' што се обидовте да ја замените е системска датотека на Microsoft Access што се користи и не може да се замени или избрише. @@@ 1 @@@ 1
2541 Содржината на клипбордот е избришана и не може да се залепи. @ Некои апликации не ставаат големи предмети на Клипбордот. Наместо тоа, тие ставија покажувач на објектот на Клипбордот. Покажувачот може да исчезне пред да се случи залепеноста. @@ 1 @@@ 1
2542 Наведете го името на базата на податоци во командната линија за да може Microsoft Access да ја најде макро. @@@ 1 @@@ 1
2543 Не можете да залепите објект од базата на податоци на себе. @@@ 1 @@@ 1
2544 Microsoft Access не може да го пронајде | 1 за кој се повикавте во аргументот Име на објектот. @ Макрото што се обидовте да го извршите вклучува акција SelectObject со невалидно име за аргументот Име на објектот. @ Во Панелот за навигација, проверете го името на објектот што го сакате макро за избор. Потоа, отворете ја макро во прозорецот Макро и внесете го точното име за аргументот Име на објектот. @ 2 @ 1 @ 3041 @ 1
2545 Акцијата CopyObject бара да наведете друга база на податоци за дестинации или ново име што ќе го копирате од тековната база на податоци. @ Макрото што го извршувате вклучува акција CopyObject. @ Отворете ја макроата во прозорецот Макро и изберете ја акцијата CopyObject. Внесете база на податоци за дестинација или ново име во соодветното поле за аргументи. @ 1 @ 1 @ 3009 @ 1
2546 Изберете објект со база на податоци во Панелот за навигација пред да ја стартувате макро-то што содржи | акција. @@@ 2 @ 1 @ 3009 @ 1
2547 Базата на податоци '|' се обидовте да избришете и замените е само за читање и не може да се избрише или замени. @ Внесете друго име за новата база на податоци. @@ 1 @@@ 1
2548 Microsoft Access не може да го извршува Волшебникот за безбедност затоа што оваа база на податоци е отворена во ексклузивен режим. @ Дали сакате Microsoft Access да ја отвори базата на податоци во споделен режим и да го извршува Волшебникот за безбедност? @@ 19 @@@ 2
2549 Microsoft Access не може да го избрише | 1 откако ќе го компактира. Набиената база на податоци е именувана | 2. @ Ако компактирате база на податоци со исто име, Microsoft Access создава нова збиена база на податоци и потоа ја брише оригиналната база на податоци.
Во овој случај, сепак, оригиналната база на податоци не беше избришана затоа што е само за читање. @ Ако можете, отстранете го статусот само за читање, избришете ја оригиналната база на податоци и потоа преименувајте ја новата база на податоци користејќи го оригиналното име.
Ако не можете да го отстраните статусот само за читање, информирајте го администраторот на вашата работна група. @ 1 @ 1 @ 10299 @ 1
2550 Microsoft Access не може да го избрише | 1 откако го кодира. Кодираната база на податоци е именувана | 2. @ Ако кодирате база на податоци со исто име, Microsoft Access создава нова кодирана база на податоци, а потоа ја брише оригиналната база на податоци.
Во овој случај, сепак, оригиналната база на податоци не може да се избрише затоа што е само за читање. @ Ако можете, отстранете го статусот само за читање, избришете ја оригиналната база на податоци и потоа преименувајте ја новата база на податоци користејќи го оригиналното име.
Ако не можете да го отстраните статусот само за читање, информирајте го администраторот на вашата работна група. @ 1 @ 1 @ 10299 @ 1
2551 Microsoft Access не може да го избрише | 1 откако го декодира. Декодираната база на податоци е именувана | 2. @ Ако декодирате база на податоци со исто име, Microsoft Access создава нова декодирана база на податоци, а потоа ја брише оригиналната база на податоци.
Во овој случај, сепак, оригиналната база на податоци не може да се избрише затоа што е само за читање. @ Ако можете, отстранете го статусот само за читање, избришете ја оригиналната база на податоци и потоа преименувајте ја новата база на податоци користејќи го оригиналното име.
Ако не можете да го отстраните статусот само за читање, информирајте го администраторот на вашата работна група. @ 1 @ 1 @ 10299 @ 1
2552 Не можете да кодирате база на податоци што не сте ја создале или не ја поседувате. @ Посетете го сопственикот на базата на податоци или администраторот на вашата работна група. @@ 1 @@@ 1
2553 Не можете да декодирате база на податоци што не сте ја создале или не ја поседувате. @ Посетете го сопственикот на базата на податоци или администраторот на вашата работна група. @@ 1 @@@ 1
2554 Не можете да ја пронајдете базата што ја наведовте или воопшто не наведовте база на податоци. @ Наведете важечко име на база на податоци во командната линија и вклучете патека доколку е потребно. @@ 1 @ 1 @ 10283 @ 1
2556 Microsoft Access не може да го извршува волшебникот за безбедност затоа што базата на податоци користи лозинка. @ Отстранете ја лозинката за базата на податоци со кликнување на Непоставување на лозинка за базата на податоци во групата Алатки за база на податоци на јазичето Алатки за база на податоци. @@ 1 @@@ 1
2557 Базата на податоци што се обидовте да ја конвертирате е создадена или веќе е претворена во бараната верзија на Microsoft Access. @@@ 1 @@@ 1
2559 „Мајкрософт пристап“ не можеше да ја освежи поврзаната табела „| 1“ во базата на податоци „| 2“ за време на конверзијата. Обидете се рачно да ги освежите линковите користејќи ја командата „Поврзан менаџер на табела“ во групата Алатки за бази на податоци на јазичето Алатки за бази на податоци.
2560 Microsoft Access не може да ги вчита својствата на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 3
2561 Microsoft Access не може да го прикаже дијалог прозорецот за својства на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2562 Microsoft Access не може да ги зачува својствата на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2564 Не можете да го скриете документот '|' додека е отворен. @ Затворете го објектот на базата на податоци прво, а потоа скријте го. @@ 1 @@@ 1
2565 Не можете да го сокриете објектот на базата на податоци '|' додека е отворен. @ Затворете го објектот на базата на податоци прво, а потоа сокријте го. @@ 1 @@@ 1
2566 Microsoft Access не може да ја постави иконата на апликацијата во датотеката „| 1“. @ Проверете дали датотеката е валидна датотека со икона (.ico). Ако користите Microsoft Windows, можете да користите и датотеки .bmp. @@ 1 @@@ 1
2567 Microsoft Access не може да ја отвори или конвертира базата на податоци на претходната верзија. @ Базата на податоци е создадена во претходната верзија на Microsoft Access. Немате соодветни безбедносни дозволи за отворање или конвертирање на бази на податоци создадени во претходните верзии. @@ 1 @@@ 1
2568 Microsoft Access не може да ја врати оваа операција. @ Предмет со исто име веќе постои. Друг корисник можеби создал објект со име '|' откако ќе ја извршивте оваа операција на истоимен објект. @@ 1 @@@ 1
2571 Не можете да менувате предмети креирани во претходната верзија на Microsoft Access. @ За да ја претворите оваа база на податоци во тековната верзија на Microsoft Access, затворете ја базата на податоци, кликнете на јазичето File, и потоа кликнете Convert. @@ 1 @@@ 0
2572 Оваа база на податоци е во неочекувана состојба и Microsoft Access не може да ја отвори. @ Оваа база на податоци е претворена од претходната верзија на Microsoft Access со употреба на методот DAO CompactDatabase наместо командата Convert Database (кликнете на табулаторот File и потоа кликнете Convert). Конвертирањето со употреба на методот DAO CompactDatabase ја остави базата на податоци во делумно конвертирана состојба. Ако оригиналната база на податоци веќе не е достапна, создадете нова база на податоци и увезете ги табелите и пребарувањата за да ги зачувате вашите податоци и обидете се повторно. Вашите други објекти на базата на податоци не можат да се обноват. @ 1 @@@ 1
2573 Оваа база на податоци е реплика создадена во различна верзија на Access. @ Оваа реплика може да ја конвертирате само со синхронизација со нејзиниот Дизајн мајстор. @ Конвертирај го мајсторот за дизајн на овој комплет за реплика, потоа синхронизирај ја репликата со мајсторот за дизајн. @ 1 @@@ 1
2574 Не можете да создадете друга база на податоци на Microsoft Access со истото име и локација како постоечка база. mde наставка за вашата нова база на податоци за MDE. @ 1 @@@ 1
2575 Не можете да креирате база на податоци Microsoft Access MDE од реплика на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2576 Оваа база на податоци е Microsoft Access 7.0 / 8.0 / 9.0 Design Master / Replica. @ Ако кликнете Добро, базата на податоци што ја избравте ќе се преименува во | 1 и потоа ќе се претвори во | 2. Секој што користи реплика на оваа база на податоци ќе мора да се надополни на Microsoft Access 2000 по следната синхронизација. @@ 4 @@@ 2
2577 Базата на податоци | веќе е отворена. @ Затворете ја базата на податоци пред да ја извршите командата Make MDE File. @@ 1 @@@ 1
2578 Microsoft Access не можеше да ја креира датотеката .accde, .mde или .ade. @@@ 1 @@@ 1
2579 Локалните форми, извештаи, макроа и модули во оваа реплика нема да се конвертираат. @ За да ги задржите овие објекти, не заборавајте да ги увезете во Дизајн мајстор од оригиналната реплика. @@ 1 @@@ 1
2580 Изворот на записот '|' наведени на овој формулар или извештај не постои. @ Името на изворот на записот може да биде погрешно напишано, изворот на снимање е избришан или преименуван, или изворот на запис постои во друга база на податоци. поставете го имотот RecordSource на постоечка табела или барање. @ 1 @@@ 1
2581 Мора да дефинирате поле за сортирање или израз за заглавието или подножјето на групата во извештајот што се обидовте да го прегледате или отпечатите. @@@ 1 @ 1 @ 8753 @ 1
2582 Не можете да го поставите својството на GroupInterval на 0 кога својството на GroupOn е поставено на Интервал. @ Кликнете на табулаторот Подредување и групирање и пробајте едно од следниве:
* Променете ја поставката за својството GroupInterval на број поголем од 0.
* Променете ја поставката за сопственост GroupOn во Секоја вредност. @@ 1 @@@ 1
2583 Дејството или методот ApplyFilter може да се изврши само од отворена макро или постапка на отворен настан. @ * Можеби сте се обиделе да извршите макро или постапка што содржи дејство или метод ApplyFilter од својство на извештај, освен имотот OnOpen.
* Можеби сте се обиделе да извршите постапка за макро или настан на веќе отворен извештај. @ За да го користите дејството ApplyFilter во извештајот, поставете го имотот OnOpen на името на макро, затворете го извештајот и повторно отворете го. @ 1 @ 1 @ 3004 @ 1
2584 Не можете да користите збирни функции во заглавието на страницата или подножјето. @ Заглавието на страницата или подножјето на извештајот што се обидовте да го прегледате содржи пресметана контрола со агрегатна функција во изразот. @ Ако сакате да го покажете резултатот на збирот функцијата во заглавието на страницата или подножјето, создадете скриена пресметана контрола во соодветен дел од извештајот. Потоа креирајте неврзано поле за текст во заглавието или подножјето на страницата.
Ако користите макро, користете го дејството SetValue за да ја поставите вредноста на неврзаниот поле за текст на вредноста во скриената контрола. @ 1 @ 1 @ 11839 @ 1
2585 Ова дејство не може да се изврши додека обработувате формулар или извештај за настан. @ Поставката за својството на макро што е одредено како OnOpen, OnLoad, OnClose, OnFormat, OnRetreat, OnPage или OnPrint содржи невалидно дејство за имотот. @ Кога ќе кликнете Во ред, прозорецот за акција не успеа ќе го прикаже името на макро што не успеа и неговите аргументи. @ 1 @ 1 @ 11909 @ 1
2586 Microsoft Access ги смени својствата MoveLayout и NextRecord во True од False. @ Функцијата макро или Visual Basic што ја извршува својството OnFormat на еден од деловите во извештајот ги постави својствата MoveLayout и NextRecord на False. Ако ги поставите обете својства на False, извештајот може да се печати постојано. @ Изменете ја макроата или функцијата така што ќе ги постави овие својства на вредностите што ги сакате. @ 1 @ 1 @ 4656 @ 1
2587 Microsoft Access не може да ја заврши операцијата Излез. @ Кодот на Visual Basic што го внесовте содржи синтакса-грешка или постапките за Излез не се достапни. @ Проверете дали нема синтакса-грешка во вашиот код. Ако синтаксата е точна, стартувајте Поставување за повторно инсталирање на Microsoft Access. Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Access.
За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“.
2588 Мора да изберете формулар што ќе го зачувате како извештај. @@@ 1 @@@ 1
2589 Изразот '|' невалиден. Функциите @ агрегат се дозволени само на полињата за излез на изворот на запис. @@ 1 @@@ 1
2590 Агрегатните функции Var и VarP не се поддржани во проект за пристап. @@@ 1 @@@ 1
2591 Не можете да ги промените својствата на печатачот во настанот OnOpen на извештајот. @@@ 1 @@@ 1
2593 Оваа одлика не е достапна во MDB или ACCDB. @@@ 1 @@@ 1
2594 Не можете да филтрирате по форма кога изворот на запис на формата е предмет на снимање. @@@ 1 @@@ 1
2595 Microsoft Access не може да го постави овој имот кога својството DefaultSize е поставено на Вистинско. @@@ 1 @@@ 1
2596 Објектот на печатачот не е достапен на подформите и под-извештаите. @@@ 1 @@@ 1
2597 Не може да се поврзе извештајот со наведената група на записи бидејќи формата не одговара на сортирањето и групирањето наведени на извештајот. @@@ 1 @@@ 1
2599 Прегледот на извештајот не е достапен за овој извештај. @@@ 1 @@@ 1
2600 Потврдете ја новата лозинка со повторно внесување во полето Потврди и кликнување на OK. @@@ 1 @@@ 1
2601 Немате дозвола да го прочитате'|.'@За да го прочитате овој објект, мора да имате дозвола за Прочитај дизајн за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2602 Немате дозвола да го измените'|.'@За да го измените овој објект, мора да имате дозвола за Модифициран дизајн за тоа. Ако објектот е табела, мора да имате дозвола за бришење податоци и ажурирање на податоците за него.
За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2603 Немате дозвола да стартувате'|.'@За да го стартувате овој објект, мора да имате дозвола Отвори / Изврши за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2604 Не можете да ги прегледувате дозволите на овој објект. @ За да ги видите или промените дозволите за овој објект, мора да имате дозвола за администрација за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2605 Не можете да ја отстраните оваа корисничка сметка од групата'|1.'@* Можеби сте се обиделе да отстраните корисничка сметка од стандардната група на корисници. Microsoft Access автоматски ги додава сите корисници во стандардната група на корисници. За да отстраните корисничка сметка од групата Корисници, прво мора да ја избришете сметката.
* Можеби сте се обиделе да ги отстраните сите корисници од групата Администратори. Мора да има најмалку еден корисник во групата Администратори. @@ 1 @ 1 @ 10212 @ 1
2606 Типот на објектот е неважечки. @@@ 1 @@@ 1
2607 Немате дозвола да го исечете'|.'@@За да го исечете овој објект, мора да имате дозвола за модифициран дизајн за тоа. Ако објектот е табела, мора да имате дозвола за Избриши податоци за него. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2608 Немате дозвола да копирате'|.'@За да го копирате овој објект, мора да имате дозвола за Прочитај дизајн за тоа. Ако објектот е табела, мора да имате и дозвола за читање податоци за него. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2609 Немате дозвола да го избришете'|.'@За да го избришете овој објект, мора да имате дозвола за модифициран дизајн за него. Ако објектот е табела, мора да имате дозвола за Избриши податоци за него. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2610 Мора да внесете личен идентификатор (PID) кој се состои од најмалку 4, а не повеќе од 20 карактери и цифри. @ Microsoft Access ја користи комбинацијата на корисникот или името на групата и PID за идентификување на корисникот или групата.
Забележете дека Microsoft Access го крие PID откако ќе го креирате, затоа проверете дали го запишувате точното име на корисникот или групната сметка и записите на PID. Ако некогаш треба повторно да ја креирате сметката, мора да ги наведете истото име и PID записи. @@ 1 @@@ 1
2611 Microsoft Access не може да ја најде датотеката за работната група '| 1.' Дали сакате да ја користите стандардната датотека за работна група? @@@ 20 @@@ 1
2612 Името на сметката е неважечко. @ За информации во врска со конвенциите за именување, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10213 @ 1
2613 Немате дозвола да го преименувате'|.'@За да го преименувате објектот на базата на податоци, мора да имате дозвола за модифициран дизајн за објектот. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2614 Немате дозвола да ја вметнете оваа форма во друга форма. @ За да вметнете форма во друга форма како подформа, мора да имате дозвола за Read Design за вметната форма. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2615 Немате дозвола да го смените сопственикот на'|.'@За да го смените сопственикот на објектот на базата на податоци, мора да имате дозвола за администрација за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 5 @ 1 @ 10222 @ 1
2616 Не можете да ги менувате дозволите за'|.'@За да ги промените дозволите за овој објект, мора да имате административна дозвола за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 5 @ 1 @ 10222 @ 1
2617 Немате дозвола за увоз, извоз или линк до'|.'@За увоз, извоз или врска до овој објект, мора да имате дозволи за Read Design и Read Data за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2618 Мора да имате отворена база на податоци за ексклузивна употреба за поставување или отстранување на лозинката за базата на податоци. @ За да ја отворите базата на податоци исклучиво, затворете ја базата на податоци, а потоа повторно отворете ја со кликнување на табулаторот File и со употреба на командата Open. Во дијалог прозорецот Отвори, кликни на стрелката до копчето Отвори, и потоа избери Отвори ексклузивно. @@ 1 @@@ 1
2619 Не можете да ги промените дозволите за '|' во реплика. @ Дозволите може да се променат само во Дизајн мајстор за множеството на реплики. @@ 3 @@@ 1
2620 Лозинката што ја внесовте во полето Стара лозинка е неточна. @ Ве молиме, внесете ја точната лозинка за оваа сметка. @@ 1 @@@ 1
2621 Таа лозинка не е валидна. @ Можеби сте користеле точка-запирка. @@ 1 @@@ 1
2622 Не можете да зачувате '|' бидејќи е само за читање. @ За да зачувате, префрлете се на Design View, кликнете на табулаторот File, посочете на Save As и внесете ново име. @@ 3 @@@ 0
2624 Настана грешка при промена на базата на податоци за работните групи. @@@ 1 @@@ 1
2625 Администраторот на работната група не може да ја креира датотеката со информации за работната група. Проверете дали имате наведено валидна патека и име на датотека, дали имате соодветни дозволи за креирање на датотеката и имате доволно простор на дискот на уредот за дестинација. (|) @@@ 1 @@@ 1
2626 Резервирана грешка (|); нема порака за оваа грешка. @@@ 1 @@@ 1
2627 Нема доволно простор на дискот. @@@ 1 @@@ 1
2628 Еден од вашите параметри е неважечки. @@@ 1 @@@ 1
2629 Не можам да ја отворам датотеката на работната група. Ова е директориум. @@@ 1 @@@ 1
2630 Наведената патека е неважечка. @@@ 1 @@@ 1
2631 Наведената патека е предолга. @@@ 1 @@@ 1
2632 Променете ја работната група не може да продолжи без вашето име, PIN и патека до новата датотека со информации за работната група.
2633 Microsoft Access не може да ја смени лозинката за најавната сметка „| 1“ бидејќи тековната врска користи интегрирана безбедност на Microsoft Windows NT. @@@ 1 @@@ 1
2634 Новата лозинка не се совпаѓа со вредноста на потврдена лозинка. @@@ 1 @@@ 1
2635 Microsoft Access не може да ја смени лозинката бидејќи старата лозинка не одговара на лозинката на моментално најавениот корисник.
2636 Датотеката за работната група веќе постои.
2637 Не може да сеtart SQL Server Сервис. Да се ​​ресетираtarт SQL Server услугата, кликнете двапати на SQL Server Икона за системски менаџер во системската лента и кликнете Start / Продолжи. @ Кога услугата е starВо Microsoft Access, кликнете на табулаторот Датотека, посочете на Задачи на серверот, кликнете на Поврзување и потоа кликнете ОК.
2638 Не може да сеtart SQL Server Сервис. Да се ​​ресетираtarт SQL Server услугата, кликнете двапати на SQL Server Икона за системски менаџер во системската лента и кликнете Start / Продолжи. Ако услугата не успее да start, одете во Конзолата за услуги и проверете дали информациите за најавување на услугата MSSQLServer се точни. @ Кога услугата еtarВо Microsoft Access, кликнете на табулаторот Датотека, посочете на Задачи на серверот, кликнете на Поврзување и потоа кликнете ОК.
2639 Microsoft Access не може да се отвори | 1 поради безбедносни ограничувања. @ Безбедносните поставки го ограничуваат пристапот до датотеката затоа што не е дигитално потпишан. @@ 2 @ 1 @ 553714138 @ 2
2646 Microsoft Access не може да ја создаде оваа врска и да го спроведува референтниот интегритет. @ Податоците во табелата „| 1“ ги кршат правилата за референтен интегритет.
На пример, може да има записи што се однесуваат на вработен во поврзаната табела, но нема запис за вработениот во примарната табела. @ Уредете ги податоците за да постојат записи во примарната табела за сите поврзани записи.
Ако сакате да ја создадете врската без да ги следите правилата за референтен интегритет, избришете го полето за избор Изврши референтен интегритет. @ 1 @ 1 @ 9086 @ 1
2649 Microsoft Access не може да го спроведе референтниот интегритет за оваа врска. @ Проверете дали полињата што ги влечете се примарни клучеви или уникатно индексирани и дека единствениот индекс или примарен клуч се правилно поставени.
Ако сакате да ја создадете врската без да ги следите правилата за референтен интегритет, избришете го полето за избор Изврши референтен интегритет. @@ 1 @ 1 @ 9086 @ 1
2650 Microsoft Access не може да ја создаде оваа врска и да го спроведува референтниот интегритет. @ * Полињата што ги избравте може да имаат различни типови на податоци.
* Полињата може да имаат број на тип на податок, но не и иста поставка на својството FieldSize. @ Пробајте едно од следново:
* Изберете полиња со ист тип на податоци.
* Отворете ги табелите во поглед на Дизајн и променете ги видовите на податоци и големината на полето така што полињата ќе се совпаѓаат.
Ако сакате да ја создадете врската без да ги следите правилата за референтен интегритет, избришете го полето за избор Изврши референтен интегритет. @ 2 @ 1 @ 9086 @ 1
2651 Не можете да создадете врска помеѓу полињата со Мемо, ОЛЕ Објект, Да / Не, или тип на хиперврска. @ Се обидовте да примените референтен интегритет за врска, но едно или повеќе полиња што ги избравте имаат Мемо, ОЛЕ Објект, Да / Не или тип на податоци за хиперврска. @ Изберете полиња во мрежата што ги нема овие типови на податоци или отворете ги табелите во приказ за дизајн и променете ги типовите податоци. @ 1 @@@ 1
2652 Не можете да избришете врска наследена од поврзана база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2680 Формата или извештајот вклучува повеќе објекти на OLE отколку што може да прикаже Microsoft Access истовремено. @ Избришете некои врзани или неврзани рамки на предметите. @@ 1 @@@ 1
2683 Нема никаков предмет во оваа контрола. @@@ 1 @@@ 1
2684 ОЛЕ објектот е празен. @ Не можете да уредувате врзана рамка за предмет ако полето во основната табела не содржи ОЛЕ објект. @ Десен клик на полето, кликнете Вметни објект и користете го полето за дијалог за лоцирање и додадете го објектот на полето. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2685 Објектот нема тип на податок OLE објект. @ Врската рамка за објектот што содржи објект што се обидовте да го уредите не е врзан за поле со тип на податок за објект OLE. @ Ако сакате да прикажете OLE објект, поставете го Контролирајте го изворот на имотот за врската на објектот во полето со типот на податок на објектот OLE. Или користете друга контрола, на пример, поле за текст, за да ги прикажете податоците. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2686 Microsoft Access не може да го зачува објектот | 1. @ Вашиот компјутер остана без простор на дискот додека Microsoft Access го зачувуваше објектот OLE.
За информации за ослободување простор на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „простор на дискот, ослободувајќи“. @@ 1 @@@ 1
2690 Системски ресурс неопходен за прикажување на | објектот не е достапен. @ Вашиот компјутер може да има мала меморија. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 1
2691 Microsoft Access не може да комуницира со серверот OLE. @ Серверот OLE можеби не е регистриран. @ За да го регистрирате серверот OLE, инсталирајте го повторно. @ 1 @@@ 1
2694 Таблата со исечоци не е достапна. @ Таблата за исечоци може да се користи од друга апликација или вашиот компјутер може да има мала меморија. @ Ако вашиот компјутер има малку меморија, затворете ги непотребните програми и обидете се повторно со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 1
2695 Microsoft Access не е во можност да го прикаже конвертираниот | 1 објект. @ Избришете го објектот во врската на рамката и повторно креирајте го. @@ 1 @@@ 1
2696 Microsoft Access не може да го прочита објектот OLE. @ Избришете го објектот во врската на рамката и повторно креирајте го. @@ 1 @@@ 1
2697 Имаше проблем при вчитување на | објект. @ Објектот што се обидовте да го креирате или уредувате не е валиден OLE објект. @ Повторно креирајте го објектот, а потоа вметнете го или поврзете го повторно. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2698 На | објектот што се обидовте да го креирате или измените е преголем за да се зачува. @ * Вашата база на податоци можеби нема доволно простор за објектот.
* Вашиот компјутер може да биде надвор од просторот на дискот.
За информации за ослободување простор на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „простор на дискот, ослободувајќи“. @@ 1 @@@ 1
2699 Врската со серверот OLE беше лost, или серверот OLE наиде на грешка додека ја користевте. @ Restart серверот OLE, и потоа обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
2700 Microsoft Access не може да најде OLE сервер или lib-динамички линкrary (DLL) потребен за операцијата OLE. @ OLE серверот или DLL може да не се регистрирани. @ За да го регистрирате OLE серверот или DLL, инсталирајте го повторно. @ 1 @@@ 1
2701 Серверот OLE за објектот OLE што се обидовте да го креирате е веќе отворен. @ Префрлете се на прозорецот OLE сервер и затворете го. Потоа обидете се повторно да го креирате или уредувате објектот OLE. @@ 1 @@@ 1
2702 На | објектот не е регистриран. @ Објектот можеби повикува апликација што не е инсталирана. @ За да ја регистрирате апликацијата, инсталирајте ја повторно. @ 1 @@@ 1
2703 Microsoft Access не може да го прочита објектот | 1 затоа што комуникацијата беше прекината. @ Ако апликацијата за сервер OLE е лоцирана на мрежен сервер, проверете дали вашиот компјутер е поврзан со него. @@ 1 @@@ 1
2704 На | објектот што се обидовте да го измените нема никакви информации за прикажување. @@@ 2 @ 1 @ 9360 @ 1
2707 Microsoft Access не може да ја отвори датотеката што го содржи објектот OLE. @ * Можеби наведовте неважечко име на датотека или невалидна единица на податоци (како што е опсег на ќелии од работен лист) во датотеката за објектот OLE.
* Датотеката што ја наведовте можеби не е достапна затоа што е заклучена од друг корисник или немате дозвола да ја користите. @ Пробајте едно од следново:
* Проверете дали датотеката е достапна и дали сте го користеле точното име на датотеката.
* Проверете ја документацијата на серверот OLE за информации во врска со синтаксата што треба да се користи при одредување на податоците на објектот OLE. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2711 Аргументот за името на датотеката во функцијата GetObject на постапката Visual Basic што ја извршивте е неважечки.
* Единицата на податоци (како што е опсег на ќелии од работен лист) можеби не е валидна. @ Пробајте едно од следниве:
* Проверете дали датотеката е инсталирана на вашиот компјутер и дали сте го користеле точното име на датотеката.
* Проверете ја документацијата на серверот OLE за информации во врска со синтаксата што треба да се користи при одредување на податоците на објектот OLE. @ 1 @ 3 @ 1010959 @ 1
2713 Се појави проблем кога Microsoft Access се обиде да пристапи до објектот | 1. @ * Можеби наведовте невалидно име на датотека или невалидна единица на податоци (како што е опсег на ќелии од работен лист) во датотеката за објектот OLE.
* Датотеката што ја наведовте можеби не е достапна затоа што е заклучена од друг корисник или немате дозвола да ја користите. @ Пробајте едно од следново:
* Проверете дали датотеката е инсталирана на вашиот компјутер и дали сте го користеле точното име на датотеката.
* Проверете ја документацијата на серверот OLE за информации во врска со синтаксата што треба да се користи при одредување на податоците на објектот OLE. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2714 На | објектот не поддржува глаголи што може да се изведат на ОЛЕ објект, како што се репродукција или уредување. @ Проверете ја документацијата на серверот ОЛЕ за информации за глаголите што ги поддржува објектот ОЛЕ или користете го имотот ObjectVerbs или имотот ObjectVerbsCount за да ги пронајдете глаголите поддржан од објект ОЛЕ. @@ 1 @ 1 @ 6970 @ 1
2715 Индексот за дејството или глаголот за | објектот е невалиден. @ Поставката што ја внесовте може да биде негативен број или може да биде преголема. @@ 1 @ 1 @ 6967 @ 1
2717 На | објектот нема информации што можат да бидат прикажани. @ Се обидовте да извршите операција на врзана или неврзана рамка на објект што содржи OLE објект, но објектот OLE е празен. @ Десен клик на рамката, кликнете Вметни објект и потоа користете дијалог прозорец за лоцирање и додавање или врска со објект од датотека што не е празна. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2719 Се појави проблем при пристапот до објектот | 1. @ * OLE серверот може да не е достапен затоа што е на мрежен сервер и виеost врската. Обидете се повторно да ја воспоставите врската.
* ОЛЕ објектот може да биде зачуван во поврзана датотека, но датотеката не е достапна. Активирајте го серверот OLE надвор од Microsoft Access и потоа отворете ја датотеката што ја содржи објектот OLE за да проверите дали тој сè уште постои и може да се пристапи до него. @@ 1 @@@ 1
2723 На | објектот не ја поддржува обидот за операција. @ Објектот OLE е сменет во слика или врската до објектот е расипана. @ Ако сакате да ја извршите операцијата, избришете го објектот OLE и повторно вметнете го или поврзете го. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2724 Една или повеќе lib-динамички врскиrarистите потребни за употреба на OLE објекти е неточна верзија. @ Изврши поставување за повторно инсталирање на Microsoft Access. Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Access.
За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“. @@ 1 @@ 185309 @ 1
2725 Серверот OLE не е регистриран. @ За да го регистрирате OLE серверот, инсталирајте го повторно. @@ 1 @@@ 1
2726 Microsoft Access не може да ја изврши операцијата OLE затоа што не беше во можност да го прочита регистарот на Windows каде што е регистриран серверот OLE. @ Повторно инсталирајте го серверот OLE и повторно обидете се со операцијата. Ако проблемите продолжат, повторно инсталирајте ги Microsoft Windows и другите апликации на вашиот компјутер.
Ако повторно инсталирате Microsoft Access, можеби ќе сакате прво да направите резервна копија од датотеката со информации за работната група на Microsoft Access за да ги зачувате сите прилагодени поставки. За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“.
За информации за регистарот на Виндоус, побарајте во индексот за помош на Мајкрософт Виндоус за „регистар“. @@ 1 @@@ 1
2727 Microsoft Access не може да ја изврши операцијата OLE затоа што не беше во можност да напише во регистарот на Windows каде што е регистриран серверот OLE. @ Повторно инсталирајте го серверот OLE и обидете се повторно со операцијата. Ако проблемите продолжат, повторно инсталирајте ги Microsoft Windows и другите апликации на вашиот компјутер.
Ако повторно инсталирате Microsoft Access, можеби ќе сакате прво да направите резервна копија од датотеката со информации за работната група на Microsoft Access за да ги зачувате сите прилагодени поставки. За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“.
За информации за регистарот на Виндоус, побарајте во индексот за помош на Мајкрософт Виндоус за „регистар“. @@ 1 @@@ 1
2729 ОЛЕ објектот што се обидовте да го уредите е зафатен. @ Обидете се повторно подоцна. @@ 1 @@@ 1
2730 Имаше проблем при комуникација со серверот OLE. @ Обидете се повторно подоцна. Ако сè уште не можете да пристапите до објектот, пробајте едно или повеќе од следново:
* Ослободете ја системската меморија. За информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“.
* Повторно инсталирајте го серверот OLE за да бидете сигурни дека тој е регистриран.
* Проверете ја документацијата на серверот OLE за информации во врска со синтаксата што треба да се користи при одредување на податоците на објектот OLE. @@ 1 @@@ 1
2731 Настана грешка при пристапот до серверот OLE. @ Серверот OLE можеби не е регистриран. @ За да го регистрирате серверот OLE, инсталирајте го повторно. @ 1 @@@ 1
2732 Microsoft Access не може да го прочита објектот | 1. @ Комуникацијата помеѓу Microsoft Access и OLE серверот беше прекината. @ Проверете дали вашиот компјутер е поврзан со мрежниот сервер на кој се наоѓа серверот OLE. @ 1 @@@ 1
2733 Не може да се пристапи до предметот OLE што се обидовте да го уредите. @ Немате дозвола да го промените објектот или друг корисник го отворил и заклучил објектот. @@ 1 @@@ 1
2734 Не можете да ги зачувате | објект сега. @ Серверот OLE работи операција, или друг корисник го отвори и заклучи објектот. @ Обидете се повторно да го зачувате објектот подоцна. @ 1 @@@ 1
2735 Овој диск е заштитен од пишување. Не можете да ги зачувате | се спротивстави на тоа. @@@ 1 @@@ 1
2737 Microsoft Access не може да ја пронајде датотеката што го содржи поврзаниот OLE објект што се обидовте да го ажурирате со помош на командата OLE / DDE Links. @ Можеби погрешно го напишавте името на датотеката или датотеката е избришана или преименувана. @ Ако датотеката е се пресели на друга локација, користете ја командата OLE / DDE Links за промена на изворот. Или избришете го објектот и создадете нов поврзан објект. @ 1 @@@ 1
2738 Нема доволно меморија за да се заврши операцијата. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2739 Настана грешка за време на операцијата со OLE објект. @ Објектот се користи. @@ 1 @@@ 1
2741 Вашиот компјутер остана без простор на дискот додека Microsoft Access ги зачувуваше промените што ги направивте во објектот | 1. @ За информации за ослободување простор на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „простор на дискот, ослободувајќи“. @@ 1 @@@ 1
2742 Microsoft Access не можеше да создаде повеќе датотеки. @ Вашиот компјутер може да има малку меморија или простор на дискот. @ Затвори непотребни програми и обидете се повторно со операцијата.
За информации за ослободување на меморијата или просторот на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“ или „простор на дискот, ослободување“. @ 1 @@@ 1
2743 На | објектот е зачуван во формат што е некомпатибилен со верзијата на OLE на вашиот компјутер. @@@ 1 @@@ 1
2744 Microsoft Access не може да го најде серверот OLE. @ Поставката за својството SourceDoc може да биде невалидна или датотеката е избришана, преименувана или преместена. @@ 1 @ 1 @ 6973 @ 1
2745 Share.exe или Vshare.386 недостасува од вашиот компјутер; Поддршката на OLE треба овие датотеки да работат правилно. @ Rerun Microsoft Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на Microsoft Access, програмата Share и Vshare.386. @ Ако сакате да ги зачувате безбедноста или прилагодените поставки, направете резервна копија од информациите за работната група на Microsoft Access досие. Потоа вратете ја датотеката на нејзината оригинална локација. За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Мајкрософт Виндоус за „резервна копија на датотеки“. @ 1 @@ 185309 @ 3
2746 Не можете да се префрлите на Дизајн поглед затоа што вашата форма содржи премногу ОЛЕ објекти. @ Затворете ги другите апликации, затворете ја формата и повторно отворете ја формата во Прегледот на дизајнот. Потоа избришете некои од предметите OLE или преместете ги во друга форма. @@ 1 @@@ 1
2747 Серверот OLE не може да го прикаже објектот | 1. @ Има проблем со датотеката што го содржи објектот OLE или нема доволно достапна меморија. @ Отворете го серверот OLE надвор од Microsoft Access и потоа отворете го објектот OLE досие.
Ако можете да го направите ова, тогаш вашиот компјутер може да има мала меморија. Затворете ги другите програми и повторно обидете се со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 1
2748 Операцијата со објектот за автоматизација не е достапна за | објект. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за тоа кои операции се достапни за објектот за автоматизација. @@ 1 @@@ 1
2749 Нема доволно меморија за да се заврши операцијата со објектот за автоматизација на | објект. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2750 Операцијата на | објектот не успеа. @ OLE серверот може да не е регистриран. @ За да го регистрирате OLE серверот, инсталирајте го повторно. @ 1 @@@ 1
2751 Операцијата Излез или ажурирање не успеа. @ Го притиснавте копчето ESC (или друг клуч што се користи во серверот OLE за да се запре операцијата) додека Microsoft Access ги зачувуваше промените што ги направивте во OLE објект во форма или извештај. @ Обидете се да излезете или повторно ажурирајте. @ 1 @@@ 1
2753 Се појави проблем додека Microsoft Access комуницираше со серверот OLE или ActiveX Control. @ Затворете го серверот OLE и пренесетеtarтоа е надвор од Microsoft Access. Потоа обидете се со оригиналната операција повторно во Microsoft Access. @@ 1 @@@ 1
2754 Се појави проблем додека Microsoft Access комуницираше со серверот OLE. @ Пробајте едно или повеќе од следново:
* Проверете дали сте поврзани со мрежниот сервер каде што се наоѓа апликацијата за сервер ОЛЕ.
* Затворете го серверот OLE и резtarтоа е надвор од Microsoft Access. Потоа обидете се со оригиналната операција повторно од Microsoft Access.
* Повторно инсталирајте го серверот OLE за да се осигурате дека е регистриран. @@ 1 @@@ 1
2755 Имаше проблем при упатување својство или метод на објектот. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што се однесува на својство или метод на објект. @ Пробајте едно или повеќе од следново:
* Проверете дали компонентата е правилно регистрирана.
* Осигурете се дека вашиот компјутер е поврзан со мрежниот сервер каде што се наоѓа компонентата.
* Затворете ја компонентата и резtarтоа е надвор од Microsoft Access. Потоа обидете се повторно да ја извршите постапката во Microsoft Access. @ 1 @@@ 1
2756 Проблем настана кога Microsoft Access се обиде да пристапи до објектот OLE. @ Затворете го формуларот за Microsoft Access или извештајот што го прикажува објектот OLE и затворете го серверот OLE. Потоа, повторно отворете го образецот или пријавете за да видите дали може да го прикаже објектот OLE. @@ 1 @@@ 1
2757 Имаше проблем при пристап до својство или метод на објектот OLE. @ Пробајте едно или повеќе од следново:
* Потврдете дека серверот OLE е правилно регистриран со повторно инсталирање.
* Осигурете се дека вашиот компјутер е поврзан со серверот на којшто се наоѓа апликацијата за сервери OLE.
* Затворете го серверот OLE и резtarтоа е надвор од Microsoft Access. Потоа обидете се со оригиналната операција повторно од Microsoft Access. @@ 1 @@@ 1
2759 Методот што се обидовте да го повикате на некој објект не успеа. @ * Можеби наведовте премногу или премалку аргументи за својство или метод на објект. Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги прави достапни за операциите за автоматизација.
* Можеби нема доволно меморија за да се изврши постапката. Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно да ја извршите постапката.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2760 Настана грешка при упатување на објектот. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што неправилно се повикува на својство или метод на објект. @@ 1 @@@ 1
2761 Имаше проблем при упатување на својство или метод на објект. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги прави достапни за операциите за автоматизација. @@ 1 @@@ 1
2762 | врати грешка при упатување на својство на објект. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги прави достапни за операциите за автоматизација. @@ 1 @@@ 1
2763 | 1 ја врати грешката: | 2. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги прави достапни за операциите за автоматизација. @@ 1 @@@ 1
2764 Не може да се постави својството или методот на објектот. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic за да поставите својство или да примените метод за некој објект. Сепак, својството или методот не поддржува именувани аргументи. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги става на располагање на операциите за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2765 Visual Basic не може да го конвертира типот на податок на еден од аргументите што ги внесовте. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што извршува метод или поставува својство на објект. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите го става на располагање за операции за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2766 Објектот не содржи објект за автоматизација'|.'@You се обидовте да извршите процедура на Visual Basic за да поставите својство или метод за некој објект. Сепак, компонентата не ги става на располагање својството или методот за операции за автоматизација. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги прави достапни за операциите за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2767 Предметот не поддржува американски англиски јазик; развиен е со различен јазик. @ Користете верзија на објектот развиен во Visual Basic што го поддржува јазикот што го користите. @@ 1 @@@ 1
2768 Бројот што го користевте за повикување на елемент во низата е надвор од границите на низата. @ На пример, низата е од 0 до 10, а вие внесовте -1 или 11. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации на својства и методи што ги прави достапни за операции за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2769 Својство на објектот за автоматизација бара или враќа тип на податок што не е поддржан од Visual Basic. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што се однесува на имотот на објектот за автоматизација. Сепак, вредноста на имотот не е поддржана од Visual Basic. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги става на располагање за операции за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2770 Објектот што го повикавте во постапката на Visual Basic како ОЛЕ објект не е објект ОЛЕ. @@@ 1 @@@ 1
2771 Врзаната или неврзана рамка на објектот што се обидовте да ја уредите не содржи OLE објект. @ Десен клик на рамката, кликнете Вметни објект и потоа користете го полето за дијалог за лоцирање и додавање или поврзување со објект од датотека што не е празно. @@ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2774 Компонентата не поддржува Автоматизација. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што се однесува на објект за автоматизација. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации дали ја поддржува Автоматизацијата. @ 1 @@@ 1
2775 Наведовте премногу аргументи во постапката Visual Basic или нема доволно меморија за да ја извршите постапката. @ Наведете помалку аргументи или затворете непотребни програми, а потоа обидете се повторно да ја извршите постапката.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2777 Аргументот на класата во функцијата CreateObject на постапката Visual Basic што се обидувате да ја извршите е неважечки. @ Обидете се со едно од следново:
* Проверете дали датотеката е инсталирана на вашиот компјутер и дали сте го користеле точното име на датотеката.
* Проверете ја документацијата на серверот OLE за информации во врска со синтаксата што треба да се користи при одредување на податоците на OLE објектот. @@ 1 @ 3 @ 1010851 @ 1
2778 Microsoft Access се обиде да создаде OLE-врска, но немаше изворен документ за овој објект. @@@ 1 @@@ 1
2782 Мора да наведете својство или метод за објектот. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што упатува и поставува својство или метод за објектот. @ Внесете својство или метод за објектот. @ 1 @ 1 @ 6968 @ 1
2783 Внесовте невалидна поставка за имотот Action. @ Користете една од внатрешните константи на Microsoft Access за својството Action.
За список на валидни поставки што можете да ги користите со својството Акција, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 6967 @ 1
2784 Патеката што ја внесовте за поставката на имотот SourceDoc за поврзан објект OLE е предолга. @ Преместете ја датотеката на локација со пократка патека. @@ 1 @ 1 @ 6973 @ 1
2785 Серверот OLE не можеше да го отвори објектот. @ * OLE серверот можеби не е инсталиран.
* Можеби наведовте невалидна поставка за имотот SourceDoc или SourceItem во состојба на лист, макро или постапка на Visual Basic. @ За да ги видите валидните поставки за било кое од овие својства, побарајте го индексот за помош за темата на имотот. @ 1 @ 1 @ 6973 @ 1
2786 Серверот OLE не поддржува поврзување. @ Се обидовте да извршите процедура за Visual Basic користејќи го својството Action. Сепак, дадовте недоволни информации за да воспоставите врска. @@ 1 @@@ 1
2788 На | објектот не е поврзан објект. @ Имотот што се обидовте да го поставите во Visual Basic се однесува само на поврзани објекти. @@ 1 @@@ 1
2790 Не можете да вметнете OLE објект во врзана или неврзана рамка на објектот ако својството OLETypeAllowed за врската или неврзаниот објект е поставено на Поврзано. @ Вметнете поврзан предмет или поставете го имотот OLETypeAllowed на Вграден или Или, а потоа вградете предметот. @@ 1 @ 1 @ 6439 @ 1
2791 Microsoft Access не може да ги поврзе ОЛЕ објектот или врзаната или неврзаната рамка на објектот. @ Овојот OLETypeAllowed за врската или неврзаната рамка е поставен на Вграден. @ Вметнете го објектот или поставете го имотот OLETypeAllowed на Поврзан или Или, а потоа поврзете го објектот. @ 1 @ 1 @ 6439 @ 1
2792 Не можете да зачувате заклучен објект OLE. @@@ 1 @@@ 1
2793 Microsoft Access не може да ја изврши операцијата наведена во својството Акција на постапката Visual Basic што се обидувате да ја извршите. @ Рамката на објектот може да биде заклучена или оневозможена. @ Поставете го заклучениот имот на Не, а својството Овозможено на Да. @ 1 @@@ 1
2794 Контролата ActiveX што се обидовте да ја вметнете не е регистрирана. @ За информации за регистрирање на ActiveX контрола, кликнете Помош. @@ 2 @ 1 @ 12639 @ 1
2797 Овој објект OLE е создаден во претходната верзија на OLE, така што не може да се прикажува како икона. @ За ефект сличен на прикажување на објект како икона, додадете контрола на сликата во вашата форма и додадете ја иконата за апликацијата до контролата на сликата. Потоа поставете го имотот OnDblClick на контролата на сликата на процедура на Visual Basic што го отвора објектот OLE. @@ 1 @@@ 1
2798 Не можете да го користите својството Акција за да избришете врзан објект OLE од неговата основна табела или барање. објект на поинаков начин, како што е со методот DAO Delete во Visual Basic. @ 1 @ 1 @ 13790 @ 1
2799 ОЛЕ објектот не може да се активира при примање на фокусот. @ Ако изберете ОЛЕ објект или табела, а својството Автоматско активирање за таа контрола е поставено на GetFocus, објектот или табелата OLE треба да се активираат автоматски кога ќе го примат фокусот . Сепак, ActiveX компонентата не ја поддржува оваа операција. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги става на располагање на операциите за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2800 Овој објект е заклучен. Сите промени што ќе ги направите ќе бидат отфрлени кога формата е затворена. @ Кликнете на табулаторот Датотека, посочете на Зачувај како и зачувајте го објектот под друго име. @@ 1 @@@ 0
2801 ОЛЕ објектот не е вчитан бидејќи неврзаната контрола на ActiveX не е иницијализирана. @@@ 1 @ 1 @ 9015 @ 1
2802 Не можете да вметнете ActiveX контрола во врзана или неврзана рамка на предметот. @ ActiveX контролите автоматски се содржат во контролните рамки ActiveX. @@ 1 @@@ 1
2803 Немате потребна лиценца за користење на оваа контрола на ActiveX. @ Се обидовте да отворите формулар што содржи OLE објект или ActiveX контрола или се обидовте да создадете ActiveX контрола. @ За да добиете соодветна лиценца, контактирајте ја компанијата што ви обезбедува лиценцираниот објект OLE или контролата на ActiveX. @ 1 @@@ 1
2804 Не можете да креирате контрола на ActiveX во неврзана рамка на објектот. @ ActiveX контролите автоматски се содржат во контролните рамки на ActiveX. @@ 1 @ 1 @ 11711 @ 1
2805 Настана грешка при вчитување на контролата ActiveX на една од вашите форми или извештаи. @ Проверете дали сите контроли што ги користите се правилно регистрирани. За информации за регистрирање контрола на ActiveX, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 12639 @ 1
2806 Microsoft Access не ја поддржува оваа контрола на ActiveX. @@@ 1 @@@ 1
2807 Не можете да го залепите овој објект како типот што го наведовте. @ Изберете друг тип на објект. @@ 1 @@@ 1
2808 Microsoft Access не може да го најде линискиот линк со активна пристапност со динамички врскиrary (DLL) OleAcc. @ Повторно извршете ја програмата Microsoft Access Setup. @@ 1 @@@ 3
2811 Microsoft Access не може да ја креира страницата за пристап до податоци.
2812 | @ Наведената патека беше невалидна или може да биде предолга. @ Проверете ја патеката и проверете дали е точна. @ 1 @@@ 1
2813 | @ Датотеката не може да се отвори. Можеби е во употреба. @@ 1 @@@ 1
2814 | @ Не може да се зачува датотеката. @@ 1 @@@ 1
2815 | @ Не може да се зачува датотеката на алтернативна локација. @@ 1 @@@ 1
2816 | @ Не може да се затвори датотеката. @@ 1 @@@ 1
2817 Microsoft Access не може да ја зачува (или испрати) страницата за пристап до податоци.
2818 „Мајкрософт пристап“ не може да ја поврати датотеката: | 1. @ Или датотеката не е достапна, или немате доволно простор на дискот за да ја копирате датотеката. @@ 1 @@@
2819 Microsoft Access не е во можност да ја отвори страницата за пристап до податоци.
2820 Microsoft Access не може да го смени BASE HREF за вашиот документ.
2821 Датотека во употреба
2822 Microsoft Access наиде на неочекувана грешка при обидот да се опорави од неуспешно зачувување (или испраќање). @ Страницата за пристап до податоци можеби не е во корисна состојба. Обидете се да зачувате на друга локација. @@ 1 @@@
2823 Името на страницата за пристап до податоците на Мајкрософт „| 1“ е погрешно напишано или се однесува на страница што не постои. @ Ако неправилното име на страницата е во макро, полето за дијалог Action Failed ќе го прикаже името на макро и аргументите на макро кликнувате ОК. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име на страницата. @@ 1 @@@ 1
2824 | @ Немате соодветни дозволи за датотеки. @@ 1 @@@ 1
2825 | @ Датотеката не постои или немате пристап до читање до датотеката. @@ 1 @@@ 1
2827 | @ Грешка во читање датотека. @@ 1 @@@ 1
2828 | @ Грешка во запишување датотека. @ Дискот може да е полн. @ 1 @@@ 1
2832 | @ Проверете ги дозволите за датотеки и избришете ги од нивната локација во датотечниот систем на вашиот компјутер. @@ 1 @@@ 1
2833 | @ Настана неочекувана грешка. @@ 1 @@@ 1
2835 | @ Обидот да се создаде оваа датотека не успеа. @ Изберете друга локација и обидете се повторно со операцијата. @ 1 @@@ 1
2837 | @ Немаше доволно меморија. @ Ве молиме затворете ги другите апликации и обидете се повторно со операцијата. @ 1 @@@ 1
2838 Microsoft Access не може да ја прегледа избраната тема.
2839 | @ Обид да се создаде темпоrary-датотеката не успеа. @ Ве молиме, потврдете дека имате соодветен простор на дискот на вашиот системски диск и обидете се повторно со операцијата. @ 1 @@@ 1
2840 | @Не може да се прочита списокот на придружни датотеки од страницата за пристап до податоци. @@ 1 @@@ 1
2842 Microsoft Access наиде на грешка по зачувувањето (или испраќањето) на страницата за пристап до податоци.
2845 Microsoft Access не е во можност да ја отвори страницата за пристап до податоци од пликот за пошта.
2846 | @Дестинацијата за зачувување е полна. @ Исчистете го просторот на дестинацијата или зачувајте на друга локација. @ 1 @@@ 1
2847 | @ Не може да се создаде папка за придружните датотеки. @ Можеби немате соодветни дозволи на дестинацијата за зачувување. @ 1 @@@ 1
2848 | @ Надмината е максималната должина на патеката. @ Ве молиме наведете пократко име на датотека или користете папка што е поблиску до коренот. @ 1 @@@ 1
2849 | @ Има премногу придружни датотеки во вашиот документ. @ Отстранете неколку придружни датотеки од вашиот документ и обидете се повторно. @ 1 @@@ 1
2850 | @ Немате дозвола за пишување на дестинацијата за зачувување. @@ 1 @@@ 1
2851 | @ Вие заштедувате на сервер кој не поддржува долги имиња на датотеки и немате дозвола да креирате папка. @ Мора да имате дозвола да креирате папка на дестинацијата за зачувување за да ја завршите оваа операција. @ 1 @@@ 1
2854 Microsoft Access не можеше да ги анализира својствата на документот за оваа страница за пристап до податоци. @ Можеби се оштетени. @@ 1 @@@ 1
2855 Microsoft Access не може да избрише една или повеќе датотеки поврзани со страницата.
2859 Пристапот не може да го вчита пликот со е-пошта. Ова може да биде предизвикано од проблем со мрежна врска или проблем со инсталацијата на Office. @@@ 1 @@@ 1
2860 Не можете да вметнете врзано поле во делот за наслови или запис за навигација.
2861 Microsoft Access не може да ја прегледа избраната веб-страница.
2862 | @Access не може да го отвори наведениот тип на датотека од веб-сервер. @ Можеби сте одбрале погрешна датотека. @ 1 @@@ 1
2863 | @ Не може да се создаде или вчита датотека поради проблеми со мрежата или дозволата за пристап. @@ 1 @@@ 1
2864 | @Оваа датотека (или придружна датотека) е веќе во употреба, или има поставено атрибут само за читање. @@ 1 @@@ 1
2865 | @ Дискот е заштитен од запишување. @@ 1 @@@ 1
2866 | @ Неочекуван неуспех на корупција на податоците. @@ 1 @@@ 1
2867 | @ Неочекувани податоци I / O неуспех. @@ 1 @@@ 1
2868 | @ Не можете да ја зачувате страницата за пристап до податоци само по себе, бидејќи е само за читање. @ Ве молиме, изберете друга датотека за зачувување. @ 1 @@@ 1
2869 | @ Датотеката не постои. @ Немате соодветна дозвола да ја измените врската на страницата за пристап до податоци за да укажете на валидна датотека. Ве молиме контактирајте го администраторот на базата на податоци. @ 1 @@@ 1
2870 Microsoft Access наиде на грешка при синхронизација на HTML од Microsoft Script Editor. @ Проверете го HTML за синтакса грешки и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2871 Microsoft Access не може да креира страница за пристап до податоци со користење на избраната кодна страница во веб-опции. @ Кодексот не може да биде инсталиран на вашиот систем. @ Инсталирајте ја кодексот или изберете друга во веб-опции. @ 1 @@@ 1
2873 | @ Наведеното име на датотека е долго име на датотека, но имате исклучена веб-страница „користете долги имиња на датотеки“. @ Ве молиме наведете име на датотека што користи максимум осум карактери за името и три карактери за продолжување на датотеката. @ 1 @@@ 1
2874 Не може да се премести или залепи полето за групирање '|' во дел на повисоко ниво на група
2875 | @Не може да се заврши зачувувањето. @ Дискот или мрежната врска на која се обидовте да заштедите можеби повеќе нема да бидат достапни. @ 1 @@@ 1
2876 Дефиницијата на податоците на оваа страница за пристап до податоци е оштетена и не може да се поправи. Мора да ја пресоздадете страницата. Зачувувањето е оневозможено.
2877 Во базата на податоци на „Мајкрософт пристап“ (.mdb), не можете да се групирате во контролна врска со поле што има тип на податок Мемо или ОЛЕ Објект. Во проект за Microsoft Access (.adp), не можете да се групирате во контролата поврзана со поле што има тип на податок Imageor Text.
2878 Не можете да додадете врзано поле во делот за наслови или запис за навигација.
2879 Деловите за навигација и записи не можат да содржат врзани полиња.
2880 Не може да се уредуваат страниците што содржат рамки на рамки.
2881 Оваа веб-страница содржи простори со имиња на XML кои можат да бидат во конфликт со имиња на простори за пристап. Треба да го уредите изворот HTML за да се осигурате дека сите именски простори имаат единствен префикс.
2882 | @ Папката што оваа веб-страница би ја користела за организирање на придружни датотеки е веќе резервирана за употреба во тековната локација. @ Ве молиме, изберете друго име или локација за оваа веб-страница. @ 1 @@@ 1
2883 Патеката за поддршка на датотеката за оваа страница за пристап до податоци е изменета надвор од пристапот. @ Зачувајте ја оваа страница на друга локација и осигурете се дека сите датотеки за поддршка се одржуваат. @@ 1 @@@ 1
2884 Не можам да ја најдам базата на податоци или некои предмети на базата на податоци на кои се однесува оваа страница. Ажурирајте ги информациите за врската на страницата или поправете ги упатувањата на исчезнатите објекти на базата на податоци.
2885 Оваа страница користи база на податоци што не е поддржана. Нема да можете да направите промени во податоците се додека не се поврзете со поддржаната база на податоци
2886 Компонентите потребни за страниците за пристап до податоци не се инсталирани.
2887 | @ Наведената патека не е валидна апсолутна (не-релативна) патека или URL. @ Ве молиме внесете валидна патека. @ 1 @@@ 1
2888 Microsoft Access открива некои HTML елементи помеѓу банерот и делот од страницата за пристап до вашите податоци. Зачувувањето на оваа страница во Access ќе ја оштети. Затворете ја страницата без да ја зачувате и потоа изменете ја страницата во друг уредувач на HTML за да ги отстраните овие елементи.
2889 Овој дел не може да се избрише.
2890 Не можете да ја уредувате оваа страница затоа што содржи рамки. @ Дизајнерот на страницата за пристап до податоци не може да уредува страници со рамки. @@ 1 @@@ 1
2892 Не можете да ја преместите контролата на групниот филтер во друг дел. Избришете ја контролата на групниот филтер од тековниот дел и создадете ја во друг дел.
2893 Линк до оваа страница за пристап до податоци не може да се креира бидејќи базата на податоци не може да биде исклучиво заклучена. @ За да ја креирате врската подоцна, отворете ја страницата со избирање на „Уреди веб-страница што веќе постои“, а потоа зачувајте. @@ 1 @@@ 1
2894 Врската до специфицираната страница за пристап до податоци не може да се ажурира бидејќи базата на податоци не може да биде исклучиво заклучена. @ За да ја ажурирате врската, повторно отворете ја оваа страница кога сте единствената личност што ја користи базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
2895 Оваа страница е дизајнирана со верзија на веб-компонентите на Microsoft Office што во моментов не е инсталирана на оваа машина. Ако не ви е побарано да ги инсталирате тие компоненти на оваа страница, контактирајте го авторот на страницата за локацијата за инсталација.
2896 Операцијата е валидна само на страницата за пристап до податоци отворена во Design View. @ Ве молиме, префрлете ја страницата во Design View и обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
2897 Отворивте страница што последен пат е изменета со употреба на Access 2000. За да можете да ја уредувате страницата, мора да ја зачувате со користење на понова верзија на веб-компонентите на Microsoft Office.
Дали сакате пристапот да ја конвертира оваа страница со зачувување со користење на понова верзија на веб-компонентите на Microsoft Office?
2898 Microsoft Access создаде резервна копија од вашата оригинална страница. Оваа страница може да се користи ако сакате да се вратите на веб-компонентите на Office 2000. Името на резервната страница е: '| 1 ′
2899 Microsoft Access не може да создаде резервна копија од вашата оригинална страница. Оваа страница не може да се отвори.
2900 Microsoft Access не може да ги надгради Office Web компонентите на вашата страница. Оваа страница не може да се отвори.
2901 Грешка при вчитување на ActiveX контролата '| 1' на формуларот или извештајот '| 2'.
2902 Пристапот не може да го зачува | објект затоа што не поддржува упорност, или можеби на вашиот компјутер му снема простор на дискот.
2903 Дали сакате да ја поставите оваа папка како стандардна локација за страниците за пристап до податоци? @ | @@ 19 @@@ 1
2904 Мора да одговарате на секое поле лево со полето на десната страна. @@@ 1 @@@ 1
2905 Мора да изберете поле за поврзување за секој параметар. @@@ 1 @@@ 1
2906 '|' не содржи полиња што можат да учествуваат во врска. @ Содржината на својството RecordSource може да биде невалидна или RecordSource може да содржи само полиња што не се прифатливи за употреба во join. @ Поправете го имотот RecordSource за овој формулар или пријавете и обидете се вашата теренска операција повторно. @ 1 @@@ 1
2907 Дали сакате да се вратите на зачуваните '|'? @@@ 19 @@@ 1
2908 Контролната идентификација '|' веќе се користи. Наведете друг ID за контролата.
2909 Оваа врска не е валидна бидејќи полињата во првата табела не се совпаѓаат со полињата во втората табела. @ За да ја поправите врската, одберете барем по едно поле од секоја табела. @@ 1 @@@ 1
2910 Оваа датотека за врска се однесува на давател на услуги што не е поддржан од страници за пристап до податоци. @ Ве молиме изберете друга датотека за врска. @@ 1 @@@ 1
2911 Не можете да ја промените патеката на страницата за пристап до податоци додека е отворена. @ Ве молиме, затворете ја страницата и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2912 Ако креирате страница за пристап до податоци во оваа верзија на Access, не можете да ја отворите во погледот Дизајн во Access 2000. @ Ако сте ги инсталирале веб-компонентите на Microsoft Office XP, сепак, можете да ја отворите оваа страница во погледот на страницата во Access 2000. @ & Не го покажувајте ова предупредување повторно @ 3 @@@ 1
2913 Не може да се зачува на адреса на URL со обележувач. @ Ве молиме наведете валидна патека. @@ 1 @@@ 1
2914 Microsoft Access не може да се поврзе со датотека за врска. @ Низа за врска ќе биде вметната на страницата. @@ 1 @@@ 1
2915 Microsoft Access не може да се поврзе со изворот на податоци наведен во низата за поврзување на оваа страница. @ Серверот може да не постои на мрежата или може да има грешка во информациите за низата врски за оваа страница. @@ 1 @@@ 1
2916 Не можете да уредувате HTML страници креирани со употреба PowerPoint во Microsoft Access.
2917 Невалидна вредност на бојата на HTML.
2918 Не може да се отвори или прочита оваа датотека за врска. @ Или датотеката е оштетена или форматот на датотеката не е валиден. @@ 1 @@@ 1
2919 Не можете да ја поставите оваа контрола во делот што го наведовте.
2920 Microsoft Access не може да ја вчита шемата на базата на податоци. @ Зачувај е оневозможен. @ Или поправете или инсталирајте го Microsoft Office. @ 1 @@@ 1
2921 Microsoft Access не може да ја отвори оваа страница затоа што е создадена со користење на понова верзија на Access. Обидете се да ја отворите страницата користејќи нова верзија на Microsoft Access.
2922 Microsoft Access создаде резервна копија од вашата оригинална страница. Оваа страница може да се користи ако сакате да се вратите на веб-компонентите на Office XP. Името на резервната страница е: '| 1'
2923 Немате точни дозволи. Контактирајте го администраторот на серверот.
2924 Не можете да компактирате датотека што е отворена од веб-сервер.
2925 Не можете да криптирате датотека што е отворена од веб-сервер.
2926 Поради вашите безбедносни поставки и тековната безбедносна политика, оваа контрола е оневозможена. За да ја измените вашата политика и да ја овозможите базата на податоци, користете ја лентата за пораки.
3000 Резервирана грешка (|); нема порака за оваа грешка.
3001 Невалиден аргумент.
3002 Не може да сеtarт сесија.
3003 Не може да сеtarт трансакција; премногу трансакции веќе вгнездени.
3004 **********
3005 '|' не е важечко име на база на податоци.
3006 База на податоци "|" е исклучиво заклучена.
3007 Не може да се отвори library база на податоци '|'.
3008 Табелата '|' веќе е отворена исклучиво од друг корисник или е веќе отворена преку корисничкиот интерфејс и не може да се манипулира програмски.
3009 Се обидовте да ја заклучите масата '|' додека ја отварате, но табелата не може да се заклучи затоа што моментално се користи. Почекајте момент, и потоа обидете се повторно со операцијата.
3010 Табела "|" веќе постои.
3011 Моторот за бази на податоци на „Мајкрософт пристап“ не можеше да го најде објектот „|“. Осигурете се дека објектот постои и дали правилно сте го напишале неговото име и името на патеката. Ако '|' не е локален објект, проверете ја вашата мрежна врска или контактирајте го администраторот на серверот.
3012 Предмет '|' веќе постои.
3013 Не може да се преименува датотеката ISAM што може да се инсталира.
3014 Не може да се отворат повеќе табели.
3015 Индексот не е пронајден.
3016 Полето нема да се вклопи во запис.
3017 Големината на полето е предолга.
3018 Не може да се најде полето.
3019 Операцијата е неважечка без тековен индекс.
3020 Ажурирајте или Откажете Ажурирање без AddNew или Измени.
3021 Нема моментален запис.
3022 Измените што ги побаравте во табелата не беа успешни затоа што тие ќе создадоа дупликати вредности во индексот, примарниот клуч или врската. Променете ги податоците во полето или полињата што содржат дупликат податоци, отстранете го индексот или редефинирајте го индексот за да дозволите дупликат записи и обидете се повторно.
3023 AddNew или Edit веќе користени.
3024 Не можам да ја најдам датотеката '|'.
3025 Не можам да отворам повеќе датотеки.
3026 Нема доволно простор на дискот.
3027 Не може да се ажурира. Базата на податоци или објектот е само за читање.
3028 Не може да сеtarвашата апликација. Датотеката со информации за работната група недостасува или е отворена исклучиво од друг корисник.
3029 Не е валидно име или лозинка на сметка.
3030 '|' не е важечко име на сметка.
3031 Не е валидна лозинка.
3032 Не може да се изврши оваа операција.
3033 Немате потребни дозволи за користење на '|' предмет. Нека вашиот администратор на системот или лицето што го создало овој објект ги утврдат соодветните дозволи за вас.
3034 Се обидовте да извршите или вратите на трансакција без претходно да започнете трансакција.
3035 Ресурсот на системот е надминат.
3036 Базата на податоци ја достигна максималната големина.
3037 Не може да се отворат повеќе табели или пребарувања.
3038 Ресурсот на системот е надминат.
3039 Не може да се создаде индекс; премногу дефинирани индекси.
3040 Грешка во влезот во дискот при читање.
3041 Не можам да отворам база на податоци создадена со претходната верзија на вашата апликација.
3042 Надвор од рачките на датотеки MS-DOS.
3043 Вашиот мрежен пристап беше прекинат. За да продолжите, затворете ја базата на податоци и повторно отворете ја.
3044 '|' не е валидна патека. Проверете дали името на патеката е правилно напишано и дали сте поврзани со серверот на којшто стои датотеката.
3045 Не можам да го користам '|'; датотеката е веќе во употреба.
3046 Не можам да заштедам; моментално заклучена од друг корисник.
3047 Снимката е преголема.
3048 Не можам да отворам повеќе бази на податоци.
3049 Не можам да ја отворам базата на податоци '|'. Можеби не е база на податоци што вашата апликација ја препознава, или датотеката е оштетена.
3050 Датотеката не може да се заклучи.
3051 Моторот на базата на податоци на Microsoft Access не може да се отвори или запише во датотеката '|'. Веќе е отворен исклучиво од друг корисник или ви треба дозвола за да ги видите и напишете неговите податоци.
3052 Бројот на заклучување на споделување датотеки е надминат. Зголемете го записот во регистарот MaxLocksPerFile.
3053 Премногу задачи на клиентот.
3054 Премногу полиња Мемо, ОЛЕ или хиперврска.
3055 Не е важечко име на датотека.
3056 Не може да се поправи оваа база на податоци.
3057 Операцијата не е поддржана на поврзаните табели.
3058 Индексот или примарниот клуч не можат да содржат Null вредност.
3059 Операцијата е откажана од корисникот.
3060 Погрешен тип на податок за параметарот '|'.
3061 Премногу параметри. Очекувано |.
3062 Дупликат алијас на излез '|'.
3063 Дупликат излезна дестинација '|'.
3064 Не може да се отвори барање за акција '|'.
3065 Не може да се изврши избрано пребарување.
3066 Барањето мора да има најмалку едно поле за дестинација.
3067 Внесувањето на барањето мора да содржи најмалку една табела или барање.
3068 Не е важечко име алијас.
3069 Акционото барање '|' не може да се користи како извор на редови.
3070 Моторот на базата на податоци на „Мајкрософт пристап“ не препознава „|“ како важечко име или израз на полето.
3071 Овој израз е внесен погрешно или е премногу сложен за да се оцени. На пример, нумерички израз може да содржи премногу комплицирани елементи. Обидете се да го поедноставите изразот со доделување на делови од изразот на променливите.
3072 |
3073 Операцијата мора да користи барање што може да се ажурира.
3074 Не може да се повтори името на табелата '|' во ОД клаузула.
3075 | 1 во изразот за пребарување „| 2“.
3076 | во изразување на критериумите.
3077 | во изразувањето.
3078 Моторот на базата на податоци на „Мајкрософт пристап“ не може да ја најде влезната табела или барањето „|“. Бидете сигурни дека постои и дали неговото име е правилно напишано.
3079 Наведеното поле '|' може да се однесува на повеќе од една табела наведена во ОД клаузула на вашата изјава SQL.
3080 Придружна табела "|" не е наведено во ОД клаузула.
3081 Не може да се придружат повеќе од една табела со исто име (|).
3082 ПРИДРУЕТЕ се со операцијата '|' се однесува на поле што не е во една од споените табели.
3083 Не може да се користи барање за внатрешен извештај.
3084 Не може да вметнете податоци со барање за акција.
3085 Недефинирана функција '|' во изразувањето.
3086 Не може да се избрише од наведените табели.
3087 Премногу изрази во групата по клаузула.
3088 Премногу изрази во КЛАЛУСА НАРАЧКА.
3089 Премногу изрази во DISTINCT излез.
3090 Резултатната табела не е дозволено да има повеќе полиња за автоматско броење.
3091 ПОВЕЕ Клаузула (|) без групирање или собирање.
3092 Не можам да ја користам КЛАУЗИЈАТА во изјавата за ТРАНСФОРМ.
3093 НАРАЧАТ СО клаузула (|) се коси со ДИСТИНКТ.
3094 НАРАЧАТ СО клаузула (|) се коси со групата по клаузула.
3095 Не може да има агрегатна функција во изразот (|).
3096 Не може да има збирна функција во КАДЕ клаузулата (|).
3097 Не може да има збирна функција во клаузата ПО НАРАЧКА (|).
3098 Не може да има збирна функција во групата по клаузула (|).
3099 Не може да има агрегатна функција во работата JOIN (|).
3100 Не може да се постави полето '|' во клучот за приклучување на Нул.
3101 Моторот на базата на податоци на „Мајкрософт пристап“ не може да најде запис во табелата „| 2“ со поле (и) за совпаѓање на клучеви „| 1“.
3102 Кружна референца предизвикана од „|“.
3103 Кружна референца предизвикана од псевдоним "|" во списокот SELECT на дефиницијата за пребарување.
3104 Не може да се наведе насловот на фиксната колона "|" во прашање со крстостаби повеќе од еднаш.
3105 Недостасува име на полето за дестинација во изјавата SELECT INTO (|).
3106 Го нема името на полето за дестинација во изјавата UPDATE (|).
3107 Записот (и) не може да се додаде; нема дозвола за вметнување на '|'.
3108 Записот (ите) не може да се уредува; нема дозвола за ажурирање на '|'.
3109 Записот (ите) не може да се избрише; нема дозвола за бришење на '|'.
3110 Не може да се прочитаат дефинициите; нема дозвола за прочитани дефиниции за табела или барање '|'.
3111 Не може да се создаде; нема измени дозвола за дизајн за табела или барање '|'.
3112 Записот (ите) не може да се чита; нема дозвола за читање на '|'.
3113 Не може да се ажурира '|'; полето не може да се ажурира.
3114 Не може да се вклучат Memo, OLE или хиперврска кога ќе изберете уникатни вредности (|).
3115 Не може да има полиња Memo, OLE или Hyperlink Object во збирен аргумент (|).
3116 Не може да има полиња за белешки, OLE или хиперврска во критериуми (|) за агрегатната функција.
3117 Не може да се сортира на Мемо, ОЛЕ или хиперврска (|).
3118 Не може да се приклучи на Memo, OLE или хиперврска (|).
3119 Не може да се групира на Мемо, ОЛЕ или хиперврска (|).
3120 Не може да се групира на полињата избрани со '*' (|).
3121 Не може да се групира на полињата избрани со '*'.
3122 Вашето барање не го вклучува наведениот израз '|' како дел од агрегатната функција.
3123 Не можам да ја користам '*' во пребарувањето со крст.
3124 Не може да се внесе од прашањето за внатрешен извештај (|).
3125 '|' не е важечко име. Проверете дали не вклучува невалидни знаци или интерпункција и не е премногу долго.
3126 Неважечко заградување на името '|'.
3127 Изјавата INSERT INTO го содржи следното непознато име на полето: '|'. Проверете дали сте го напишале правилно името и обидете се повторно со операцијата.
3128 Наведете ја табелата што ги содржи записите што сакате да ги избришете.
3129 Неважечка изјава за SQL; се очекува „БРИШЕЕ“, „ВНЕСИ“, „ПОСТАПКА“, „Избери“ или „Ажурира“
3130 Синтакса грешка во изјавата БРИШИ.
3131 Синтакса грешка во ОД клаузула.
3132 Синтакса грешка во групата по клаузула.
3133 Синтакса грешка во КОЛУСЛУВАЕ.
3134 Синтакса грешка во изјавата INSERT INTO.
3135 Синтакса грешка во работата JOIN.
3136 Клаузулата LEVEL вклучува резервиран збор или аргумент кој е погрешно напишан или недостасува, или интерпункција е неточна.
3137 Недостасува точка-запирка (;) на крајот од изјавата за SQL.
3138 Синтакса грешка во клаузула НАРАЧКА СО.
3139 Синтакса грешка во клаузулата PARAMETER.
3140 Синтакса грешка во клаузулата ПОСТАПКА.
3141 Изјавата SELECT вклучува резервиран збор или име на аргумент што е погрешно напишано или недостасува, или интерпункција е неточна.
3142 Карактери се пронајдени по завршувањето на изјавата SQL.
3143 Синтакса грешка во изјавата ТРАНСФОРМ.
3144 Синтакса грешка во изјавата UPDATE.
3145 Синтакса грешка во клаузулата КАДЕ.
3146 ОДБЦ-повикот не успеа.
3151 ODBC –поврзување со „|“ не успеа
3154 ODBC – не можеше да се најде DLL '|'.
3155 ODBC – вметнете на поврзана табела '|' не успеа
3156 ODBC – избришете на поврзаната табела '|' не успеа
3157 ODBC – ажурирање на поврзана табела '|' не успеа
3158 Не може да се зачува записот; моментално заклучена од друг корисник.
3159 Не е важечка обележувач.
3160 Табелата не е отворена.
3161 Не може да се дешифрира датотеката.
3162 Се обидовте да и доделите Null вредност на променливата што не е тип на податок за Варијанта.
3163 Полето е премало за да се прифати количината на податоци што се обидовте да ги додадете. Обидете се да вметнете или залепите помалку податоци.
3164 Полето не може да се ажурира.
3165 Не може да се отвори датотеката .inf.
3166 Не можам да ја лоцирам бараната датотека за белешка Xbase.
3167 Записот е избришан.
3168 Невалидна .inf датотека.
3169 Моторот за бази на податоци на „Мајкрософт пристап“ не може да ја изврши изјавата SQL затоа што содржи поле што има невалиден тип на податок.
3170 Не може да се најде инсталиран ISAM.
3171 Не може да се најде мрежната патека или корисничкото име.
3172 Не може да се отвори Paradox.net.
3173 Не може да се отвори табелата „MSysAccounts“ во датотеката со информации за работната група.
3174 Не може да се отвори табелата „MSysGroups“ во датотеката со информации за работната група.
3175 Датумот е надвор од опсегот или е во невалиден формат.
3176 Не можам да ја отворам датотеката '|'.
3177 Не е важечко име на табелата.
3179 Наиде на неочекуван крај на датотеката.
3180 Не може да се напише во датотеката '|'.
3181 Невалиден опсег.
3182 Невалиден формат на датотека.
3183 Барањето не може да се заврши. Или големината на резултатот од пребарувањето е поголема од максималната големина на базата на податоци (2 GB), или нема доволно темпоrary простор за складирање на дискот за зачувување на резултатот од пребарувањето.
3184 Не може да се изврши пребарување; не можеше да се најде поврзаната табела.
3185 Изберете INTO на оддалечена база на податоци се обиде да произведе премногу полиња.
3186 Не можам да заштедам; моментално заклучена од корисникот '| 2' на машината '| 1'.
3187 Не можам да читам; моментално заклучена од корисникот '| 2' на машината '| 1'.
3188 Не може да се ажурира; моментално заклучена од друга сесија на оваа машина.
3189 Табелата „| 1“ е исклучиво заклучена од корисникот „| 3“ на машината „| 2“.
3190 Дефинирани премногу полиња.
3191 Не може да се дефинира полето повеќе од еднаш.
3192 Не можеше да се најде излезната табела '|'.
3193 (непознато)
3194 (непознато)
3195 (израз)
3196 Базата на податоци '|' веќе е во употреба од друго лице или процес. Кога базата е достапна, обидете се повторно со операцијата.
3197 Моторот на базата на податоци „Мајкрософт пристап“ го запре процесот бидејќи вие и друг корисник се обидувате да ги промените истите податоци истовремено.
3198 Не може да сеtarт сесија. Премногу сесии веќе активни.
3199 Не може да се најде референцата.
3200 Записот не може да се избрише или смени затоа што табелата '|' вклучува поврзани записи.
3201 Не можете да додадете или промените запис затоа што е потребен сроден запис во табелата '|'.
3202 Не можам да заштедам; моментално заклучена од друг корисник.
3203 Подпрашањата не можат да се користат во изразот (|).
3204 Базата на податоци веќе постои.
3205 Премногу заглавија на колони со крстосници (|).
3206 Не може да се создаде врска помеѓу полето и самата себе.
3207 Операцијата не е поддржана на табелата Парадокс без примарен клуч.
3208 Невалидна избришана поставка во клучот Xbase на регистарот на Windows.
3209 **********
3210 Низата за поврзување е предолга. Низата за врска не може да надминува 255 карактери.
3211 Моторот на базата на податоци не може да ја заклучи табелата '|' бидејќи тоа е веќе во употреба од друго лице или процес.
3212 Не може да се заклучи табелата '| 1'; моментално се користи од корисникот '| 3' на машината '| 2'.
3213 Невалидна поставка за датум во копчето Xbase на регистарот на Windows.
3214 Невалидна поставка за обележување во копчето Xbase на регистарот на Windows.
3215 Премногу задачи Btrieve.
3216 Параметар "|" наведени каде што е потребно име на табела.
3217 Параметар "|" одредено каде е потребно име на база на податоци.
3218 Не може да се ажурира; моментално заклучен.
3219 Невалидна операција.
3220 Неточна низа на сортирање.
3221 Невалидни поставки во копчето Btrieve на регистарот на Windows.
3222 Барањето не може да содржи параметар на базата на податоци.
3223 '|' е невалиден затоа што е предолг или содржи невалидни знаци.
3224 Не може да се прочита речник за податоци Btrieve.
3225 Наиде на ќор-сокак за заклучување на рекорди при извршување на операција Бтриев.
3226 Грешки што се појавија при користење на DLt на Btrieve.
3227 Погрешна поставка за век во копчето Xbase на регистарот на Windows.
3228 Избраната секвенца за компатирање не е поддржана од оперативниот систем.
3229 Btrieve – не може да го смени полето.
3230 Застарена датотека за заклучување Парадокс.
3231 ОДБЦ - полето би било предолго; податоците скратени.
3232 ODBC – не можеше да создаде табела.
3234 Истече истекот на времето за барање ODBC – далечинско.
3235 ODBC - типот на податоци не е поддржан на серверот.
3238 ODBC - податоци надвор од опсегот.
3239 Премногу активни корисници.
3240 Btrieve - недостасува Btrieve мотор.
3241 Btrieve - надвор од ресурсите.
3242 Невалидна референца во изјавата SELECT.
3243 Ниту едно од имињата на полето за увоз не се совпаѓа со полињата во приложената табела.
3244 Не може да се увезе табела заштитена со лозинка.
3245 Не може да се анализираат имињата на полињата од првиот ред на табелата за увоз.
3246 Операцијата не е поддржана во трансакциите.
3247 Дефиницијата на табелата поврзана со ODBC е променета.
3248 Невалидна поставка за NetworkAccess во регистарот на Windows.
3249 Невалидна поставка за PageTimeout во регистарот на Windows.
3250 Не може да се изгради клучот.
3251 Операцијата не е поддржана за овој тип на објекти.
3252 Не може да се отвори форма чие основно барање содржи кориснички дефинирана функција што се обидува да го постави или добие својството RecordsetClone на формата.
3254 ODBC – Не може да се заклучат сите записи.
3256 Датотеката со индекс не е пронајдена.
3257 Синтакса грешка во декларацијата СО СОПСТВЕН ДЕЛ.
3258 Изјавата SQL не може да се изврши бидејќи содржи двосмислени надворешни споеви. За да принудите прво да се изврши една од приклучувањата, креирајте посебно барање што го извршува првото придружување и потоа вклучете го тоа барање во SQL изјавата.
3259 Невалиден тип на податоци во полето.
3260 Не може да се ажурира; моментално заклучена од корисникот '| 2' на машината '| 1'.
3261 Табела "|" е исклучиво заклучена од корисникот '| 2' на машината '| 1'.
3262 Не може да се заклучи масата
3263 Невалиден објект на базата на податоци.
3264 Нема дефинирано поле - не може да се додадат TableDef или Индекс.
3265 Предметот не е пронајден во оваа колекција.
3266 Не може да се приложи Поле што е веќе дел од колекцијата Полиња.
3267 Имотот може да се постави само кога Полето е дел од колекцијата Полиња на објектот Recordset.
3268 Не може да се постави овој имот откако објектот е дел од колекцијата.
3269 Не може да се додаде Индекс што е веќе дел од колекцијата Индекси.
3270 Не е пронајден имот.
3271 Невалидна вредност на имотот.
3272 Објектот не е колекција.
3273 Методот не е апликативенcabле за овој објект.
3274 Надворешната табела не е во очекуваниот формат.
3275 Неочекувана грешка од надворешен двигател на базата на податоци (|).
3276 Невалидна референца за објектот на базата на податоци.
3277 Не може да има повеќе од 10 полиња во индекс.
3278 Моторот на база на податоци Microsoft Access не е иницијализиран.
3279 Моторот на базата на податоци „Мајкрософт пристап“ веќе е иницијализиран.
3280 Не може да се избрише поле што е дел од индекс или му е потребно на системот.
3281 Не може да се избрише овој индекс или табела. Или е моментален индекс или се користи во врска.
3282 Операцијата не е поддржана на табела што содржи податоци.
3283 Примарен клуч веќе постои.
3284 Индекс веќе постои.
3285 Невалидна дефиниција за индекс.
3286 Форматот на датотеката за белешка не одговара на наведениот формат на надворешната база на податоци.
3287 Не може да се создаде индекс на даденото поле.
3288 Индексот на парадокс не е примарен.
3289 Синтаксана грешка во клаузулата за ограничување.
3290 Синтакса грешка во изјавата КРЕИРАЈТЕ ТАБЕЛА.
3291 Синтакса грешка во изјавата КРИРАЈ ИНДЕКС.
3292 Синтакса грешка во дефинирањето на полето.
3293 Синтакса грешка во изјавата ALTER TABLE.
3294 Синтакса грешка во изјавата DROP INDEX.
3295 Синтаксана грешка во ОТПАСНАТА ТАБЕЛА или ИСТАВЕН ИСТИК.
3296 Приклучи се изразот не е поддржан.
3297 Не може да се увезе табела или барање. Не се пронајдени записи или сите записи содржат грешки.
3298 Постојат неколку табели со тоа име. Ве молиме, наведете го сопственикот во формат „сопственик.трбела“.
3299 Грешка во усогласеноста на спецификацијата ODBC (|). Пријавете ја оваа грешка до развивачот на вашата апликација.
3300 Не може да се создаде врска.
3301 Не може да се изврши оваа операција; одликите во оваа верзија не се достапни во базите на податоци со постари формати.
3302 Не може да се промени правило додека се користат правилата за оваа табела.
3303 Не може да се избрише ова поле. Тоа е дел од една или повеќе врски.
3304 Мора да внесете личен идентификатор (PID) кој се состои од најмалку 4 и не повеќе од 20 карактери и цифри.
3305 Невалидна низа за врска во барањето за пренесување.
3306 Напишавте подпрашање што може да врати повеќе од едно поле без да го користите резервираниот збор EXISTS во клаузулата ОД главното барање. Ревидирајте ја изјавата SELECT на подпрашањето за да побарате само едно поле.
3307 Бројот на колони во двете избрани табели или пребарувања на синдикално барање не се совпаѓаат.
3308 Невалиден ТОП аргумент во одбрано пребарување.
3309 Вредноста на имотот е преголема.
3310 Овој имот не е поддржан за надворешни извори на податоци или за бази на податоци создадени со претходната верзија на Microsoft Jet.
3311 Наведениот имот веќе постои.
3312 Правилата за валидација и стандардните вредности не можат да се ставаат на системските или поврзаните табели.
3313 Не може да се постави овој израз за валидација на ова поле.
3314 Мора да внесете вредност во '|' Поле.
3315 Поле "|" не може да биде низа со нула должина.
3316 |
3317 Една или повеќе вредности се забранети со правилото за валидација '| 2' поставено за '| 1'. Внесете вредност што изразот за ова поле може да ја прифати.
3318 Вредностите наведени во ТОП клаузула не се дозволени во пребарувања за бришење или извештаи.
3319 Синтаксана грешка при синдикално барање.
3320 | во изразот за валидација на ниво на табела.
3321 Нема одредена база на податоци во низата за врска или клаузулата IN.
3322 Барањето Crosstab содржи еден или повеќе невалидни заглавија на фиксни колони.
3323 Барањето не може да се користи како извор на редови.
3324 Барањето е DDL пребарување и не може да се користи како извор на редови.
3325 Пребарувањето за минување со својството ReturnsRecords поставено на True не врати никакви записи.
3326 Овој запис не може да се ажурира.
3327 Поле "|" се заснова на израз и не може да се уредува.
3328 Табелата е само за читање.
3329 Сними во табелата '|' е избришан од друг корисник.
3330 Сними во табелата '|' е заклучена од друг корисник.
3331 За да направите промени во ова поле, прво зачувајте го записот.
3332 Не може да се внесе вредноста во празно поле на 'едната' страна од надворешното спојување.
3333 Записи во табелата "|" не би имале запис од „едната“ страна.
3334 Може да биде присутен само во формат верзија 1.0.
3335 Избриши Само повикано со не-нула cbData.
3336 Btrieve: Невалидна опција IndexDDF во поставката за иницијализација.
3337 Невалидна опција DataCodePage во поставката за иницијализација.
3338 Btrieve: Опциите Xtrieve не се точни во поставката за иницијализација.
3339 Btrieve: Невалидна опција IndexDeleteRenumber во поставката за иницијализација.
3340 Пребарување '|' е корумпиран
3341 Тековното поле мора да одговара на клучот за придружување '|' во табелата што служи како „една“ страна на односот еден на многу. Внесете запис во табелата „една страна“ со посакуваната вредност на клучот, а потоа направете го записот со саканиот клуч за придружување во табелата „само многу“.
3342 Невалиден предмет на белешка, OLE или хиперврска во подпрашањето '|'.
3343 Непризнаен формат на база на податоци '|'.
3344 Моторот на базата на податоци не го препознава ни полето '| 1' во изразот за валидација, ниту стандардната вредност во табелата '| 2'.
3345 Непозната или невалидна референца за полето '|'.
3346 Бројот на вредностите на пребарувањето и полињата за дестинација не се исти.
3347 Не може да се додадат записи (и); примарен клуч за табелата '|' не во рекорд.
3348 Не може да се додадат записи (и); придружи клуч од табелата '|' не во рекорд.
3349 Не можете да ги запишете вашите промени затоа што внесената вредност ги нарушува поставките дефинирани за оваа табела или список (на пример, вредноста е помала од минималната или поголема од максималната). Поправете ја грешката и обидете се повторно.
3350 Објектот е неважечки за работа.
3351 Изразот НАРАЧКА СО (|) вклучува полиња што не се избрани од барањето. Само оние полиња што се бараат во првото барање можат да бидат вклучени во израз НАРАЧКА ОД.
3352 Нема име на полето за дестинација во изјавата INSERT INTO (|).
3353 Btrieve: Не можам да ја пронајдам датотеката Field.ddf.
3354 На мost еден запис може да се врати со ова подпрашање.
3355 Синтакса грешка во стандардната вредност.
3356 Се обидовте да отворите база на податоци што е веќе отворена исклучиво од корисникот '| 2' на машината '| 1'. Обидете се повторно кога е достапна базата на податоци.
3357 Ова барање не е правилно формирано барање за дефинирање на податоци.
3358 Не можам да ја отворам датотеката со информации за работната група за моторот на базата на податоци Microsoft Access.
3359 Пребарувањето за минување мора да содржи најмалку еден знак.
3360 Барањето е премногу сложено.
3361 Синдикатите не се дозволени во подпрашање.
3362 Ажурирање / бришење единечен ред погоди повеќе од еден ред на поврзана табела. Уникатниот индекс содржи дупликати вредности.
3363 Записот (и) не може да се додаде; нема соодветен запис од „едната“ страна.
3364 Не може да се користи полето за белешка, OLE или хиперврска "|" во клаузулата СЕЛЕКТ на прашањето на синдикатот.
3365 Вредноста на имотот не е валидна за далечинските објекти.
3366 Не може да се додаде врска без дефинирани полиња.
3367 Не може да се додаде. Предмет со тоа име веќе постои во колекцијата.
3368 Врската мора да биде на ист број полиња со исти типови на податоци.
3369 **********
3370 Не може да се измени дизајнот на табелата '|'. Се наоѓа во базата на податоци само за читање.
3371 Не може да се најде табела или ограничување.
3372 Нема таков индекс '| 2' на табелата '| 1'.
3373 Не може да се создаде врска. Референтна табела "|" нема примарен клуч.
3374 Наведените полиња не се единствено индексирани во табелата '|'.
3375 Табелата „| 1“ веќе има индекс со име „| 2“.
3376 Табела "|" не постои.
3377 Нема таква врска '| 2' на маса '| 1'.
3378 Веќе постои врска со име "|" во тековната база на податоци.
3379 Не може да се создадат врски за да се спроведе референтниот интегритет. Постоечките податоци во табелата '| 2' ги кршат правилата за референтен интегритет во табелата '| 1'.
3380 Полето „| 2“ веќе постои во табелата „| 1“.
3381 Нема поле со име „| 2“ во табелата „| 1“.
3382 Големина на полето '|' е премногу долг
3383 Не може да се избрише полето '|'. Тоа е дел од една или повеќе врски.
3384 Не може да се избрише вградениот имот.
3385 Својствата дефинирани од корисникот не поддржуваат Null вредност.
3386 Имот "|" мора да се постави пред да се користи овој метод.
3387 Не можам да го најдам директориумот TEMP.
3388 Непозната функција '| 2' во израз на валидација или стандардна вредност на '| 1'.
3389 Поддршката за пребарување е недостапна.
3390 Името на сметката веќе постои.
3391 Настана грешка. Својствата не беа зачувани.
3392 **********
3393 Не може да се изврши ограничување за придружување, групирање, сортирање или индексирање. Вредноста што се пребарува или подредува е предолга.
3394 Не може да се зачува имотот; имотот е својство на шема.
3395 **********
3396 Не може да се изврши каскадна операција. Бидејќи поврзаните записи постојат во табелата '|', правилата за референтен интегритет ќе бидат прекршени.
3397 Не може да се изврши каскадна операција. Мора да има поврзан запис во табелата '|'.
3398 Не може да се изврши каскадна операција. Тоа би резултирало со нул-клуч во табелата '|'.
3399 Не може да се изврши каскадна операција. Тоа би резултирало во дупликат клуч во табелата '|'.
3400 Не може да се изврши каскадна операција. Тоа би резултирало со две ажурирања на полето '| 2' во табелата '| 1'.
3401 Не може да се изврши каскадна операција. Тоа би предизвикало поле '|' да стане Нул, што не е дозволено.
3402 Не може да се изврши каскадна операција. Тоа би предизвикало поле '|' да стане низа со нула должина, што не е дозволено.
3403 Не може да се изврши каскадна операција: '|'.
3404 Не може да се изврши каскадна операција. Внесената вредност е забранета со правилото за валидација '| 2' поставено за '| 1'.
3405 Грешка '|' во правило за валидација.
3406 Изразот што се обидувате да го користите за својството DefaultValue е неважечки затоа што '|'. Користете валиден израз за да го поставите овој имот.
3407 Табелата MSysConf на серверот постои, но е во неправилен формат. Контактирајте го вашиот системски администратор.
3408 Се повикаа на премногу Сесии на FastFind.
3409 Невалидна дефиниција на полето '|' во дефиниција на индекс или врска.
3411 Невалиден запис. Не може да се изврши каскадна операција во табелата '| 1' затоа што внесената вредност е преголема за полето '| 2'.
3412 Не може да се изврши каскадно ажурирање на табелата затоа што тоа во моментов го користи друг корисник.
3413 Не може да се изврши каскадна операција на табелата '| 1' затоа што моментално ја користи корисникот '| 3' на машината '| 2'.
3414 Не може да се изврши каскадна операција на табелата '| 1' затоа што моментално се користи.
3415 Низата со нула должина важи само во полето Текст или Мемо.
3416 |
3417 Активно барање не може да се користи како извор на редови.
3418 Не може да се отвори '|'. Друг корисник ја има табелата отворена користејќи друга датотека за контрола на мрежата или стил на заклучување.
3419 Не можам да ја отворам табелата Paradox 4.x или 5.x затоа што ParadoxNetStyle е поставен на 3.x во регистарот на Windows.
3420 Објектот е неважечки или повеќе не е поставен.
3421 Грешка во конверзијата на типот на податоците.
3422 Не може да се измени структурата на табелата. Друг корисник ја има табелата отворена.
3423 Не можете да користите ODBC за увоз, извоз или поврзување надворешна табела на бази на податоци Microsoft Access или ISAM со вашата база на податоци.
3424 Не можам да создадам база на податоци бидејќи локацијата е неважечка.
3425 Овој метод или својство во моментов не е достапен на овој Recordset.
3426 Ова дејство е откажано од поврзан предмет.
3427 Грешка при автоматизација на DAO.
3428 Се појави проблем во вашата база на податоци. Поправете го проблемот со поправка и компактирање на базата на податоци.
3429 Некомпатибилна верзија на инсталиран ISAM.
3430 Додека се вчитува инсталираниот ISAM на Microsoft Excel, OLE не можеше да се иницијализира.
3431 Ова не е датотека на Microsoft Excel 5.0.
3432 Грешка при отворање на датотека Microsoft Excel 5.0.
3433 Невалидна поставка во клучот на Excel од делот Мотори на регистарот на Windows.
3434 Не може да се прошири именуваниот опсег.
3435 Не може да се избришат ќелиите за табеларни пресметки.
3436 Неуспешно креирање на датотека.
3437 Табеларницата е полна.
3438 Податоците што се извезуваат не се совпаѓаат со форматот опишан во датотеката Schema.ini.
3439 Се обидовте да поврзете или увезете датотека за спојување пошта на Microsoft Word. Иако можете да извезувате такви датотеки, не можете да ги поврзете или увезете.
3440 Се направи обид за увоз или поврзување на празна текстуална датотека. За да увезете или поврзете текстуална датотека, датотеката мора да содржи податоци.
3441 Сепараторот за спецификација на полето за текстуална датотека се совпаѓа со децималниот сепаратор или разграничувачот на текст.
3442 Во спецификацијата на текстуалната датотека '| 1', опцијата | 2 не е валидна.
3443 Спецификацијата за фиксна ширина '| 1' не содржи ширини на колоните.
3444 Во спецификацијата за фиксна ширина '| 1', колоната '| 2' не одредува ширина.
3445 Погрешна верзија на датотеката DLL '|' беше пронајден.
3446 VBAJET32.dll недостасува. Обидете се повторно да го инсталирате моторот на базата на податоци Microsoft Access.
3447 VBAJET32.dll не успеа да се иницијализира кога ќе се повика. Обидете се повторно да го инсталирате моторот на базата на податоци Microsoft Access.
3448 Повикот кон функцијата на системот OLE не беше успешен. Обидете се повторно да ја инсталирате апликацијата што ја врати грешката.
3449 Не е пронајден код на земја / регион во низата за поврзување за поврзана табела.
3450 Синтакса грешка при барање. Нецелосна клаузула за пребарување.
3451 Нелегална референца при барање.
3452 Не можете да направите измени во дизајнот на базата на податоци во оваа реплика.
3453 Вие не можете да воспоставите или одржувате присилна врска помеѓу реплицираната табела и локалната табела.
3455 Не можам да направам репли на базата на податоциcabле.
3456 Не може да се направи | 2 објект во | 1 контејнер реплиcabле.
3457 Не можете да го поставите својството KeepLocal за објект што е веќе реплициран.
3458 Имотот KeepLocal не може да се постави на базата на податоци; може да се постави само на објектите во базата на податоци.
3459 Откако ќе се реплицира базата на податоци, не можете да ги отстраните одликите за репликација од базата на податоци.
3460 Операцијата што се обидовте е во судир со постоечка операција што ја вклучува овој член на множеството реплики.
3461 Својството за репликација што се обидувате да го поставите или избришете е само за читање и не може да се промени.
3462 Неуспешно вчитување DLL.
3463 Не можам да го најдам .dll '| 2'.
3464 Несовпаѓање на типот на податоци во изразот на критериумите.
3465 Не може да се прочита дискот на кој се обидувате да пристапите.
3468 Пристапот беше одбиен при пристапување до папката dropbox '| 2'.
3469 Дискот за папката „| 2“ за dropbox е полн.
3470 Неуспехот на дискот пристапи до папката dropbox '| 2'.
3471 Неуспехот да се напише во датотеката за евиденција на Synchronizer.
3472 Диск полн за патеката '| 1'.
3473 Неуспех на дискот при пристап до датотеката за евиденција '| 1'.
3474 Не можам да ја отворам датотеката за евиденција '| 1' за пишување.
3475 Споделување повреда при обид да се отвори датотеката за евиденција '| 1' во режимот Негирај пишување.
3476 Невалидна паѓачка патека '| 2'.
3477 Адресата на Dropbox '| 2' е синтаксички неважечка.
3478 Репликата не е делумна реплика.
3479 Не може да се назначи делумна реплика како Дизајн мајстор за множеството реплики.
3480 Врската '|' во делумниот израз на филтерот не е валиден.
3481 Име на табелата '|' во делумниот израз на филтерот не е валиден.
3482 Изразот на филтерот за делумната реплика е неважечки.
3483 Доставената лозинка за папката за паѓање '| 2' е невалидна.
3484 Лозинката што ја користеше Синхронизаторот за да напише во папката за дестинации во полето за отпаѓање е неважечка.
3485 Објектот не може да се реплицира бидејќи базата на податоци не е реплицирана.
3486 Не можете да додадете второ поле за автоматско броење на ID на репликација во табелата.
3487 Базата на податоци што се обидувате да ја реплицирате не може да се конвертира.
3488 Наведената вредност не е ReplicaID за кој било член во множеството реплика.
3489 Наведениот објект не може да се реплицира затоа што му недостасува потребен ресурс.
3490 Не може да се создаде нова реплика бидејќи објектот '| 2' во контејнерот '| 1' не може да се реплицира.
3491 Базата на податоци мора да се отвори во ексклузивен режим пред да може да се реплицира.
3492 Синхронизацијата не успеа затоа што промената на дизајнот не може да се примени на една од репликите.
3493 Не може да се постави наведениот параметар на регистарот за синхронизаторот.
3494 Не може да се поврати наведениот параметар на регистарот за синхронизаторот.
3495 Нема закажана синхронизација помеѓу двата синхронизатори.
3496 Менаџерот за репликација не може да го најде ExchangeID во табелата MSysExchangeLog.
3497 Не може да се постави распоред за Синхронизаторот.
3499 Не можам да ги преземам информациите за целата патека за член на множеството реплики.
3500 Не можете да наведете два различни Синхронизатори за управување со истата реплика.
3502 Дизајн мајстор или реплика не управува Синхронизатор.
3503 Регистарот на Синхронизаторот нема поставено вредност за клучот што го баравте.
3504 ID на синхронизаторот не се совпаѓа со постоечката идентификација во табелата MSysTranspAddress.
3505 Се обидовте да избришете или да добиете информации за делумен филтер што не постои во MSysFilters.
3506 Синхронизаторот не може да го отвори дневникот на Синхронизаторот.
3507 Неуспешно пишување во дневникот на Синхронизаторот.
3508 Нема активен транспорт за Синхронизаторот.
3509 Не може да се најде валиден транспорт за овој синхронизатор.
3510 Членот на множеството реплика што се обидувате да го синхронизирате, моментално се користи во друга синхронизација.
3512 Не успеа да ја прочита папката dropbox.
3513 Не успеа да се напише во папката dropbox.
3514 Синхронизаторот не може да најде никаква закажана или по желба синхронизација за обработка.
3515 Моторот на база на податоци „Мајкрософт пристап“ не можеше да го чита системскиот часовник на вашиот компјутер.
3516 Синхронизаторот на дестинацијата не е конфигуриран да поддржува индиректна синхронизација, а деплиската реплика е недостапна за директна синхронизација.
3517 Синхронизаторот не може да најде никакви пораки за обработка.
3518 Не може да се најде Синхронизаторот во табелата MSysTranspAddress.
3519 Не успеа да се испрати порака.
3520 Името или ID-то на репликата не се совпаѓа со моментално управуваниот член на множеството реплики.
3521 Два члена на множеството реплика не можат да се синхронизираат затоа што не постои заедничка точка за starсинхронизацијата.
3522 Синхронизаторот не може да го пронајде записот за одредена синхронизација во табелата MSysExchangeLog.
3523 Синхронизаторот не може да најде одреден број на верзија во табелата MSysSchChange.
3524 Историјата на промените во дизајнот во репликата не се совпаѓа со историјата на Дизајн мајстор.
3525 Синхронизаторот не може да пристапи до базата на податоци за пораки.
3526 Името избрано за системскиот објект веќе се користи.
3527 Синхронизаторот или Менаџерот за репликација не може да го најде системскиот објект.
3528 Нема нови податоци во споделената меморија за читање на Синхронизаторот или Менаџерот за репликација.
3529 Менаџерот за синхронизатор или репликација пронајде непрочитани податоци во споделената меморија. Постојните податоци ќе бидат препишани.
3530 Синхронизаторот веќе служи на клиент.
3531 Истече периодот на чекање за настан.
3532 Синхронизаторот не може да се иницијализира.
3533 Системскиот објект што го користи процес сè уште постои откако процесот ќе престане.
3534 Синхронизаторот бараше настан во системот, но не најде еден за пријавување на клиентот.
3535 Клиентот побара од Синхронизаторот да ја прекине работата.
3536 Синхронизаторот доби невалидна порака за член на репликата, со која управува.
3537 Клиентот на Синхронизаторот повеќе не е присутен и не може да биде известен.
3538 Не може да се иницијализира Синхронизаторот затоа што работат премногу апликации.
3539 Настана системска грешка или вашата датотека за размена ја достигна својата граница.
3540 Вашата датотека за размена ја достигна својата граница или е оштетена.
3541 Синхронизаторот не може да се исклучи правилно и сè уште е активен.
3542 Процесот запре кога се обидувавте да го прекинете клиентот за Synchronizer.
3543 Синхронизаторот не е поставен.
3544 Синхронизаторот веќе работи.
3545 Двете реплики што се обидувате да ги синхронизирате се од различни множества реплики.
3546 Типот на синхронизација што се обидувате не е валиден.
3547 Синхронизаторот не можеше да најде реплика од точниот сет за да ја заврши синхронизацијата.
3548 GUID-овите не се совпаѓаат или бараниот GUID не може да се најде.
3549 Името на датотеката што го дадовте е предолго.
3550 Нема индекс на колоната GUID.
3551 Не може да се избрише наведениот параметар на регистарот за Синхронизаторот.
3552 Големината на параметарот на регистарот го надминува дозволениот максимум.
3553 GUID не може да се создаде.
3555 Сите важечки прекари за реплики веќе се користат.
3556 Невалидна патека за папката за дестинации во dropbox.
3557 Невалидна адреса за папката за дестинации во паѓачко поле
3558 Грешка во влезот / паѓањето на дискот во папката за дестинација во паѓачко поле.
3559 Неуспехот да се напише бидејќи дискот за дестинација е полн.
3560 Двата члена на множеството реплика што се обидувате да ги синхронизирате, имаат иста реплика ID.
3561 Двата члена на репликата што ја обидувате да ги синхронизирате, двајцата се мајстори за дизајн.
3562 Пристапот е одбиен во папката за дестинации во паѓачкото поле.
3563 Фатална грешка при пристапување до локална папка со dropbox.
3564 Синхронизаторот не може да ја пронајде изворната датотека за пораките.
3565 Постои повреда на споделување во папката со извор на dropbox бидејќи базата на податоци за пораки е отворена во друга апликација.
3566 Грешка во мрежата I / O.
3567 Пораката во папката dropbox припаѓа на погрешен Синхронизатор.
3568 Синхронизаторот не може да избрише датотека.
3569 Овој член на множеството реплика е логично отстранет од множеството и повеќе не е достапен.
3570 Филтрите што дефинираат делумна реплика се променети. Делумната реплика мора да биде повторно населена.
3571 Обидот да постави колона во делумна реплика го прекрши правилото што регулира делумни реплики.
3572 Се појави грешка при влегување во диск при читање или пишување во директориумот TEMP.
3573 Директориумот што го баравте за список на реплики не е управуван директориум.
3574 ReplicaID за овој член на множеството реплики беше пренаменет за време на постапка за преместување или копирање.
3575 Дискот на кој се обидувате да напишете е полн.
3576 Базата на податоци што се обидувате да ја отворите веќе ја користи друга апликација.
3577 Не може да се ажурира колоната на системот за репликација.
3578 Неуспехот да се повтори базата на податоци; не може да утврди дали базата на податоци е отворена во ексклузивен режим.
3579 Не може да се создадат табели на системот за репликација потребни за повторување на базата на податоциcabле.
3580 Не може да се додадат редови потребни за повторување на базата на податоциcabле.
3581 Не можам да ја отворам табелата на системот за репликација '|' бидејќи табелата е веќе во употреба.
3582 Не може да се направи нова реплика бидејќи објектот | 2 во | 1 контејнер не може да се направи репликаcabле.
3583 Не може да се направи | 2 објект во | 1 контејнер реплиcabле.
3584 Недоволна меморија за да се заврши работата.
3585 Не може да се реплицира табелата; бројот на колони го надминува дозволениот максимум.
3586 Синтакса грешка при делумно изразување на филтерот на табела | 1.
3587 Невалиден израз во својството ReplicaFilter.
3588 Грешка при проценка на делумниот израз на филтерот.
3589 Делумниот израз на филтерот содржи непозната функција.
3590 Ги крши правилата за делумни реплики.
3591 Патот на датотеката за најавување '| 1' е неважечки.
3592 Не можете да реплицирате база на податоци заштитена со лозинка или да поставите заштита на лозинка на реплицирана база на податоци.
3593 Не можете да го промените главниот атрибут на податоците за множеството реплики.
3594 Не можете да го промените главниот атрибут на податоците за множеството реплики. Тоа им овозможува на промените на податоците само на Master Master.
3595 Системските табели во вашата реплика веќе не се сигурни и репликата не треба да се користи.
3600 Изразите за собирање не можат да користат GUID.
3605 Синхронизирање со нереплицирана база на податоци не е дозволено. „|“ базата на податоци не е мајстор за дизајн или реплика.
3607 Својството за репликација што се обидувате да го избришете е само за читање и не може да се отстрани.
3608 Должината на записот е предолга за индексирана табела Парадокс.
3609 Не се најде единствен индекс за референцираното поле од примарната табела.
3610 Иста табела '|' наведени и како извор и како дестинација во барањето за составување табели.
3611 Не можам да извршувам изјави за дефинирање на податоци на поврзани извори на податоци.
3612 Клаузулата со повеќе нивоа „Групно по група“ не е дозволена во подпрашањето.
3613 Не може да се создаде врска на поврзаните ODBC табели.
3614 GUID не е дозволен во изразот за критериуми на методот.
3615 Внесете несовпаѓање во изразот.
3616 Ажурирањето на податоците во поврзаната табела не е поддржано од овој ISAM.
3617 Бришењето податоци во поврзана табела не е поддржано од овој ISAM.
3618 Табелата за исклучоци не може да се креира при увоз / извоз.
3619 Записите не може да се додадат во табелата за исклучоци.
3620 Врската за прегледување на поврзаниот работен лист Microsoft Excel беше lost.
3621 Не можам да ја сменам лозинката на споделена отворена база на податоци.
3622 Мора да ја користите опцијата dbSeeChanges со OpenRecordset при пристап до a SQL Server табела што има колона ИДЕНТИТЕТ.
3623 Не може да се пристапи до врзаниот FoxPro 3.0 DBF датотека '|'.
3624 Не можам да го прочитам записот; моментално заклучена од друг корисник.
3625 Спецификација на текстуалната датотека '|' не постои. Не можете да увезувате, да извезувате или да поврзувате користејќи ги спецификациите.
3626 Операцијата не успеа. Има премногу индекси на табелата '|'. Избришете некои од индексите на табелата и обидете се повторно со операцијата.
3627 Не можам да ја пронајдам извршната датотека за Синхронизаторот (mstran40.exe).
3628 Со копија на партнерот не управува Синхронизатор.
3629 Синхронизаторот '| 1' исто така го користи истиот паѓачкото поле на датотечниот систем '| 2'.
3630 Синхронизаторот '| 1' исто така го користи истиот паѓачкото поле на датотечниот систем '| 2'.
3631 Неважечко име на табелата во филтерот
3632 Интернет-транспортот не е овозможен на далечинскиот управувач Синхронизатор.
3633 Не може да се вчита DLL: '|'
3634 Не може да се создаде реплика со употреба на делумна реплика.
3635 Не можам да креирам делумна реплика на системската база на податоци.
3636 Не може да се пополни репликата или да се смени филтерот на репликата бидејќи репликата има конфликти или грешки во податоците.
3637 Не можам да го користам крстот со неправилна колона како подпрашање.
3638 Не може да се направи реплика на базата на податоци контролирани од изворcabле.
3639 Не можам да создадам реплика на базата на податоци на системот.
3640 Баферот за преземање беше премал за количината на податоци што ги баравте.
3641 Остануваат помалку записи во групата записи отколку што сте побарале.
3642 Направено е откажување на операцијата.
3643 Една од записите во групата записи е избришана со друг процес.
3645 Еден од обврзувачките параметри е неточен.
3646 Наведената должина на редот е пократка од збирот на должината на колоната.
3647 Бараната колона не се враќа во групата за записи.
3648 Не може да се синхронизира делумна реплика со друга делумна реплика.
3649 Страницата со кодови специфични за јазикот не беше одредена или не можеше да се најде.
3650 Или Интернетот е многу бавен или има некаков проблем во поставувањето на менаџерот за репликација на машината за интернет сервер.
3651 Неважечка интернет-адреса.
3652 Неуспех во најавување на Интернет.
3653 Интернетот не е поставен.
3654 Внатрешен неуспех на Интернет.
3655 Wininet.dll не може да се вчита или иницијализира.
3656 Грешка при проценка на делумен израз
3657 Грешка при проценка на буловиот израз на филтерот за табелата '| 1'.
3658 Бинарна колона '|' не може да се користи во Boolean филтер.
3659 Врската '| 1' е незасилена. Врската во делумен израз на филтерот мора да се спроведе.
3660 Бараната размена не успеа затоа што '| 1'.
3661 Бараната размена не успеа затоа што '| 1'
3663 За оваа операција е потребен друг либ на курсоротrary.
3664 Асинхрониот повик OpenConnection сè уште не е завршен; сè уште не можете да го повикате вратениот објект за врска сè додека не заврши.
3665 Не можете да го модифицирате системот за репликација '|'.
3666 Не можете да го модифицирате системот за репликација '|'.
3667 Различна операција спречува да се изврши оваа операција.
3668 Не може да се изврши оваа операција бидејќи нема активна врска.
3669 Извршувањето е откажано.
3670 Курсорот не е валиден.
3671 Не може да се најде табелата за ажурирање.
3672 Не успеа да се вчита RDOCURS.DLL.
3673 Оваа табела содржи ќелии што се надвор од опсегот на ќелии дефинирани во оваа табела.
3674 Интернет DLL (wininet.dll) не може да се најде или вчита.
3675 Непрочитање од рачка на Интернет. Обидете се повторно со операцијата.
3676 Неуспехот да се напише на рачка на Интернет. Обидете се повторно со операцијата.
3677 Неуспешно извршување на барањето HTTP до start Интернет-синхронизатор на интернет-серверот. Користете Менаџер за репликација за да конфигурирате интернет-синхронизатор на интернет-серверот.
3678 Неуспехот да се поврзе со услугата FTP на интернет серверот. Проверете дали услугата FTP работи правилно на серверот и поддржува анонимни врски.
3679 Неуспехот да се направи отворена датотека со користење на FTP услуга. Проверете дали FTP dropbox има прочитани дозволи.
3680 Неуспех во добивање датотека од серверот со користење на FTP. Проверете дали FTP dropbox има прочитани дозволи.
3681 Неуспехот да се стави датотека на серверот користејќи FTP. Проверете дали FTP dropbox има дозволи за запишување.
3682 Неуспешно бришење датотека на серверот со користење на FTP. Проверете дали FTP dropbox има читано и запишувајќи дозволи.
3683 Интернет-синхронизаторот излезе неочекувано на серверот. Погледнете ја историјата за размена на партнерски реплики на интернет-серверот за да го откриете проблемот.
3684 Нема соодветна реплика со која може да се разменува.
3685 Невалидна HTTP адреса.
3686 Невалидна патека или име на реплика.
3687 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: Опција.
3688 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: За.
3689 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: привилегии.
3690 Невалидна SQL синтакса - се очекува табела десно / привилегија.
3691 Неважечка синтакса на SQL - се очекува име на објект.
3692 Неважечки токени поврзани со SQL синтакса не се совпаѓаат. Моторот на базата на податоци на „Мајкрософт пристап“ се очекува ДОДЕЛУВАЕ… ДО, ОТКАЕ… ОД, Додадете… ДО, или ОТКАЕ… ОД.
3693 Невалидна синтакса на SQL - очекувано име на корисник или група.
3694 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: Грант.
3695 Невалидна синтакса на SQL - ГОДИНА / РЕВОКЕТ синтакса грешка.
3696 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: Корисничка (или) група.
3697 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: Лозинка.
3698 Невалидна синтакса на SQL - очекувана лозинка.
3699 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: Корисник.
3700 Невалидна прецизност за типот на децимални податоци.
3701 Невалидна скала за тип на децимален податок.
3702 Ширината на колоната за текст на Уникод мора да биде парен број на бајти.
3703 Операцијата не е поддржана на реплиcable бази на податоци кои не се претворени во тековната верзија.
3704 Се обидовте да отворите база на податоци што е веќе отворена од корисникот '| 2' на машината '| 1'. Обидете се повторно кога е достапна базата на податоци.
3705 Не може да се направи репли на табелата | 2cabле - премногу колони.
3706 Не може да се направи репли на табелата | 2cable - премногу индекси.
3707 Каскадните опции за новиот референтен судир со постојната референца '|'.
3708 Синтакса грешка во изјавата за трансакција. Очекувана ТРАНСКАЦИЈА, РАБОТА или ништо.
3709 Клучот за пребарување не беше пронајден во ниту еден запис.
3710 Не е пронајдена папката MAPI или адресарот.
3711 Обнови реплиcabподатоци. Овој ред беше повратен од оштетена репликаcabбаза на податоци Потврдете дека содржината на записот е точна и повторно ставете го записот или избришете го записот за конфликт.
3712 Друго Овој запис е одбиен поради недефиниран проблем со конфликтот во репликација.
3713 Конфликт за ажурирање / ажурирање. Друга реплика исто така го ажурираше овој запис. Овој запис лost конфликтот. Или повторно испратете го вашето ажурирање или избришете го овој запис за конфликти.
3714 Заклучена маса. Овој запис не може да се примени за време на синхронизацијата бидејќи табелата ја заклучил друг корисник. Повторно испратете го овој запис за конфликти.
3715 Единствено кршење на клучот. Овој запис има иста клучна вредност како и друг запис, додека дозволени се само единствени вредности. Или сменете ја клучната вредност во овој запис за конфликти или записот за победа и повторно испратете го записот или избришете го записот за конфликт.
3716 Повреда на ТЛВ. Овој запис содржи вредност на полето што не ги исполнува ограничувањата за валидација на нивото на табелата. Или ажурирајте ја вредноста на полето што го крши правилото за валидација и потоа повторно испратете го овој запис за конфликт или избришете го овој запис за конфликт.
3717 Избриши / РИ конфликт. Записот на примарниот клуч е избришан од друга реплика, затоа овој запис за референцирање е одбиен. Или креирајте нов запис за примарен клуч што ги задоволува референтните ограничувања на интегритетот и повторно испратете го вашето ажурирање или избришете го овој запис за конфликти.
3718 Конфликт за ажурирање / РИ. Записот за примарен клуч е ажуриран од друга реплика, затоа овој запис за референцирање е одбиен. Или креирајте нов запис за примарен клуч што ги задоволува референтните ограничувања на интегритетот, изменете ја вредноста на странскиот клуч во овој запис за конфликт за да одговара на важечката вредност на примарниот клуч и потоа повторно испратете го вашето ажурирање или избришете го записот за конфликт.
3719 Прекршување на странски клуч што произлезе од невалиден запис за примарен клуч што беше вклучен во конфликт на репликација Или креирајте нов запис за примарен клуч што ги задоволува ограничувањата на референтниот интегритет, изменете ја вредноста на странскиот клуч во овој запис за конфликт за да одговара на важечката вредност на примарниот клуч и потоа повторно да го испратите овој запис за конфликт или да го избришете овој запис за конфликт.
3720 Не може да се промени полето '|'. Тоа е дел од една или повеќе врски.
3721 Невалидна синтакса на SQL - очекувано име на ограничување.
3722 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: DEFAULT.
3723 Невалидна SQL синтакса - очекуван токен: КОМПРЕСИЈА да се следи СО.
3724 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: Ажурирање или бришење.
3725 Невалидна SQL синтакса - очекуван токен: CASCADE, SET NULL или БЕЗ АКЦИЈА.
3726 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: NULL.
3727 Невалидна синтакса на SQL - дозволено е само едно правило за ажурирање и / или едно правило за бришење.
3728 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: AS.
3729 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: Избери.
3730 VIEW не може да содржи параметар.
3731 Бројот на определени псевдоними е ист со бројот на излезни колони.
3732 Очекувано име на пребарување по EXECUTE.
3733 Базата на податоци е ставена во состојба од непознат корисник што спречува да се отвори или заклучи.
3734 Базата на податоци е ставена во состојба од страна на корисникот '| 2' на машината '| 1' што спречува да се отвори или заклучи.
3735 Премногу колони во превртен индекс.
3736 Ажурирајте / избришете конфликт. Овој ажуриран запис е избришан во друга реплика. Или повторно ставете го овој запис за конфликти или избришете го.
3737 Не може да се создаде ваков тип реплики од дадената реплика на изворот.
3738 Локалните или анонимните реплики мора да се синхронизираат само со нивните назначени реплики на центар.
3739 Репликата за прокси е отстранета.
3740 Не можам да додадам нова колона во табелата за конфликти '|'. Избришете ги застарените колони и компактирајте ја базата на податоци.
3741 Невалиден синхронизатор на партнер. Локалната или анонимна реплика мора да се синхронизира со назначената реплика на центар.
3742 Истече времето за функција на Интернет.
3743 Репликата не е синхронизирана во периодот на задржување поставен на репликата.
3744 Броја колони во реплиcabтабелите le не можат да се менуваат.
3745 Комбинираната должина на името на Интернет-серверот, името на HTTP Share и името на псевдонимот FTP не треба да биде поголема од 252 карактери.
3746 Синтаксана грешка во клаузулата за параметри. Проверете дали параметарот постои и дали правилно сте ја напишале неговата вредност.
3747 Параметарот нема стандардна вредност.
3748 Параметар | нема стандардна вредност.
3749 Објектот не е зачувана постапка.
3750 Предмет | не е зачувана постапка.
3751 Побара заклучување на редот, но ДБ е во режим на заклучување страница.
3752 Побара заклучување на страницата, но ДБ е во режим на заклучување на редови.
3753 Не можам да создадам реплика на SQL реплика на моторот за бази на податоци на Microsoft Access.
3754 Не можам да избришам од Спречи бришење реплика.
3755 Проверете го ограничувањето "|" не постои.
3756 Проверете го ограничувањето „|“ веќе постои.
3757 DLL-сортирачките мотори на базата на податоци Microsoft Access не може да се вчитаат правилно.
3758 Скалирањето на децималната вредност резултираше со скратување на податоците.
3759 Скалирањето на децималната вредност резултираше со скратување на податоците.
3760 Скалирањето на децималната вредност резултираше со прелевање на податоците.
3761 Прецизноста на децималното поле е премала за да ја прифати бројката што се обидовте да ја додадете.
3762 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: АКЦИЈА.
3763 Истовремени промени во шемата предизвикаа операција на креирање реплика да не успее. Обиди се повторно.
3764 Не успеа повторно да се создаде еден или повеќе индекси.
3765 Синтакса грешка во клаузулата за проверка на ограничувањето.
3766 Само VIEWS се дозволени едноставни пребарувања SELECT.
3767 Табела "|" не може да се направи реплиcabле затоа што не можеше да се отвори исклучиво.
3768 FastFind не може да пребарува на референци што не се во колона.
3769 Табелите за конфликти не можат да се преименуваат.
3770 Дефиницијата на бројачот не е во валиден опсег.
3771 Локалните или анонимните реплики не можат да се направат главни во дизајнот.
3772 Без дозвола за администрирање, приоритетот на репликата мора да биде во опсегот 0 - |.
3773 Не можам да избришам еден или повеќе објекти: |.
3774 Вредноста на пинот не е валидна.
3775 Не можам да ја вчитам базата на податоци на Microsoft Access SQL Server Помирување - MSRPJT40.dll.
3776 Не може да се разменува помеѓу две бази на податоци на Microsoft Access SQL Server Реплики.
3777 Незаконска операција извршена на базата на податоци на „Мајкрософт пристап“ SQL Server Реплика.
3778 Базата на податоци на Microsoft Access е погрешна или недостасува за ова множество реплика на базата на податоци SQL / Microsoft Access.
3779 Не може да се смени својството за следење на нивото на колоната на предметите што се веќе Replicabле.
3780 Невалидна синтакса на SQL - се очекува име на преглед.
3781 Невалидна синтакса на SQL - се очекува име на постапката.
3782 Неважечка синтакса на SQL - моментално е дозволено само едно ограничување за ПРОВЕРКА на ниво на колона.
3783 Неважечка синтакса на SQL - не може да се користат повеќе колони во ограничувањето за проверка на ниво на колона.
3784 Базата на податоци е веќе реплиcabле.
3785 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: База на податоци.
3786 Невалидна синтакса на SQL - се очекува привилегија на базата на податоци, како што се CREATEDB или CONNECT.
3787 Оваа операција не е дозволена во подпрашувањата.
3788 Не може да се создаде индекс на оваа папка / адресар MAPI.
3789 Нелегално ограничување на ниво на колона.
3790 Овој објект бара нова верзија на моторот за база на податоци Microsoft Access.
3791 Овој индекс бара мотор за база на податоци на Microsoft Access |.
3792 Индексот '| 2' бара мотор за база на податоци на Microsoft Access | 1.
3793 Колоната „| 2“ бара мотор за база на податоци на „Мајкрософт пристап“ | 1.
3794 Оваа табела бара мотор за база на податоци на Microsoft Access |.
3795 Табелата „| 2“ бара мотор за база на податоци на „Мајкрософт пристап“ | 1.
3796 Верзијата на AceRecr.DLL што беше вчитана е престара. Стартувајте повторно поставување за да ја добиете точната верзија на оваа датотека.
3797 Размената на моторот во базата на податоци SQL / Microsoft Access не успеа, погледнете во историјата на агентот SQLServer за детали.
3798 Ограничувањата за ПРОВЕРКИ не се дозволени на повторувањеcable бази на податоци.
3799 Не може да се најде полето '|'.
3800 '|' не е индекс во оваа табела.
3801 Објектот (|) не може да се користи во клаузулата за проверка на ограничувањето.
3802 Грешка при проценка | ПРОВЕРЕТЕ го ограничувањето. |
3803 DDL не може да се пополни на оваа табела бидејќи се повикува на ограничување | на маса |.
3804 Нема инсталирани клиенти MAPI на оваа машина. Инсталирајте клиент MAPI (како Outlook) на оваа машина.
3805 Проверете ги ограничувањата на табелата | нема да бидат префрлени на оваа табела. Ограничувањата за ПРОВЕРКИ можат да се креираат само преку SQL DDL изјави.
3806 Не можам да поставам повеќе NULL, НЕ NULL атрибути.
3807 Барање | содржи двосмислено име на колона што е во спротивност со името на корелацијата (алијас) |. Или целосно квалификувајте го името на колоната или променете го името на корелацијата (алијас).
3808 Потребна е верзија 4.x или поголема формат на база на податоци за да ја извршите оваа операција.
3809 Барање | е создадена со подоцнежно издание на моторот за база на податоци на Microsoft Access и може да има синтакса што оваа верзија на моторот за база на податоци на Microsoft Access не може да ја изврши. Ова барање може да се изврши само со верзијата на базата на податоци Microsoft Access што ја создаде.
3810 Непризнаен клучен збор КОГА.
3811 Барањето не може да се изврши.
3812 Не можете да го ажурирате ова поле затоа што вредноста што се обидувате да ја примените не е валидна или би прекршила правило за интегритет на податоците. Поправете и обидете се повторно.
3813 SQL поминувањето низ пребарувања е оневозможено.
3814 Колоните што прифаќаат повеќе вредности за запис не можат да бидат вклучени во врска со повеќе колони.
3815 Колоните што прифаќаат повеќе вредности за запис не можат да бидат вклучени во индекс со повеќе колони.
3816 Уникатен индекс на '|' колоната не може да се избрише.
3817 Повеќеценето поле '|' не е валидно во барање CROSSTAB.
3818 Операцијата не може да се заврши на оваа база на податоци затоа што користи прилози или полиња за пребарување со повеќе вредности.
3819 Пронаоѓањето не може да се изврши на колоните што прифаќаат повеќе вредности за запис.
3820 Не можете да ја внесете таа вредност затоа што ја дуплира постојната вредност во полето за пребарување или прилог со повеќе вредности. Повеќеценетите полиња за пребарување или прилози не можат да содржат дупликати вредности.
3821 Не можете да промените повеќеценето поле за пребарување во избраниот тип на податоци.
3822 Вредноста не може да се додаде на овој нов ред додека не се изврши редот. Прво посветете го редот и потоа обидете се да ја додадете вредноста.
3823 Не можете да го уредувате ова поле затоа што се наоѓа во поврзана табела на Excel. Можноста за уредување на податоците во поврзаната табела на Excel е оневозможена во ова издание за пристап.
3824 INSERT INTO за пребарување не може да содржи поле со повеќе вредности.
3825 SELECT * не може да се користи во барање INSERT INTO кога табелата за извор или дестинација содржи повеќеценето поле.
3826 Барање Ажурирање или БРИШЕЕ не може да содржи поле со повеќе вредности.
3827 Не може да се изврши агрегатна функција на повеќеценетата колона кога КОНУЛИСКАТА клаузула содржи друга колона со повеќе вредности.
3828 Не може да се повикува табела со повеќеценето поле со употреба на IN клаузула што се однесува на друга база на податоци.
3829 Повеќеценето поле '|' не може да се користи во клаузула ПО НАРАЧКА.
3830 Повеќеценето поле '|' не може да се користи во клаузула по група.
3831 Повеќеценето поле '|' не може да се користи во КАДЕ или КАЛУВИРАЕ клаузула.
3832 Тековниот формат на датотека веќе не поддржува безбедност на ниво на корисник. Процесот на конверзија или набивање ги отстрани сите дозволи на ниво на корисник.
3833 Повеќеценето поле '|' не е валидна во наведената КЛАУЛА
3834 Повеќеценето поле „| 1“ не е валидно во изразот „| 2“.
3835 Клучниот збор DISTINCT не може да се користи со повеќеценето поле '|'.
3836 Вие се обидувате да работите со датотека Парадокс за која е потребен мотор за бази на податоци Borland (BDE). Microsoft Access не може да го вчита BDE или BDE не е правилно инсталиран. За да го поправите ова, стартувајте ја програмата за поставување на BDE.
3837 Повеќеценето поле '|' не може да се користи во барање на УНИОН.
3838 Полињата со повеќе вредности не се дозволени во изјавите Избери во.
3839 Наведената датотека веќе постои.
3840 Прилогот што го додавате ги надминува достапните системски ресурси.
3841 Не може да се поврзе со SharePoint страницата '|'. Обидете се повторно подоцна.
3842 Изразот '|' мора да биде дел од агрегатната функција.
3843 Внесете барање INSERT INTO кое содржи повеќецено поле не може да содржи друго поле.
3844 Не може да се повикува полето со повеќе вредности во изјавата Ажурирај или БРИШЕЕ што содржи други полиња.
3845 Microsoft Access не поддржува поврзување со база на податоци на Access или работна книга Microsoft Office Excel зачувана во формат што е подоцнежна верзија од тековниот формат на база на податоци.
3846 Повеќеценето поле '|' во НАРАЧКА ОД исто така мора да се појави во списокот СЕЛЕКТ.
3847 ODBCDirect веќе не е поддржан. Напишете го повторно кодот за да го користите ADO наместо DAO.
3848 Не можете да ги запишете вашите промени затоа што внесената вредност ги нарушува поставките дефинирани за полето '|' (на пример, вредност е помала од минималната или поголема од максималната). Поправете ја грешката и обидете се повторно.
3849 Репликацијата е поддржана само на базите на податоци со формат Access 2000 или Access 2002-2003. Користете ја одликата за конверзија во вашата апликација за да ја претворите базата на податоци во правилен формат.
3850 Оваа датотека е создадена во претходната бета верзија на Excel 2007. Отворете ја датотеката со Excel 2007 за да ја зачувате во мost неодамнешна верзија на формат на датотека Excel 2007 пред да ја отворите датотеката во Access 2007 или поголема.
3851 Шемата за оваа табела е променета. Мора да ја освежите табелата пред да ги уредите или додадете нови записи.
3852 Не може да се ажурира повеќеценето поле ако неговиот родителски запис не е во режим на уредување. За да го поставите родителскиот запис во режим на уредување, користете го методот AddNew или Уреди.
3853 Microsoft Access не може да креира база на податоци во наведениот формат заради Групна политика поставена од вашиот администратор. Создадете база на податоци користејќи друг формат на датотека или контактирајте го вашиот администратор.
3854 Оваа операција нема да успее затоа што текстуалната датотека што ќе ја увезете содржи повеќе од 255 колони. Препорачуваме прво да направите резервна копија од вашата изворна датотека, да го намалите бројот на колони на 255 или помалку, а потоа да се обидете повторно.
3855 Моторот на базата на податоци на „Мајкрософт пристап“ не може да ги чита податоците во | 1.
Минималната потребна верзија за читање на податоците е | 2.
3856 Моторот на базата на податоци на „Мајкрософт пристап“ не може да ги ажурира податоците во | 1.
Минималната потребна верзија за ажурирање на податоците е | 2.
3857 Моторот на базата на податоци „Мајкрософт пристап“ не може да го смени дизајнот на | 1.
Минималната потребна верзија за промена на дизајнот е | 2.
3858 Изразот не е поддржан за конверзија
3859 Изразот | не може да се користи во пресметана колона.
3860 Изразот | не може да се конвертира во барање.
3861 Изразот | не може да се конвертира во резултатите од барањето.
3862 Изразот | не може да се конвертира во макро интерфејс.
3863 Изразот | не може да се конвертира во стандардна вредност.
3864 Изразот | не може да се конвертира во правило за валидација.
3865 Изразот не може да се зачува бидејќи содржи кружна референца.
3866 Изразот не може да се зачува затоа што се однесува на самиот себе.
3867 Изразот не може да се зачува затоа што се однесува на друга табела.
3868 Нема зачувано макро податоци AXL за наведената табела.
3869 Макро-податокот AXL е некомпатибилен со серверот со кој се обидувате да ја синхронизирате.
3870 Microsoft Access не може да го толкува текстот што го додавате како макро за податоци. Поправете го текстот и обидете се повторно.
3871 Наведениот аргумент е неважечки.
3872 Беше погоден лимитот за макро ресурси на податоци. Ова може да биде предизвикано од макро податоци што рекурзивно се нарекува себеси. Ажурирано () функцијата може да се користи за откривање кое поле во запис е ажурирано за да се спречат рекурзивни повици.
3873 Акцијата „| 1“ не успеа затоа што не е поддржана од настан „| 2“.
3874 Напишете несовпаѓање на полето '|'.
3875 Податоците макро "|" не може да се најде
3876 Акцијата 'ExitForEachRecord' е достапна само во јамка ForEachRecord.
3877 Акцијата „SendEmail“ не успеа затоа што не беа наведени примачи.
3878 Акцијата „SendEmail“ не успеа затоа што не е доверлива тековната база на податоци.
3879 Лозинката е неважечка; пораката не е испратена.
3880 Сесијата за пошта не може да се отвори. Можеби немате меморија. Затворете ги другите апликации и обидете се повторно. Исто така, можеби ќе сакате да ја проверите вашата апликација за пошта за да проверите дали работи правилно.
3881 Е-поштата не може да се испрати. Ве молиме, проверете дали вашиот компјутер е конфигуриран да испраќа и прима e-mail пораки.
3882 Оваа пресметана колона треба повторно да се пресмета.
3883 Оваа пресметана колона содржи неважечки израз.
3884 Моторот на базата на податоци на „Мајкрософт пристап“ наиде на грешка при поврзувањето со „Услугите на податоци“:
'|'.
3885 Вид на поле '|' не може да се користи како дел од пресметаната колона. Примери на неподдржани типови вклучуваат повеќевредни и бинарни полиња.
3887 Пресметаната колона не може да се зачува без валиден израз во својството Израз.
3888 Пресметаните колони не можат да се користат во односите на системот.
3889 Променливата '|' не може да се најде
3890 Идентификаторот '|' не може да се најде
3891 Барањата што содржат поврзани табели, дејствија и референци за базата на податоци не се дозволени во макроата на податоци.
3892 Функцијата '|' не е валидна за изразите што се користат во макроата на податоци.
3893 Невалидна константа "|" во макро изразување на податоците.
3894 Невалиден текст "|" во макро изразување на податоците.
3895 Не можете да ги запишете вашите промени затоа што внесената вредност ги нарушува поставките дефинирани за полето '|' (на пример, вредност е помала од минималната или поголема од максималната). Поправете ја грешката и обидете се повторно.
3896 Границата од 20 рекурзивни настани е надмината. Ова може да биде предизвикано од настан По Ажурирање што ги менува податоците на табелата што ги активира. Можете да го користите ажурирањето () функција за да се утврди кои полиња се променети во записот.
3897 Алијас "|" не може да се најде
3898 Нема контекст на податоци во кој може да се изврши дејството. Оваа грешка може да биде предизвикана со користење на акцијата RunDataMacro за извршување на макро податоци што повикува DeleteRecord или EditRecord без наведен алијас.
3899 Ставката од списокот не можеше да се вметне или ажурира, бидејќи беа пронајдени дупликати вредности за едно или повеќе полиња во списокот.
3900 Операцијата за бришење не е дозволена бидејќи запис за дете сè уште постои.
3901 Барем едно поле за пребарување врски упатува на непостоечки ставки од оваа листа.
3902 Зачуваните врски не можат да се додадат бидејќи базата на податоци '|' не може да се отвори во ексклузивен режим.
3903 Базата на податоци '|' не може да се отвори во ексклузивен режим затоа што содржи врски во режим на кеширање.
3904 Табелата не може да се ажурира бидејќи нема врска со страницата на SharePoint. Обидете се со ажурирањето повторно кога ќе се врати врската со серверот.
3905 Табелата '|' не може да се ажурира затоа што нема врска со SharePoint-страница. Обидете се со ажурирањето повторно кога ќе се врати врската со серверот.
3906 Поврзаната табела е недостапна. Microsoft Access не може да контактира со серверот. Проверете ја вашата мрежна врска или контактирајте го администраторот на серверот.
3907 Поврзана табела '|' е недостапен Microsoft Access не може да контактира со серверот. Проверете ја мрежната врска или контактирајте го администраторот на серверот.
3908 Податоците не можат да се додаваат, ажурираат или бришат сè додека не се земат сите поврзани податоци од серверот.
3909 Податоците не можат да се додаваат, ажурираат или бришат затоа што табелата со податоци '|' не е преземена од серверот.
3910 Вашите поставки за шифрирање не се валидни. Повторно инсталирајте го Microsoft Access или контактирајте го вашиот администратор за повеќе информации.
3911 Microsoft Access не може да ја отвори оваа датотека бидејќи содржината е оштетена.
3912 Табела не е синхронизирана со страницата SharePoint. Затворете ја и повторно отворете ја табелата за да го добиете мost неодамнешните податоци од страната на SharePoint.
3913 Табелата '|' не е синхронизирана со страната на SharePoint. Затворете ја и повторно отворете ја табелата за да го добиете мost неодамнешните податоци од страната на SharePoint.
3914 Избраната секвенца за компатирање не е поддржана со наведениот формат на датотека.
3915 Изразот | не може да се конвертира во макро податоци.
3916 Имотот '|' може да се постави или менува само со моторот на базата на податоци Microsoft Access.
3918 Microsoft Access не ја поддржува оваа операција за овој тип IISAM. За да го извршите ова дејство, мора да го користите системот Microsoft Office 2007 или порано.
3919 Моторот на базата на податоци „Мајкрософт пристап“ наиде на грешка при комуникацијата со SharePoint.
Подетални информации: '|'
3920 Не може да се изврши пребарување. Невалидна операција или синтакса користејќи поле со повеќе вредности.
3921 Не може да се повикува табела со повеќеценето поле со употреба на ОД клаузула што се однесува на друга база на податоци.
3922 Изразот | не може да се конвертира во форма.
3923 Вклучувањето постојани изрази во операцијата за надворешно спојување не е поддржано.
3924 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет.
3925 Дефиницијата на барањето е неважечка, затоа објектот за пребарување не може да се создаде.
3926 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет, бидејќи тој користи неподдржан тип на пребарување, неподдржани изрази, неподдржани критериуми или други одлики што не се поддржани на Интернет.
3927 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет, бидејќи содржи под-пребарување.
3928 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет, бидејќи се потпира на друго барање што не е компатибилно на Интернет.
3929 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет, бидејќи не вклучува никакви полиња во неговите резултати.
3930 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет затоа што прикажува премногу полиња во неговите резултати.
3931 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет затоа што се потпира на клаузула НАРАЧКА по која не е поддржана на Интернет.
3932 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет, бидејќи специфицира JOIN тип што не е поддржан на Интернет.
3933 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет, бидејќи тоа е пребарување меѓу-производ.
3934 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет, бидејќи не одредува која табела да ја ИЗБОРИ ОД.
3935 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет, бидејќи резултатите од пребарувањето содржат повеќе полиња со исто име.
3936 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет, бидејќи некои од неговите параметри не може да се конвертираат за употреба на Интернет.
3937 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет, бидејќи некои од неговите параметри се прикажани како полиња за резултат или се користат во нарачки по нарачки.
3938 Изразот не може да се зачува затоа што неговиот резултат е невалиден тип, како што е NULL.
3939 |1
3940 Не може да се принуди аргументот број | 1 на цел број за дејството | 2.
3941 Не може да се принуди аргументот број | 1 на низа за дејството | 2.
3942 Не може да се принуди аргументот број | 1 на Булова за дејството | 2.
3943 Недостасува параметар '| 1' при обид да се изврши именувано макро податоци.
3944 Вид на поле '|' не може да се користи во правило за валидација на веб-табели. Невалидни типови вклучуваат белешка, бинарна и пребарување.
3945 Системските табели не можат да содржат макроа на податоци.
3946 Дејството OnError не може да се користи со Go To поставено на Macro Name пред настаните.
3947 Серверот не го поддржува типот на полето '|' како дел од пресметаната колона. Примери за неподдржани типови вклучуваат полиња со повеќе вредности, белешки, хиперврска, бинарни, AutoNumber и полиња за пребарување.
3948 Изразот не може да се зачува затоа што неговиот тип на резултат, како што е бинарен или NULL, не е поддржан од серверот.
3949 Моторот за бази на податоци на „Мајкрософт пристап“ не може да ги компактира податоците во | 1 затоа што содржи предмети од понова верзија
3950 Синтаксана грешка во изразот.
3951 Апликацијата се смени на серверот. Вашиот последен внесен ред нема да се зачува. Копирајте го и залепете го последниот внесен ред во темпоrary датотека и потоа синхронизирајте ја апликацијата со серверот.
3952 Макро-податокот не успеа да се изврши, бидејќи нејзината дефиниција за AXL беше невалидна.
3953 Локалното var име '| 1' е неважечко. Имињата на локалните променливи мора да бидат помали или еднакви на 64 карактери во должина, можеби не и start со еднаков знак или празно место и не смее да содржи кој било од следниве знаци, вклучително CR, LF или TAB:.! [] /: *? ”” <> | 2 # {}% &.
3954 Името на параметарот '| 1' е неважечко. Имињата на параметрите мора да бидат помали или еднакви на 64 карактери во должина, можеби не start со еднаков знак или празно место и не смее да содржи кој било од следниве знаци, вклучително CR, LF или TAB:.! [] /: *? ”” <> | 2 # {}% &.
3955 Макро името на податоците '| 1' е неважечко.
3956 Базата на податоци што се обидувате да ја отворите, бара нова верзија на Microsoft Access.
3957 Полето не може да се додаде на серверот. Синхронизирајте со серверот и отстранете ги сите референци на скриените, пребарувањето, автоматскиот број, хиперврската и полињата за белешки.
3958 Полето не може да се избрише на серверот. Синхронизирајте со серверот и проверете дали нема други референци за ова поле.
3959 Пресметаните колони не се дозволени во изјавите Избери во.
3960 Изразот | не може да се конвертира за макро дејството Примени филтер.
3961 Максималниот број на параметри за именуваните макроа на податоци, ForEachRecord и LookupRecord е 255.
3962 EditRecord не успеа поради повторени конфликти на податоци при обид за извршување податоци.
3963 Дејството „| 1“ не е валидно во рамките на CreateRecord или EditRecord.
3964 Дејството '| 1' не е валидно надвор од CreateRecord и EditRecord.
3965 Полето '| 1' не може да се смени бидејќи записот во моментов не се ажурира. Користете EditRecord за да го направите записот ажуриран.
3966 Полето '| 1' не може да се смени. Во настанот BeforeChange само записот што се менува може да се ажурира.
3967 EditRecord не успеа затоа што алијасот '| 1' претставува запис што се чита само.
3968 EditRecord не успеа бидејќи стандардниот алијас претставува запис што се чита само.
3969 Прилозите не можат да се додадат на новите редови сè додека редовите не бидат посветени на серверот. Прво извршете го редот и потоа обидете се да го прикачите документот на него.
3970 Изразот не може да се зачува бидејќи ќе биде подолг од 255 карактери кога ќе биде објавен.
3971 Поврзаната табела не може да се отвори. Немате дозвола да ја прегледувате целата листа затоа што е поголема од прагот на преглед на списокот што го спроведува администраторот на серверот.
3972 Поврзана табела '|' не може да се отвори. Немате дозвола да ја прегледувате целата листа затоа што е поголема од прагот на преглед на списокот што го спроведува администраторот на серверот.
3973 Вредностите зачувани во полињата со повеќе вредности и прилози не се поддржани во макро пребарувања за податоци.
3974 Полето '| 1' не може да се прочита затоа што е поле со повеќе вредности или прилози.
3975 Полето '| 1' не може да се постави затоа што е поле со повеќе вредности или прилози.
3976 Колоната „| 1“ не може да се прочита затоа што е пресметана колона во запис што е преземена од ForEachRecord или LookupRecord и е изменета од EditRecord.
3977 Податоците за URL-то '| 1' во полето '| 2' не може да се испратат до серверот. URL-то може да биде неважечко или подолго од 255 карактери.
3978 Пресметката на разликата во денот или времето со знак + или - не е поддржана. Наместо тоа, користете ја функцијата DateAdd ().
3979 Поврзаната табела е променета на серверот. Вашиот последен внесен ред нема да се зачува. Копирајте го и залепете го последниот внесен ред во темпоrary датотека, потоа синхронизирајте ја поврзаната табела со серверот со десен клик на поврзаната табела, избирање на повеќе опции и кликнување на Освежи список.
3980 Поврзаната табела "|" е променет на серверот. Вашиот последен внесен ред нема да се зачува. Копирајте го и залепете го последниот внесен ред во темпоrary датотека, потоа синхронизирајте ја поврзаната табела со серверот со десен клик на поврзаната табела, избирање на повеќе опции и кликнување на Освежи список.
3981 Имаше грешки при извршување на масовно барање или испраќање податоци до серверот. Повторно поврзете ги табелите за да ги решите конфликтите или да ги отфрлите промените што чекаат.
3982 Полето '| 1' не може да се прочита затоа што е примарен клуч на записот што се креира. Вредноста на ова поле ќе биде достапна во променливата LastCreateRecordIdentity откако ќе заврши блокот CreateRecord.
3983 Аргумент за ажурираната функција беше неважечки. Името на полето мора да биде дадено како вредност на низата затворена во наводници.
3984 Пристапот не можеше да го конвертира барањето за употреба на Интернет, бидејќи содржи циклично придружување.
3985 Во рамките на ForEachRecord само евиденцијата на надворешниот делost ForEachRecord може да се уреди или избрише.
3986 CreateRecord не може да се користи во рамките на ForEachRecord.
3987 Податоците не можат да се вметнат бидејќи нема запис што се совпаѓа.
3988 Табелата е преголема за да се зачува оваа промена.
3989 Немате дозвола да го измените дизајнот на оваа листа.
3990 Макро-податокот на табелата '| 1' не успеа да се изврши, бидејќи сè уште не е синхронизиран со серверот. Ве молиме, синхронизирајте ја оваа табела со серверот користејќи ја командата „„ Синхронизирај ги сите “и обидете се повторно.
3991 Барањето не успеа да се изврши затоа што идентификаторот '| 1' не беше пронајден.
3992 Правилото за валидација содржи синтакса грешка и не може да се зачува. Поле или функција може да биде погрешно напишана или недостасува.
3993 Тајмаут ја спречи промената да се зачува на серверот.
3994 Полето '|' не може да се менува затоа што содржи невалидни знаци, неважечка интерпункција или постоечко име на полето. Исправете го името на серверот и освежете ја табелата.
3995 Оваа табела веќе има максимален број полиња со наведен тип на податок. За целите на оваа пресметка, бројот и валутата се сметаат за ист тип на податок.
3996 Microsoft Access не може повторно да поврзе една или повеќе од исклучените табели. Проверете ја мрежната поврзаност и достапноста на серверот.
3997 Microsoft Access откри промени во отворен објект. Затворете го и повторно отворете го објектот за да добиете ажурирања.
3998 Ажурираната функција не е поддржана за полиња за белешки, богат текст, хиперврска, ОЛЕ Објект, мулти-вредност или прилог.
3999 Не можете да упатувате редови создадени кога сте исклучени од серверот затоа што ова ги крши поставките за пребарување дефинирани за оваа табела или список. Повторно поврзете ги сите табели со серверот и обидете се повторно.
4000 |
4001 Една или повеќе вредности се забранети со правилото за валидација поставено за '| 1'. Внесете вредност што изразот за ова поле може да ја прифати.
4002 Вредноста „| 1“ не е достапна бидејќи полето е од типот на белешка, богат текст, хиперврска или ОЛЕ објект.
4003 Максималниот број на повратни променливи е 255.
4004 Името на променливата за враќање '| 1' е неважечко. Имињата на променливите за враќање мора да бидат помали или еднакви на 64 карактери во должина, можеби не start со еднаков знак или празно место и не смее да содржи кој било од следниве знаци, вклучувајќи CR, LF или TAB:.! [] /: *? ”” <> | 2 # {}% &.
4005 Променливата за враќање '| 1' е предолга. Вртената низа на променлива не може да надмине | 2 карактери.
4006 Откриени се дупликати имиња на излези. Изменете го името или псевдонимот на еден од излезите.
4007 Пристапот не може да сортира поле или израз бидејќи не се појавува во излезот на барањето.
4008 Пристапот не можеше да го зачува барањето затоа што користи неподдржан тип на пребарување, неподдржани изрази, неподдржани критериуми или други одлики што не се поддржани во оваа база на податоци.
4009 Пристапот не можеше да го зачува пребарувањето бидејќи не вклучува никакви полиња во неговите резултати.
4010 Пристапот не можеше да го зачува пребарувањето затоа што прикажува премногу полиња во неговите резултати.
4011 Пристапот не можеше да го зачува барањето, бидејќи не одредува која табела да се Избери од.
4012 Пристапот не можеше да го зачува пребарувањето бидејќи резултатите од пребарувањето содржат повеќе полиња со исто име.
4013 Пристапот не можеше да го зачува пребарувањето бидејќи некои од неговите параметри не можеа да се конвертираат за употреба во оваа база на податоци.
4014 Кружна референца предизвикана од „|“. '|' е отстранет од барањето.
4015 Барањето не може да се зачува бидејќи пристапот не може да одреди кое спојување треба да се изврши прво. За да принудите прво да се изврши една од приклучувањата, креирајте посебно барање што го извршува првото придружување, а потоа вклучете го тоа барање како изворен објект за ова барање.
4016 Изразот што го внесовте има име на функција или оператор што не може да се најде.
4017 Тековната верзија на Microsoft Access не поддржува реплицирани бази на податоци. За да ја користите оваа база на податоци, отворете ја во претходната верзија на Microsoft Access.
4018 Базата на податоци што се обидувате да ја отворите може да ја отвори само Microsoft Access.
4019 Базата на податоци што се обидувате да ја отворите не може да ја отвори моторот на базата на податоци Microsoft Access, Објект за пристап до податоци Librarг. Може да се отвори само директно преку Microsoft Access.
6000 Се појавија грешки при операцијата за зачувување. @@@ 1 @@@ 1
6001 Формулар или извештај не може да биде под-лист на табела или прашање. @ Само табела или барање може да се вметне во друга табела или прашање. @@ 1 @@@ 1
6002 Microsoft Access не може да го прошири овој под-лист бидејќи сите записи се заклучени. @ Или својството RecordLocks на образецот или извештајот или опцијата Стандардно заклучување запис во Напредниот дел од полето за дијалог за опции за пристап (кликнете на табулаторот Датотека, а потоа кликнете на опции за пристап) е поставено на Сите записи. @ Ресетирајте ја вредноста на Не Брави или Уреден запис, како што е соодветно. @ 1 @ 1 @ 472 @ 1
6003 Поставката за својството Прецизност мора да биде од 1 до 28. @@@ 1 @@@ 1
6004 Поставката за својството Скала мора да биде од 0 до 28. @@@ 1 @@@ 1
6005 Име на табелата или барањето '|' внесовте во листот со имотот или макро е погрешно напишано или се однесува на табела или барање што не постои. @ Ако неправилното име е во макро, полето за дијалог Action Failed ќе ги прикаже името на макро и аргументите на макро после вас кликнете ОК. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име. @@ 1 @@@ 1
6006 Филтерот по избор на делумна вредност е поддржан само за полињата што содржат податоци за знаци. @@@ 1 @@@ 1
6007 Не може да се отвори форма поврзана со зачувана постапка во филтерот на серверот по режим на форма. @@@ 1 @@@ 1
6008 Microsoft Access наиде на грешка при затворање на вашата врска. @ Ве молиме затворете ги сите прозорци на вашата апликација пред да се обидете повторно. @@ 1 @@@ 1
6009 Невалидна низа за врска. @ Можеби треба да наведете важечка низа за врска и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
6010 Невалидна употреба на методот Поместување. @ Методот Поместување не е апликативенcable to subforms or subreports. @@ 1 @@@ 1
6011 Дали сакате да ги зачувате промените на податоците на образецот '|'? @@@ 13 @@@ 4
6012 Microsoft Access не може да го постави овој имот на Не во моментов. @ Не можете да ги поставите својствата на Дозволи преглед на форма, Дозволи преглед на лист со податоци, Дозволи преглед на табела со врски и Дозволи преглед на вртен табела и Не. Да пред да го смените овој во бр. @ 1 @@@ 1
6013 Не може да се отстрани ставката. '|' не се најде во списокот. @@@ 1 @@@ 1
6014 Својството RowSourceType мора да биде поставено на „Листа на вредности“ за да се користи овој метод. @@@ 1 @@@ 1
6015 Не може да се додаде оваа ставка. Индексот е преголем. @@@ 1 @@@ 1
6017 Microsoft Access не го поддржува бараниот имот за овој вид објект на база на податоци. @ Својствата DateCreated и DateModified не се поддржани за табели, пребарувања, зачувани процедури, дијаграми за бази на податоци и функции во базата на податоци на серверот клиент. @@ 1 @@@ 1
6018 Образецот или образецот за извештајот е отворен во поглед на Дизајн. Пред да креирате нова форма или извештај, затворете го соодветниот образец. @@@ 1 @@@ 1
6020 Овој формат не поддржува предмети со име '|'. Преименувајте го објектот и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
6021 Microsoft Access не може да изгради форма или извештај заснован на податоците вратени од функцискиот објект што сте го одбрале во моментот. @ Изберете табела, пребарување, формулар или извештај и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
6023 Поставката за максимален број на записи не може да биде негативен број. @@@ 1 @@@ 1
6024 Поставката за максимален број на записи не може да содржи текст - внесете број. @@@ 1 @@@ 1
6025 Дејството „Барања“ не може да се користи на контролата поврзана со Recordset. @@@ 1 @@@ 1
6026 Својството RowSourceType мора да биде поставено на „Табела / Барање“ за да се користи овој метод. @@@ 1 @@@ 1
6028 ОЛЕ објектот не успеа да се истрае. Нема да можете да ја вратите оваа операција. @@@ 1 @@@ 1
6029 | @@@ 1 @@@ 1
6030 Тековниот запис во | 1 | 2 мора да се зачува пред да ја завршите оваа операција. @ Дали сакате да го зачувате тековниот запис во | 1 | 2? @@ 3 @@@ 1
6031 Не можете да ја измените структурата на табелата '|', бидејќи таа е веќе во употреба од друго лице или процес. @@@ 1 @@@ 1
6032 Вредноста што ја внесовте не е валидна за ова поле. @ На пример, можеби сте внеле нула вредност. @@ 1 @@@ 1
6033 Формуларот „| 1“ не постои. @ Внесете го името на постојната форма во својството Уредување на образецот на списокот на контролата „| 2“ или оставете го имотот празен. @@ 1 @@@ 1
6034 Овој имот е достапен само за контроли на прилози врзани за полиња за прилози. @@@ 1 @@@ 1
6035 Погледот за распоред е недостапен за ова |. @@@ 1 @@@ 1
6036 Не можете да додадете формулар во друга форма што покажува повеќе ставки. @@@ 1 @@@ 1
6037 Овој објект е зачуван во невалиден формат и не може да се прочита. @@@ 1 @@@ 1
6038 Microsoft Access не беше во можност да го ажурира списокот со вредности. @ Табелата може да е заклучена од друг корисник, може да биде само за читање или можеби немате дозвола да ја менувате табелата. @@ 1 @@@ 1
6039 Дали сакате да го зачувате листот со податоци, така што тој ќе биде достапен за употреба од други форми и извештаи? @@@ 33 @ 1 @ 151798 @ 4
6040 Бидејќи проверката на зависноста не е овозможена на оваа база на податоци, Access не може да провери дали овој лист со податоци се користи на други форми или извештаи. @ Дали сакате да го зачувате листот со податоци за да може да биде достапен за употреба од други форми и извештаи? @@ 33 @ 1 @ 151798 @ 4
6041 Информациите за групирање може да се променат само во Поглед на распоред и Преглед на дизајн. @@@ 1 @ 2 @ 5054 @ 1
6042 Бришењето на контролата | 1 трајно ќе ги отстрани поставките за филтрирање, групирање или подредување на нарачки што се базираат на контролата од формата или извештајот. @ Дали сте сигурни дека сакате да ја избришете контролата | 1? @@ 20 @ 1 @ 5833 @ 4
6043 Бришењето на избраните контроли трајно ќе ги отстрани поставките за филтрирање, групирање или подредување на нарачки што се засноваат на тие контроли од формата или извештајот. @ Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете контролите? @@ 20 @ 1 @ 5833 @ 4
6044 Нема да можете да го вратите создавањето или бришењето на овој објект. @ Дали сепак сакате да продолжите? @@ 20 @ 1 @@ 4
6045 Microsoft Access не може да ги зачува формуларот или извештајот, затоа што прикажува знаци од јазик што не може да се зачува во вашата тековна локација на системот. @ Префрлете го вашиот систем за локација на јазикот во формата или извештајот, а потоа обидете се повторно. @@ 1 @ 2 @ 5054 @ 1
6046 Вашите промени не можат да се зачуваат бидејќи полето '|' е ажуриран од друг корисник.
6047 Бројот на полиња од вашата моментално избрана табела или пребарување ја надминува максималната висина во формуларите на Microsoft Access. @ Microsoft Access ќе создаде нова форма без полиња и ќе го отвори списокот со полиња за да можете поединечно да изберете полиња што ќе ги додадете на овој објект. @@ 3 @@@ 2
6048 Бројот на полиња од моментално избраната табела или барање ја надминува максималната ширина во формуларите и извештаите на Microsoft Access. @ Microsoft Access ќе создаде нова форма или извештај без полиња и ќе го отвори списокот со полиња за да можете поединечно да изберете полиња што ќе ги додадете на ова објект. @@ 3 @@@ 2
6049 Бидејќи базите на податоци во тековниот формат не ја поддржуваат контролата на прилогот, нема да можете да ја завршите оваа операција.
6050 Microsoft Access не може да ја инстанцира контролата на веб-прелистувачот.
6051 Прелистувачот не може да ја анализира трансформацијата
6052 Прелистувачот не може да ја примени трансформацијата.
6053 За да ја примените оваа промена, затворете ја и повторно отворете ја формата или извештајот
6054 Макро дејството BrowseTo бара валиден аргумент на Path. Валиден аргумент на Патеката е од форма: MainForm1.Subform1> Form1.Subform1
6055 Овој формулар веќе има контрола за навигација. @ Вие нема да можете да ја завршите оваа операција. @@ 1 @@@ 1
6056 Контролата на веб-прелистувачот не е поддржана во извештај или во континуирана форма.
6057 Бидејќи базите на податоци во тековниот формат не ја поддржуваат контролата Празна ќелија, нема да можете да ја завршите оваа операција.
6058 Контролата за навигација не е поддржана од тековниот формат на база на податоци.
6059 Не може да се создаде Веб | засновано на извор што не е компатибилен на Интернет.
6060 Контролата за навигација не е поддржана на извештаите.
6061 Некои контроли на овој објект го делеа истото име. @ На овие контроли им се дадени уникатни имиња. @@ 1 @@@ 1
6062 Мора да бидете во Дизајн или Поглед на изгледот за да креирате или избришете контроли. @@@ 1 @ 2 @ 5054 @ 1
6063 Промената на позицијата на извештајот беше запрена
6064 Невалидна команда за мени.
7700 Microsoft Access не е во можност да ја заврши операцијата. @ Пробајте ја операцијата повторно. Ако грешката продолжи, одмаtart Microsoft Access. @@ 1 @@@ 1
7701 „Мајкрософт пристап“ не може да се синхронизира со Синхронизаторот „1..1.“ @ Можна причина за неуспехот да се синхронизира со „| XNUMX“ е тоа што и Синхронизаторот и „Мајкрософт пристап“ се обидуваа да напишат истовремено на тековната база на податоци
Обидете се повторно да синхронизирате со „| 1“. @ Дали сакате да продолжите со синхронизирање со преостанатите синхронизатори? @ 19 @@@ 2
7702 Функцијата испорачана од корисникот со име '|', програмата што ќе ви помогне во решавањето конфликти, не може да се најде. @ Контактирајте го авторот на оваа апликација за корисничка база на податоци. @@ 1 @@@ 3
7703 Нема конфликти за синхронизација за решавање. @@@ 1 @@@ 1
7704 Не можете да го модифицирате дизајнот на '|' во реплика. @ Промените во дизајнот на реплицираните предмети може да се направат само кај Design Master.
Дали сакате да го отворите само за читање? @@ 19 @@@ 2
7705 Овој член на множеството реплика има конфликти од синхронизирање на промените со другите членови. @ Дали сакате да ги решите овие конфликти сега? @@ 19 @@@ 2
7708 '| 1' беше последниот назначен мајстор за дизајн за множеството реплики. Дали е преместено, преименувано, избришано или оштетено „| 2“? Никогаш не треба да имате повеќе од еден мајстор за дизајн за секое множество реплика. Имањето повеќе од еден господар на дизајн во множество реплика ги спречува членовите на множеството да се синхронизираат правилно. @ Користете го Windows Explorer за да утврдите дали датотеката е преместена или избришана. Отворете ја датотеката за да утврдите дали е оштетена. @ 13 @@@ 2
7709 За да ја направите оваа реплика Дизајн мајстор за множеството реплики, на јазичето Алатки за бази на податоци, во групата Алатки за бази на податоци, кликнете Опции за репликација, кликнете Синхронизирај сега, внесете ја патеката до '|' (тековниот мајстор за дизајн), а потоа изберете го полето Избор Make The Design Master. @@@ 1 @@@ 1
7710 За да ја направите оваа реплика Дизајн мајстор за множеството реплики, прво синхронизирајте ја оваа реплика со сите други реплики во собата. @ Ова осигурува дека оваа реплика ги вклучува сите промени во дизајнот направени на претходниот Дизајн мајстор.
Ако веќе сте ја синхронизирале оваа реплика, дали сакате да ја направите Дизајн мајстор? @@ 19 @@@ 2
7711 Овој член на множеството реплики сега е мајстор за дизајн. Microsoft Access сега ќе ја затвори и повторно ќе ја отвори базата на податоци со цел промените да стапат на сила. @@@ 1 @@@ 1
7712 Овој член на множеството реплики го надмина максималниот број на денови дозволени помеѓу синхронизациите и не може да се синхронизира со кој било друг член на множеството реплики. @ Избришете го овој член на множеството реплика и создадете нова реплика. @@ 1 @@@ 1
7713 Овој член на множеството реплика ќе истече во | денови бидејќи не е синхронизиран со друг член на множеството реплика. @ Ако на членот му е дозволено да истекува, тој повеќе не може да се синхронизира со кој било друг член на множеството реплика. @ Треба да го синхронизирате овој член со друг член штом што е можно. За да синхронизирате, на јазичето Алатки за бази на податоци, во групата Алатки за бази на податоци, кликнете Опции за репликација и потоа кликнете Синхронизирај сега. @ 1 @@@ 1
7714 Microsoft Access во овој момент не може да ја затвори базата на податоци. @ Осигурете се дека нема извршен код на Visual Basic во тековната база на податоци. Можеби ќе треба повторно да извршите Поставување за правилно инсталирање на Репликацијата на актовката. @@ 1 @@@ 1
7715 Microsoft Access не може да ја заврши оваа операција затоа што не може да го најде или иницијализира lib-от со динамички врскиrary AceRclr. @ Rerun Microsoft Access или Microsoft Office Setup повторно за повторно инсталирање на Microsoft Briefcase Replication. За време на поставувањето, кликнете на Додај / отстрани и избери репликација на чаршафи на Мајкрософт.
Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Access.
За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“.
7716 Базата на податоци мора да биде затворена пред синхронизацијата. @ Дали сакате Microsoft Access да ја затвори базата на податоци и да се синхронизира со „| 1“? @@ 19 @@@ 2
7717 Сите отворени објекти мора да бидат затворени пред да се синхронизираат. @ Дали сакате Microsoft Access да ги затвори објектите? @@ 19 @@@ 2
7718 Microsoft Access не може да го синхронизира овој член на множеството реплика затоа што еден или повеќе објекти се отворени. @ Бидејќи синхронизирањето може да вклучува ажурирање на податоците или дизајн на базата на податоци, сите предмети мора да бидат затворени пред да ги синхронизирате. повторно. @ 1 @@@ 1
7719 Не можете да ги зачувате промените во дизајнот во '|' во реплика. @ Промените во дизајнот на реплицираните предмети можат да се направат само на Дизајн мајстор. @@ 1 @@@ 1
7720 Не можете да зачувате промени во дизајнот на „| 1“ во реплика. @ Промените во дизајнот на реплицираните објекти може да се направат само во „Master Master“.
Дали сакате да го зачувате како нов, локален објект? @@ 19 @@@ 2
7721 Не можете да ги избришете или преименувате '|' во реплика. @ Овие операции не можат да се вршат на реплика; тие можат да се изведуваат само на Дизајн мајстор. @@ 1 @@@ 1
7724 „Мајкрософт пристап“ го претвори „| 1“ во Дизајн господар за множеството на реплики. сепак, промените на податоците може да се направат во Дизајн мајстор или во која било реплика. @@ 1 @@@ 1
7725 Microsoft Access го претвори „| 1“ во Дизајн мајстор за множеството на реплики и создаде реплика на „| 2“. @ Само Дизајн мајстор може да прифати промени во структурата на базата на податоци; сепак, промените на податоците може да се направат во Дизајн мајстор или во која било реплика. @@ 1 @@@ 1
7726 Microsoft Access создаде реплика на „| 2“. @@@ 1 @@@ 1
7727 Microsoft Access не може да создаде реплика бидејќи оваа база на податоци е веќе отворена во ексклузивен режим. @ Дали сакате Microsoft Access да ја затвори базата на податоци? @@ 19 @@@ 2
7728 Microsoft Access не може да ја замени „| 1“: репликата не може да се создаде на оваа локација. @ Датотеката што се обидувате да ја пребришете може да биде отворена. @ Затворете ги сите други апликации што можат да ја користат оваа датотека. @ 1 @@ @ 1
7729 Microsoft Access не може да направи нова реплика на „| 1“ затоа што изворот има иста патека и име на датотека. @ Изберете друга патека или име на датотека за новата реплика. @@ 1 @@@ 1
7730 Синхронизацијата беше успешно завршена. @@@ 1 @@@ 1
7731 Microsoft Access не може да го синхронизира овој член на множеството реплики затоа што е отворен во режимот Ексклузив. @За да ја отворите базата на податоци во споделен режим, затворете ја и повторно отворете ја базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
7732 '|' е зачувана како локална табела. Измените направени во табелата нема да бидат испратени до репликите во сетот. @ За да ја направите оваа табела достапна за другите членови на множеството реплики, затворете ја табелата, кликнете со десното копче на глувчето во Панелот за навигација, кликнете Карактеристики на табелата на менито за кратенки , и потоа изберете го полето за избор Реплицирано. @@ 1 @@@ 1
7733 Барањето за синхронизација е примено и Синхронизаторот ќе го заврши процесот кога ресурсите ќе станат достапни. Може да поминат неколку минути пред да се случи синхронизацијата. @@ 1 @@@ 1
7734 „Мајкрософт пристап“ го зачува дизајнот на табелата „| 1“, но нема да биде реплициранcabле додека прозорецот Табела не е затворен. @@@ 1 @@@ 1
7735 Промените на овој објект може да се направат само кај Design Master. @ Сите промени што ќе ги направите ќе бидат отфрлени кога формата е затворена. @ За да ги зачувате вашите промени, кликнете на табулаторот File, посочете на Save As и потоа зачувајте го објектот под различно име. @ 1 @@@ 0
7737 „Мајкрософт пристап“ ја претвори „| 1“ во Дизајн мајстор за множеството реплики и создаде реплика на „| 2“. @ Новата реплика нема да се појави во списокот на потенцијални партнери за синхронизација сè додека не се затвори и отвори оваа база на податоци. @ Дали сакате Microsoft Access да ја затвори и повторно да ја отвори базата на податоци сега? @ 19 @@@ 2
7738 Microsoft Access успешно создаде реплика на „| 2“. @ Сепак, новата реплика нема да се појави во списокот на потенцијални партнери за синхронизација сè додека оваа база на податоци не се затвори и не се отвори повторно. @ Дали сакате „Мајкрософт пристап“ да ја затвори и повторно да ја отвори базата на податоци сега ? @ 19 @@@ 2
7739 „Мајкрософт пристап“ ја избриша „| 1“ и ја отстрани од множеството реплики. @ Оваа промена не се рефлектира додека базата на податоци не се затвори и не се отвори повторно. @ Затворете ја и повторно отворете ја базата на податоци кога ќе завршите со синхронизирање на репликите. @ 1 @@@ 1
7740 Microsoft Access не може да се синхронизира со базата на податоци од претходната верзија. @ Конвертирајте ја базата на податоци со која се обидувате да ја синхронизирате, пред да ја синхронизирате. @@ 1 @@@ 1
7741 Microsoft Access не може да направи нова реплика на „| 1“ бидејќи внесената вредност за приоритет е надвор од опсегот. @ Приоритетот за нови реплики треба да биде во опсег од 0-100. @@ 1 @@@ 1
7742 Microsoft Access не може да реплицира база на податоци заштитена со лозинка.
7743 Операциите за правење резервна копија, враќање и испуштање на базата на податоци се достапни само кога имате верзија на Microsoft SQL Server поддржан од Microsoft Access инсталиран на вашиот локален компјутер. Погледнете ја веб-страницата за ажурирање на Microsoft Office за најновите информации и преземања.
7744 Microsoft Access не може да направи нова реплика на „| 1“ бидејќи внесената вредност за приоритет е надвор од опсегот. @ Приоритет за анонимни реплики треба да биде 0. @@ 1 @@@ 1
7745 Не можете да копирате локални објекти во копија. Промените во дизајнот на реплицираните предмети може да се направат само на Master Master.
7746 Административните компоненти на базата на податоци не се вчитани или иницијализираа. Потврдете дека компонентите се инсталирани и регистрирани локално.
7747 Репликите на базата на податоци не можат да се претворат во претходни верзии на Microsoft Access.
7748 Оваа фаза од процесот на конверзија е завршена. За да го завршите процесот на конверзија, синхронизирајте ја оваа реплика со (конвертираниот) Дизајн мајстор.
7749 Отворете го Master Master за дизајн и синхронизирајте се со оваа реплика пред да ја отворите.
7750 Во прегледот на листот со податоци, не можете да поставите својство на контрола ако контролата е дел од група на опции. @@@ 1 @@@ 1
7751 Во погледот Дизајн, не можете да ја добиете вредноста на имотот ObjectPalette за објект OLE содржан во врзана рамка. @ Microsoft Access не го прикажува објектот OLE во рамката на објектот во приказ за дизајн. Својство на ObjectPalette или префрлете се на погледот на Формулар пред да извршите макро или Visual Basic код што се однесува на имотот ObjectPalette. @ 1 @@@ 1
7752 Microsoft Access не може да го примени филтерот затоа што сите записи се заклучени. @ Или својството RecordLocks на формуларот или извештајот или опцијата Стандардно заклучување запис во Напредниот дел од дијалог прозорецот за опции за пристап (кликнете на табулаторот Датотека, а потоа кликнете на пристап Опции) е поставено на Сите записи. @ Ресетирајте ја вредноста на „Без заклучување“ или „Изменето запис“, соодветно. @ 1 @ 1 @ 472 @ 1
7753 | @@@ 1 @ 2 @ 7236 @ 1
7754 Не можете да поставите колони помеѓу две замрзнати колони во листот со податоци. @ За да ги одмрзнете сите колони, на картичката Дома, во групата записи, кликнете Повеќе и потоа кликнете Одмрзнување на сите колони. @@ 1 @ 1 @ 9174 @ 1
7755 Оваа одлика не е инсталирана или е оневозможена. @ За да ја инсталирате оваа одлика, повторно вклучете го Microsoft Access или програмата Microsoft Office Setup или, ако користите додаток од трета страна, повторно инсталирајте го додатокот. За повторно вклучување на овој волшебник, кликнете на јазичето Датотека и потоа кликнете на Опции за пристап. Кликнете на додатоци, а потоа во списокот Управување, кликнете Оневозможени ставки и потоа кликнете Оди. @@ 1 @@@ 3
7758 Оваа контрола на ActiveX не е овозможена во прегледот на формата. @ Не можете да ги поставите својствата Овозможено или TabStop на Вистинско. @@ 1 @@@ 1
7759 Оваа контрола на ActiveX не е видлива во прегледот на Формулар. @ Не можете да ги поставите својствата на Visible или TabStop на True. @@ 1 @@@ 1
7760 Овој имот е заклучен и не може да се менува. @@@ 1 @@@ 1
7761 Настана грешка кога ја сменивте контролата. @@@ 1 @@@ 1
7762 Низата на образецот е неважечка. @@@ 2 @ 1 @ 10109 @ 1
7763 Оваа одлика не е инсталирана или е оневозможена. @ За да ја инсталирате оваа одлика, повторно вклучете го Microsoft Access или програмата Microsoft Office Setup или, ако користите додаток од трета страна, повторно инсталирајте го додатокот. За повторно вклучување на овој волшебник, кликнете на табулаторот Датотека и потоа кликнете на Опции. Кликнете на додатоци, а потоа во списокот Управување, кликнете Оневозможени ставки и потоа кликнете Оди. @@ 1 @@@ 3
7766 Оваа контрола не може да се смени во типот што го баравте. @@@ 1 @@@ 1
7767 Настана грешка додека Microsoft Access креираше дел. @@@ 1 @@@ 1
7768 За да се променат податоците преку оваа форма, фокусот мора да биде во врзано поле што може да се модифицира. @@@ 1 @@@ 1
7769 Работата на филтерот е откажана. Филтерот би бил предолг. @@@ 1 @@@ 1
7770 Microsoft Access не го примени филтерот. @ Microsoft Access може да не може да го примени филтерот ако внесете невалиден тип на податок во едно од полињата.
Како и да е, сакате да го затворите филтерот? @ Ако кликнете Да, Microsoft Access ќе го изгради филтерот, но нема да го примени на сетот за записи. Потоа ќе го затвори прозорецот Filter By Form. @ 19 @@@ 2
7771 Не можете да го поставите својството ColumnOrder кога сте во преглед на форма или Преглед на печатење. @@@ 1 @@@ 1
7773 Microsoft Access не може да го постави својството LimitToList на Не сега. @ Првата видлива колона, која е одредена од својството ColumnWidths, не е еднаква на врзаната колона. @ Прво прилагодете го имотот ColumnWidths, а потоа поставете го својството LimitToList . @ 1 @ 1 @ 929 @ 1
7774 Не можете да го поставите својството MenuBar додека објектот OLE е активен. @@@ 1 @@@ 1
7775 Има премногу контроли на формуларот за да се овозможи филтер по форма. @@@ 1 @@@ 1
7777 Неправилно сте го користеле својството ListIndex. @@@ 2 @ 1 @ 6997 @ 1
7778 Не можете да зачувате објект кога сте во прозорецот Филтер по форма. @ Префрлете се на приказот на Форма и потоа зачувајте го објектот. @@ 1 @@@ 1
7779 Не можете да поставите својство MenuBar на формуларот од неговата макро лента со мени. @@ 1 @@@ 1
7780 Се обидувате да вметнете во дел што не може да расте доволно за контролата што се обидувате да ја додадете. @ Максималната вкупна висина за сите делови во извештајот, вклучувајќи ги и заглавјата на секциите, е 200 инчи (508 см). @ Отстранете ја или намалете ја висината на, барем еден дел. Потоа, обидете се повторно да ја додадете контролата. @ 1 @@@ 1
7782 Не можете да креирате нова инстанца на овој формулар или извештај додека е во поглед на Дизајн. @@@ 1 @@@ 1
7784 Објектот што го избравте е веќе отворен за дизајн како подформа или подрепорт. За да го отворите овој објект во погледот Дизајн, изберете ја под-формата или под-известување во објектот во кој е веќе отворен, а потоа на јазичето Дизајн, во групата Алатки, кликнете на Потформа во нов прозорец.
7785 Microsoft Access не го изгради филтерот. @ Има грешка во тековното поле.
Како и да е, сакате да го затворите филтерот? @ Ако кликнете Да, Microsoft Access ќе ги поништи промените во филтерот, а потоа ќе го затвори прозорецот Filter By Form. @ 19 @@@ 2
7789 Внесете несовпаѓање. @@@ 1 @@@ 1
7790 Microsoft Access не може да создаде | 1. @ Или имаше грешка при добивање информации од табелата или прашањето што го избравте, или не можеше да се создаде нов | 2. @@ 1 @@@ 1
7791 Настана грешка при креирање на вашите | 1. @ Некои полиња можеби се прескокнати затоа што имало грешка при добивање информации за нив или затоа што не се вклопиле на | 2. @@ 1 @@@ 1
7792 Не можете да отворите подформа или подрепорт кога е исто така отворен во поглед на Дизајн. @@@ 1 @@@ 1
7793 Мора да ја зачувате формата '|' пред да можете да го вметнете. @@@ 1 @@@ 1
7794 Microsoft Access не можеше да ја пронајде лентата со алатки '| 1'. @@@ 1 @@@ 1
7795 Прилагодената лента со алатки '|' е погрешен тип (мени, мени за кратенки или лента со алатки) за имотот во кој се користи. @@@ 1 @@@ 1
7796 Процесот не успеа затоа што нема инсталиран печатач. @ Бидејќи Microsoft Access ги зачувува поставките на печатачот со секоја форма или извештај, потребен е печатач за конвертирање, овозможување, копирање и залепеност, увоз или извоз на вашите форми или извештаи. За да инсталирате печатач:
Во Microsoft Windows XP, кликнете на С.tart, и потоа кликнете на Принтери и Факсови. Под Задачи на печатачот, кликнете Додај печатач.
Во Microsoft Windows 2000, кликнете на С.tart, покажете на Поставки и потоа кликнете на Принтери. Кликнете двапати на Додади печатач.
Следете ги упатствата во волшебникот. @@ 1 @@@ 1
7797 Мора да зачувате нови објекти во базата на податоци пред да ги зачувате во овој надворешен формат. @@@ 1 @@@ 1
7798 Може да зачувате само прашања за избор, крстосување и унија во овој формат. @@@ 1 @@@ 1
7799 Овој формулар или извештај се заснова на барање што го надминува ограничувањето за податоци во еден запис. @ Исклучете ги сите непотребни полиња од барањето, или променете некои од типовите на полето во Меморандум во оригиналните табели. @@ 1 @@@ 1
7800 Не можете да креирате база на податоци Microsoft Access MDE од база на податоци во стар формат. @ Затворете ја базата на податоци и претворете ја во тековната верзија на Microsoft Access. Потоа креирајте ја базата на податоци за МДЕ. @@ 1 @@@ 1
7801 Оваа база на податоци е во непризнат формат. @ Базата на податоци можеби е создадена со подоцнежна верзија на Microsoft Access од онаа што ја користите. Ажурирајте ја вашата верзија на Microsoft Access на тековната, а потоа отворете ја оваа база на податоци. @@ 1 @@@ 1
7802 Командата што ја наведовте не е достапна во базата на податоци .mde, .accde или .ade. @@@ 1 @@@ 1
7803 Microsoft Access не може да ги преименува | 1 во | 2. Операцијата конверзија не успеа. @@@ 1 @@@ 1
7805 Ова е веќе база на податоци за МДЕ. @@@ 1 @@@ 1
7806 Оваа база на податоци нема проект за Visual Basic, затоа не може да се направи MDE-датотека. @ Отворете ја базата на податоци во Microsoft Access за да го креирате проектот Visual Basic. @@ 1 @@@ 1
7807 Не можете да ја конвертирате отворената база на податоци во MDE-датотека со активирање на макро или Visual Basic код. 1
7808 Microsoft Access не може да ја замени постоечката датотека како резултат на конвертирање на базата на податоци Microsoft Access. Мора да изберете ново име на датотека. @@@ 1 @@@ 1
7809 Не можете да преименувате објект | 1 во верзијата клиент / сервер на Microsoft Access. @@@ 1 @@@ 1
7810 Не можете да ја компактирате отворената база на податоци со извршување макро или код на Visual Basic. @ Наместо да користите макро или код, кликнете на јазичето Датотека и потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци. @@ 1 @@@ 0
7811 Microsoft Access го бара Microsoft SQL Server 6.5 или подоцна за проекти за пристап. Треба да ја ажурирате избраната база на податоци SQL на Microsoft SQL Server 6.5 или подоцна. @@@ 1 @@@ 1
7812 Проектите на Microsoft Access можат да бидат поврзани само со Microsoft SQL Server
7815 Microsoft Access не можеше да создаде база на податоци за ADE. @@@ 1 @@@ 1
7816 Microsoft Access го бара овој Microsoft SQL Server 6.5 инсталацијата да се надополни во сервисен пакет 5 со цел успешно поврзување со овој сервер. @@@ 1 @@@ 1
7817 Датотеката со базата на податоци '|' веќе е отворен. Не можете да кодирате во отворена датотека. @@@ 1 @@@ 1
7819 Избравте датотека за образец за база на податоци што не е поддржана во тековната верзија на Microsoft Access. @ За да креирате база на податоци со помош на Волшебникот за бази на податоци, кликнете на јазичето Бази на податоци во Новиот дијалог прозорец и потоа кликнете двапати на иконата на базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
7821 Променливата на околината TEMP не е дефинирана. Microsoft Access не може да го најде темпотоrary директориум за датотеки. @@@ 1 @@@ 1
7822 Microsoft Access не може да го иницијализира објектот за пренос. Осигурете се дека имате Microsoft SQL Server или Мајкрософт SQL Server Десктоп мотор инсталиран на локалната машина. @@@ 1 @@@ 1
7823 Името на изворот или базата на податоци за дестинација недостасува. Операцијата за пренос не може да продолжи. @@@ 1 @@@ 1
7824 Името на изворот или серверот за дестинација недостасува. Операцијата за пренос не може да продолжи. @@@ 1 @@@ 1
7825 Microsoft Access не може да го најде серверот '| 1'. @@@ 1 @@@ 1
7826 Типот на објектот на базата на податоци не е поддржан од операцијата за пренос на Microsoft Access. @@@ 1 @@@ 1
7827 Тековната база на податоци „| 1“ има | 2 активни врски. „Мајкрософт пристап“ мора да ги исклучи сите апликации пред да ја копирате датотеката со базата на податоци. Што сакате да им направите на сите активни врски? & Исклучи? Откажи @@@ 35 @@@
7828 Објектот '| 1' не е валиден Microsoft SQL Server објект на база на податоци. Microsoft Access не може да го пренесе овој објект. @@@ 1 @@@ 1
7829 Скриптата SQL што се користи за создавање објекти на базата на податоци е оштетена. Microsoft Access не може да ги креира новите објекти. @@@ 1 @@@ 1
7830 Скриптата SQL што се користи за создавање на објектот на базата на податоци '| 1' е оштетена. Microsoft Access не може да го создаде новиот објект. @@@ 1 @@@ 1
7831 Microsoft Access не може да ја креира датотеката '| 1'. @@@ 1 @@@ 1
7832 Тековната база на податоци "|" е реплицирана и не може да се копира додека не ја оневозможите репликацијата. Користете го Microsoft SQL Server Enterprise Manager за отстранување публикации и претплати пред да ја копирате датотеката со базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7833 Тековната база на податоци "|" има повеќе од една датотека со податоци и не може да се копира. @@@ 1 @@@ 1
7834 Волшебникот за бази на податоци на трансфери не обезбеди доволно информации за извршување на операцијата за пренос. @@@ 1 @@@ 1
7835 Microsoft Access не може да ја копира датотеката со базата на податоци затоа што еден или повеќе објекти се отворени. Дали сакате да ги затворите сите објекти? @@@ 1 @@@ 1
7836 Microsoft Access не може да ја копира датотеката со базата на податоци затоа што еден или повеќе објекти се отворени. Затворете ги сите објекти и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
7837 Невалиден аргумент со скрипта. @@@ 1 @@@ 1
7838 Имаше грешки за време на операцијата за пренос на базата на податоци. Отворете ја датотеката за евиденција за пренесување за детали. @@@ 1 @@@ 1
7839 Се појавија грешки при операцијата за пренос на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7840 Операцијата за пренос на базата на податоци не успеа. База на дестинации '|' е создаден и е во непозната состојба. Што би сакале да направите со базата на податоци за дестинации? & задржи? & Избриши @@@ 35 @@@
7841 Датотеката за дестинација '|' веќе постои. Поставете го Знамето за пребришување на ТОЧНО ако сакате да ја замените постојната датотека. @@@ 1 @@@ 1
7842 Оваа операција со базата на податоци е достапна само кога имате верзија на Microsoft SQL Server поддржан од Microsoft Access инсталиран на вашиот локален компјутер. Погледнете ја веб-страницата за ажурирање на Microsoft Office за најновите информации и преземања. @@@ 1 @@@ 1
7843 Може да копирате само база на податоци што е на вашиот локален компјутер. За да направите копија од базата на податоци на оддалечен компјутер, кликнете на табулаторот Датотека, посочете на Задачи на серверот и потоа кликнете на Трансфер на базата на податоци.
7844 Microsoft Access не може да ја копира датотеката со базата на податоци затоа што има активни врски со тековната база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7845 | @@@ 1 @@@ 1
7846 Microsoft Access не може да ја компактира и поправи тековната база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7847 | 1 ′ веќе постои. Microsoft Access мора да создаде резервна копија од вашата датотека пред да ја извршите операцијата за поправка. Внесете име за резервната датотека. @@@ 1 @@@ 1
7848 Операцијата за трансфер е откажана. База на дестинации '|' е создаден и е во непозната состојба. Што би сакале да направите со базата на податоци за дестинации? & задржи? & Избриши @@@ 35 @@@
7849 Операцијата за поправка е откажана бидејќи Microsoft Access не можеше да создаде резервна копија на датотеката. Можеби немате соодветни дозволи или доволно простор на дискот за да креирате резервна датотека. За рачно да ја поправите датотеката, кликнете на табулаторот Датотека, посочете кон Управување, а потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7850 Волшебникот што го побаравте не е инсталиран или е во лоша состојба. Ве молиме, инсталирајте го или инсталирајте го волшебникот. Доколку немате дозвола да го направите ова на вашиот компјутер, контактирајте го претставникот на службата за помош. @@@ 1 @ 1 @ 153723 @ 1
7851 Име на лентата со алатки '|' внесете веќе постои. @ Внесете единствено име за оваа лента со алатки. @@ 1 @@@ 1
7852 Името на лентата со алатки „| 1“ што го внесовте не ги следи правилата за именување на објектот на „Мајкрософт пристап“. @ За повеќе информации во врска со именување објекти, кликнете Помош. @@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
7853 Стандардната ширина на колоната мора да биде најмалку 0.1 инч. @@@ 1 @@@ 1
7854 Не можете да извезувате предмети на базата на податоци (освен табели) од тековната верзија на Microsoft Access во претходните верзии на Microsoft Access. @@@ 1 @@@ 1
7855 Мора да имате отворена база на податоци за да креирате сопствени ленти со алатки, а базата на податоци не може да се чита само за читање. @@@ 1 @@@ 1
7856 '|' не може да се увезува, извезува или копира во проектните датотеки Access. @@@ 1 @@@ 1
7858 Поставката Ширина на јазичето во полето за дијалог Опции (мени Алатки) за прозорецот Модул или дебагирање мора да биде од 1 до 32. @@@ 1 @@@ 1
7859 Microsoft Access не може даtart затоа што нема дозвола за тоа на оваа машина.
7860 Профилот '|' што наведовте на командната линија не постои во регистарот на Windows. @@@ 1 @@@ 1
7861 '|' не може да се увезува, извезува или копира во датотеките со бази на податоци на Access. @@@ 1 @@@ 1
7862 Microsoft Access не може да го најде волшебникот. Овој волшебник не е инсталиран или има неправилна поставка во регистарот на Windows или овој волшебник е оневозможен. @ За повторно вклучување на овој волшебник, кликнете на табулаторот Датотека и кликнете на Опции за пристап. Кликнете на додатоци, а потоа во списокот Управување, кликнете Оневозможени ставки и потоа кликнете Оди. Повторно извршете ја програмата Microsoft Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на волшебниците. Ако волшебникот што недостасува не е волшебник на Microsoft Access, повторно инсталирајте го со Менаџерот за додатоци. @@ 1 @@@ 3
7865 Веќе постои постоечка база на податоци со името што го внесовте. Дајте a единствено име на новата база на податоци.
7866 Microsoft Access не може да ја отвори базата на податоци затоа што ја нема, или ја отвори исклучиво друг корисник, или не е датотека ADP.
7867 Веќе ја имате отворена базата на податоци.
7868 Не можете да користите макро акција SetMenuItem на зададено мени. @ SetMenuItem е само за прилагодени менија. @@ 1 @@@ 1
7869 Акцијата SetMenuItem нема доволно информации за да се спроведе. @ Аргументот е неважечки или нема доволно аргументи. @@ 1 @@@ 1
7870 Microsoft Access не може да ја пронајде базата на податоци'|1.'@Проверете го името на базата на податоци (и патеката, доколку е одредена) за да бидете сигурни дека сте ја внеле правилно. @@ 1 @@@ 1
7871 Името на табелата што го внесовте не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Access. @ За повеќе информации во врска со именување објекти, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
7872 Овој сет на записи не може да се ажурира.
7873 '|' не може да се увезува, извезува или копира во друга база на податоци или проектна датотека. @@@ 1 @@@ 1
7874 Microsoft Access не може да го најде објектот '| 1'. @ * Вие погрешно го напишавте името на објектот. Проверете дали недостасуваат подвлечки (_) или друга интерпункција и проверете дали не сте влегле во водечките места.
* Се обидовте да отворите поврзана табела, но датотеката што ја содржи табелата не е на патеката што ја наведовте. Користете го Поврзаниот менаџер на табели за да ја ажурирате врската и да ја посочите точната патека. @@ 1 @@@ 1
7875 Табелата '| 1' веќе постои. @ Создадовте или преименувавте во табела, а потоа се обидовте да ја зачувате. Пред Microsoft Access да ја зачува табелата, друг корисник создаде или преименуваше со исто име. @@ 1 @@@ 1
7876 Нема доволно темпоrary простор на дискот за да ја завршите операцијата. @ Слободен простор на дискот, и потоа обидете се повторно со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на темпотоrary простор на дискот, пребарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „простор на дискот, ослободувајќи“.
За информации за компактирање база на податоци за да се ослободи простор на дискот, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9009 @ 3
7877 Microsoft Access не може да сортира на Мемо, ОЛЕ Објект или Хиперврска „| 1“. @ Клаузата НАРАЧКА СО изјава за SQL не може да вклучува полиња за Мемо, ОЛЕ Објект или Хиперврска. @@ 1 @@@ 1
7878 Податоците се променети. @ Друг корисник го уреди овој запис и ги зачува промените пред да се обидете да ги зачувате вашите промени. @ Повторно уредување на записот. @ 1 @@@ 1
7879 Невалидна ИДА е предадена на ракување со грешки во „Мајкрософт пристап“. @ Ве молиме, пријавете ја оваа грешка и чекорите што ја предизвикаа. @@ 1 @@@ 1
7880 Вредноста што ја внесовте е погрешен тип на податок за ова поле. @ Внесете цел број. @@ 1 @@@ 1
7881 Волшебникот за макро конверзија не може да биде started. @ Овој волшебник можеби не е инсталиран или овој волшебник е оневозможен. @ За повторно вклучување на овој волшебник, кликнете на јазичето Датотека и потоа кликнете на Опции за пристап. Кликнете на додатоци, а потоа во списокот Управување, кликнете Оневозможени ставки и потоа кликнете Оди. Повторно извршете го Microsoft Access или програмата Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на овој волшебник. Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Access.
За повеќе информации за резервна копија на датотеки, побарајте „резервна копија на датотеки“ во Помош за Microsoft Windows. @ 1 @@@ 2
7882 Не можете да конвертирате, овозможите или кодирате датотека за Проект за пристап. @@@ 1 @@@ 1
7883 Не можете да го поставите својството MenuBar освен ако не е отворена базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7884 Не можете да извезувате објект во себе. @ Изберете друга база на податоци за извоз во или дајте му ново име на објектот. @@ 1 @@@ 1
7886 „Мајкрософт пристап“ не може да го пронајде lib-от за динамички врскиrary (DLL) Mso. @ Повторно извршете ја програмата Microsoft Access или Microsoft Office Setup. @@ 1 @@@ 3
7887 Уникатен идентификатор на запис не може да се состои од повеќе од 10 полиња. @@@ 1 @@@ 1
7888 Стандардната големина на фонтот мора да ја поставите на број од | 1 до | 2. @ За повеќе информации за имотот FontSize, кликнете Помош. @@ 2 @ 2 @ 5477 @ 1
7889 Датотеката '|' не постои. @@@ 1 @@@ 1
7890 Датотеката '|' не содржи никакви податоци. @ Не можете да увезувате, или да водите до, празна табеларна пресметка. @@ 1 @@@ 1
7892 Настана грешка при зачувување на опциите на модулот. @ Можеби го извршувате Visual Basic во режим на прекин. @ Ресетирајте го кодот што работи пред да ги промените опциите на модулот.
7893 Не можете да увезувате предмети во базата на податоци креирана во претходната верзија на Microsoft Access. @ За да ја претворите базата на податоци во тековната верзија на Microsoft Access, кликнете на табулаторот File, и потоа кликнете Convert @@ 1 @ 1 @ 9029 @ 0
7895 Microsoft Access не можеше да создаде прозорец. @ Системот е надвор од ресурси или меморија. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 3
7896 Грешка '|' во правилото за валидација. @@@ 2 @ 1 @ 687 @ 1
7897 Грешка '|' во зададена вредност. @@@ 2 @ 1 @ 2264 @ 1
7898 Извршувањето на оваа апликација престана поради грешка во времето на траење. @ Апликацијата не може да продолжи и ќе биде затворена. @@ 1 @@@ 3
7899 Microsoft Access не може да биде started. @ Microsoft Access не можеше да го иницијализира регистарот на Windows. @ Rerun Microsoft Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на Microsoft Access. @ 1 @@ 185309 @ 3
7900 Microsoft Access не може да ја конвертира базата на податоци затоа што не може да креира табела за грешки. @@@ 1 @@@ 1
7901 Microsoft Access не може да ја конвертира базата на податоци затоа што не може да пишува во табелата за грешки. @@@ 1 @@@ 1
7902 Се појавија грешки при конвертирање | 1 правила за валидација и стандардни вредности. @ Погледнете ја табелата за грешки „| 2“ за список на грешки. @@ 1 @@@ 1
7903 Microsoft Access не може да го вметне ова поле. @ Во табелата има премногу полиња. Границата е 255. @@ 1 @@@ 1
7904 Настана грешка во „Градител на поле“. @ Вие го заменивте или изменивте стандардниот „Градител на поле“ и „Мајкрософт пристап“ не може да ја изврши новата верзија Инсталирајте го Microsoft Access за да ја поправите грешката. @@ 1 @@ 185309 @ 1
7905 Microsoft Access не може да ги менува овие типови на податоци на теренот. @ Некои податоци во оваа табела го кршат правилото за валидација на записот. @ Пред да се променат типовите податоци, отстранете го правилото за валидација на записот или исправете ги податоците. @ 1 @@@ 1
7906 Microsoft Access не може да го активира Волшебникот за пребарување, или овој волшебник е оневозможен. @ Повторно извршете ја програмата Microsoft Access или програмата Microsoft Office Setup, кликнете на Додај / отстрани и изберете го полето за избор на Волшебници. За повторно вклучување на овој волшебник, кликнете на табулаторот Датотека и потоа кликнете на Опции за пристап. Кликнете на додатоци, а потоа во списокот Управување, кликнете Оневозможени ставки и потоа кликнете Оди. @@ 1 @@@ 1
7907 Немате дозвола да го менувате дизајнот на оваа табела. @ За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
7908 Не можете да ја измените оваа табела сега затоа што ја користи некој друг. @@@ 1 @@@ 1
7909 Microsoft Access не може да додаде друга колона на оваа табела. @ Може да имате најмногу 255 колони во вашата табела. @@ 1 @@@ 1
7910 Microsoft Access не може да ја избрише оваа колона. @ Табелите мора да имаат најмалку една колона. @@ 1 @@@ 1
7911 Microsoft Access не може да го избрише овој индекс. @ Оваа табела учествува во една или повеќе односи. @ Прво избришете ги нејзините односи во прозорецот за врски. @ 1 @@@ 1
7912 Откако ќе ја зачувате промената во типот на податоците на оваа колона, нема да можете да се вратите на претходниот тип на податоци. @ Дали сте сигурни дека сакате да го промените типот на податок? @@ 20 @@@ 2
7913 Не можете да менувате поле со автоматско броење со рандом-проценка во поле со автоматско броење. @ Вредностите на полињата за автоматско броење со рандом-вредност не се континуирани. @@ 1 @@@ 1
7914 Не можете да ги претворите вредностите на ReplicationID во други типови на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7915 Не можете да го избришете полето '|'; тоа е поле за систем за репликација. @ Користете барање за составување табела за да креирате нова табела која ги содржи сите полиња во табелата, освен системските полиња. За информации во врска со пребарувањата за табели, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9993 @ 1
7916 Microsoft Access не може да starВолшебникот за пребарување. @ Волшебникот за пребарување не се однесува на полињата од овој тип на податоци. @@ 1 @@@ 1
7917 '|' не може да се создаде бидејќи проектот е исклучен. @ За да го поврзете проектот со база на податоци, кликнете на Поврзување под Задачи на серверот од менито Датотека.
7919 Стандардниот тип на податок што го избравте не е поддржан во сите верзии на Microsoft SQL Server. @ Ако серверот не го поддржува типот на податок што го избравте, типот на податоци за varchar ќе се користи на негово место.
7920 „|“ колоната за пребарување е променета за да се зачуваат повеќе вредности. Не можете да ја смените оваа поставка. @@@ 1 @@@ 1
7921 Го сменивте '|' колона за пребарување за зачувување на повеќе вредности. Вие нема да можете да ја вратите оваа промена откако ќе ја зачувате табелата. @ Дали сакате да ја промените „|“ да зачувате повеќе вредности? @@ 19 @@@ 2
7922 Го сменивте '|' колоната за пребарување да се прикаже со полето за текст. Откако ќе ја зачувате табелата, оваа промена ќе ја направи колоната само за читање и ќе ги изгуби својствата на пребарување. @ Дали сакате да ја промените „|“ да се прикаже со полето за текст? @@ 19 @@@ 2
7923 Типот на податоците на полето '| 1' е | 2. Овој тип на податок не може да се смени откако полето е зачувано.
7924 Не можете да поставите '| 1' на типот на податок | 2. @ Наместо тоа, можете да додадете ново поле. @@ 1 @@@ 1
7925 Табелата или барањето што го извезувате содржи повеќе од една колона прилог. Фондацијата Microsoft SharePoint поддржува само една колона со прилози. Отстранете ги сите, освен една колона прилог, и потоа обидете се повторно со извозот на табелата или барањето.
7926 Не можете да ја промените колоната '|' зачувување на повеќе вредности; тоа е дел од врска со повеќе колони. @ Ако сакате да ја промените колоната за да зачувате повеќе вредности, прво избришете ја врската во прозорецот за врски. @@ 1 @@@ 1
7927 Не можете да ја промените колоната '|' зачувување на повеќе вредности; тоа е дел од спроведена врска. @ Ако сакате да ја смените колоната за да зачувате повеќе вредности, прво избришете ја врската во прозорецот за врски. @@ 1 @@@ 1
7928 Пресметаното поле не може да се креира. @ Проверете дека изразот „| 1“ вклучува полиња што постојат во тековната табела. @@ 1 @@@ 1
7929 Во оваа табела има пресметани колони кои зависат од колоната „| 1“. @ Промената или бришењето на оваа колона може да предизвика грешки во една или повеќе од зависните пресметани колони. @ Дали сакате да продолжите? @ 19 @@@ 2
7930 '|' не може да се отстрани од дефиницијата на списокот.
7931 Тип на податоци на '|' не може да се менува.
7932 Фондацијата Microsoft SharePoint не ја поддржува оваа промена на типот на податоци.
7933 Грешка спречува промена на полето во типот на податок '|'.
7934 Интернетот не поддржува повеќе колони со прилози.
7935 Настана грешка при обидот да се зачува формулата за пресметаната колона. @ Можеби има грешка во формулата или можеби е користен недозволен тип на поле. Полињата за меморија, полињата за хиперврска и полињата со табела или пребарување не можат да се користат при пресметка. @@ 1 @@@ 1
7951 Внесовте израз што има невалидна референца за својството RecordsetClone. @ На пример, можеби сте го користеле својството RecordsetClone со форма или извештај што не е заснован на табела или прашање. @@ 1 @ 1 @ 7393 @ 1
7952 Направивте нелегален повик за функција. @ Проверете ја синтаксата на функцијата што се обидувате да ја користите. @@ 1 @@@ 1
7953 Вредноста што ја внесовте не одговара на потребниот тип. @ * Променливата, својството или објектот можеби не се од точен тип.
* Можеби сте користеле конструкција If TypeOf со нешто друго освен контролна. @@ 1 @@@ 1
7954 Изразот што го внесовте бара контролата да биде во активниот прозорец. @ Пробајте едно од следново:
* Отворете или изберете формулар или извештај што ја содржи контролата.
* Создадете нова контрола во активниот прозорец и обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
7955 Нема тековен контекст објект со код. @@@ 1 @@@ 1
7956 Синтаксата на подпрашањето во овој израз е неточна. @ Проверете ја синтаксата на подпрашањето и приложете ја подпрашањето во заграда. @@ 2 @ 1 @ 9989 @ 1
7957 Синтаксата LIKE во изразот не е валидна.
7958 Изразот содржи лошо формирана GUID константа.
7959 Изразот содржи двосмислено име. Потврдете дека секое име во изразот се однесува на единствен објект.
7960 Настана грешка при составувањето на оваа функција. @ Модулот Visual Basic содржи синтакса грешка. @ Проверете го кодот, а потоа повторно составете го. @ 1 @@@ 1
7961 Microsoft Access не може да го најде модулот „| 1“ наведен во макро израз или код на Visual Basic. @ Модулот за кој се повикавте може да биде затворен или да не постои во оваа база на податоци или името да биде погрешно напишано. @@ 1
7962 Индексот број што го користевте за да се однесувате на модулот е невалиден. @ Користете го својството Брои за броење на отворените модули и проверете дали бројот на модулот не е поголем од бројот на отворени модули минус 1. @@ 1 @@@ 1
7963 Microsoft Access не може да ја извршува функцијата макро или повратен повик „| 1“. @ Проверете дали макроата или функцијата постојат и ги земаат точните параметри. @@ 1 @@@ 1
7964 Внесовте израз што има невалидна референца за својството Recordset. @ Може да користите само динасет или пакет записи за слика за да го поставите овој имот.
7965 Објектот што го внесовте не е валидна својство на Recordset. @ На пример, можеби сте користеле комплет за снимање само напред или сте се обиделе да го поставите на нула.
7966 Бројот на условот на формат што го наведовте е поголем од бројот на условите на форматот. @@@ 1
7967 Недостасува потребната минимална или максимална вредност. @@@ 1 @@@ 1
7968 Условот на формат Типот што го наведовте е невалиден. @ Валидните вредности за својството Тип се 0 до 2 за првиот услов и 0 до 1 за сите други услови на формат. @@ 1 @@@ 1
7969 Условот на формат Операторот што го наведовте е невалиден. @ Валидните вредности за својството на операторот се од 0 до 7. @@ 1 @@@ 1
7971 Microsoft Access не може да ја следи хиперврската за „| 1“. @ Ве молиме, проверете ја дестинацијата. @@ 1 @@@ 1
7972 Microsoft Access наиде на грешка при обидот да се прикаже дијалогот за хиперврска. @@@ 1 @@@ 1
7974 Microsoft Access не успеа да вметне хиперврска на моменталната локација. @@@ 1 @@@ 1
7975 Избравте невалиден тип на контрола за употреба со хиперврски. @ Може да користите хиперврски само со етикети, слики, командни копчиња или врзани текстуални полиња. @@ 1 @@@ 1
7976 Нема зачувана хиперврска во оваа контрола. @@@ 1 @@@ 1
7977 Microsoft Access не може да ги залепи податоците на таблата со исечоци како хиперврска. @@@ 1 @@@ 1
7978 Microsoft Access не може да ја додаде тековната хиперврска во папката за омилени. @@@ 1 @@@ 1
7979 Не можете да го користите градителот на имотот за хиперврска со избрани повеќе од една контрола. @@@ 1 @@@ 1
7980 Својството HyperlinkAddress или HyperlinkSubAddress е само за читање за оваа хиперврска. @@@ 1 @@@ 1
7981 Вредностите за „Име на датотека или веб-страница“ и / или „Текст за приказ“ се предолги. @ Вредностите ќе бидат скратени. За да ги задржите вашите оригинални вредности, кликнете Откажи во дијалогот Уреди хиперврска. @@ 1 @@@ 1
7983 Microsoft Access не може да ја следи хиперврската. @@@ 1 @@@ 1
7990 Внесовте неважечко име на проектот. @ Можеби сте го избришале стандардното име на проектот и сте заборавиле да наведете ново. @@ 1 @@@ 3
7991 Додатокот за контрола на изворниот код на Microsoft Access не е достапен; овој објект ќе се отвори само за читање. @@@ 1 @@@ 3
7992 Додатокот за контрола на изворниот код на Microsoft Access не може да биде starтед. @@@ 1 @@@ 3
7993 Објектот | моментално е проверено и затоа е само за читање. @ За да го модифицирате објектот, прво затворете го, а потоа проверете го и повторно отворете го. @@ 1 @@@ 1
7994 Имаше проблем при комуникација со додатокот за контрола на изворниот код. @@@ 1 @@@ 3
7995 Менијата на вашата форма или извештај што се засноваат на макроа на Microsoft Access нема да бидат видливи додека е отворено полето за дијалог Прилагоди. @ За да ја имате целата моќ на прилагодување на менито или лентата со алатки, претворете ги менијата засновани на макро во менија или ленти со алатки. Со избрано макро во Панелот за навигација, посочете Макро на менито Алатки и креирајте мени, лента со алатки или мени за кратенки од таа макро. @@ 1 @@@ 1
7996 Microsoft Access не може да ги создаде податоците и погрешно. објекти затоа што поврзаната табела '| 1' не можеше да се најде. @ За да креирате податоци и разни објекти, користете го Поврзаниот менаџер на табелата (на јазичето Алатки за бази на податоци, во групата Алатки за бази на податоци) за да ја ажурирате врската до изворната табела или датотека или избришете ја врската од вашата тековна база на податоци. @@ 1 @@@ 1
7997 Не можете да го зачувате стандардниот модул '|' преку моден модул со исто име. @ Зачувајте го стандардниот модул на друго име, или избришете го прво модниот модул. @@ 1 @@@ 1
7998 Не можете да го зачувате модулот за класа '|' преку стандарден модул со исто име. @ Зачувајте го модниот модул на друго име или избришете го стандардниот модул прво. @@ 1 @@@ 1
7999 Microsoft Access не може да ја избрише оваа врска затоа што немате податоци и погрешно. Објектите се проверија. @ Проверете ги податоците и погрешно. Предмети и потоа избришете ја врската. @@ 1 @@@ 1
8000 Името што го внесовте веќе постои за друг објект од ист тип во оваа база на податоци. @ Дали сакате да ги замените постојните |? @@ 20 @@@ 2
8001 '|' е променета од последниот пат кога сте ја отвориле, или од друг корисник или затоа што друга инстанца е отворена на вашата машина. @ Дали сакате да ги замените промените што ги направивте вие ​​или друг корисник? @ * За да ја зачувате вашатаost неодамнешните промени и отфрлете ги промените на другиот корисник или вашите претходни промени, кликнете Да.
* За да ја зачувате оваа верзија на објектот со друго име, кликнете Бр. @ 19 @@@ 2
8003 Мора да ги зачувате | пред да можете да креирате нов објект врз основа на него. @ Дали сакате да го зачувате | и да креирате нов објект? @@ 13 @@@ 2
8004 Изгледот на „|“ е променет од последниот пат кога сте го отвориле, или од друг корисник или затоа што друга инстанца е отворена на вашата машина. @ Дали сакате да ги замените промените што ги направивте вие ​​или друг корисник? @ *ost неодамнешните промени и отфрлете ги промените на другиот корисник или вашите претходни промени, кликнете Да.
* За да ја откажете зачувувањето на оваа верзија на објектот, кликнете Бр. @ 19 @@@ 2
8006 Името што го внесовте веќе постои за друг објект од ист тип во оваа база на податоци. @ Дали сакате да ја замените постојната |? Нема да можете да ја вратите оваа операција. @@ 20 @@@ 2
8007 Не можете да влезете во Ексклузивен режим сега затоа што оваа база на податоци е отворена од други корисници или немате дозволи да отворате исклучиво. @@@ 1 @@@ 1
8008 Зачуваната постапка е извршена успешно, но не ги врати записите.
8050 Дали сакате да заштедите промени во дизајнот на |? @@@ 13 @@@ 2
8052 Дали сакате да го избришете | 1 и да ја испразните таблата со исечоци? @ Се обидовте да избришете објект со база на податоци што е моментално на таблата со исечоци на Microsoft Access. Ако го избришете од вашата база на податоци, нема да можете да ја залепите подоцна. @@ 20 @@@ 2
8053 Дали сакате да го избришете |? Бришењето на овој објект ќе го отстрани од сите групи. @ За повеќе информации за тоа како да спречите прикажување на оваа порака секогаш кога ќе избришете објект, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
8054 Ова дејство ќе предизвика Microsoft Access да ја испразни клипбордот. Дали сакате да продолжите? @@@ 19 @@@ 2
8055 „Мајкрософт пристап“ не може да го смени работниот директориум во „| 1. “. Потврдете дека погонот е валиден, а патеката е со должина од 260 карактери или помалку. @@ 1 @@@ 1
8057 |
8058 Дали сакате да ги зачувате промените во изгледот на |? @@@ 13 @@@ 2
8059 Дали сакате да ја отстраните врската до | 1? @ Ако ја избришете врската, ќе ги избришете само информациите што ги користи Microsoft Access за да ја отвори табелата, а не самата табела. @@ 19 @@@ 2
8060 Лентата со алатки '| 1' е делумно нечитливо. @ Microsoft Access не може да ги прикаже сите копчиња на лентата со алатки. Наведената лента со алатки може да биде во различен формат од лентите со алатки во тековната верзија на Microsoft Access. @ Кликнете ОК за да го затворите полето за дијалог, а потоа додадете ги копчињата што недостасуваат од лентата со алатки. Microsoft Access потоа ќе ја ажурира лентата со алатки до најновиот формат. @ 1 @ 1 @ 10064 @ 1
8061 Дали сте сигурни дека сакате да ги вратите стандардните поставки во вградената лента со алатки или лентата со мени | 1? @ Ако претходно сте прилагодиле, преместиле, ја смениле видливоста или на друг начин ја смениле лентата со алатки или лентата со мени или кое било од менијата каскада од тоа, Microsoft Access ги отстранува вашите промени, ги враќа оригиналните копчиња во нивната оригинална цел и ја покажува или крие лентата со алатки заснована на оригиналната поставка. За да ја вратите вградената лента со алатки или лентата со мени во првобитната состојба, кликнете Да. @@ 19 @@@ 2
8063 Изворната апликација не реагира. Дали сакате да продолжите да чекате? @ Каналот DDE е воспоставен, но размената на податоци не е завршена во износот на времето одредено во поставката за истекување на OLE / DDE во опциите за пристап дијалог (кликнете на табулаторот Датотека и потоа кликнете на пристап Опции). @ * За да продолжите да чекате да се заврши размената на податоци, кликнете Да.
*? За да ја откажете размената на податоци и обидете се повторно подоцна, кликнете бр. @ 20 @@@ 1
8064 Оваа поврзана табела има индекси кои користат неподдржан редослед на сортирање. @ Ако ја измените оваа табела, моторот за база на податоци на „Мајкрософт пристап“ не може правилно да ги одржува индексите на табелата. Како резултат, вашите податоци може да се појават во погрешен редослед, а функциите што ги користат индексите на табелата може да имаат неочекувани резултати. @ Пробајте едно од следново:
* Откажете ја оваа операција. Користете ја апликацијата во која е креирана табелата за повторно создавање на индекси, осигурувајќи се да наведете ASCII или меѓународен редослед за сортирање. Потоа обидете се повторно да ги поврзете табелите.
* Користете ја оваа табела само за читање. @ 1 @ 1 @ 9057 @ 1
8065 Не можете да ја избришете табелата '| 1' додека не бидат избришани нејзините односи со другите табели. @ Дали сакате Microsoft Access да ги избрише врските сега? @@ 19 @@@ 2
8067 Дали сакате трајно да го избришете |? @ Ако кликнете Да, нема да можете да го вратите бришењето. @@ 19 @@@ 2
8069 Microsoft Access не може да ја креира прилагодената лента со алатки '| 1.' @@@ 1 @@@ 3
8071 Дали сакате да ја отстраните збиената база на податоци од Контролата на изворниот код? @@@ 19 @@@ 2
8072 Microsoft Access мора да го затвори | 1 за да ја заврши оваа операција. @ Дали сакате Microsoft Access да го затвори сега? @@ 19 @@@ 1
8073 Немате одјавено | 1. @ Microsoft Access не може да провери објект додека е отворен и не можете да направите промени во дизајнот додека не го проверите. @ Ако сакате да направите промени во дизајнот на овој објект , прво затворете го, проверете го, а потоа повторно отворете го. @ 1 @@@ 1
8074 Microsoft Access мора да го зачува | 1 за да ја заврши оваа операција. @ Дали сакате Microsoft Access да го зачува сега? @@ 19 @@@ 1
8075 Немате податоци и погрешно. Предметите се проверија. Не можете да креирате нова табела или да зачувате промени на страницата за пристап до податоци. @@@ 1 @@@ 1
8076 За увоз на табели, врски, менија, ленти со алатки, спецификации за увоз / извоз или страници за пристап до податоци, мора да ги имате податоците и погрешно. Предметите се проверија. @@@ 1 @@@ 2
8077 Дали сте сигурни дека сакате да ги намалите |? @@@ 19 @@@ 2
8078 Овој објект ќе се отстрани од вашата локална база на податоци, но не и од контролата на изворниот код. @ Следниот пат кога ќе ја добиете оваа база на податоци од контролата на изворниот код, објектот ќе се појави повторно. Дали сте сигурни дека сакате да го избришете локалниот објект? @@ 20 @@@ 2
8079 Microsoft Access не беше во можност да додаде упатување на типот library за оваа контрола затоа што Data and Misc. Предметите не се одјавени. @ Проверете ги податоците и погрешно. Предмети и додадете упатување на library '| 1'. @@ 1 @@@ 1
8080 Настана грешка при обидот за создавање на поврзаната табела '|'. @ Проверете дали сте достапни изворната табела или датотека, а потоа обидете се повторно со операцијата за податоци и погрешни. Предмети. @@ 1 @@@ 1
8081 Го поставивте својството Тип на | 1 во скокачки прозорец, што ја менува лентата со алатки во менито за кратенки. @ Менито за кратенки исчезнува бидејќи Microsoft Access додава | 2 во лентата со алатки за мени за кратенки. За да го завршите менито за кратенки, затворете го листот Карактеристики на лентата со алатки, прикажете ја лентата со алатки за мени за кратенки, кликнете на категоријата Прилагодено и потоа додадете ги посакуваните команди. @@ 1 @@@ 1
8082 Microsoft Access мора да ја зачува | 1 во тековната база на податоци за да ја заврши оваа операција. @ Дали сакате Microsoft Access да ја зачува сега? @@ 19 @@@ 2
8086 Настана грешка при обидот да се додаде една или повеќе препораки од проектот за контрола на изворниот код. @ Library можеби не сте регистрирани на вашиот компјутер. Проверете ги препораките за вашиот проект и додајте ги сите препораки што недостасуваат откако ќе ги регистрирате компонентите што недостасуваат за оваа база на податоци. @@ 1 @@@ 1
8087 Враќањето на базата на податоци бара никој да не ја користи базата на податоци. @ Дали сакате да ги затворите сите објекти, да изберете резервна датотека и да ја вратите базата на податоци од резервна копија? @@ 19 @@@ 2
8088 Фрлањето база на податоци не бара никој во моментов да ја користи базата на податоци. @ Дали сакате да ги затворите сите отворени објекти и да ја исфрлите базата на податоци? @@ 19 @@@ 2
8090 Дали сте сигурни дека сакате да ја избришете табелата за конфликти |? @ Нема да можете да ја вратите оваа операција. @@ 19 @@@ 2
8091 Оваа база на податоци е овозможена за објавување. @ Дали сакате да ги избришете постојните публикации и да ја исфрлите базата на податоци? @@ 19 @@@ 2
8092 Пристапот не можеше да го зачува вашиот проект. @ Дали сакате да ја откажете тесната операција?
* За да ја откажете затворената операција, кликнете Да.
* За да затворите без да заштедите, кликнете Бр.
@@ 19 @@@ 2
8096 Microsoft Access не може да го смени работниот директориум во'|1.'@@Ве молиме внесете локација што не е на Интернет. @@ 1 @@@ 1
8097 Низата за поврзување на оваа страница одредува апсолутна патека. Страницата можеби нема да може да се поврзе со податоци преку мрежата. За да се поврзете преку мрежа, изменете ја низата за конекција за да одредите мрежна (UNC) патека. @ & Не го прикажувајте ова предупредување повторно @ 553714119 @@@@ 1
8098 Вашиот компјутер продолжи со работа по режимот на критично суспендирање. Било какви незачувани промени може да биле lost. За да обезбедите правилно работење, затворете ги и повторно отворете ги сите датотеки. Резtarсе препорачува Microsoft Access. @@@ 1 @@@ 1
8100 Извештајот е уште широк повеќе од една страница. @ За да го собере извештајот на една страница, намалете ја ширината на извештајот или зголемете ја ширината на страницата. @ Можете да ја намалите ширината на извештајот со избирање на секоја контрола што е најдалеку надесно, преместувајќи ја на лево и отстранување на дополнителниот простор за извештаи. Можеби ќе треба да го повторите ова повеќе пати.
Можете да ја зголемите ширината на страницата со прилагодување на опциите за поставување страница. @ 1 @@@ 1
8101 Извештајот е уште широк повеќе од една страница. @ За да го собере извештајот на една страница, намалете ја ширината на извештајот или зголемете ја ширината на страницата. @ Може да ја намалите ширината на извештајот со избирање на секоја контрола што е најдалеку лево, преместувајќи ја на десно и отстранување на дополнителниот простор за извештаи. Можеби ќе треба да го повторите ова повеќе пати.
Можете да ја зголемите ширината на страницата со прилагодување на опциите за поставување страница. @ 1 @@@ 1
8103 Дали сакате да ги отфрлите промените што чекаат и да ја избришете врската до списокот |? @ Врската листа што се обидувате да ја избришете има промени што не се зачувани на серверот. Дали сепак сакате да ја избришете поврзаната листа и да ги изгубите овие промени што чекаат? @@ 19 @@@ 2
8104 Името што го наведовте е резервиран збор. Резервираните зборови имаат специфично значење за Microsoft Access или моторот за база на податоци Microsoft Access. @ Ако користите резервиран збор, може да добиете грешка кога се повикувате на ова поле. @@ 5 @ 1 @ 141675 @ 1
8105 Мора да ја затворите и повторно да ја отворите тековната база на податоци за наведената опција да стапи на сила.
8106 Шифрирањето со блок-шифра е некомпатибилно со заклучувањето на нивото на редот. Заклучувањето на нивото на редот ќе се игнорира.
8107 Microsoft Access не може да ја зачува базата на податоци во формат на датотека | 1. @ Наведениот редослед за сортирање на базата на податоци, | 2, не е поддржан за tarдобијте формат на база на податоци. @@ 1 @@@ 1
8108 Мора да ги зачувате промените во табелата пред да отворите макро податоци за настанот. @ Дали сакате да ги зачувате промените во табелата? @@ 19 @@@ 2
8109 Ако избришете |, ќе ги избришете и сите податоци и прегледи што ги користат. @ Не можете да го вратите ова дејство. @ Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете |? @ 19 @@@ 2
8110 Ако избришете |, ќе ги избришете и сите податоци и прегледи што ги користат. @ Не можете да го вратите ова дејство. @ Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете | ?? & Избриши? & Откажи @ 36 @@@ 2
8111 Оневозможувањето на секакво поврзување ќе спречи пристап на надворешни програми или извештаи до апликацијата и може да предизвика кршење на други апликации. @ Дали сте сигурни дека сакате да ја оневозможите целата поврзаност? @@ 19 @@@ 2
8112 Microsoft Access не може да ве поврзе со базата на податоци во моментов. Ова може да биде резултат на недостаток на драјвери или поопшт проблем со контактирање на серверот. Препорачуваме да ја инсталирате SQL Server Возачи за мајчин клиент за 2012 година, ако тие не се веќе инсталирани. @ Дали сакате да отвориме страница каде што можете да ги преземете овие двигатели сега? @@ 19 @@@ 2
8400 Базата на податоци '|' е само за читање. @ Нема да можете да ги зачувате промените направени во дефиниции на податоци или објекти во оваа база на податоци. @@ 3 @ 1 @ 9033 @ 1
8401 Не можете да направите измени во објектите на базата на податоци во базата на податоци „| 1. “. Оваа база на податоци е создадена во претходната верзија на„ Мајкрософт пристап “. @ За да ја претворите оваа база на податоци во тековната верзија на„ Мајкрософт пристап “, кликнете на табулаторот Датотека и потоа кликнете Конвертирај. @ 3 @ 1 @ 9029 @ 0
8402 Датотеката '|' веќе постои. @ Дали сакате да ја замените постојната датотека?
Ако сакате да компактирате или претворите во друго име на датотека, кликнете бр. Внесете го името на новата датотека по опцијата / компактен или / конвертирај во командната линија и извршете ја командата повторно. @@ 20 @@@ 2
8403 Поставката што ја внесовте е невалидна. Редоследот на сортирање на базата на податоци не може да се ажурира.
Поставката што ја внесовте за опцијата за редослед на сортирање Нова база на податоци (Персонализирај категорија) од дијалог прозорецот Опции за пристап (кликнете на табулаторот Датотека и потоа кликнете на Опции за пристап) не е валидна нарачка за сортирање за верзијата на базата на податоци што ја компактирате. @@ 1 @@@ 1
8404 Не можете да ја отворите „| 1“ за ексклузивна употреба затоа што друг корисник ја има базата на податоци или затоа што немате дозволи да отворате исклучиво. @ Microsoft Access ќе ја отвори базата на податоци за споделен пристап. @@ 3 @@@ 1
8405 Оваа база на податоци е креирана со употреба на претходна верзија на Microsoft Access. @ - Можете да ја споделите базата на податоци со корисниците на претходните верзии на Microsoft Access, сепак некои подобрувања ќе бидат недостапни.
- Можете да ја отворите базата на податоци, да прегледувате објекти и да модифицирате записи користејќи го ова издание на Microsoft Access, но промените во дизајнот ќе бидат оневозможени.
- За да направите измени во дизајнот, мора да користите претходна верзија на Microsoft Access која го поддржува стариот формат на базата на податоци или да ја надградите базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
8406 Дали првиот ред на вашите податоци содржи наслови на колоните? @@@ 20 @@@ 1
8409 Microsoft Access направи резервна копија на базата на податоци | 1 на | 2. Белешка: Само резервирани се резерви на само предмети поврзани со серверот. За да направите резервна копија на вашиот проект, кликнете на Back up Project на менито File
8410 Microsoft Access успешно ја врати базата на податоци | 1 од нејзината резервна копија на | 2
8412 Името што го внесовте веќе постои за друга кратенка во оваа група. @ Дали сакате да ја замените постојната кратенка '|?' @@ 20 @@@ 2
8414 Microsoft Access наиде на една или повеќе грешки при конверзијата. За да видите краток преглед на овие грешки, отворете ја табелата „| 1“. @@@ 2 @ 1 @ 553714191 @ 1
8415 HTML-датотеката поврзана со оваа врска е преместена, преименувана или избришана. @ Датотека: '|'? & Ажурирај линк…? Откажи @@ 35 @@@ 2
8416 Преименувањето на оваа функција дефинирана од корисникот ги отстранува сите постоечки дозволи и проширени својства. @ Дали сакате да го завршите дејството за преименување? @@ 20 @@@ 2
8417 Датотеката '|' не може да се отвори бидејќи е заклучена од друг корисник. @ Обидете се повторно кога датотеката е достапна. @@ 3 @@@ 1
8500 Форма со предмет на подформа не може да го постави својството DefaultView на Континуирани форми. @ Се обидовте да додадете подформа на формуларот во погледот на дизајнот.
Microsoft Access ќе го ресетира имотот во Единствен формулар. @@ 1 @@@ 1
8501 Не можете да го измените ова поле затоа што е само за читање. @ Некои полиња, како што е пресметано поле, се читаат само по дизајн. Сепак, секое поле може да се чита само ако неговиот заклучен имот е поставен на Да. @@ 1 @ 1 @ 865 @ 1
8502 Microsoft Access го достигна крајот на записите. @ Дали сакате да продолжите со пребарувањето од почеток? @@ 19 @@@ 2
8503 Microsoft Access го достигна почетокот на записите. @ Дали сакате да продолжите со пребарувањето од крајот? @@ 19 @@@ 2
8504 Microsoft Access заврши со пребарувањето на записите. Предметот за пребарување не беше пронајден. @@@ 1 @@@ 1
8505 Дали сакате да продолжите да пребарувате или заменувате? @@@ 19 @@@ 2
8507 Нема доволно меморија за да се изврши макро што го ажурира активниот филтер. @ Microsoft Access го затвора прозорецот Филтер.
Затворете ги непотребните програми. Потоа обидете се повторно да го отворите прозорецот Филтер.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 3
8508 Microsoft Access не може да ја пронајде'|1.'@Текстуалната низа што ја внесовте во полето Најди што не може да се процени според тековното поле. @ Внесете ја текстуалната низа така што да одговара на типот на податоците на полето. @ 1 @@@ 1
8509 Нема да можете да ја вратите оваа операција за замена. @ Нема доволно слободна меморија за да ја користите командата Врати.
Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
8510 Microsoft Access не може да го зачува тековниот запис. @ Дали сакате да ги вратите промените во записот и да ја продолжите операцијата Вметни? @@ 19 @@@ 2
8511 Записите што Microsoft Access не можеше да ги залепи се вметнати во новата табела наречена'|1.'@Во Панелот за навигација, отворете ја новата табела за да ги видите непастираните записи.
Откако ќе ги поправите проблемите што резултираа со грешки во залепеноста, копирајте ги и залепете ги записите од новата табела. @@ 1 @@@ 1
8512 Ниту едно од имињата на полето што сте ги залепиле на таблата со исечоци не се совпаѓа со имињата на полињата на формуларот. @ Microsoft Access ги третира податоците од првиот ред на таблата со исечоци како имиња на полиња. Ако ги копиравте податоците од друга апликација, првиот ред на податоци можеби го зазеде местото на имињата на полињата.
Дали сакате да ги залепите имињата на полињата по редоследот што го дефиниравте со наредбата Tab Order? @@ 21 @ 1 @ 11022 @ 2
8513 Некои имиња на полиња за податоците што се обидовте да ги залепите не се совпаѓаат со имињата на полињата на формуларот. @ Microsoft Access ги третира податоците во првиот ред на Клипбордот како имиња на полиња. Во овој случај, некои од имињата на полињата не се совпаѓаат со имињата на полињата на формуларот.
Дали сакате да ги залепите само тие податоци чии имиња се совпаѓаат со имињата на полињата на Клипбордот? @@ 19 @ 1 @ 11022 @ 2
8514 Дали сакате да ги потиснете понатамошните пораки за грешки кои ви кажуваат зошто записите не можат да се залепат? @ Ако кликнете Не, ќе се појави порака за секој запис што не може да се залепи.
8515 Копиравте голема количина на податоци на Клипбордот. @ Кога копирате податоци на Клипбордот, се копира само упатувањето на објектот. Ако го затворите изворниот документ, Microsoft Access мора да ги залепи сите податоци од неговиот извор. Во зависност од количината на податоци, ова може да потрае некое време.
Дали сакате да ги зачувате овие податоци на клипбордот? @@ 19 @@@ 2
8516 Избравте повеќе записи отколку што може да се копираат на Клипбордот истовремено. @ Поделете ги записите во две или повеќе групи, а потоа копирајте и залепете по една група истовремено.
Максималниот број на записи што можете да ги залепите истовремено е приближно 65,000. @@ 1 @@@ 1
8517 Дали сакате да ги потиснете понатамошните пораки за грешки кои ви кажуваат зошто записите не можат да се избришат? @ Ако кликнете Не, ќе се појави порака за секој запис што не може да се избрише. @@ 13 @@@ 2
8518 Нема да можете да ја вратите оваа операција за замена. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
8519 Aboutе ги избришете | записи (и). @ Ако кликнете Да, нема да можете да ја вратите оваа операција Бришење.
Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете овие записи? @@ 19 @@@ 2
8520 Aboutе залепите | запис (и). @ Дали сте сигурни дека сакате да ги залепите овие записи? @@ 19 @@@ 2
8521 Оваа операција „Бришење“ нема да можете да ја вратите. @ Командата Врати нема да биде достапна затоа што оваа операција е преголема или нема доволно слободна меморија.
Дали сакате да ги избришете овие ставки? @@ 19 @@@ 2
8522 Сите тајмери ​​се користат. @ Поставете го својството TimerInterval на нула за да можете да starдруг тајмер. @@ 2 @ 1 @ 6342 @ 1
8523 Дали сакате да ги избришете информациите за сопствената палета од овој формулар или да пријавите и да се вратите на стандардната палета? @@@ 20 @@@ 2
8524 Дали сакате да ја отстраните оваа слика од оваа контрола? @@@ 20 @@@ 2
8525 Далечинските податоци не се достапни. @ Се обидовте да отворите формулар или извештај што вклучува функција DDE или DDESend во пресметаната контрола што специфицира апликација за сервер OLE.
Дали сакате да сtarапликацијата |? @@ 19 @@@ 2
8526 „Мајкрософт пристап“ наиде на проблем при обидот да ги смени прегледите и мора да го затвори овој прозорец. @@@ 1 @@@ 1
8527 Дали сакате да го избришете групниот дел за објектот на базата на податоци '|' и неговата содржина? @ Заглавието или подножјето на групата што сакате да ги избришете содржи контроли што ќе бидат избришани заедно со делот. @@ 20 @@@ 2
8528 Бришењето на овие делови ќе ги избрише и сите контроли во нив. Вие нема да можете да го вратите ова дејство. @ Дали сакате сепак да ги избришете овие делови? @@ 20 @@@ 2
8529 Нивото на групирање што се обидувате да го избришете има дел од заглавието на групата или подножјето на групата. Делот содржи контроли што исто така ќе бидат избришани. @ Дали сакате да продолжите? @@ 20 @@@ 2
8530 Односите што специфицираат каскадни бришења се пред да предизвикаат | запис (и) во оваа табела, заедно со сродни записи во сродни табели, да се избришат. @ Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете овие записи? @@ 21 @ 1 @ 9096 @ 2
8531 Ширината на делот е поголема од ширината на страницата и нема додатоци во дополнителниот простор, така што некои страници може да бидат празни. @ На пример, ширината на извештајот може да биде поголема од ширината на страницата. @@ 3 @@@ 1
8532 Дали сакате да ја отстраните оваа слика од формуларот? @@@ 20 @@@ 2
8533 Некои податоци може да не бидат прикажани. @ Нема доволно хоризонтален простор на страницата за бројот на колони и колоните што ги наведовте. @ Кликнете на Поставување страница на менито Датотека, кликнете на табулаторот Колони и потоа намалете го бројот на колони или големината на колоните. @ 3 @@@ 1
8534 Кога ќе ја зачувате оваа форма или извештај, кој било код што стои зад него ќе биде избришан. @ Го поставивте својството HasModule на Не, создавајќи форма или извештај што ќе се отвори побрзо. Кои било макроа поврзани со овој формулар или извештај нема да бидат засегнати, ниту кодот во посебни модули што ќе се повика од овој лист на имотот. @ Дали сте сигурни дека сакате да го направите ова? @ 20 @@@ 2
8539 Односите што наведуваат каскадни бришења ќе предизвикаат бришење на записите во оваа табела и сродни табели. @ Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете овие записи? @@ 21 @ 1 @ 9096 @ 2
8540 Aboutе избришете една или повеќе записи. @ Ако кликнете Да, нема да можете да ја вратите оваа операција Бришење.
Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете овие записи? @@ 19 @@@ 2
8541 Microsoft Access не можеше да ја изврши операцијата за бришење. Се појави грешка за време на операцијата за бришење, ниту една евиденција не беше избришана.
8542 Microsoft Access не откри врска помеѓу полињата што ги избравте. @ Дали сакате да се создаде врска за вас сега? @@ 19 @@@ 3
8544 Нема да можете да ја вратите оваа операција за вметнување. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
8546 Тековниот објект мора прво да се зачува пред да извезувате податоци во XML. @ Дали сакате да заштедите '|' и потоа продолжи? @@ 19 @@@ 2
8547 Дали сакате да ги зачувате промените направени во макро и да го ажурирате имотот? @@@ 13 @ 1 @ 4309 @ 2
8548 За да ја заврши оваа операција, Access мора да го измени својството RecordSource на тековната форма или извештај. @ Access ќе создаде ново барање и ќе го вгради директно во својството RecordSource на формуларот или извештајот. Формуларот или извештајот повеќе нема да бидат засновани на „|“ пребарување. @ Дали сакате да ја прифатите оваа промена? @ 19 @@@ 2
8549 Оваа табела содржи едно или повеќе полиња за пребарување. Вредностите за приказ на полињата за пребарување не можат да се менуваат со користење на операцијата Замени. @@@ 1 @ 1 @ 865 @ 1
8550 Табела или барање е потребно за да се создаде нова форма, извештај или барање во моментов е отворено во приказ на Дизајн. @ Зачувајте ги или отфрлете ги промените во оваа табела или барање и отворете го во листот со податоци, па обидете се повторно. @@ 1 @ @@ 1
8551 Дали сакате да ја отстраните оваа слика од извештајот? @@@ 20 @@@ 2
8552 Дали сакате да ги зачувате промените направени во макро со зачувување на табелата? @@@ 13 @ 1 @ 4309 @ 2
9502 Microsoft Access нема да може да го поништи ова дејство или следните дејства. Да се ​​направат достапни повеќе ресурси за да може Access да снима понатамошни активности за дизајн, затворете го и повторно отворете го овој прозорец. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
9504 Датотеката '|' не може да се чита од моторот на базата на податоци за пристап. @ Ако мислите дека имате валидна база на податоци за пристап, ова е мost најверојатно поради неодамнешната промена на форматот на датотека. Дали сакате да се обидете да го надградите форматот на базата на податоци? @@ 19 @@@ 2
9505 Microsoft Access откри дека оваа база на податоци е во недоследна состојба и ќе се обиде да ја врати базата на податоци. За време на овој процес, ќе се направи резервна копија на базата на податоци и сите обновени објекти ќе бидат ставени во нова база на податоци. Пристапот потоа ќе ја отвори новата база на податоци. Имињата на предметите што не биле успешно обновени ќе бидат запишани во табелата „Грешки за обновување“. @@@ 1 @@@ 2
9507 Microsoft Access не можеше да го вчита целиот library модули. @@@ 1 @@@ 1
9508 „Мајкрософт пристап“ не може да ја затвори базата на податоци „|. “@ Вашата последна промена можеби не е зачувана затоа што запис е заклучен од друг корисник За да избегнете губење податоци, почекајте другиот корисник да заврши со уредувањето на записот, а потоа повторно кликнете на ОК. Ако кликнете Откажи, ќе изгубите незачувани промени. @@ 1 @@@ 3
9509 Не можете да ја вратите оваа команда и, откако ќе биде завршена, нема да можете да го уредувате овој објект. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
9511 | @@@ 1 @@@ 1
9513 Microsoft Access не можеше целосно да ја поправи табелата „| 1“ и избриша некои вредности на полето Мемо, ОЛЕ објект или хиперврска. @ За да ги вратите податоците, вратете се од резервната копија на базата на податоци.
Забележете дека податоците во избришаното поле може да се оштетени од лош сектор на вашиот хард диск. За повеќе информации за проверка на површината, датотеките и папките на вашиот диск за грешки, побарајте во индексот за помош на Windows за „проверка на грешки на дискот“. @@ 1 @@@ 1
9514 Една или повеќе записи беа неповратни и беа избришани од „|“ маса. @@@ 1 @@@ 1
9515 „|“ табелата беше скратена; податоците беа лost. @@@ 1 @@@ 1
9516 Еден или повеќе индекси од '|' табелата не може да се поправи и беа избришани. @@@ 1 @@@ 1
9517 Командата Зачувај како не може да обработи никакви подформа кои се содржани во вашиот извештај. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
9518 Настана грешка при додавањето на овој збор во прилагодениот речник. @ * Датотеката со речникот може да биде само за читање.
* Може да има грешка на дискот. @@ 1 @@@ 1
9519 Настана грешка при додавањето на овој збор во списокот Промени ги сите. @ Речникот може да биде полн. @@ 1 @@@ 1
9520 Настана грешка при додавањето на зборот во списокот Игнорирај ги сите. @ Речникот може да биде полн. @@ 1 @@@ 1
9521 Наведениот збор е преголем. @ Зборовите не можат да надминуваат 64 карактери. @@ 1 @@@ 1
9523 Microsoft Access не може да го отвори прилагодениот речник „| 1“. @@@ 1 @@@ 1
9524 Microsoft Access не може даtarпроверувачот на правопис затоа што не е инсталиран. @@@ 1 @@@ 1
9525 Microsoft Access не може да ја отвори главната датотека за речник. @ Проверете дали оваа датотека е правилно инсталирана. @@ 1 @@@ 1
9526 Проверката на правопис работи само на полиња за текст што содржат текстуални податоци. @ Се обидувате да проверите поле со друг тип на податок, освен Текст или Меморандум. @@ 1 @@@ 1
9527 Проверката на правописот не може да продолжи; прво мора да изберете податоци од табела, пребарување, приказ, зачувана постапка или форма. @@@ 1 @@@ 1
9529 Microsoft Access не може да го провери правописот затоа што податоците во оваа форма или барање не се ажурираат. @@@ 2 @ 1 @ 9932 @ 1
9530 Настана грешка при обидот да ја измените содржината на полето'|.'@Полето може да е заклучено или само за читање, или можеби немате дозволи да го промените. За информации за безбедносните дозволи и кој може да ги промени, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
9532 „|“ полето не може да се измени затоа што е поле само за читање. @@@ 1 @@@ 1
9533 Настана грешка при обидот да се додаде парот на зборови во списокот за автоматска корекција. @@@ 1 @@@ 1
9534 Тековниот избор не содржи никакви полиња што може да се проверат за правописни грешки. @ Може да го проверите правописот на контролите на текстуалното поле со типови на податоци Текст или Мемо. @@ 1 @@@ 1
9535 Внесовте неважечки главен речник. @ Изберете валиден запис. @@ 1 @@@ 1
9536 Проверката на правопис е завршена. @@@ 1 @@@ 1
9537 Мора да се реtarпроверка на правописот за промената на речникот да стапи на сила. @@@ 1 @@@ 1
9539 Наведовте збор што не се наоѓа во главниот или во прилагодениот речник. @ Дали сакате да го користите овој збор и да продолжите со проверка? @@ 20 @@@ 1
9541 Проверката на правописот не може да ја врати вашата последна промена. @ Податоците во полето '|' е изменета од друг корисник. За да продолжите со проверката на правопис, кликнете OK. @@ 1 @@@ 1
9542 Оваа база на податоци мора да биде затворена пред да создадете реплика. @ Дали сакате Microsoft Access да ја затвори оваа база на податоци и да ја креира репликата?
Ако продолжите, Microsoft Access ќе ја затвори вашата база на податоци и ќе ја претвори во Design Master. Базата на податоци може да се зголеми во големина. @@ 19 @@@ 2
9543 Конверторот Hangul Hanja не може да продолжи. Нема податоци за Хангул или Хања за конвертирање. @@@ 1 @@@ 1
9544 Microsoft Access не може да го регистрира прилагодениот речник „| 1“. @@@ 1 @@@ 1
9545 Откако ќе ја конвертирате оваа датотека во Формат на датотека Access 2002 - 2003, новата датотека не може да се сподели со корисниците на Access 2000 или корисниците на Access 97. @ За повеќе информации во врска со конверзијата, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 553714162 @ 1
9547 Откако ќе ја конвертирате оваа датотека во Формат на датотека Access 2000, новата датотека не може да се сподели со корисниците на Access 97. @ Секоја функционалност специфична за Access 2002 или понова нема да биде достапна во Access 2000. @ За повеќе информации во врска со конверзијата, кликнете на Помош. @ 2 @ 1 @ 553714162 @ 1
9548 Откако ќе ја конвертирате оваа датотека во Формат на датотека Access 97, секоја функционалност специфична за Access 2000 или понова ќе биде lost. @ За повеќе информации во врска со конверзијата, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 553714162 @ 1
9549 Оваа база на податоци е надградена во формат на датотека Access 2007. Новата база на податоци не може да се сподели со корисниците на Access 2003 или претходните верзии. @ За повеќе информации во врска со конверзијата, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 553714162 @ 1
9550 Својството на Формат на текст на врзаното поле '|' во моментов не е Богат текст. Треба да го смените својството Формат на текст во полето за табела пред да го смените својството на оваа контрола. Ако го смените својството Формат на текст на оваа контрола во Богат текст пред да го смените својството на врзаното поле, некои податоци што не се валидни HTML може да не бидат прикажани. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
9551 Својството на Формат на текст на врзаното поле '|' во моментов не е обичен текст. Треба да го смените својството Формат на текст во полето за табела пред да го смените својството на оваа контрола. Ако го смените својството Формат на текст на оваа контрола во Обичен текст пред да го смените својството на врзаното поле, некои податоци може да бидат прикажани како HTML-ознаки. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
9552 Апликацијата е веќе синхронизирана со серверот.
9553 Има неочекувани ажурирања на оваа апликација што мора да се применат пред да ги зачувате промените на серверот. Дали сакате да ги примените овие ажурирања сега?
9554 Веб-страницата '|' веќе постои. Ве молиме изберете друго име.
9555 Оваа датотека за врска содржи дефиниции што се косат со врските што веќе се инсталирани во вашата база на податоци.
Кликнете ОК за да ја замените постоечката дефиниција за врска. Кликнете Откажи за да ја задржите постојната дефиниција за врска и да ја откажете инсталацијата.
9556 Бришењето на овој објект од вашата база на податоци ќе престане да функционира поврзаната поврзана табела и израз.
10000 Прво мора да ја зачувате табелата. @ Дали сакате да ја зачувате табелата сега? @@ 19 @@@ 1
10001 Прво мора да го зачувате прегледот. @ Дали сакате да го зачувате прегледот сега? @@ 19 @@@ 1
10002 Прво мора да ја зачувате зачуваната постапка. @ Дали сакате да ја зачувате зачуваната постапка сега? @@ 19 @@@ 1
10003 Прво мора да го зачувате барањето. @ Дали сакате да го зачувате барањето сега? @@ 19 @@@ 1
10004 Дали сакате трајно да ги избришете избраните полиња и сите податоци во полето (те)? @ За трајно да ги избришете полињата, кликнете Да. @@ 19 @@@ 2
10005 Нема дефинирано примарен клуч. @ Иако не е потребен примарен клуч, тој се препорачува. Табелата мора да има примарен клуч за да ја дефинирате врската помеѓу оваа табела и другите табели во базата на податоци.
Дали сакате да создадете примарен клуч сега? @@ 13 @@@ 2
10006 Менувањето во овој тип на податоци бара отстранување на еден или повеќе индекси. @ Новиот тип на поле што го избравте не дозволува индекси. Ако кликнете Да, Microsoft Access ќе ги избрише индексите што го вклучуваат ова поле. @ Дали сакате да го промените типот на податоците и да ги отстраните индексите? @ 20 @@@ 2
10007 За бришење на полето „| 1“ потребен е Microsoft Access за бришење на примарниот клуч. @ Дали сакате сепак да го избришете ова поле? @@ 19 @@@ 2
10008 За бришење на полето „| 1“ потребен е Microsoft Access за бришење на еден или повеќе индекси. @ Ако кликнете Да, Microsoft Access ќе ги избрише полето и сите негови индекси.
Како и да е, сакате да го избришете ова поле? @@ 19 @@@ 2
10009 Или предмет врзан за табелата '|' е отворена или друг корисник ја има табелата отворена. Дали сакате да ја отворите табелата само за читање? @За да ја отворите табелата само за читање, кликнете Да. @ За да ја отворите табелата како читање / запишување, кликнете Не, проверете дали табелата и сите предмети врзани за неа се затворени , и потоа обидете се повторно да го отворите во поглед на Дизајн. @ 19 @@@ 2
10010 Табела "|" е поврзана табела чиј дизајн не може да се менува. Ако сакате да додадете или отстраните полиња или да ги промените нивните својства или типови на податоци, мора да го сторите тоа во изворната база на податоци. @ Дали сакате да го отворите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
10011 Microsoft Access наиде на грешки при конвертирање на податоците. @ Содржината на полињата во | 1 запис (и) е избришана.
Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
10012 Microsoft Access не може да ги поврати својствата на полето од системските табели. @ Оваа база на податоци треба да се поправи. Ако кликнете Да, Microsoft Access ќе ја отвори табелата во поглед на Дизајн. Поставките на својствата FieldName, DataType, FieldSize, Indexed и Primary ќе останат непроменети, но поставките на другите својства на полето ќе бидат lost.
Може да се обидете да го редефинирате лost својства, но препорачуваме да ја вратите базата на податоци од резервна копија или да ја затворите и да ја користите командата Компактна и поправка на базата на податоци (кликнете на табулаторот Датотека и насочете на Управување).
Дали сакате да продолжите? @@ 20 @@@ 1
10013 Microsoft Access не може да ги зачува промените на имотот за поврзаните табели. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
10014 Microsoft Access не можеше да ги додаде сите податоци на табелата. @ Содржината на полињата во | 1 запис (и) е избришана, а | 2 запис (и) еost поради клучни повреди.
* Ако податоците биле избришани, податоците што сте ги залепиле или увезеле не се совпаѓаат со типовите податоци на полето или со имотот FieldSize во табелата за дестинации.
* Ако записите беа лost, или записите што ги вметнавте содржат примарни клучни вредности што веќе постојат во табелата за дестинација или ги кршат правилата за референтен интегритет за врска дефинирана помеѓу табелите.
Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 22 @ 1 @ 922 @ 1
10015 За промена на овој тип на податоци, потребно е отстранување на примарниот клуч. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
10016 Некои податоци може да бидат лost. @ Големината на едно или повеќе полиња е променета во пократка големина. Ако податоците се lost, правилата за валидација може да бидат прекршени како резултат.
Како и да е, сакате да продолжите? @@ 20 @@@ 2
10017 Вашиот компјутер е надвор од просторот на дискот. @ Нема да можете да го вратите овој додаток за паста. Како и да е, сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
10018 Microsoft Access не можеше да ги додаде сите податоци на табелата. @ Содржината на полињата во | 1 запис (и) е избришана, а | 2 запис (и) еost поради клучни повреди.
* Ако податоците биле избришани, податоците што сте ги залепиле или увезеле не се совпаѓаат со типовите податоци на полето или со имотот FieldSize во табелата за дестинации.
* Ако записите беа лost, записите што ги залепивте содржат примарни клучни вредности што веќе постојат во табелата за дестинации или ги кршат правилата за референтен интегритет за врска дефинирана помеѓу табелите. @@ 2 @ 1 @ 922 @ 1
10019 Microsoft Access не може да ја пронајде базата на податоци што ја содржат поврзаната табела "| 1. "ost.
Дали сакате да продолжите со конверзијата во секој случај? @@ 19 @@@ 2
10020 Правилата за интегритет на податоците се променети; постојните податоци може да не се валидни за новите правила. @ Овој процес може да трае долго време. Дали сакате постојните податоци да бидат тестирани со новите правила? @@ 13 @@@ 2
10021 Постоечките податоци го кршат новото правило за валидација на запис. @ Дали сакате да продолжите со тестирање со новото правило?
* За да го задржите новото правило и да продолжите со тестирање, кликнете Да.
* За да се вратите на старото правило и да продолжите со тестирање, кликнете Бр.
* За да престанете со тестирање, кликнете Откажи. @@ 13 @@@ 1
10022 Постоечките податоци ја нарушуваат новата поставка за својството „| 1“ за полето „|. “@ Дали сакате да продолжите со тестирање со новата поставка?
* За да ја задржите новата поставка и да продолжите со тестирање, кликнете Да.
* За да се вратите на старата поставка и да продолжите со тестирање, кликнете Бр.
* За да престанете со тестирање, кликнете Откажи. @@ 13 @@@ 2
10023 Microsoft Access ги избриша индексите | 1 на конвертираните полиња. @ Некои податоци не се претворија правилно. @@ 1 @@@ 1
10024 Прво мора да ја зачувате табелата. @ Microsoft Access не може да ги тестира вашите податоци сè додека не ги зачувате промените во дизајнот што ги направивте.
Дали сакате да ја зачувате табелата сега? @@ 19 @@@ 2
10025 Оваа операција ќе ги тестира правилата за валидација на записот и полето на табелата, како и својствата Потребни и AllowZeroLength, за сите податоци во табелата. @ Овој процес може да трае долго.
Како и да е, сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
10026 Сите податоци беа валидни за сите правила. @@@ 1 @@@ 1
10027 Постоечките податоци го кршат новото правило за валидација на запис. @ Дали сакате да продолжите со тестирање на податоци со ова ново правило?
* За да продолжите со тестирање за други повреди на правилата, кликнете Да.
* За да продолжите да ги тестирате само старите правила за валидација, кликнете Бр.
* За да престанете со тестирање, кликнете Откажи. @@ 13 @@@ 2
10028 Постоечките податоци го нарушуваат својството „| 1“ за полето „|. “@ Ако продолжите со тестирање,„ Мајкрософт пристап “ќе ве информира доколку податоците кршат други поставки за својството во табелата.
Дали сакате да продолжите со тестирање? @@ 19 @@@ 2
10030 Нема дефинирано примарен клуч. @ Иако не е потребен примарен клуч, тој се препорачува. Табелата мора да има примарен клуч за да ги дефинирате односите помеѓу оваа табела и другите табели во базата на податоци.
Дали сакате да се вратите на дизајнот на табелата и да додадете примарен клуч сега? @@ 13 @@@ 2
10031 Прво мора да ја зачувате функцијата. @ Дали сакате да ја зачувате функцијата сега? @@ 19 @@@ 1
10032 Ова поле ќе се претвори во Обичен текст и ќе се отстрани целото форматирање во полето. @ Дали сакате да ја конвертирате колоната во Обичен текст? @@ 20 @@@ 2
10033 Ова поле ќе се претвори во Богат текст и сите податоци што ги содржи ќе бидат кодирани со HTML. @ Ако вашите податоци веќе содржат валиден HTML Rich Text, можете да отстраните било какво дополнително кодирање HTML со користење на функцијата PlainText во барањето за ажурирање. @ Do сакате да ја конвертирате колоната во Богат текст? @ 20 @@@ 2
10034 Предупредување: Оваа промена ќе ја предизвика целата историја за колоната '|' да биде лost. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
10035 По оваа промена, нема да можете да се вратите на тековниот тип на податок. @ Дали сакате да продолжите со оваа промена на типот на податок? @@ 19 @@@ 1
10250 Не можете да ги отпечатите колоните што можат да се движат (незамрзнати) на листот со податоци. @ Замрзнатите колони се пошироки од страницата. Дали сакате да печатите само замрзнати колони? @ Ако сакате да ги испечатите незамрзнатите колони, пробајте едно или повеќе од следново:
* Намалете ја ширината на колоната и зголемете ја висината на редот на замрзнатите колони.
* Променете ја ориентацијата на страницата во Пејзаж во прозорецот за својства на печатачот.
* Намалете ја големината на маргините на левата и десната страница во полето за дијалог Поставување страница. @ 21 @ 1 @ 9172 @ 2
10251 Насловот на колоната е превисок за да се смести на страницата. Дел од насловот ќе биде отсечен. @ Дали сакате да го испечатите нецелосниот наслов? @ За да спречите засечување на заглавјата, пробајте едно или повеќе од следново:
* Променете ја ориентацијата на страницата во Портрет во прозорецот за својства на печатачот
* Намалете ја големината на маргините на горната и долната страница во дијалог прозорецот Поставување страница. @ 19 @@@ 2
10252 Барем една колона е премногу широка за да се смести на страницата. Податоците во таа колона ќе бидат отсечени. @ Дали сакате да ја испечатите колоната со нецелосни податоци? @ За да спречите отсекување на податоците, пробајте едно или повеќе од следново:
* Намалете ја ширината на колоната и зголемете ја висината на редот.
* Променете ја ориентацијата на страницата во Пејзаж во прозорецот за својства на печатачот.
* Намалете ја големината на маргините на левата и десната страница во дијалог прозорецот Поставување страница. @ 19 @@@ 2
10253 Висината на редот го надминува просторот помеѓу горната и долната маргина. @ Дали сакате да ги испечатите колоните со нецелосни податоци? @ За да спречите отсекување на податоците, пробајте едно или повеќе од следново:
* Зголемете ја ширината на колоната и намалете ја висината на редот.
* Променете ја ориентацијата на страницата во Портрет во прозорецот за својства на печатачот
* Намалете ја големината на маргините на горната и долната страница во дијалог прозорецот Поставување страница. @ 19 @@@ 2
10500 Aboutе извршите пребарување за ажурирање што ќе ги модифицира податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на акција?
За информации за тоа како да спречите прикажување на оваа порака секогаш кога ќе извршите барање за акција, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
10501 Aboutе извршите барање за додавање што ќе ги модифицира податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на акција?
За информации за исклучување пораки за потврда за бришење документи, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
10502 Aboutе извршите пребарување за табела што ќе ги модифицира податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на акција?
За информации за тоа како да спречите прикажување на оваа порака секогаш кога ќе извршите барање за акција, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
10503 Aboutе извршите пребарување за бришење што ќе ги модифицира податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на акција?
За информации за тоа како да спречите прикажување на оваа порака секогаш кога ќе извршите барање за акција, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
10504 Aboutе извршите пребарување за дефинирање на податоци што може да ги измени податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на пребарување SQL?
Ако не, кликнете Не и потоа изменете го барањето или затворете го за да работи подоцна. @@ 19 @@@ 2
10505 Aboutе ги ажурирате | ред (а). @ Откако ќе кликнете Да, не можете да ја користите командата Врати да ги вратите промените.
Дали сте сигурни дека сакате да ги ажурирате овие записи? @@ 19 @@@ 2
10506 Areе приложите | ред (а). @ Откако ќе кликнете Да, не можете да ја користите командата Врати да ги вратите промените.
Дали сте сигурни дека сакате да ги додадете избраните редови? @@ 19 @@@ 2
10507 Aboutе залепите | ред (и) во нова табела. @ Откако ќе кликнете Да, не можете да ја користите командата Врати да ги вратите промените.
Дали сте сигурни дека сакате да креирате нова табела со избраните записи? @@ 19 @@@ 2
10508 Aboutе ги избришете | ред (и) од наведената табела. @ Откако ќе кликнете Да, не можете да ја користите командата Врати да ги вратите промените.
Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете избраните записи? @@ 19 @@@ 2
10509 Microsoft Access не може да ги ажурира сите записи во барањето за ажурирање. @ Microsoft Access не ги ажурираше | 1 поле (и) поради неуспех на конверзија на тип, | 2 записи (и) заради клучни прекршувања, | 3 записи ) поради повреди на заклучување, и | 4 записи (и) поради повреди на правилата за валидација.
Дали сакате и понатаму да продолжите да го извршувате овој вид акција за пребарување?
За да ги игнорирате грешките (и) и да го извршите барањето, кликнете Да.
За објаснување за причините за повредите, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 10019 @ 2
10510 Microsoft Access не може да ги додаде сите записи во барањето за додавање. @ Microsoft Access постави | 1 полиња во Null поради неуспех на конверзија на тип, и не додаде | 2 записи во табелата поради клучни повреди, | 3 записи (и) заради повреда на заклучување и | 4 записи (записи) заради повреди на правилата за валидација.
Дали сакате да го извршите барањето за акција во секој случај?
За да ги игнорирате грешките (и) и да го извршите барањето, кликнете Да.
За објаснување за причините за повредите, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 10020 @ 2
10511 Microsoft Access не може да ги додаде сите записи во барањето за ажурирање или да го додаде. @ Ги постави | 1 полиња во Null поради неуспех на конверзија на тип.
Неуспехот на конверзија на тип е предизвикан кога податоците во едно или повеќе полиња не се совпаѓаат со својството DataType или FieldSize во табелата за дестинации. На пример, оставањето празни полиња во полето Да / Не или внесувањето текст во нумеричко поле ќе предизвика оваа грешка.
Дали сакате да ги игнорирате грешките и да го извршите барањето за ажурирање или да го додадете во секој случај?
За да ги игнорирате грешките (и) и да го извршите барањето, кликнете Да. @@ 19 @ 1 @ 922 @ 2
10512 Microsoft Access не може да избрише | 2 записи во барањето за бришење заради клучни прекршувања и | 3 записи заради прекршувања на заклучување. @ Дали сакате сепак да го извршите ова дејство?
За да ги игнорирате грешките (и) и да го извршите барањето, кликнете Да.
За објаснување за причините за повредите, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 10016 @ 2
10513 Постојните | ќе се избрише пред да го стартувате барањето. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 20 @@@ 2
10514 Нема да можете да ги вратите промените што ова акција за пребарување треба да ги направи на податоците во поврзана табела или табели. @ Дали сакате да го извршите ова дејство барање сепак? @@ 19 @@@ 2
10515 Microsoft Access не можеше да ги ажурира сите записи во барањето за ажурирање. @ Microsoft Access не ги ажурираше | 1 полиња поради неуспех на конверзија на тип, | 2 записи поради клучни прекршувања, | 3 записи ) поради повреди на заклучување, и | 4 записи (и) поради повреди на правилата за валидација.
За објаснување за причините за повредите, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10019 @ 1
10516 Microsoft Access не може да ги додаде сите записи на табелата. @ Microsoft Access постави | 1 полиња во Null поради неуспех на конверзија на тип, и не додаде | 2 рекорди (и) заради клучни прекршувања, | 3 записи (и) заради повреда на заклучување и | 4 записи заради повреди на правилата за валидација.
За објаснување за причините за повредите, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10020 @ 1
10517 Microsoft Access не може да ги додаде сите записи во барањето за составување табела. @ Постави | 1 полиња во Null поради неуспех на конверзија на тип.
Неуспехот на конверзија на тип е предизвикан кога податоците во едно или повеќе полиња не се совпаѓаат со својството DataType или FieldSize во табелата за дестинации. На пример, оставањето празни полиња во полето Да / Не или додавањето текст во нумеричко поле ќе предизвика оваа грешка. @@ 1 @ 1 @ 922 @ 1
10518 Microsoft Access не може да ги избрише сите записи во барањето за бришење. @ Microsoft Access не избриша | 2 записи поради клучни повреди и | 3 записи поради повреди на заклучување.
За објаснување за причините за повредата, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10016 @ 1
10519 Нема доволно простор на дискот или меморија за да ги вратите промените на податоците што ќе ги направи ова дејство. @ Дали сакате да го извршите ова барање за акција во секој случај?
За информации за ослободување простор на дискот или ослободување на меморија, побарајте во индексот за помош на „Мајкрософт Виндоус“ за „простор на дискот, ослободување“ или „меморија, смена на проблеми“. @@ 19 @@@ 2
10520 Дали сакате да ги зачувате промените направени во изјавата SQL и да го ажурирате имотот? @ Сопственикот RecordSource или RowSource содржеше изјава SQL кога се повикавте на Градежниот пребарувач, така што оригиналната изјава на SQL е изменета. оригиналната изјава на SQL, кликнете на бр. @ 13 @ 1 @ 4309 @ 2
10521 Дали сакате да ги зачувате направените измени во барањето и да го ажурирате имотот? @ Својството RecordSource или RowSource содржеше име на барање кога се повикавте на Градителот на пребарувања, така што оригиналното барање беше изменето. @ Да го затворите Градителот на пребарување без да го промените оригиналното барање, кликнете Бр. @ 13 @ 1 @ 4309 @ 2
10522 Се повикавте на Градителот на пребарувања на табела. @ Дали сакате да создадете барање засновано врз табелата? @@ 19 @@@ 2
10523 Aboutе извршите преносно барање што може да ги модифицира податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на пребарување SQL?
За информации за тоа како да спречите прикажување на оваа порака секогаш кога ќе извршите пребарување SQL, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
10524 | излезни колони (и) во барањето беа неименувани и нема да покажуваат никакви податоци. @@@ 1 @@@ 1
10526 Дали сакате да ги зачувате промените направени во Изјавата за SQL и да го ажурирате уредникот на текст? @ Складираната постапка или функција содржеше изјава SQL кога се повикавте на Градежниот за пребарување, така што оригиналната изјава на SQL е изменета. менување на оригиналната изјава на SQL, кликнете бр. @ 13 @ 1 @ 4309 @ 2
10600 Дали сте сигурни дека сакате трајно да ја избришете избраната врска од вашата база на податоци? @@@ 19 @@@ 2
10601 Врска веќе постои. @ Дали сакате да ја уредите постојната врска? За да создадете нова врска, кликнете бр. @@ 13 @@@ 2
10602 Името на полето недостасува во редот |. @ Не избравте соодветно поле за оваа врска во секој ред на мрежата. @ Изберете полиња така што мрежата има ист број полиња од левата и десната страна, а потоа обидете се повторно да ја создадете врската. @ 1 @@@ 1
10603 Оваа врска е изменета или избришана од друг корисник откако го отворивте прозорецот за врски. @ Дали сакате да ја уредите врската и да ги замените промените на другиот корисник? За да го ажурирате прозорецот за врски за да ги вклучите промените на другиот корисник, кликнете бр. @@ 19 @@@ 2
10604 Оваа врска е веќе избришана од друг корисник. @ За да го ажурирате погледот, кликнете ОК. @@ 1 @@@ 1
10605 Изгледот на прозорецот за врски ќе се расчисти. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
10606 Не можете да прикажувате пребарувања или поврзани табели во прозорецот за врски за оваа база на податоци. @ Базата на податоци '| 1' е создадена во претходната верзија на Microsoft Access.
За да ја претворите оваа база на податоци во тековната верзија на Microsoft Access, кликнете на табулаторот Датотека и потоа кликнете Конвертирај. @@ 1 @@@ 0
10607 Врската е создадена како врска еден на многу затоа што има дупликати записи во поврзаното поле. @ Пробавте да создадете врска еден на еден, но податоците во табелите сугерираат дека едно на -многу односи се посоодветни. @@ 2 @ 1 @ 11617 @ 1
10608 За да создадете врска, користете го глувчето за да влечете поле од една на друга табела. @@@ 1 @@@ 1
10700 Овој документ претходно беше форматиран за печатачот | 1 на | 2, но тој печатач не е достапен. Дали сакате да го користите стандардниот печатач | 3? @@@ 19 @@@ 1
10701 Овој документ претходно беше форматиран за печатачот '| 1 на | 2', но тој печатач не е достапен. Поставките на страницата прикажани во полето за дијалог Поставување на печатење се за тековниот стандарден печатач „| 3“. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 1
10702 Прегледувањето или печатењето на овој приказ на PivotTable може да трае долго, бидејќи прикажува голема количина детали. Microsoft Access може да не одговори некое време. @ Дали сакате да продолжите? @ * За да го намалите потребното време, скријте most или сите детални податоци во погледот.
* За повеќе информации, консултирајте се со статијата на Microsoft Knowledge Base Q282315. @ 3 @@@ 1
10750 Мора да ја зачувате макроата пред да ја извршите. @ Дали сакате да ја зачувате макроата сега?
* За да ја зачувате макроата и потоа да ја извршите, кликнете Да.
* За да се вратите во прозорецот Макро за оваа макро или во прозорецот од кој ја извршивте командата Изврши макро, кликнете бр. @@ 19 @@@ 2
10751 Некои од макро дејствата што се обидувате да ги зачувате не можат да се извршат во Access 97. Овие дејства трајно ќе бидат избришани од макроата во верзијата Access 97 на вашата база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
10800 Microsoft Access заврши со додавање на индексот'|1.'@Додадете друг индекс од полето за дијалог Изберете датотеки со индекс или кликнете Затвори. @@ 1 @@@ 1
10801 Датотеката со информации за индекс на Microsoft Access (.inf) за '| 1' веќе постои. @ Дали сакате да ја замените постојната датотека Microsoft Access .inf за датотеката dBASE или Microsoft FoxPro што ја поврзувате? @ * Да креирате нова. inf датотека, кликнете Да.
* За да ја користите постојната датотека, кликнете Бр.
Ако датотеката .inf содржи невалидни или застарени информации, мора да кликнете Да за да креирате нова .inf датотека пред да ја поврзете табелата. @ 17 @ 1 @ 9186 @ 2
10803 Објектот '|' веќе постои. @ Дали сакате да го замените постојниот објект со оној што го извезувате?
Ако сакате да го извезите овој објект без да го замените постојниот објект, кликнете бр. Потоа можете да изберете ново име во полето за дијалог Извоз. @@ 20 @@@ 2
10804 Не сите спецификации за увоз може да бидат увезени поради конфликти со името. Конфликтите постоеја во | од спецификациите. @ Преименувајте ги спротивставените спецификации за увоз и обидете се повторно со операцијата за увоз. @@ 1 @@@ 1
10806 Поврзаните податоци не се поддржани со опцијата за податоци во живо.
10807 Ве молиме наведете локација за извоз на XML.
10808 Тековниот запис не беше единствен. Сите идентични записи беа извезени.
10892 Форма со врзана контрола на ActiveX или вграден објект врзан за извор на податоци не може да го постави својството DefaultView на континуирани форми. @ Се обидовте да додадете врзана контрола на ActiveX во форма во поглед на Дизајн.
Microsoft Access ќе го ресетира својството DefaultView на единечна форма. @@ 1 @@@ 1
10896 Избравте трајно да ја избришете врската до страницата за пристап до податоци.? Избриши & Поврзи се? Откажи @@@ 27 @@@
10897 | @ Има проблем со поставките за регистар на Internet Explorer. @ Ве молиме, инсталирајте го Интернет експлорер. @ 1 @@@ 1
10898 На страниците за пристап до податоци на Microsoft Access може да се гледаат само во Windows Internet Explorer, но тоа не е вашиот стандарден прелистувач. @ Дали сакате да го отворите Internet Explorer за да ја видите оваа страница? @@ 19 @@@
10899 Врска до оваа страница за пристап до податоци не може да се создаде, бидејќи податоците и погрешно. Предметите не се одјавени. @@@ 1 @@@ 1
10950 Дали сте сигурни дека сакате да ја избришете оваа сметка? @ Не можете да го вратите бришењето на корисничка или групна сметка. За да вратите корисник или групна сметка што е избришана, мора да ја пресоздадете сметката со исто име и личен идентификатор (PID). @@ 20 @@@ 2
10951 Немате дозвола да го измените'|.'@За да го измените овој објект, мора да имате дозвола за Модифициран дизајн за тоа. Ако објектот е табела, мора да имате дозвола за бришење податоци и ажурирање на податоците за него.
Дали сакате да зачувате копија од објектот како нов објект? @@ 21 @ 1 @ 10222 @ 1
10952 Немате дозвола да ја видите оваа макро. @ За да видите макро, мора да имате дозвола за Прочитај дизајн за тоа.
Дали сакате да продолжите да ја извршувате макроата? @@ 21 @ 1 @ 10222 @ 2
10953 Немате дозвола да го измените'|.'@За да го измените овој објект, мора да имате дозвола за Модифициран дизајн за тоа. Ако објектот е табела, мора да имате дозвола за бришење податоци и ажурирање на податоците за него.
Дали сакате да го отворите само за читање? @@ 21 @ 1 @ 10222 @ 1
10954 Ги сменивте дозволите на „| 1“ за „| 2. “@ Дали сакате да ги доделите овие дозволи сега? @@ 19 @@@ 2
10955 Немате дозвола да ја отворите „| 1“ за ексклузивна употреба. @ Microsoft Access ја отвора базата на податоци за споделен пристап.
За да отворите база на податоци за ексклузивен пристап, мора да имате дозвола Отворен ексклузив за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 5 @ 1 @ 10222 @ 1
10956 ; LCID = 0x0409
10957 Не сте внеле проект на работна група. За да се осигурате дека вашата датотека со информации за работната група е единствена, внесете единствен ID на работна група до 20 броеви или букви. Продолжете без ID на работна група? @@@ 20 @@@ 1
10958 Датотеката '|' веќе постои. Заменете ја постоечката датотека? @@@ 20 @@@ 1
10959 Датотеки на работната група (* .mdw)
10960 Изберете датотека со информации за работната група
10961 Отворено
10962 Успешно ја создадовте датотеката со информации за работната група '|.' @@@ 1 @@@ 4
10964 Успешно се приклучивте на работната група дефинирана од датотеката со информации за работната група '|' @@@ 1 @@@ 2
10968 Microsoft Access не може да додаде дигитален потпис во вашата датотека бидејќи Access не може да добие ексклузивен пристап до датотеката. @ Проверете дали ниедна друга личност или програма не ја има датотеката отворена и обидете се повторно да го додадете дигиталниот потпис. @@ 1 @@@ 2
10974 Измените во базата на податоци или проектот го поништија поврзаниот дигитален потпис. @ Ова може да бара да донесете одлука за доверба следниот пат кога ќе ја отворите базата на податоци или проектот. @@ 2 @ 1 @ 553714150 @ 1
13000 Префрлувањето на полињата ќе ги изгуби промените во правилата што не се применети.? Продолжете и & Отфрлете ги промените? Продолжете и & Примени ги промените? Откажи @@@ 28 @@@ 1
13001 Објавување апликација ќе ги декриптира вашите податоци и ќе ја отстрани лозинката за базата на податоци. Дали сакате да продолжите?
13002 Не може да се создаде или испрати е-пошта за собирање податоци. Outlook не е конфигуриран да собира податоци преку е-пошта; ве молиме контактирајте го вашиот систем администратор.
13003 Пристапот не може да ја изврши операцијата за извоз. Потврдете дека табелата за извоз и сродните табели имаат нумерички примарни клучеви.
13004 Имотот „Принуди нова страница“ не може да се менува на веб-извештаи што содржат повеќе колони.
13005 Microsoft Access не може да се поврзе со списокот '| 1'. Списокот не е стандарден список на SharePoint. @@@ 1 @@@ 3
13006 Microsoft Access не можеше да се поврзе со веб-апликацијата затоа што вашите поставки за Интернет се конфигурирани да работат офлајн.
13007 Веб-страницата '|' не беше пронајден.
13008 Серверот е зафатен. Обидете се повторно подоцна.
13009 Веб-пребарувања го поддржуваат само Изберете тип на пребарување.
13010 Веб-пребарувањата мора да имаат врски помеѓу сите табели. Додадете врски или отстранете ги табелите што не ви се потребни.
13011 Името алијас не е валидно за веб-пребарувања. Ве молиме, осигурете се дека името не содржи посебни карактери и не е подолго од 64 карактери.
13012 Веб-пребарувања не можат да сортираат или филтрираат на сложени колони со податоци.
13013 Microsoft Access не можеше да ја објави базата на податоци затоа што вашите поставки за Интернет се конфигурирани да работат офлајн.
13014 Дејството SetOrderBy не може да сортира на '|' Поле.
13015 Имињата на локалните променливи мора да бидат помали или еднакви на 64 карактери во должина, можеби не и start со еднаков знак или празно место и не смее да содржи кој било од следниве знаци, вклучително CR, LF или TAB:.! [] /: *? ”” <> | # {}% ~ &.
13016 '|' не е во списокот на страници што вашиот администратор ги дозволил за објавување или синхронизирање на апликации за услуги за пристап.
13017 Овој израз последен пат е изменет со користење на друга околина за дизајн и содржи неподдржана функција. Изразот не може да се модифицира овде.
13018 Настана грешка при обидот да се зачува базата на податоци како образец затоа што табелата „| 1“ не може да се извезе во формат компатибилен со веб. Извршете го Проверувачот на компатибилност, поправете ги сите пријавени проблеми, па обидете се повторно.
13019 Лентите за податоци се поддржани само за табели и именувани пребарувања.
13020 Ова дејство ќе го избрише образецот од вашиот хард диск. Дали сакате да продолжите?
13021 Вашиот образец е успешно зачуван како '|'
13022 Оваа база на податоци е креирана со 64-битната верзија на Microsoft Access. Отворете го со 64-битната верзија на Microsoft Access.
13023 Оваа база на податоци е креирана со 32-битната верзија на Microsoft Access. Отворете го со 32-битната верзија на Microsoft Access.
13024 Поврзувањето на мрежата беше лost додека се менува режимот за кеширање. Некои табели можеби не ги сменија режимите. Nextе ви биде побарано да ги промените режимите повторно следниот пат кога вашата база на податоци е затворена и отворена.
13025 Сите промени во податоците направени во исклучените табели трајно ќе бидат отфрлени. @ Ако ги отфрлите вашите промени, автоматски ќе бидете повторно поврзани со страната на SharePoint доколку постои врска. @ Дали сакате да продолжите? @ 3 @@@ 1
13026 Оваа макро се чини дека е променета во постара верзија на Access. Дали сакате да ја претворите макро во формат компатибилен со Access 2016? Може да го изгубите тековното форматирање на макро. Ако сакате да го задржите форматирањето и потенцијално да ги изгубите промените направени во постарата верзија, изберете „Не“.
13027 Во веб-форма, ако својството Список на вредности за наследување е лажно, тогаш својството Дозволи измени на вредности, исто така, мора да биде неточно.
13028 Акцијата за макро SetProperty не може да го постави својството Value на '|' контрола.
13029 Акцијата за макро SetProperty не може да го постави својството Value бидејќи решението содржи врски до надворешни податоци и не се верува во базата на податоци.
13030 Акцијата за макро RunDataMacro не успеа, бидејќи решението содржи врски до надворешни податоци и не се верува во базата на податоци.
13031 Полето за пребарување не е создадено. Моторот на базата на податоци не може да ја заклучи табелата '| 1' затоа што таа е веќе во употреба од друго лице или процес. Потврдете дека табелата '| 1' и формите, пребарувањата и извештаите што ја користат се затворени пред да го креирате ова поле за пребарување.
13032 Вашата промена на интегритетот на податоците не беше зачувана. Моторот на базата на податоци не може да ја заклучи табелата '| 1' затоа што тој веќе е во употреба од друго лице или процес. Потврдете дека табелата '| 1' и формите, пребарувањата и извештаите што ја користат се затворени пред да ја направите оваа промена.
13033 „|“ врската ја користи Microsoft Access за одржување на вашата веб-апликација. Може да не се избрише или преименува.
13034 Создаде локална копија од „| 2“ на „| 1“.
13035 Контролата "|" не може да се користи во веб-извештаи затоа што користи полнење.
13036 Или внесената веб-локација или името на апликацијата беа неважечки.
13037 Операцијата не успеа. Некои својства на табелата и макроата на податоци не може да се зачуваат затоа што нема врска со страницата на SharePoint. За да се осигурате дека својствата и макроата се зачувани, вратете ја врската со страната на SharePoint. Макроата на податоците може да се копираат во клипбордот и да се залепат назад во макро дизајнерот кога ќе се врати врската.
13038 Само форма, извештај или барање Веб-објекти може да се зачуваат како клиенти.
13039 Само датотеките ACCDB што сè уште не се веб-бази на податоци можат да бидат подготвени за објавување на веб.
13040 Microsoft Access наиде на грешка при проверка на базата на податоци '|' за веб-компатибилност. @ Конверзијата не успеа. @@ 1 @@@ 1
13041 Сите промени во податоците направени додека вашата апликација беше исклучена од серверот, ќе бидат отфрлени кога ќе се затвори базата на податоци. За да ги зачувате овие промени, кликнете на копчето Откажи и повторно поврзете се со серверот. Дали сакате да продолжите да ја затворате базата на податоци и да ги отфрлите вашите податоци?
13042 Серверот врати одговор што Microsoft Access не можеше да го разбере. Ве молиме контактирајте го администраторот на вашиот сервер.
13043 Табелата '|' е во употреба и не може да се претвори во локална табела. Затворете ги отворените објекти што можат да зависат од оваа табела и осигурете се дека никој друг корисник не ја има отворено.
13044 Задачата Outlook не може да се креира.
13045 Постигнат е максималниот број на нивоа на гнездење.
13046 Вредноста на аргументот „| 1“ не е валидна за макро дејството „| 2“. @ Макро со параметри не може да биде управувач со грешки. @@ 1 @@@ 1
13047 Овој имот не може да се смени бидејќи една или повеќе од страниците со јазичиња содржат споделена или поврзана слика.
13048 Единствениот имот не може да се постави на масата затоа што во полето постојат дупликати вредности. Отстранете ги дупликатите вредности и обидете се повторно.
13049 Microsoft Access не може да го извезува вашиот објект во избраната база на податоци. Ве молиме, изберете друга база на податоци или друг објект за извоз.
13050 Microsoft Access не може да ги увезува избраните објекти во тековната база на податоци, бидејќи еден или повеќе од нив не се компатибилни со веб. Поправете ги грешките во компатибилноста и обидете се повторно, или изберете различни објекти за увоз.
13051 Microsoft Access не може да ги извезува објектите во избраната база на податоци, бидејќи еден или повеќе од нив не се компатибилни со веб. @ Табела за евиденција која ги содржи грешките може да се најде во базата на податоци во која се обиде да го извезе извозот. @ Поправете ги грешките во компатибилноста и обидете се повторно , или изберете различни објекти за извоз. @ 1 @@@ 1
13052 Предметот мора да биде отворен.
13053 Објектот не е пронајден.
13054 Објектот не е поддржан.
13055 Вредноста на својството на Формулар за приказ беше неважечка и не беше зачувана.
13056 Веб-пребарувањата можеби немаат повеќе од едно спојување помеѓу истите две табели. @ Дополнителните приклучувања мора да се отстранат од ова барање. @ Промените во придружувањата во барањето нема да влијаат на односите на табелата. @ 1 @@@ 1
13057 Не можете да го избришете полето '| 1'. Ова поле се користи за идентификување и зачувување на редовите во вашата табела.
13058 Макро-податоците не се извршуваа бидејќи табелата не е на серверот. Синхронизирајте ја апликацијата со серверот и потоа извршете го макро-податокот.
13059 Полето за пребарување не е создадено. Потребна е барем една вредност за список со вредности.
13060 Само веб-базите на податоци можат да бидат објавени на Услугите за пристап. Прво извршете „Подготви се за Интернет“ на оваа база на податоци.
13061 Веб-локацијата што ја наведовте не поддржува Услуги за пристап.
13062 Типот на податоците не може да се менува во полето што е индексирано. Размислете за поставување на својството на индекс на неточно пред да го промените типот на податок.
13063 Submacro со исто име веќе постои. Внесете друго име.
13064 Не може да се конвертира изразот '|' за употреба на Интернет.
13065 Табелата е преголема за да се зачува оваа промена.
13066 Промената не може да се зачува на серверот.
13067 Тајмаут ја спречи промената да се зачува на серверот.
13068 Полињата од типот Memo, Binary и Lookup не можат да се користат во правилото за валидација на веб-табелите.
13069 Преименувањето на табелата не успеа затоа што нема врска со страницата на SharePoint. Вратете ја врската со страницата SharePoint, синхронизирајте ја апликацијата со серверот и обидете се повторно со операцијата за преименување.
13070 Изразот што го внесовте не е валиден за стандардните вредности компатибилни со веб.
13071 Изразот што го внесовте не е валиден за правилата за валидација на табелата компатибилна со веб.
13072 Изразот што го внесовте не е валиден за правилата за валидација на полето компатибилно со веб.
13073 Изразот што го внесовте не е валиден за веб-компатибилни форми.
13074 Изразот што го внесовте не е валиден за извештаи компатибилни на веб.
13075 Изразот што го внесовте не е валиден за веб-компатибилни макроа.
13076 Изразот што го внесовте не е валиден за бази на податоци компатибилни со веб.
13077 Изразот што го внесовте не е валиден за веб-компатибилни макроа податоци.
13078 Изразот што го внесовте не е валиден за колони што се компатибилни со веб.
13079 Овој образец содржи информации само за клиенти и не може да се увезува во веб-база на податоци.
13080 LoadFromAXL не е достапен кога сте ги исклучиле табелите. Ве молиме повторно поврзете ги сите ваши табели пред да се обидете да користите LoadFromAXL.
13081 Базата на податоци | 2 не е синхронизирана затоа што страницата „| 1“ е недостапна.
13082 Ажурирањето на полето не заврши затоа што е отворена зависна форма, барање или извештај. Синхронизирајте со серверот за да го завршите ажурирањето.
13083 Серверот '|' не поддржува Услуги за пристап.
13084 Проектот VBA е заштитен со лозинка.
13085 Не можете да ја избришете табелата '|'; учествува во една или повеќе врски. @ Ако сакате да ја избришете оваа табела, прво избришете ги прелистувањата во оваа табела или таа референца на оваа табела. @@ 1 @@@ 1
13086 Полето за пребарување '| 1' содржи вредности што не постојат во поврзаната табела '| 2'.
13087 Акцијата RunDataMacro не успеа да се повика на макро податоци на серверот. Проверете ја вашата поврзаност со серверот.
13088 Не може да се вметне контрола. Избраната контрола не е валидна во веб-извештаите.
13089 Објектот не може да се увезе бидејќи базата на податоци е само за читање.
13090 Табелата '|' не може да се претвори во локална табела затоа што не е компатибилна со веб. Поправете ги грешките во компатибилноста и обидете се повторно.
13091 Серверот бара да бидат индексирани полињата за пребарување со интегритетот на податоците.
13092 Затворете ја и повторно отворете ја табелата за да ги видите промените.
13093 Пронајдени се едно или повеќе проблеми со веб-компатибилноста. Проблемите се наведени во табелата '| 1'.
13094 Настана грешка при проценка на веб-компатибилноста. Сите проблеми со компатибилноста пронајдени пред грешката се наведени во табелата '| 1'.
13095 Објектите на овој образец се зачувуваат во формат што повеќе не е поддржан од Access 2016. Отворете го образецот во постара верзија за да ја видите неговата содржина.
13096 Предметите на овој образец се зачувуваат во формат за кој е потребна понова верзија на пристапот.
13097 '|' не одговори. Или серверот не постои, услугите на Microsoft Access не се овозможени на серверот или серверот користи некомпатибилна верзија на услугите на Microsoft Access.
13098 Верзијата на Microsoft Access Services инсталирана на серверот '|' е понова верзија што не е компатибилна со верзијата на Microsoft Access што ја користите. Мора да го надградите Microsoft Access за да објавите на него.
13099 Вашата апликација не беше надградена до тековната верзија на Microsoft Access. Обидете се повторно со избирање на копчето Ажурирање.
13100 Оваа табела веќе има максимален број полиња со ист тип на податоци како '|'. За целите на оваа пресметка, бројот и валутата се сметаат за ист тип на податок.
13101 Microsoft Access не можеше да ги затвори објектите на базата на податоци. @ Ве молиме затворете ги сите отворени објекти на базата на податоци пред да се обидете повторно. @@ 1 @@@ 1
13102 Microsoft Access не може повторно да поврзе една или повеќе од исклучените табели. Проверете ја мрежната поврзаност и достапноста на серверот.
13103 Правилото за валидација содржи синтакса грешка и не може да се зачува. Поле или функција може да биде погрешно напишана или недостасува.
13104 Не може да се вметне контрола. Избраната контрола не е валидна во извештаите.
13105 Формата или извештајот останаа без меморија. Нови макроа не можат да се додадат на објектот. Внесете ги вметнатите макроа на објектот во самостојни макроа и повикајте ги од вградената макро користејќи ја акцијата макро RunMacro.
13106 Карактеристиките на табелата и макроата за податоци не може да се зачуваат затоа што апликацијата е променета на серверот. @ Синхронизирајте со серверот пред да направите промени. @ За да ги зачувате вашите тековни податоци, копирајте го и залепете го вашиот последен внесен ред во друга датотека. Макроата на податоците може да се копираат во клипбордот и да се залепат назад во макро дизајнерот откако ќе ги синхронизирате. @ 1 @@@ 1
13107 Настана грешка во макро податоци за AfterDelete. Бришењето што го активираше настанот заврши успешно. Проверете ја табелата USysApplicationLog за повеќе детали. @@@ 1 @@@ 1
13108 Овој урнек сака да изврши форма откако е увезен. Дали му верувате на кодот во оваа форма?
13109 Макро дејството OpenReport не поддржува пренесување на параметрите на барањето до извештајот кога аргументот View е поставен на Печати.
13110 Оваа операција не е поддржана за Microsoft SQL Server 2008 година и подоцна.
13111 Референтниот интегритет не може да се спроведува помеѓу поврзаните табели и локалните табели. @ Спроведувањето на референтниот интегритет ќе се намали на сите односи помеѓу табелите претворени во локални и табелите што остануваат како врски. @@ 5 @ 1 @ 6013 @ 1
13112 Грешките во компатибилноста на веб спречија надградбата да успее. @ Апликацијата е вратена во состојба на претходна надградба. @ За да ја завршите надградбата, мора да направите локална копија од вашата апликација, да ги решите грешките за компатибилност и повторно да ја објавите вашата апликација на друга веб-страница. @ 1 @@@ 1
13113 Операцијата за надградба е откажана. @ Апликацијата е вратена во состојба на претходна надградба и ќе остане само за читање. Зачувајте локална копија од вашата апликација за да направите промени. @@ 1 @@@ 1
13114 Вашата апликација не беше надградена до тековната верзија на Microsoft Access. @ Апликацијата е вратена во состојба на претходна надградба и ќе остане само за читање. @ Може да се обидете повторно со избирање на копчето Ажурирање или да зачувате локална копија од вашата апликација за да продолжите да работите со неа. @ 1 @@@ 1
13115 Вашата апликација беше успешно надградена до тековната верзија на Microsoft Access. @ Локална резервна копија од вашата апликација е зачувана во „| 1“. @@ 1 @@@ 1
13116 Вашата апликација беше успешно надградена во тековната верзија на Microsoft Access.
13117 „Мајкрософт пристап“ не можеше да поврати податоци за една или повеќе табели на серверот. Некои податоци можеби недостасуваат или се застарени.
13118 Колоната '| 1' не може да се менува или брише бидејќи од тоа зависи пресметано поле или правило за валидација на запис.
13119 Вашите промени во макро-податоците не може да се зачуваат затоа што некој друг ги изменил макроата на податоците на оваа табела. @ За да ги зачувате вашите промени и да ги замените промените на другиот корисник, кликнете на „Пребриши“. @ Ако кликнете Откажи, можете повторно да внесете макро дизајнерот и копирајте ги вашите измени во клипбордот, потоа синхронизирајте се со серверот, повторно внесете го макро дизајнерот и залепете ги промените повторно ?? & Пребришете? Откажи@36@@@2
13120 „|“ акција бара валидно контролно име што одговара на подформа. @@@ 1 @@@ 1
13121 Настанот | 1 не е достапен за контроли на веб-лист со податоци.
13122 Оваа форма или извештај содржи промени што не се во согласност со тековниот формат на базата на податоци. Формуларот или извештајот не беа зачувани. @ За да ги зачувате вашите промени, мора да отстраните какви било распореди во кои има празни ќелии и / или да го поставите својството HasModule за формуларот или да го пријавите на бр. @@ 1 @@@ 1
13123 Должината мора да биде поголема од 0 и помала или еднаква на 4000. @@@ 1 @@@ 2
13124 Полето не може да се индексира ако неговата должина е поголема од 220 карактери. @@@ 1 @@@ 2
13125 Табелата мора да има примарен клуч. @@@ 1 @@@ 2
13126 Ова поле не може да се смени или отстрани. @@@ 1 @@@ 2
13127 Поддржани се само пребарувањата за избор на тип.
13128 Барањата мора да имаат врски помеѓу сите табели. Додадете врски или отстранете ги табелите што не ви се потребни.
13129 Името на алијасот не е валидно. Ве молиме, осигурете се дека името не содржи посебни знаци и не е подолго од 64 карактери.
13130 Дали сакате трајно да ги избришете сите избрани објекти? @ Ако кликнете Да, нема да можете да го вратите бришењето. @@ 20 @@@ 2
13131 Вредноста за Наслов е потребна.
13132 Не може да се отвори оваа апликација бидејќи содржи информации што не се во признат формат. Ве молиме контактирајте го администраторот на вашиот систем.
13133 Изразот што го внесовте користи функција што не е валидна во дадениот контекст.
13134 Недвижноста | 1 не може да се уреди.
13135 Проектите за пристап до податоци веќе не се поддржани во оваа верзија на Access.
13136 „| 1“ не може да се зачува затоа што некој друг направил промени во него.? Зачувај како As? Отфрли ги промените @@@ 27 @@@
13137 '| 1' не може да се преименува затоа што некој друг направил промени во него.
13138 '| 1' не може да се избрише затоа што некој друг направил промени во него.
13139 Пресметаното поле '| 1' не може да се зачува без валиден израз.
13140 Апликацијата е надградена во понова верзија на серверот. @ Нема да можете да ја менувате апликацијата сè додека не ја вчитате. @ Дали сакате да ја вчитате апликацијата сега? @ 20 @@@ 2
13141 Оваа база на податоци е создадена со верзијата на АРМ на „Мајкрософт пристап“. Ве молиме, отворете го со верзијата ARM на Microsoft Access.
13142 Извозот во избраната апликација Microsoft Access не е поддржан. Ако се обидувате да извезувате податоци од табели или пребарувања, отворете ја апликацијата Microsoft Access и користете Увоз.
13143 Microsoft Access не успеа да ја смени темата во | 1. @ | 2 @ Обидете се повторно, или контактирајте го вашиот администратор ако грешката продолжи. @ 1 @@@ 2
13144 Примарниот клуч може да има само едно поле. @ Ве молиме избришете ги дополнителните полиња или наведете име на индекс за да креирате нов индекс. @@ 1 @@@ 2
13145 Дефиницијата на табелата не е во формат што е препознаен од Microsoft Access. @ Вие нема да можете да ја креирате оваа табела. @@ 1 @@@ 2
13146 Извинете, се случи неочекувана грешка. Ве молиме, излезете и пренесетеtart Microsoft Access. @ Ако направивте неодамнешни промени во дизајнот, зачувајте ја својата работа пред да излезете. @@ 3 @@@ 1
13147 Ова поле мора да има стандардна вредност.
13148 Постојат промени во очекување на отворената табела. Затворањето на оваа табела може да ги отфрли тие промени. @@@ 3 @@@ 1
13149 Тип на податок мора да биде наведен за параметрите. @ Ве молиме изберете валиден тип на податок за секој параметар. @@ 1 @@@ 2
13150 Настана грешка при обидот да се поврзе со серверот '| 1' или серверот траеше премногу долго за да одговори. @ Обидете се повторно со операцијата или контактирајте го администраторот на системот или техничката поддршка. @ HTTP Code Code: '| 2'. @ 1 @@@ 2
13151 Настана грешка при обидот за поврзување со серверот '| 1'. @ Проверете го пишувањето на името на серверот. Ако е точна, ве молиме контактирајте го администраторот на системот или техничката поддршка. @ Код за статус на HTTP: '| 2'. @ 1 @@@ 2
13152 Настана грешка при обидот за поврзување со серверот '| 1'. @ Проверете го пишувањето на името на серверот. Ако напишевте веб-локацијаtarting со http :, обидете се https: наместо тоа. Ако сè изгледа правилно, контактирајте го вашиот системски администратор или техничка поддршка. @ Код за статус на HTTP: '| 2'. @ 1 @@@ 2
13153 Се појави грешка во клиентот при обид за комуникација со серверот „| 1“. @ Ве молиме контактирајте го администраторот на системот или техничката поддршка. @@ 1 @@@ 2
13154 Настана грешка при комуникацијата со серверот '| 1'. @ Ве молиме контактирајте го администраторот на системот или техничката поддршка. @ HTTP Status Code: '| 2'. @ 1 @@@ 2
13155 За да се заврши оваа операција, Microsoft Access мора да го измени својството RecordSource на тековниот приказ. @ Microsoft Access ќе создаде ново барање и ќе го вгради директно во својството RecordSource на прегледот. Погледот повеќе нема да се базира на '|' пребарување. @ Дали сакате да ја прифатите оваа промена? @ 19 @@@ 2
13156 За жал, не можеме да ги увезуваме вашите податоци на овој начин. Наместо тоа, изберете други податоци (ODBC).
13157 Не можете да ја избришете табелата '| 1'. Постојат пребарувања во следните табели што го упатуваат. Овие пребарувања мора прво да се променат или избришат.
|2
13158 За жал, Microsoft Access не може да ја отвори оваа веб-апликација во режим на траење.
13159 За жал, оваа одлика не е достапна на серверот '| 1'. Функцијата бара нова верзија на SharePoint.
13160 Microsoft Access не може да креира база на податоци за извештаи во моментов, бидејќи поставувањето на вашиот компјутер бара рачно да го оневозможите IPv6.
13161 Вредноста за верзијата е потребна.
13162 Името „| 1“ е резервирано за макро On Deploy и не може да се користи како име за други објекти. @ Изберете друго име. @@ 1 @@@ 1
29000 Нема доволно меморија за да се создаде влезна област. @ Затвори непотребни програми. Потоа обидете се повторно да ја креирате областа за внесување.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
29001 „Мајкрософт пристап“ не успеа да го зачува модулот „| 1. “. Вашиот компјутер може да има малку простор на дискот.
За информации за ослободување на меморијата или просторот на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“ или „простор на дискот, ослободување“. @@ 1 @@@ 3
29002 „Мајкрософт пристап“ не успеа да го создаде модулот Visual Basic „| 1. “.Ако вашата база на податоци е на мрежен диск, проверете ја мрежната врска и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
29003 „Мајкрософт пристап“ не успеа да ги конвертира или овозможи вашите модули за кодови. @ Можеби вашиот компјутер има малку простор на дискот или меморија.
29004 Новото име на постапката што го наведовте е неважечко. @@@ 2 @ 1 @ 11738 @ 1
29005 Постапката „|“ веќе постои. @ Изберете друго име на постапка. @@ 1 @@@ 1
29006 „Мајкрософт пристап“ не успеа да создаде лента со алатки за прозорецот за дебагирање. @ Системот може да е надвор од меморијата на ресурсите.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 1
29007 За време на операцијата за вметнување или увоз, Microsoft Access не успеа да го претвори модулот '| 1' од претходната верзија на базата на податоци на Microsoft Access. @ Вашиот компјутер може да има малку простор на дискот или меморија. @@ 1 @@@ 1
29008 Microsoft Access не може да создаде простор за складирање на модул Visual Basic. @ Ако вашата база на податоци е на мрежен диск, проверете ја мрежната врска и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 3
29009 Microsoft Access не може да го отвори просторот за складирање на модулот Visual Basic. @ Вашиот компјутер може да има малку простор на дискот.
За информации за ослободување на меморијата или просторот на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“ или „простор на дискот, ослободување“. @@ 1 @@@ 3
29010 Името на функцијата е предолго. @ Microsoft Access ќе го скрати името на функцијата на 255 карактери. @@ 1 @ 1 @ 11738 @ 1
29011 Microsoft Access не ја зачува базата на податоци. @ Вашиот компјутер може да има малку простор на дискот.
За информации за ослободување на меморијата или просторот на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“ или „простор на дискот, ослободување“. @@ 1 @@@ 3
29013 Ова дејство ќе го ресетира тековниот код во режим на прекин. @ Дали сакате да го запрете водечкиот код? @ * За да го запрете извршувањето на програмата за да може прозорецот Модул да биде затворен, изберете Да.
* За да го оставите кодот во моменталната состојба, изберете бр. @ 20 @@@ 1
29014 Не можете да додадете препорака на работната група на Microsoft Access. @@@ 2 @ 1 @ 13780 @ 1
29015 Не можете да ја отстраните оваа референца. На Microsoft Access му треба оваа референца за да работи правилно. @@ 1 @@@ 1
29016 Не можете да додадете упатување на отворената база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
29017 Базата на податоци | 1 е создадена во претходната верзија на Microsoft Access.
29018 Не можете да користите стандарден модул за оваа операција. @@@ 1 @@@ 1
29019 Име на модулот '|' е невалиден. @ * Името на модулот може да start со префиксот Form_ или Report_.
* Модулот не може да биде именуван Формулари, извештаи, модули, апликација, екран, асистент, командни ленти, референци или DoCmd.
* Името на модулот може да има премногу карактери. @@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
29020 Друг корисник ја измени оваа база на податоци. @ За да ја видите тековната верзија, затворете ја базата на податоци и повторно отворете ја. @@ 1 @@@ 1
29021 Оваа операција не е достапна додека има модул во режим на прекин. @ Ресетирајте го извршниот код и обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
29022 Имаше грешки при составувањето при конверзијата или овозможувањето на оваа база на податоци. @ Базата на податоци не е зачувана во компајлирана состојба. Перформансите на оваа база на податоци ќе бидат нарушени затоа што Microsoft Access ќе треба повторно да ја состави базата на податоци за секоја сесија.
За информации за подобрување на перформансите, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 11705 @ 1
29023 Постојат повици до 16-битна динамичка врска librarие (.dll) во модулите во оваа база на податоци. @ Овие нема да работат под „Мајкрософт Виндоус 95“ или „Мајкрософт Виндоус НТ“.rarие (.dll). @ 2 @ 1 @ 11961 @ 1
29024 Тековната корисничка сметка нема дозвола да ја конвертира или овозможи оваа база на податоци. @ За да конвертирате или овозможите база на податоци, осигурете го следново:
* Мора да се придружите на работната група што ги дефинира корисничките сметки што се користат за пристап до базата на податоци.
* Вашата корисничка сметка мора да има Open / Run и Open Exclusive дозволи за објектот на базата на податоци.
* Вашата корисничка сметка мора да има дозволи за изменување дизајн или администрирање за сите табели во базата на податоци, или мора да биде сопственик на сите табели во базата на податоци.
* Вашата корисничка сметка мора да има дозвола за Прочитај дизајн за сите објекти во базата на податоци.
* Побарајте другите корисници да ја затворат базата на податоци. @@ 2 @ 2 @ 77316 @
29025 Постојат повици до 16-битна динамичка врска librarие (.dll) во модулите во оваа база на податоци. @ Овие нема да работат под Microsoft Windows 95 или Microsoft Windows NT. @ Преведете ги овие повици на еквивалентна 32-битна динамичка врска librarјас. @ 2 @ 1 @ 11961 @
29026 Базата на податоци што се обидувате да ја отворите или конвертирате во моментов се користи или немате дозвола да ја отворате исклучиво. @ Кога конвертирате база на податоци или кога прв пат отворате база на претходна верзија, друг корисник не може да има отворена базата на податоци. @ Обидете се со едно од следново:
* Побарајте другите корисници да ја затворат базата на податоци.
* Користејќи ја верзијата на Microsoft Access во која е запишана базата на податоци, администраторот на работната група нека ви даде дозвола да ја отворате базата на податоци исклучиво.
Повеќе корисници можат да ја споделат базата на податоци откако ќе ја конвертирате или откако ќе ја отворите за прв пат. @ 1 @ 1 @ 9027 @ 1
29027 Microsoft Access не можеше да го зачува проектот. @ Друг корисник го зачувува проектот сега.
Дали сакате да се обидете повторно? @@ 23 @@@ 1
29028 Операцијата Зачувај не успеа. @@@ 1 @@@ 1
29029 Се обидувате да отворите база на податоци само за читање. @ Првиот пат кога ќе отворите база на податоци со претходна верзија, мора да имате можност да напишете промени во базата на податоци.
* Атрибутот само за читање на датотеката со базата на податоци може да биде поставен; исчистете го овој атрибут.
* Можеби сте ја избрале командата Отвори само за читање во прозорецот за отворање. Не ја избирајте оваа команда првиот пат кога ќе ја отворите базата на податоци.
* Вашата лиценца за користење на оваа апликација можеби е истечена. @@ 1 @@@ 1
29030 Microsoft Access не може да воспостави упатување на наведената база на податоци. @ Референцираната база на податоци не може да се најде или е заклучена исклучиво од друг корисник за да не може да се отвори. @ Вратете ја референцираната база на податоци од резервна копија или прашајте го корисник што ја заклучува базата на податоци за да ја отвори базата на податоци во режим на неексклузивно. @ 1 @@@ 1
29031 Microsoft Access не може да ја креира или отвори бараната база на податоци сега. @ Базата на податоци може да биде заклучена исклучиво од друг корисник. @@ 1 @@@ 1
29032 Модулот '| 1' е отворен; Microsoft Access не може да ги постави дозволите на отворен модул. @@@ 1 @@@ 1
29033 Microsoft Access не може да додава препораки на реплицирана база на податоци; промените ќе бидат игнорирани. @@@ 1 @@@ 1
29034 Microsoft Access не може да го увезе модулот од изворната реплика. @ Синхронизирајте ја изворната база на податоци. @@ 1 @@@ 1
29040 „Мајкрософт пристап“ моментално не е во можност да ги преименува формата, извештајот или модулот во „| 1“. @ Затворете ја базата на податоци, повторно отворете ја и повторно обидете се со операцијата за преименување. @@ 1 @@@ 1
29041 Една или повеќе форми или извештаи содржат ActiveX контрола што не може да се вчита. @ Овие контроли нема да функционираат правилно се додека не ги регистрирате, не ги отворите формуларите или извештаите во поглед на Дизајн и не ги зачувате формуларите или извештаите. @@ 1 @@@ 1
29042 Една или повеќе форми или извештаи содржат ActiveX контрола што не може да се вчита. @ Овие контроли нема да функционираат правилно се додека не ги регистрирате, не ги отворите формуларите или извештаите во поглед на Дизајн и не ги зачувате формуларите или извештаите. @@ 1 @@@ 1
29043 Microsoft Access го претвори кодот во „| 1“ во вашата тековна верзија на Visual Basic. @ За да ги подобрите перформансите на оваа база на податоци, направете го следново:
1. Отворете кој било модул во оваа база на податоци во поглед на Дизајн.
2. На менито за отстранување грешки, кликнете Компајлирај и зачувај ги сите модули. @@ 1 @@@ 1
29044 Верзијата 3.0 на DAO не е компатибилна со оваа верзија на Microsoft Access. @ Создадете упатување за верзијата DAO 3.5. За информации за поставување препораки, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 13780 @ 1
29045 Не можете да увезувате, извезувате, креирате, менувате или преименувате какви било форми, извештаи, страници или модули во базата на податоци ACCDE, MDE или ADE. @@@ 1 @@@ 1
29046 Не можете да креирате модул за форма или извештај ако е само за читање или ако базата на податоци е само за читање. @@@ 1 @@@ 1
29047 Microsoft Access не можеше да го отвори проектот Visual Basic за оваа база на податоци. @ Друг корисник сега го зачувува проектот. Дали сакате да се обидете повторно? @@ 23 @@@ 1
29048 Базите на податоци на МДЕ не можат да се повикуваат на базите на податоци на МДБ. Базите на податоци на МДЕ можат да се повикуваат само на други бази на податоци на МДЕ или да напишат librarии. @@ 1 @@@ 1
29049 За да додадете модул за шифра во формулар или извештај, мора да се префрлите во Дизајн и да го поставите својството HasModule на формуларот или извештајот на Да. @@@ 1 @@@ 1
29050 Microsoft Access не може да ја состави оваа база на податоци, бидејќи една или повеќе референци не може да се решат. @ Базата на податоци не е зачувана во компајлирана состојба. Перформансите на оваа база на податоци ќе бидат побавни затоа што Microsoft Access ќе треба повторно да ја состави базата на податоци за секоја сесија. @ За информации за подобрување на перформансите, кликнете Помош. @ 2 @ 1 @ 11705 @ 1
29051 Тековната корисничка сметка нема дозвола да прави MDE-датотека од оваа база на податоци. @ За да направите MDE-датотека, направете го следново:
* Придружете се на работната група што ги дефинира корисничките сметки што се користат за пристап до базата на податоци.
* Проверете дали корисничката сметка има дозволи Open / Run и Open Exclusive за објектот на базата на податоци.
* Осигурете се дека корисничката сметка има дозволи за изменување на дизајн или администрирање за табелата MSysModules2 во базата на податоци.
* Побарајте другите корисници да ја затворат базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
29052 Проектот Visual Basic за апликации во базата на податоци „|“ не може да се конвертира во тековниот формат на Visual Basic. @ Ако базата на податоци е MDE, ќе треба повторно да го изградите MDE од изворот MDB. Доколку го немате изворот MDB, ќе треба да набавите нова верзија на MDE што е компатибилна со тековната верзија на Visual Basic. @@ 1 @@@ 1
29053 Microsoft Access не може да креира повеќе контроли на оваа форма или извештај. @ Ако сте избришале контроли од оваа форма или извештај во минатото, можеби ќе можете да ја преименувате формата или извештајот, а потоа да додадете повеќе контроли на неа. @@ 1 @@@ 1
29054 Microsoft Access не може да ги додаде, преименува или избрише контролите што ги побаравте. @@@ 1 @@@ 1
29055 Формуларот или извештајот „| 1“ има премногу контроли. @ Намалете го бројот на контроли на формуларот или извештајот пред да го користите во оваа верзија на „Мајкрософт пристап“. @@ 1 @@@ 1
29056 Некој друг користи '|' и проектот Visual Basic за апликации не одговара на вашата верзија на Visual Basic. @ Треба да ја отворите базата на податоци исклучиво за да го надградите проектот Visual Basic за апликации во оваа база на податоци. @@ 1 @@@ 1
29057 Базата на податоци '|' е само за читање и проектот Visual Basic за апликации не одговара на вашата верзија на Visual Basic. @ Треба да ја отворите базата на податоци за читање-запишување за да го надградите проектот Visual Basic за апликации во оваа база на податоци. 1
29058 Не можете да креирате модул за форма или извештај додека инстанцата на формуларот или извештајот е во режим на прелистување. @@@ 1 @@@ 1
29059 Microsoft Access не можеше да го прикаже модулот. @@@ 1 @@@ 1
29060 Датотеката не е пронајдена. @@@ 1 @@@ 1
29061 Имаше грешки при составувањето при конверзијата или овозможувањето на оваа база на податоци. @ Ова може да се должи на старата синтакса на DAO што повеќе не е поддржана.
За пример за тоа како да го поправите кодот, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 11705 @ 1
29062 Име на модулот '|' е погрешно напишан или се однесува на модул што не постои. @ Ако неправилното име на модулот е во макро, полето за дијалог Action Failed ќе ги прикаже името на макро и аргументите на макро откако ќе кликнете ОК. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име на модулот. @@ 1 @@@ 1
29063 Проектот Visual Basic за апликации во базата на податоци е корумпиран.
29064 Во овој момент немате ексклузивен пристап до базата на податоци. Ако продолжите да правите измени, можеби нема да можете да ги зачувате подоцна.
29065 Microsoft Access не може да зачува промени во дизајнот или да зачува во нов објект на база на податоци бидејќи друг корисник ја има датотеката отворена. За да ги зачувате вашите промени во дизајнот или да зачувате на нов објект, мора да имате ексклузивен пристап до датотеката.
29066 Немате ексклузивен пристап до базата на податоци. Вашите промени во дизајнот не можат да се зачуваат во овој момент. Дали сакате да затворите без да ги зачувате вашите промени?
29067 Немате ексклузивен пристап до базата на податоци. Не можете да ја конвертирате оваа база на податоци во овој момент.
29068 Microsoft Access не може да ја заврши оваа операција. Мора да го запрете кодот и да се обидете повторно.
29069 Microsoft Access во овој момент не може да го зачува дигиталниот потпис. @ * Можеби сте во базата на податоци под Контрола на изворен код.
* Можеби сте во база на податоци што се чита само.
* Базата на податоци користи или продолжување на името на датотеката * .accdb или * .accde. За да потпишете таква база на податоци, кликнете на табулаторот Датотека, покажете на менито Објави и потоа кликнете на Пакет и најавување.
29070 Вашата база на податоци или проект на Microsoft Access содржи исчезнато или скршено упатување на датотеката '| 1' | 2 @ * За да се осигурате дека вашата база на податоци или проект работи правилно, мора да ја поправите оваа референца. @@ 1 @ 2 @ 5043 @ 1
29071 Недостасува или скршена референца за VBE на датотеката '| 1'.
29072 Microsoft Access откри корупција во оваа датотека. За да се обидете да ја поправите корупцијата, прво направете резервна копија на датотеката. Кликнете на јазичето Датотека, посочете на Управување и потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци. Ако во моментов се обидувате да ја поправите оваа корупција, треба да ја пресоздадете оваа датотека или да ја вратите од претходната резервна копија. @@@ 2 @ 1 @ 553714192 @ 1
29073 Немате ексклузивен пристап до базата на податоци. Не можете да продолжите со командата за контрола на изворниот код.
29074 Microsoft Access не успеа да го создаде модулот Visual Basic. @ Ако вашата база на податоци е на мрежен диск, проверете ја мрежната врска и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
29075 Пристапот не може да додаде дигитален потпис во датотека креирана во Access 97 или порано. @ Конвертирајте ја датотеката во пристап 2000 или подоцна формат на датотека, а потоа додадете дигитален потпис. @@ 1 @@@ 1
29076 Имаше проблем со дигиталниот сертификат. Проектот ВБА не може да се потпише. Потписот ќе биде отфрлен. @@@ 1 @@@ 1
29079 Microsoft Access не може да ги чита модулите VBA во оваа база на податоци и не може да ги обнови модулите бидејќи датотеката е само за читање. За да ги вратите модулите VBA, затворете ја базата на податоци и направете резервна копија на базата на податоци. Потоа отворете ја базата на податоци со дозвола за читање / запишување. @@@ 2 @ 2 @ 553713744 @ 1
29080 Се чини дека VBA модулите во оваа база на податоци се зачувани со грешки. Пристапот може да ги обнови модулите, но прво треба да направите резервна копија на базата на податоци. За да откажете, за да можете да направите резервна копија на базата на податоци, кликнете Откажи. Потоа направете резервна копија на базата на податоци. @ Ако имате резервна копија од базата на податоци, кликнете OK. Кога ќе се отвори базата, испитајте ги модулите за да видите дали се точни. Ако не се, треба да се вратите на неодамнешната резервна копија. @@ 6 @ 2 @ 553713744 @ 1
29081 Базата на податоци не може да се отвори бидејќи проектот VBA содржан во него не може да се прочита. Базата на податоци може да се отвори само ако проектот VBA е прво избришан. Бришењето на проектот VBA го отстранува целиот код од модулите, формуларите и извештаите. Треба да направите резервна копија од вашата база на податоци пред да се обидете да ја отворите базата на податоци и да го избришете проектот VBA. @ За да креирате резервна копија, кликнете Откажи и потоа направете резервна копија на вашата база на податоци. За да ја отворите базата на податоци и да го избришете VBA-проектот без да направите резервна копија, кликнете OK. @@ 6 @ 2 @ 553713744 @ 1
29082 Верзијата за пристап што се користи за зачувување на оваа база на податоци не може да се открие. Овој проблем не може да се коригира бидејќи базата на податоци е само за читање. Кликнете OK, и откако ќе се затвори базата на податоци, направете резервна копија на базата на податоци. Потоа отворете ја базата на податоци со дозвола за читање / запишување. @@@ 2 @ 2 @ 553713744 @ 1
29083 Објектот '| 1' не може да се увезе бидејќи содржи елементи од именскиот простор '| 2', што повеќе не е поддржано. Користете постара верзија на Access за увоз на објектот.
29084 Објектот '| 1' не може да се увезе бидејќи содржи елементи од именскиот простор '| 2', што е од понова верзија на Access. Користете нова верзија на Access за увоз на објектот.
29085 Објектот '| 1' не може да се увезе бидејќи содржи елементи од именскиот простор '| 2', што Access не ги разбира.
29086 Објектот '| 1' не може да се увезе од датотеката '| 2'. Осигурете се дека датотеката постои и е во правилен формат.
30000 Microsoft Access не можеше да го пронајде SQL Server наведете. Потврдете дека името на серверот е точно.
30001 Microsoft Access не може да ја најде базата на податоци на серверот. Потврдете дека името на базата на податоци е точно.
30002 Microsoft Access не може да се најави на серверот. Потврдете дека информациите за најавување се точни.
30004 Стандардната поставка за Максимални записи мора да биде помеѓу 0 и 2147483647.
30005 Недостасува команда SQL
30006 Пристапот не беше во можност да ја изврши оваа операција бидејќи проектот не е поврзан со А. SQL Server база на податоци.
30007 Не може да се сортира на едно или на повеќе полиња наведени во својството „Подреди по“ или дијалогот за сортирање / групирање.
30008 Серверот до кој се обидувате да пристапите е чувствителен на букви. Објектите со исто име, но со различен буква не се поддржани. Користењето на овие објекти може да резултира во губење на податоците.
30009 Друг корисник или апликација го избриша овој запис или ја смени вредноста на нејзиниот примарен клуч.
30010 Не може да се примени филтерот на едно или повеќе полиња наведени во својството Филтер.
30011 Не можам да добијам информации за колоната за објектот на базата на податоци што се прелистува.
30012 Филтерот на серверот не може да се примени на зачуваната постапка Извор на запис. Филтерот не е нанесен.
30013 Не можете да го ажурирате записот бидејќи друг корисник или апликација го избриша или ја смени вредноста на нејзиниот примарен клуч.
30014 Податоците се додадени во базата на податоци, но податоците нема да бидат прикажани во формата затоа што не ги задоволуваат критериумите во основниот извор на запис.
30015 Наведениот извор на запис содржи дупликати имиња за некои полиња за излез. Користете псевдоними во вашата изјава SELECT за да му дадете на секое поле единствено име.
30016 Полето '|' се чита само.
30017 Оваа база на податоци не е овозможена за објавување.
30018 Не може да се создадат објекти од типот '|' против тековната позадина на SQL. Проверете ги дозволите и поставувањето на серверот.
30019 Microsoft Access не може да копира табела со име подолго од 64 карактери.
30020 Не може да се најде колоната '|'.
30021 Не може да се користат функциите на доменот на зачуваните процедури.
30022 Проектот за пристап не може да се отвори. Можеби немате соодветни дозволи или проектот може да биде само за читање.
30023 Не може да се користат функциите на доменот на скаларните функции.
30024 Вашата лозинка нема да биде шифрирана пред да биде зачувана во датотеката. @ Корисниците кои ја гледаат изворната содржина на датотеката ќе можат да ги видат корисничкото име и лозинката на сметката.? & Зачувај лозинка? Откажи @@ 36 @ 1 @ 553714179 @
30025 Неважечка изјава за SQL. Проверете го филтерот на серверот на изворот на запис за форма
30026 Пристапот не е во можност да се поврзе со базата на податоци „| 1“ на серверот „| 2“. Проверете дали базата на податоци сè уште постои и дека серверот работи.
30027 Вредноста што ја внесовте не е во согласност со типот на податокот или должината на колоната.
30028 Името на базата на податоци за приложената датотека на базата на податоци е празно. Внесете име за вашата база на податоци.
30029 Оваа верзија на Microsoft Access не поддржува промени во дизајнот со верзијата на Microsoft SQL Server на кој е поврзан вашиот проект за пристап. Погледнете ја веб-страницата за ажурирање на Microsoft Office за најновите информации и преземања. Вашите промени во дизајнот нема да бидат зачувани.
31000 Мора да наведете критериуми за сите условени формати.
31001 Изразот на условен формат не може да биде подолг од 435 карактери. @@@ 1 @@@ 1
31002 Microsoft Access не може да ги менува условените формати на контролата во моментов. @ Вашата програма се обиде да го измени условниот формат на контролата додека се оценуваше условниот формат. @@ 1 @@@ 1
31003 Поставката за овој имот е предолга. @ Може да внесете најмногу 255 или 2,048 знаци за овој имот, во зависност од видот на податоците. @@ 1 @@@ 1
31004 Вредноста на полето (автоматско броење) не може да се врати пред да се зачува. Ве молиме, зачувајте го записот што го содржи полето (автоматско броење) пред да го направите ова дејство. @@@ 1 @@@ 1
31005 Пристапот не успеа да оцени еден или повеќе изрази затоа што '|' беше упатено во израз. @ Само функциите и својствата што се сметаат за безбедни се дозволени во изразите кога пристапот работи во режим на песок. @@@ 1
31006 Овој метод не е поддржан за контролите на прилогот во тековниот формат на датотека со базата на податоци.
31007 Оваа операција не е поддржана за контролите на веб-прелистувачот во тековниот формат на датотека со базата на податоци.
31008 Овој метод не е поддржан за контролите на празни ќелии во тековниот формат на датотека со базата на податоци.
31009 Овој метод не е поддржан за создавање контроли на празни ќелии.
31010 Оваа операција не е поддржана за контроли за навигација во тековниот формат на датотека со базата на податоци.
31011 Изразот што го внесовте не е валиден за веб-компатибилни пребарувања. @@@ 1 @ 1 @ 11732 @ 1
31012 Или имате грешка во изразот или се обидовте да користите непријавен параметар. @ Проверете го изразот за грешки или внесете го параметарот '|' во дијалогот за пребарување параметри. @@ 2 @ 1 @ 11805 @ 1
31500 Microsoft Access не може да го испрати овој формат во пошта. @ За да го испратите овој формат во е-пошта, кликнете Извоз на менито Датотека или користете го методот OutputTo за да ги креирате датотеките и да ги прикачите на е-пошта. @@ 1 @@@ 1
31501 Избраната датотека за трансформација '|' не може да се најде. Ве молиме, изберете друга трансформација.
31502 „Мајкрософт пристап“ не може да го најде меѓународниот линк за динамички врски на „Мајкрософт офис“rary (DLL). @ Реинсталирајте го Microsoft Office. @@ 1 @@@ 3
31503 Наведената трансформација не ги претвори успешно податоците. Изберете друга трансформација.
31504 Податоците беа трансформирани во формат што не може да се увезе.
31505 Дали сте сигурни дека сакате да ги отстраните "|" од списокот на достапни трансформации? Ова всушност нема да ја избрише датотеката за трансформација.
31506 Избраната датотека за трансформација не може да се најде. Изберете друга трансформација или отстранете ја трансформацијата. Потоа обидете се повторно да извезувате.
31507 Невалиден тип на податоци во полето.
31508 Не можам да ги вчитам Office Web компонентите @ Access има проблем со вчитување на Office Web компоненти верзија 9.0. Обидете се да одите преку поставување за повторно да ги инсталирате @@ 1 @@@ 3
31509 Не можам да ги вчитам Office Web компонентите @ Access има проблем со вчитување на Office Web компоненти верзија 10.0. Обидете се да одите преку поставување за повторно да ги инсталирате @@ 1 @@@ 3
31510 Microsoft Access не може да ја вчита lib-динамичката врскаrary | 1. @ Треба да го решите неуспехот и сtart Повторно пристап. @@ 1 @@@ 3
31511 Избравте да го промените режимот во кој ќе се толкува синтаксата SQL во оваа база на податоци. Ова ќе значи: @ * Постоечките пребарувања може да вратат различни резултати или воопшто да не се извршуваат.
* Опсегот на типови на податоци и резервирани зборови ќе се промени.
* Differentе се користат различни вајлд карти. @ Препорачливо е да направите резервна копија на оваа база на податоци пред да продолжите. Ако се согласите да продолжите, Access ќе ја затвори оваа база на податоци, ќе ја компактира и повторно ќе се отвори во новиот режим. Изберете ОК за да продолжите. @ 5 @ 1 @ 24324 @ 1
31512 Microsoft Access не може да ја отвори сесијата за пошта. @ Можеби не сте конфигурирале клиент за е-пошта на овој компјутер. Осигурете се дека софтверот за е-пошта е инсталиран и конфигуриран правилно. @@ 1 @@@ 1
31513 Сите отворени објекти мора да бидат затворени пред да продолжите со оваа операција. @ Дали сакате Microsoft Access да ги затвори објектите? @@ 19 @@@ 2
31514 Microsoft Access не може да ја претвори оваа база на податоци во друга верзија затоа што еден или повеќе објекти се отворени. @ Затворете ги сите објекти и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 3
31515 Вашата база на податоци ја користи SQL Server Компатибилна синтакса (ANSI 92) за која Access 2000 има ограничена поддршка. Ова ќе значи: @ * Корисниците на Access 2000 можеби нема да можат да видат некои пребарувања.
* Постоечките пребарувања може да вратат различни резултати или воопшто да не се извршуваат.
* Опсегот на типови на податоци и резервирани зборови ќе се промени.
* Differentе се користат различни вајлд карти. @ Препорачливо е да го смените SQL Server Поставка за компатибилна синтакса (ANSI 92) пред да ја конвертирате оваа база на податоци во формат на датотека Access 2000. Изберете Откажи за да го прекинете процесот на конверзија и да го промените SQL Server Поставка за компатибилна синтакса (ANSI 92). @ 5 @ 1 @ 24324 @ 1
31516 Microsoft Access не може да ја конвертира оваа база на податоци во бараната верзија затоа што е „овозможено“ да работи со нови верзии на Microsoft Access отколку што беше првично креирано. @ Може да ја претворите оваа база на податоци во понов формат, а потоа повторно да ја обидете оваа операција со ново-конвертираната база на податоци. @@ 1 @@@ 1
31517 Microsoft Access не може да ја конвертира оваа база на податоци во бараната верзија затоа што е од постара верзија на Microsoft Access. @ Може да ја претворите оваа база на податоци во понов формат, а потоа повторно да ја обидете оваа операција со ново-конвертираната база на податоци. @ 1
31518 Следните контроли содржат изрази што не можат да бидат претставени во приказот на PivotTable или PivotChart на проектот Microsoft Access: | 1. @ Дали сепак сакате да се префрлите на PivotTable или PivotChart поглед? @@ 19 @@@ 2
31519 Не можете да ја увезете оваа датотека. @ Не можете да увезувате текстуална датотека освен ако таа нема една од овие додатоци: |. @@ 1 @@@ 1
31520 Не можете да ја увезете оваа датотека. @ Не можете да увезете текстуална датотека што има една од овие додатоци: |. @@ 1 @@@ 1
31521 Не може да се воспостави врска со серверот. @ | @@ 1 @@@ 1
31522 Мајкрософт SQL Server Десктоп моторот мора да биде на машината што работи со Microsoft Access. @@@ 1 @@@ 1
31523 Microsoft Access не можеше да ја отвори датотеката '| 1'. Датотеката може да не е датотека за пристап, патеката или името на датотеката е одредено или датотеката не може да се отвори исклучиво. За рачно да ја поправите датотеката, од менито Датотека, посочете кон Управувај со базата на податоци и потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
31524 Microsoft Access не може да ја пренесе кориснички дефинираната функција '| 1'. Функциите дефинирани од корисникот можат да се пренесуваат само помеѓу Microsoft SQL Serverкои се верзија 8.0 или повисока. @@@ 1 @@@ 1
31525 Можете да го копирате и залепите овој објект само ако барем Microsoft SQL Server 2000 е инсталиран и на изворот и на дестинациониот сервер. @@@ 1 @@@ 1
31526 Не можете да креирате датотека Microsoft Access ADE или MDE од базата на податоци зачувани во формат Microsoft Access 2000. @ Конвертирајте ја базата на податоци во тековната верзија на Microsoft Access. Потоа креирајте ја датотеката ADE или MDE. @@ 1 @@@ 1
31527 Не е пронајден пат: |. @@@ 1 @@@ 1
31528 Табела "|" е во употреба. Затворете ја табелата и обидете се повторно со увозот. @@@ 1 @@@ 1
31529 Преглед "|" е во употреба. Затворете го прегледот и обидете се повторно со увозот. @@@ 1 @@@ 1
31530 Постапка '|' е во употреба. Ве молиме затворете ја постапката и обидете се повторно со увозот. @@@ 1 @@@ 1
31531 Microsoft Access не може да креира табели со користење на информациите содржани во документите што ги обидувате да ги увезете. @@@ 1 @@@ 1
31532 Microsoft Access не можеше да ги извезе податоците. @@@ 1 @@@ 1
31533 Невалидно име на датотека. @@@ 1 @@@ 1
31534 Вашата база на податоци ја користи SQL Server Компатибилна синтакса (ANSI 92) за која Access 97 има ограничена поддршка. Ова ќе значи: @ * Постоечките пребарувања може да вратат различни резултати или воопшто да не се извршуваат.
* Опсегот на типови на податоци и резервирани зборови ќе се промени.
* Differentе се користат различни вајлд карти. @ Препорачливо е да го смените SQL Server Поставка за компатибилна синтакса (ANSI 92) пред да ја конвертирате оваа база на податоци во формат на датотека Access 97. Изберете Откажи за да го прекинете процесот на конверзија и да го промените SQL Server Поставка за компатибилна синтакса (ANSI 92). @ 5 @ 1 @ 24324 @ 1
31535 Невалидни параметри за ExportXML. @ Притиснете Помош за повеќе информации. @@ 2 @ 2 @ 5170 @ 1
31536 Карактеристиките на шемата XML не се совпаѓаат со постојните структури на табелата. @ Заменете ги постојните структури? @@ 19 @@@ 1
31537 Веќе постои објект со име "|" во базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
31538 Microsoft Access не може да ја креира оваа датотека. За да ја креирате датотеката, мора да и дадете единствено име на датотеката, да дадете важечка низа за конекција и кориснички ID и да ги имате потребните дозволи за поврзување и создавање датотеки.
31539 Се појави грешка при вчитувањето на XSL-датотеката за трансформација '| 1'. Ве молиме, проверете дали датотеката е правилно форматирана XSL-датотека и дали е точната датотека што треба да се користи за испорачаните податоци. | 2
31540 Настана грешка при вчитување на датотеката со податоци XML '| 1'. Ве молиме, проверете дали датотеката е правилно форматирана XML-датотека. | 2
31541 Microsoft Access не може да ја отвори оваа датотека. @ Оваа датотека се наоѓа надвор од вашиот интранет или на недоверлива страница. Microsoft Access нема да ја отвори датотеката поради потенцијални безбедносни проблеми. @За да ја отворите датотеката, копирајте ја на вашата машина или достапна мрежна локација. @ 2 @@@ 1
31542 С.tartup акција поврзана со оваа датотека можеби не е безбедна. Дали сакате да ги извршите startup акција додека ја отворате датотеката? @@@ 22 @@@ 1
31543 С.tartup-акција поврзана со оваа датотека можеби не е безбедна. Ако изберете да не ги извршувате startup акција, Microsoft Access нема да ја отвори датотеката. Дали сакате да ги извршите startup акција и отворете ја датотеката? @@@ 22 @@@ 1
31544 Microsoft Access не може да ја отвори оваа датотека. @ Авторот на оваа датотека ја постави да се отвора само когаtarакцијата tup е извршена и Microsoft Access во моментов е поставено да ги оневозможува startup action. @ За решавање на овој проблем, контактирајте го авторот на датотеката или вашиот системски администратор. @ 2 @@@ 1
31545 Microsoft Access не може да ја отвори оваа датотека. @ Менаџерот за безбедносна зона на Интернет недостасува или не е правилно инсталиран и затоа безбедноста на оваа датотека не може да се потврди. @ За да го решите овој проблем, инсталирајте го Windows Internet Explorer или соодветниот Office System Pack. @ 2 @ @@ 1
31546 Оваа база на податоци е Microsoft Access 7.0 / 8.0 / 9.0 Дизајн на мајстор. @ Ако кликнете Добро, базата на податоци што ја избравте ќе се преименува во | 1 и потоа ќе се претвори во | 2. Секој што користи реплика на оваа база на податоци ќе мора да се надополни на Microsoft Access 2002 по следната синхронизација. @@ 4 @@@ 2
31547 Microsoft Access не може да го извезува овој објект во XML кога е отворен во Преглед на печатење. Затворете го објектот и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
31548 Microsoft Access не може да извезува табела во XML кога е отворена во Дизајн. Затворете го објектот и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
31549 Заврши увоз на документ '|'.
31550 Не беа успешно увезени сите ваши податоци. Описите на грешките со поврзаниот број на лоши записи може да се најдат во табелата на Microsoft Access '| 1'.
31551 Само XML-датотеките можат да се извезуваат на Интернет адреса (http: //, ftp: //). Внесете патека што покажува локација на вашиот компјутер или на мрежата. @@@ 1 @@@ 1
31552 Документот (ите) што ги увезувате содржат информации за XML шема (XSD) создадени надвор од Microsoft Access. Информациите за шема @ XML креирани надвор од Microsoft Access не се поддржани. Ако продолжите, Microsoft Access само ќе ги увезува податоците и ќе ја игнорира шемата XML. @ Дали сакате да продолжите? @ 19 @@@ 1
31553 Вредноста на имотот Action Tag не може да надминува 1024 карактери.
31554 Обидувате да примените премногу Ознаки за акција. @ Одбележете некои од избраните ознаки. @@ 1 @@@ 1
31555 Наведената трансформација успешно не ги конвертираше податоците. Дали сакате да зачувате копија од податоците за извоз на '|' за смена на проблеми?
31556 За да ги видите зависностите на предметите или да ја смените опцијата Автоматско исправување информации за името на трагата, Microsoft Access мора да ги затвори сите објекти и да ги ажурира информациите за зависност. Дали сакате да продолжите? @@ 21 @ 1 @ 553713744 @ 1
31557 Microsoft Access не може да ги ажурира информациите за зависност затоа што еден или повеќе објекти се отворени. @ Затворете ги сите објекти и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 3
31558 Опцијата Автоматско исправување информации за траката генерира мапи со имиња за објектите во базата на податоци. Ова може да трае неколку минути. @ Дали сакате да ја оставите оваа опција вклучена? @@ 3 @@@ 1
31559 Microsoft Access не може да се поврзе со страницата што ја наведовте. Потврдете ја адресата на страницата или контактирајте го администраторот на вашата страница.
31560 Веб-страницата што ја наведовте не поддржува поврзување со базата на податоци на Microsoft Access. Веб-страницата мора да работи со Microsoft SharePoint Foundation.
31561 Веб-страницата што ја наведовте не поддржува увоз на податоци во базата на податоци на Microsoft Access. Веб-страницата мора да работи со Microsoft SharePoint Foundation.
31562 Веб-страницата што ја наведовте не содржи никакви списоци. Потврдете ја адресата на страницата или контактирајте го администраторот на вашата страница.
31563 Microsoft Access не може да овозможи име Автоматско исправување за еден или повеќе објекти затоа што Access не можеше да ги отвори и зачува објектите. Отворена или зачувана операција може да биде неуспешна заради една или повеќе од следниве причини - објектот е веќе отворен, немате дозволи за отворање на објектот во поглед на Дизајн, базата на податоци е само за читање или изворот на поврзаната табела не може да се најде. @@@ 2 @ 1 @ 553713743 @ 1
31564 За да генерирате зависности од предмети, мора да се вклучи опцијата Автоматско исправување информации за името на трагата. @ Овозможете име Автоматско исправување и продолжете? @@ 5 @ 1 @ 553713744 @ 1
31565 Информациите за зависноста треба да се ажурираат пред да можете да ги видите зависностите од објекти. Ова може да трае неколку минути. @ Дали сакате да продолжите? @@ 5 @ 1 @ 553713744 @ 1
31566 Функцијата за зависности на објекти не е овозможена за оваа база на податоци затоа што треба да се ажурираат информациите за зависности. @@@ 5 @ 1 @ 553713744 @ 1
31567 Објектот што го избравте во панелот Зависности на објектот веќе не постои во базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
31568 Немате потребни дозволи за да генерирате информации за зависност за избраниот објект. @@@ 2 @ 1 @ 553713744 @ 1
31569 За да ги видите информациите за зависност, мора да изберете табела, барање, образец или извештај. @@@ 1 @ 1 @ 553713742 @ 1
31570 Информациите за зависноста не можат да се генерираат затоа што мапите за име или недостасуваат или се застарени. Вклучете ја опцијата Автоматско исправување информации за името на песната, проверете дали имате доволно дозволи за да отворите објект во „Дизајн“ и проверете дали базата на податоци не е само за читање. @@@ 2 @ 1 @ 553713744 @ 1
31571 Информациите за зависноста не можат да се генерираат затоа што мапите за имиња се застарени, а базата на податоци е само за читање. @@@ 2 @ 1 @ 553713744 @ 1
31572 Microsoft Access не може да генерира информации за зависност за нов незачуван објект. Зачувајте го новиот објект и потоа проверете дали има зависност од објект. @@@ 2 @ 1 @ 553713744 @ 1
31573 Microsoft Access не може да генерира информации за зависност за објекти во проект. @@@ 1 @@@ 1
31574 Microsoft Access не може да извезува неврзани форми или извештаи како XML документи.
31575 Сите отворени објекти мора да бидат затворени пред да направите резервна копија од вашата база на податоци или проект. @ Дали сакате Microsoft Access да ги затвори објектите? @@ 19 @@@ 2
31576 Microsoft Access не може да направи резервна копија на оваа база на податоци или проект затоа што еден или повеќе објекти се отворени. @ Затворете ги сите објекти и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 3
31577 Microsoft Access не може да се поврзе со страницата што ја наведовте. Потврдете ја адресата на страницата или контактирајте го вашиот администратор на страницата.
31579 Табелата не може да се извезува затоа што немате доволно дозволи. Ве молиме контактирајте го администраторот на вашата страница.
31580 Список со наведеното име веќе постои. Внесете друго име и обидете се повторно.
31581 Името на списокот не може да содржи ниту еден од следниве знаци: /: *? ”” <> |. Внесете друго име и обидете се повторно.
31582 Microsoft Access не може да генерира информации за зависност за објекти во базата на податоци за реплики. @@@ 1 @@@ 1
31583 Заврши увозот од '|'.
31584 Заврши поврзувањето со '|'.
31585 Заврши извозот „| 1“ до „| 2“.
31586 Веб-страницата што ја наведовте не поддржува увоз на податоци од базата на податоци на Microsoft Access. Веб-страницата мора да работи со Microsoft SharePoint Foundation.
31587 Microsoft Access не може да генерира информации за зависност, бидејќи опцијата Автоматско точни информации за името на песната е исклучена. Оваа опција не може да се вклучи бидејќи базата на податоци е само за читање или немате доволно дозволи. @@@ 1 @@@ 1
31588 Грешка при извозот на датотеката со слика '| 1' до наведената патека '| 2'.
31589 Наведената трансформација не успеа успешно да ги трансформира вашите податоци. |
31590 Список со име "|" веќе постои. Или мора да користите друго име или да отидете на страницата и да го избришете списокот.
31591 Microsoft Access не може да извезува „| 1“ во Microsoft SharePoint Foundation поради ограничувања на бројот на пати што секој тип на податок може да се појави во списокот на Microsoft SharePoint Foundation. @ Погледнете помош за да дознаете точно кои се ограничувањата и за детали за тоа како да креирате барање што ќе ја дефинира листата на Фондацијата Microsoft SharePoint што сакате да ја креирате. @@ 2 @ 1 @ 553714173 @ 1
31592 Не можам да ја најдам наведената шема датотека '|'. Отстранете ја или ажурирајте ја препораката за датотеката и обидете се повторно да увезете. @@@ 1 @@@ 1
31593 Microsoft Access наиде на грешка при обработката на XML-шемата во датотеката '| 1'. | 2 @@@ 1 @@@ 1
31594 Microsoft Access не можеше да извезува XML податоци на „| 1“. @@@ 1 @@@ 1
31595 Оваа база на податоци е зачувана во Microsoft Access | формат на датотека. @ За информации за тоа како да внесувате податоци од оваа база на податоци во нова датотека, кликнете на Office.com на Getting Starсо страницата на Microsoft Access. @@ 1 @@@ 1
31596 Не можам да ја вчитам спецификацијата '|'. Обидете се повторно да ја креирате спецификацијата. @@@ 1 @@@ 1
31597 Спецификацијата XML не успеа да се потврди против шемата. Има грешка во следната линија на XML документот: |. @@@ 1 @@@ 1
31598 Спецификацијата XML не успеа да се потврди против шемата. Има грешка во следната спецификација низа XML: | 1 Можна вредност може да биде една од следниве „| 2“. @@@ 1 @@@ 1
31599 Наведеното име '| 1' не може да се постави поради една од следниве причини:
? Наведеното име не е единствено.
? Наведеното име е празно.
? Наведеното име не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Access. @@@ 1 @@@ 1
31600 Наведениот опис '|' е премногу долг Описот не може да надминува 255 карактери. @@@ 1 @@@ 1
31601 Спецификацијата не содржи опис. '|'. @@@ 1 @@@ 1
31602 Спецификацијата со наведениот индекс не постои. Наведете друг индекс. '|'. @@@ 1 @@@ 1
31603 Името '|' веќе се користи. Внесете друго име или кликнете на копчето Управувај со задачи за податоци за да ја преименувате постојната спецификација. @@@ 1 @@@ 1
31604 Потребниот елемент недостасува под за формат со фиксна ширина. @@@ 1 @@@ 1
31605 Атрибутот Ширина е потребен за сите елементи под or за формат со фиксна ширина. @@@ 1 @@@ 1
31606 Не можам да ја отворам базата на податоци за дестинациите. Ако базата на податоци е отворена, затворете ја и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
31607 Атрибутот Пат е потребен за сите формати, освен ImportWSS, ImportOutlook и ExportXML.
31608 Наведете име за спецификацијата за увоз во полето Зачувај како.
31609 Наведете име за спецификацијата за извоз во полето Зачувај како.
31610 Дали сакате да го избришете '|'?
31611 Наведете го името на изворот или датотеката за дестинација во полето Име на датотека.
31612 Спецификацијата не успеа да се изврши. Обидете се повторно да ја креирате спецификацијата.
31613 Избравте „” Табели и сродни прегледи ”” како начин за групирање на објекти во базата на податоци. Пристапот треба да ги ажурира информациите за зависностите на објектите за да ги создаде групите. Ова ќе потрае некое време за големи бази на податоци. @ Дали сакате да продолжите? @@ 3 @@@ 1
31614 Дали сте сигурни дека сакате да ја избришете ставката '|' од списокот Категории? @ Забележете дека одделните групи и кратенките до објектите во базата на податоци ќе бидат избришани, но самите објекти нема да бидат избришани. @@ 3 @@@ 1
31615 Дали сте сигурни дека сакате да ја избришете групата? @ Забележете дека само кратенките, а не и вистинските објекти ќе бидат избришани. @@ 3 @@@ 1
31616 Дупликат Име на елемент @ Предмет со име | веќе постои во списокот Категории. Наведете друго име за ставката. @@ 1 @@@ 1
31617 Дупликат Име на групата @ Група со име | веќе постои. Наведете друго име за групата. @@ 1 @@@ 1
31618 Име на празно место @ Вие не наведовте име за ставката што ја додадовте на списокот со категории. @@ 1 @@@ 1
31619 Име на празна група @ Вие не наведовте име за групата. @@ 1 @@@ 1
31620 Ова ќе ги исчисти сите содржини во системските табели MSysNavPaneXXX. @ Дали сакате да продолжите? @@ 3 @@@ 1
31621 Веќе има кратенка со име '| 1' до објектот '| 2' во оваа група. @@@ 1 @@@ 1
31622 Описот на табелата не може да се менува за поврзана табела
31623 Microsoft Access ги увезе „Омилени“ и други групи во конвертираната база на податоци. Ако ги промените увезените групи во Access 2007 или поголема, нема да ги видите тие промени ако ја отворите базата на податоци во постара верзија на Access. Исто така, ако ги промените увезените групи со користење на постара верзија на Access, нема да ги видите тие промени ако ја отворите базата на податоци во Access 2007 или поголема. @@@ 1 @@@ 1
31624 Внесете важечки датум. @@@ 1 @@@ 1
31625 Внесете важечка вредност. @@@ 1 @@@ 1
31626 | Пронајдени се проблеми што може да резултираат во несакано однесување или недостасуваат податоци. @ Дали сакате да го откажете волшебникот и да ги прегледате проблемите? @ Кликнете Не за да ги игнорирате проблемите и да продолжите со миграцијата.
31627 Копија од базата на податоци е преместена во |. Продолжете да ја отворате тековната датотека?
31628 Преместувањето во SharePoint не е поддржано за бази на податоци што го оневозможуваат својството AllowBypassKey.
31629 Шаблонот „| 1“ не може да се инстанцира. @ | 2 @@@@@ 3
31630 Не успеав да го поставам својството на базата на податоци '|'.
31631 Име на објектот '|' не може да се користи затоа што не ги следи правилата за именување на објекти.
31632 Не успеа да се вчита „| 1“ во „| 2“.
31633 '|' не е поддржан тип AccessObject.
31634 Не успеа да се создаде врска '|'.
31635 Manifest.xml не одговара на дефинираната шема. |
31636 Tables.xml не постои.
31637 Овој образец не може да се користи затоа што бара подоцнежна верзија на Microsoft Access. Погледнете ја Office.com за најновите шаблони што можете да ги користите со тековната верзија на Microsoft Access.
31638 Се појавија грешки при вчитувањето на Tables.xml.
31639 Manifest.xml не постои.
31640 Односи.xml не одговара на потребната шема.
31641 Се појави неочекувана грешка при отворање на шаблонот.
31642 NavPane.xml не одговара на потребната шема.
31643 '|' не е валиден образец.
31644 Не успеа да се создаде база на податоци со наведениот CollatingOrder.
31645 Не успеа да се постави | 1 на | 2 '| 3'.
31646 Не успеа да се вчита NavPane.xml.
31647 Настана грешка при превртување | 1 '| 2' десно-лево.
31648 Настана грешка при извршување на автоматско исправување на името.
31649 Настана грешка при поставување на етикетите на | 1 '| 2'.
31650 Изворната датотека '| 1' за | 2 '| 3' не постои.
31651 Име на објектот '|' не може да се користи затоа што друг објект со исто име веќе постои.
31652 Немате ексклузивен пристап до базата на податоци. Вашите списоци на SharePoint не можат да се преземат офлајн или да се зачуваат во кеш. Обидете се повторно подоцна.
31653 Microsoft Access не може да ги преземе вашите листи офлајн. Откриена е кружна врска.
31654 Одбиен пристап. Немате дозволи за серверот SharePoint. Потврдете ги дозволите и обидете се повторно со оваа операција.
31655 Microsoft Outlook не може да биде starлекуваше Проверете дали Outlook е инсталиран и правилно поставен на вашиот компјутер.
31656 Мора да имате Microsoft Office Outlook 2007 или подоцна на овој компјутер за да ја овозможите оваа одлика.
31657 Не можете да поставите податоци за собирање со помош на задача за е-пошта, бидејќи вашата база на податоци го достигна максималното ограничување на големината. Ослободете простор на дискот и обидете се повторно.
31658 Избраната табела или барање нема никакви полиња што поддржуваат собирање податоци со употреба на е-пошта.
31659 | е само за читање. Не можете да користите е-пошта за да соберете или ажурирате податоци за овој објект.
31660 Не можете да собирате податоци за акција, пребарувања специфични за SQL и пребарувања за параметрите со користење на е-пошта.
31661 Полето за адреса за е-пошта што го наведовте не содржи валидни адреси. Наведете друго поле.
31662 Вредноста што ја внесовте не е валидна за максималниот број на одговори.
31663 Вредноста што ја внесовте не е валидна за датумот и времето за запирање.
31664 Датумот и времето за запирање на обработката на одговорите треба да бидат поголеми од тековниот датум и време.
31665 |
31666 Методот UpdateDependencyInfo не може да ажурира еден или повеќе објекти. „Мајкрософт пристап“ создаде табела за автоматско исправување на зачувани неуспеси во тековната база на податоци со повеќе информации за објектите што не успеваат. @@@ 2 @ 1 @ 553713744 @ 1
31667 Дали сакате да ги избришете сите избрани објекти? Бришењето на овие објекти ќе ги отстрани од сите групи. @ Не можете да ги избришете формите, извештаите и модулите. @@ 20 @@@ 2
31668 Microsoft Access не поддржува отворање HTML страници. @@@ 2 @@ 4294967294 @ 1
31669 Промените во дизајнот не се поддржани за страниците за пристап до податоци. @ За да го промените дизајнот на страница за пристап до податоци, користете Microsoft Access 2003 или порано. @@ 2 @@ 4294967294 @ 1
31670 Microsoft Access не ја поддржува оваа операција за страниците за пристап до податоци. За да ја извршите оваа операција, користете Microsoft Access 2003 или порано. @@@ 1 @@@ 1
31671 |
31672 | 1 | 2
31673 ТЕХНИЧКА ДЕТАЛИИД ИД за корелација: | 1
Датум и време: | 2
31674 Оваа операција не е поддржана за поврзаните табели со SharePoint. За да управувате со поврзаните табели на SharePoint, посочете на „Get External Data“ од менито „Data“ и потоа кликнете на „SharePoint List“.
31675 Измените се направени во оваа база на податоци од постара верзија на Access или од надворешен извор. За да ја користите групата Табели и сродни погледи во Панелот за навигација, дрвото за зависност мора да биде повторно изградено. Ова може да трае неколку моменти. @ Дали сакате да продолжите? @@ 3 @@@ 1
31676 Дали сакате да ги избришете сите избрани објекти? Бришењето на овие објекти ќе ги отстрани од сите групи. @@@ 20 @@@ 2
31677 Не можете да креирате .accde или .mde датотека од оневозможена (не доверлива) база на податоци. Ако му верувате на изворот на оваа база на податоци, можете да ја овозможите со помош на лентата за пораки. @@@ 1 @@@ 1
32000 Макро дејството „| 1“ не може да се изврши со наведениот аргумент „| 2“ или кога е во режим на оневозможено или кога е повикано од вградена макро. @@@ 1 @@@ 1
32001 „|“ RunCommand не може да се изврши во режим на оневозможено. @@@ 1 @@@ 1
32002 Не може да се отвори или стартува макро „|“, бидејќи не е валидно. @@@ 1 @@@ 1
32003 „|“ за акција е потребно валидно контролно име што одговара на подформа или пот-извештај. @@@ 1 @@@ 1
32004 Контролното име '|' е погрешно напишан или се однесува на контролата што не постои. @ Ако неправилното име на контролата е во макро, полето за дијалог Action Failed ќе ги прикаже името на макро и аргументите на макро откако ќе кликнете ОК. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име на контролата. @@ 1 @@@ 1
32005 Едно или повеќе дејства се непознати и не можат да бидат залепени. @@@ 1 @@@ 1
32006 Microsoft Access не можеше да го разбере макро форматот.
32007 На макро дејството „| 1“ му треба вредност за аргументот „| 2“. @@@ 1 @@@ 1
32008 Макро дејството „| 1“ има неважечка вредност за аргументот „| 2“. @@@ 1 @@@ 1
32009 На SubMacro му треба валиден аргумент за името
32010 Текстот што го внесовте не е ставка во списокот.
32011 Microsoft Access не може да го анализира изразот: '| 1'.
32012 Дејството ApplyOrderBy бара валидно контролно име што одговара на подформа или пот-извештај. @@@ 1 @@@ 1
32013 Непозната грешка се случи во макро-податокот. @@@ 1 @@@ 1
32014 Дали сте сигурни дека сакате трајно да го избришете | 1 од вашата табела? Ако табелата е отворена, промената нема да се изврши сè додека табелата не се зачува.
32015 Бришењето не успеа за „| 1“.
32016 Преименувањето не успеа за „| 1“.
32017 Изјавата SQL не е валидна.
32018 Промените можеби не се зачувани.
32019 Грешка во тајм-аут. Обработката на серверот не успеа.
32020 Настана грешка при проверка на статусот на податочна макро. @ За да ја видите грешката, побарајте DataMacroInstanceID '| 1' во табелата USysApplicationLog. @@ 1 @@@ 1
32021 Потребни се аргументите If and Else If.
32022 Макро-то не може да се увезе бидејќи е неважечко.
32023 Акцијата „| 1“ не е валидна за тековниот контекст.
32024 Макро-податоците не можат да поддржуваат повеќе параметри.
32500 Групата '|' внесовте е невалиден. @@@ 1 @@@ 1
32501 Категоријата „|“ внесовте не е валиден. @@@ 1 @@@ 1
32502 Вредноста што ја внесовте не е валидна за полето '|'. @ На пример, можеби имате внесено текст во нумеричко поле или број што е поголем од дозволите за поставување на FieldSize. @@ 1 @@@ 1
32503 Поддршка за извоз во.PDF или .XPS не е инсталиран на овој компјутер. @@@ 1 @@@ 1
32504 Текстот што го внесовте не е ставка во списокот. @ Дали сакате да ги уредувате ставките во списокот? @@ 20 @@@ 4
32505 Microsoft Access ја обнови оваа база на податоци. Испитајте ја базата на податоци за да потврдите дека не недостасуваат објекти на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
32506 Microsoft Access ја обнови оваа база на податоци, но се покажа дека една или повеќе табели содржат оштетување на податоците и биле избришани. Избришаните табели беа најавени во табелата MSysRecoveryErrors. Оваа табела е прикажана во моментот на листот со податоци. @@@ 1 @@@ 1
32507 Microsoft Access ја обнови оваа база на податоци, но се покажа дека една или повеќе табели содржат оштетување на податоците и биле избришани. Избришаните табели беа најавени во табелата MSysRecoveryErrors. @@@ 1 @@@ 1
32508 Командата „Зачувај како контакт со Outlook“ не успеа. @@@ 1 @@@ 1
32509 Командата „Додади од Outlook“ не успеа. @@@ 1 @@@ 1
32510 Microsoft Access не може да најде никакви полиња што одговараат на полињата во контакт на Microsoft Outlook. @@@ 1 @@@ 1
32511 Успешно додадени | контакт (и). @@@ 1 @@@ 1
32512 Не можете да ја зачувате оваа база на податоци во претходен формат на верзија, бидејќи таа користи одлики за кои е потребен тековниот формат на датотека. @ Овие карактеристики вклучуваат прилози, повеќеценети полиња, офлајн податоци, макроа на податоци, пресметани колони, врски до неподдржани надворешни датотеки, понов вид нарачки, нови типови на криптирање и контроли за навигација. @@ 1 @@@ 1
32513 Сите отворени објекти мора да бидат затворени пред да ја зачувате базата на податоци. @ Дали сакате Microsoft Access да ги затвори сите отворени објекти? @@ 19 @@@ 2
32514 Microsoft Access не може да ја зачува оваа база на податоци во друга верзија, бидејќи еден или повеќе објекти се отворени. @ Затворете ги сите објекти и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 3
32515 Aboutе ги избришете списокот и сите нејзини податоци од страната на SharePoint. Дали сакате да продолжите?
32516 Низата на филтерот што ја внесовте не е валидна или не можете да примените филтер во овој момент.
32517 Оваа листа на SharePoint или една од поврзаните списоци не постои на страната на SharePoint.
32518 Се појавија следниве грешки:
32519 Вредноста одредена за параметарот Тип е неважечка. Наведете едно од следново: Извештај, формулар, пребарување или табела.
32520 Операцијата за поправка е откажана. За рачно да ја поправите датотеката, од менито Датотека, посочете кон Управувај со базата на податоци и потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци.
32521 Не можете да ја промените вредноста на овој имот во настанот OnPaint. @@@ 1 @@@ 1
32522 Не се увезени контакти. Ниту едно од полињата ги нема потребните '|' наведен имот. @@@ 1 @@@ 1
32523 Прилагодено макро во овој извештај не успеа да се изврши и го спречува прикажувањето на извештајот. @@@ 1 @@@ 1
32524 Пристапот не може да создаде „| 1“. @ | 2 @ Проверете дали името на датотеката (и локацијата, доколку е предвидено) се во правилен формат, како што е в: име на датотека за локација. @ 1 @@@ 1
32525 Пристапот не можеше да го преземе шаблонот од Office.com.
32526 Се обидовте да создадете датотека .mdb на страницата на SharePoint. Може да креирате само датотеки за база на податоци Access 2007 - 2016 (.accdb) на страниците на SharePoint. Или сменете го типот на датотека или изберете друга локација.
32527 Се обидовте да создадете датотека .adp на страницата на SharePoint. Може да креирате само датотеки за база на податоци Access 2007 - 2016 (.accdb) на страниците на SharePoint. Или сменете го типот на датотека или изберете друга локација.
32528 Апликацијата е оневозможена, а базите на податоци не можат да бидат креирани.
32529 Оваа операција не е поддржана за парамеризирани пребарувања или објекти засновани на параметризирани пребарувања. @@@ 1 @@@ 1
32530 Споделувањето на Microsoft SharePoint Foundation бара базата на податоци да биде во пристап 2007 или поголем формат.
32531 Microsoft Access не успеа да ја создаде списокот SharePoint. Ова може да биде затоа што ги немате потребните дозволи.
32532 Проектот не може да се конвертира во овој формат. Проектот може да се претвори само во Access 2000 или понов формат.
32533 Не успеа да се создаде поле „| 1“ на табелата „| 2“
32534 Не успеа да се избрише предефинираното поле '| 1' на табелата '| 2'
32535 Не успеа да се преименува полето '| 1' на списокот на SharePoint '| 2'
32536 Наведената команда (OutputTo) не е достапна сега. Затворете ги предметите отворени во „Поглед на дизајн“ или „Поглед на распоред“ и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
32537 Може да се создадат само 256 TempVars. Обавезно отстранете ги TempVars што не се потребни.
32538 TempVars може да складира само податоци. Тие не можат да складираат предмети.
32539 TempVars може да складира низи со до 65,356 карактери.
32540 Името на овој TempVar е предолго. Имињата на TempVar мора да бидат 256 карактери или помалку. Користете пократко име.
32541 Мора да наведете име за да поставите или отстраните темпоrary променлива.
32542 Мора да наведете вредност за да го поставите темпотоrary променлива до.
32543 Дали сакате да се поврзете со постоечка SQL Server база на податоци? @ Изберете Не за да креирате нова SQL Server база на податоци. @@ 16 @@@ 4
32544 Се обидувате да конвертирате шифрирана база на податоци. Декодирајте ја базата на податоци, а потоа обидете се повторно. За да ја заштитите конвертираната база на податоци, користете ја командата Енкриптирај со лозинка.
32545 Се обидувате да конвертирате база на податоци заштитена со лозинка. Отстранете ја лозинката, а потоа обидете се повторно. За да ја заштитите конвертираната база на податоци, користете ја командата Енкриптирај со лозинка.
32546 Се обидувате да конвертирате шифрирана база на податоци што користи лозинка. Декодирајте ја базата на податоци, отстранете ја лозинката и обидете се повторно. За да ја заштитите конвертираната база на податоци, користете ја командата „Шифрирај со лозинка“.
32547 Се обидувате да конвертирате база на податоци што е шифрирана со лозинка. Отстранете ја лозинката, а потоа обидете се повторно. За да ја заштитите конвертираната база на податоци, користете ја командата Постави лозинка за база на податоци.
32548 Настана грешка при прикажување на поштенската порака. Проверете дали нема отворени дијалози во Outlook и обидете се повторно.
32549 '|' содржи над 10,000 редови. Обработката може да трае неколку моменти. Дали сакате да продолжите?
32550 '|' е празно поле за пребарување. Вие нема да можете да собирате податоци за ова поле. За да продолжите, отстранете го празното поле за пребарување од списокот со полиња што треба да бидат вклучени во оваа е-пошта.
32551 Се појави грешка при прикажувањето на задачата. Проверете дали нема отворени дијалози во Outlook и обидете се повторно.
32552 Оваа команда не е достапна кога базата на податоци е отворена од веб-серверот. Дали сакате да зачувате локална копија од базата на податоци?
32553 За да потпишете и распоредите база на податоци, мора да користите база на податоци создадена со Microsoft Office Access 2007 или подоцна. Конвертирајте ја базата на податоци во формат Access 2007 и starповторно процесот на потпишување.
32554 Microsoft Access не може да создаде пакет за распоредување со тековната база на податоци. Проверете ја патеката до датотеката. @@@ 1 @@@ 1
32555 Microsoft Access не може да ја потпише тековната база на податоци. Осигурете се дека дигиталниот сертификат што се користи за потпишување на базата на податоци е валиден. @@@ 1 @@@ 1
32556 Microsoft Access не може да ја извлече базата на податоци. Проверете го името на датотеката и патеката до датотеката. @@@ 1 @@@ 1
32557 Microsoft Access не може да ја преземе спакуваната база на податоци. Мрежни проблеми или проблеми со веб-страницата може да го спречиле преземањето. С.tarпреземете повторно или прелистајте на страницата и осигурете се дека таа работи. @@@ 1 @@@ 1
32558 Побаравте невалидна датотека. Датотеката може да биде оштетена. Контактирајте го лицето што ја создало датотеката и побарајте нова копија. @@@ 1 @@@ 1
32559 Шаблонот е во непознат формат и не може да се отвори.
32560 Наведениот образец не постои.
32561 '|' не е валиден образец за база на податоци.
32562 Наведениот образец не може да се креира во наведениот формат на датотека. Наведете друг формат на датотека за новата база на податоци.
32563 Не можете да користите датотека со образец за да креирате база на податоци директно на страницата на SharePoint.
32564 Се чини дека ова не е датотека со образец. Датотеката можеби е оштетена или форматот на пакетот може да содржи грешка.
32565 | 0 '| 1' не може да се прочита од датотеката на образецот. Објектот може да биде во непризнат формат или да содржи невалидни податоци.
32566 Табелата „| 0“ во шаблонот не може да биде поврзана со списокот на SharePoint со ID | 1.
32567 | 0 '| 1' во шаблонот не може да се вчита од текст поради грешка при парсирање. | 2
32568 Табелата | 0 или едно од нејзините полиња не може успешно да се преименува.
32569 Не успеа да се додаде референцата VBA | 0
32570 Дизајн мајстор или реплика не може да се конвертира во формат на датотека Access 2007. @@@ 1 @@@ 1
32571 Содржината на Панелот за навигација може да не се менува додека е заклучена.
32572 Проектите за пристап не поддржуваат прилагодени групи во Панелот за навигација. Вие не можете да увезувате или извезувате прилагодени групи од Проект за пристап.
32573 Microsoft Access не може да ја изврши операцијата за извоз.
32575 Командата acCmdExport за RunCommand е застарена. Користете го акцијата OutputTo или една од поспецифичните RunCommands, како што се acCmdExportExcel, acCmdExportRTF и acCmdExportText.
32576 Командата acCmdImport за RunCommand е застарена. Користете една од поспецифичните RunCommands, како што се acCmdImportAttachAccess, acCmdImportAttachExcel и acCmdImportAttachText.
32577 Командата acCmdLinkTables за RunCommand е застарена. Користете една од поспецифичните RunCommands, како што се acCmdImportAttachAccess, acCmdImportAttachExcel и acCmdImportAttachText.
32578 Microsoft Access не може да го вчита моторот за база на податоци Access. Стартувајте повторно поставување и ресетирајтеtarапликацијата. @@@ 1 @@@ 1
32579 Немате дозволи да пишувате на оваа страница на SharePoint. Контактирајте го администраторот на вашата страница за помош.
32580 Не можам да ја објавам датотеката | бидејќи датотеката е одјавена или заклучена за уредување од друг корисник.
32581 SQL дистрибуирани објекти за управување (SQL-DMO) мора да бидат на машината што работи со Microsoft Access.
32582 Наведеното име на датотека не може да се користи за да се создаде база на податоци. Наведете друго име на база на податоци.
32583 Настана грешка при обидот да се создаде базата на податоци.
32584 Ниту еден објект со даденото име и тип не постои во тековната база на податоци.
32585 Оваа одлика е достапна само на ADP. @@@ 1 @@@ 1
32586 Овој објект на база на податоци не може да се зачува како извештај. @@@ 1 @@@ 1
32587 Изворната вредност што ја наведовте не е валидна. @@@ 1 @@@ 1
32588 Табелата на која се обидувате да ја додадете во моментов е отворена и мора да биде затворена пред да продолжите. Дали сакате да ги зачувате промените и да ја затворите табелата? @@@ 20 @@@ 2
32589 Microsoft Access наиде на грешка при обидот да се затвори табелата. @@@ 1 @@@ 1
32590 Не можете да водите до база на податоци што се зачувани на Интернет-локација. Прво треба да ја зачувате базата на податоци на локација што користи Универзална конвенција за именување (UNC), како што е споделување на сервер, и потоа да се поврзете на неа. @@@ 1 @@@ 1
32591 Патеката за датотека што ја наведовте не е валидна. Ве молиме наведете патека за целосна датотека. @@@ 1 @@@ 1
32592 Продолжување на името на датотеката на '|' не е валиден за форматот во кој се обидувате да извезувате. Оваа акција е потенцијално небезбедна. Дали сакате да продолжите? @@@ 20 @@@ 2
32593 Надминете ја постојната табела или барање „|“? @@@ 20 @@@ 2
32594 Командата Show Column History не е достапна додека работите офлајн со списокот SharePoint. Повторно поврзете се на списокот и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
32595 Microsoft Access не може да ја избрише списокот SharePoint, бидејќи ги немате потребните дозволи за бришење на списокот или списокот е преименуван или повеќе не постои.
32596 Додатокот за Microsoft Access Outlook е оневозможен во Microsoft Outlook. За да собирате податоци со употреба на е-пошта во Microsoft Access, проверете дали овој додаток е инсталиран и овозможен од рамките на Microsoft Outlook.
32597 Оваа база на податоци содржи врски до списоците на избраната страница на SharePoint. Дали сакате да можете да додавате кратенки на менито Преглед на секоја листа? Ова ќе им овозможи на другите луѓе да отвораат форми и извештаи од веб-страницата на SharePoint.
32598 Името '|' веќе се користи. Внесете друго име. @@@ 1 @@@ 1
32599 Само XML-датотеките можат да се увезуваат од Интернет адреса (http: //, ftp: //). Внесете патека што покажува локација на вашиот компјутер или на мрежата. @@@ 1 @@@ 1
32600 Списокот | 1 веќе го користи табелата за врски | 2. Изберете друга листа.
32601 Aboutе ги смените страниците. Сите промени што сте ги направиле за поврзување табели ќе бидат отфрлени. Дали сакате да продолжите без да ги зачувате овие промени?
32602 Акцијата или методот на SetProperty не успеа затоа што немаше форма или контекст за пријавување. @ За да го воспоставите точниот контекст за SetProperty, повикајте OpenForm или OpenReport пред да повикате SetProperty или јавете се на SetProperty од настан на форма или извештај. @@ 1 @@@ 1
32603 Податоците за списокот SharePoint ќе бидат зачувани во оваа база на податоци. Ако оваа база на податоци е споделена, корисниците што немаат дозволи за прегледување на овие податоци ќе можат да ги видат.
32604 Настана грешка во објавувањето на вашата база на податоци. Потврдете ја вашата URL-адреса и дозволи за објавување, а потоа обидете се повторно.
32605 Вашиот извор на податоци содржи повеќе од 255 полиња (колони). Пристапот ќе ги увезе само првите 255 полиња.
32606 Некои типови на полиња, како што се полињата со прилози и пресметаните полиња, не се поддржани во базата на податоци на MDB или ADP. Дали сакате да продолжите?
32607 Видовите полиња, како што се полињата за прилози и пресметаните полиња, не се поддржани во форматите на базата на податоци на MDB или ADP. Ако во табелите на изворната база на податоци постојат непоткрепени типови на поле, тие полиња нема да бидат увезени. Дали сакате да продолжите?
32608 Оваа датотека со базата на податоци не може да се конвертира бидејќи содржи поврзани табели кои се однесуваат на една или повеќе датотеки што не можат да се најдат. За да продолжите, избришете ги овие поврзани табели или поправете ги врските. @@@ 1 @@@ 1
32609 | 1 не може да ја вчита прилагодувањето „| 2“. Ова име за прилагодување веќе беше вчитано.
32610 Автоматската конфигурација на тековната верзија на Microsoft Access не успеа. Вашата база на податоци можеби не функционира правилно. Ова може да се случи ако ги немате потребните дозволи за инсталирање на Microsoft Access на овој компјутер. @@@ 1 @@@ 1
32611 Датотеката '|' веќе постои. @ Дали сакате да ја ажурирате постојната датотека? @@ 20 @@@ 2
32612 Microsoft Access не може да ја отвори оваа датотека.
Оваа датотека е претворена во режим на траење со промена на нејзиното проширување на името на датотеката во .accdr. Оваа датотека ќе се отвори само кога пристапот е во режим на траење.
За да ја отворите датотеката, кликнете двапати на неа во Windows Explorer, отворете ја со кратенка или користете го прекинувачот за линија за команда / траење.
За да го измените дизајнот на оваа база на податоци, преименувајте го со проширување на името на датотеката .accdb и отворете го во Access.
32613 Оваа одлика бара програмата Microsoft Access 2016 да биде инсталирана на вашиот компјутер. Апликацијата што ја извршувате е напојувана од Microsoft Access 2016 Runtime. За информации за разликите помеѓу програмата Microsoft Access и Microsoft Access Runtime, во лентата за статус, кликнете Powered by Microsoft Access.
32614 Microsoft Access не може да ги чита податоците во | 1.
Минималната потребна верзија за читање на податоците е | 2.
32615 Microsoft Access не може да ги ажурира податоците во | 1.
Минималната потребна верзија за ажурирање на податоците е | 2.
32616 Microsoft Access не може да го смени дизајнот на | 1.
Минималната потребна верзија за промена на дизајнот е | 2.
32617 Базата на податоци што се обидувате да ја отворите, бара нова верзија на Microsoft Access.
32618 Кликнете тука за да дознаете повеќе за оваа грешка.
32619 0,0
32620 База на податоци за формат Access 2007 (.accdb) мора да биде отворена пред да ја користите оваа команда.
32621 Датотеката '| 1' не може да се создаде. Потврдете дека имате точни дозволи и дека датотеката не е заклучена или само за читање, а потоа обидете се повторно.
32622 Настана грешка при обидот да се зачува базата на податоци како образец бидејќи објектот | 1: [| 2] не може да се извезе.
32623 Настана грешка при обидот да се зачува базата на податоци како образец бидејќи сликата за преглед не може да се зачува.
32624 Настана грешка при обидот да се зачува базата на податоци како образец затоа што иконата не може да се зачува.
32625 Настана грешка при обидот да се зачува базата на податоци како образец затоа што врските не успеаја да ги извезат.
32626 Настана грешка при обидот да се зачува базата на податоци како образец затоа што Панелот за навигација не успеа да извезува.
32627 Вредноста за Име е задолжителна.
32628 Вредноста за категоријата е задолжителна.
32629 Потребна е етикета за колоната за пребарување.
32630 Базата на податоци мора да биде во режим на Интернет за да ја заврши оваа операција. @ Дали сакате да се префрлите во режим на Интернет сега? @@ 20 @@@ 4
32631 Веб-апликацијата '| 1 / | 2' веќе постои.
Изберете друга страница или име на веб-апликација и обидете се повторно.
32632 Пристап до '|' беше одбиен. Ве молиме контактирајте го администраторот на серверот за да побарате дозволи за објавување на бази на податоци на Access Services.
32633 Додека се обидуваше да ја објави вашата база на податоци, серверот ја пријави следнава грешка:
|
32634 Настана непозната грешка при комуникација со серверот. Ве молиме, проверете дали сте поврзани со мрежата, точниот URL на страницата што ја создавате е точен и дали серверот е достапен.
32635 Microsoft Access не можеше да ја отвори веб-апликацијата од | 1. Ве молиме, проверете дали серверот е достапен.
32636 Серверот не одговори. Ве молиме, проверете дали сте поврзани на мрежата и дали серверот е достапен.
32637 Наведениот сервер не поддржува објавување апликации за Услуги за пристап.
32638 Мора да наведете име за да поставите или отстраните локална променлива.
32639 Мора да наведете вредност за да ја поставите локалната променлива.
32640 Објект на базата на податоци '|' мора да се затвори за да се изврши оваа промена. @ Затворете го објектот и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
32641 Не можете да го отворите објектот на базата на податоци '|' во режим на дизајн со тековните поставки.
32642 Дејството „Зачувај како“ не е достапно за веб-објекти.
32643 Мора да наведете објект за да го отворите Прелистајте за да го отворите.
32644 Некои од списоците избрани за увоз ќе бидат достапни само кога апликацијата за база на податоци е отворена во Microsoft Access. Дали сакате да продолжите?
32645 Името на објектот не смее да надминува | карактери. Ве молиме наведете пократко име.
32646 Нема валидни објекти за пакување во образец. Не е креирана датотека со образец.
32647 Не можете да извршувате Веб изрази во недоверлива база на податоци. Ако му верувате на изворот на оваа база на податоци, можете да ја овозможите со помош на лентата за пораки.
32648 Оваа операција е дозволена само на „Прилагодени групи“.
32649 Оваа операција е дозволена само на прилагодените категории.
32650 Оваа операција е дозволена само на Кратенки на објекти во прилагодени групи.
32651 Оваа група не дозволува ваков тип на прилагодување.
32652 Оваа категорија не дозволува ваков вид на прилагодување.
32653 Невалидна позиција.
32654 Позицијата на предметите во Панелот за навигација не може да се промени.
32655 Овој објект не може да се зачува како извештај затоа што содржи контрола за навигација. @@@ 1 @@@ 1
32656 „Мајкрософт пристап“ откри дека оваа база на податоци содржи и компатибилни врски со „Мајкрософт пристап 2007“ и компатибилни врски за пристап 2016. @ Дали сакате да ги конвертирате сите врски за да користите подобрено кеширање на пристап 2016? Ова ќе значи дека врските не можат да се отворат во Microsoft Access 2007 година. @@ 13 @@@ 4
32657 Операцијата за компакт и поправка е откажана. Можеби немате соодветни дозволи за папката во која се наоѓа базата на податоци. Потребни ви се целосни дозволи за директориумот со кој се наоѓа базата на податоци за компактирање и поправка. За повеќе информации, контактирајте го вашиот системски администратор. @@@ 1 @@@ 1
32658 Се појави грешка при иницијализирање на базата на податоци за услуги за пристап.
32659 Вметнувањето на образец за дата тип е поддржано само во отворена табела со тековен избор.
32660 Microsoft Access не ја поддржува оваа операција за страниците за пристап до податоци. За извршување на оваа операција, користете Microsoft Office Access 2007 или порано. @@@ 1 @@@ 1
32661 Својството ReplicationConflictFunction не е правилно поставено за решавање конфликти. @ Контактирајте го авторот на оваа апликација за бази на податоци или одете на http://support.microsoft.com/kb/158930 за да видите како да креирате таква функција. @@ 1 @@@ 3
32662 Формуларот не може да се зачува како извештај затоа што содржи контрола на веб-прелистувач.
32663 Ве молиме, наведете извор на податоци за извештајот.
32664 Настана грешка при отворање на датотеката '|'.
32665 Објектот „” | 1 ″ ”(| 2) не може да се најде во тековната веб-апликација.
32666 Неважечко име на табелата.
32667 Пристапот не можеше автоматски да ја обнови вашата резервна база на податоци. До резервната база на податоци може да се пристапи тука: |
32668 Сите отворени објекти мора да бидат затворени пред да се инстанцира овој дел од апликацијата. @ Дали сакате Microsoft Access да ги затвори сите отворени објекти? @@ 19 @@@ 2
32669 Microsoft Access наиде на грешка при проверка на објектот '|' за веб-компатибилност. @ Конверзијата не успеа. @@ 1 @@@ 1
32670 Пристапот 2016 не може да го контактира серверот. Проверете ја вашата мрежна врска или контактирајте го администраторот на серверот.
32671 Поврзување на мрежата lost додека ажурирате врски. Некои табели можеби не ги сменија режимите. beе ви биде побарано повторно да ги промените режимите следниот пат кога ќе се затвори и отвори вашата база на податоци.
32672 Microsoft Access не може да ја создаде поврзаната табела '| 1' со наведените информации за врска. Преименувајте ја врската и проверете дали е достапен изворот на податоци.
32673 Microsoft Access нема никакви дефиниции за поврзување на веб-услугата.
32674 Име на ресурсот '|' веќе се користи.
32675 Microsoft Access не може да додаде „| 1“ во вашата Галерија со слики. @ | 1 не е датотека со слика или е зачувана во непрепознат формат на слика. @@ 1 @@@ 1
32676 Microsoft Access не можеше да го додаде бараниот ресурс во колекцијата на ресурси. Осигурете се дека датотеката постои и е во валиден формат.
32677 Ресурс со наведено име и тип веќе постои во колекцијата на ресурси. Само еден ресурс може да постои за секоја комбинација на име и тип.
32678 Настана грешка при додавање на слика од датотеката '| 1'. Може да се додадат само графички датотеки поддржани од Microsoft Access.
32679 Датотеката '| 1' не може да се отвори. Проверете дали датотеката постои и обидете се повторно.
32680 Името на ресурсот '| 1' е неважечко. Имињата на ресурсите мора да бидат долги помеѓу 1 и 64 карактери и може да не содржат most интерпункција.
32681 Не можете да бришете теми директно. Темите автоматски се бришат кога не ги користат никакви предмети.
32682 Тековната база на податоци не поддржува збирки ресурси. Колекциите на ресурси не се поддржани на пристапни проекти (ADP) или бази на податоци на пристап во формат MDB.