грешка на кодот Опис на грешка
5 Повик или аргумент за неважечка постапка
6 Прелевање
7 Нема меморија
9 Претприпис надвор од опсегот
10 Оваа низа е фиксна или темпоrarјли заклучен
11 Поделба со нула
13 Тип несовпаѓање
14 Надвор од низата
16 Изразот е премногу сложен
17 Не може да се изврши бараната операција
18 Се случи прекин на корисникот
28 Надвор од магацинот
47 Премногу клиенти на апликации DLL
48 Грешка при вчитување на DLL
49 Лоша конвенција за повикување DLL
51 Внатрешна грешка
52 Лошо име или број на датотека
53 Документот не е пронајден
54 Лош режим на датотека
55 Датотеката е веќе отворена
57 Грешка во I / O уред
58 Датотеката веќе постои
59 Лоша должина на рекордот
61 Диск полн
62 Внесете го минатиот крај на датотеката
63 Лош рекорден број
67 Премногу датотеки
68 Уредот е недостапен
70 Барањето е одбиено
71 Дискот не е подготвен
74 Не може да се преименува со различен диск
75 Грешка во пристапот до патот / датотека
76 Патеката не е пронајдена
93 Неважечка низа шема
96 Не може да тоне настани на објектот затоа што објектот веќе пушта настани до максималниот број приемници за настани што ги поддржува
97 Не можам да ја повикам функцијата пријател на објектот што не е пример за дефинирање на класа
98 Повик за својство или метод не може да вклучува упатување на приватен објект, или како аргумент или како повратна вредност
321 Невалиден формат на датотека
322 Не може да се создаде потребно темпоrary датотека
325 Невалиден формат во датотеката со ресурси
380 Невалидна вредност на имотот
381 Невалиден индекс на низа својства
382 Поставувањето не е поддржано при извршување
383 Постави не поддржано (својство само за читање)
385 Потребен е индекс на низа на имот
387 Поставувањето не е дозволено
393 Не поддржувајте се при извршување
394 Не поддржувајте (имот само за пишување)
422 Не е пронајден имот
423 Не е пронајден имот или метод
424 Потребен е предмет
429 ActiveX компонентата не може да создаде објект
430 Класата не поддржува автоматизација или не го поддржува очекуваниот интерфејс
432 Името на датотеката или името на часот не се пронајдени за време на операцијата за автоматизација
438 Објектот не го поддржува овој имот или метод
440 Грешка во автоматизацијата
442 Поврзување со тип library или предмет library за далечински процес е lost. Притиснете OK за дијалог за да ја отстраните препораката.
443 Објектот за автоматизација нема зададена вредност
445 Објектот не ја поддржува оваа акција
446 Објектот не поддржува именувани аргументи
447 Објектот не поддржува тековно поставување локација
448 Именуваниот аргумент не е пронајден
449 Аргументот не е опционален
450 Погрешен број на аргументи или невалидно доделување на имот
451 Постапката за издавање имот не е дефинирана и постапката за добивање на имот не врати предмет
452 Неважечки реден
453 Наведената DLL функција не е пронајдена
454 Ресурсот на кодот не е пронајден
455 Грешка во заклучувањето на ресурсите со кодови
457 Овој клуч е веќе поврзан со елемент од оваа колекција
458 Променливата користи тип на автоматизација што не е поддржан во Visual Basic
459 Предмет или класа не поддржува збир на настани
460 Невалиден формат на таблата со исечоци
461 Методот или членот на податоците не е пронајден
462 Далечинската машина за сервер не постои или е недостапна
463 Класата не е регистрирана на локалната машина
481 Невалидна слика
482 Грешка во печатачот
735 Не може да се зачува датотеката во TEMP
744 Текстот за пребарување не е пронајден
746 Замените се премногу долги
2001 Ја откажавте претходната операција. @@@ 1 @ 2 @ 5738 @ 1
2002 Се обидовте да извршите операција што вклучува функција или одлика што не е инсталирана во оваа верзија на Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
2004 Нема доволно меморија за извршување на оваа операција. Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно со операцијата.
2005 Нема доволно слободна меморија за start Microsoft Office Access. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
За информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 3
2006 Име на објектот '|' внесената не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Office Access. @ За повеќе информации во врска со именување објекти, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 553714184 @ 1
2007 Веќе имате отворен објект на база на податоци со име'|.'@ Користете различно име за секој објект на базата на податоци од ист тип.
Ако сакате овој објект да го замени оригиналниот објект, затворете го оригиналниот објект и зачувајте го овој објект со исто име.
За повеќе информации за преименување на објект на база на податоци, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9043 @ 1
2008 Не можете да го избришете објектот на базата на податоци '|' додека е отворен. @ Затворете го објектот на базата на податоци и избришете го. @@ 1 @@@ 1
2009 Не можете да го преименувате објектот на базата на податоци '|' додека е отворен. @ Затворете го објектот на базата на податоци и преименувајте го. @@ 1 @@@ 1
2010 Не можете да го избришете објектот на базата на податоци '|' додека е отворен. @ Затворете го објектот на базата на податоци и избришете го. @@ 1 @@@ 1
2011 Лозинката што ја внесовте е неточна.
2014 Дадовте на ова | 1 исто име како постоечко | 2 во вашата база на податоци. @ Не можете да дадете табела и пребарување со истото име. @ Дајте му на овој објект име што не е веќе користено од друга табела или прашање . @ 1 @@@ 1
2015 Нема регистрирани волшебници од овој тип. @ Rerun Microsoft Office Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на волшебниците. Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Office Access.
За повеќе информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“. @@ 1 @@@ 1
2016 Не можете да ги менувате атрибутите на системските табели.
2017 Мајкрософт помага да се заштити овој проект Visual Basic за апликации со лозинка. Мора да ја наведете лозинката во Уредувачот на Visual Basic пред да ја извршите оваа операција. @@@ 1 @@@ 1
2018 Името на страницата за пристап до податоци '|' внесената е погрешно напишана или се однесува на страница за пристап до податоци што не е отворена или не постои. @@@ 1 @@@ 1
2019 Бројот што го користевте за да се повикате на страницата за пристап до податоци е невалиден. @ Користете го својството Брои за да ги преброите отворените страници за пристап до податоци и проверете дали бројот на страницата не е поголем од бројот на отворени страници за пристап до податоци минус една. @@ 1 @ 4 @ 2019460 @ 1
2021 Еден или повеќе оператори во изразот на филтерот не се валидни. @ За валидна листа на оператори, повикајте ја датотеката за помош @@ 1 @@@ 1
2022 Внесовте израз за кој е потребна активна прозорец за страница за пристап до податоци. @@@ 1 @ 2 @ 5601 @ 1
2024 Снимката од извештајот не е создадена затоа што немате доволно слободен простор на дискот за темпоrary датотеки за работа. @ За да го надминете ова, ослободете простор на дискот (на пример, испразнете ја корпата за отпадоци или избришете непотребни датотеки). @@ 1 @@@ 1
2025 Датотеката не е во правилен формат за проект на Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
2027 Оваа операција не е поддржана за базите на податоци Microsoft Office Access 1.X. @@@ 1 @@@ 1
2028 Microsoft Office Access не можеше да го затвори објектот на базата на податоци.
2029 Апликациите на Microsoft Office не можат да суспендираат додека имате документи отворени од мрежна локација. Излезете од апликациите или затворете ги отворените документи и обидете се повторно.
2030 Проектот Microsoft Office Access '|' ќе се отвори само за читање затоа што се случило едно од следново: @ Или датотеката е заклучена за уредување од друг корисник, датотеката (или папката во која се наоѓа) е означена како само за читање, или наведовте дека сакате да ја отвори датотеката само за читање. @@ 3 @@@ 1
2031 Не можете да конвертирате или активирате MDE-датотека. @@@ 1 @@@ 1
2033 Име во судир со постојниот модул, проект или lib library. @@@ 1 @@@ 1
2034 Не може да се состави проект. @@@ 1 @@@ 1
2035 Не можам да го вчитам проектот со погрешна верзија. @@@ 1 @@@ 1
2037 Microsoft Office Access не можеше да изврши име Автоматско исправување за време на оваа операција. Опцијата „Автоматско исправување на името на најавите“ е поставена, но податоците и погрешно. Предметите не се одјавени. @@@ 1 @@@ 3
2038 Датотеката '|' не може да се отвори затоа што е заклучена од друг корисник.
2040 Microsoft Office Access не може да работи. @@@ 1 @@@ 3
2041 Microsoft Office Access не може да ја пронајде датотеката '|'. Оваа датотека е потребна за starполжав
2042 Се појави системска грешка или нема доволно слободна меморија за да може да се активираtart Microsoft Office Access. Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
2043 Microsoft Office Access не може да ја пронајде датотеката со база на податоци „|.'@@ Проверете дали сте ја внеле правилната патека и името на датотеката. @@ 1 @@@ 1
2044 Не можете да излезете од Microsoft Office Access сега. @ Ако користите Visual Basic модул што користи OLE или DDE, можеби ќе треба да го прекинете модулот. @@ 1 @@@ 1
2045 Командната линија што ја користевте пораноtart Microsoft Office Access содржи опција што Microsoft Office Access не ја препознава. @ Exit и restart Microsoft Office Access користејќи валидни опции за командна линија. @@ 1 @@@ 1
2046 Командата или дејството "|" не е достапна сега. @ * Можеби сте во база на податоци само за читање или во неповртена база на податоци од претходната верзија на Microsoft Office Access.
* Видот на објектот за кој се однесува дејството не е моментално избран или не е во активен приказ. @ Користете ги само оние команди и макро дејства што се моментално достапни за оваа база на податоци. @ 1 @@@ 1
2048 Нема доволно бесплатна меморија за да ја отворите датотеката'|.'@Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2050 Внесете поставка за истек на време на OLE / DDE од 0 до 300 секунди. @@@ 1 @@@ 1
2051 Името на објектот '| 1' не може да биде подолго од | 2 знаци според правилата за именување на објектот на Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
2052 Нема доволно бесплатна меморија за ажурирање на екранот. Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
2053 Името на командата не може да биде празно. @ Ве молиме изберете име. @@ 1 @@@ 1
2054 Microsoft Office Access не може да го вчита Visual Basic за апликации со динамички линк library (DLL) Vbe6. @ Повторно извршете ја програмата за поставување на Microsoft Office Access. @@ 1 @@@ 3
2055 Изразот '|' внесовте не е валиден. @@@ 1 @ 1 @ 11732 @ 1
2056 Microsoft Office Access не може да обезбеди Помош чувствителен на контекст. @@@ 1 @@@ 1
2057 Нема доволно меморија за магацинот за извршување на операцијата. @ Операцијата е премногу комплицирана. Обидете се да ја поедноставите операцијата. @@ 1 @@@ 3
2058 Датотеката '|' е некомпатибилен. Microsoft Office Access треба повторно да се инсталира. @ Стартувај Поставување за повторно инсталирање на Microsoft Office Access. Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Office Access.
За повеќе информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“. @@ 1 @@ 185309 @ 3
2059 Microsoft Office Access не може да го најде објектот '|'. @ Проверете дали објектот постои и дали правилно сте го напишале неговото име. @@ 1 @@@ 1
2060 Не можете да креирате список со полиња засновано врз барањето за акција'|.'@Прашањата за акција немаат полиња. Формулар или извештај мора да се заснова на табела или на избрано или крстостебно пребарување. @ Променете го својството RecordSource за формуларот или извештајот или отворете го барањето за акција и променете го во избрано барање. @ 1 @ 1 @ 9232 @ 1
2061 Внесете нула или поголем од нула број за оваа опција. @@@ 1 @@@ 1
2062 Името на командата мора да биде пократко од 255 карактери. @ Ве молиме изберете име. @@ 1 @@@ 1
2063 Microsoft Office Access не може да креира, отвора или пишува во индексната датотека '|'; датотеката со информации (.inf) што ја користи за да ги следи индексите на dBASE. @ Датотеката со индекс може да биде оштетена или можеби немате дозвола за читање / запишување за мрежниот диск со којшто се обидувате да се поврзете. датотеката dBASE без наведување на индекси на dBASE, но постојните индекси нема да се користат со поврзаната табела. @ 1 @@@ 1
2064 Вредност на лентата со мени '|' е невалиден. @ Доставивте аргумент на методот DoMenuItem што се однесува на лентата со мени што е невалидна. @ Користете внатрешна константа или нумеричка вредност што се однесува на валидна вредност на лентата со мени, како што е acFormbar. 1
2065 Името за менито, командата или поткомандата што ги внесовте е неважечко. @ Доставивте аргумент на методот DoMenuItem што се однесува на име, команда или поткоманда на менито што не е валидно. @ Користете внатрешна константа или нумеричка вредност што се однесува на важечка вредност на менито, командата или подкомандата, како што е acRecordsMenu. @ 1 @ 1 @ 11895 @ 1
2067 Макро-лентата со мени може да се изврши само ако името на макро-лентата со мени е поставка што ја користат одредени својства или опции. @ Се обидовте да извршите макро-лента со мени што содржи дејство AddMenu.
Поставете една од следниве својства или опции на името на макро-лентата со мени:
* Својството MenuBar на форма или извештај.
* Својството на ShortcutMenuBar на форма, извештај или контрола.
* Опцијата Лента со мени или Лентата со кратенки во С.tarпрозорец за дијалог.
Оваа грешка се јавува и доколку Microsoft Office Access се обиде да изврши макро лента со мени што содржи дејство AddMenu што следи акција што го прави некој друг објект активен објект. На пример, акцијата OpenForm. @@ 2 @ 1 @ 3704 @ 1
2068 Избраната ставка е прилагодена и нема Помош чувствителен на контекст. @ За повеќе информации за создавање прилагодена помош за форма, извештај или контрола, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10930 @ 1
2069 Комбинацијата на клучеви или клучеви | 1 во | 2 има неважечка синтакса или не е дозволена. @ Користете ја синтаксата SendKeys за да ги одредите комбинациите на копчињата или копчињата.
За дозволените комбинации на копчиња или копчиња, кликнете Помош. @@ 2 @ 1 @ 10144 @ 1
2070 Веќе доделивте комбинација на копчиња или копчиња | 1 во | 2 на друга макро. @ Beе се користи само првата комбинација на копчиња или копчиња. @@ 2 @ 1 @ 10144 @ 1
2071 Засега имотот за докинг не може да се постави на „| 1“. @ Ако сакате да го поставите имотот на докинг на „| 2“, преместете ја лентата со алатки од сегашната позиција и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2072 Сите предмети беа увезени успешно.
2073 Успешно извезени '|'.
2074 Оваа операција не е поддржана во рамките на трансакциите. @@@ 1 @@@ 1
2075 Оваа операција бара отворена база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2076 Успешно поврзано „|“.
2077 Овој запис не може да се ажурира
2078 Помошта не е достапна поради недостаток на меморија или неправилна инсталација на Microsoft Windows или Microsoft Office Access. @ За повеќе информации за смена на проблем со проблем со мала меморија, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. повторно инсталирајте го Microsoft Office Access, можеби ќе сакате да ги зачувате безбедносните или прилагодените поставки. За да го направите тоа, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Office Access.
За повеќе информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“. @ 1 @@@ 3
2079 Формата е само за читање, бидејќи својството Единствена табела не е поставено.
2080 Лентата со алатки или менито | веќе постои. @ Дали сакате да ја замените постојната лента со алатки или мени? @@ 19 @@@ 2
2081 Командата Креирај од макро работи само кога е избрана макро во Панелот за навигација. @@@ 1 @@@ 1
2083 Базата на податоци '|' е само за читање. @ Не можете да ги зачувате промените направени во дефиниции на податоци или објекти во оваа база на податоци. @@ 1 @@@ 1
2084 Поле "|" се заснова на израз и не може да се уредува
2085 Поставката за интервал на освежување на ODBC мора да биде од 1 до 32,766 секунди. @@@ 1 @@@ 1
2086 Recordset бара форма да може да се ажурира.
2087 Microsoft Office Access не може да го прикаже подменито Додатоци. @ Изразот за додатоци за додатоци '|' внесете го надминува ограничувањето од 256 знаци. @ Скратете го изразот за макронамето или името на функцијата во копчето Додатоци за мени на поставката за регистар на Windows и потоа реtart Microsoft Office Access.
За повеќе информации за прилагодување на поставките за Microsoft Office Access во регистарот на Windows, кликнете на Помош. @ 2 @ 1 @ 9015 @ 3
2088 Microsoft Office Access не може да го прикаже подменито Додатоци | затоа што на поставката што ја внесовте во регистарот на Windows недостасува израз на макро име или име на функција. @@ Набавете го изразот што недостасува во копчето Додатоци на менито во регистарот на Windows и потоа реtart Microsoft Office Access.
За повеќе информации за прилагодување на поставките за Microsoft Office Access во регистарот на Windows, кликнете на Помош. @ 2 @ 1 @ 9015 @ 3
2089 Microsoft Office Access не може да го прикаже истото мени повеќе од еднаш во лентата со мени. @@@ 1 @ 1 @ 3704 @ 1
2090 Дејство во рамките на макро групата на тековното глобално мени не може да ја промени глобалната лента со менито. @ Microsoft Office Access не може да ја прикаже глобалната лента со мени, бидејќи макро-повикот кога за прв пат го поставивте глобалното мени вклучува друго дејство што се обидува да го ресетира глобалното мени. @ Проверете ги макроата во вашата лента со мени и проверете дали сте ја поставиле глобалната лента со менито само еднаш. @ 1 @@@ 1
2091 '|' е неважечко име. @@@ 1 @@@ 1
2092 Вредноста што ја наведовте за аргументот Поставување во методот SetOption не е точен тип на варијанта за оваа опција. @ Наведовте низа кога Microsoft Office Access очекува број. @ Погледнете го опциите за пристап на дијалогот (кликнете на копчето Microsoft Office, и потоа кликнете на Опции за пристап) за да видите каков тип на податоци е потребен за поставување на оваа одредена опција. На пример, поставката за стандардната папка со бази на податоци мора да биде низа. За да видите каков тип на варијанта поминавте во методот SetOption, користете ја функцијата VarType.
За повеќе информации, пребарувајте во индексот за помош за „Тип на податоци за варијанти“ и „Функција за VarType“. @ 1 @@@ 1
2093 Нумеричката вредност за аргументот Поставување во методот SetOption не одговара на ниедно поле за список или поставувања за група опции во полето за дијалог за Опции за пристап. @ Валидните поставки се 0 (првата ставка во списокот) преку | (последната ставка во списокот). @@ 1 @ 1 @ 6210 @ 1optimize.ids
2094 Microsoft Office Access не може да ја пронајде лентата со алатки'|.'@You се обидовте да извршите макро што вклучува акција ShowToolbar или постапка за Visual Basic за апликации што вклучува метод ShowToolbar.
* Името на лентата со алатки може да биде погрешно напишано или да се однесува на наследна лента со алатки што повеќе не е достапно.
* Ова дејство може да се однесува на прилагодена лента со алатки што е избришана или преименувана во тековната база на податоци.
* Ова дејство може да се однесува на прилагодена лента со алатки што постои во друга база на податоци. @@ 1 @ 1 @ 6458 @ 1
2097 Табелата за која се обидовте да креирате спецификација за увоз / извоз е креирана во претходната верзија на Microsoft Office Access. @ За да ја претворите оваа база на податоци во тековната верзија на Microsoft Office Access, кликнете на копчето Microsoft Office и потоа кликнете на „Конвертирај“ . @@ 1 @@@ 1
2098 Операцијата не може да се заврши затоа што паметната ознака „|“ не е препознаен од вашиот систем. @@@ 1 @@@ 1
2100 Контролата или контролата за подформа е преголема за оваа локација. @ Бројот што го внесовте за својството Лево, горе, висина или ширина е преголем или е негативен број. @ Намалете ја големината на контролата или контролата на подформата или внесете позитивна бројка. @ 1 @@@ 1
2101 Поставката што ја внесовте не е валидна за овој имот. @ За да ги видите валидните поставки за овој имот, побарајте го индексот за помош за името на имотот. @@ 1 @@@ 1
2102 Името на образецот '|' е погрешно напишан или се однесува на форма што не постои. @ Ако неправилното име на формата е во макро, полето за дијалог Action Failed ќе ги прикаже името на макро и аргументите на макро откако ќе кликнете ОК. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име на формата. @@ 1 @@@ 1
2103 Името на извештајот '|' внесовте или во листот со имот или макро е погрешно напишано или се однесува на извештај што не постои. @ Ако името на неправилниот извештај е во макро, полето за дијалог „Акција не успеа“ ќе ги прикаже името на макро и аргументите на макроата откако ќе кликнете ДОБРО. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име на извештајот. @@ 1 @@@ 1
2104 Го внесовте контролното име '|,' што веќе се користи. @ Веќе имате контрола на формуларот со ова име, или постоечка контрола го има своето име мапирано на ова име за Visual Basic.
Visual Basic ги мапира местата во контролните имиња до подвлеки. На пример, Мојата контрола и My_Control се третираат како дупликати имиња. @@ 1 @ 1 @ 11734 @ 1
2105 Не можете да отидете на наведениот запис. @ Можеби сте на крајот од група за записи. @@ 1 @@@ 1
2106 | се појавија грешки при вчитување на формуларот или извештајот. @ Вчитавте формулар или извештај што има контроли или својства што Microsoft Office Access не ги препознава и ќе ги игнорира. @@ 1 @@@ 1
2107 Вредноста што ја внесовте не го исполнува правилото за валидација дефинирано за полето или контролата. @ За да го видите правилото за валидација, префрлете се во Погледни дизајн, кликнете на соодветното поле и потоа, ако листот со својства не е отворен, притиснете F4. Потоа, кликнете на табулаторот Податоци во листот со имот. @ Внесете вредност што одговара на правилото за валидација или притиснете ESC за да ги вратите вашите промени. @ 1 @ 1 @ 11730 @ 1
2108 Полето мора да го зачувате пред да го извршите дејството GoToControl, методот GoToControl или методот SetFocus. @ Се обидовте да го преместите фокусот на друга контрола користејќи го методот SetFocus, акција GoToControl или методот GoToControl. @ Поставете макро или метод на имотот AfterUpdate наместо на имотот BeforeUpdate за да го зачува полето пред да го смени фокусот. @ 1 @ 1 @ 6314 @ 1
2109 Нема поле со име "|" во тековниот запис. @@@ 1 @@@ 1
2110 Microsoft Office Access не може да го премести фокусот на контролата |. @ * Контролата може да биде тип што не може да го прими фокусот, како што е етикета.
* Видливиот имот на контролата може да се постави на бр.
* Овозможено својство на контролата може да се постави на бр. @@ 1 @ 1 @ 3016 @ 1
2111 Промените што ги направивте не можат да се зачуваат. @ Операцијата за зачувување можеби не успеа заради темпотоrary заклучување на записите од друг корисник.
* Кликнете на OK за да се обидете повторно. Можеби ќе треба да кликнете ОК неколку пати (или почекајте додека другиот корисник не ја затвори табелата).
* Кликнете Откажи ако не успеат повеќекратните обиди да ги зачувате вашите промени. @@ 3 @@@ 1
2112 Предметот на клипбордот не може да се залепи во оваа контрола. @@@ 1 @@@ 1
2113 Вредноста што ја внесовте не е валидна за ова поле. @ На пример, можеби имате внесено текст во нумеричко поле или број што е поголем од дозволите за поставување FieldSize. @@ 1 @@@ 1
2114 Microsoft Office Access не го поддржува форматот на датотеката '|,' или датотеката е преголема. Обидете се да ја конвертирате датотеката во формат BMP. @@@ 1 @@@ 1
2115 Макро или функцијата поставена на својството BeforeUpdate или ValidationRule за ова поле спречува Microsoft Office Access да ги зачувува податоците во полето. @ * Ако ова е макро, отворете ја макроата во прозорецот Macro и отстранете го дејството што присилува зачувување (на пример, GoToControl).
* Ако макро вклучува дејство SetValue, наместо тоа, поставете го макро во својството AfterUpdate на контролата.
* Ако ова е функција, редефинирајте ја функцијата во прозорецот Модул. @@ 1 @@@ 1
2116 Вредноста го крши правилото за валидација за полето или записот. @ На пример, можеби сте го смениле правилото за валидација без да проверите дали постојните податоци се совпаѓаат со новото правило за валидација. @ Кликнете Врати за да ја вратите претходната вредност или внесете нова вредност што го исполнува правилото за валидација за полето или записот. @ 2 @ 1 @ 9121 @ 1
2117 Microsoft Office Access ја откажа операцијата Вметни. @ Текстот на Клипбордот е предолг за да го залепи во формата. На пример, можеби сте залепиле премногу текст во етикета или сте внеле премногу текст во својството ColumnWidths. @ Залепете помали делови. За етикети, мора да залепите помалку од 2,048 карактери. @ 1 @@@ 1
2118 Мора да го зачувате тековното поле пред да го извршите дејството Потребно. @ * Ако извршите макро од Панелот за навигација, зачувајте го полето прво, а потоа извршете го макро.
* Ако името на макро е поставување на својството BeforeUpdate во функцијата Visual Basic, наместо тоа, поставете го имотот AfterUpdate на името на макро. @@ 1 @ 1 @ 3033 @ 1
2119 Дејството „Барања“ не може да се користи на контролата „|.’@@ Одредени контроли, како што се етикети и правоаголници, не можат да го примат фокусот; затоа, не можете да примените акција со барање за нив. @@ 1 @ 1 @ 3033 @ 1
2120 За да креирате форма, извештај или страница за пристап до податоци со помош на овој волшебник, прво мора да ја изберете табелата или барањето на кое ќе се заснова формата, извештајот или страницата за пристап до податоци. @@@ 1 @@@ 1
2121 Microsoft Office Access не може да го отвори образецот'|.'@Тоа содржи податоци што Microsoft Office Access не ги препознава.
Повторно креирајте го образецот или, доколку одржувате резервни копии од вашата база на податоци, вратете копија од образецот. @@ 1 @@@ 1
2122 Не можете да ја прегледувате формата како континуирана форма ако содржи подформа, контрола на ActiveX или врзана табела. @ 1
2123 Контролното име што го внесовте не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Office Access. @@@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
2124 Името на формуларот што го внесовте не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Office Access. @@@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
2125 Поставката за имотот FontSize мора да биде од 1 до 127. @@@ 1 @ 1 @ 12551 @ 1
2126 Поставката за својството ColumnCount мора да биде од 1 до 255 година. @@@ 1 @ 1 @ 936 @ 1
2127 Поставката за својството BoundColumn не може да биде поголема од поставката за имотот ColumnCount. @@@ 1 @ 1 @ 839 @ 1
2128 Microsoft Office Access наиде на грешки при увозот | 1. @ За подетални информации за грешка, видете ја датотеката „| 2“. @@ 1 @@@ 1
2129 Поставката за својството DefaultEditing мора да биде Дозволи уредувања, Само за читање, Внесување податоци или не може да се додаваат записи. @ Внесете 1, 2, 3 или 4 за имотот DefaultEditing. @@ 1 @@@ 1
2130 Поставките за својствата GridX и GridY мора да бидат од 1 до 64. @@@ 1 @@@ 1
2131 Изразот не може да биде подолг од 2,048 карактери. @@@ 1 @@@ 1
2132 Поставката за својството DecimalPlaces мора да биде од 0 до 15 или 255 за Auto (стандардно). @@@ 1 @@@ 1
2133 Не можете да поставите формулар (или да пријавите) во себе. @ Изберете или внесете друг образец или извештај за да служите како подформа или под-извештај. @@ 1 @@@ 1
2134 Поставувањето за својството Ширина мора да биде од 0 до 22 инчи (55.87 см). @@@ 1 @@@ 1
2135 Овој имот е само за читање и не може да се постави. @@@ 1 @@@ 1
2136 За да го поставите овој имот, отворете го образецот или пријавете го во Дизајн поглед. @ За повеќе информации за овој имот, побарајте го индексот за помош за името на имотот. @@ 1 @@@ 1
2137 Не можете да користите Најди или Замени сега. @ Полињата не се пребаруваат заради едно од следниве:
* Полињата се контроли (како што се копчиња или OLE објекти).
* Полињата немаат податоци.
* Нема полиња за пребарување. @@ 1 @@@ 1
2138 Не можете да го пребарувате полето за наведената вредност. @ Решете ја грешката дадена во претходната порака за грешка пред да се обидете повторно да пребарувате. @@ 1 @@@ 1
2139 Не можете да ја замените тековната вредност на полето со текстот за замена. @ Решете ги сите грешки пред да направите дополнителни замени. @@ 1 @@@ 1
2140 Microsoft Office Access не може да ја зачува промената што ја направивте во записот во операцијата Замена од причината прикажана во претходната порака. @ Кликнете Врати или внесете нова вредност во полето. @@ 1 @@@ 1
2141 Microsoft Office Access не може да го најде текстот што го наведовте во полето Пронајди што. @@@ 1 @@@ 1
2142 Акцијата FindRecord бара аргумент „Најди го тоа“. @ Се обидовте да извршите макро сет на една од својствата на тековната област, но аргументот „Пронајди што“ го оставивте празен. @ Кога ќе кликнете ОК, дијалог прозорецот „Акција не успеа“ ќе го прикаже макро името и аргументите на макро. Во прозорецот Макро, внесете текст или израз за аргументот Најди што и повторно пробајте ја операцијата за пребарување. @ 1 @ 1 @ 3015 @ 1
2143 Не ги наведовте критериумите за пребарување со акција FindRecord. @ Во прозорецот Макро, вметнете акција FindRecord пред дејството FindNext. @@ 1 @ 1 @ 3015 @ 1
2144 Поставката за својството ListRows мора да биде од 1 до 255 година. @@@ 1 @ 1 @ 4055 @ 1
2145 Поставката за својството ColumnWidths мора да биде вредност од 0 до 22 инчи (55.87 cm) за секоја колона во полето за списоци или комбинирано поле. @ Ако има повеќе од една колона, одделете ги броевите или со точка-запирка или со карактер на одделувач на списоци . Сликите за одделување на списоци се дефинирани во делот Регионални поставки на Контролниот панел на Виндоус. @@ 1 @ 1 @ 847 @ 1
2147 Мора да бидете во Дизајн поглед за да креирате или избришете контроли. @@@ 1 @ 2 @ 5054 @ 1
2148 Бројот што го користевте за да се повикате на формуларот или делот за извештај е невалиден. @ Проверете дали бројот е помал од бројот на делови во формуларот или извештајот. @@ 1 @@@ 1
2149 Константа што ја внесовте за типот на контролата е невалидна. @ За список на валидни константи што можете да ги користите за да креирате контрола, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10905 @ 1
2150 Овој тип на контрола не може да содржи други контроли. @@@ 1 @@@ 1
2151 Родителската контрола не може да содржи тип на контрола што сте ја избрале. @ На пример, ја користевте функцијата CreateControl за да назначите група за опции како родител на полето за текст. @@ 1 @@@ 1
2152 Можете да поставите нивоа на групи само за извештаи, а не за формулари. @@@ 1 @@@ 1
2153 Не можете да наведете повеќе од 10 нивоа на групи. @@@ 1 @@@ 1
2154 Не можете да ја повикате оваа функција кога е отворен Групата, сортирањето и вкупниот панел. @@@ 1 @@@ 1
2157 Збирот на горната маргина, долната маргина, висината на заглавието на страницата и висината на подножјето на страницата е поголема од должината на страницата на која печатите. @@@ 1 @@@ 1
2158 Можете да ги користите методот за печатење и методите за графички извештаи (Круг, линија, PSet и скала) само во постапка на настан или макро поставено на OnPrint, OnFormat или својството на настанот OnPage. @@@ 1 @ 1 @ 10129 @ 1
2159 Нема доволно меморија за иницијализирање на методот за печатење или некој од графичките методи на извештајот (Круг, линија, PSet, скала). @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно да го испечатите или прегледате извештајот.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2160 Microsoft Office Access не можеше да создаде графика или текст. @ Се појави грешка при иницијализирање на методот за печатење или еден од методите за графички извештаи (Круг, линија, PSet, скала). @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно да ги испечатите или прегледате извештај.
За информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 1
2161 Текстот или изразот што го внесовте не одговара на видот на податоците што ги барате. @ Редефинирајте го текстот или изразот или пребарувајте во друго поле. @@ 1 @@@ 1
2162 Макро поставено на една од својствата на тековното поле не успеа заради грешка во акциониот аргумент FindRecord. @ Во макропрозорецот, променете го аргументот Search As Formatted во Yes. Ако сакате поставката на аргументот да остане Не, сторете го следново:
* Изберете Не за аргументот Match Case.
* Изберете Да за аргументот Само тековно поле.
* Проверете дали пребарувате во врзана контрола. @@ 2 @ 1 @ 3015 @ 1
2163 Бројот на страницата што го користевте како аргумент за дејството или методот GoToPage не постои во оваа форма. @@@ 1 @ 1 @ 3017 @ 1
2164 Не можете да ја оневозможите контролата додека е во фокусот. @@@ 1 @ 2 @ 5250 @ 1
2165 Не можете да скриете контрола што има фокус. @@@ 1 @@@ 1
2166 Не можете да заклучите контрола додека има незачувани промени. @@@ 1 @@@ 1
2167 Овој имот е само за читање и не може да се менува. @@@ 1 @@@ 1
2169 Во овој момент не можете да го зачувате овој запис. @ Microsoft Office Access може да наиде на грешка при обидот да се зачува запис.
Ако го затворите овој објект сега, промените на податоците што ги направивте ќе бидат lost.
Како и да е, сакате да го затворите објектот на базата на податоци? @@ 20 @@@ 2
2170 Нема доволно меморија за добивање податоци за полето за списоци. @ Затвори непотребни програми. Потоа затворете ја и повторно отворете ја активната форма и повторно кликнете на полето за списоци.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2171 Не можете да имате повеќе од седум вгнездени подформа во главна форма. @ Отстранете ја едната вгнездена подформа. @@ 1 @@@ 1
2172 Не можете да користите барање за проследување или пребарување со не-фиксна колона крстостеб како извор на запис за подформа или пот-извештај. @ Пред да ја поврзете под-формата или пот-известување за пребарување со crosstab, поставете го имотот ColumnHeadings на прашањето. @@ 2 @ 1 @ 9979 @ 1
2173 Контролата "|" макро-то се обидува да пребарува не може да се пребарува. @ Обидете се со едно од следниве:
* Додадете акција GoToControl пред акцијата FindRecord.
* За дејството FindRecord, сменете го аргументот Само тековно дејство на теренот од Да во Не.
* Променете го фокусот на контрола што може да се пребарува. @@ 2 @ 1 @ 3015 @ 1
2174 Во овој момент не можете да се префрлите на друг преглед. @ Code се извршуваше кога се обидовте да префрлите прегледи. @ Ако кодот за дебагирање, мора да ја прекинете операцијата за отстранување грешки пред да ги префрлите прегледите. @ 1 @@@ 1
2175 Нема доволно бесплатна меморија за да ја продолжите операцијата за пребарување. @ Затвори непотребни програми. Потоа обидете се повторно со операцијата за пребарување.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 3
2176 Поставката за овој имот е предолга. @ Може да внесете најмногу 255 или 2,048 знаци за овој имот, во зависност од видот на податоците. @@ 1 @@@ 1
2177 Не можете да внесете извештај во формулар. @ Извештајот може да се вметне само во извештајот. @@ 1 @@@ 1
2178 Не можете да додадете друг дел сега. @ Максималната вкупна висина за сите делови во извештајот, вклучувајќи ги и заглавјата на секциите, е 200 инчи (508 см). @ Отстранете ја или намалете ја висината на најмалку еден дел, а потоа додадете го нов дел. @ 1 @@@ 1
2181 Не можете да сортирате на пресметано поле во форма. @ Може да сортирате на пресметано поле само во барање. @ Создадете пресметано поле во барање, сортирајте го полето и потоа базирајте ја формата на барањето.
Бидејќи барањето мора да се изврши пред да се отвори формуларот, формата ќе се отвори побавно. @ 1 @@@ 1
2182 Не можете да сортирате на ова поле. @@@ 1 @@@ 1
2183 Microsoft Office Access не може да создаде предмет од типот што го баравте. @ Се обидувате или да креирате формулар од извештај што е зачуван како текст или да создадете извештај од зачувана форма. @@ 1 @@@ 1
2184 Вредноста што ја користевте за својството TabIndex не е валидна. Точните вредности се од 0 до |. @@@ 2 @ 1 @ 6348 @ 1
2185 Не можете да наведете својство или метод за контрола, освен ако контролата не го фокусира. @ Обидете се со едно од следново:
* Поместете го фокусот на контролата пред да го наведете имотот. Во кодот на Visual Basic, користете го методот SetFocus. Во макро, користете ја акцијата GoToControl.
* Упатување или поставете го имотот од макро или постапка на настан што се извршува кога ќе се појави настанот GotFocus за контролата. @@ 2 @ 1 @ 6215 @ 1
2186 Овој имот не е достапен во погледот на Дизајн. @ Префрлете се на Формулар за да пристапите до овој имот или отстранете го повикот за имотот. @@ 1 @@@ 1
2187 Овој имот е достапен само во поглед на Дизајн. @@@ 1 @@@ 1
2188 Објектот што се обидовте да го вчитате од текст има неважечка вредност за имотот '| 1' на | 2. @@@ 1 @@@ 1
2189 Кодот содржи синтакса грешка или функцијата Microsoft Office Access што не ви е потребна. @ Ако синтаксата е точна, проверете го тастерот за контрола на волшебниците или Librarклучеви во делот Microsoft Office Access во регистарот на Windows за да проверите дали записите што ви се потребни се наведени и достапни. @ Ако записите се точни, или мора да го поправите додатокот за комунални услуги за пристап до Microsoft Office или датотеката acWzlib или оваа волшебникот е оневозможен. За повторно вклучување на овој волшебник, стартувајте Microsoft Office Access или Microsoft Office Setup повторно за повторно инсталирање на Microsoft Office Access. Пред повторно да го инсталирате Microsoft Office Access, избришете ги клучевите за регистар на Windows за додаток на Microsoft Office Access Utility и acWzlib. @ 1 @@@ 1
2190 Овој имот е заменет со нов имот; наместо тоа, користете го новиот имот. @@@ 1 @@@ 1
2191 Не можете да ги поставите | својство во преглед на печатење или по печатење има started. @ Обидете се да го поставите овој имот во настанот OnOpen. @@ 1 @@@ 1
2192 Битмапот што го наведовте не е во формат за битмапа (.dib) независен од уредот. @ Се обидовте да го поставите својството PictureData на форма, извештај, копче или контрола на слика. @@ 1 @@@ 1
2193 Левата маргина, десната маргина или обете маргини се пошироки од големината на хартијата одредена во дијалог прозорецот Поставување на печатење. @@@ 1 @@@ 1
2194 Не можете да го поставите својството PictureData во прегледот на листот со податоци. @ За да ги видите валидните поставки за овој имот, побарајте во индексот за помош за „имотот PictureData“. @@ 1 @@@ 1
2195 Името на делот што го внесовте не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Office Access. @@@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
2196 Microsoft Office Access не може да ја добие вредноста на овој имот. @ Имотот не е достапен од прегледот во којшто извршувате макро или код на Visual Basic, или Microsoft Office Access наиде на грешка при преземање на вредноста на имотот .
За да ги видите валидните поставки за овој имот, побарајте го индексот за помош за името на имотот. @@ 1 @@@ 1
2197 Не можете да ја поставите својството SourceObject на контролата на подформа на низа со нула должина ако ја прикажувате главната форма во приказ на форма. @ Може да го поставите овој имот на низа со нула должина од Преглед на дизајн, Преглед на лист на податоци или Преглед на печатење . @@ 1 @@@ 1
2200 Бројот што го внесовте е невалиден. @@@ 1 @@@ 1
2201 Имаше проблем при преземање на информациите за печатачот за | 1 на | 2. Објектот е можеби испратен до печатач што е недостапен. @@@@@@
2202 Во моментов нема инсталирано печатачи на вашиот компјутер. За да ја користите оваа одлика, прво мора да инсталирате печатач во Windows. @ За повеќе информации за тоа како да инсталирате печатач, побарајте „„ инсталирај печатач “во Помош за Виндоус. @@ 1 @@@ 1
2203 Динамички линк library Commdlg не успеа: шифра за грешка '0x |'. @ Возачот на печатачот за избраниот печатач може да биде неправилно инсталиран.
За информации за избор на друг печатач или повторно инсталирање на овој печатач од Microsoft Windows, побарајте во индексот за помош на Windows за „поставување на печатач“. @@ 1 @@@ 1
2204 Стандардниот двигател на печатачот не е правилно поставен. @ За информации за поставување на стандарден печатач, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „стандарден печатач, поставување“. @@ 1 @@@ 1
2205 Стандардниот двигател на печатачот не е правилно поставен. @ За информации за поставување на стандарден печатач, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „стандарден печатач, поставување“. @@ 1 @@@ 1
2206 Бројот на страницата што ја внесовте е невалиден. @ На пример, може да биде негативен број или невалиден опсег, како што е од 6 до 3. @@ 1 @@@ 1
2207 Microsoft Office Access не може да печати макроа. @ Се обидовте да користите акција или метод PrintOut, но активниот објект е макро. @ Ако сакате да отпечатите објект различен од макро, користете го акцијата или методот SelectObject за да изберете саканиот објект пред да ја стартувате акцијата PrintOut. @ 1 @ 1 @ 3041 @ 1
2210 Microsoft Office Access не може да ја испечати или прегледа страницата затоа што големината на страницата што ја избравте е поголема од 22.75 инчи. @@@ 1 @@@ 1
2211 Microsoft Office Access не може да го испечати или прегледа прозорецот Дебагирање. @@@ 1 @@@ 1
2212 Microsoft Office Access не може да го испечати вашиот објект. @ Проверете дали наведениот печатач е достапен.
За информации за поставување на стандарден печатач, побарајте во индексот за помош на Windows за „стандарден печатач, поставување“. @@ 1 @@@ 1
2213 Имаше проблем при враќање на информациите за печатачот за овој објект. Објектот е можеби испратен до печатач што е недостапен. @@@ 1 @@@ 1
2214 Имаше проблем при враќање на информациите од печатачот. Новиот печатач не е поставен. @@@ 1 @@@ 1
2215 Microsoft Office Access не може да ја отпечати оваа ПивоТабела затоа што нејзините | 1 ги надминуваат 22.75 инчи. 1
2220 Microsoft Office Access не може да ја отвори датотеката '|'. @@@ 1 @@@ 1
2221 Текстот е предолг за да се уреди. @@@ 1 @@@ 1
2222 Оваа контрола е само за читање и не може да се менува. @@@ 1 @@@ 1
2223 Името на датотеката '|' е премногу долго. @ Внесете име на датотека со 256 карактери или помалку. @@ 1 @@@ 1
2225 Microsoft Office Access не може да ја отвори клипбордот. @ Clipboard не реагира, веројатно затоа што друга апликација го користи. Затворете ги сите други апликации и обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
2226 Клипбордот не реагира, така што Microsoft Office Access не може да ги залепи содржините на клипбордот. @ * Друга апликација може да ја користи Клипбордот.
* Можеби нема доволно слободна меморија за операцијата за вметнување.
Затворете ги сите други апликации и повторно копирајте и залепете. @@ 1 @@@ 1
2227 Податоците на клипбордот се оштетени, па затоа Microsoft Office Access не може да ги залепи. @ Може да има грешка во Клипбордот или да нема доволно слободна меморија. Обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
2229 Microsoft Office Access не може даtarсерверот OLE. @ Се обидовте да користите форма, извештај или лист со податоци што содржи OLE објект, но серверот OLE (апликацијата што се користи за создавање на објектот) може да не е правилно регистриран. Повторно инсталирајте го серверот OLE за правилно да го регистрирате. @@ 1 @@@ 1
2234 Microsoft Office Access не може да го залепи објектот OLE. @@@ 1 @@@ 1
2237 Текстот што го внесовте не е ставка во списокот. @ Изберете ставка од списокот или внесете текст што одговара на една од наведените ставки. @@ 1 @@@ 1
2239 Microsoft Office Access откри дека оваа база на податоци е во недоследна состојба и не може да се обиде да ја врати базата на податоци бидејќи датотеката е само за читање. За да дозволите пристапот да ја обновува базата на податоци, затворете ја базата на податоци и поставете ја датотеката да чита / пишува, а потоа отворете ја базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2243 Податоците во Клипбордот не се препознаваат; Microsoft Office Access не може да го залепи објектот OLE. @@@ 1 @@@ 1
2244 Името на датотеката што ја наведовте во својството Слика за копче за команда или копче за вклучување не може да се прочита. @ * Датотеката што ја наведовте може да биде оштетена. Вратете ја датотеката од резервна копија или повторно креирајте ја датотеката.
* Дискот каде што се наоѓа датотеката може да биде нечитлив. @@ 1 @@@ 1
2245 Датотеката што ја наведовте не содржи валидни податоци за икони. @ Наведете важечка датотека со икони. @@ 1 @ 1 @ 829 @ 1
2260 Настана грешка при испраќање податоци до серверот OLE (апликацијата што се користи за создавање на објектот). @ * Можеби сте се обиделе да испратите премногу податоци. Ако создавате графикон и табелата е заснована на барање, изменете го барањето така што ќе избере помалку податоци. Ако табелата се заснова на табела, размислете да ја засновате на барање, за да можете да ги ограничите податоците.
* Можеби користите сервер OLE што не прифаќа формат на Клипборд.
* Можеби не можете да starсерверот OLE затоа што не е правилно регистриран. Повторно инсталирајте го за да го регистрирате.
* Вашиот компјутер може да има мала меморија. Затворете ги другите прозорци на апликациите за да ослободите меморија. @@ 1 @ 1 @ 8951 @ 1
2262 Оваа вредност мора да биде број. @@@ 1 @@@ 1
2263 Бројот е преголем. @@@ 1 @@@ 1
2264 Microsoft Office Access не ја препозна единицата за мерење. @ Внесете важечка единица, како што се инчи (ин) или сантиметри (см). @@ 1 @@@ 1
2265 Мора да наведете единица мерка, како што се инчи (ин) или сантиметри (см). @@@ 1 @@@ 1
2266 '|' можеби не е валидна поставка за својството RowSourceType или имаше грешка при компајлирање во функцијата. @ За информации за валидните поставки за имотот RowSourceType, кликнете Помош. @@ 2 @ 1 @ 3853 @ 1
2267 Нема доволно простор на дискот за да се создаде темпоrary тампон-датотека за печатење. @ Ослободете простор на дискот за да оставите простор за темпотоrary тампон-датотека. @@ 1 @@@ 1
2269 Некоја либrarне може да се вчитаат базите на податоци затоа што беа наведени премногу. @ За да го смените librarреференци за базата на податоци, кликнете Упатувања на менито Алатки. @@ 1 @ 1 @ 9017 @ 1
2272 Поставката за интервалот за повторување на ажурирањето мора да биде од 0 до 1,000 милисекунди. @@@ 1 @@@ 1
2273 Поставката за повторни обиди за ажурирање мора да биде од 0 до 10. @@@ 1 @@@ 1
2274 Базата на податоци '|' веќе е отворена како либrary база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2275 Низата вратена од градителот беше предолга. @ Резултатот ќе биде скратен. @@ 1 @@@ 1
2276 Прилагодениот градител што го користите предизвика грешка со промена на фокусот во друг прозорец додека го користевте. @ Внесете вредност без да го користите прилагодениот градител. @@ 1 @@@ 1
2277 Настана грешка при иницијализација на фонт. @@@ 1 @@@ 1
2278 Microsoft Office Access не може да ги зачува вашите промени во овој врзан објект OLE. @ Или немате дозвола да пишувате на записот во кој е зачуван објектот, или записот е заклучен од друг корисник.
Копирајте го објектот во Клипбордот (изберете го објектот и кликнете Копирај на менито Уреди) и кликнете Врати тековен запис на менито Уреди. Потоа отворете ја апликацијата што ја користевте за да го креирате објектот, залепете го објектот од Клипбордот и зачувајте го. @@ 1 @ 1 @ 10222 @ 1
2279 Вредноста што ја внесовте не е соодветна за влезната маска '|' наведени за ова поле. @@@ 2 @ 1 @ 9118 @ 1
2280 Додадовте повеќе излезни формати во регистарот на Windows отколку што може да започне Microsoft Office Access. @ Некои излезни формати нема да бидат достапни. Отстранете ги оние формати што никогаш или барем често не ги користите. @@ 1 @@@ 1
2281 Информациите за формат на излез недостасуваат. Се чини дека има проблем со инсталацијата на Microsoft Office Access. Ве молиме, инсталирајте го Microsoft Office Access или контактирајте го вашиот системски администратор или претставник на канцеларијата за помош. @@@ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2282 Форматот во кој се обидувате да го излезете тековниот објект не е достапен. @ Или се обидувате да го излезете тековниот објект во формат што не е валиден за неговиот тип на објект, или форматите што ви овозможуваат да излезете со податоци како Microsoft Excel, формат со богат текст, текст MS-DOS или HTML-датотека недостасува во регистарот на Windows. Извршете Поставување за повторно инсталирање на Microsoft Office Access или, ако сте запознаени со поставките во регистарот, обидете се сами да ги поправите. За повеќе информации во врска со регистарот, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2283 Спецификација на форматот за "|" не е валиден. @ Не можете да зачувате излезни податоци во датотека во овој формат додека не ја поправите поставката за форматот во регистарот на Windows. Извршете Поставување за повторно инсталирање на Microsoft Office Access или, ако сте запознаени со поставките во регистарот, обидете се сами да ги поправите. За повеќе информации во врска со регистарот, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2284 Microsoft Office Access не може да пишува во датотеката. @ * Мрежата можеби не работи. Почекајте додека мрежата не работи и обидете се повторно.
* Можеби немате меморија. Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Office Access, затворете други апликации и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2285 Microsoft Office Access не може да ја создаде излезната датотека. @ * Можеби немате простор на дискот на уредот за дестинација.
* Мрежата можеби не работи. Почекајте додека мрежата не работи и обидете се повторно.
* Можеби немате меморија. Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Office Access, затворете други апликации и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2286 Microsoft Office Access не може да ја затвори датотеката. @ * Мрежата можеби не работи. Почекајте додека мрежата не работи и обидете се повторно.
* Можеби немате меморија. Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Office Access, затворете други апликации и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2287 Microsoft Office Access не може да ја отвори сесијата за пошта. @ Проверете ја вашата апликација за пошта за да проверите дали работи правилно. @@ 1 @@@ 1
2288 Microsoft Office Access не може да ја вчита '|' формат. @ Поставката за овој формат во регистарот на Windows не е точна. Не можете да ги зачувате излезните податоци во датотека во овој формат се додека не ја поправите поставката во Регистарот. . За повеќе информации во врска со регистарот, кликнете на Помош. @ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2289 Microsoft Office Access не може да го излезе модулот во бараниот формат. @@@ 1 @@@ 1
2290 Имаше премногу примачи на пораки; пораката не е испратена. @@@ 1 @@@ 1
2291 Има премногу прилози за пораки; пораката не е испратена. @@@ 1 @@@ 1
2292 Текстот на пораката е предолг, затоа не е испратен. @@@ 1 @@@ 1
2293 Microsoft Office Access не може да ја испрати оваа е-пошта. @ Пред да се обидете да испратите е-пошта од Microsoft Office Access, решете го проблемот идентификуван во претходната порака или конфигурирајте го вашиот компјутер да испраќа и прима е-пошта. @@ 1 @@@ 1
2294 Microsoft Office Access не може да го прикачи објектот; пораката не е испратена. @ * Можеби мрежата не работи. Почекајте додека мрежата не работи и обидете се повторно.
* Можеби немате меморија. Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Office Access, затворете други апликации и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2295 Непознат примател (и) на порака; пораката не е испратена. @@@ 1 @@@ 1
2296 Лозинката е неважечка; пораката не е испратена. @@@ 1 @@@ 1
2297 Microsoft Office Access не може да ја отвори сесијата за пошта. @ Можеби немате меморија. Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Office Access, затворете други апликации и обидете се повторно. Можеби сакате да ја проверите и вашата апликација за пошта за да проверите дали работи правилно. @@ 1 @@@ 1
2298 Microsoft Office Access не може даtarволшебникот, градителот или додатокот. @ * Library базата на податоци што содржи волшебник, градител или додаток може да не е инсталирана. Покажете на Додатоци на менито Алатки, а потоа кликнете на Менаџер за додатоци за да видите дали е library базата на податоци е инсталирана.
* Волшебникот, градителот или дополнителниот код може да не бидат компајлирани и Microsoft Office Access не може да ги состави. Може да има синтакса грешка во кодот.
* Клучот за додатокот во датотеката за регистар на Windows може да биде неточен. @@ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2299 Microsoft Office Access не може да го отвори полето за зумирање. @ Додатокот за комунални услуги за пристап до Microsoft Office недостасува или е изменет. Повторно извршете Microsoft Office Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на Microsoft Office Access и додаток на Microsoft Office Access Utility. @@ 1 @ 1 @ 12620 @ 1
2300 Microsoft Office Access не може да излезе затоа што се избрани премногу контроли кои имаат различни стилови, како што се боја и фонт. @ Изберете помалку контроли, а потоа обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2301 Нема доволно системски ресурси за излез на податоците. @ Затворете еден или повеќе прозорци на Microsoft Office Access и затворете други апликации. Потоа, обидете се повторно да ги изведете податоците. @@ 1 @@@ 1
2302 Microsoft Office Access не може да ги зачува излезните податоци во датотеката што сте ја одбрале. @ * Датотеката може да биде отворена. Ако е така, затворете го, а потоа зачувајте ги излезните податоци во датотеката повторно.
* Ако користите образец, проверете дали постои образец.
* Ако датотеката не е отворена, проверете дали имате доволно слободен простор на дискот.
* Проверете дали датотеката постои на одредената патека.
* Проверете дали сте дозволи да пишувате во наведената папка. @@ 1 @@@ 1
2303 Microsoft Office Access не може да излегува со податоци сега. @ * Мрежата можеби не работи. Почекајте додека мрежата не работи и обидете се повторно.
* Можеби немате простор на дискот. Ослободете простор на дискот и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2304 Microsoft Office Access не може да зачувува излезни податоци во наведената датотека. @ Проверете дали имате доволно слободен простор на дискот на вашиот дестинациски уред. @@ 1 @@@ 1
2305 Има премногу колони за излез, врз основа на ограничувањето наведено во излезниот формат или од Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
2306 Има премногу редови за излез, врз основа на ограничувањето одредено со излезниот формат или од Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
2308 Датотеката '|' веќе постои. @ Дали сакате да ја замените постојната датотека? @@ 20 @@@ 2
2309 Постои невалиден запис за додаток за'|.'@Има грешка во регистарот на Windows за овој додаток. Поправете ја поставката и резиtart Microsoft Office Access. За информации во врска со регистарот, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9015 @ 1
2311 Нема доволно меморија за да се изврши постапката за настан NotInList. @@@ 1 @@@ 1
2312 Кратенката '|' мора да се креира повторно. @ Датотеката може да недостасува, оштетена или во постар формат што не може да се прочита. @@ 1 @@@ 1
2313 Microsoft Office Access не може да ги пронајде базите на податоци за кратенки '| 1' или'|2.'@Оставете ја кратенката со точните локации на базите на податоци. @@ 2 @ 1 @ 9032 @ 1
2314 Microsoft Office Access не може да ја пронајде базата на податоци за кратенки'|.'@Re- креирајте ја кратенката со точната локација на базата на податоци. @@ 2 @ 1 @ 9032 @ 1
2315 Влезната низа е предолга. @@@ 1 @@@ 1
2316 Оваа табела или барање не може да се отвори бидејќи нема видливи полиња. @ Ова може да резултира ако табелата или барањето има само системски полиња, а опцијата Show System Objects е исклучена. @ За да ја вклучите опцијата Show System Objects, кликнете Опции од менито Алатки, кликнете на табулаторот Поглед и изберете го полето за избор на системски објекти. @ 1 @@@ 1
2317 Базата на податоци '|' не може да се поправи или не е датотека за база на податоци на Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
2320 Microsoft Office Access не може да го прикаже полето за кое сте внеле Каде е во Вкупниот ред. @ Исчистете го полето за избор Покажи за тоа поле. Ако сакате ова поле да се појави во резултатите од барањето, додадете го двапати во решетката за дизајн. За полето што ќе се појави во резултатите од барањето, не наведете Каде е во Вкупниот ред и проверете дали е означено полето за избор Покажи . @@ 1 @@@ 1
2321 Не можете да поставите критериуми пред да додадете поле или израз во редот поле. @ Или додадете поле од списокот со полиња во колоната и внесете израз или избришете ги критериумите. @@ 1 @@@ 1
2322 Не можете да сортирате на theвездичката (*). @ Бидејќи aвездичката ги претставува сите полиња во основната табела или прашање, не можете да сортирате на него. @ Додадете го sterвездичката во решетката за дизајн на пребарување, заедно со специфичните полиња што ги сакаат да сортираат. Исчистете го полето за избор Покажи за полињата за сортирање и потоа наведете редослед за сортирање. @ 1 @@@ 1
2323 Не можете да наведете критериуми за sterвездичката (*). @ Бидејќи aвездичката ги претставува сите полиња во основната табела или прашање, не можете да наведете критериуми за тоа. поле (и) за кое сакате да поставите критериуми, а потоа внесете критериуми за специфичните полиња. Во решетката за дизајн на пребарување, избришете го полето за избор Покажи ги полињата за критериумите, пред да го извршите барањето. @ 1 @@@ 1
2324 Не можете да ги пресметате вкупните вредности на theвездичката (*). @ Бидејќи aвездичката ги претставува сите полиња во табелата, не можете да ги пресметате вкупните вредности на неа. Додадете ги полињата што сакате да ги користите во решетката за дизајн и потоа изберете го вкупниот број што сакате да го пресметате за специфични полиња. @ 1 @ 2 @ 11202 @ 1
2325 Името на полето што го внесовте ја надминува границата од 64 карактери на својството LinkMasterFields. @ Кога ја користите командата за врски (на табулаторот Алатки за база на податоци, кликнете на врски) за да дефинирате врска помеѓу табелите што лежат во основата на формата и подформата, врските на Microsoft Office Access формата и подформацијата автоматски и ги поставуваат својствата LinkChildFields и LinkMasterFields. @@ 1 @ 1 @ 3990 @ 1
2326 Не можете да наведете Group By, Expression или Where во Вкупниот ред за оваа колона. @ Наведете агрегатна функција, како што е Збир или Број, за полето или изразот што ги назначивте како Вредност во прашањето за крстот.
За повеќе информации за збирните функции, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9980 @ 1
2327 Мора да внесете Group By во Вкупниот ред за полето што има Заглавие на колоната во редот Crosstab. @ Вредностите што произлегуваат од полето или изразот што ги назначивте како заглавие на колоната се користат за групирање на податоци во пребарувањето за крстостаби. @@ 1 @ 1 @ 9980 @ 1
2328 Не можете да извршите пребарување за ажурирање на sterвездичката (*). @ Бидејќи sterвездичката ги претставува сите полиња во табелата, не можете да ја ажурирате. @ Отстранете го sterвездичката од мрежата за дизајн на пребарување. Пополнете ги полињата што сакате да ги ажурирате во мрежата за дизајн. @ 1 @ 1 @ 10001 @ 1
2329 За да креирате пребарување за крстосница, мора да наведете една или повеќе опции на Заглавието на редовите, една опција за Заглавие на колоните и една опција на вредност.
2330 Microsoft Office Access не може да го претставува изразот за придружување | во поглед на Дизајн. @ * Едно или повеќе полиња можеби се избришани или преименувани.
* Името на едно или повеќе полиња или табели наведени во изразот на здружување може да биде погрешно напишано.
* Придружувањето може да користи оператор што не е поддржан во погледот на Дизајн, како што се> или <. @@ 1 @@@ 1
2331 Мора да внесете Група од во редот Вкупно за барем една од опциите за Заглавието на редот што ги внесувате во редот Кростаб. @@@ 1 @ 1 @ 9980 @ 1
2332 Microsoft Office Access не може да одговара на полињата што ги додадовте со помош на iskвездичката (*) во барањето за додавање. и не можете да приложите едно поле или израз на sterвездичка. @ Додадете sterвездичка на anвездичка (на пример, табела на табела) или додајте специфични полиња. @ 1 @ 1 @ 9999 @ 1
2333 Мора да го внесете името на табелата на која ја креирате или додавате записи. @ Се обидовте да дефинирате табела за составување или да поставите барање без да наведете табела за дестинација. @@ 1 @@@ 1
2334 Microsoft Office Access не може да печати "|" затоа што тоа е акција за пребарување.
Забележете дека извичник (!) Се приклучи на иконата за барање во Панелот за навигација означува акција. @ За да отпечатите преглед на листот со податоци на записите што ќе бидат избрани од барањето, прикажете го барањето во поглед на Дизајн, кликнете на копчето Лист со податоци , и потоа кликнете на копчето Печати. ​​@ 1 @@@ 1
2335 Мора да наведете ист број полиња кога ги поставувате својствата LinkChildFields и LinkMasterFields. @ Внесевте различен број полиња за едниот имот отколку за другиот.
Ако ја користите командата за врски (на табулаторот Алатки за бази на податоци, кликнете на Односи) за да дефинирате врска помеѓу табелите што се наоѓаат во основата на формата и подформата, Microsoft Office Access ќе ја поврзе формата и ќе се изврши подформација автоматски, а потоа ќе ги постави својствата LinkChildFields и LinkMasterFields. @@ 1 @ 1 @ 9086 @ 1
2337 Не можете да наведете критериуми на истото поле за кое внесовте вредност во редот Crosstab. @ Се обидовте да прикажете пребарување за крстостап откако внесовте вредност во редот Crosstab и критериуми во редот Критериуми. @ Ако сакате ова поле да ви достави вкрстено-табеларни вредности во прашањето со крстот, избришете го записот во редот Критериуми. Ако сакате ова да биде поле за критериуми, оставете го правиот ред Crosstab. @ 1 @ 1 @ 9980 @ 1
2338 Microsoft Office Access го скрати изразот што го внесовте. @ Изразот '|' го надминува лимитот од 1,024 знаци за мрежата за барање за дизајн. @@ 1 @@@ 1
2339 Microsoft Office Access не може да создаде темпоrary линк. @ Го достигнавте ограничувањето за бројот на врски во вашата база на податоци. Microsoft Office Access треба да создаде темпоrary линк за да ја увезете вашата табела ODBC. @ Отстранете ги сите непотребни врски или табели. @ 1 @@@ 1
2340 Изразот што го внесовте го надминува ограничувањето од 1,024 знаци за мрежата за барање за дизајн. @@@ 1 @@@ 1
2342 Акцијата RunSQL бара аргумент кој се состои од изјава SQL. @ На пример, барање за акција што додава записиtarts со вметнување во. Барање за дефинирање на податоци што создава табела starЦ со КРЕИРАЈТЕ ТАБЕЛА. @@ 1 @ 1 @ 3698 @ 1
2343 Вредноста што ја внесовте ја надминува границата од 64 карактери на имотот Алиас. @@@ 1 @ 1 @ 6146 @ 1
2344 За својството TopValues ​​во листот со имотот за пребарување, мора да внесете цел број поголем од нула. @@@ 1 @@@ 1
2345 За имотот TopValues ​​во листот со имотот за пребарување, мора да внесете процент од 1 до 100. @@@ 1 @@@ 1
2346 За имотот TopValues ​​во листот со имотот за пребарување, мора да внесете број поголем од нула. @@@ 1 @@@ 1
2347 Microsoft Office Access не може да го пронајде името на датотеката што сте ја внеле за својството DestinationDB во листот со својства на барање за акција. @ Можеби погрешно го напишавте името на датотеката на базата на податоци или датотеката е избришана или преименувана. @ 1
2348 Не можете да го оставите имотот Алијас празен. @@@ 1 @ 1 @ 6146 @ 1
2349 За имотот TopValues ​​во листот со имотот за пребарување, мора да внесете број помал од 2,147,483,647. @@@ 1 @@@ 1
2350 Microsoft Office Access не може да го зачува барањето. @ * Барањето е преносно барање и не може да биде претставено како едноставна низа SQL. Зачувајте го барањето како именувано барање од Градителот на пребарувањето. Кога ќе го затворите Градителот на пребарувања, Microsoft Office Access ќе ги пополни имотот RecordSource или RowSource со зачуваното име на барањето.
* Проверете дали прашањето нема грешка во синтаксата SQL. @@ 1 @ 1 @ 4309 @ 1
2351 Microsoft Office Access не може да претставува имплицитна клаузула ВРЕДНОСТИ во решетката за барање за дизајн. @ Уредете го ова во приказ на SQL. @@ 1 @@@ 1
2352 Не можете да го измените ова барање затоа што е избришано или преименувано од друг корисник. @@@ 1 @@@ 1
2353 Лош параметар за пребарување '|'. @@@ 1 @@@ 1
2354 Ова барање или табела има израз што не успева да се процени.
2355 Може да изберете до | вредности во филтер за колони за повеќеценето поле. Отстранете некои вредности и обидете се повторно.
2356 Не можете да доделите повеќе вредносно или Приложно поле на својствата на Полињата за главни линкови или Полињата за врски за деца. @@@ 1 @@@ 1
2360 Името на полето недостасува. @ Вие дефиниравте тип на податок или опис за поле без да го наведете името на полето. @ Внесете име за полето или избришете го редот. @ 1 @@@ 1
2361 Microsoft Office Access не може да ја зачува оваа табела. @ Нема полиња во оваа табела. @ Дефинирајте барем едно поле со внесување на име на поле и избор на тип на податок. @ 1 @@@ 1
2362 Веќе имате поле со име '|.' @@@ 1 @@@ 1
2363 Microsoft Office Access дозволува само едно поле за автоматско броење по табела. @ Користете го типот на податоци за број за слични полиња. @@ 1 @@@ 1
2364 Microsoft Office Access не може да ја отвори табелата во листот со податоци. @@@ 1 @@@ 1
2366 Microsoft Office Access не можеше да го зачува нарачувањето на терен. Сите други промени беа успешно зачувани. @ Кликнете на Копчето Microsoft Office, посочете на Управување и потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
2370 Отстранувањето или менувањето на индексот за ова поле ќе бара отстранување на примарниот клуч. @ Ако сакате да го избришете примарниот клуч, изберете го тоа поле и кликнете на копчето Примарен клуч. @@ 1 @@@ 1
2371 Microsoft Office Access не може да создаде примарен клуч. Вашите промени не беа зачувани. @@@ 1 @@@ 1
2372 Името на полето не е валидно. @ Проверете дали името не содржи точка (.), Извичник (!), Заграда ([]), воден простор или карактер што не може да се печати, како што е поврат на кочија. Ако сте го залепиле името од друга апликација, обидете се да притиснете ESC и повторно да го напишете името. @@ 2 @ 1 @ 13793 @ 1
2373 Поставката за имотот FieldSize мора да биде од 0 до 255. @@@ 1 @@@ 1
2374 Не можете да креирате индекс или примарен клуч на повеќе од 10 полиња. @@@ 1 @@@ 1
2375 Не можете да залепите над крајот на табелата. @ Се обидовте да залепите полиња над 255-тиот ред во табела во приказ на Дизајн. @@ 1 @@@ 1
2376 Microsoft Office Access не може да создаде примарен клуч. @ Избравте премногу полиња за примарен клуч со повеќе полиња. @@ 1 @@@ 1
2377 Штом внесете податоци во табела, не можете да го промените типот на податоци на кое било поле во AutoNumber, дури и ако сè уште не сте додале податоци на тоа поле. @ Додадете ново поле во табелата и дефинирајте го неговиот тип на податок како Автоматски број. Microsoft Office Access потоа автоматски внесува податоци во полето AutoNumber, нумерирајќи ги записите последователно starтинг со 1. @@ 1 @@@ 1
2378 Оваа табела е само за читање. @ Користете друго име во дијалогот Зачувај како за да ги зачувате вашите промени. @@ 1 @@@ 1
2379 Не можете да креирате примарен клуч на поле од овој тип на податок. @ Не можете да дефинирате примарен клуч на полињата со OLE Објект, Меморандум, Прилог или повеќе-вредносно поле за пребарување. @@ 1 @@@ 1
2380 Microsoft Office Access не може да создаде примарен клуч затоа што не се избрани полиња. @ Избравте ред без дефинирани полиња. @ Поставете ја точката за вметнување некаде во редот на полето што сакате да го дефинирате како примарен клуч. @ 1 @@@ 1
2381 Microsoft Office Access не може да создаде примарен клуч затоа што полето нема име. @ Именувајте го полето, а потоа дефинирајте го како примарно поле за клуч. @@ 1 @@@ 1
2382 Не можете да се префрлите на прегледот на листот со податоци и не можете да се вратите на прегледот на дизајнот. @ Друг корисник ја отвори оваа табела или пребарување, формулар или извештај што е врзан за оваа табела. @@ 1 @@@ 1
2383 Microsoft Office Access не може да го смени типот на податок. @ Нема доволно простор на дискот или меморија. @@ 1 @@@ 1
2384 Не можете да менувате едно поле од типот на податоци за автоматско броење и да додавате друго поле за автоматско броење истовремено. @ Направете го следново:
1. Избришете го полето AutoNumber што го додадовте, кликнете на копчето Microsoft Office и потоа кликнете Зачувај.
2. Додадете го новото поле за автоматско броење и повторно зачувајте ја табелата. @@ 1 @@@ 1
2385 Се појавија грешки при операцијата за зачувување. | @@@ 1 @@@ 1
2386 Microsoft Office Access не можеше да ја креира табелата. @@@ 1 @@@ 1
2387 Не можете да ја избришете табелата '|'; учествува во една или повеќе врски. @ Ако сакате да ја избришете оваа табела, прво избришете ги нејзините односи во прозорецот за врски. @@ 1 @@@ 1
2388 Не можете да го промените примарниот клуч. @ Оваа табела е примарна табела во една или повеќе врски. @ Ако сакате да го смените или отстраните примарниот клуч, прво избришете ја врската во прозорецот за врски. @ 1 @@@ 1
2389 Не можете да го избришете полето'|.'@Тоа е дел од една или повеќе врски. @ Ако сакате да го избришете ова поле, прво избришете ги неговите односи во прозорецот за врски. @ 1 @@@ 1
2390 Не можете да го промените типот на податок или големината на полето на ова поле; тоа е дел од една или повеќе врски. @ Ако сакате да го промените типот на податоците на ова поле, прво избришете ги неговите односи во прозорецот за врски. @@ 1 @@@ 1
2391 Полето '| 1' не постои во табелата за дестинации'|2.'@Microsoft Office Access не можеше да ја заврши операцијата за додавање. Табелата за дестинација мора да ги содржи истите полиња како и табелата од која ја вметнувате. @@ 1 @@@ 1
2392 Не можете да ја поставите единствената карактеристика на примарниот клуч на бр. @ Примарниот клуч, по дефиниција, содржи само уникатни вредности. @ Ако сакате да дозволите неединствени вредности во ова поле, отстранете ја дефиницијата на примарниот клуч со поставување на Примарниот имот на бр. @ 1 @@@ 1
2393 Не можете да го поставите својството IgnoreNulls на примарен клуч на Да. @ Примарен клуч, по дефиниција, не може да дозволи нула вредности. @ Ако сакате нула вредности во ова поле, отстранете ја дефиницијата на примарниот клуч со поставување на Примарниот имот на бр. @ 1 @@@ 1
2394 Името на индексот е неважечко. @ Името на индексот може да биде предолго (над 64 карактери) или да содржи невалидни знаци. @@ 1 @@@ 1
2395 Индексите мора да имаат имиња. @@@ 1 @@@ 1
2396 Microsoft Office Access не може да создаде индекс или примарен клуч. @ Едно или повеќе имиња на полиња недостасуваат. @ Внесете или изберете најмалку едно поле во колоната Име на поле за секој индекс што го именувате. @ 1 @@@ 1
2397 Веќе имате индекс со име '|.' @@@ 1 @@@ 1
2398 Примарниот клуч е променет. @ Оваа табела е примарна табела во една или повеќе врски. Промените во примарниот клуч нема да бидат зачувани. @@ 1 @@@ 1
2399 Поставката за имотот FieldSize мора да биде од 1 до 8000. @@@ 1 @@@ 1
2400 Редот што го вметнавте во мрежата ја надминува границата од 255 редови (полиња) за табела или 1,000 редови (дејства) за макро. @@@ 1 @@@ 1
2401 Во моментов не можете да ја избришете колоната „| 1“. @ Колоната „| 1“ е дел од примарниот клуч за табелата „| 2“. Се користи за идентификување и зачувување на редовите во вашата табела во базата на податоци. @ Не можете да избришете примарен клуч додека користите преглед на лист со податоци. За да го избришете примарниот клуч, отворете ја табелата во поглед на Дизајн и отстранете го полето за примарен клуч. @ 1 @@@ 1
2420 Изразот што го внесовте има невалиден број. @@@ 2 @ 1 @ 11732 @ 1
2421 Изразот што го внесовте има невалидна вредност на датумот. @@@ 2 @ 1 @ 11729 @ 1
2422 Изразот што го внесовте има невалидна низа. @ Низа може да има должина до 2048 карактери, вклучувајќи ги и отворањето и затворањето на наводници. @@ 1 @@@ 1
2423 Изразот што го внесовте е невалиден. (точка) или! оператор или невалидни загради. @ Можеби сте внеле невалиден идентификатор или внесени загради следејќи ја Константа на нула. @@ 2 @ 1 @ 11736 @ 1
2424 Изразот што го внесовте има поле, контрола или име на имот што Microsoft Office Access не може да го најде. @@@ 1 @@@ 1
2425 Изразот што го внесовте има име на функција што Microsoft Office Access не може да го најде. @@@ 1 @@@ 1
2426 Функцијата што ја внесовте не може да се користи во овој израз. @ * Можеби сте користеле функција на DoEvents, LBound, UBound, Spc или Tab во израз.
* Можеби сте користеле збирна функција, како што е Грофот, во решетка за дизајн или во пресметана контрола или поле. @@ 1 @@@ 1
2427 Внесовте израз што нема вредност. @ Изразот може да се однесува на објект што нема никаква вредност, како што се образец, извештај или контрола на етикетата. @@ 1 @@@ 1
2428 Внесовте невалиден аргумент во агрегатната функција на доменот. @ * Полето во изразот на низата можеби не е во доменот.
* Полето наведено во изразот на критериумите можеби не е во доменот. @@ 2 @ 1 @ 10931 @ 1
2429 Операторот In што го внесовте бара загради. @@@ 1 @@@ 1
2430 Вие не го внесовте клучниот збор и во операторот помеѓу… И. @ Точната синтакса е како што следува:
израз [Не] помеѓу вредност1 и вредност2 @@ 1 @@@ 1
2431 Изразот што го внесовте содржи невалидна синтакса. @ Можеби сте внеле запирка без претходна вредност или идентификатор. @@ 1 @@@ 1
2432 Изразот што го внесовте содржи невалидна синтакса, или треба да ги приложите вашите текстуални податоци во наводници. @ Можеби сте внеле невалидна запирка или испуштени наводници.
На пример, ако својството Стандардна вредност на полето за текст е „Хуи, Луи и Деви“, тоа мора да биде приложено во наводници ако го мислите како буквална текстуална низа. Ова ја избегнува конфузијата со изразот „Huey Louie“ и „Dewey“. @@ 1 @@@ 1
2433 Изразот што го внесовте содржи невалидна синтакса. @ Можеби сте внеле оператор, како што е операторот +, во израз без соодветен операнд. @@ 1 @@@ 1
2434 Изразот што го внесовте содржи невалидна синтакса. @ Можеби сте внеле операнд без оператор. @@ 1 @@@ 1
2435 Изразот што го внесовте има премногу затворачки загради. @@@ 1 @@@ 1
2436 На изразот што го внесовте недостасува затворачка заграда, заграда (]) или вертикална лента (|). @@@ 1 @@@ 1
2437 Изразот што го внесовте има невалидни вертикални ленти (|). @@@ 1 @@@ 1
2438 Изразот што го внесовте содржи невалидна синтакса. @ Изоставивте операнд или оператор, внесовте невалиден знак или запирка или внесовте текст без да го опкружувате во наводници. @@ 2 @ 1 @ 11732 @ 1
2439 Изразот што го внесовте има функција што содржи погрешен број на аргументи. @@@ 1 @@@ 1
2440 Мора да ги приложите аргументите на функциите IIf во загради. @@@ 1 @ 3 @ 1012957 @ 1
2442 Изразот што го внесовте има неважечки загради. @ Можеби сте ја користеле синтаксата на заградата за идентификатор во барање. Користете ја стандардната синтакса на идентификатор:
Формулари! [Формулар]! [Контрола]. @@ 1 @ 1 @ 11729 @ 1
2443 Операторот Is можете да го користите само во израз со Null или Not Null. @@@ 1 @ 3 @ 1008950 @ 1
2445 Изразот што го внесовте е премногу сложен. @@@ 2 @ 1 @ 11732 @ 1
2446 Нема доволно достапна меморија за извршување на оваа пресметка. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2447 Постои невалидна употреба на. (точка) или! оператор или невалидни загради. @ Можеби сте внеле невалиден идентификатор или внесени загради следејќи ја Константа на нула.
2448 Не можете да му доделите вредност на овој објект. @ * Објектот може да биде контрол на форма само за читање.
* Објектот може да е на форма што е отворена во погледот на дизајнот.
* Вредноста може да биде преголема за ова поле. @@ 1 @ 1 @ 9424 @ 1
2449 Постои невалиден метод во изразот. @ На пример, можеби сте се обиделе да го користите методот на печатење со друг објект освен Извештај или дебагирање. @@ 2 @ 4 @ 2015551 @ 1
2450 Microsoft Office Access не може да го најде образецот '|' наведени во макро израз или код на Visual Basic. @ * Образецот за кој се повикавте може да биде затворен или може да не постои во оваа база на податоци.
* Microsoft Office Access може да наиде на грешка при компајлирање во модулот Visual Basic за формата. @@ 1 @ 1 @ 11735 @ 1
2451 Името на извештајот '|' внесено е погрешно напишано или се однесува на извештај што не е отворен или не постои. @@@ 1 @@@ 1
2452 Изразот што го внесовте има невалидна референца за родителскиот имот. @ На пример, можеби го користите родителскиот имот со контрола на главна форма или извештај, наместо со контрола на подформа или под-извештај. @@ 2 @ 1 @ 4852 @ 1
2453 Контролното име '|' што го внесовте во вашиот израз е погрешно напишан или се однесува на контролата на образецот или извештајот што не е отворена или не постои. @@@ 1 @ 1 @ 11730 @ 1
2454 Име на објектот '|' влеговте следејќи го! операторот во изразот е невалиден. @ На пример, можеби сте се обиделе да внесете идентификатор со две контролни имиња разделени со! оператор. @@ 2 @ 1 @ 11736 @ 1
2455 Внесовте израз што има невалидна референца за имотот |. @ Имотот може да не постои или може да не се однесува на предметот што го наведовте. @@ 2 @ 4 @ 2015567 @ 1
2456 Бројот што го користевте за да се повикате на формуларот е невалиден. @ Користете го својството Број за броење на отворените обрасци и проверете дали бројот на формуларот не е поголем од бројот на отворени форми минус еден. @@ 1 @ 4 @ 2019460 @ 1
2457 Бројот што го користевте за да се повикате на извештајот е невалиден. @ Користете го својството Број за броење на отворените извештаи и проверете дали бројот на извештајот не е поголем од бројот на отворени извештаи. @@ 1 @ 4 @ 2019460 @ 1
2458 Контролниот број што го наведовте е поголем од бројот на контроли. @ Користете го својството Брои за да ги броите контролите на образецот или извештајот и потоа проверете дали контролниот број што го цитирате е во опсегот на постојните контроли. @@ 1 @ 4 @ 2019460 @ 1
2459 Не можете да се повикате на родителскиот имот на формулар или извештај кога едното или другото е отворено во погледот на Дизајн. @@@ 1 @@@ 1
2460 Не можете да се повикате на својството RecordsetClone на формулар отворен во погледот на Дизајн. @@@ 1 @ 1 @ 7393 @ 1
2461 Користете број на дел, а не низа, за да се повикате на формулар или дел за извештај. @@@ 1 @@@ 1
2462 Бројот на делот што го внесовте е невалиден. @@@ 1 @@@ 1
2463 Користете број, а не низа, за да се повикате на ниво на група. @@@ 2 @ 1 @ 6361 @ 1
2464 Нема дефинирано поле за сортирање или групирање или израз за бројот на ниво на група што го користевте. @ Валиден број на ниво на група може да биде од 0 (за првото поле или израз што го сортирате или групирате) до 9 (за десетто). Пресметајте ги нивоата на групата во извештајот сtarтинг со нула. @@ 1 @@@ 1
2465 Microsoft Office Access не може да го најде полето '|' наведени во вашиот израз. @ Можеби погрешно сте го напишале името на полето или полето може да е преименувано или избришано. @@ 1 @ 1 @ 11730 @ 1
2466 Изразот што го внесовте има неважечка референца за својството Dynaset. @ На пример, можеби сте го користеле својството Dynaset со форма што не е заснована на табела или барање. @@ 1 @@@ 1
2467 Изразот што го внесовте се однесува на објект кој е затворен или не постои. @ На пример, можеби и доделивте форма на променливата на објектот Форма, ја затворивте формата, а потоа се однесувавте на променливата на објектот. @@ 1 @@ @ 1
2468 Вредноста што ја внесовте за аргументот за интервал, број или датум во функцијата е невалидна. @ Проверете го аргументот за да проверите дали сте го внеле правилно.
За повеќе информации во врска со валидните вредности на аргументот, побарајте во индексот за помош за „Функција DatePart“, „DateAdd функција“ или „DateDiff функција“. @@ 1 @@@ 1
2469 Изразот | 2 што го внесовте во својството ValidationRule на контролната форма содржи грешка | 1. @ Microsoft Office Access не може да го анализира внесениот израз ValidationRule. На пример, ако го внесете изразот = MyFunction () во својството ValidationRule и функцијата MyFunction не постои, Microsoft Office Access ја прикажува следнава порака:
Непознато име на функцијата во правилото за валидација: 'MyFunction'. @ За да ви помогнеме да креирате изрази како аргументи во Visual Basic, користете го изразот Builder. За повеќе информации, пребарајте во индексот за помош за „Изградувач на изрази“. @ 1 @ 1 @ 11805 @ 1
2470 Постои (n) '|' во својството ValidationRule на контролната форма. @ За да ви помогнеме да креирате изрази како аргументи во Visual Basic, користете го изразот Builder. За повеќе информации, пребарајте во индексот за помош за „Изградувач на изрази“. @@ 1 @ 1 @ 11805 @ 1
2471 Изразот што го внесовте како параметар за пребарување ја произведе оваа грешка: '|' @@@ 2 @ 1 @ 11805 @ 1
2472 Поставката за својството LinkMasterFields ја произведе оваа грешка: '|' @@@ 2 @ 1 @ 3990 @ 1
2473 Изразот | 2 што го внесовте како поставка за својството на настанот ја произведе следната грешка: | 1. @ * Изразот може да не резултира со име на макро, име на функција дефинирана од корисник или [Постапка за настан].
* Можеби имало грешка при проценка на функцијата, настанот или макро. @@ 1 @@@ 1
2474 Изразот што го внесовте бара контролата да биде во активниот прозорец. @ Пробајте едно од следново:
* Отворете или изберете формулар или извештај што ја содржи контролата.
* Создадете нова контрола во активниот прозорец и обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
2475 Внесовте израз што бара форма да биде активен прозорец. @@@ 1 @ 2 @ 5601 @ 1
2476 Внесовте израз што бара извештајот да биде активен прозорец. @@@ 1 @ 2 @ 5603 @ 1
2477 Внесовте невалидна вредност на типот на објектот '|' во објектот Ако TypeOf е предметна состојба на изјавата Ако… Потоа… Друго. @ Објектот може да биде кое било од следниве: BoundObjectFrame, CheckBox, ComboBox, CommandButton, Label, Line, ListBox, UnboundObjectFrame, OptionButton, OptionGroup, PageBreak, Правоаголник, Подформа, Потрепорт, Текстбокс, ToggleButton, ImageControl или OLEControl. @@ 1 @@@ 1
2478 Microsoft Office Access не ви дозволува да го користите овој метод во тековниот приказ. @ Most методите, вклучително и методите SetFocus и Requery, не можат да се користат во форма или да пријавуваат приказ за дизајн. @@ 2 @ 4 @ 2015551 @ 1
2479 Постапка за настанот '|' не може да биде процедура на функција; мора да биде подпроцедура. @ Ако сакате да извршите постапка за функција кога ќе се појави настан, пробајте едно од следниве:
* Поставете го својството на настанот на име на макро кое содржи акција RunCode што ја извршува постапката Функција.
* Поставете го својството на настанот на = FunctionName (). @@ 1 @@@ 1
2480 Вие се повикавте на својството со нумерички аргумент кој не е еден од броевите на имотот во колекцијата. @ Проверете ги броевите на имотот во колекцијата. @@ 1 @@@ 1
2481 Не можете да поставите вредност додека документот е во Преглед на печатење. @@@ 1 @@@ 1
2482 Microsoft Office Access не може да го најде името '|' внесовте во изразот. колекција, обично или Формулари или Извештаи, и името на формуларот или извештајот на кој припаѓа контролата.
На пример, Формулари! [Производи]! [Единици во парк]. @ 1 @@@ 1
2483 Не можете да се префрлите на претходна контрола кога фокусот го имал само една контрола. @ Користете го својството PreviousControl само откако ќе го преместите фокусот на втора контрола.
2484 Нема активен лист со податоци. @@@ 1 @@@ 1
2485 Microsoft Office Access не може да го најде објектот'|.'@If '|' е нова макро или макро група, проверете дали сте ја зачувале и дали сте го напишале правилно нејзиното име. @@ 1 @ 1 @ 10183 @ 1
2486 Не можете да ја извршите оваа акција во моментот. @ Се обидовте да извршите макро или го користевте објектот DoCmd во Visual Basic за да извршите некоја акција. Сепак, Microsoft Office Access извршува друга активност што спречува ова дејство да се спроведе сега.
На пример, не може да се извршат никакви дејства на формулар додека Microsoft Office Access пребојува контрола или пресметува израз. @ Спроведете го дејството подоцна. @ 1 @@@ 1
2487 Аргументот Тип на објект за дејството или методот е празен или неважечки. @ * За затворање, GoToRecord, SearchForRecord или RepaintObject акција, внесете вредности за двата аргументи или оставете ги и двете празни за да го извршите дејството на активниот објект.
* За акција DeleteObject, преименување или CopyObject, внесете вредности за двата аргументи или оставете ги двете празни за да го извршите дејството на објектот што е моментално избран во Панелот за навигација.
* За акција SendObject или OutputTo, внесете вредности за двата аргументи или оставете го празниот аргумент за името на објектот ако сакате дејството да се изврши на активниот објект од наведениот тип на објект.
* Ако користите метод со DoCmd објектот, користете внатрешна константа што е еднаква на валиден тип на предмет или соодветната нумеричка вредност за името на аргументот. @@ 1 @ 1 @ 12276 @ 1
2488 Не можете да го користите дејството ApplyFilter на овој прозорец. @ * Се обидовте да го користите дејството или методот ApplyFilter, но не го применивте филтерот на табела, барање, образец или извештај.
* Можеби сте го примениле филтерот во форма, но формата не беше отворена во погледот на Форма или лист со податоци.
* Можеби сте го примениле филтерот на извештајот, но не го користевте дејството ApplyFilter во макро специфицирана со поставката за својството OnOpen. . @ 1 @ 1 @ 3041 @ 1
2489 Објектот '|' не е отворено. @ * Макро-то што го извршувате (директно или индиректно) содржи акција GoToRecord, RepaintObject или SelectObject, но аргументот Име на објектот именува објект што е затворен.
* Аргументот за името на објектот за методот GoToRecord, RepaintObject или SelectObject именува објект што е затворен.
2491 Дејството или методот не се валидни затоа што формата или извештајот не се врзани за табела или за пребарување. @ Се обидовте да го користите дејството или методот ApplyFilter или SearchForRecord. Сепак, формата или извештајот на кој сте го примениле филтерот не е заснован на табела или прашање, така што формата или извештајот нема никакви записи на кои може да се примени филтер. @ Користете го акцијата или методот SelectObject за да ја изберете посакуваната форма или пријавете пред да ја стартувате акцијата ApplyFilter.
За да засновате формулар или извештај на табела или прашање, отворете го образецот или извештајот во приказот за Дизајн и внесете ја табелата или името на прашањето во својството RecordSource.
2492 Microsoft Office Access не може да ја најде макроата '| 2' во макро групата'|1.'@You ја користевте синтаксата макрогрупа.macroname за да наведете макро. Потоа се обидовте да извршите макро (директно или индиректно), или го користевте методот RunMacro за да извршите макро. Сепак, макроата што ја наведовте не е во оваа макро група. @ Создадете макро во макро групата, наведете ја точната макро група или наведете го точното име на макро. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2493 Ова дејство бара аргумент за името на објектот. @@@ 1 @@@ 1
2494 Акцијата или методот бара аргумент за Име на образец. @ Се обидовте да го користите дејството или методот OpenForm, но аргументот за Име на форма го оставивте празен. @ Во аргументот Име на формата, внесете го името на формата во тековната база на податоци. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2495 Дејството или методот бара аргумент за името на табелата. @ Се обидовте да користите акција или метод OpenTable, TransferSpreadsheet или TransferText, но аргументот Name Name го оставивте празен. @ Во аргументот Name Name, внесете го името на табелата што е во тековната база на податоци. @ 1 @@@ 1
2496 Дејството или методот бара аргумент за името на пребарувањето. @ Се обидовте да го користите дејството или методот OpenQuery, но го оставивте празниот аргумент за името. @ Во аргументот Име на барањето, внесете име на барање. @ 1 @@@ 1
2497 Акцијата или методот бара аргумент за Име на извештај. @ Се обидовте да го користите дејството или методот OpenReport, но аргументот Име на извештајот го оставивте празен. @ Во аргументот Име на извештајот, внесете го името на извештајот. @ 1 @@@ 1
2498 Израз што го внесовте е погрешен тип на податок за еден од аргументите. @ Се обидовте да извршите макро или да користите метод за да извршите дејство, но изразот е оценет на погрешен тип на податок.
На пример, за методот Затвори наведовте низа за аргументот Тип на објект, но овој аргумент може да се постави само на одредени внатрешни константи или нивни нумерички еквиваленти. @@ 1 @@@ 1
2499 Не можете да користите акција или метод GoToRecord или SearchForRecord на објект во Дизајн поглед. @ Обидете се со едно од следново:
* Префрлете се на образецот или листот со податоци за форма.
* Префрлете се на прегледот на листот со податоци за барање или табела.
* Ако извршувате макро или процедура на Visual Basic што содржи дејство што го отвора објектот, поставете го аргументот View на правилен приказ пред да го извршите дејството GoToRecord. @@ 2 @ 1 @ 3018 @ 1
2500 Мора да внесете број поголем од нула за аргумент Repeat Count. @ Се обидовте да го користите дејството или методот RunMacro, но внесете вредност помала од нула (или израз што се проценува на помалку од нула) во аргументот Repeat Count. @За да извршите макро еднаш, оставете го овој аргумент празен. @ 1 @@@ 1
2501 На | дејството е откажано. @ Користевте метод на DoCmd објектот за да извршите дејство во Visual Basic, но потоа кликнете на Откажи во дијалог прозорецот.
На пример, го користевте методот Затвори за да затворите променета форма, а потоа кликнете Откажи во дијалог прозорецот што ве прашува дали сакате да ги зачувате промените што ги направивте во формата. @@ 1 @@@ 1
2502 Акцијата или методот бара аргумент за макро име. @ * Се обидовте да го користите дејството или методот RunMacro, но аргументот за името макро го оставивте празен.
* Microsoft Office Access се обиде да создаде прилагодена лента со мени за форма или извештај, но аргументот Мени за макро име на дејството AddMenu е празен. @ Во аргументот Име на макро мени, внесете го името на макро или макро групата што е во тековната база на податоци. @ 1 @@@ 1
2503 Не можете да го користите ова дејство со DoCmd објектот. @ За список на дејства што објектот DoCmd не ги поддржува и некои алтернативи за користење на овие дејства, кликнете на Помош.
Сите активности што не се во оваа листа може да се користат со DoCmd објектот. @@ 2 @ 1 @ 11313 @ 1
2504 Дејството или методот бара најмалку | аргумент (и). @ Се обидовте да извршите макро што содржи акција или користевте метод или акција со предметот DoCmd, но не го поставивте потребниот број на аргументи.
На пример, ако користите акција MoveSize, мора да поставите барем еден од четирите аргументи. @@ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2505 Израз во аргумент | има невалидна вредност. @ Се обидовте да извршите макро или го користевте објектот DoCmd во Visual Basic. Бројот на аргументот погоре е позицијата на аргументот, како што се појавува во прозорецот Макро, дијалог прозорецот „Акција не успеа“ или прелистувачот на објекти (ако користите предмет DoCmd). @ Обидете се со едно од следниве:
* Изберете поставка од паѓачкото поле во секој аргумент.
* Користете внатрешна константа што се изедначува со валиден тип на предмет.
* Заменете го правилниот соодветен израз. @ 1 @ 1 @ 11895 @ 1
2506 Вредноста што ја внесовте за аргументот Transfer Type е невалидна. @ Изразот во аргументот Transfer Type не проценува на валидна нумеричка вредност. @ Валидните вредности за аргументот Transfer Type се како што следува:
* 0, 1 и 2 за акцијата TransferDatabase.
* 0, 1 и 2 за акцијата TransferSpreadsheet.
* 0 до 6 за акцијата TransferText. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2507 На | типот не е инсталиран тип на база на податоци или не ја поддржува операцијата што ја избравте. @ Го користевте методот TransferDatabase, но изразот во аргументот за типот на базата на податоци не проценува на валиден тип на база на податоци за увоз, извоз или поврзување.
За информации за валидни типови на бази на податоци, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 4780 @ 1
2508 Вредноста што ја внесовте за аргументот за типот на табела е невалидна. @ Го употребивте методот TransferSpreadsheet, и израз во аргументот за тип на табеларен пресметка не проценува на валидна нумеричка вредност. , 0 и 2. Забележете дека 3 е невалидна вредност; не можете да увезувате или извезувате во датотека со формат Lotus .wks. @ 4 @ 5 @ 6 @ 7
2509 Поставката за аргументот опсег не може да биде подолга од 255 карактери. @@@ 1 @ 1 @ 4781 @ 1
2510 Изразот што го внесовте во аргументот Име на спецификацијата го надминува ограничувањето од 64 карактери. @ Изберете едно од постојните имиња на спецификации од полето за список со аргументи кога го користите дејството TransferText во макро, или внесете име во Visual Basic што следи по Microsoft Office Пристапете до правилата за именување на објекти. @@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
2511 Акцијата или методот бара аргумент за името на спецификацијата. @ Се обидовте да го користите дејството или методот TransferText и наведовте аргумент за тип на трансфер, но го оставивте правниот аргумент за името на спецификацијата. поле за списоци. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2512 Microsoft Office Access не може да го анализира изразот: '|'. @ Кликнете OK за да се вратите на акциониот аргумент или условниот израз каде што се појавува овој израз и потоа поправете ја синтаксата. @@ 1 @@@ 1
2513 Аргументот „Макро име“ не може да биде подолг од 64 карактери според правилата за именување на објектот „Мајкрософт офис пристап“. @@@ 1 @ 1 @ 11734 @ 1
2514 Акцијата или методот бара аргумент за Контролно име. @ Се обидовте да го користите дејството или методот GoToControl, но го оставивте празното име. @ Во аргументот Контролно име, внесете име на контролата или полето од активната форма или листот со податоци. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2515 Microsoft Office Access не може да ја отвори макро "|" затоа што е зачувано со користење на друга верзија на Microsoft Office Access. @ Повторно креирајте ја макро-макро во тековната верзија на Microsoft Office Access. @@ 1 @@@ 1
2516 Microsoft Office Access не може да го најде модулот'|.'@You се обиде да го користиш дејството или методот OpenModule, но Microsoft Office Access не може да го најде модулот што го наведовте во аргументот Name Name. @ Внесете важечко име на модулот од тековна база на податоци. @ 1 @@@ 1
2517 Microsoft Office Access не може да ја пронајде постапката'|.'@* Можеби сте го користеле методот Изврши во Visual Basic, но внесовте неважечко име на постапката или го користевте методот Изврши без претходно отворање база на податоци.
* Се обидовте да го користите дејството или методот OpenModule, но користевте неважечко име на постапката. @@ 1 @@@ 1
2520 Акцијата или методот бара аргумент за името на модулот или процедурата. @ Се обидовте да го користите дејството или методот OpenModule, но не внесовте име ниту во аргументот за името на модулот ниту во името на постапката во прозорецот Макро. @ Внесете валидна име во еден од овие аргументи. @ 1 @@@ 1
2521 Наведовте тип на трансфер кој не го поддржува аргументот за името на табелата HTML. @ Оставете го аргументот за името на табелата HTML, освен ако не користите увезени HTML или врски за пренесување HTML врски. @@ 1 @@@ 1
2522 Акцијата или методот бара аргумент за името на датотеката. @ Се обидовте да го користите дејството или методот TransferSpreadsheet или TransferText. @ Во аргументот Име на датотека, внесете име на датотека. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2523 Вредноста што ја внесовте за аргументот за шоуто е невалидна. @ Го користевте методот ShowToolbar. @ Валидни вредности за овој аргумент се acToolbarYes, acToolbarWhereApprop и acToolbarNo, или соодветните нумерички вредности 0, 1 и 2. @ 1 @ 1 @ 12446 @ 1
2524 Microsoft Office Access не може да се повика на апликацијата користејќи ја акцијата RunApp. @ Патеката до апликацијата е неважечка или недостасува компонента на апликацијата. @ Проверете ја патеката во Windows Explorer или File Manager. @ 1 @@@ 1
2525 Макро може да се нарекува максимум 20 пати. @ Вашата макро содржи акција RunMacro што ја повикува истата макро повеќе од 20 пати. @ Користете услов за да ја запрете макроата откако ќе се изврши 20 пати или повикајте друга макро со Акција RunMacro. @ 1 @@@ 1
2526 Акцијата SendKeys бара да се вчита додатокот за комунални услуги за пристап до Microsoft Office. @ Rerun Microsoft Office Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на Microsoft Office Access и додаток на Microsoft Office Access Utility. @@ 1 @@ 185309 @ 1
2527 Форматите на датотеки Lotus .wks не се поддржани во тековната верзија на Microsoft Office Access. @ Конвертирајте ја вашата датотека .wks во понов формат, како што е .wk1. @@ 1 @@@ 1
2528 Недостасува аргументот за акција за макро RunCommand или внесете невалиден ID за команда за методот RunCommand. @@@ 1 @@@ 1
2529 Аргументот на Лентата со алатки не може да биде подолг од 64 карактери. @@@ 1 @@@ 1
2530 Методот SelectObject не може да се користи на извештај што моментално се печати. ​​@@@ 1 @@@ 1
2531 Вашата HTML-датотека не содржи табеларни податоци што може да ги увезе Microsoft Office Access. @. @@ 1 @@@ 1
2532 Microsoft Office Access не може да ја најде макро или подпроцедурата'|.'@ Наведената макро, макро група или подпроцедура не постои. @
Имајте на ум дека кога ја внесувате синтаксата на макрогрупата.macroname во аргумент, мора да го наведете името под кое последно е зачувана макро групата на макро. Исто така, проверете дали е зачувана референцираната макро или дека референцираната подпроцедура очекува 0 аргументи. @ 1 @@@ 1
2533 Акцијата ApplyFilter бара да се постави или аргументот Filter Name или Where Condition. @ Пробавте да извршите макро што содржи акција ApplyFilter, но не ги поставивте потребните аргументи. @@ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2534 Акцијата или методот бара аргумент за името на страницата за пристап до податоци. @ Се обидовте да го користите дејството или методот OpenDataAccessPage, но аргументот за името го оставивте на страницата за пристап до податоци. @ Во аргументот Име на страницата за пристап до податоци, внесете го името на пристапот до податоците страница во тековната база на податоци. @ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2535 Акцијата ApplyFilter содржи име на филтер што не може да се примени. @ Името на филтерот не е валиден аргумент во дејството ApplyFilter во клиент серверот. @@ 1 @ 1 @ 11313 @ 1
2537 Карактеристиката '|' не е достапна додека базата на податоци е отворена во режим на оневозможено. @@@ 1 @@@ 1
2538 „|“ макро дејството не може да се изврши во режим на оневозможено. @@@ 1 @@@ 1
2540 Датотеката '|' што се обидовте да ја замените, е системска датотека на Microsoft Office Access што се користи и не може да се замени или избрише. @@@ 1 @@@ 1
2541 Содржината на клипбордот е избришана и не може да се залепи. @ Некои апликации не ставаат големи предмети на Клипбордот. Наместо тоа, тие ставија покажувач на објектот на Клипбордот. Покажувачот може да исчезне пред да се случи залепеноста. @@ 1 @@@ 1
2542 Наведете го името на базата на податоци во командната линија за да може Microsoft Office Access да ја најде макро. @@@ 1 @@@ 1
2543 Не можете да залепите објект од базата на податоци на себе. @@@ 1 @@@ 1
2545 Акцијата CopyObject бара да наведете друга база на податоци за дестинации или ново име што ќе го копирате од тековната база на податоци. @ Макрото што го извршувате вклучува акција CopyObject. @ Отворете ја макроата во прозорецот Макро и изберете ја акцијата CopyObject. Внесете база на податоци за дестинација или ново име во соодветното поле за аргументи. @ 1 @ 1 @ 3009 @ 1
2546 Изберете објект со база на податоци во Панелот за навигација пред да ја стартувате макро-то што содржи | акција. @@@ 2 @ 1 @ 3009 @ 1
2547 Базата на податоци '|' се обидовте да избришете и замените е само за читање и не може да се избрише или замени. @ Внесете друго име за новата база на податоци. @@ 1 @@@ 1
2548 Microsoft Office Access не може да го извршува Волшебникот за безбедност затоа што оваа база на податоци е отворена во ексклузивен режим. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ја отвори базата на податоци во споделен режим и да го извршува Волшебникот за безбедност? @@ 19 @@@ 2
2549 Microsoft Office Access не може да го избрише | 1 откако ќе го компактира. Набиената база на податоци е именувана | 2. @ Ако компактирате база на податоци со исто име, Microsoft Office Access создава нова збиена база на податоци и потоа ја брише оригиналната база на податоци.
Во овој случај, сепак, оригиналната база на податоци не беше избришана затоа што е само за читање. @ Ако можете, отстранете го статусот само за читање, избришете ја оригиналната база на податоци и потоа преименувајте ја новата база на податоци користејќи го оригиналното име.
Ако не можете да го отстраните статусот само за читање, информирајте го администраторот на вашата работна група. @ 1 @ 1 @ 10299 @ 1
2550 Microsoft Office Access не може да го избрише | 1 откако го кодира. Кодираната база на податоци е именувана | 2. @ Ако кодирате база на податоци со исто име, Microsoft Office Access создава нова кодирана база на податоци, а потоа ја брише оригиналната база на податоци.
Во овој случај, сепак, оригиналната база на податоци не може да се избрише затоа што е само за читање. @ Ако можете, отстранете го статусот само за читање, избришете ја оригиналната база на податоци и потоа преименувајте ја новата база на податоци користејќи го оригиналното име.
Ако не можете да го отстраните статусот само за читање, информирајте го администраторот на вашата работна група. @ 1 @ 1 @ 10299 @ 1
2551 Microsoft Office Access не може да го избрише | 1 откако го декодира. Декодираната база на податоци е именувана | 2. @ Ако декодирате база на податоци со исто име, Microsoft Office Access создава нова декодирана база на податоци, а потоа ја брише оригиналната база на податоци.
Во овој случај, сепак, оригиналната база на податоци не може да се избрише затоа што е само за читање. @ Ако можете, отстранете го статусот само за читање, избришете ја оригиналната база на податоци и потоа преименувајте ја новата база на податоци користејќи го оригиналното име.
Ако не можете да го отстраните статусот само за читање, информирајте го администраторот на вашата работна група. @ 1 @ 1 @ 10299 @ 1
2552 Не можете да кодирате база на податоци што не сте ја создале или не ја поседувате. @ Посетете го сопственикот на базата на податоци или администраторот на вашата работна група. @@ 1 @@@ 1
2553 Не можете да декодирате база на податоци што не сте ја создале или не ја поседувате. @ Посетете го сопственикот на базата на податоци или администраторот на вашата работна група. @@ 1 @@@ 1
2554 Не можете да ја пронајдете базата што ја наведовте или воопшто не наведовте база на податоци. @ Наведете важечко име на база на податоци во командната линија и вклучете патека доколку е потребно. @@ 1 @ 1 @ 10283 @ 1
2556 Microsoft Office Access не може да го извршува Волшебникот за безбедност затоа што базата на податоци користи лозинка. @ Отстранете ја лозинката за базата на податоци со кликнување на Непоставување на лозинка за базата на податоци во групата Алатки за база на податоци на јазичето Алатки за база на податоци.
2557 Базата на податоци што се обидовте да ја конвертирате е создадена или веќе е претворена во бараната верзија на Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
2559 Microsoft Office Access не можеше да ја освежи поврзаната табела '| 1' во базата на податоци '| 2' за време на конверзијата. Обидете се рачно да ги освежите линковите со употреба на командата Linked Table Manager во групата Алатки за бази на податоци на јазичето Tools Tools
2560 Microsoft Office Access не може да ги вчита својствата на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 3
2561 Microsoft Office Access не може да го прикаже полето за дијалог со својства на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2562 Microsoft Office Access не може да ги зачува својствата на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2564 Не можете да го скриете документот '|' додека е отворен. @ Затворете го објектот на базата на податоци прво, а потоа скријте го. @@ 1 @@@ 1
2565 Не можете да го сокриете објектот на базата на податоци '|' додека е отворен. @ Затворете го објектот на базата на податоци прво, а потоа сокријте го. @@ 1 @@@ 1
2566 Microsoft Office Access не може да ја постави иконата на апликацијата во датотеката '|'. @ Проверете дали датотеката е валидна датотека со икона (.ico). Ако користите Microsoft Windows, можете да користите и датотеки .bmp. @@ 1 @@@ 1
2567 Microsoft Office Access не може да ја отвори или конвертира базата на податоци на претходната верзија. @ Базата на податоци е создадена во претходната верзија на Microsoft Office Access. Немате соодветни безбедносни дозволи за отворање или конвертирање на бази на податоци создадени во претходните верзии. @@ 1 @@@ 1
2568 Microsoft Office Access не може да ја врати оваа операција. @ Предмет со исто име веќе постои. Друг корисник можеби создал објект со име '|' откако ќе ја извршивте оваа операција на истоимен објект. @@ 1 @@@ 1
2571 Не можете да менувате предмети креирани во претходната верзија на Microsoft Office Access. @ За да ја претворите оваа база на податоци во тековната верзија на Microsoft Office Access, затворете ја базата на податоци, кликнете на копчето Microsoft Office и потоа кликнете Конвертирај. @@ 1 @@@ 1
2572 Оваа база на податоци е во неочекувана состојба и Microsoft Office Access не може да ја отвори. @ Оваа база на податоци е претворена од претходната верзија на Microsoft Office Access со употреба на методот DAO CompactDatabase наместо командата Конвертирај база на податоци (кликнете на копчето Microsoft Office и потоа кликнете Преобрази). Конвертирањето со употреба на методот DAO CompactDatabase ја остави базата на податоци во делумно претворена состојба. @ Ако имате копија од базата на податоци во нејзиниот оригинален формат, кликнете на копчето Microsoft Office и потоа кликнете Конвертирај за да ја претворите. Ако оригиналната база на податоци веќе не е достапна, создадете нова база на податоци и увезете ги табелите и пребарувањата за да ги зачувате вашите податоци и обидете се повторно. Вашите други објекти на базата на податоци не можат да се обноват. @ 1 @@@ 1
2573 Оваа база на податоци е реплика создадена во различна верзија на Access. @ Оваа реплика може да ја конвертирате само со синхронизација со нејзиниот Дизајн мајстор. @ Конвертирај го мајсторот за дизајн на овој комплет за реплика, потоа синхронизирај ја репликата со мајсторот за дизајн. @ 1 @@@ 1
2574 Не можете да креирате друга база на податоци на Microsoft Office Access со истото име и локација како постоечка база на податоци. @ Ја извршивте командата Make MDE File, но се обидовте да и дадете на новата база на податоци истата наставка како и старата. @ Прифатете го стандардниот .мде наставка за вашата нова база на податоци за МДЕ. @ 1 @@@ 1
2575 Не можете да креирате база на податоци Microsoft Office Access MDE од реплика на база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2576 Оваа база на податоци е Microsoft Office Access 7.0 / 8.0 / 9.0 Design Master / Replica. @ Ако кликнете Добро, базата на податоци што ја избравте ќе се преименува во | 1 и потоа ќе се претвори во | 2. Секој што користи реплика на оваа база на податоци ќе мора да се надополни на Microsoft Access 2000 по следната синхронизација. @@ 4 @@@ 2
2577 Базата на податоци | веќе е отворена. @ Затворете ја базата на податоци пред да ја извршите командата Make MDE File. @@ 1 @@@ 1
2578 Microsoft Office Access не можеше да ја креира датотеката .accde, .mde или .ade. @@@ 1 @@@ 1
2579 Локалните форми, извештаи, макроа и модули во оваа реплика нема да се конвертираат. @ За да ги задржите овие објекти, не заборавајте да ги увезете во Дизајн мајстор од оригиналната реплика. @@ 1 @@@ 1
2580 Изворот на записот '|' наведени на овој формулар или извештај не постои. @ Името на изворот на записот може да биде погрешно напишано, изворот на снимање е избришан или преименуван, или изворот на запис постои во друга база на податоци. својство на постоечка табела или прашање. @ 1 @@@ 1
2581 Мора да дефинирате поле за сортирање или израз за заглавието или подножјето на групата во извештајот што се обидовте да го прегледате или отпечатите. @@@ 1 @ 1 @ 8753 @ 1
2582 Не можете да го поставите својството на GroupInterval на 0 кога својството на GroupOn е поставено на Интервал. @ Кликнете на табулаторот Подредување и групирање и пробајте едно од следниве:
* Променете ја поставката за својството GroupInterval на број поголем од 0.
* Променете ја поставката за сопственост GroupOn во Секоја вредност. @@ 1 @@@ 1
2583 Дејството или методот ApplyFilter може да се изврши само од отворена макро или постапка на отворен настан. @ * Можеби сте се обиделе да извршите макро или постапка што содржи дејство или метод ApplyFilter од својство на извештај, освен имотот OnOpen.
* Можеби сте се обиделе да извршите постапка за макро или настан на веќе отворен извештај. @ За да го користите дејството ApplyFilter во извештајот, поставете го имотот OnOpen на името на макро, затворете го извештајот и повторно отворете го. @ 1 @ 1 @ 3004 @ 1
2584 Не можете да користите збирни функции во заглавието на страницата или подножјето. @ Заглавието на страницата или подножјето на извештајот што се обидовте да го прегледате содржи пресметана контрола со агрегатна функција во изразот. @ Ако сакате да го покажете резултатот на збирот функцијата во заглавието на страницата или подножјето, создадете скриена пресметана контрола во соодветен дел од извештајот. Потоа креирајте неврзано поле за текст во заглавието или подножјето на страницата.
Ако користите макро, користете го дејството SetValue за да ја поставите вредноста на неврзаниот поле за текст на вредноста во скриената контрола. @ 1 @ 1 @ 11839 @ 1
2585 Ова дејство не може да се изврши додека обработувате формулар или извештај за настан. @ Поставката за својството на макро што е одредено како OnOpen, OnLoad, OnClose, OnFormat, OnRetreat, OnPage или OnPrint содржи невалидно дејство за имотот. @ Кога ќе кликнете Во ред, прозорецот за акција не успеа ќе го прикаже името на макро што не успеа и неговите аргументи. @ 1 @ 1 @ 11909 @ 1
2586 Microsoft Office Access ги смени својствата MoveLayout и NextRecord во True од False. @ Функцијата макро или Visual Basic што ја извршува својството OnFormat на еден од деловите во извештајот ги поставува својствата MoveLayout и NextRecord на False. Ако ги поставите обете својства на False, извештајот може да се печати постојано. @ Изменете ја макроата или функцијата така што ќе ги постави овие својства на вредностите што ги сакате. @ 1 @ 1 @ 4656 @ 1
2587 Microsoft Office Access не може да ја заврши операцијата Излез. @ Кодот што го внесовте во Visual Basic содржи синтакса грешка или постапките за Излез не се достапни. @ Проверете дали нема синтакса грешка во вашиот код. Ако синтаксата е точна, стартувајте Поставување за повторно инсталирање на Microsoft Office Access. Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Office Access.
За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“.
2588 Мора да изберете формулар што ќе го зачувате како извештај. @@@ 1 @@@ 1
2589 Изразот '|' невалиден. Функциите @ агрегат се дозволени само на полињата за излез на изворот на запис. @@ 1 @@@ 1
2590 Агрегатните функции Var и VarP не се поддржани во проект за пристап. @@@ 1 @@@ 1
2591 Не можете да ги промените својствата на печатачот во настанот OnOpen на извештајот. @@@ 1 @@@ 1
2593 Оваа одлика не е достапна во MDB или ACCDB. @@@ 1 @@@ 1
2594 Не можете да филтрирате по форма кога изворот на запис на формата е предмет на снимање. @@@ 1 @@@ 1
2595 Microsoft Office Access не може да го постави овој имот кога својството DefaultSize е поставено на Вистинско. @@@ 1 @@@ 1
2596 Објектот на печатачот не е достапен на подформите и под-извештаите. @@@ 1 @@@ 1
2597 Не може да се поврзе извештајот со наведената група на записи бидејќи формата не одговара на сортирањето и групирањето наведени на извештајот. @@@ 1 @@@ 1
2599 Прегледот на извештајот не е достапен за овој извештај. @@@ 1 @@@ 1
2600 Потврдете ја новата лозинка со повторно внесување во полето Потврди и кликнување на OK. @@@ 1 @@@ 1
2601 Немате дозвола да го прочитате'|.'@За да го прочитате овој објект, мора да имате дозвола за Прочитај дизајн за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2602 Немате дозвола да го измените'|.'@За да го измените овој објект, мора да имате дозвола за Модифициран дизајн за тоа. Ако објектот е табела, мора да имате дозвола за бришење податоци и ажурирање на податоците за него.
За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2603 Немате дозвола да стартувате'|.'@За да го стартувате овој објект, мора да имате дозвола Отвори / Изврши за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2604 Не можете да ги прегледувате дозволите на овој објект. @ За да ги видите или промените дозволите за овој објект, мора да имате дозвола за администрација за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2605 Не можете да ја отстраните оваа корисничка сметка од групата'|.'@* Можеби сте се обиделе да отстраните корисничка сметка од стандардната група на корисници. Microsoft Office Access автоматски ги додава сите корисници во стандардната група на корисници. За да отстраните корисничка сметка од групата Корисници, прво мора да ја избришете сметката.
* Можеби сте се обиделе да ги отстраните сите корисници од групата Администратори. Мора да има најмалку еден корисник во групата Администратори. @@ 1 @ 1 @ 10212 @ 1
2606 Типот на објектот е неважечки. @@@ 1 @@@ 1
2607 Немате дозвола да го исечете'|.'@@За да го исечете овој објект, мора да имате дозвола за модифициран дизајн за тоа. Ако објектот е табела, мора да имате дозвола за Избриши податоци за него. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2608 Немате дозвола да копирате'|.'@За да го копирате овој објект, мора да имате дозвола за Прочитај дизајн за тоа. Ако објектот е табела, мора да имате и дозвола за читање податоци за него. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2609 Немате дозвола да го избришете'|.'@За да го избришете овој објект, мора да имате дозвола за модифициран дизајн за него. Ако објектот е табела, мора да имате дозвола за Избриши податоци за него. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2610 Мора да внесете личен идентификатор (PID) кој се состои од најмалку 4 и не повеќе од 20 карактери и цифри. @ Microsoft Office Access ја користи комбинацијата на корисникот или името на групата и PID за идентификување на корисникот или групата.
Забележете дека Microsoft Office Access го крие PID откако ќе го креирате, затоа проверете дали го запишувате точното име на корисничката или групната сметка и записите на PID. Ако некогаш треба повторно да ја креирате сметката, мора да ги наведете истото име и PID записи. @@ 1 @@@ 1
2611 Microsoft Office Access не може да ја најде датотеката за работната група '|.' Дали сакате да ја користите стандардната датотека за работна група? @@@ 20 @@@ 1
2612 Името на сметката е неважечко. @ За информации во врска со конвенциите за именување, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10213 @ 1
2613 Немате дозвола да го преименувате'|.'@За да го преименувате објектот на базата на податоци, мора да имате дозвола за модифициран дизајн за објектот. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2614 Немате дозвола да ја вметнете оваа форма во друга форма. @ За да вметнете форма во друга форма како подформа, мора да имате дозвола за Read Design за вметната форма. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2615 Немате дозвола да го смените сопственикот на'|.'@За да го смените сопственикот на објектот на базата на податоци, мора да имате дозвола за администрација за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 5 @ 1 @ 10222 @ 1
2616 Не можете да ги менувате дозволите за'|.'@За да ги промените дозволите за овој објект, мора да имате административна дозвола за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 5 @ 1 @ 10222 @ 1
2617 Немате дозвола за увоз, извоз или линк до'|.'@За увоз, извоз или врска до овој објект, мора да имате дозволи за Read Design и Read Data за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
2618 Мора да имате отворена база на податоци за ексклузивна употреба за поставување или отстранување на лозинката за базата на податоци. @ За да ја отворите базата на податоци исклучиво, затворете ја базата на податоци, а потоа повторно отворете ја со кликнување на копчето Microsoft Office и користење на командата Отвори. Во дијалог прозорецот Отвори, кликни на стрелката до копчето Отвори, и потоа избери Отвори ексклузивно. @@ 1 @@@ 1
2619 Не можете да ги промените дозволите за '|' во реплика. @ Дозволите може да се променат само во Дизајн мајстор за множеството на реплики. @@ 3 @@@ 1
2620 Лозинката што ја внесовте во полето Стара лозинка е неточна. @ Ве молиме, внесете ја точната лозинка за оваа сметка. @@ 1 @@@ 1
2621 Таа лозинка не е валидна. @ Можеби сте користеле точка-запирка. @@ 1 @@@ 1
2622 Не можете да зачувате '|' бидејќи е само за читање. @ За да зачувате, префрлете се на Design View, кликнете на копчето Microsoft Office, посочете на Save As и внесете ново име. @@ 3 @@@ 1
2624 Настана грешка при промена на базата на податоци за работните групи. @@@ 1 @@@ 1
2625 Администраторот на работната група не може да ја креира датотеката со информации за работната група. Проверете дали имате наведено валидна патека и име на датотека, дали имате соодветни дозволи за креирање на датотеката и имате доволно простор на дискот на уредот за дестинација. (|) @@@ 1 @@@ 1
2626 Резервирана грешка (|); нема порака за оваа грешка. @@@ 1 @@@ 1
2627 Нема доволно простор на дискот. @@@ 1 @@@ 1
2628 Еден од вашите параметри е неважечки. @@@ 1 @@@ 1
2629 Не можам да ја отворам датотеката на работната група. Ова е директориум. @@@ 1 @@@ 1
2630 Наведената патека е неважечка. @@@ 1 @@@ 1
2631 Наведената патека е предолга. @@@ 1 @@@ 1
2632 Променете ја работната група не може да продолжи без вашето име, PIN и патека до новата датотека со информации за работната група.
2633 Microsoft Office Access не може да ја смени лозинката за најавната сметка '|' бидејќи тековната врска користи интегрирана безбедност на Microsoft Windows NT. @@@ 1 @@@ 1
2634 Новата лозинка не се совпаѓа со вредноста на потврдена лозинка. @@@ 1 @@@ 1
2635 Microsoft Office Access не може да ја смени лозинката затоа што старата лозинка не одговара на лозинката на моментално најавениот корисник.
2636 Датотеката за работната група веќе постои.
2637 Не може да сеtart SQL Server Сервис. Да се ​​ресетираtarт SQL Server услугата, кликнете двапати на SQL Server Икона за системски менаџер во системската лента и кликнете Start / Продолжи. @ Кога услугата е starВо Microsoft Office Access, кликнете на копчето Microsoft Office, посочете на Задачи на серверот, кликнете на Поврзување и потоа кликнете ОК.
2638 Не може да сеtart SQL Server Сервис. Да се ​​ресетираtarт SQL Server услугата, кликнете двапати на SQL Server Икона за системски менаџер во системската лента и кликнете Start / Продолжи. Ако услугата не успее да start, одете во Конзолата за услуги и проверете дали информациите за најавување на услугата MSSQLServer се точни. @ Кога услугата еtarВо Microsoft Office Access, кликнете на копчето Microsoft Office, посочете на Задачи на серверот, кликнете на Поврзување и потоа кликнете ОК.
2639 Microsoft Office Access не може да се отвори | поради безбедносни ограничувања. @ Безбедносните поставки го ограничуваат пристапот до датотеката затоа што не е дигитално потпишана. @@ 2 @ 1 @ 553714138 @ 2
2646 Microsoft Office Access не може да ја создаде оваа врска и да го спроведува референтниот интегритет. @ Податоци во табелата '|' ги крши правилата за референтен интегритет.
На пример, може да има записи што се однесуваат на вработен во поврзаната табела, но нема запис за вработениот во примарната табела. @ Уредете ги податоците за да постојат записи во примарната табела за сите поврзани записи.
Ако сакате да ја создадете врската без да ги следите правилата за референтен интегритет, избришете го полето за избор Изврши референтен интегритет. @ 1 @ 1 @ 9086 @ 1
2649 Microsoft Office Access не може да го спроведе референтниот интегритет за оваа врска. @ Проверете дали полињата што ги влечете се примарни полиња за клучеви или уникатно индексирани и дека единствениот индекс или примарен клуч се правилно поставени.
Ако сакате да ја создадете врската без да ги следите правилата за референтен интегритет, избришете го полето за избор Изврши референтен интегритет. @@ 1 @ 1 @ 9086 @ 1
2650 Microsoft Office Access не може да ја создаде оваа врска и да го спроведува референтниот интегритет. @ * Полињата што ги избравте може да имаат различни типови на податоци.
* Полињата може да имаат број на тип на податок, но не и иста поставка на својството FieldSize. @ Пробајте едно од следново:
* Изберете полиња со ист тип на податоци.
* Отворете ги табелите во поглед на Дизајн и променете ги видовите на податоци и големината на полето така што полињата ќе се совпаѓаат.
Ако сакате да ја создадете врската без да ги следите правилата за референтен интегритет, избришете го полето за избор Изврши референтен интегритет. @ 2 @ 1 @ 9086 @ 1
2651 Не можете да создадете врска помеѓу полињата со Мемо, ОЛЕ Објект, Да / Не, или тип на хиперврска. @ Се обидовте да примените референтен интегритет за врска, но едно или повеќе полиња што ги избравте имаат Мемо, ОЛЕ Објект, Да / Не или тип на податоци за хиперврска. @ Изберете полиња во мрежата што ги нема овие типови на податоци или отворете ги табелите во приказ за дизајн и променете ги типовите податоци. @ 1 @@@ 1
2652 Не можете да избришете врска наследена од поврзана база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
2680 Формата или извештајот вклучува повеќе објекти на OLE отколку што може да прикаже Microsoft Office Access истовремено. @ Избришете некои врзани или неврзани рамки на предметите. @@ 1 @@@ 1
2683 Нема никаков предмет во оваа контрола. @@@ 1 @@@ 1
2684 ОЛЕ објектот е празен. @ Не можете да уредувате врзана рамка за предмет ако полето во основната табела не содржи ОЛЕ објект. @ Десен клик на полето, кликнете Вметни објект и користете го полето за дијалог за лоцирање и додадете го објектот на полето. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2685 Објектот нема тип на податок OLE објект. @ Врската рамка за објектот што содржи објект што се обидовте да го уредите не е врзан за поле со тип на податок за објект OLE. @ Ако сакате да прикажете OLE објект, поставете го Контролирајте го изворот на имотот за врската на објектот во полето со типот на податок на објектот OLE. Или користете друга контрола, на пример, поле за текст, за да ги прикажете податоците. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2686 Microsoft Office Access не може да ги зачува | објект. @ На вашиот компјутер истече просторот на дискот додека Microsoft Office Access го зачувуваше објектот OLE.
За информации за ослободување простор на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „простор на дискот, ослободувајќи“. @@ 1 @@@ 1
2690 Системски ресурс неопходен за прикажување на | објектот не е достапен. @ Вашиот компјутер може да има мала меморија. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 1
2691 Microsoft Office Access не може да комуницира со серверот OLE. @ Серверот OLE можеби не е регистриран. @ За да го регистрирате OLE серверот, инсталирајте го повторно. @ 1 @@@ 1
2694 Таблата со исечоци не е достапна. @ Таблата за исечоци може да се користи од друга апликација или вашиот компјутер може да има мала меморија. @ Ако вашиот компјутер има малку меморија, затворете ги непотребните програми и обидете се повторно со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 1
2695 Microsoft Office Access не може да ги прикаже конвертираните | објект. @ Избришете го објектот во врската на рамката и повторно креирајте го. @@ 1 @@@ 1
2696 Microsoft Office Access не може да го прочита објектот OLE. @ Избришете го објектот во врската на рамката и повторно креирајте го. @@ 1 @@@ 1
2697 Имаше проблем при вчитување на | објект. @ Објектот што се обидовте да го креирате или уредувате не е валиден OLE објект. @ Повторно креирајте го објектот, а потоа вметнете го или поврзете го повторно. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2698 На | објектот што се обидовте да го креирате или измените е преголем за да се зачува. @ * Вашата база на податоци можеби нема доволно простор за објектот.
* Вашиот компјутер може да биде надвор од просторот на дискот.
За информации за ослободување простор на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „простор на дискот, ослободувајќи“. @@ 1 @@@ 1
2699 Врската со серверот OLE беше лost, или серверот OLE наиде на грешка додека ја користевте. @ Restart серверот OLE, и потоа обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
2700 Microsoft Office Access не може да најде OLE сервер или lib-динамички линкrary (DLL) потребен за операцијата OLE. @ OLE серверот или DLL може да не се регистрирани. @ За да го регистрирате OLE серверот или DLL, инсталирајте го повторно. @ 1 @@@ 1
2701 Серверот OLE за објектот OLE што се обидовте да го креирате е веќе отворен. @ Префрлете се на прозорецот OLE сервер и затворете го. Потоа обидете се повторно да го креирате или уредувате објектот OLE. @@ 1 @@@ 1
2702 На | објектот не е регистриран. @ Објектот можеби повикува апликација што не е инсталирана. @ За да ја регистрирате апликацијата, инсталирајте ја повторно. @ 1 @@@ 1
2703 Microsoft Office Access не може да го прочита | објект затоа што комуникацијата била прекината. @ Ако апликацијата за сервер ОЛЕ е лоцирана на мрежен сервер, проверете дали вашиот компјутер е поврзан со него. @@ 1 @@@ 1
2704 На | објектот што се обидовте да го измените нема никакви информации за прикажување. @@@ 2 @ 1 @ 9360 @ 1
2707 Microsoft Office Access не може да ја отвори датотеката што го содржи објектот OLE. @ * Можеби наведовте неважечко име на датотека или невалидна единица на податоци (како што е опсег на ќелии од работен лист) во датотеката за објектот OLE.
* Датотеката што ја наведовте можеби не е достапна затоа што е заклучена од друг корисник или немате дозвола да ја користите. @ Пробајте едно од следново:
* Проверете дали датотеката е достапна и дали сте го користеле точното име на датотеката.
* Проверете ја документацијата на серверот OLE за информации во врска со синтаксата што треба да се користи при одредување на податоците на објектот OLE. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2711 Аргументот за името на датотеката во функцијата GetObject на постапката Visual Basic што ја извршивте е неважечки.
* Единицата на податоци (како што е опсег на ќелии од работен лист) можеби не е валидна. @ Пробајте едно од следниве:
* Проверете дали датотеката е инсталирана на вашиот компјутер и дали сте го користеле точното име на датотеката.
* Проверете ја документацијата на серверот OLE за информации во врска со синтаксата што треба да се користи при одредување на податоците на објектот OLE. @ 1 @ 3 @ 1010959 @ 1
2713 Се појави проблем кога Microsoft Office Access се обиде да пристапи до | објект. @ * Можеби наведовте невалидно име на датотека или невалидна единица на податоци (како што е опсег на ќелии од работен лист) во датотеката за објектот OLE.
* Датотеката што ја наведовте можеби не е достапна затоа што е заклучена од друг корисник или немате дозвола да ја користите. @ Пробајте едно од следново:
* Проверете дали датотеката е инсталирана на вашиот компјутер и дали сте го користеле точното име на датотеката.
* Проверете ја документацијата на серверот OLE за информации во врска со синтаксата што треба да се користи при одредување на податоците на објектот OLE. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2714 На | објектот не поддржува глаголи што може да се изведат на ОЛЕ објект, како што се репродукција или уредување. @ Проверете ја документацијата на серверот ОЛЕ за информации за глаголите што ги поддржува објектот ОЛЕ или користете го имотот ObjectVerbs или имотот ObjectVerbsCount за да ги пронајдете глаголите поддржан од објект ОЛЕ. @@ 1 @ 1 @ 6970 @ 1
2715 Индексот за дејството или глаголот за | објектот е невалиден. @ Поставката што ја внесовте може да биде негативен број или може да биде преголема. @@ 1 @ 1 @ 6967 @ 1
2717 На | објектот нема информации што можат да бидат прикажани. @ Се обидовте да извршите операција на врзана или неврзана рамка на објект што содржи OLE објект, но објектот OLE е празен. @ Десен клик на рамката, кликнете Вметни објект и потоа користете дијалог прозорец за лоцирање и додавање или врска со објект од датотека што не е празна. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2719 Се појави проблем при пристапот до | објект. @ * Серверот OLE можеби не е достапен затоа што е на мрежен сервер и виеost врската. Обидете се повторно да ја воспоставите врската.
* ОЛЕ објектот може да биде зачуван во поврзана датотека, но датотеката не е достапна. Активирајте го серверот OLE надвор од Microsoft Office Access, а потоа отворете ја датотеката што ја содржи објектот OLE за да проверите дали тој сè уште постои и може да се пристапи до него. @@ 1 @@@ 1
2723 На | објектот не ја поддржува обидот за операција. @ Објектот OLE е сменет во слика или врската до објектот е расипана. @ Ако сакате да ја извршите операцијата, избришете го објектот OLE и повторно вметнете го или поврзете го. @ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2724 Една или повеќе lib-динамички врскиrarистите потребни за користење на OLE објекти е неточна верзија. @ Изврши поставување за повторно инсталирање на Microsoft Office Access. Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Office Access.
За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“. @@ 1 @@ 185309 @ 1
2725 Серверот OLE не е регистриран. @ За да го регистрирате OLE серверот, инсталирајте го повторно. @@ 1 @@@ 1
2726 Microsoft Office Access не може да ја изврши операцијата OLE бидејќи не беше во можност да го прочита регистарот на Windows каде што е регистриран серверот OLE. @ Повторно инсталирајте го серверот OLE и обидете се повторно со операцијата. Ако проблемите продолжат, повторно инсталирајте ги Microsoft Windows и другите апликации на вашиот компјутер.
Ако повторно инсталирате Microsoft Office Access, можеби ќе сакате прво да направите резервна копија од датотеката со информации за работната група на Microsoft Office Access за да ги зачувате сите прилагодени поставки. За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“.
За информации за регистарот на Виндоус, побарајте во индексот за помош на Мајкрософт Виндоус за „регистар“. @@ 1 @@@ 1
2727 Microsoft Office Access не може да ја изврши операцијата OLE бидејќи не беше во можност да напише во регистарот на Windows каде што е регистриран серверот OLE. @ Повторно инсталирајте го серверот OLE и обидете се повторно со операцијата. Ако проблемите продолжат, повторно инсталирајте ги Microsoft Windows и другите апликации на вашиот компјутер.
Ако повторно инсталирате Microsoft Office Access, можеби ќе сакате прво да направите резервна копија од датотеката со информации за работната група на Microsoft Office Access за да ги зачувате сите прилагодени поставки. За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“.
За информации за регистарот на Виндоус, побарајте во индексот за помош на Мајкрософт Виндоус за „регистар“. @@ 1 @@@ 1
2729 ОЛЕ објектот што се обидовте да го уредите е зафатен. @ Обидете се повторно подоцна. @@ 1 @@@ 1
2730 Имаше проблем при комуникација со серверот OLE. @ Обидете се повторно подоцна. Ако сè уште не можете да пристапите до објектот, пробајте едно или повеќе од следново:
* Ослободете ја системската меморија. За информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“.
* Повторно инсталирајте го серверот OLE за да бидете сигурни дека тој е регистриран.
* Проверете ја документацијата на серверот OLE за информации во врска со синтаксата што треба да се користи при одредување на податоците на објектот OLE. @@ 1 @@@ 1
2731 Настана грешка при пристапот до серверот OLE. @ Серверот OLE можеби не е регистриран. @ За да го регистрирате серверот OLE, инсталирајте го повторно. @ 1 @@@ 1
2732 Microsoft Office Access не може да го прочита | објект. @ Комуникацијата помеѓу Microsoft Office Access и OLE серверот беше прекината. @ Проверете дали вашиот компјутер е поврзан со мрежниот сервер на кој се наоѓа серверот OLE. @ 1 @@@ 1
2733 Не може да се пристапи до предметот OLE што се обидовте да го уредите. @ Немате дозвола да го промените објектот или друг корисник го отворил и заклучил објектот. @@ 1 @@@ 1
2734 Не можете да ги зачувате | објект сега. @ Серверот OLE работи операција, или друг корисник го отвори и заклучи објектот. @ Обидете се повторно да го зачувате објектот подоцна. @ 1 @@@ 1
2735 Овој диск е заштитен од пишување. Не можете да ги зачувате | се спротивстави на тоа. @@@ 1 @@@ 1
2737 Microsoft Office Access не може да ја најде датотеката што го содржи поврзаниот OLE објект што се обидовте да го ажурирате со помош на командата OLE / DDE Links. @ Можеби погрешно сте го напишале името на датотеката или датотеката е избришана или преименувана. @ Ако датотеката има преместено е на друга локација, користете ја командата OLE / DDE Links за промена на изворот. Или избришете го објектот и создадете нов поврзан објект. @ 1 @@@ 1
2738 Нема доволно меморија за да се заврши операцијата. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2739 Настана грешка за време на операцијата со OLE објект. @ Објектот се користи. @@ 1 @@@ 1
2741 Вашиот компјутер остана без простор на дискот додека Microsoft Office Access ги зачувуваше промените што ги направивте на | објект. @ За информации за ослободување простор на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „простор на дискот, ослободувајќи“. @@ 1 @@@ 1
2742 Microsoft Office Access не можеше да создаде повеќе датотеки. @ Вашиот компјутер може да има малку меморија или простор на дискот. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно со операцијата.
За информации за ослободување на меморијата или просторот на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“ или „простор на дискот, ослободување“. @ 1 @@@ 1
2743 На | објектот е зачуван во формат што е некомпатибилен со верзијата на OLE на вашиот компјутер. @@@ 1 @@@ 1
2744 Microsoft Office Access не може да го најде серверот OLE. @ Поставката за својството SourceDoc може да биде невалидна или датотеката е избришана, преименувана или преместена. @@ 1 @ 1 @ 6973 @ 1
2745 Share.exe или Vshare.386 недостасува од вашиот компјутер; Поддршката на OLE треба овие датотеки да работат правилно. @ Rerun Microsoft Office Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на Microsoft Office Access, програмата Share и Vshare.386. @ Ако сакате да ги зачувате безбедноста или прилагодените поставки, направете резервна копија од Microsoft Office Пристапете до датотеката со информации за работната група. Потоа вратете ја датотеката на нејзината оригинална локација. За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“. @ 1 @@ 185309 @ 3
2746 Не можете да се префрлите на Дизајн поглед затоа што вашата форма содржи премногу ОЛЕ објекти. @ Затворете ги другите апликации, затворете ја формата и повторно отворете ја формата во Прегледот на дизајнот. Потоа избришете некои од предметите OLE или преместете ги во друга форма. @@ 1 @@@ 1
2747 Серверот OLE не може да ги прикаже | објект. @ Има проблем со датотеката што содржи ОЛЕ објект или нема доволно достапна меморија. @ Отворете го серверот OLE надвор од Microsoft Office Access и отворете ја датотеката со објект OLE.
Ако можете да го направите ова, тогаш вашиот компјутер може да има мала меморија. Затворете ги другите програми и повторно обидете се со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 1
2748 Операцијата со објектот за автоматизација не е достапна за | објект. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за тоа кои операции се достапни за објектот за автоматизација. @@ 1 @@@ 1
2749 Нема доволно меморија за да се заврши операцијата со објектот за автоматизација на | објект. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2750 Операцијата на | објектот не успеа. @ OLE серверот може да не е регистриран. @ За да го регистрирате OLE серверот, инсталирајте го повторно. @ 1 @@@ 1
2751 Операцијата Излез или ажурирање не успеа. @ Вие го притиснавте копчето ESC (или друг клуч што се користи во серверот OLE за да се запре операцијата) додека Microsoft Office Access ги зачувуваше промените што ги направивте во OLE објект во форма или извештај. излезете или ажурирајте повторно. @ 1 @@@ 1
2753 Се појави проблем додека Microsoft Office Access комуницираше со серверот OLE или ActiveX Control. @ Затворете го серверот OLE и пренесетеtarтоа е надвор од Microsoft Office Access. Потоа обидете се со оригиналната операција повторно во Microsoft Office Access. @@ 1 @@@ 1
2754 Се појави проблем додека Microsoft Office Access комуницираше со серверот OLE. @ Пробајте едно или повеќе од следново:
* Проверете дали сте поврзани со мрежниот сервер каде што се наоѓа апликацијата за сервер ОЛЕ.
* Затворете го серверот OLE и резtarтоа е надвор од Microsoft Office Access. Потоа обидете се со оригиналната операција повторно од Microsoft Office Access.
* Повторно инсталирајте го серверот OLE за да се осигурате дека е регистриран. @@ 1 @@@ 1
2755 Имаше проблем при упатување својство или метод на објектот. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што се однесува на својство или метод на објект. @ Пробајте едно или повеќе од следново:
* Проверете дали компонентата е правилно регистрирана.
* Осигурете се дека вашиот компјутер е поврзан со мрежниот сервер каде што се наоѓа компонентата.
* Затворете ја компонентата и резtarтоа е надвор од Microsoft Office Access. Потоа обидете се повторно да ја извршите постапката во Microsoft Office Access. @ 1 @@@ 1
2756 Се појави проблем кога Microsoft Office Access се обиде да пристапи до објектот OLE. @ Затворете го формуларот или извештајот за Microsoft Office Access што го прикажува објектот OLE и затворете го серверот OLE. Потоа, повторно отворете го образецот или пријавете за да видите дали може да го прикаже објектот OLE. @@ 1 @@@ 1
2757 Имаше проблем при пристап до својство или метод на објектот OLE. @ Пробајте едно или повеќе од следново:
* Потврдете дека серверот OLE е правилно регистриран со повторно инсталирање.
* Осигурете се дека вашиот компјутер е поврзан со серверот на којшто се наоѓа апликацијата за сервери OLE.
* Затворете го серверот OLE и резtarтоа е надвор од Microsoft Office Access. Потоа обидете се со оригиналната операција повторно од рамките на Microsoft Office Access. @@ 1 @@@ 1
2759 Методот што се обидовте да го повикате на некој објект не успеа. @ * Можеби наведовте премногу или премалку аргументи за својство или метод на објект. Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги прави достапни за операциите за автоматизација.
* Можеби нема доволно меморија за да се изврши постапката. Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно да ја извршите постапката.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2760 Настана грешка при упатување на објектот. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што неправилно се повикува на својство или метод на објект. @@ 1 @@@ 1
2761 Имаше проблем при упатување на својство или метод на објект. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги прави достапни за операциите за автоматизација. @@ 1 @@@ 1
2762 | врати грешка при упатување на својство на објект. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги прави достапни за операциите за автоматизација. @@ 1 @@@ 1
2763 | 1 ја врати грешката: | 2. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги прави достапни за операциите за автоматизација. @@ 1 @@@ 1
2764 Не може да се постави својството или методот на објектот. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic за да поставите својство или да примените метод за некој објект. Сепак, својството или методот не поддржува именувани аргументи. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги става на располагање на операциите за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2765 Visual Basic не може да го конвертира типот на податок на еден од аргументите што ги внесовте. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што извршува метод или поставува својство на објект. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите го става на располагање за операции за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2766 Објектот не содржи објект за автоматизација'|.'@You се обидовте да извршите процедура на Visual Basic за да поставите својство или метод за некој објект. Сепак, компонентата не ги става на располагање својството или методот за операции за автоматизација. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги прави достапни за операциите за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2767 Предметот не поддржува американски англиски јазик; развиен е со различен јазик. @ Користете верзија на објектот развиен во Visual Basic што го поддржува јазикот што го користите. @@ 1 @@@ 1
2768 Бројот што го користевте за повикување на елемент во низата е надвор од границите на низата. @ На пример, низата е од 0 до 10, а вие внесовте -1 или 11. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации на својства и методи што ги прави достапни за операции за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2769 Својство на објектот за автоматизација бара или враќа тип на податок што не е поддржан од Visual Basic. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што се однесува на имотот на објектот за автоматизација. Сепак, вредноста на имотот не е поддржана од Visual Basic. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги става на располагање за операции за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2770 Објектот што го повикавте во постапката на Visual Basic како ОЛЕ објект не е објект ОЛЕ. @@@ 1 @@@ 1
2771 Врзаната или неврзана рамка на објектот што се обидовте да ја уредите не содржи OLE објект. @ Десен клик на рамката, кликнете Вметни објект и потоа користете го полето за дијалог за лоцирање и додавање или поврзување со објект од датотека што не е празно. @@ 1 @ 1 @ 9360 @ 1
2774 Компонентата не поддржува Автоматизација. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што се однесува на објект за автоматизација. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации дали ја поддржува Автоматизацијата. @ 1 @@@ 1
2775 Наведовте премногу аргументи во постапката Visual Basic или нема доволно меморија за да ја извршите постапката. @ Наведете помалку аргументи или затворете непотребни програми, а потоа обидете се повторно да ја извршите постапката.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
2777 Аргументот на класата во функцијата CreateObject на постапката Visual Basic што се обидувате да ја извршите е неважечки. @ Обидете се со едно од следново:
* Проверете дали датотеката е инсталирана на вашиот компјутер и дали сте го користеле точното име на датотеката.
* Проверете ја документацијата на серверот OLE за информации во врска со синтаксата што треба да се користи при одредување на податоците на OLE објектот. @@ 1 @ 3 @ 1010851 @ 1
2778 Microsoft Office Access се обиде да создаде OLE-врска, но немаше изворен документ за овој објект. @@@ 1 @@@ 1
2782 Мора да наведете својство или метод за објектот. @ Се обидовте да извршите процедура на Visual Basic што упатува и поставува својство или метод за објектот. @ Внесете својство или метод за објектот. @ 1 @ 1 @ 6968 @ 1
2783 Внесовте невалидна поставка за имотот Action. @ Користете една од внатрешните константи на Microsoft Office Access за својството Action.
За список на валидни поставки што можете да ги користите со својството Акција, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 6967 @ 1
2784 Патеката што ја внесовте за поставката на имотот SourceDoc за поврзан објект OLE е предолга. @ Преместете ја датотеката на локација со пократка патека. @@ 1 @ 1 @ 6973 @ 1
2785 Серверот OLE не можеше да го отвори објектот. @ * OLE серверот можеби не е инсталиран.
* Можеби наведовте невалидна поставка за имотот SourceDoc или SourceItem во состојба на лист, макро или постапка на Visual Basic. @ За да ги видите валидните поставки за било кое од овие својства, побарајте го индексот за помош за темата на имотот. @ 1 @ 1 @ 6973 @ 1
2786 Серверот OLE не поддржува поврзување. @ Се обидовте да извршите процедура за Visual Basic користејќи го својството Action. Сепак, дадовте недоволни информации за да воспоставите врска. @@ 1 @@@ 1
2788 На | објектот не е поврзан објект. @ Имотот што се обидовте да го поставите во Visual Basic се однесува само на поврзани објекти. @@ 1 @@@ 1
2790 Не можете да вметнете OLE објект во врзана или неврзана рамка на објектот ако својството OLETypeAllowed за врската или неврзаниот објект е поставено на Поврзано. @ Вметнете поврзан предмет или поставете го имотот OLETypeAllowed на Вграден или Или, а потоа вградете предметот. @@ 1 @ 1 @ 6439 @ 1
2791 Microsoft Office Access не може да го поврзе објектот OLE или врзаната или неврзана рамка на објектот. @ Овојот OLETypeAllowed за врската или неврзаниот објект е поставен на Вграден. @ Вметнете го објектот или поставете го имотот OLETypeAllowed на Поврзан или Или, и потоа поврзете го објектот. @ 1 @ 1 @ 6439 @ 1
2792 Не можете да зачувате заклучен објект OLE. @@@ 1 @@@ 1
2793 Microsoft Office Access не може да ја изврши операцијата наведена во својството Акција на постапката Visual Basic што ја обидувате да ја извршите. @ Рамката на објектот може да биде заклучена или оневозможена. @ 1 @@@ 1
2794 Контролата ActiveX што се обидовте да ја вметнете не е регистрирана. @ За информации за регистрирање на ActiveX контрола, кликнете Помош. @@ 2 @ 1 @ 12639 @ 1
2797 Овој објект OLE е создаден во претходната верзија на OLE, така што не може да се прикажува како икона. @ За ефект сличен на прикажување на објект како икона, додадете контрола на сликата во вашата форма и додадете ја иконата за апликацијата до контролата на сликата. Потоа поставете го имотот OnDblClick на контролата на сликата на процедура на Visual Basic што го отвора објектот OLE. @@ 1 @@@ 1
2798 Не можете да го користите својството Акција за да избришете врзан објект OLE од неговата основна табела или барање. објект на поинаков начин, како што е со методот DAO Delete во Visual Basic. @ 1 @ 1 @ 13790 @ 1
2799 ОЛЕ објектот не може да се активира при примање на фокусот. @ Ако изберете ОЛЕ објект или табела, а својството Автоматско активирање за таа контрола е поставено на GetFocus, објектот или табелата OLE треба да се активираат автоматски кога ќе го примат фокусот . Сепак, ActiveX компонентата не ја поддржува оваа операција. @ Проверете ја документацијата на компонентата за информации за својствата и методите што ги става на располагање на операциите за автоматизација. @ 1 @@@ 1
2800 Овој објект е заклучен. Сите промени што ќе ги направите ќе бидат отфрлени кога формата е затворена. @ Кликнете на Копчето Microsoft Office, посочете на Зачувај како и зачувајте го објектот под друго име. @@ 1 @@@ 1
2801 ОЛЕ објектот не е вчитан бидејќи неврзаната контрола на ActiveX не е иницијализирана. @@@ 1 @ 1 @ 9015 @ 1
2802 Не можете да вметнете ActiveX контрола во врзана или неврзана рамка на предметот. @ ActiveX контролите автоматски се содржат во контролните рамки ActiveX. @@ 1 @@@ 1
2803 Немате потребна лиценца за користење на оваа контрола на ActiveX. @ Се обидовте да отворите формулар што содржи OLE објект или ActiveX контрола или се обидовте да создадете ActiveX контрола. @ За да добиете соодветна лиценца, контактирајте ја компанијата што ви обезбедува лиценцираниот објект OLE или контролата на ActiveX. @ 1 @@@ 1
2804 Не можете да креирате контрола на ActiveX во неврзана рамка на објектот. @ ActiveX контролите автоматски се содржат во контролните рамки на ActiveX. @@ 1 @ 1 @ 11711 @ 1
2805 Настана грешка при вчитување на контролата ActiveX на една од вашите форми или извештаи. @ Проверете дали сите контроли што ги користите се правилно регистрирани. За информации за регистрирање контрола на ActiveX, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 12639 @ 1
2806 Microsoft Office Access не ја поддржува оваа контрола на ActiveX. @@@ 1 @@@ 1
2807 Не можете да го залепите овој објект како типот што го наведовте. @ Изберете друг тип на објект. @@ 1 @@@ 1
2808 Microsoft Office Access не може да го најде линискиот активен пристап со динамички врскиrary (DLL) OleAcc. @ Повторно извршете ја програмата за поставување на Microsoft Office Access. @@ 1 @@@ 3
2811 Microsoft Office Access не може да ја креира страницата за пристап до податоци.
2812 | @ Наведената патека беше невалидна или може да биде предолга. @ Проверете ја патеката и проверете дали е точна. @ 1 @@@ 1
2813 | @ Датотеката не може да се отвори. Можеби е во употреба. @@ 1 @@@ 1
2814 | @ Не може да се зачува датотеката. @@ 1 @@@ 1
2815 | @ Не може да се зачува датотеката на алтернативна локација. @@ 1 @@@ 1
2816 | @ Не може да се затвори датотеката. @@ 1 @@@ 1
2817 Microsoft Office Access не може да ја зачува (или испрати) страницата за пристап до податоци.
2818 Microsoft Office Access не може да ја поврати датотеката: |. @ Или датотеката не е достапна, или немате доволно простор на дискот за да ја копирате датотеката. @@ 1 @@@
2819 Microsoft Office Access не може да ја отвори страницата за пристап до податоци.
2820 Microsoft Office Access не може да го смени BASE HREF за вашиот документ.
2821 Датотека во употреба
2822 Microsoft Office Access наиде на неочекувана грешка при обидот да се опорави од неуспешно зачувување (или испраќање). @ Страницата за пристап до податоци можеби не е во корисна состојба. Обидете се да зачувате на друга локација. @@ 1 @@@
2823 Името на страницата за пристап до податоци на Microsoft Office Access '|' е погрешно напишана или се однесува на страница што не постои. @ Ако неправилното име на страницата е во макро, полето за дијалог Action Failed ќе ги прикаже името на макро и аргументите на макро откако ќе кликнете ОК. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име на страницата. @@ 1 @@@ 1
2824 | @ Немате соодветни дозволи за датотеки. @@ 1 @@@ 1
2825 | @ Датотеката не постои или немате пристап до читање до датотеката. @@ 1 @@@ 1
2827 | @ Грешка во читање датотека. @@ 1 @@@ 1
2828 | @ Грешка во запишување датотека. @ Дискот може да е полн. @ 1 @@@ 1
2832 | @ Проверете ги дозволите за датотеки и избришете ги од нивната локација во датотечниот систем на вашиот компјутер. @@ 1 @@@ 1
2833 | @ Настана неочекувана грешка. @@ 1 @@@ 1
2835 | @ Обидот да се создаде оваа датотека не успеа. @ Изберете друга локација и обидете се повторно со операцијата. @ 1 @@@ 1
2837 | @ Немаше доволно меморија. @ Ве молиме затворете ги другите апликации и обидете се повторно со операцијата. @ 1 @@@ 1
2838 Microsoft Office Access не може да ја прегледа избраната тема.
2839 | @ Обид да се создаде темпоrary-датотеката не успеа. @ Ве молиме, потврдете дека имате соодветен простор на дискот на вашиот системски диск и обидете се повторно со операцијата. @ 1 @@@ 1
2840 | @Не може да се прочита списокот на придружни датотеки од страницата за пристап до податоци. @@ 1 @@@ 1
2842 Microsoft Office Access наиде на грешка по зачувувањето (или испраќањето) на страницата за пристап до податоци.
2845 Microsoft Office Access не е во можност да ја отвори страницата за пристап до податоци од пликот за пошта.
2846 | @Дестинацијата за зачувување е полна. @ Исчистете го просторот на дестинацијата или зачувајте на друга локација. @ 1 @@@ 1
2847 | @ Не може да се создаде папка за придружните датотеки. @ Можеби немате соодветни дозволи на дестинацијата за зачувување. @ 1 @@@ 1
2848 | @ Надмината е максималната должина на патеката. @ Ве молиме наведете пократко име на датотека или користете папка што е поблиску до коренот. @ 1 @@@ 1
2849 | @ Има премногу придружни датотеки во вашиот документ. @ Отстранете неколку придружни датотеки од вашиот документ и обидете се повторно. @ 1 @@@ 1
2850 | @ Немате дозвола за пишување на дестинацијата за зачувување. @@ 1 @@@ 1
2851 | @ Вие заштедувате на сервер кој не поддржува долги имиња на датотеки и немате дозвола да креирате папка. @ Мора да имате дозвола да креирате папка на дестинацијата за зачувување за да ја завршите оваа операција. @ 1 @@@ 1
2854 Microsoft Office Access не можеше да ги анализира својствата на документот за оваа страница за пристап до податоци. @ Можеби се оштетени. @@ 1 @@@ 1
2855 Microsoft Office Access не може да избрише една или повеќе датотеки поврзани со страницата.
2859 Пристапот не може да го вчита пликот со е-пошта. Ова може да биде предизвикано од проблем со мрежна врска или проблем со инсталацијата на Office. @@@ 1 @@@ 1
2860 Не можете да вметнете врзано поле во делот за наслови или запис за навигација.
2861 Microsoft Office Access не може да ја прегледа избраната веб-страница.
2862 | @Access не може да го отвори наведениот тип на датотека од веб-сервер. @ Можеби сте одбрале погрешна датотека. @ 1 @@@ 1
2863 | @ Не може да се создаде или вчита датотека поради проблеми со мрежата или дозволата за пристап. @@ 1 @@@ 1
2864 | @Оваа датотека (или придружна датотека) е веќе во употреба, или има поставено атрибут само за читање. @@ 1 @@@ 1
2865 | @ Дискот е заштитен од запишување. @@ 1 @@@ 1
2866 | @ Неочекуван неуспех на корупција на податоците. @@ 1 @@@ 1
2867 | @ Неочекувани податоци I / O неуспех. @@ 1 @@@ 1
2868 | @ Не можете да ја зачувате страницата за пристап до податоци само по себе, бидејќи е само за читање. @ Ве молиме, изберете друга датотека за зачувување. @ 1 @@@ 1
2869 | @ Датотеката не постои. @ Немате соодветна дозвола да ја измените врската на страницата за пристап до податоци за да укажете на валидна датотека. Ве молиме контактирајте го администраторот на базата на податоци. @ 1 @@@ 1
2870 Microsoft Office Access наиде на грешка при синхронизирање на HTML од Microsoft Script Editor. @ Проверете го HTML за синтакса грешки и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
2871 Microsoft Office Access не може да креира страница за пристап до податоци со користење на избраната кодна страница во веб-опции. @ Кодексот не може да биде инсталиран на вашиот систем. @ Инсталирајте ја кодексот или изберете друга во веб-опции. @ 1 @@@ 1
2873 | @ Наведеното име на датотека е долго име на датотека, но имате исклучена веб-страница „користете долги имиња на датотеки“. @ Ве молиме наведете име на датотека што користи максимум осум карактери за името и три карактери за продолжување на датотеката. @ 1 @@@ 1
2874 Не може да се премести или залепи полето за групирање '|' во дел на повисоко ниво на група
2875 | @Не може да се заврши зачувувањето. @ Дискот или мрежната врска на која се обидовте да заштедите можеби повеќе нема да бидат достапни. @ 1 @@@ 1
2876 Дефиницијата на податоците на оваа страница за пристап до податоци е оштетена и не може да се поправи. Мора да ја пресоздадете страницата. Зачувувањето е оневозможено.
2877 Во базата на податоци на Microsoft Office Access (.mdb), не можете да се групирате во контролна врска со поле што има тип на податок Мемо или ОЛЕ Објект. Во проект на Microsoft Office Access (.adp), не можете да се групирате во контролата поврзана со поле што има тип на податок Imageor Text.
2878 Не можете да додадете врзано поле во делот за наслови или запис за навигација.
2879 Деловите за навигација и записи не можат да содржат врзани полиња.
2880 Не може да се уредуваат страниците што содржат рамки на рамки.
2881 Оваа веб-страница содржи простори со имиња на XML кои можат да бидат во конфликт со имиња на простори за пристап. Треба да го уредите изворот HTML за да се осигурате дека сите именски простори имаат единствен префикс.
2882 | @ Папката што оваа веб-страница би ја користела за организирање на придружни датотеки е веќе резервирана за употреба во тековната локација. @ Ве молиме, изберете друго име или локација за оваа веб-страница. @ 1 @@@ 1
2883 Патеката за поддршка на датотеката за оваа страница за пристап до податоци е изменета надвор од пристапот. @ Зачувајте ја оваа страница на друга локација и осигурете се дека сите датотеки за поддршка се одржуваат. @@ 1 @@@ 1
2884 Не можам да ја најдам базата на податоци или некои предмети на базата на податоци на кои се однесува оваа страница. Ажурирајте ги информациите за врската на страницата или поправете ги упатувањата на исчезнатите објекти на базата на податоци.
2885 Оваа страница користи база на податоци што не е поддржана. Нема да можете да направите промени во податоците се додека не се поврзете со поддржаната база на податоци
2886 Компонентите потребни за страниците за пристап до податоци не се инсталирани.
2887 | @ Наведената патека не е валидна апсолутна (не-релативна) патека или URL. @ Ве молиме внесете валидна патека. @ 1 @@@ 1
2888 Microsoft Office Access открива некои HTML елементи помеѓу банерот и делот од страницата за пристап до вашите податоци. Зачувувањето на оваа страница во Access ќе ја оштети. Затворете ја страницата без да ја зачувате и потоа изменете ја страницата во друг уредувач на HTML за да ги отстраните овие елементи.
2889 Овој дел не може да се избрише.
2890 Не можете да ја уредувате оваа страница затоа што содржи рамки. @ Дизајнерот на страницата за пристап до податоци не може да уредува страници со рамки. @@ 1 @@@ 1
2892 Не можете да ја преместите контролата на групниот филтер во друг дел. Избришете ја контролата на групниот филтер од тековниот дел и создадете ја во друг дел.
2893 Линк до оваа страница за пристап до податоци не може да се креира бидејќи базата на податоци не може да биде исклучиво заклучена. @ За да ја креирате врската подоцна, отворете ја страницата со избирање на „Уреди веб-страница што веќе постои“, а потоа зачувајте. @@ 1 @@@ 1
2894 Врската до специфицираната страница за пристап до податоци не може да се ажурира бидејќи базата на податоци не може да биде исклучиво заклучена. @ За да ја ажурирате врската, повторно отворете ја оваа страница кога сте единствената личност што ја користи базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
2895 Оваа страница е дизајнирана со верзија на веб-компонентите на Microsoft Office што во моментов не е инсталирана на оваа машина. Ако не ви е побарано да ги инсталирате тие компоненти на оваа страница, контактирајте го авторот на страницата за локацијата за инсталација.
2896 Операцијата е валидна само на страницата за пристап до податоци отворена во Design View. @ Ве молиме, префрлете ја страницата во Design View и обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
2897 Отворивте страница што последен пат е изменета со употреба на Access 2000. За да можете да ја уредувате страницата, мора да ја зачувате со користење на понова верзија на веб-компонентите на Microsoft Office.
Дали сакате пристапот да ја конвертира оваа страница со зачувување со користење на понова верзија на веб-компонентите на Microsoft Office?
2898 Microsoft Office Access создаде резервна копија од вашата оригинална страница. Оваа страница може да се користи ако сакате да се вратите на веб-компонентите на Office 2000.

Името на резервната страница е: '|'

2899 Microsoft Office Access не може да создаде резервна копија од вашата оригинална страница. Оваа страница не може да се отвори.
2900 Microsoft Office Access не може да ги ажурира Office Web компонентите на вашата страница. Оваа страница не може да се отвори.
2901 Грешка при вчитување на ActiveX контролата '| 1' на формуларот или извештајот '| 2'.
2902 Пристапот не може да го зачува | објект затоа што не поддржува упорност, или можеби на вашиот компјутер му снема простор на дискот.
2903 Дали сакате да ја поставите оваа папка како стандардна локација за страниците за пристап до податоци? @ | @@ 19 @@@ 1
2904 Мора да одговарате на секое поле лево со полето на десната страна. @@@ 1 @@@ 1
2905 Мора да изберете поле за поврзување за секој параметар. @@@ 1 @@@ 1
2906 '|' не содржи полиња што можат да учествуваат во врска. @ Содржината на својството RecordSource може да биде невалидна или RecordSource може да содржи само полиња што не се прифатливи за употреба во join. @ Поправете го имотот RecordSource за овој формулар или пријавете и обидете се вашата теренска операција повторно. @ 1 @@@ 1
2907 Дали сакате да се вратите на зачуваните '|'? @@@ 19 @@@ 1
2908 Контролната идентификација '|' веќе се користи. Наведете друга лична карта за контролата. @@@@@@ 1
2909 Оваа врска не е валидна затоа што полињата во првата табела не се совпаѓаат со полињата во втората табела. @ За да ја поправите врската, изберете барем по едно поле од секоја табела. @@@@@ 1
2910 Оваа датотека за врска се однесува на давател на услуги што не е поддржан од страници за пристап до податоци. @ Ве молиме изберете друга датотека за врска. @@@@@ 1
2911 Не можете да ја промените патеката на страницата за пристап до податоци додека е отворена. @ Ве молиме, затворете ја страницата и обидете се повторно. @@@@@ 1
2912 Ако креирате страница за пристап до податоци во оваа верзија на Access, не можете да ја отворите во Дизајн поглед во Access 2000. Ако сте ги инсталирале веб-компонентите на Microsoft Office XP, сепак, можете да ја отворите оваа страница во Поглед на страницата во Access 2000. @ & Не го покажувајте ова предупредување повторно @@ 3 @@@ 1
2913 Не може да се зачува на URL-адреса со обележувач. @ Ве молиме, наведете важечка патека. @@@@@ 1
2914 Microsoft Office Access не може да се поврзе со датотека за врска. @ Низа за конекција ќе биде вметната на страницата. @@@@@ 1
2915 Microsoft Office Access не може да се поврзе со изворот на податоци наведен во низата за поврзување на оваа страница. @ Можеби серверот не постои на мрежата или може да има грешка во информациите за низата врски за оваа страница. @@ 1 @@ @ 1
2916 Не можете да уредувате HTML страници креирани со употреба PowerPoint во Microsoft Office Access.
2917 Невалидна вредност на бојата на HTML.
2918 Не може да се отвори или прочита оваа датотека за врска. @ Или датотеката е оштетена или форматот на датотеката не е валиден. @@@@@ 1
2919 Не можете да ја поставите оваа контрола во делот што го наведовте. @@@@@@ 1
2920 Microsoft Office Access не може да ја вчита шемата на базата на податоци. Зачувувањето е оневозможено. Или поправете или повторно инсталирајте го Microsoft Office.
2921 Microsoft Office Access не може да ја отвори оваа страница затоа што е создадена со користење на понова верзија на Access. Обидете се да ја отворите страницата користејќи нова верзија на Microsoft Office Access.
2922 Microsoft Office Access создаде резервна копија од вашата оригинална страница. Оваа страница може да се користи ако сакате да се вратите на веб-компонентите на Office XP.

Името на резервната страница е: '|'

2923 Немате точни дозволи. Контактирајте го администраторот на серверот.
2924 Не можете да компактирате датотека што е отворена од веб-сервер.
2925 Не можете да криптирате датотека што е отворена од веб-сервер.
2926 Поради вашите безбедносни поставки и тековната безбедносна политика, оваа контрола е оневозможена. За да ја измените вашата политика и да ја овозможите базата на податоци, користете ја лентата за пораки.
3000 Резервирана грешка (|); нема порака за оваа грешка.
3001 Невалиден аргумент.
3002 Не може да сеtarт сесија.
3003 Не може да сеtarт трансакција; премногу трансакции веќе вгнездени.
3004 **********
3005 '|' не е важечко име на база на податоци.
3006 База на податоци "|" е исклучиво заклучена.
3007 Не може да се отвори library база на податоци '|'.
3008 Табелата '|' веќе е отворена исклучиво од друг корисник или е веќе отворена преку корисничкиот интерфејс и не може да се манипулира програмски.
3009 Се обидовте да ја заклучите масата '|' додека ја отворате, но табелата не може да се заклучи затоа што моментално се користи. Почекајте малку, а потоа обидете се повторно со операцијата.
3010 Табела "|" веќе постои.
3011 Моторот за бази на податоци на Microsoft Office Access не можеше да го најде објектот '|'. Осигурете се дека објектот постои и дали правилно сте ги напишале неговото име и името на патеката
3012 Предмет '|' веќе постои.
3013 Не може да се преименува датотеката ISAM што може да се инсталира.
3014 Не може да се отворат повеќе табели.
3015 Индексот не е пронајден.
3016 Полето нема да се вклопи во запис.
3017 Големината на полето е предолга.
3018 Не може да се најде полето.
3019 Операцијата е неважечка без тековен индекс.
3020 Ажурирајте или Откажете Ажурирање без AddNew или Измени.
3021 Нема моментален запис.
3022 Промените што ги побаравте во табелата не беа успешни затоа што тие ќе создадоа дупликати вредности во индексот, примарниот клуч или врската. Променете ги податоците во полето или полињата што содржат дупликат податоци, отстранете го индексот или редефинирајте го индексот за да дозволите дупликат записи и обидете се повторно.
3023 AddNew или Edit веќе користени.
3024 Не можам да ја најдам датотеката '|'.
3025 Не можам да отворам повеќе датотеки.
3026 Нема доволно простор на дискот.
3027 Не може да се ажурира. Базата на податоци или објектот е само за читање.
3028 Не може да сеtarвашата апликација. Датотеката со информации за работната група недостасува или е отворена исклучиво од друг корисник.
3029 Не е валидно име или лозинка на сметка.
3030 '|' не е важечко име на сметка.
3031 Не е валидна лозинка.
3032 Не може да се изврши оваа операција.
3033 Немате потребни дозволи за употреба на '|' објект. Нека вашиот администратор на системот или лицето што го создало овој објект ги утврдат соодветните дозволи за вас.
3034 Се обидовте да извршите или вратите на трансакција без претходно да започнете трансакција.
3035 Ресурсот на системот е надминат.
3036 Базата на податоци ја достигна максималната големина.
3037 Не може да се отворат повеќе табели или пребарувања.
3038 Ресурсот на системот е надминат.
3039 Не може да се создаде индекс; премногу дефинирани индекси.
3040 Грешка во влезот во дискот при читање.
3041 Не можам да отворам база на податоци создадена со претходната верзија на вашата апликација.
3042 Надвор од рачките на датотеки MS-DOS.
3043 Вашиот мрежен пристап беше прекинат. За да продолжите, затворете ја базата на податоци и повторно отворете ја.
3044 '|' не е валидна патека. Проверете дали името на патеката е правилно напишано и дали сте поврзани со серверот на којшто живее датотеката.
3045 Не можам да го користам '|'; датотеката е веќе во употреба.
3046 Не можам да заштедам; моментално заклучена од друг корисник.
3047 Снимката е преголема.
3048 Не можам да отворам повеќе бази на податоци.
3049 Не можам да ја отворам базата на податоци '|'. Можеби не е база на податоци што вашата апликација ја препознава или датотеката е оштетена.
3050 Датотеката не може да се заклучи.
3051 Моторот на базата на податоци на Microsoft Office Access не може да се отвори или запише во датотеката '|'. Веќе е отворен исклучиво од друг корисник или ви треба дозвола за да ги видите и напишете неговите податоци.
3052 Бројот на заклучување на споделување датотеки е надминат. Зголемете го записот во регистарот MaxLocksPerFile.
3053 Премногу задачи на клиентот.
3054 Премногу полиња Мемо, ОЛЕ или хиперврска.
3055 Не е важечко име на датотека.
3056 Не може да се поправи оваа база на податоци.
3057 Операцијата не е поддржана на поврзаните табели.
3058 Индексот или примарниот клуч не можат да содржат Null вредност.
3059 Операцијата е откажана од корисникот.
3060 Погрешен тип на податок за параметарот '|'.
3061 Премногу параметри. Очекувано |.
3062 Дупликат алијас на излез '|'.
3063 Дупликат излезна дестинација '|'.
3064 Не може да се отвори барање за акција '|'.
3065 Не може да се изврши избрано пребарување.
3066 Барањето мора да има најмалку едно поле за дестинација.
3067 Внесувањето на барањето мора да содржи најмалку една табела или барање.
3068 Не е важечко име алијас.
3069 Акционото барање '|' не може да се користи како извор на редови.
3070 Моторот за бази на податоци на Microsoft Office Access не препознава „|“ како важечко име или израз на полето.
3071 Овој израз е внесен погрешно или е премногу сложен за да се процени. На пример, нумерички израз може да содржи премногу комплицирани елементи. Обидете се да го поедноставите изразот со доделување на делови од изразот на променливите.
3072 |
3073 Операцијата мора да користи барање што може да се ажурира.
3074 Не може да се повтори името на табелата '|' во ОД клаузула.
3075 | 1 во изразот за пребарување „| 2“.
3076 | во изразување на критериумите.
3077 | во изразувањето.
3078 Моторот за бази на податоци на Microsoft Office Access не може да ја најде влезната табела или барањето „|“. Проверете дали постои и дали неговото име е правилно напишано.
3079 Наведеното поле '|' може да се однесува на повеќе од една табела наведена во ОД клаузула на вашата изјава SQL.
3080 Придружна табела "|" не е наведено во ОД клаузула.
3081 Не може да се придружат повеќе од една табела со исто име (|).
3082 ПРИДРУЕТЕ се со операцијата '|' се однесува на поле што не е во една од споените табели.
3083 Не може да се користи барање за внатрешен извештај.
3084 Не може да вметнете податоци со барање за акција.
3085 Недефинирана функција '|' во изразувањето.
3086 Не може да се избрише од наведените табели.
3087 Премногу изрази во групата по клаузула.
3088 Премногу изрази во КЛАЛУСА НАРАЧКА.
3089 Премногу изрази во DISTINCT излез.
3090 Резултатната табела не е дозволено да има повеќе полиња за автоматско броење.
3091 ПОВЕЕ Клаузула (|) без групирање или собирање.
3092 Не можам да ја користам КЛАУЗИЈАТА во изјавата за ТРАНСФОРМ.
3093 НАРАЧАТ СО клаузула (|) се коси со ДИСТИНКТ.
3094 НАРАЧАТ СО клаузула (|) се коси со групата по клаузула.
3095 Не може да има агрегатна функција во изразот (|).
3096 Не може да има збирна функција во КАДЕ клаузулата (|).
3097 Не може да има збирна функција во клаузата ПО НАРАЧКА (|).
3098 Не може да има збирна функција во групата по клаузула (|).
3099 Не може да има агрегатна функција во работата JOIN (|).
3100 Не може да се постави полето '|' во клучот за приклучување на Нул.
3101 Моторот на базата на податоци на Microsoft Office Access не може да најде запис во табелата '| 2' со поле (и) за појавување на клучеви '| 1'.
3102 Кружна референца предизвикана од „|“.
3103 Кружна референца предизвикана од псевдоним "|" во списокот SELECT на дефиницијата за пребарување.
3104 Не може да се наведе насловот на фиксната колона "|" во прашање со крстостаби повеќе од еднаш.
3105 Недостасува име на полето за дестинација во изјавата SELECT INTO (|).
3106 Го нема името на полето за дестинација во изјавата UPDATE (|).
3107 Записот (и) не може да се додаде; нема дозвола за вметнување на '|'.
3108 Записот (ите) не може да се уредува; нема дозвола за ажурирање на '|'.
3109 Записот (ите) не може да се избрише; нема дозвола за бришење на '|'.
3110 Не може да се прочитаат дефинициите; нема дозвола за прочитани дефиниции за табела или барање '|'.
3111 Не може да се создаде; нема измени дозвола за дизајн за табела или барање '|'.
3112 Записот (ите) не може да се чита; нема дозвола за читање на '|'.
3113 Не може да се ажурира '|'; полето не може да се ажурира.
3114 Не може да се вклучат Memo, OLE или хиперврска кога ќе изберете уникатни вредности (|).
3115 Не може да има полиња Memo, OLE или Hyperlink Object во збирен аргумент (|).
3116 Не може да има полиња за белешки, OLE или хиперврска во критериуми (|) за агрегатната функција.
3117 Не може да се сортира на Мемо, ОЛЕ или хиперврска (|).
3118 Не може да се приклучи на Memo, OLE или хиперврска (|).
3119 Не може да се групира на Мемо, ОЛЕ или хиперврска (|).
3120 Не може да се групира на полињата избрани со '*' (|).
3121 Не може да се групира на полињата избрани со '*'.
3122 Се обидовте да извршите барање што не го содржи наведениот израз '|' како дел од агрегатната функција.
3123 Не можам да ја користам '*' во пребарувањето со крст.
3124 Не може да се внесе од прашањето за внатрешен извештај (|).
3125 '|' не е валидно име. Проверете дали не вклучува невалидни знаци или интерпункција и не е премногу долго.
3126 Неважечко заградување на името '|'.
3127 Изјавата INSERT INTO го содржи следното непознато име на полето: '|'. Проверете дали сте го напишале правилно името и обидете се повторно со операцијата.
3128 Наведете ја табелата што ги содржи записите што сакате да ги избришете.
3129 Неважечка изјава за SQL; се очекува „БРИШЕЕ“, „ВНЕСИ“, „ПОСТАПКА“, „Избери“ или „Ажурира“
3130 Синтакса грешка во изјавата БРИШИ.
3131 Синтакса грешка во ОД клаузула.
3132 Синтакса грешка во групата по клаузула.
3133 Синтакса грешка во КОЛУСЛУВАЕ.
3134 Синтакса грешка во изјавата INSERT INTO.
3135 Синтакса грешка во работата JOIN.
3136 Клаузулата LEVEL вклучува резервиран збор или аргумент кој е погрешно напишан или недостасува, или интерпункција е неточна.
3137 Недостасува точка-запирка (;) на крајот од изјавата за SQL.
3138 Синтакса грешка во клаузула НАРАЧКА СО.
3139 Синтакса грешка во клаузулата PARAMETER.
3140 Синтакса грешка во клаузулата ПОСТАПКА.
3141 Изјавата SELECT вклучува резервиран збор или име на аргумент што е погрешно напишано или недостасува, или интерпункција е неточна.
3142 Карактери се пронајдени по завршувањето на изјавата SQL.
3143 Синтакса грешка во изјавата ТРАНСФОРМ.
3144 Синтакса грешка во изјавата UPDATE.
3145 Синтакса грешка во клаузулата КАДЕ.
3146 ОДБЦ-повикот не успеа.
3151 ODBC –поврзување со „|“ не успеа
3154 ODBC – не можеше да се најде DLL '|'.
3155 ODBC – вметнете на поврзана табела '|' не успеа
3156 ODBC – избришете на поврзаната табела '|' не успеа
3157 ODBC – ажурирање на поврзана табела '|' не успеа
3158 Не може да се зачува записот; моментално заклучена од друг корисник.
3159 Не е важечка обележувач.
3160 Табелата не е отворена.
3161 Не може да се дешифрира датотеката.
3162 Се обидовте да и доделите Null вредност на променливата што не е тип на податок за Варијанта.
3163 Полето е премало за да се прифати количината на податоци што се обидовте да ги додадете. Обидете се да вметнете или залепите помалку податоци.
3164 Полето не може да се ажурира.
3165 Не може да се отвори датотеката .inf.
3166 Не можам да ја лоцирам бараната датотека за белешка Xbase.
3167 Записот е избришан.
3168 Невалидна .inf датотека.
3169 Моторот на базата на податоци на Microsoft Office Access не може да ја изврши изјавата SQL затоа што содржи поле што има невалиден тип на податок.
3170 Не може да се најде инсталиран ISAM.
3171 Не може да се најде мрежната патека или корисничкото име.
3172 Не може да се отвори Paradox.net.
3173 Не може да се отвори табелата „MSysAccounts“ во датотеката со информации за работната група.
3174 Не може да се отвори табелата „MSysGroups“ во датотеката со информации за работната група.
3175 Датумот е надвор од опсегот или е во невалиден формат.
3176 Не можам да ја отворам датотеката '|'.
3177 Не е важечко име на табелата.
3179 Наиде на неочекуван крај на датотеката.
3180 Не може да се напише во датотеката '|'.
3181 Невалиден опсег.
3182 Невалиден формат на датотека.
3183 Барањето не може да се заврши. Или големината на резултатот од пребарувањето е поголема од максималната големина на базата на податоци (2 GB), или нема доволно темпоrary простор за складирање на дискот за зачувување на резултатот од пребарувањето.
3184 Не може да се изврши пребарување; не можеше да се најде поврзаната табела.
3185 Изберете INTO на оддалечена база на податоци се обиде да произведе премногу полиња.
3186 Не можам да заштедам; моментално заклучена од корисникот '| 2' на машината '| 1'.
3187 Не можам да читам; моментално заклучена од корисникот '| 2' на машината '| 1'.
3188 Не може да се ажурира; моментално заклучена од друга сесија на оваа машина.
3189 Табелата „| 1“ е исклучиво заклучена од корисникот „| 3“ на машината „| 2“.
3190 Дефинирани премногу полиња.
3191 Не може да се дефинира полето повеќе од еднаш.
3192 Не можеше да се најде излезната табела '|'.
3193 (непознато)
3194 (непознато)
3195 (израз)
3196 Базата на податоци '|' веќе е во употреба од друго лице или процес. Кога базата на податоци е достапна, обидете се повторно со операцијата.
3197 Моторот за бази на податоци на Microsoft Office Access го запре процесот затоа што вие и друг корисник се обидувате да ги промените истите податоци истовремено.
3198 Не може да сеtarсесија. Премногу активни сесии.
3199 Не може да се најде референцата.
3200 Записот не може да се избрише или смени затоа што табелата '|' вклучува поврзани записи.
3201 Не можете да додадете или промените запис затоа што е потребен сроден запис во табелата '|'.
3202 Не можам да заштедам; моментално заклучена од друг корисник.
3203 Подпрашањата не можат да се користат во изразот (|).
3204 Базата на податоци веќе постои.
3205 Премногу заглавија на колони со крстосници (|).
3206 Не може да се создаде врска помеѓу полето и самата себе.
3207 Операцијата не е поддржана на табелата Парадокс без примарен клуч.
3208 Невалидна избришана поставка во клучот Xbase на регистарот на Windows.
3209 **********
3210 Низата за поврзување е предолга. Низата за врска не може да надминува 255 карактери.
3211 Моторот на базата на податоци не може да ја заклучи табелата '|' бидејќи тоа е веќе во употреба од друго лице или процес.
3212 Не може да се заклучи табелата '| 1'; моментално се користи од корисникот '| 3' на машината '| 2'.
3213 Невалидна поставка за датум во копчето Xbase на регистарот на Windows.
3214 Невалидна поставка за обележување во копчето Xbase на регистарот на Windows.
3215 Премногу задачи Btrieve.
3216 Параметар "|" наведени каде што е потребно име на табела.
3217 Параметар "|" одредено каде е потребно име на база на податоци.
3218 Не може да се ажурира; моментално заклучен.
3219 Невалидна операција.
3220 Неточна низа на сортирање.
3221 Невалидни поставки во копчето Btrieve на регистарот на Windows.
3222 Барањето не може да содржи параметар на базата на податоци.
3223 '|' е невалиден затоа што е предолг или содржи невалидни знаци.
3224 Не може да се прочита речник за податоци Btrieve.
3225 Наиде на ќор-сокак за заклучување на рекорди при извршување на операција Бтриев.
3226 Грешки што се појавија при користење на DLt на Btrieve.
3227 Погрешна поставка за век во копчето Xbase на регистарот на Windows.
3228 Избраната секвенца за компатирање не е поддржана од оперативниот систем.
3229 Btrieve – не може да го смени полето.
3230 Застарена датотека за заклучување Парадокс.
3231 ОДБЦ - полето би било предолго; податоците скратени.
3232 ODBC – не можеше да создаде табела.
3234 Истече истекот на времето за барање ODBC – далечинско.
3235 ODBC - типот на податоци не е поддржан на серверот.
3238 ODBC - податоци надвор од опсегот.
3239 Премногу активни корисници.
3240 Btrieve - недостасува Btrieve мотор.
3241 Btrieve - надвор од ресурсите.
3242 Невалидна референца во изјавата SELECT.
3243 Ниту едно од имињата на полето за увоз не се совпаѓа со полињата во приложената табела.
3244 Не може да се увезе табела заштитена со лозинка.
3245 Не може да се анализираат имињата на полињата од првиот ред на табелата за увоз.
3246 Операцијата не е поддржана во трансакциите.
3247 Дефиницијата на табелата поврзана со ODBC е променета.
3248 Невалидна поставка за NetworkAccess во регистарот на Windows.
3249 Невалидна поставка за PageTimeout во регистарот на Windows.
3250 Не може да се изгради клучот.
3251 Операцијата не е поддржана за овој тип на објекти.
3252 Не може да се отвори форма чие основно барање содржи кориснички дефинирана функција што се обидува да го постави или добие својството RecordsetClone на формата.
3254 ODBC – Не може да се заклучат сите записи.
3256 Датотеката со индекс не е пронајдена.
3257 Синтакса грешка во декларацијата СО СОПСТВЕН ДЕЛ.
3258 Изјавата SQL не може да се изврши затоа што содржи двосмислени надворешни приклучувања. За да принудите прво да се изврши една од приклучувањата, креирајте посебно барање што го извршува првото придружување и потоа вклучете го тоа прашање во вашата изјава SQL.
3259 Невалиден тип на податоци во полето.
3260 Не може да се ажурира; моментално заклучена од корисникот '| 2' на машината '| 1'.
3261 Табела "|" е исклучиво заклучена од корисникот '| 2' на машината '| 1'.
3262 Не може да се заклучи масата
3263 Невалиден објект на базата на податоци.
3264 Нема дефинирано поле - не може да се додадат TableDef или Индекс.
3265 Предметот не е пронајден во оваа колекција.
3266 Не може да се приложи Поле што е веќе дел од колекцијата Полиња.
3267 Имотот може да се постави само кога Полето е дел од колекцијата Полиња на објектот Recordset.
3268 Не може да се постави овој имот откако објектот е дел од колекцијата.
3269 Не може да се додаде Индекс што е веќе дел од колекцијата Индекси.
3270 Не е пронајден имот.
3271 Невалидна вредност на имотот.
3272 Објектот не е колекција.
3273 Методот не е апликативенcabле за овој објект.
3274 Надворешната табела не е во очекуваниот формат.
3275 Неочекувана грешка од надворешен двигател на базата на податоци (|).
3276 Невалидна референца за објектот на базата на податоци.
3277 Не може да има повеќе од 10 полиња во индекс.
3278 Моторот на базата на податоци на Microsoft Office Access не е иницијализиран.
3279 Моторот за бази на податоци на Microsoft Office Access е веќе иницијализиран.
3280 Не може да се избрише поле што е дел од индекс или му е потребно на системот.
3281 Не може да се избрише овој индекс или табела. Тоа е или тековниот индекс или се користи во врска.
3282 Операцијата не е поддржана на табела што содржи податоци.
3283 Примарен клуч веќе постои.
3284 Индекс веќе постои.
3285 Невалидна дефиниција за индекс.
3286 Форматот на датотеката за белешка не одговара на наведениот формат на надворешната база на податоци.
3287 Не може да се создаде индекс на даденото поле.
3288 Индексот на парадокс не е примарен.
3289 Синтаксана грешка во клаузулата за ограничување.
3290 Синтакса грешка во изјавата КРЕИРАЈТЕ ТАБЕЛА.
3291 Синтакса грешка во изјавата КРИРАЈ ИНДЕКС.
3292 Синтакса грешка во дефинирањето на полето.
3293 Синтакса грешка во изјавата ALTER TABLE.
3294 Синтакса грешка во изјавата DROP INDEX.
3295 Синтаксана грешка во ОТПАСНАТА ТАБЕЛА или ИСТАВЕН ИСТИК.
3296 Приклучи се изразот не е поддржан.
3297 Не може да се увезе табела или пребарување. Не се пронајдени записи или сите записи содржат грешки.
3298 Постојат неколку табели со тоа име. Ве молиме наведете го сопственикот во формат „сопственик. табела“.
3299 Грешка во согласност со спецификацијата ODBC (|). Известете ја оваа грешка до развивачот на вашата апликација.
3300 Не може да се создаде врска.
3301 Не може да се изврши оваа операција; одликите во оваа верзија не се достапни во базите на податоци со постари формати.
3302 Не може да се промени правило додека се користат правилата за оваа табела.
3303 Не може да се избрише ова поле. Тоа е дел од една или повеќе врски.
3304 Мора да внесете личен идентификатор (PID) кој се состои од најмалку 4 и не повеќе од 20 карактери и цифри.
3305 Невалидна низа за врска во барањето за пренесување.
3306 Напишавте подпрашање што може да врати повеќе од едно поле без да го користите резервираниот збор EXISTS во клаузулата ОД главното барање. Прегледајте ја изјавата SELECT на подпрашањето за да побарате само едно поле.
3307 Бројот на колони во двете избрани табели или пребарувања на синдикално барање не се совпаѓаат.
3308 Невалиден ТОП аргумент во одбрано пребарување.
3309 Вредноста на имотот е преголема.
3310 Овој имот не е поддржан за надворешни извори на податоци или за бази на податоци создадени со претходната верзија на Microsoft Jet.
3311 Наведениот имот веќе постои.
3312 Правилата за валидација и стандардните вредности не можат да се ставаат на системските или поврзаните табели.
3313 Не може да се постави овој израз за валидација на ова поле.
3314 Мора да внесете вредност во '|' Поле.
3315 Поле "|" не може да биде низа со нула должина.
3316 |
3317 Една или повеќе вредности се забранети со правилото за валидација „| 2“ поставено за „| 1“. Внесете вредност што изразот за ова поле може да ја прифати.
3318 Вредностите наведени во ТОП клаузула не се дозволени во пребарувања за бришење или извештаи.
3319 Синтаксана грешка при синдикално барање.
3320 | во изразот за валидација на ниво на табела.
3321 Нема одредена база на податоци во низата за врска или клаузулата IN.
3322 Барањето Crosstab содржи еден или повеќе невалидни заглавија на фиксни колони.
3323 Барањето не може да се користи како извор на редови.
3324 Барањето е DDL пребарување и не може да се користи како извор на редови.
3325 Пребарувањето за минување со својството ReturnsRecords поставено на True не врати никакви записи.
3326 Овој запис не може да се ажурира.
3327 Поле "|" се заснова на израз и не може да се уредува.
3328 Табелата '| 2' е само за читање.
3329 Сними во табелата '|' е избришан од друг корисник.
3330 Сними во табелата '|' е заклучена од друг корисник.
3331 За да направите промени во ова поле, прво зачувајте го записот.
3332 Не може да се внесе вредноста во празно поле на 'едната' страна од надворешното спојување.
3333 Записи во табелата "|" не би имале запис од „едната“ страна.
3334 Може да биде присутен само во формат верзија 1.0.
3335 Избриши Само повикано со не-нула cbData.
3336 Btrieve: Невалидна опција IndexDDF во поставката за иницијализација.
3337 Невалидна опција DataCodePage во поставката за иницијализација.
3338 Btrieve: Опциите Xtrieve не се точни во поставката за иницијализација.
3339 Btrieve: Невалидна опција IndexDeleteRenumber во поставката за иницијализација.
3340 Пребарување '|' е корумпиран
3341 Тековното поле мора да одговара на клучот за придружување '|' во табелата што служи како „една“ страна на односот еден на многу. Внесете запис во табелата „една“ со саканата клучна вредност, а потоа направете го записот со саканиот клуч за придружување во „многу- само 'табела.
3342 Невалиден предмет на белешка, OLE или хиперврска во подпрашањето '|'.
3343 Непризнаен формат на база на податоци '|'.
3344 Моторот на базата на податоци не го препознава ни полето '| 1' во изразот за валидација, ниту стандардната вредност во табелата '| 2'.
3345 Непозната или невалидна референца за полето '|'.
3346 Бројот на вредностите на пребарувањето и полињата за дестинација не се исти.
3347 Не може да се додадат записи (и); примарен клуч за табелата '|' не во рекорд.
3348 Не може да се додадат записи (и); придружи клуч од табелата '|' не во рекорд.
3349 Не можете да ги запишете вашите промени бидејќи внесената вредност ги нарушува поставките дефинирани за оваа табела или список (на пример, вредноста е помала од минималната или поголема од максималната). Поправете ја грешката и обидете се повторно.
3350 Објектот е неважечки за работа.
3351 Изразот ORDER BY (|) вклучува полиња што не се избрани од барањето. Само оние полиња што се бараат во првото барање може да бидат вклучени во изразот ORDER BY.
3352 Нема име на полето за дестинација во изјавата INSERT INTO (|).
3353 Btrieve: Не можам да ја пронајдам датотеката Field.ddf.
3354 На мost еден запис може да се врати со ова подпрашање.
3355 Синтакса грешка во стандардната вредност.
3356 Се обидовте да отворите база на податоци што е веќе отворена исклучиво од корисникот '| 2' на машината '| 1'. Обидете се повторно кога е достапна базата на податоци.
3357 Ова барање не е правилно формирано барање за дефинирање на податоци.
3358 Не можам да ја отворам датотеката со информации за работната група за моторот на базата на податоци Microsoft Office Access.
3359 Пребарувањето за минување мора да содржи најмалку еден знак.
3360 Барањето е премногу сложено.
3361 Синдикатите не се дозволени во подпрашање.
3362 Ажурирање / бришење единечен ред погоди повеќе од еден ред на поврзана табела. Единствениот индекс содржи дупликати вредности.
3363 Записот (и) не може да се додаде; нема соодветен запис од „едната“ страна.
3364 Не може да се користи полето за белешка, OLE или хиперврска "|" во клаузулата СЕЛЕКТ на прашањето на синдикатот.
3365 Вредноста на имотот не е валидна за далечинските објекти.
3366 Не може да се додаде врска без дефинирани полиња.
3367 Не може да се додаде. Предмет со тоа име веќе постои во колекцијата.
3368 Врската мора да биде на ист број полиња со исти типови на податоци.
3369 **********
3370 Не може да се измени дизајнот на табелата '|'. Таа се наоѓа во базата на податоци само за читање.
3371 Не може да се најде табела или ограничување.
3372 Нема таков индекс '| 2' на табелата '| 1'.
3373 Не може да се создаде врска. Референцирана табела '|' нема примарен клуч.
3374 Наведените полиња не се единствено индексирани во табелата '|'.
3375 Табелата „| 1“ веќе има индекс со име „| 2“.
3376 Табела "|" не постои.
3377 Нема таква врска '| 2' на маса '| 1'.
3378 Веќе постои врска со име "|" во тековната база на податоци.
3379 Не може да се создадат врски за да се спроведе референтниот интегритет. Постоечките податоци во табелата „| 2“ ги кршат правилата за референтен интегритет во табелата „| 1“.
3380 Полето „| 2“ веќе постои во табелата „| 1“.
3381 Нема поле со име „| 2“ во табелата „| 1“.
3382 Големина на полето '|' е премногу долг
3383 Не може да се избрише полето '|'. Тоа е дел од една или повеќе врски.
3384 Не може да се избрише вградениот имот.
3385 Својствата дефинирани од корисникот не поддржуваат Null вредност.
3386 Имот "|" мора да се постави пред да се користи овој метод.
3387 Не можам да го најдам директориумот TEMP.
3388 Непозната функција '| 2' во израз на валидација или стандардна вредност на '| 1'.
3389 Поддршката за пребарување е недостапна.
3390 Името на сметката веќе постои.
3391 Настана грешка. Имотите не беа зачувани.
3392 **********
3393 Не може да се изврши ограничување за придружување, групирање, сортирање или индексирање. Вредноста што се пребарува или подредува е предолга.
3394 Не може да се зачува имотот; имотот е својство на шема.
3395 **********
3396 Не може да се изврши каскадна операција. Бидејќи сродните записи постојат во табелата '|', правилата за референтен интегритет ќе бидат прекршени.
3397 Не може да се изврши каскадна операција. Мора да има поврзан запис во табелата '|'.
3398 Не може да се изврши каскадна операција. Тоа ќе резултира со нул-клуч во табелата '|'.
3399 Не може да се изврши операција со каскада. Тоа ќе резултира со дупликат клуч во табелата '|'.
3400 Не може да се изврши каскадна операција. Тоа ќе резултира со две ажурирања на полето '| 2' во табелата '| 1'.
3401 Не може да се изврши каскадна операција. Тоа би предизвикало поле '|' да стане Нул, што не е дозволено.
3402 Не може да се изврши каскадна операција. Тоа би предизвикало поле '|' да стане низа со нула должина, што не е дозволено.
3403 Не може да се изврши каскадна операција: '|'.
3404 Не може да се изврши каскадна операција. Внесената вредност е забранета со правилото за валидација „| 2“ поставено за „| 1“.
3405 Грешка '|' во правило за валидација.
3406 Изразот што се обидувате да го користите за својството DefaultValue е невалиден затоа што '|'. Користете валиден израз за да го поставите овој имот.
3407 Табелата MSysConf на серверот постои, но е во погрешен формат. Контактирајте со администраторот на системот.
3408 Се повикаа на премногу Сесии на FastFind.
3409 Невалидна дефиниција на полето '|' во дефиниција на индекс или врска.
3411 Невалиден запис. Не може да се изврши каскадна операција во табелата '| 1' затоа што внесената вредност е преголема за полето '| 2'.
3412 Не може да се изврши каскадно ажурирање на табелата затоа што тоа во моментов го користи друг корисник.
3413 Не може да се изврши каскадна операција на табелата '| 1' затоа што моментално ја користи корисникот '| 3' на машината '| 2'.
3414 Не може да се изврши каскадна операција на табелата '| 1' затоа што моментално се користи.
3415 Низата со нула должина важи само во полето Текст или Мемо.
3416 |
3417 Активно барање не може да се користи како извор на редови.
3418 Не може да се отвори „|“. Друг корисник ја има табелата отворена со користење на друга мрежна датотека за контрола или стил на заклучување.
3419 Не можам да ја отворам табелата Paradox 4.x или 5.x затоа што ParadoxNetStyle е поставен на 3.x во регистарот на Windows.
3420 Објектот е неважечки или повеќе не е поставен.
3421 Грешка во конверзијата на типот на податоците.
3422 Не може да се измени структурата на табелата. Друг корисник ја има табелата отворена.
3423 Не можете да користите ODBC за увоз, извоз или поврзување надворешна табела на базата на податоци на Microsoft Office Access или ISAM со вашата база на податоци.
3424 Не можам да создадам база на податоци бидејќи локацијата е неважечка.
3425 Овој метод или својство во моментов не е достапен на овој Recordset.
3426 Ова дејство е откажано од поврзан предмет.
3427 Грешка при автоматизација на DAO.
3428 Се појави проблем во вашата база на податоци. Поправете го проблемот со поправка и компактирање на базата на податоци.
3429 Некомпатибилна верзија на инсталиран ISAM.
3430 Додека се вчитува инсталираниот ISAM на Microsoft Excel, OLE не можеше да се иницијализира.
3431 Ова не е датотека на Microsoft Excel 5.0.
3432 Грешка при отворање на датотека Microsoft Excel 5.0.
3433 Невалидна поставка во клучот на Excel од делот Мотори на регистарот на Windows.
3434 Не може да се прошири именуваниот опсег.
3435 Не може да се избришат ќелиите за табеларни пресметки.
3436 Неуспешно креирање на датотека.
3437 Табеларницата е полна.
3438 Податоците што се извезуваат не се совпаѓаат со форматот опишан во датотеката Schema.ini.
3439 Се обидовте да поврзете или увезете датотека за спојување пошта на Microsoft Word. Иако можете да извезувате такви датотеки, не можете да ги поврзете или увезете.
3440 Се направи обид за увоз или поврзување на празна текстуална датотека. За да увезете или поврзете текстуална датотека, датотеката мора да содржи податоци.
3441 Сепараторот за спецификација на полето за текстуална датотека се совпаѓа со децималниот сепаратор или разграничувачот на текст.
3442 Во спецификацијата на текстуалната датотека '| 1', опцијата | 2 не е валидна.
3443 Спецификацијата за фиксна ширина '| 1' не содржи ширини на колоните.
3444 Во спецификацијата за фиксна ширина '| 1', колоната '| 2' не одредува ширина.
3445 Погрешна верзија на датотеката DLL '|' беше пронајден.
3446 Датотеката VBA (VBAJET.dll за 16-битни верзии или VBAJET32.dll за 32-битна верзија) недостасува. Обидете се повторно да ја инсталирате апликацијата што ја врати грешката.
3447 Датотеката VBA (VBAJET.dll за 16-битни верзии или VBAJET32.dll за 32-битни верзии) не успеа да се иницијализира кога ќе се повика. Обидете се повторно да ја инсталирате апликацијата што ја врати грешката.
3448 Повикот кон функцијата на системот OLE не беше успешен. Обидете се повторно да ја инсталирате апликацијата што ја врати грешката.
3449 Не е пронајден код на земја / регион во низата за поврзување за поврзана табела.
3450 Синтакса грешка при барање. Нецелосна клаузула за пребарување.
3451 Нелегална референца при барање.
3452 Не можете да направите измени во дизајнот на базата на податоци во оваа реплика.
3453 Вие не можете да воспоставите или одржувате присилна врска помеѓу реплицираната табела и локалната табела.
3455 Не можам да направам репли на базата на податоциcabле.
3456 Не може да се направи | 2 објект во | 1 контејнер реплиcabле.
3457 Не можете да го поставите својството KeepLocal за објект што е веќе реплициран.
3458 Имотот KeepLocal не може да се постави на базата на податоци; може да се постави само на објектите во базата на податоци.
3459 Откако ќе се реплицира базата на податоци, не можете да ги отстраните одликите за репликација од базата на податоци.
3460 Операцијата што се обидовте е во судир со постоечка операција што ја вклучува овој член на множеството реплики.
3461 Својството за репликација што се обидувате да го поставите или избришете е само за читање и не може да се промени.
3462 Неуспешно вчитување DLL.
3463 Не можам да го најдам .dll '| 2'.
3464 Несовпаѓање на типот на податоци во изразот на критериумите.
3465 Не може да се прочита дискот на кој се обидувате да пристапите.
3468 Пристапот беше одбиен при пристапување до папката dropbox '| 2'.
3469 Дискот за папката „| 2“ за dropbox е полн.
3470 Неуспехот на дискот пристапи до папката dropbox '| 2'.
3471 Неуспехот да се напише во датотеката за евиденција на Synchronizer.
3472 Диск полн за патеката '| 1'.
3473 Неуспех на дискот при пристап до датотеката за евиденција '| 1'.
3474 Не можам да ја отворам датотеката за евиденција '| 1' за пишување.
3475 Споделување повреда при обид да се отвори датотеката за евиденција '| 1' во режимот Негирај пишување.
3476 Невалидна паѓачка патека '| 2'.
3477 Адресата на Dropbox '| 2' е синтаксички неважечка.
3478 Репликата не е делумна реплика.
3479 Не може да се назначи делумна реплика како Дизајн мајстор за множеството реплики.
3480 Врската '|' во делумниот израз на филтерот не е валиден.
3481 Име на табелата '|' во делумниот израз на филтерот не е валиден.
3482 Изразот на филтерот за делумната реплика е неважечки.
3483 Доставената лозинка за папката за паѓање '| 2' е невалидна.
3484 Лозинката што ја користеше Синхронизаторот за да напише во папката за дестинации во полето за отпаѓање е неважечка.
3485 Објектот не може да се реплицира бидејќи базата на податоци не е реплицирана.
3486 Не можете да додадете второ поле за автоматско броење на ID на репликација во табелата.
3487 Базата на податоци што се обидувате да ја реплицирате не може да се конвертира.
3488 Наведената вредност не е ReplicaID за кој било член во множеството реплика.
3489 Наведениот објект не може да се реплицира затоа што му недостасува потребен ресурс.
3490 Не може да се создаде нова реплика бидејќи објектот '| 2' во контејнерот '| 1' не може да се реплицира.
3491 Базата на податоци мора да се отвори во ексклузивен режим пред да може да се реплицира.
3492 Синхронизацијата не успеа затоа што промената на дизајнот не може да се примени на една од репликите.
3493 Не може да се постави наведениот параметар на регистарот за синхронизаторот.
3494 Не може да се поврати наведениот параметар на регистарот за синхронизаторот.
3495 Нема закажана синхронизација помеѓу двата синхронизатори.
3496 Менаџерот за репликација не може да го најде ExchangeID во табелата MSysExchangeLog.
3497 Не може да се постави распоред за Синхронизаторот.
3499 Не можам да ги преземам информациите за целата патека за член на множеството реплики.
3500 Не можете да наведете два различни Синхронизатори за управување со истата реплика.
3502 Дизајн мајстор или реплика не управува Синхронизатор.
3503 Регистарот на Синхронизаторот нема поставено вредност за клучот што го баравте.
3504 ID на синхронизаторот не се совпаѓа со постоечката идентификација во табелата MSysTranspAddress.
3505 Се обидовте да избришете или да добиете информации за делумен филтер што не постои во MSysFilters.
3506 Синхронизаторот не може да го отвори дневникот на Синхронизаторот.
3507 Неуспешно пишување во дневникот на Синхронизаторот.
3508 Нема активен транспорт за Синхронизаторот.
3509 Не може да се најде валиден транспорт за овој синхронизатор.
3510 Членот на множеството реплика што се обидувате да го синхронизирате, моментално се користи во друга синхронизација.
3512 Не успеа да ја прочита папката dropbox.
3513 Не успеа да се напише во папката dropbox.
3514 Синхронизаторот не може да најде никаква закажана или по желба синхронизација за обработка.
3515 Моторот за бази на податоци на Microsoft Office Access не можеше да го чита системскиот часовник на вашиот компјутер.
3516 Синхронизаторот на дестинацијата не е конфигуриран да поддржува индиректна синхронизација, а деплиската реплика е недостапна за директна синхронизација.
3517 Синхронизаторот не може да најде никакви пораки за обработка.
3518 Не може да се најде Синхронизаторот во табелата MSysTranspAddress.
3519 Не успеа да се испрати порака.
3520 Името или ID-то на репликата не се совпаѓа со моментално управуваниот член на множеството реплики.
3521 Два члена на множеството реплика не можат да се синхронизираат затоа што не постои заедничка точка за starсинхронизацијата.
3522 Синхронизаторот не може да го пронајде записот за одредена синхронизација во табелата MSysExchangeLog.
3523 Синхронизаторот не може да најде одреден број на верзија во табелата MSysSchChange.
3524 Историјата на промените во дизајнот во репликата не се совпаѓа со историјата на Дизајн мајстор.
3525 Синхронизаторот не може да пристапи до базата на податоци за пораки.
3526 Името избрано за системскиот објект веќе се користи.
3527 Синхронизаторот или Менаџерот за репликација не може да го најде системскиот објект.
3528 Нема нови податоци во споделената меморија за читање на Синхронизаторот или Менаџерот за репликација.
3529 Менаџерот за синхронизатор или репликација пронајде непрочитани податоци во споделената меморија. Постојните податоци ќе бидат препишани.
3530 Синхронизаторот веќе служи на клиент.
3531 Истече периодот на чекање за настан.
3532 Синхронизаторот не може да се иницијализира.
3533 Системскиот објект што го користи процес сè уште постои откако процесот ќе престане.
3534 Синхронизаторот бараше настан во системот, но не најде еден за пријавување на клиентот.
3535 Клиентот побара од Синхронизаторот да ја прекине работата.
3536 Синхронизаторот доби невалидна порака за член на репликата, со која управува.
3537 Клиентот на Синхронизаторот повеќе не е присутен и не може да биде известен.
3538 Не може да се иницијализира Синхронизаторот затоа што работат премногу апликации.
3539 Настана системска грешка или вашата датотека за размена ја достигна својата граница.
3540 Вашата датотека за размена ја достигна својата граница или е оштетена.
3541 Синхронизаторот не може да се исклучи правилно и сè уште е активен.
3542 Процесот запре кога се обидувавте да го прекинете клиентот за Synchronizer.
3543 Синхронизаторот не е поставен.
3544 Синхронизаторот веќе работи.
3545 Двете реплики што се обидувате да ги синхронизирате се од различни множества реплики.
3546 Типот на синхронизација што се обидувате не е валиден.
3547 Синхронизаторот не можеше да најде реплика од точниот сет за да ја заврши синхронизацијата.
3548 GUID-овите не се совпаѓаат или бараниот GUID не може да се најде.
3549 Името на датотеката што го дадовте е предолго.
3550 Нема индекс на колоната GUID.
3551 Не може да се избрише наведениот параметар на регистарот за Синхронизаторот.
3552 Големината на параметарот на регистарот го надминува дозволениот максимум.
3553 GUID не може да се создаде.
3555 Сите важечки прекари за реплики веќе се користат.
3556 Невалидна патека за папката за дестинации во dropbox.
3557 Невалидна адреса за папката за дестинации во паѓачко поле
3558 Грешка во влезот / паѓањето на дискот во папката за дестинација во паѓачко поле.
3559 Неуспехот да се напише бидејќи дискот за дестинација е полн.
3560 Двата члена на множеството реплика што се обидувате да ги синхронизирате, имаат иста реплика ID.
3561 Двата члена на репликата што ја обидувате да ги синхронизирате, двајцата се мајстори за дизајн.
3562 Пристапот е одбиен во папката за дестинации во паѓачкото поле.
3563 Фатална грешка при пристапување до локална папка со dropbox.
3564 Синхронизаторот не може да ја пронајде изворната датотека за пораките.
3565 Постои повреда на споделување во папката со извор на dropbox бидејќи базата на податоци за пораки е отворена во друга апликација.
3566 Грешка во мрежата I / O.
3567 Пораката во папката dropbox припаѓа на погрешен Синхронизатор.
3568 Синхронизаторот не може да избрише датотека.
3569 Овој член на множеството реплика е логично отстранет од множеството и повеќе не е достапен.
3570 Филтрите што дефинираат делумна реплика се променети. Делумната реплика мора да биде повторно населена.
3571 Обидот да постави колона во делумна реплика го прекрши правилото што регулира делумни реплики.
3572 Се појави грешка при влегување во диск при читање или пишување во директориумот TEMP.
3573 Директориумот што го баравте за список на реплики не е управуван директориум.
3574 ReplicaID за овој член на множеството реплики беше пренаменет за време на постапка за преместување или копирање.
3575 Дискот на кој се обидувате да напишете е полн.
3576 Базата на податоци што се обидувате да ја отворите веќе ја користи друга апликација.
3577 Не може да се ажурира колоната на системот за репликација.
3578 Неуспехот да се повтори базата на податоци; не може да утврди дали базата на податоци е отворена во ексклузивен режим.
3579 Не може да се создадат табели на системот за репликација потребни за повторување на базата на податоциcabле.
3580 Не може да се додадат редови потребни за повторување на базата на податоциcabле.
3581 Не можам да ја отворам табелата на системот за репликација '|' бидејќи табелата е веќе во употреба.
3582 Не може да се направи нова реплика бидејќи објектот | 2 во | 1 контејнер не може да се направи репликаcabле.
3583 Не може да се направи | 2 објект во | 1 контејнер реплиcabле.
3584 Недоволна меморија за да се заврши работата.
3585 Не може да се реплицира табелата; бројот на колони го надминува дозволениот максимум.
3586 Синтакса грешка при делумно изразување на филтерот на табела | 1.
3587 Невалиден израз во својството ReplicaFilter.
3588 Грешка при проценка на делумниот израз на филтерот.
3589 Делумниот израз на филтерот содржи непозната функција.
3590 Ги крши правилата за делумни реплики.
3591 Патот на датотеката за најавување '| 1' е неважечки.
3592 Не можете да реплицирате база на податоци заштитена со лозинка или да поставите заштита на лозинка на реплицирана база на податоци.
3593 Не можете да го промените главниот атрибут на податоците за множеството реплики.
3594 Не можете да го промените атрибутот господар на податоците за множеството реплики. Овозможува промени на податоците само во Дизајн мајстор.
3595 Системските табели во вашата реплика веќе не се сигурни и репликата не треба да се користи.
3600 Изразите за собирање не можат да користат GUID.
3605 Синхронизирање со нереплицирана база на податоци не е дозволено. „|“ базата на податоци не е мајстор за дизајн или реплика.
3607 Својството за репликација што се обидувате да го избришете е само за читање и не може да се отстрани.
3608 Должината на записот е предолга за индексирана табела Парадокс.
3609 Не се најде единствен индекс за референцираното поле од примарната табела.
3610 Иста табела '|' наведени и како извор и како дестинација во барањето за составување табели.
3611 Не можам да извршувам изјави за дефинирање на податоци на поврзани извори на податоци.
3612 Клаузулата со повеќе нивоа „Групно по група“ не е дозволена во подпрашањето.
3613 Не може да се создаде врска на поврзаните ODBC табели.
3614 GUID не е дозволен во изразот за критериуми на методот.
3615 Внесете несовпаѓање во изразот.
3616 Ажурирањето на податоците во поврзаната табела не е поддржано од овој ISAM.
3617 Бришењето податоци во поврзана табела не е поддржано од овој ISAM.
3618 Табелата за исклучоци не може да се креира при увоз / извоз.
3619 Записите не може да се додадат во табелата за исклучоци.
3620 Врската за прегледување на поврзаниот работен лист Microsoft Excel беше lost.
3621 Не можам да ја сменам лозинката на споделена отворена база на податоци.
3622 Мора да ја користите опцијата dbSeeChanges со OpenRecordset при пристап до a SQL Server табела што има колона ИДЕНТИТЕТ.
3623 Не може да се пристапи до врзаниот FoxPro 3.0 DBF датотека '|'.
3624 Не можам да го прочитам записот; моментално заклучена од друг корисник.
3625 Спецификација на текстуалната датотека '|' не постои. Не можете да увезувате, извезувате или да поврзувате користејќи ги спецификациите.
3626 Операцијата не успеа. Има премногу индекси на табелата '|'. Избришете некои од индексите на табелата и обидете се повторно со операцијата.
3627 Не можам да ја пронајдам извршната датотека за Синхронизаторот (mstran40.exe).
3628 Со копија на партнерот не управува Синхронизатор.
3629 Синхронизаторот '| 1' исто така го користи истиот паѓачкото поле на датотечниот систем '| 2'.
3630 Синхронизаторот '| 1' исто така го користи истиот паѓачкото поле на датотечниот систем '| 2'.
3631 Неважечко име на табелата во филтерот
3632 Интернет-транспортот не е овозможен на далечинскиот управувач Синхронизатор.
3633 Не може да се вчита DLL: '|'
3634 Не може да се создаде реплика со употреба на делумна реплика.
3635 Не можам да креирам делумна реплика на системската база на податоци.
3636 Не може да се пополни репликата или да се смени филтерот на репликата бидејќи репликата има конфликти или грешки во податоците.
3637 Не можам да го користам крстот со неправилна колона како подпрашање.
3638 Не може да се направи реплика на базата на податоци контролирани од изворcabле.
3639 Не можам да создадам реплика на базата на податоци на системот.
3640 Баферот за преземање беше премал за количината на податоци што ги баравте.
3641 Остануваат помалку записи во групата записи отколку што сте побарале.
3642 Направено е откажување на операцијата.
3643 Една од записите во групата записи е избришана со друг процес.
3645 Еден од обврзувачките параметри е неточен.
3646 Наведената должина на редот е пократка од збирот на должината на колоната.
3647 Бараната колона не се враќа во групата за записи.
3648 Не може да се синхронизира делумна реплика со друга делумна реплика.
3649 Страницата со кодови специфични за јазикот не беше одредена или не можеше да се најде.
3650 Или Интернетот е многу бавен или има некаков проблем во поставувањето на менаџерот за репликација на машината за интернет сервер.
3651 Неважечка интернет-адреса.
3652 Неуспех во најавување на Интернет.
3653 Интернетот не е поставен.
3654 Внатрешен неуспех на Интернет.
3655 Wininet.dll не може да се вчита или иницијализира.
3656 Грешка при проценка на делумен израз
3657 Грешка при проценка на буловиот израз на филтерот за табелата '| 1'.
3658 Бинарна колона '|' не може да се користи во Boolean филтер.
3659 Врската '| 1' е незасилена. Врската во делумен израз на филтерот мора да се спроведе.
3660 Бараната размена не успеа затоа што '| 1'.
3661 Бараната размена не успеа затоа што '| 1'
3663 За оваа операција е потребен друг либ на курсоротrary.
3664 Асинхрониот повик OpenConnection сè уште не е завршен; сè уште не можете да го повикате вратениот објект за врска сè додека не заврши.
3665 Не можете да го модифицирате системот за репликација '|'.
3666 Не можете да го модифицирате системот за репликација '|'.
3667 Различна операција спречува да се изврши оваа операција.
3668 Не може да се изврши оваа операција бидејќи нема активна врска.
3669 Извршувањето е откажано.
3670 Курсорот не е валиден.
3671 Не може да се најде табелата за ажурирање.
3672 Не успеа да се вчита RDOCURS.DLL.
3673 Оваа табела содржи ќелии што се надвор од опсегот на ќелии дефинирани во оваа табела.
3674 Интернет DLL (wininet.dll) не може да се најде или вчита.
3675 Непрочитање од рачка на Интернет. Обидете се повторно со операцијата.
3676 Неуспехот да се напише на рачка на Интернет. Обидете се повторно со операцијата.
3677 Неуспешно извршување на барањето HTTP до start Интернет-синхронизатор на интернет-серверот. Користете Менаџер за репликација за да конфигурирате интернет-синхронизатор на интернет-серверот.
3678 Неуспехот да се поврзе со услугата FTP на интернет серверот. Проверете дали услугата FTP работи правилно на серверот и поддржува анонимни врски.
3679 Неуспехот да се направи отворена датотека со користење на FTP услуга. Проверете дали FTP dropbox има прочитани дозволи.
3680 Неуспех во добивање датотека од серверот со користење на FTP. Проверете дали FTP dropbox има прочитани дозволи.
3681 Неуспехот да се стави датотека на серверот користејќи FTP. Проверете дали FTP dropbox има дозволи за запишување.
3682 Неуспешно бришење датотека на серверот со користење на FTP. Проверете дали FTP dropbox има читано и запишувајќи дозволи.
3683 Интернет-синхронизаторот излезе неочекувано на серверот. Погледнете ја историјата за размена на партнерски реплики на интернет-серверот за да го откриете проблемот.
3684 Нема соодветна реплика со која може да се разменува.
3685 Невалидна HTTP адреса.
3686 Невалидна патека или име на реплика.
3687 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: Опција.
3688 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: За.
3689 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: привилегии.
3690 Невалидна SQL синтакса - се очекува табела десно / привилегија.
3691 Неважечка синтакса на SQL - се очекува име на објект.
3692 Невалидните токени поврзани со SQL синтаксата не се совпаѓаат. Се очекува моторот на базата на податоци на Microsoft Office Access ДОДЕЛЕ… НА, ОДБИВА…Е RO ОД, ДОДАЈ… ДО, или ОТКАЕ RO ОД.
3693 Невалидна синтакса на SQL - очекувано име на корисник или група.
3694 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: Грант.
3695 Невалидна синтакса на SQL - ГОДИНА / РЕВОКЕТ синтакса грешка.
3696 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: Корисничка (или) група.
3697 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: Лозинка.
3698 Невалидна синтакса на SQL - очекувана лозинка.
3699 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: Корисник.
3700 Невалидна прецизност за типот на децимални податоци.
3701 Невалидна скала за тип на децимален податок.
3702 Ширината на колоната за текст на Уникод мора да биде парен број на бајти.
3703 Операцијата не е поддржана на реплиcable бази на податоци кои не се претворени во тековната верзија.
3704 Се обидовте да отворите база на податоци што е веќе отворена од корисникот '| 2' на машината '| 1'. Обидете се повторно кога базата на податоци е достапна.
3705 Не може да се направи репли на табелата | 2cabле - премногу колони.
3706 Не може да се направи репли на табелата | 2cable - премногу индекси.
3707 Каскадните опции за новиот референтен судир со постојната референца '|'.
3708 Синтакса грешка во изјавата за трансакција. Очекувана ТРАНСАКЦИЈА, РАБОТА или ништо.
3709 Клучот за пребарување не беше пронајден во ниту еден запис.
3710 Не е пронајдена папката MAPI или адресарот.
3711 Обнови реплиcabподатоци. Овој ред беше повратен од оштетена репликаcabбаза на податоци Потврдете дека содржината на записот е точна и повторно ставете го записот или избришете го записот за конфликт.
3712 Друго Овој запис е одбиен поради недефиниран проблем со конфликтот во репликација.
3713 Конфликт за ажурирање / ажурирање. Друга реплика исто така го ажурираше овој запис. Овој запис лost конфликтот. Или повторно испратете го вашето ажурирање или избришете го овој запис за конфликт.
3714 Заклучена маса. Овој запис не може да се примени за време на синхронизацијата бидејќи табелата беше заклучена од друг корисник. Поднесете го повторно овој запис за конфликти.
3715 Единствено кршење на клучот. Овој запис ја има истата клучна вредност како и другиот запис, додека дозволени се само единствени вредности. Или сменете ја клучната вредност во овој запис за конфликт или записот за победа и повторно испратете го овој запис или избришете го овој запис за конфликт.
3716 Повреда на ТЛВ. Овој запис содржи вредност на полето што не ги исполнува ограничувањата за валидација на нивото на табелата. Или ажурирајте ја вредноста на полето што го крши правилото за валидација и потоа повторно испратете го овој запис за конфликт или избришете го овој запис за конфликт.
3717 Избриши / РИ конфликт. Записот на примарниот клуч е избришан од друга реплика, затоа овој запис за референцирање е одбиен. Или создадете нов запис за примарен клуч што ги задоволува ограничувањата на референтниот интегритет и повторно испратете го вашето ажурирање или избришете го овој запис за конфликти.
3718 Конфликт за ажурирање / РИ. Записот на примарниот клуч е ажуриран од друга реплика, затоа овој запис за референцирање е одбиен. Или создадете нов запис за примарен клуч што ги задоволува ограничувањата на референтниот интегритет, изменете ја вредноста на странскиот клуч во овој запис за конфликт за да одговара на валидна примарна клучна вредност потоа повторно испратете го вашето ажурирање или избришете го овој запис за конфликти.
3719 Прекршување на странски клуч што произлегува од невалиден запис за примарен клуч, кој бил вклучен во конфликт на репликација. Или создадете нов запис за примарен клуч што ги задоволува ограничувањата на референтниот интегритет, изменете ја вредноста на клучот за странство во овој запис за конфликт за да одговара на важечката вредност на примарниот клуч и потоа повторно испратете го овој запис за конфликти или избришете го записот за конфликт.
3720 Не може да се промени полето '|'. Тоа е дел од една или повеќе врски.
3721 Невалидна синтакса на SQL - очекувано име на ограничување.
3722 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: DEFAULT.
3723 Невалидна SQL синтакса - очекуван токен: КОМПРЕСИЈА да се следи СО.
3724 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: Ажурирање или бришење.
3725 Невалидна SQL синтакса - очекуван токен: CASCADE, SET NULL или БЕЗ АКЦИЈА.
3726 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: NULL.
3727 Невалидна синтакса на SQL - дозволено е само едно правило за ажурирање и / или едно правило за бришење.
3728 Невалидна синтакса на SQL - очекуван токен: AS.
3729 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: Избери.
3730 VIEW не може да содржи параметар.
3731 Бројот на определени псевдоними е ист со бројот на излезни колони.
3732 Очекувано име на пребарување по EXECUTE.
3733 Базата на податоци е ставена во состојба од непознат корисник што спречува да се отвори или заклучи.
3734 Базата на податоци е ставена во состојба од страна на корисникот '| 2' на машината '| 1' што спречува да се отвори или заклучи.
3735 Премногу колони во превртен индекс.
3736 Ажурирајте / избришете конфликт. Овој ажуриран запис е избришан во друга реплика. Или повторно ставете го овој запис за конфликти или избришете го.
3737 Не може да се создаде ваков тип реплики од дадената реплика на изворот.
3738 Локалните или анонимните реплики мора да се синхронизираат само со нивните назначени реплики на центар.
3739 Репликата за прокси е отстранета.
3740 Не може да се додаде нова колона во табелата за конфликти "|". Избришете ги застарените колони и компактирајте ја базата на податоци.
3741 Невалиден синхронизатор на партнерот. Локалната или анонимната реплика мора да се синхронизира со назначената реплика на центар.
3742 Истече времето за функција на Интернет.
3743 Репликата не е синхронизирана во периодот на задржување поставен на репликата.
3744 Броја колони во реплиcabтабелите le не можат да се менуваат.
3745 Комбинираната должина на името на Интернет-серверот, името на HTTP Share и името на псевдонимот FTP не треба да биде поголема од 252 карактери.
3746 Синтаксана грешка во клаузулата за параметри. Проверете дали параметарот постои и дали правилно сте ја напишале неговата вредност.
3747 Параметарот нема стандардна вредност.
3748 Параметар | нема стандардна вредност.
3749 Објектот не е зачувана постапка.
3750 Предмет | не е зачувана постапка.
3751 Побара заклучување на редот, но ДБ е во режим на заклучување страница.
3752 Побара заклучување на страницата, но ДБ е во режим на заклучување на редови.
3753 Не можам да создадам реплика на SQL реплика на моторот за бази на податоци на Microsoft Office Access.
3754 Не можам да избришам од Спречи бришење реплика.
3755 Проверете го ограничувањето "|" не постои.
3756 Проверете го ограничувањето „|“ веќе постои.
3757 DLL-сортирачките мотори на базата на податоци на Microsoft Office Access не може да се вчитаат правилно.
3758 Скалирањето на децималната вредност резултираше со скратување на податоците.
3759 Скалирањето на децималната вредност резултираше со скратување на податоците.
3760 Скалирањето на децималната вредност резултираше со прелевање на податоците.
3761 Прецизноста на децималното поле е премала за да ја прифати бројката што се обидовте да ја додадете.
3762 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: АКЦИЈА.
3763 Истовремени промени во шемата предизвикаа операција на креирање реплика да не успее. Обидете се повторно.
3764 Не успеа повторно да се создаде еден или повеќе индекси.
3765 Синтакса грешка во клаузулата за проверка на ограничувањето.
3766 Само VIEWS се дозволени едноставни пребарувања SELECT.
3767 Табела "|" не може да се направи реплиcabле затоа што не можеше да се отвори исклучиво.
3768 FastFind не може да пребарува на референци што не се во колона.
3769 Табелите за конфликти не можат да се преименуваат.
3770 Дефиницијата на бројачот не е во валиден опсег.
3771 Локалните или анонимните реплики не можат да се направат главни во дизајнот.
3772 Без дозвола за администрирање, приоритетот на репликата мора да биде во опсегот 0 - |.
3773 Не можам да избришам еден или повеќе објекти: |.
3774 Вредноста на пинот не е валидна.
3775 Не можам да ја вчитам базата на податоци на Microsoft Office Access SQL Server Помирување - MSRPJT40.dll.
3776 Не може да се разменува помеѓу две бази на податоци на Microsoft Office Access SQL Server Реплики.
3777 Незаконска операција извршена на базата на податоци на Microsoft Office Access SQL Server Реплика.
3778 Базата на податоци на Microsoft Office Access е погрешна или недостасува за ова множество реплика на базата на податоци SQL / Microsoft Office Access.
3779 Не може да се смени својството за следење на нивото на колоната на предметите што се веќе Replicabле.
3780 Невалидна синтакса на SQL - се очекува име на преглед.
3781 Невалидна синтакса на SQL - се очекува име на постапката.
3782 Неважечка синтакса на SQL - моментално е дозволено само едно ограничување за ПРОВЕРКА на ниво на колона.
3783 Неважечка синтакса на SQL - не може да се користат повеќе колони во ограничувањето за проверка на ниво на колона.
3784 Базата на податоци е веќе реплиcabле.
3785 Неважечка синтакса на SQL - очекуван токен: База на податоци.
3786 Невалидна синтакса на SQL - се очекува привилегија на базата на податоци, како што се CREATEDB или CONNECT.
3787 Оваа операција не е дозволена во подпрашувањата.
3788 Не може да се создаде индекс на оваа папка / адресар MAPI.
3789 Нелегално ограничување на ниво на колона.
3790 Овој објект бара нова верзија на моторот за база на податоци на Microsoft Office Access.
3791 Овој индекс бара мотор за база на податоци на Microsoft Office Access |.
3792 Индексот '| 2' бара мотор за база на податоци на Microsoft Office Access | 1.
3793 Колоната „| 2“ бара мотор за база на податоци на Microsoft Office Access | 1.
3794 Оваа табела бара мотор за база на податоци на Microsoft Office Access |.
3795 Табелата „| 2“ бара мотор за база на податоци на Microsoft Office Access | 1.
3796 Верзијата на AceRecr.DLL што беше вчитана е престара. Стартувајте повторно поставување за да ја добиете точната верзија на оваа датотека.
3797 Размената на моторот во базата на податоци SQL / Microsoft Office Access не успеа, за детали, погледнете во историјата на агентот SQLServer.
3798 Ограничувањата за ПРОВЕРКИ не се дозволени на повторувањеcable бази на податоци.
3799 Не може да се најде полето '|'.
3800 '|' не е индекс во оваа табела.
3801 Објектот (|) не може да се користи во клаузулата за проверка на ограничувањето.
3802 Грешка при проценка | ПРОВЕРЕТЕ го ограничувањето. |
3803 DDL не може да се пополни на оваа табела бидејќи се повикува на ограничување | на маса |.
3804 Нема инсталирано клиенти MAPI на оваа машина. Инсталирајте клиент MAPI (како Outlook) на оваа машина.
3805 Проверете ги ограничувањата на табелата | нема да бидат пренесени на оваа табела. Ограничувањата за ПРОВЕРКИ можат да се креираат само преку SQL DDL изјави.
3806 Не можам да поставам повеќе NULL, НЕ NULL атрибути.
3807 Барање | содржи двосмислено име на колона што е во спротивност со името на корелацијата (псевдоним) |. Или целосно го квалификувате името на колоната или променете го името на корелацијата (алијас).
3808 Потребна е верзија 4.x или поголема формат на база на податоци за да ја извршите оваа операција.
3809 Барање | е создадена со подоцнежно објавување на моторот за бази на податоци на Microsoft Office Access и може да има синтакса што оваа верзија на моторот за база на податоци на Microsoft Office Access не може да ја изврши. Ова барање може да се изврши само со верзијата на базата на податоци на Microsoft Office Access што ја создаде.
3810 Непризнаен клучен збор КОГА.
3811 Барањето не може да се изврши.
3812 Не можете да го ажурирате ова поле затоа што вредноста што се обидувате да ја примените не е валидна или би прекршила правило за интегритет на податоците. Поправете го и обидете се повторно.
3813 SQL поминувањето низ пребарувања е оневозможено.
3814 Колоните што прифаќаат повеќе вредности за запис не можат да бидат вклучени во врска со повеќе колони.
3815 Колоните што прифаќаат повеќе вредности за запис не можат да бидат вклучени во индекс со повеќе колони.
3816 Уникатен индекс на '|' колоната не може да се избрише.
3817 Повеќеценето поле '|' не е валидно во барање CROSSTAB.
3818 Операцијата не може да се заврши на оваа база на податоци затоа што користи додатоци или повеќеценети полиња за пребарување.
3819 Пронаоѓањето не може да се изврши на колоните што прифаќаат повеќе вредности за запис.
3820 Не можете да ја внесете таа вредност затоа што ја дуплира постојната вредност во полето за пребарување или прилог со повеќе вредности. Повеќеценетите полиња за пребарување или прилози не можат да содржат дупликати вредности.
3821 Не можете да промените повеќеценето поле за пребарување во избраниот тип на податоци.
3822 Вредноста не може да се додаде на овој нов ред додека не се изврши редот. Прво посветете го редот и потоа обидете се да ја додадете вредноста.
3823 Не можете да го уредувате ова поле затоа што се наоѓа во поврзана табела на Excel. Можноста за уредување на податоците во поврзаната табела на Excel е оневозможена во ова издание за пристап.
3824 INSERT INTO за пребарување не може да содржи поле со повеќе вредности.
3825 SELECT * не може да се користи во барање INSERT INTO кога табелата за извор или дестинација содржи повеќеценето поле.
3826 Барање Ажурирање или БРИШЕЕ не може да содржи поле со повеќе вредности.
3827 Не може да се изврши агрегатна функција на повеќеценетата колона кога КОНУЛИСКАТА клаузула содржи друга колона со повеќе вредности.
3828 Не може да се повикува табела со повеќеценето поле со употреба на IN клаузула што се однесува на друга база на податоци.
3829 Повеќеценето поле '|' не може да се користи во клаузула ПО НАРАЧКА.
3830 Повеќеценето поле '|' не може да се користи во клаузула по група.
3831 Повеќеценето поле '|' не може да се користи во КАДЕ или КАЛУВИРАЕ клаузула.
3832 Тековниот формат на датотека веќе не поддржува безбедност на ниво на корисник. Процесот на конверзија или набивање ги отстрани сите дозволи на ниво на корисник.
3833 Повеќеценето поле '|' не е валидна во наведената КЛАУЛА
3834 Повеќеценето поле „| 1“ не е валидно во изразот „| 2“.
3835 Клучниот збор DISTINCT не може да се користи со повеќеценето поле '|'.
3836 Се обидувате да работите со датотека Парадокс за која е потребен мотор за бази на податоци Borland (BDE). Microsoft Office Access не може да го вчита BDE или BDE не е правилно инсталиран. За да го поправите ова, стартувајте ја програмата за поставување на BDE.
3837 Повеќеценето поле '|' не може да се користи во барање на УНИОН.
3838 Полињата со повеќе вредности не се дозволени во изјавите Избери во.
3839 Наведената датотека веќе постои.
3840 Прилогот што го додавате ги надминува достапните системски ресурси.
3841 Не можам да се поврзам на сајтот на Sharepoint '|'. Обидете се повторно подоцна.
3842 Изразот '|' мора да биде дел од агрегатната функција.
3843 Внесете барање INSERT INTO кое содржи повеќецено поле не може да содржи друго поле.
3844 Не може да се повикува полето со повеќе вредности во изјавата Ажурирај или БРИШЕЕ што содржи други полиња.
3845 Microsoft Office Access не поддржува поврзување со база на податоци на Access или работна книга Microsoft Office Excel зачувана во формат што е подоцнежна верзија од тековниот формат на база на податоци.
3846 Повеќеценето поле '|' во НАРАЧКА ОД исто така мора да се појави во списокот СЕЛЕКТ.
3847 ODBCDirect веќе не е поддржан. Напишете го повторно кодот за да го користите ADO наместо DAO.
3848 Не можете да ги запишете вашите промени затоа што внесената вредност ги нарушува поставките дефинирани за полето '|' (на пример, вредност е помала од минималната или поголема од максималната). Поправете ја грешката и обидете се повторно.
3849 Репликацијата е поддржана само на базите на податоци со формат Access 2000 или Access 2002-2003. Користете ја одликата за конверзија во вашата апликација за да ја претворите базата на податоци во правилен формат.
3850 Оваа датотека е создадена во претходната бета верзија на Excel 2007. Отворете ја датотеката со Excel 2007 за да ја зачувате во мost неодамнешна верзија на формат на датотека Excel 2007 пред да ја отворите датотеката во Access 2007.
3851 Шемата за оваа табела е променета. Мора да ја освежите табелата пред да ги уредите или додадете нови записи
3852 Не може да се ажурира повеќеценето поле ако неговиот родителски запис не е во режим на уредување. За да го поставите родителскиот запис во режим на уредување, користете го методот AddNew или Уреди.
3853 Microsoft Office Access не може да креира база на податоци во наведениот формат заради Политика на група поставена од вашиот администратор. Создадете база на податоци користејќи друг формат на датотека или контактирајте го вашиот администратор.
3854 Оваа операција нема да успее затоа што текстуалната датотека што ќе ја увезете содржи повеќе од 255 колони. Препорачуваме прво да направите резервна копија од вашата изворна датотека, да го намалите бројот на колони на 255 или помалку, а потоа да се обидете повторно.
6000 Се појавија грешки при операцијата за зачувување. @@@ 1 @@@ 1
6001 Формулар или извештај не може да биде под-лист на табела или прашање. @ Само табела или барање може да се вметне во друга табела или прашање. @@ 1 @@@ 1
6002 Microsoft Office Access не може да го прошири овој под-лист бидејќи сите записи се заклучени. @ Или својството RecordLocks на формуларот или извештајот или опцијата Стандардно заклучување запис во Напредниот дел од дијалог прозорецот Опции за пристап (кликнете на копчето Microsoft Office, а потоа кликнете на опции за пристап) е поставено на Сите записи. Нема заклучување или изменето запис, како што е соодветно. @ 1 @ 1 @ 472 @ 1
6003 Поставката за својството Прецизност мора да биде од 1 до 28. @@@ 1 @@@ 1
6004 Поставката за својството Скала мора да биде од 0 до 28. @@@ 1 @@@ 1
6005 Име на табелата или барањето '|' внесовте во листот со имотот или макро е погрешно напишано или се однесува на табела или барање што не постои. @ Ако неправилното име е во макро, полето за дијалог Action Failed ќе ги прикаже името на макро и аргументите на макро после вас кликнете ОК. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име. @@ 1 @@@ 1
6006 Филтерот по избор на делумна вредност е поддржан само за полињата што содржат податоци за знаци. @@@ 1 @@@ 1
6007 Не може да се отвори форма поврзана со зачувана постапка во филтерот на серверот по режим на форма. @@@ 1 @@@ 1
6008 Microsoft Office Access наиде на грешка при затворање на вашата врска. @ Ве молиме затворете ги сите прозорци на вашата апликација пред да се обидете повторно. @@ 1 @@@ 1
6009 Невалидна низа за врска. @ Можеби треба да наведете важечка низа за врска и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
6010 Невалидна употреба на методот Поместување. @ Методот Поместување не е апликативенcable to subforms or subreports. @@ 1 @@@ 1
6011 Дали сакате да ги зачувате промените на податоците на образецот '|'? @@@ 13 @@@ 4
6012 Microsoft Office Access не може да го постави овој имот на Не во моментов. @ Не можете да ги поставите карактеристиките Дозволи образец за преглед, Дозволи преглед на лист со податоци, Дозволи преглед на табела со врски и Дозволи преглед на табела на преглед и Дозволи преглед на графиконот да се прикаже на Не истовремено. @ Поставете една од другите својства до Да пред да го смените овој во бр. @ 1 @@@ 1
6013 Не може да се отстрани ставката. '|' не се најде во списокот. @@@ 1 @@@ 1
6014 Својството RowSourceType мора да биде поставено на „Листа на вредности“ за да се користи овој метод. @@@ 1 @@@ 1
6015 Не може да се додаде оваа ставка. Индексот е преголем. @@@ 1 @@@ 1
6017 Microsoft Office Access не го поддржува бараниот имот за овој вид објект на база на податоци. @ The DateCreated и DateModified не се поддржани за табели, пребарувања, зачувани процедури, дијаграми за бази на податоци и функции во базата на податоци на серверот клиент. @@ 1 @@ @ 1
6018 Образецот или образецот за извештајот е отворен во поглед на Дизајн. Пред да креирате нова форма или извештај, затворете го соодветниот образец. @@@ 1 @@@ 1
6020 Овој формат не поддржува предмети со име '|'. Преименувајте го објектот и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
6021 Microsoft Office Access не може да изгради форма или извештај заснован на податоците вратени од функцискиот објект што сте го одбрале во моментот. @ Изберете табела, пребарување, формулар или извештај и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
6023 Поставката за максимален број на записи не може да биде негативен број. @@@ 1 @@@ 1
6024 Поставката за максимален број на записи не може да содржи текст - внесете број. @@@ 1 @@@ 1
6025 Дејството „Барања“ не може да се користи на контролата поврзана со Recordset. @@@ 1 @@@ 1
6026 Својството RowSourceType мора да биде поставено на „Табела / Барање“ за да се користи овој метод. @@@ 1 @@@ 1
6028 ОЛЕ објектот не успеа да се истрае. Нема да можете да ја вратите оваа операција. @@@ 1 @@@ 1
6029 | @@@ 1 @@@ 1
6030 Тековниот запис во | 1 | 2 мора да се зачува пред да ја завршите оваа операција. @ Дали сакате да го зачувате тековниот запис во | 1 | 2? @@ 3 @@@ 1
6031 Не можете да ја измените структурата на табелата '|', бидејќи таа е веќе во употреба од друго лице или процес. @@@ 1 @@@ 1
6032 Вредноста што ја внесовте не е валидна за ова поле. @ На пример, можеби сте внеле нула вредност. @@ 1 @@@ 1
6033 Формуларот „| 1“ не постои. @ Внесете го името на постојната форма во својството Уредување на образецот на списокот на контролата „| 2“ или оставете го имотот празен. @@ 1 @@@ 1
6034 Овој имот е достапен само за контроли на прилози врзани за полиња за прилози. @@@ 1 @@@ 1
6035 Погледот за распоред е недостапен за ова |. @@@ 1 @@@ 1
6036 Не можете да додадете формулар во друга форма што покажува повеќе ставки. @@@ 1 @@@ 1
6037 Овој објект е зачуван во невалиден формат и не може да се прочита. @@@ 1 @@@ 1
6038 Microsoft Office Access не беше во можност да го ажурира списокот со вредности. @ Табелата може да е заклучена од друг корисник, може да биде само за читање или можеби немате дозвола да ја менувате табелата. @@ 1 @@@ 1
6039 Дали сакате да го зачувате листот со податоци, така што тој ќе биде достапен за употреба од други форми и извештаи? @@@ 33 @ 1 @ 151798 @ 4
6040 Бидејќи проверката на зависноста не е овозможена на оваа база на податоци, Access не може да провери дали овој лист со податоци се користи на други форми или извештаи. @ Дали сакате да го зачувате листот со податоци за да може да биде достапен за употреба од други форми и извештаи? @@ 33 @ 1 @ 151798 @ 4
6041 Информациите за групирање може да се променат само во Поглед на распоред и Преглед на дизајн. @@@ 1 @ 2 @ 5054 @ 1
6042 Бришењето на контролата | 1 трајно ќе ги отстрани поставките за филтрирање, групирање или подредување на нарачки што се базираат на контролата од формата или извештајот. Дали сте сигурни дека сакате да ја избришете контролата | 1?. @@@ 20 @ 1 @ 5833 @ 4
6043 Бришењето на избраните контроли трајно ќе ги отстрани поставките за филтрирање, групирање или подредување на нарачки што се базираат на тие контроли од формата или извештајот. Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете контролите?. @@@ 20 @ 1 @ 5833 @ 4
6044 Нема да можете да го вратите создавањето или бришењето на овој објект. @ Дали сепак сакате да продолжите? @@ 20 @ 1 @@ 4
6045 Microsoft Office Access не може да ја зачува формата или извештајот, затоа што прикажува знаци од јазик што не може да се зачува во вашата тековна локација на системот. @ Префрлете го вашиот систем за локација на јазикот во формата или извештајот, а потоа обидете се повторно. @@ 1 @ 2 @ 5054 @ 1
6046 Вашите промени не можат да се зачуваат бидејќи полето '|' е ажуриран од друг корисник. @@@ 1 @@@ 1
6047 Бројот на полиња од вашата моментално избрана табела или барање ја надминува максималната висина во формуларите на Microsoft Office Access. @ Microsoft Office Access ќе создаде нова форма без полиња и ќе го отвори списокот со полиња за да можете поединечно да изберете полиња што ќе ги додадете на овој објект. @@ 3 @@@ 2
6048 Бројот на полиња од моментално избраната табела или пребарување ја надминува максималната ширина во формуларите и извештаите на Microsoft Office Access. @ Microsoft Office Access ќе создаде нова форма или извештај без полиња и ќе го отвори списокот со полиња за да можете поединечно да изберете полиња што ќе ги додадете на овој објект. @@ 3 @@@ 2
6049 Бидејќи базите на податоци во тековниот формат не ја поддржуваат контролата на Прилогот, нема да можете да ја завршите оваа операција. @@@ 1 @@@ 1
7700 Microsoft Office Access не може да ја заврши операцијата. @ Обидете се со операцијата повторно. Ако грешката продолжи, одмаtart Microsoft Office Access. @@ 1 @@@ 1
7701 Microsoft Office Access не може да се синхронизира со Synchronizer'|1.'@Можна причина за неуспехот да се синхронизира со '| 1' е тоа што и Synchronizer и Microsoft Office Access се обидуваа да и пишат на тековната база на податоци истовремено.
Обидете се повторно да синхронизирате со „| 1“. @ Дали сакате да продолжите со синхронизирање со преостанатите синхронизатори? @ 19 @@@ 2
7702 Функцијата испорачана од корисникот со име '|', програмата што ќе ви помогне во решавањето конфликти, не може да се најде. @ Контактирајте го авторот на оваа апликација за корисничка база на податоци. @@ 1 @@@ 3
7703 Нема конфликти за синхронизација за решавање. @@@ 1 @@@ 1
7704 Не можете да го модифицирате дизајнот на '|' во реплика. @ Промените во дизајнот на реплицираните предмети може да се направат само кај Design Master.
Дали сакате да го отворите само за читање? @@ 19 @@@ 2
7705 Овој член на множеството реплика има конфликти од синхронизирање на промените со другите членови. @ Дали сакате да ги решите овие конфликти сега? @@ 19 @@@ 2
7708 '| 1' беше последниот назначен мајстор за дизајн за множеството реплики. Дали е преместено, преименувано, избришано или оштетено „| 2“? Никогаш не треба да имате повеќе од еден мајстор за дизајн за секое множество реплика. Имањето повеќе од еден господар на дизајн во множество реплика ги спречува членовите на множеството да се синхронизираат правилно. @ Користете го Windows Explorer за да утврдите дали датотеката е преместена или избришана. Отворете ја датотеката за да утврдите дали е оштетена. @ 13 @@@ 2
7709 За да ја направите оваа реплика Дизајн мајстор за множеството реплики, на јазичето Алатки за бази на податоци, во групата Алатки за бази на податоци, кликнете Опции за репликација, кликнете Синхронизирај сега, внесете ја патеката до '|' (тековниот мајстор за дизајн), а потоа изберете го полето Избор Make The Design Master. @@@ 1 @@@ 1
7710 За да ја направите оваа реплика Дизајн мајстор за множеството реплики, прво синхронизирајте ја оваа реплика со сите други реплики во собата. @ Ова осигурува дека оваа реплика ги вклучува сите промени во дизајнот направени на претходниот Дизајн мајстор.
Ако веќе сте ја синхронизирале оваа реплика, дали сакате да ја направите Дизајн мајстор? @@ 19 @@@ 2
7711 Овој член на множеството реплики сега е мајстор за дизајн. Microsoft Office Access сега ќе ја затвори и повторно ќе ја отвори базата на податоци со цел промените да стапат на сила. @@@ 1 @@@ 1
7712 Овој член на множеството реплики го надмина максималниот број на денови дозволени помеѓу синхронизациите и не може да се синхронизира со кој било друг член на множеството реплики. @ Избришете го овој член на множеството реплика и создадете нова реплика. @@ 1 @@@ 1
7713 Овој член на множеството реплика ќе истече во | денови бидејќи не е синхронизиран со друг член на множеството реплика. @ Ако на членот му е дозволено да истекува, тој повеќе не може да се синхронизира со кој било друг член на множеството реплика. @ Треба да го синхронизирате овој член со друг член штом што е можно. За да синхронизирате, на јазичето Алатки за бази на податоци, во групата Алатки за бази на податоци, кликнете Опции за репликација и потоа кликнете Синхронизирај сега. @ 1 @@@ 1
7714 Microsoft Office Access не може да ја затвори базата на податоци во овој момент. @ Осигурете се дека нема извршен код на Visual Basic во тековната база на податоци. Можеби ќе треба повторно да извршите Поставување за правилно инсталирање на Репликацијата на актовката. @@ 1 @@@ 1
7715 Microsoft Office Access не може да ја заврши оваа операција бидејќи не може да го најде или иницијализира lib-от со динамички врскиrary AceRclr. @ Rerun Microsoft Office Access или Microsoft Office Setup повторно за повторно инсталирање на Microsoft Briefcase Replication. За време на поставувањето, кликнете на Додај / отстрани и избери репликација на чаршафи на Мајкрософт.
Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Office Access.
За информации за резервна копија на датотеки, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „бекап на датотеки“.
7716 Базата на податоци мора да биде затворена пред синхронизацијата. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ја затвори базата на податоци и да се синхронизира со '|'? @@ 19 @@@ 2
7717 Сите отворени објекти мора да бидат затворени пред да се синхронизираат. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ги затвори објектите? @@ 19 @@@ 2
7718 Microsoft Office Access не може да го синхронизира овој член на поставената реплика бидејќи еден или повеќе објекти се отворени. @ Бидејќи синхронизирањето може да вклучува ажурирање на податоците или дизајн на базата на податоци, сите предмети мора да бидат затворени пред да ги синхронизирате. обидете се повторно. @ 1 @@@ 1
7719 Не можете да ги зачувате промените во дизајнот во '|' во реплика. @ Промените во дизајнот на реплицираните предмети можат да се направат само на Дизајн мајстор. @@ 1 @@@ 1
7720 Не можете да зачувате промени во дизајнот на „| 1“ во реплика. @ Промените во дизајнот на реплицираните објекти може да се направат само во „Master Master“.
Дали сакате да го зачувате како нов, локален објект? @@ 19 @@@ 2
7721 Не можете да ги избришете или преименувате '|' во реплика. @ Овие операции не можат да се вршат на реплика; тие можат да се изведуваат само на Дизајн мајстор. @@ 1 @@@ 1
7724 Microsoft Office Access го претвори „| 1“ во Дизајн мајстор за множеството на реплики. сепак, промените на податоците може да се направат во Дизајн мајстор или во која било реплика. @@ 1 @@@ 1
7725 Microsoft Office Access го претвори „| 1“ во Дизајн господар за множеството реплика и создаде реплика на „| 2“. @ Само Дизајн мајстор може да прифати промени во структурата на базата на податоци; сепак, промените на податоците може да се направат во Дизајн мајстор или во која било реплика. @@ 1 @@@ 1
7726 Microsoft Office Access создаде реплика на „| 2“. @@@ 1 @@@ 1
7727 Microsoft Office Access не може да создаде реплика бидејќи оваа база на податоци е веќе отворена во ексклузивен режим. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ја затвори базата на податоци? @@ 19 @@@ 2
7728 Microsoft Office Access не може да ја замени „|“: репликата не може да се создаде на оваа локација. @ Датотеката што се обидувате да ја пребришете може да биде отворена. @ Затворете ги сите други апликации што можат да ја користат оваа датотека. @ 1 @@ @ 1
7729 Microsoft Office Access не може да направи нова реплика на '|' бидејќи изворот има иста патека и име на датотека. @ Изберете друга патека или име на датотека за новата реплика. @@ 1 @@@ 1
7730 Синхронизацијата беше успешно завршена. @@@ 1 @@@ 1
7731 Microsoft Office Access не може да го синхронизира овој член на поставената реплика бидејќи е отворен во режимот Ексклузив. @За да ја отворите базата на податоци во споделен режим, затворете ја и повторно отворете ја базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
7732 '|' е зачувана како локална табела. Измените направени во табелата нема да бидат испратени до репликите во сетот. @ За да ја направите оваа табела достапна за другите членови на множеството реплики, затворете ја табелата, кликнете со десното копче на глувчето во Панелот за навигација, кликнете Карактеристики на табелата на менито за кратенки , и потоа изберете го полето за избор Реплицирано. @@ 1 @@@ 1
7733 Барањето за синхронизација е примено и Синхронизаторот ќе го заврши процесот кога ресурсите ќе станат достапни. Може да поминат неколку минути пред да се случи синхронизацијата. @@ 1 @@@ 1
7734 Microsoft Office Access го зачува дизајнот на табелата '|,' но тој нема да биде реплициранcabле додека прозорецот Табела не е затворен. @@@ 1 @@@ 1
7735 Промените во овој објект може да се направат само во Дизајн мајстор. @ Сите промени што ќе ги направите ќе бидат отфрлени кога формата е затворена. @ За да ги зачувате вашите промени, кликнете на копчето Microsoft Office, посочете на Зачувај како и потоа зачувајте го објектот под друго име. @ 1 @@@ 1
7737 Microsoft Office Access го претвори „| 1“ во Дизајн мајстор за множеството реплики и создаде реплика на „| 2“. @ Новата реплика нема да се појави во списокот на потенцијални партнери за синхронизација сè додека оваа база на податоци не се затвори и не се отвори повторно. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ја затвори и повторно да ја отвори базата на податоци сега? @ 19 @@@ 2
7738 Microsoft Office Access успешно создаде реплика на „| 2“. @ Сепак, новата реплика нема да се појави во списокот на потенцијални партнери за синхронизација сè додека оваа база на податоци не се затвори и не се отвори повторно. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ја затвори и повторно да ја отвори база на податоци сега? @ 19 @@@ 2
7739 Microsoft Office Access го избриша '|' и ја отстрани од сетот на реплики. @ Оваа промена не се рефлектира додека не се затвори базата на податоци и не се отвори повторно. @ Затворете ја и повторно отворете ја базата на податоци кога ќе завршите со синхронизирање на репликите. @ 1 @@@ 1
7740 Microsoft Office Access не може да се синхронизира со базата на податоци од претходната верзија. @ Конвертирајте ја базата на податоци со која се обидувате да ја синхронизирате, пред да ја синхронизирате. @@ 1 @@@ 1
7741 Microsoft Office Access не може да направи нова реплика на '|' бидејќи вредноста внесена за приоритет е надвор од опсегот. @ Приоритетот за нови реплики треба да биде во опсег од 0-100. @@ 1 @@@ 1
7742 Microsoft Office Access не може да реплицира база на податоци заштитена со лозинка.
7743 Операциите за правење резервна копија, враќање и испуштање на базата на податоци се достапни само кога имате барем Microsoft SQL Server 2000 инсталирани на вашиот локален компјутер.
7744 Microsoft Office Access не може да направи нова реплика на '|' бидејќи вредноста внесена за приоритет е надвор од опсегот. @ Приоритет за анонимни реплики треба да биде 0. @@ 1 @@@ 1
7745 Не можете да копирате локални објекти во копија. Промените во дизајнот на реплицираните предмети може да се направат само на Master Master.
7746 Административните компоненти на базата на податоци не се вчитани или иницијализираа. Потврдете дека компонентите се инсталирани и регистрирани локално.
7747 Репликите на базата на податоци не можат да се претворат во претходни верзии на Microsoft Office Access.
7748 Оваа фаза од процесот на конверзија е завршена. За да го завршите процесот на конверзија, синхронизирајте ја оваа реплика со (конвертираниот) Дизајн мајстор.
7749 Отворете го Master Master за дизајн и синхронизирајте се со оваа реплика пред да ја отворите.
7750 Во прегледот на листот со податоци, не можете да поставите својство на контрола ако контролата е дел од група на опции. @@@ 1 @@@ 1
7751 Во погледот Дизајн, не можете да ја добиете вредноста на имотот ObjectPalette за објект OLE содржан во врзана рамка на објектот. @ Microsoft Office Access не го прикажува објектот OLE во рамката на објектот во погледот на дизајнот. @ Отстрани го упатувањето на својството ObjectPalette или префрлете се на приказот Форма пред да извршите макро или Visual Basic код што се однесува на имотот ObjectPalette. @ 1 @@@ 1
7752 Microsoft Office Access не може да го примени филтерот затоа што сите записи се заклучени. @ Или својството RecordLocks на образецот или извештајот или опцијата Стандардно заклучување запис во Напредниот дел од дијалог прозорецот за опции за пристап (кликнете на копчето Microsoft Office и потоа кликнете на Опции за пристап) е поставено на Сите записи. @ Ресетирајте ја вредноста на „Не заклучувања“ или „Изменето запис“, соодветно. @ 1 @ 1 @ 472 @ 1
7753 | @@@ 1 @ 2 @ 7236 @ 1
7754 Не можете да поставите колони помеѓу две замрзнати колони во листот со податоци. @ За да ги одмрзнете сите колони, на картичката Дома, во групата записи, кликнете Повеќе и потоа кликнете Одмрзнување на сите колони. @@ 1 @ 1 @ 9174 @ 1
7755 Microsoft Office Access не може даtarта Волшебникот за графикони. @ Волшебникот може да не е инсталиран или овој волшебник е оневозможен. @ За да го инсталирате Волшебникот за графикони, повторно ставете ги Microsoft Office Access или програмата Microsoft Office Setup, кликнете Додади / отстрани и потоа изберете ја проверката Волшебници кутија За повторно вклучување на овој волшебник, кликнете на Копчето Microsoft Office и потоа кликнете на Опции за пристап. Кликнете на додатоци, а потоа во списокот Управување, кликнете Оневозможени ставки и потоа кликнете Оди. @ 1 @@@ 3
7758 Оваа контрола на ActiveX не е овозможена во прегледот на формата. @ Не можете да ги поставите својствата Овозможено или TabStop на Вистинско. @@ 1 @@@ 1
7759 Оваа контрола на ActiveX не е видлива во прегледот на Формулар. @ Не можете да ги поставите својствата на Visible или TabStop на True. @@ 1 @@@ 1
7760 Овој имот е заклучен и не може да се менува. @@@ 1 @@@ 1
7761 Настана грешка кога ја сменивте контролата. @@@ 1 @@@ 1
7762 Низата на образецот е неважечка. @@@ 2 @ 1 @ 10109 @ 1
7763 Оваа одлика не е инсталирана или е оневозможена. @ За да ја инсталирате оваа одлика, повторно вклучете го Microsoft Office Access или програмата Microsoft Office Setup или, ако користите додаток од трета страна, повторно инсталирајте го додатокот. За повторно вклучување на овој волшебник, кликнете на Копчето Microsoft Office и потоа кликнете на Опции за пристап. Кликнете на додатоци, а потоа во списокот Управување, кликнете Оневозможени ставки и потоа кликнете Оди. @@ 1 @@@ 3
7766 Оваа контрола не може да се смени во типот што го баравте. @@@ 1 @@@ 1
7767 Настана грешка додека Microsoft Office Access креираше дел. @@@ 1 @@@ 1
7768 За да се променат податоците преку оваа форма, фокусот мора да биде во врзано поле што може да се модифицира. @@@ 1 @@@ 1
7769 Работата на филтерот е откажана. Филтерот би бил предолг. @@@ 1 @@@ 1
7770 Microsoft Office Access не го примени филтерот. @ Microsoft Office Access може да не може да го примени филтерот ако внесете невалиден тип на податок во едно од полињата.
Како и да е, сакате да го затворите филтерот? @ Ако кликнете Да, Microsoft Office Access ќе го изгради филтерот, но нема да го примени на сетот за записи. Потоа ќе го затвори прозорецот Filter By Form. @ 19 @@@ 2
7771 Не можете да го поставите својството ColumnOrder кога сте во преглед на форма или Преглед на печатење. @@@ 1 @@@ 1
7773 Microsoft Office Access не може да го постави својството LimitToList на Не сега. @ Првата видлива колона, која е одредена од својството ColumnWidths, не е еднаква на врзаната колона. @ Прво прилагодете го имотот ColumnWidths, а потоа поставете го LimitToList имот. @ 1 @ 1 @ 929 @ 1
7774 Не можете да го поставите својството MenuBar додека објектот OLE е активен. @@@ 1 @@@ 1
7775 Има премногу контроли на формуларот за да се овозможи филтер по форма. @@@ 1 @@@ 1
7777 Неправилно сте го користеле својството ListIndex. @@@ 2 @ 1 @ 6997 @ 1
7778 Не можете да зачувате објект кога сте во прозорецот Филтер по форма. @ Префрлете се на приказот на Форма и потоа зачувајте го објектот. @@ 1 @@@ 1
7779 Не можете да поставите својство MenuBar на формуларот од неговата макро лента со мени. @@ 1 @@@ 1
7780 Се обидувате да вметнете во дел што не може да расте доволно за контролата што се обидувате да ја додадете. @ Максималната вкупна висина за сите делови во извештајот, вклучувајќи ги и заглавјата на секциите, е 200 инчи (508 см). @ Отстранете ја или намалете ја висината на, барем еден дел. Потоа, обидете се повторно да ја додадете контролата. @ 1 @@@ 1
7782 Не можете да креирате нова инстанца на овој формулар или извештај додека е во поглед на Дизајн. @@@ 1 @@@ 1
7784 Објектот што го избравте е веќе отворен за дизајн како подформа или подрепорт. За да го отворите овој објект во погледот Дизајн, изберете ја под-формата или под-известување во објектот во кој е веќе отворен, а потоа на јазичето Дизајн, во групата Алатки, кликнете на Потформа во нов прозорец.
7785 Microsoft Office Access не го изгради филтерот. @ Има грешка во тековното поле.
Дали сакате да го затворите филтерот во секој случај? @ Ако кликнете Да, Microsoft Office Access ќе ги поништи промените во филтерот, а потоа ќе го затвори прозорецот Filter By Form. @ 19 @@@ 2
7789 Внесете несовпаѓање. @@@ 1 @@@ 1
7790 Microsoft Office Access не може да создаде | 1. @ Или имаше грешка при добивање информации од табелата или прашањето што го избравте, или не можеше да се создаде нов | 2. @@ 1 @@@ 1
7791 Настана грешка при креирање на вашите | 1. @ Некои полиња можеби се прескокнати затоа што имало грешка при добивање информации за нив или затоа што не се вклопиле на | 2. @@ 1 @@@ 1
7792 Не можете да отворите подформа или подрепорт кога е исто така отворен во поглед на Дизајн. @@@ 1 @@@ 1
7793 Мора да ја зачувате формата '|' пред да можете да го вметнете. @@@ 1 @@@ 1
7794 Microsoft Office Access не може да ја пронајде лентата со алатки '|'. @@@ 1 @@@ 1
7795 Прилагодената лента со алатки '|' е погрешен тип (мени, мени за кратенки или лента со алатки) за имотот во кој се користи. @@@ 1 @@@ 1
7796 Процесот не успеа бидејќи нема инсталирано печатач. @ Бидејќи Microsoft Office Access ги зачувува поставките на печатачот со секоја форма или извештај, потребен е печатач за конвертирање, овозможување, копирање и залепеност, увоз или извоз на вашите форми или извештаи. За да инсталирате печатач:
Во Microsoft Windows XP, кликнете на С.tart, и потоа кликнете на Принтери и Факсови. Под Задачи на печатачот, кликнете Додај печатач.
Во Microsoft Windows 2000, кликнете на С.tart, покажете на Поставки и потоа кликнете на Принтери. Кликнете двапати на Додади печатач.
Следете ги упатствата во волшебникот. @@ 1 @@@ 1
7797 Мора да зачувате нови објекти во базата на податоци пред да ги зачувате во овој надворешен формат. @@@ 1 @@@ 1
7798 Може да зачувате само прашања за избор, крстосување и унија во овој формат. @@@ 1 @@@ 1
7799 Овој формулар или извештај се заснова на барање што го надминува ограничувањето за податоци во еден запис. @ Исклучете ги сите непотребни полиња од барањето, или променете некои од типовите на полето во Меморандум во оригиналните табели. @@ 1 @@@ 1
7800 Не можете да креирате база на податоци Microsoft Office Access MDE од база на податоци во стар формат. @ Затворете ја базата на податоци и претворете ја во тековната верзија на Microsoft Office Access. Потоа креирајте ја базата на податоци за МДЕ. @@ 1 @@@ 1
7801 Оваа база на податоци е во непризнат формат. @ Базата на податоци можеби е создадена со подоцнежна верзија на Microsoft Office Access од онаа што ја користите. Ажурирајте ја вашата верзија на Microsoft Office Access на тековната, а потоа отворете ја оваа база на податоци. @@ 1 @@@ 1
7802 Командата што ја наведовте не е достапна во базата на податоци .mde, .accde или .ade. @@@ 1 @@@ 1
7803 Microsoft Office Access не може да ги преименува | 1 во | 2. Операцијата конверзија не успеа. @@@ 1 @@@ 1
7805 Ова е веќе база на податоци за МДЕ. @@@ 1 @@@ 1
7806 Оваа база на податоци нема проект за Visual Basic, затоа не може да се направи MDE-датотека. @ Отворете ја базата на податоци во Microsoft Office Access за да го креирате проектот Visual Basic. @@ 1 @@@ 1
7807 Не можете да ја конвертирате отворената база на податоци во MDE-датотека со активирање на макро или Visual Basic код. 1
7808 Microsoft Office Access не може да ја замени постоечката датотека како резултат на конвертирање на базата на податоци Microsoft Office Access. Мора да изберете ново име на датотека. @@@ 1 @@@ 1
7809 Не можете да го преименувате | објект во верзијата клиент / сервер на Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
7810 Не можете да ја компактирате отворената база на податоци со активирање на макро или код на Visual Basic. @ Наместо да користите макро или код, кликнете на копчето Microsoft Office, посочете на Управување и потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
7811 Microsoft Office Access го бара Microsoft SQL Server 6.5 или подоцна за проекти за пристап. Треба да ја ажурирате избраната база на податоци SQL на Microsoft SQL Server 6.5 или подоцна. @@@ 1 @@@ 1
7812 Проектите на Microsoft Office Access можат да бидат поврзани само со Microsoft SQL Server
7815 Microsoft Office Access не можеше да создаде база на податоци за ADE. @@@ 1 @@@ 1
7816 Microsoft Office Access го бара овој Microsoft SQL Server 6.5 инсталацијата да се надополни во сервисен пакет 5 со цел успешно поврзување со овој сервер. @@@ 1 @@@ 1
7817 Датотеката со базата на податоци '|' веќе е отворен. Не можете да кодирате во отворена датотека. @@@ 1 @@@ 1
7819 Избравте датотека за образец на база на податоци што не е поддржана во тековната верзија на Microsoft Office Access. @ За да креирате база на податоци со помош на Волшебникот за бази на податоци, кликнете на јазичето Бази на податоци во Новиот дијалог прозорец и потоа кликнете двапати на иконата на базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
7821 Променливата на околината TEMP не е дефинирана. Microsoft Office Access не може да го најде темпотоrary директориум за датотеки. @@@ 1 @@@ 1
7822 Microsoft Office Access не може да го иницијализира објектот за пренос. Проверете дали имате Microsoft SQL Server или Мајкрософт SQL Server Десктоп мотор инсталиран на локалната машина. @@@ 1 @@@ 1
7823 Името на изворот или базата на податоци за дестинација недостасува. Операцијата за пренос не може да продолжи. @@@ 1 @@@ 1
7824 Името на изворот или серверот за дестинација недостасува. Операцијата за пренос не може да продолжи. @@@ 1 @@@ 1
7825 Microsoft Office Access не може да го најде серверот '|'. @@@ 1 @@@ 1
7826 Типот на објектот на базата на податоци не е поддржан од операцијата за пренесување Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
7827 Тековната база на податоци „| 1“ има | 2 активни врски. Microsoft Office Access мора да ги исклучи сите апликации пред да ја копирате датотеката со базата на податоци. Што сакате да им направите на сите активни врски? & Исклучи? Откажи @@@ 35 @@ @
7828 Објектот '|' не е валиден Microsoft SQL Server Објект на база на податоци. Microsoft Office Access не може да го пренесе овој објект. @@@ 1 @@@ 1
7829 Скриптата SQL што се користи за создавање објекти на базата на податоци е оштетена. Microsoft Office Access не може да ги креира новите објекти. @@@ 1 @@@ 1
7830 Скриптата SQL користена за создавање на објект на база на податоци '|' е расипана. Microsoft Office Access не може да го создаде новиот објект. @@@ 1 @@@ 1
7831 Microsoft Office Access не може да ја креира датотеката '|'. @@@ 1 @@@ 1
7832 Тековната база на податоци "|" е реплицирана и не може да се копира додека не ја оневозможите репликацијата. Користете го Microsoft SQL Server Enterprise Manager за отстранување публикации и претплати пред да ја копирате датотеката со базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7833 Тековната база на податоци "|" има повеќе од една датотека со податоци и не може да се копира. @@@ 1 @@@ 1
7834 Волшебникот за бази на податоци на трансфери не обезбеди доволно информации за извршување на операцијата за пренос. @@@ 1 @@@ 1
7835 Microsoft Office Access не може да ја копира датотеката со базата на податоци затоа што еден или повеќе објекти се отворени. Дали сакате да ги затворите сите објекти? @@@ 1 @@@ 1
7836 Microsoft Office Access не може да ја копира датотеката со базата на податоци затоа што еден или повеќе објекти се отворени. Затворете ги сите објекти и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
7837 Невалиден аргумент со скрипта. @@@ 1 @@@ 1
7838 Имаше грешки за време на операцијата за пренос на базата на податоци. Отворете ја датотеката за евиденција за пренесување за детали. @@@ 1 @@@ 1
7839 Се појавија грешки при операцијата за пренос на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7840 Операцијата за пренос на базата на податоци не успеа. База на дестинации '|' е создаден и е во непозната состојба. Што би сакале да направите со базата на податоци за дестинации? & задржи? & Избриши @@@ 35 @@@
7841 Датотеката за дестинација '|' веќе постои. Поставете го Знамето за пребришување на ТОЧНО ако сакате да ја замените постојната датотека. @@@ 1 @@@ 1
7842 За оваа операција е потребен барем Microsoft SQL Server 2000 година да се инсталира на вашиот локален компјутер. @@@ 1 @@@ 1
7843 Може да копирате само база на податоци што е на вашиот локален компјутер. За да направите копија на базата на податоци на оддалечен компјутер, кликнете на копчето Microsoft Office, посочете на Задачи на серверот и потоа кликнете на Трансфер на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7844 Microsoft Office Access не може да ја копира датотеката со базата на податоци затоа што има активни врски со тековната база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7845 | @@@ 1 @@@ 1
7846 Microsoft Office Access не може да ја компактира и поправи тековната база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7847 '|' веќе постои. Microsoft Office Access мора да создаде резервна копија од вашата датотека пред да ја изврши операцијата за поправка. Внесете име за резервната датотека. @@@ 1 @@@ 1
7848 Операцијата за трансфер е откажана. База на дестинации '|' е создаден и е во непозната состојба. Што би сакале да направите со базата на податоци за дестинации? & задржи? & Избриши @@@ 35 @@@
7849 Операцијата за поправка е откажана затоа што Microsoft Office Access не можеше да создаде резервна копија на датотеката. Можеби немате соодветни дозволи или доволно простор на дискот за да ја креирате резервната датотека. За рачно да ја поправите датотеката, кликнете на Копчето Microsoft Office, посочете на Управување и потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7850 Волшебникот што го побаравте не е инсталиран или е во лоша состојба. Ве молиме, инсталирајте го или инсталирајте го волшебникот. Доколку немате дозвола да го направите ова на вашиот компјутер, контактирајте го претставникот на службата за помош. @@@ 1 @ 1 @ 153723 @ 1
7851 Име на лентата со алатки '|' внесете веќе постои. @ Внесете единствено име за оваа лента со алатки. @@ 1 @@@ 1
7852 Име на лентата со алатки '|' внесената не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Office Access. @ За повеќе информации во врска со именување објекти, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
7853 Стандардната ширина на колоната мора да биде најмалку 0.1 инч. @@@ 1 @@@ 1
7854 Не можете да извезувате предмети на базата на податоци (освен табели) од тековната верзија на Microsoft Office Access во претходните верзии на Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
7855 Мора да имате отворена база на податоци за да креирате сопствени ленти со алатки, а базата на податоци не може да се чита само за читање. @@@ 1 @@@ 1
7856 '|' не може да се увезува, извезува или копира во проектните датотеки Access. @@@ 1 @@@ 1
7858 Поставката Ширина на јазичето во полето за дијалог Опции (мени Алатки) за прозорецот Модул или дебагирање мора да биде од 1 до 32. @@@ 1 @@@ 1
7859 Microsoft Office Access не може даtart затоа што нема дозвола за тоа на оваа машина.
7860 Профилот '|' што наведовте на командната линија не постои во регистарот на Windows. @@@ 1 @@@ 1
7861 '|' не може да се увезува, извезува или копира во датотеките со бази на податоци на Access. @@@ 1 @@@ 1
7862 Microsoft Office Access не може да го најде волшебникот. Овој волшебник не е инсталиран или има неправилна поставка во регистарот на Windows или овој волшебник е оневозможен. @ За повторно вклучување на овој волшебник, кликнете на Копчето Microsoft Office и кликнете Опции за пристап. Кликнете на додатоци, а потоа во списокот Управување, кликнете Оневозможени ставки и потоа кликнете Оди. Повторно извршете ја програмата Microsoft Office Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на волшебниците. Ако волшебникот што недостасува не е волшебник за Microsoft Office Access, инсталирајте го повторно со Управувачот за додатоци. @@ 1 @@@ 3
7863 Врските може да се креираат само помеѓу датотеките на базата на податоци на Microsoft Office Access.
7865 Веќе постои постоечка база на податоци со името што го внесовте. Дајте a единствено име на новата база на податоци.
7866 Microsoft Office Access не може да ја отвори базата на податоци затоа што ја нема, или ја отвори исклучиво друг корисник или не е датотека ADP.
7867 Веќе ја имате отворена базата на податоци.
7868 Не можете да користите макро акција SetMenuItem на зададено мени. @ SetMenuItem е само за прилагодени менија. @@ 1 @@@ 1
7869 Акцијата SetMenuItem нема доволно информации за да се спроведе. @ Аргументот е неважечки или нема доволно аргументи. @@ 1 @@@ 1
7870 Microsoft Office Access не може да ја најде базата на податоци „|.'@@Проверете го името на базата на податоци (и патеката, доколку е одредена) за да бидете сигурни дека сте ја внеле правилно. @@ 1 @@@ 1
7871 Името на табелата што го внесовте не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Office Access. @ За повеќе информации во врска со именување објекти, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
7872 Овој сет на записи не може да се ажурира.
7873 '|' не може да се увезува, извезува или копира во друга база на податоци или проектна датотека. @@@ 1 @@@ 1
7874 Microsoft Office Access не може да го најде објектот '|'. @ * Вие погрешно го напишавте името на објектот. Проверете дали недостасуваат подвлечки (_) или друга интерпункција и проверете дали не сте влегле во водечките места.
* Се обидовте да отворите поврзана табела, но датотеката што ја содржи табелата не е на патеката што ја наведовте. Користете го Поврзаниот менаџер на табели за да ја ажурирате врската и да ја посочите точната патека. @@ 1 @@@ 1
7875 Табелата '|' веќе постои. @ Создадовте или преименувате табела, а потоа се обидовте да ја зачувате. Пред Microsoft Office Access да ја зачува табелата, друг корисник создаде или преименуваше со исто име. @@ 1 @@@ 1
7876 Нема доволно темпоrary простор на дискот за да ја завршите операцијата. @ Слободен простор на дискот, и потоа обидете се повторно со операцијата.
За повеќе информации за ослободување на темпотоrary простор на дискот, пребарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „простор на дискот, ослободувајќи“.
За информации за компактирање база на податоци за да се ослободи простор на дискот, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9009 @ 3
7877 Microsoft Office Access не може да сортира на Мемо, ОЛЕ Објект или Хиперврска „|“. @ Клаузата НАРАЧКА СО изјава SQL не може да вклучува полиња за Мемо, ОЛЕ Објект или Хиперврска. @@ 1 @@@ 1
7878 Податоците се променети. @ Друг корисник го уреди овој запис и ги зачува промените пред да се обидете да ги зачувате вашите промени. @ Повторно уредување на записот. @ 1 @@@ 1
7879 Невалидна ИДА е предадена на ракување со грешки во Microsoft Office Access. @ Ве молиме, пријавете ја оваа грешка и чекорите што ја предизвикаа. @@ 1 @@@ 1
7880 Вредноста што ја внесовте е погрешен тип на податок за ова поле. @ Внесете цел број. @@ 1 @@@ 1
7881 Волшебникот за макро конверзија не може да биде started. @ Овој волшебник можеби не е инсталиран или овој волшебник е оневозможен. @ За повторно вклучување на овој волшебник, кликнете на Копчето Microsoft Office и потоа кликнете на Опции за пристап. Кликнете на додатоци, а потоа во списокот Управување, кликнете Оневозможени ставки и потоа кликнете Оди. Повторно извршете го Microsoft Office Access или програмата Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на овој волшебник. Ако сакате да ги зачувате вашите безбедносни или прилагодени поставки, направете резервна копија на датотеката со информации за работната група на Microsoft Office Access.
За повеќе информации за резервна копија на датотеки, побарајте „резервна копија на датотеки“ во Помош за Microsoft Windows. @ 1 @@@ 3
7882 Не можете да конвертирате, овозможите или кодирате датотека за Проект за пристап. @@@ 1 @@@ 1
7883 Не можете да го поставите својството MenuBar освен ако не е отворена базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7884 Не можете да извезувате објект во себе. @ Изберете друга база на податоци за извоз во или дајте му ново име на објектот. @@ 1 @@@ 1
7886 Microsoft Office Access не може да го најде lib-от за динамички врскиrary (DLL) Mso. @ Повторно извршете ја програмата Microsoft Office Access или Microsoft Office Setup. @@ 1 @@@ 3
7887 Уникатен идентификатор на запис не може да се состои од повеќе од 10 полиња. @@@ 1 @@@ 1
7888 Стандардната големина на фонтот мора да ја поставите на број од | 1 до | 2. @ За повеќе информации за имотот FontSize, кликнете Помош. @@ 2 @ 2 @ 5477 @ 1
7889 Датотеката '|' не постои. @@@ 1 @@@ 1
7890 Датотеката '|' не содржи никакви податоци. @ Не можете да увезувате, или да водите до, празна табеларна пресметка. @@ 1 @@@ 1
7892 Настана грешка при зачувување на опциите на модулот. @ Можеби го извршувате Visual Basic во режим на прекин. @ Ресетирајте го кодот што работи пред да ги промените опциите на модулот.
7893 Не можете да увезувате предмети во базата на податоци создадени во претходната верзија на Microsoft Office Access. @ За да ја претворите базата на податоци во тековната верзија на Microsoft Office Access, кликнете на копчето Microsoft Office и потоа кликнете Конвертирај @@ 1 @ 1 @ 9029 @ 1
7895 Microsoft Office Access не можеше да создаде прозорец. @ Системот е надвор од ресурси или меморија. @ Затвори непотребни програми и обидете се повторно.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 3
7896 Грешка '|' во правилото за валидација. @@@ 2 @ 1 @ 687 @ 1
7897 Грешка '|' во зададена вредност. @@@ 2 @ 1 @ 2264 @ 1
7898 Извршувањето на оваа апликација престана поради грешка во времето на траење. @ Апликацијата не може да продолжи и ќе биде затворена. @@ 1 @@@ 3
7899 Microsoft Office Access не може да биде started. @ Microsoft Office Access не можеше да го иницијализира регистарот на Windows. @ Rerun Microsoft Office Access или Microsoft Office Setup за повторно инсталирање на Microsoft Office Access. @ 1 @@ 185309 @ 3
7900 Microsoft Office Access не може да ја конвертира базата на податоци затоа што не може да креира табела за грешки. @@@ 1 @@@ 1
7901 Microsoft Office Access не може да ја конвертира базата на податоци затоа што не може да пишува во табелата за грешки. @@@ 1 @@@ 1
7902 Се појавија грешки при конвертирање | 1 правила за валидација и стандардни вредности. @ Погледнете ја табелата за грешки „| 2“ за список на грешки. @@ 1 @@@ 1
7903 Microsoft Office Access не може да го вметне ова поле. @ Во табелата има премногу полиња. Границата е 255. @@ 1 @@@ 1
7904 Настана грешка во полето на градителот. @ Вие го заменивте или изменивте стандардниот градител на поле, а Microsoft Office Access не може да ја изврши новата верзија. Инсталирајте го Microsoft Office Access за да ја поправите грешката. @@ 1 @@ 185309 @ 1
7905 Microsoft Office Access не може да ги менува овие полиња типови на податоци. @ Некои податоци во оваа табела го кршат правилото за валидација на записот. @ Пред да се променат типовите податоци, отстранете го правилото за валидација на записот или исправете ги податоците. @ 1 @@@ 1
7906 Microsoft Office Access не може да го активира Волшебникот за пребарување или овој волшебник е оневозможен. @ Повторно извршете го Microsoft Office Access или програмата Microsoft Office Setup, кликнете Додај / отстрани и изберете го полето за избор на Волшебници. За повторно вклучување на овој волшебник, кликнете на Копчето Microsoft Office и потоа кликнете на Опции за пристап. Кликнете на додатоци, а потоа во списокот Управување, кликнете Оневозможени ставки и потоа кликнете Оди. @@ 1 @@@ 1
7907 Немате дозвола да го менувате дизајнот на оваа табела. @ За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
7908 Не можете да ја измените оваа табела сега затоа што ја користи некој друг. @@@ 1 @@@ 1
7909 Microsoft Office Access не може да додаде друга колона на оваа табела. @ Може да имате до 255 колони во вашата табела. @@ 1 @@@ 1
7910 Microsoft Office Access не може да ја избрише оваа колона. @ Табелите мора да имаат најмалку една колона. @@ 1 @@@ 1
7911 Microsoft Office Access не може да го избрише овој индекс. @ Оваа табела учествува во една или повеќе односи. @ Прво избришете ги нејзините односи во прозорецот за врски. @ 1 @@@ 1
7912 Откако ќе ја зачувате промената во типот на податоците на оваа колона, нема да можете да се вратите на претходниот тип на податоци. @ Дали сте сигурни дека сакате да го промените типот на податок? @@ 20 @@@ 2
7913 Не можете да менувате поле со автоматско броење со рандом-проценка во поле со автоматско броење. @ Вредностите на полињата за автоматско броење со рандом-вредност не се континуирани. @@ 1 @@@ 1
7914 Не можете да ги претворите вредностите на ReplicationID во други типови на податоци. @@@ 1 @@@ 1
7915 Не можете да го избришете полето '|'; тоа е поле за систем за репликација. @ Користете барање за составување табела за да креирате нова табела која ги содржи сите полиња во табелата, освен системските полиња. За информации во врска со пребарувањата за табели, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 9993 @ 1
7916 Microsoft Office Access не може да starВолшебникот за пребарување. @ Волшебникот за пребарување не се однесува на полињата од овој тип на податоци. @@ 1 @@@ 1
7917 '|' не може да се создаде бидејќи проектот е исклучен. @ За да го поврзете проектот со база на податоци, кликнете на Поврзување под Задачи на серверот од менито Датотека.
7919 Стандардниот тип на податок што го избравте не е поддржан во сите верзии на Microsoft SQL Server. @ Ако серверот не го поддржува типот на податок што го избравте, типот на податоци за varchar ќе се користи на негово место.
7920 „|“ колоната за пребарување е променета за да се зачуваат повеќе вредности. Не можете да ја смените оваа поставка. @@@ 1 @@@ 1
7921 Го сменивте '|' колона за пребарување за зачувување на повеќе вредности. Вие нема да можете да ја вратите оваа промена откако ќе ја зачувате табелата. @ Дали сакате да ја промените „|“ да зачувате повеќе вредности? @@ 19 @@@ 2
7922 Го сменивте '|' колоната за пребарување да се прикаже со полето за текст. Откако ќе ја зачувате табелата, оваа промена ќе ја направи колоната само за читање и ќе ги изгуби својствата на пребарување. @ Дали сакате да ја промените „|“ да се прикаже со полето за текст? @@ 19 @@@ 2
7923 Тип на податоци за полето '|' е од тип Прилог и не може да се менува. @@@ 1 @@@ 1
7924 Не можете да поставите '|' до типот на податоците за прилог. Може да поставите колона на типот на податоците за прилогот само кога таа колона е за првпат креирана. @@@ 1 @@@ 1
7925 Табелата или барањето што го извезувате содржи повеќе од една колона прилог. Microsoft Windows SharePoint Services поддржува само една колона со прилози. Отстранете ги сите, освен една колона прилог, и потоа обидете се повторно со извозот на табелата или барањето.
7926 Не можете да ја промените колоната '|' зачувување на повеќе вредности; тоа е дел од врска со повеќе колони. @ Ако сакате да ја промените колоната за да зачувате повеќе вредности, прво избришете ја врската во прозорецот за врски. @@ 1 @@@ 1
7927 Не можете да ја промените колоната '|' зачувување на повеќе вредности; тоа е дел од спроведена врска. @ Ако сакате да ја смените колоната за да зачувате повеќе вредности, прво избришете ја врската во прозорецот за врски. @@ 1 @@@ 1
7951 Внесовте израз што има невалидна референца за својството RecordsetClone. @ На пример, можеби сте го користеле својството RecordsetClone со форма или извештај што не е заснован на табела или прашање. @@ 1 @ 1 @ 7393 @ 1
7952 Направивте нелегален повик за функција. @ Проверете ја синтаксата на функцијата што се обидувате да ја користите. @@ 1 @@@ 1
7953 Вредноста што ја внесовте не одговара на потребниот тип. @ * Променливата, својството или објектот можеби не се од точен тип.
* Можеби сте користеле конструкција If TypeOf со нешто друго освен контролна. @@ 1 @@@ 1
7954 Изразот што го внесовте бара контролата да биде во активниот прозорец. @ Пробајте едно од следново:
* Отворете или изберете формулар или извештај што ја содржи контролата.
* Создадете нова контрола во активниот прозорец и обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
7955 Нема тековен контекст објект со код. @@@ 1 @@@ 1
7956 Синтаксата на подпрашањето во овој израз е неточна. @ Проверете ја синтаксата на подпрашањето и приложете ја подпрашањето во заграда. @@ 2 @ 1 @ 9989 @ 1
7960 Настана грешка при составувањето на оваа функција. @ Модулот Visual Basic содржи синтакса грешка. @ Проверете го кодот, а потоа повторно составете го. @ 1 @@@ 1
7961 Microsoft Office Access не може да го најде модулот '|' наведени во макро израз или код на Visual Basic. @ Модулот за кој се повикавте може да биде затворен или може да не постои во оваа база на податоци или името да биде погрешно напишано. @@ 1 @@@ 1
7962 Индексот број што го користевте за да се однесувате на модулот е невалиден. @ Користете го својството Брои за броење на отворените модули и проверете дали бројот на модулот не е поголем од бројот на отворени модули минус 1. @@ 1 @@@ 1
7963 Microsoft Office Access не може да ја извршува функцијата макро или повратен повик '|'. @ Проверете дали макроата или функцијата постојат и ги земаат точните параметри. @@ 1 @@@ 1
7964 Внесовте израз што има невалидна референца за својството Recordset. @ Може да користите само динасет или пакет записи за слика за да го поставите овој имот.
7965 Објектот што го внесовте не е валидна својство на Recordset. @ На пример, можеби сте користеле комплет за снимање само напред или сте се обиделе да го поставите на нула.
7966 Бројот на условот на формат што го наведовте е поголем од бројот на условите на форматот. @@@ 1
7967 Недостасува потребната минимална или максимална вредност. @@@ 1 @@@ 1
7968 Условот на формат Типот што го наведовте е невалиден. @ Валидните вредности за својството Тип се 0 до 2 за првиот услов и 0 до 1 за сите други услови на формат. @@ 1 @@@ 1
7969 Условот на формат Операторот што го наведовте е невалиден. @ Валидните вредности за својството на операторот се од 0 до 7. @@ 1 @@@ 1
7971 Microsoft Office Access не може да ја следи хиперврската за „|“. @ Ве молиме, проверете ја дестинацијата. @@ 1 @@@ 1
7972 Microsoft Office Access наиде на грешка при обидот да се прикаже дијалогот за хиперврска. @@@ 1 @@@ 1
7974 Microsoft Office Access не успеа да вметне хиперврска на моменталната локација. @@@ 1 @@@ 1
7975 Избравте невалиден тип на контрола за употреба со хиперврски. @ Може да користите хиперврски само со етикети, слики, командни копчиња или врзани текстуални полиња. @@ 1 @@@ 1
7976 Нема зачувана хиперврска во оваа контрола. @@@ 1 @@@ 1
7977 Microsoft Office Access не може да ги залепи податоците на клипбордот како хиперврска. @@@ 1 @@@ 1
7978 Microsoft Office Access не може да ја додаде тековната хиперврска во папката за омилени. @@@ 1 @@@ 1
7979 Не можете да го користите градителот на имотот за хиперврска со избрани повеќе од една контрола. @@@ 1 @@@ 1
7980 Својството HyperlinkAddress или HyperlinkSubAddress е само за читање за оваа хиперврска. @@@ 1 @@@ 1
7981 Вредностите за „Име на датотека или веб-страница“ и / или „Текст за приказ“ се предолги. @ Вредностите ќе бидат скратени. За да ги задржите вашите оригинални вредности, кликнете Откажи во дијалогот Уреди хиперврска. @@ 1 @@@ 1
7983 Microsoft Office Access не може да ја следи хиперврската. @@@ 1 @@@ 1
7990 Внесовте неважечко име на проектот. @ Можеби сте го избришале стандардното име на проектот и сте заборавиле да наведете ново. @@ 1 @@@ 3
7991 Додатокот за контрола на изворниот код на Microsoft Office Access не е достапен; овој објект ќе се отвори само за читање. @@@ 1 @@@ 3
7992 Додатокот за контрола на изворниот код на Microsoft Office Access не може да биде starтед. @@@ 1 @@@ 3
7993 Објектот | моментално е проверено и затоа е само за читање. @ За да го модифицирате објектот, прво затворете го, а потоа проверете го и повторно отворете го. @@ 1 @@@ 1
7994 Имаше проблем при комуникација со додатокот за контрола на изворниот код. @@@ 1 @@@ 3
7995 Менијата на вашата форма или извештај што се засноваат на макроа на Microsoft Office Access нема да бидат видливи додека е отворено полето за дијалог Прилагоди. @ За да ја имате целата моќ на прилагодување на менито или лентата со алатки, претворете ги менијата засновани на макро во менија или ленти со алатки. Со макро избрано во Панелот за навигација, посочете Макро на менито Алатки и креирајте мени, лента со алатки или мени за кратенки од таа макро. @@ 1 @@@ 1
7996 Microsoft Office Access не може да создаде податоци и погрешно. објекти затоа што поврзаната табела '|' не може да се најде. @ За да креирате податоци и разни предмети, користете го Поврзаниот менаџер на табели (на јазичето Алатки за бази на податоци, во групата Алатки за бази на податоци) за да ја ажурирате врската до изворната табела или датотеката или избришете ја врската од вашата тековна база на податоци. @@ 1 @@@ 1
7997 Не можете да го зачувате стандардниот модул '|' преку моден модул со исто име. @ Зачувајте го стандардниот модул на друго име, или избришете го прво модниот модул. @@ 1 @@@ 1
7998 Не можете да го зачувате модулот за класа '|' преку стандарден модул со исто име. @ Зачувајте го модниот модул на друго име или избришете го стандардниот модул прво. @@ 1 @@@ 1
7999 Microsoft Office Access не може да ја избрише оваа врска затоа што немате податоци и погрешно. Објектите се проверија. @ Проверете ги податоците и погрешно. Предмети и потоа избришете ја врската. @@ 1 @@@ 1
8000 Името што го внесовте веќе постои за друг објект од ист тип во оваа база на податоци. @ Дали сакате да ги замените постојните |? @@ 20 @@@ 2
8001 '|' е променета од последниот пат кога сте ја отвориле, или од друг корисник или затоа што друга инстанца е отворена на вашата машина. @ Дали сакате да ги замените промените што ги направивте вие ​​или друг корисник? @ * За да ја зачувате вашатаost неодамнешните промени и отфрлете ги промените на другиот корисник или вашите претходни промени, кликнете Да.
* За да ја зачувате оваа верзија на објектот со друго име, кликнете Бр. @ 19 @@@ 2
8003 Мора да ги зачувате | пред да можете да креирате нов објект врз основа на него. @ Дали сакате да го зачувате | и да креирате нов објект? @@ 13 @@@ 2
8004 Изгледот на „|“ е променет од последниот пат кога сте го отвориле, или од друг корисник или затоа што друга инстанца е отворена на вашата машина. @ Дали сакате да ги замените промените што ги направивте вие ​​или друг корисник? @ *ost неодамнешните промени и отфрлете ги промените на другиот корисник или вашите претходни промени, кликнете Да.
* За да ја откажете зачувувањето на оваа верзија на објектот, кликнете Бр. @ 19 @@@ 2
8006 Името што го внесовте веќе постои за друг објект од ист тип во оваа база на податоци. @ Дали сакате да ја замените постојната |? Нема да можете да ја вратите оваа операција. @@ 20 @@@ 2
8007 Не можете да влезете во Ексклузивен режим сега затоа што оваа база на податоци е отворена од други корисници или немате дозволи да отворате исклучиво. @@@ 1 @@@ 1
8008 Зачуваната постапка е извршена успешно, но не ги врати записите.
8050 Дали сакате да заштедите промени во дизајнот на |? @@@ 13 @@@ 2
8052 Дали сакате да го избришете | и испразнете ја таблата со исечоци? @ Се обидовте да избришете објект со база на податоци што е моментално на таблата со исечоци на Microsoft Office Access. Ако го избришете од вашата база на податоци, нема да можете да ја залепите подоцна. @@ 20 @@@ 2
8053 Дали сакате да го избришете |? Бришењето на овој објект ќе го отстрани од сите групи. @ За повеќе информации за тоа како да спречите прикажување на оваа порака секогаш кога ќе избришете објект, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
8054 Дали сакате да излезете од Microsoft Office Access и да ја испразните клипбордот? @@@ 19 @@@ 2
8055 Microsoft Office Access не може да го смени работниот директориум во'|.'@@ Потврдете дека уредот е валиден и патеката е со должина од 260 карактери или помалку. @@ 1 @@@ 1
8057 |
8058 Дали сакате да ги зачувате промените во изгледот на |? @@@ 13 @@@ 2
8059 Дали сакате да ја отстраните врската до |? @ Ако ја избришете врската, ќе ги избришете само информациите што ги користи Microsoft Office Access за отворање на табелата, а не самата табела. @@ 19 @@@ 2
8060 Лентата со алатки '|' е делумно нечитлив. @ Microsoft Office Access не може да ги прикаже сите копчиња на лентата со алатки. Наведената лента со алатки може да биде во различен формат од лентите со алатки во тековната верзија на Microsoft Office Access. @ Кликнете ОК за да го затворите полето за дијалог, а потоа додадете ги копчињата што недостасуваат од лентата со алатки. Microsoft Office Access потоа ќе ја ажурира лентата со алатки до најновиот формат. @ 1 @ 1 @ 10064 @ 1
8061 Дали сте сигурни дека сакате да ги вратите стандардните поставки во вградената лента со алатки или лентата со мени |? @ Ако претходно сте прилагодиле, преместиле, ја смениле видливоста или на друг начин сте ја смениле лентата со алатки или лентата со мени или кое било од менијата од кои каскада тоа, Microsoft Office Access ги отстранува вашите промени, ги враќа оригиналните копчиња во нивниот оригинален редослед и ја покажува или крие лентата со алатки врз основа на оригиналната поставка.
За да ја вратите вградената лента со алатки или лентата со мени во првобитната состојба, кликнете Да. @@ 19 @@@ 2
8063 Изворната апликација не реагира. Дали сакате да продолжите да чекате? @ Каналот DDE е воспоставен, но размената на податоци не е завршена во износот на времето одредено во поставката за исчекор на OLE / DDE во дијалог прозорецот Опции за пристап (кликнете на копчето Microsoft Office и потоа кликнете Опции за пристап). @ * За да продолжите да чекате да заврши размената на податоци, кликнете Да.
* За да ја откажете размената на податоци и да се обидете повторно подоцна, кликнете бр. @ 20 @@@ 2
8064 Оваа поврзана табела има индекси кои користат неподдржан редослед за сортирање. @ Ако ја измените оваа табела, моторот за бази на податоци на Microsoft Office Access не може правилно да ги одржува индексите на табелата. Како резултат, вашите податоци може да се појават во погрешен редослед, а функциите што ги користат индексите на табелата може да имаат неочекувани резултати. @ Пробајте едно од следново:
* Откажете ја оваа операција. Користете ја апликацијата во која е креирана табелата за повторно создавање на индекси, осигурувајќи се да наведете ASCII или меѓународен редослед за сортирање. Потоа обидете се повторно да ги поврзете табелите.
* Користете ја оваа табела само за читање. @ 1 @ 1 @ 9057 @ 1
8065 Не можете да ја избришете табелата '|' додека не се избришат неговите односи со другите табели. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ги избрише односите сега? @@ 19 @@@ 2
8067 Дали сакате трајно да го избришете |? @ Ако кликнете Да, нема да можете да го вратите бришењето. @@ 19 @@@ 2
8069 Microsoft Office Access не може да ја креира прилагодената лента со алатки '|.' @@@ 1 @@@ 3
8071 Дали сакате да ја отстраните збиената база на податоци од Контролата на изворниот код? @@@ 19 @@@ 2
8072 Microsoft Office Access мора да го затвори | со цел да се заврши оваа операција. @ Дали сакате Microsoft Office Access да го затвори сега? @@ 19 @@@ 1
8073 Немате | @ Microsoft Office Access не може да провери објект додека е отворен и не можете да направите промени во дизајнот додека не го проверите. @ Ако сакате да направите промени во дизајнот на овој објект, прво затворете го, проверете излезе, а потоа повторно отворете го. @ 1 @@@ 1
8074 Microsoft Office Access мора да ги зачува | со цел да се заврши оваа операција. @ Дали сакате Microsoft Office Access да го зачува сега? @@ 19 @@@ 1
8075 Немате податоци и погрешно. Објектите се проверени. Не можете да креирате нова табела или да зачувате промени на страницата за пристап до податоци. @@@ 1 @@@ 1
8076 За увоз на табели, врски, менија, ленти со алатки, спецификации за увоз / извоз или страници за пристап до податоци, мора да ги имате податоците и погрешно. Предметите се проверија. @@@ 1 @@@ 2
8077 Дали сте сигурни дека сакате да ги намалите |? @@@ 19 @@@ 2
8078 Овој објект ќе се отстрани од вашата локална база на податоци, но не и од контролата на изворниот код. @ Следниот пат кога ќе ја добиете оваа база на податоци од контролата на изворниот код, објектот ќе се појави повторно. Дали сте сигурни дека сакате да го избришете локалниот објект? @@ 20 @@@ 2
8079 Microsoft Office Access не беше во можност да додаде упатување на типот library за оваа контрола затоа што Data and Misc. Предметите не се одјавени. @ Проверете ги податоците и погрешно. Предмети и додадете упатување на library '|'. @@ 1 @@@ 1
8080 Настана грешка при обидот за создавање на поврзаната табела '|'. @ Проверете дали сте достапни изворната табела или датотека, а потоа обидете се повторно со операцијата за податоци и погрешни. Предмети. @@ 1 @@@ 1
8081 Го поставивте својството Тип на | 1 во скокачки прозорец, што ја менува лентата со алатки во менито за кратенки. @ Менито за кратенки исчезнува затоа што Microsoft Office Access додава | 2 во лентата со алатки за мени за кратенки За да го завршите менито за кратенки, затворете го листот Карактеристики на лентата со алатки, прикажете ја лентата со алатки за мени за кратенки, кликнете на категоријата Прилагодено и потоа додадете ги посакуваните команди. @@ 1 @@@ 1
8082 Microsoft Office Access мора да ги зачува | до тековната база на податоци со цел да се заврши оваа операција. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ја зачува сега? @@ 19 @@@ 2
8086 Настана грешка при обидот да се додаде една или повеќе препораки од проектот за контрола на изворниот код. @ The library можеби не сте регистрирани на вашиот компјутер. Проверете ги препораките за вашиот проект и додајте ги сите препораки што недостасуваат откако ќе ги регистрирате компонентите што недостасуваат за оваа база на податоци. @@ 1 @@@ 1
8087 Враќањето на базата на податоци бара никој да не ја користи базата на податоци. @ Дали сакате да ги затворите сите објекти, да изберете резервна датотека и да ја вратите базата на податоци од резервна копија? @@ 19 @@@ 2
8088 Фрлањето база на податоци не бара никој во моментов да ја користи базата на податоци. @ Дали сакате да ги затворите сите отворени објекти и да ја исфрлите базата на податоци? @@ 19 @@@ 2
8090 Дали сте сигурни дека сакате да ја избришете табелата за конфликти |? @ Нема да можете да ја вратите оваа операција. @@ 19 @@@ 2
8091 Оваа база на податоци е овозможена за објавување. @ Дали сакате да ги избришете постојните публикации и да ја исфрлите базата на податоци? @@ 19 @@@ 2
8092 Пристапот не можеше да го зачува вашиот проект. @ Дали сакате да ја откажете тесната операција?
* За да ја откажете затворената операција, кликнете Да.
* За да затворите без да заштедите, кликнете Бр.
@@ 19 @@@ 2
8096 Microsoft Office Access не може да го смени работниот директориум во „|.'@@Ве молиме, внесете локација што не е на Интернет. @@ 1 @@@ 1
8097 Стрингот за поврзување на оваа страница одредува апсолутна патека. Страницата можеби нема да може да се поврзе со податоци преку мрежата. За да се поврзете преку мрежа, изменете ја низата за поврзување за да одредите мрежна патека (UNC). @ & Не го прикажувајте ова повторно предупредување @ 553714119 @@@@ 1
8098 Вашиот компјутер продолжи со работа по режимот на критично суспендирање. Било какви незачувани промени биле lost. За да обезбедите правилно работење, затворете ги и повторно отворете ги сите датотекиtarсе препорачува Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
8100 Извештајот е уште широк повеќе од една страница. @ За да го собере извештајот на една страница, намалете ја ширината на извештајот или зголемете ја ширината на страницата. @ Можете да ја намалите ширината на извештајот со избирање на секоја контрола што е најдалеку надесно, преместувајќи ја на лево и отстранување на дополнителниот простор за извештаи. Можеби ќе треба да го повторите ова повеќе пати.
Можете да ја зголемите ширината на страницата со прилагодување на опциите за поставување страница. @ 1 @@@ 1
8101 Извештајот е уште широк повеќе од една страница. @ За да го собере извештајот на една страница, намалете ја ширината на извештајот или зголемете ја ширината на страницата. @ Може да ја намалите ширината на извештајот со избирање на секоја контрола што е најдалеку лево, преместувајќи ја на десно и отстранување на дополнителниот простор за извештаи. Можеби ќе треба да го повторите ова повеќе пати.
Можете да ја зголемите ширината на страницата со прилагодување на опциите за поставување страница. @ 1 @@@ 1
8103 Дали сакате да ги отфрлите промените што чекаат и да ја избришете врската до списокот |? @ Врската листа што се обидувате да ја избришете има промени што не се зачувани на серверот. Дали сепак сакате да ја избришете поврзаната листа и да ги изгубите овие промени што чекаат? @@ 19 @@@ 2
8104 Името што го наведовте е резервиран збор. Резервираните зборови имаат специфично значење за Microsoft Office Access или за моторот за база на податоци Microsoft Office Access. @ Ако користите резервиран збор, може да добиете грешка кога се повикувате на ова поле. @@ 5 @ 1 @ 141675 @ 1
8105 Мора да ја затворите и повторно да ја отворите тековната база на податоци за наведената опција да стапи на сила.
8400 Базата на податоци '|' е само за читање. @ Нема да можете да ги зачувате промените направени во дефиниции на податоци или објекти во оваа база на податоци. @@ 3 @ 1 @ 9033 @ 1
8401 Не можете да направите измени во објектите на базата на податоци во базата на податоци „|. “@ Оваа база на податоци е создадена во претходната верзија на Microsoft Office Access. @ За да ја претворите оваа база на податоци во тековната верзија на Microsoft Office Access, кликнете на копчето Microsoft Office и потоа кликнете Конвертирај. @ 3 @ 1 @ 9029 @ 1
8402 Датотеката '|' веќе постои. @ Дали сакате да ја замените постојната датотека?
Ако сакате да компактирате или претворите во друго име на датотека, кликнете бр. Внесете го името на новата датотека по опцијата / компактен или / конвертирај во командната линија и извршете ја командата повторно. @@ 20 @@@ 2
8403 Поставката што ја внесовте е невалидна. Редоследот на сортирање на базата на податоци не може да се ажурира.
Поставката што ја внесовте за опцијата за редослед на сортирање нова база на податоци (Персонализирај категорија) од дијалог прозорецот Опции за пристап (кликнете на Копчето Microsoft Office и потоа кликнете на Опции за пристап) не е валидна нарачка за сортирање за верзијата на базата на податоци што ја компактирате. @ @ 1 @@@ 1
8404 Не можете да отворите '|' за ексклузивна употреба затоа што друг корисник ја има базата на податоци или затоа што немате дозволи да ја отворате исклучиво. @ Microsoft Office Access ќе ја отвори базата на податоци за споделен пристап. @@ 3 @@@ 1
8405 Оваа база на податоци е креирана со употреба на претходна верзија на Microsoft Office Access. @ - Може да ја споделувате базата на податоци со корисниците на претходните верзии на Microsoft Office Access, сепак некои подобрувања ќе бидат недостапни.
- Можете да ја отворите базата на податоци, да прегледувате објекти и да модифицирате записи користејќи го ова издание на Microsoft Office Access, но промените во дизајнот ќе бидат оневозможени.
- За да направите измени во дизајнот, мора да користите претходна верзија на Microsoft Office Access која го поддржува стариот формат на базата на податоци или да ја надградите базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
8406 Дали првиот ред на вашите податоци содржи наслови на колоните? @@@ 20 @@@ 1
8409 Microsoft Office Access направи резервна копија на базата на податоци | 1 на | 2. Белешка: Само резервирани се резерви на само предмети поврзани со серверот. За да направите резервна копија на вашиот проект, кликнете на Back up Project на менито File
8410 Microsoft Office Access успешно ја обнови базата на податоци | 1 од нејзината резервна копија на | 2
8412 Името што го внесовте веќе постои за друга кратенка во оваа група. @ Дали сакате да ја замените постојната кратенка '|?' @@ 20 @@@ 2
8414 Microsoft Office Access наиде на една или повеќе грешки при конверзијата. За да видите резиме на овие грешки, отворете го '|' табела. @@@ 2 @ 1 @ 553714191 @ 1
8415 HTML-датотеката поврзана со оваа врска е преместена, преименувана или избришана. @ Датотека: '|'? & Ажурирај линк…? Откажи @@ 35 @@@ 2
8416 Преименувањето на оваа функција дефинирана од корисникот ги отстранува сите постоечки дозволи и проширени својства. @ Дали сакате да го завршите дејството за преименување? @@ 20 @@@ 2
8417 Датотеката '|' не може да се отвори бидејќи е заклучена од друг корисник. @ Обидете се повторно кога датотеката е достапна. @@ 3 @@@ 1
8500 Форма со предмет на подформа не може да го постави својството DefaultView на Континуирани форми. @ Се обидовте да додадете подформа на формуларот во погледот на дизајнот.
Microsoft Office Access ќе го ресетира имотот во Единствен формулар. @@ 1 @@@ 1
8501 Не можете да го измените ова поле затоа што е само за читање. @ Некои полиња, како што е пресметано поле, се читаат само по дизајн. Сепак, секое поле може да се чита само ако неговиот заклучен имот е поставен на Да. @@ 1 @ 1 @ 865 @ 1
8502 Microsoft Office Access го достигна крајот на записите. @ Дали сакате да продолжите со пребарувањето од почеток? @@ 19 @@@ 2
8503 Microsoft Office Access го достигна почетокот на записите. @ Дали сакате да продолжите со пребарувањето од крајот? @@ 19 @@@ 2
8504 Microsoft Office Access заврши со пребарувањето на записите. Предметот за пребарување не беше пронајден. @@@ 1 @@@ 1
8505 Дали сакате да продолжите да пребарувате или заменувате? @@@ 19 @@@ 2
8507 Нема доволно меморија за да се изврши макро што го ажурира активниот филтер. @ Microsoft Office Access го затвора прозорецот Филтер.
Затворете ги непотребните програми. Потоа обидете се повторно да го отворите прозорецот Филтер.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 3
8508 Microsoft Office Access не може да ја пронајде „|.'@@ Текстуалната низа што ја внесовте во полето „Најди што“ не може да се процени според тековното поле. @ Внесете ја текстуалната низа така што да одговара на типот на податоците на полето. @ 1 @@@ 1
8509 Нема да можете да ја вратите оваа операција за замена. @ Нема доволно слободна меморија за да ја користите командата Врати.
Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
8510 Microsoft Office Access не може да го зачува тековниот запис. @ Дали сакате да ги вратите промените во записот и да ја продолжите операцијата Вметни? @@ 19 @@@ 2
8511 Записите што Microsoft Office Access не можеше да ги залепи се вметнати во новата табела наречена'|.'@Во Панелот за навигација, отворете ја новата табела за да ги видите непастираните записи.
Откако ќе ги поправите проблемите што резултираа со грешки во залепеноста, копирајте ги и залепете ги записите од новата табела. @@ 1 @@@ 1
8512 Ниту едно од имињата на полето што сте ги залепиле на Клипбордот не се совпаѓа со имињата на полињата на формуларот. @ Microsoft Office Access ги третира податоците во првиот ред на Клипбордот како имиња на полиња. Ако ги копиравте податоците од друга апликација, првиот ред на податоци можеби го зазеде местото на имињата на полињата.
Дали сакате да ги залепите имињата на полињата по редоследот што го дефиниравте со наредбата Tab Order? @@ 21 @ 1 @ 11022 @ 2
8513 Некои имиња на полиња за податоците што се обидовте да ги залепите не се совпаѓаат со имињата на полињата на формуларот. @ Microsoft Office Access ги третира податоците во првиот ред на Клипбордот како имиња на полиња. Во овој случај, некои од имињата на полињата не се совпаѓаат со имињата на полињата на формуларот.
Дали сакате да ги залепите само тие податоци чии имиња се совпаѓаат со имињата на полињата на Клипбордот? @@ 19 @ 1 @ 11022 @ 2
8514 Дали сакате да ги потиснете понатамошните пораки за грешки кои ви кажуваат зошто записите не можат да се залепат? @ Ако кликнете Не, ќе се појави порака за секој запис што не може да се залепи.
8515 Копиравте голема количина на податоци на Клипбордот. @ Кога копирате податоци на Клипбордот, се копира само упатувањето на објектот. Ако го затворите изворниот документ, сепак, Microsoft Office Access мора да ги залепи сите податоци од неговиот извор. Во зависност од количината на податоци, ова може да потрае некое време.
Дали сакате да ги зачувате овие податоци на клипбордот? @@ 19 @@@ 2
8516 Избравте повеќе записи отколку што може да се копираат на Клипбордот истовремено. @ Поделете ги записите во две или повеќе групи, а потоа копирајте и залепете по една група истовремено.
Максималниот број на записи што можете да ги залепите истовремено е приближно 65,000. @@ 1 @@@ 1
8517 Дали сакате да ги потиснете понатамошните пораки за грешки кои ви кажуваат зошто записите не можат да се избришат? @ Ако кликнете Не, ќе се појави порака за секој запис што не може да се избрише. @@ 13 @@@ 2
8518 Нема да можете да ја вратите оваа операција за замена. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
8519 Aboutе ги избришете | записи (и). @ Ако кликнете Да, нема да можете да ја вратите оваа операција Бришење.
Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете овие записи? @@ 19 @@@ 2
8520 Aboutе залепите | запис (и). @ Дали сте сигурни дека сакате да ги залепите овие записи? @@ 19 @@@ 2
8521 Оваа операција „Бришење“ нема да можете да ја вратите. @ Командата Врати нема да биде достапна затоа што оваа операција е преголема или нема доволно слободна меморија.
Дали сакате да ги избришете овие ставки? @@ 19 @@@ 2
8522 Сите тајмери ​​се користат. @ Поставете го својството TimerInterval на нула за да можете да starдруг тајмер. @@ 2 @ 1 @ 6342 @ 1
8523 Дали сакате да ги избришете информациите за сопствената палета од овој формулар или да пријавите и да се вратите на стандардната палета? @@@ 20 @@@ 2
8524 Дали сакате да ја отстраните оваа слика од оваа контрола? @@@ 20 @@@ 2
8525 Далечинските податоци не се достапни. @ Се обидовте да отворите формулар или извештај што вклучува функција DDE или DDESend во пресметаната контрола што специфицира апликација за сервер OLE.
Дали сакате да сtarапликацијата |? @@ 19 @@@ 2
8526 Microsoft Office Access се соочи со проблем при обидот за префрлување прегледи и мора да го затвори овој прозорец. @@@ 1 @@@ 1
8527 Дали сакате да го избришете групниот дел за објектот на базата на податоци '|' и неговата содржина? @ Заглавието или подножјето на групата што сакате да ги избришете содржи контроли што ќе бидат избришани заедно со делот. @@ 20 @@@ 2
8528 Бришењето на овие делови ќе ги избрише и сите контроли во нив. Вие нема да можете да го вратите ова дејство. @ Дали сакате сепак да ги избришете овие делови? @@ 20 @@@ 2
8529 Нивото на групирање што се обидувате да го избришете има дел од заглавието на групата или подножјето на групата. Делот содржи контроли што исто така ќе бидат избришани. @ Дали сакате да продолжите? @@ 20 @@@ 2
8530 Односите што специфицираат каскадни бришења се пред да предизвикаат | записи (и) во оваа табела и во сродните табели што треба да се избришат. @ Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете овие записи? @@ 21 @ 1 @ 9096 @ 2
8531 Ширината на делот е поголема од ширината на страницата и нема додатоци во дополнителниот простор, така што некои страници може да бидат празни. @ На пример, ширината на извештајот може да биде поголема од ширината на страницата. @@ 3 @@@ 1
8532 Дали сакате да ја отстраните оваа слика од формуларот? @@@ 20 @@@ 2
8533 Некои податоци може да не бидат прикажани. @ Нема доволно хоризонтален простор на страницата за бројот на колони и колоните што ги наведовте. @ Кликнете на Поставување страница на менито Датотека, кликнете на табулаторот Колони и потоа намалете го бројот на колони или големината на колоните. @ 3 @@@ 1
8534 Кога ќе ја зачувате оваа форма или извештај, кој било код што стои зад него ќе биде избришан. @ Го поставивте својството HasModule на Не, создавајќи форма или извештај што ќе се отвори побрзо. Кои било макроа поврзани со овој формулар или извештај нема да бидат засегнати, ниту кодот во посебни модули што ќе се повика од овој лист на имотот. @ Дали сте сигурни дека сакате да го направите ова? @ 20 @@@ 2
8539 Односите што наведуваат каскадни бришења ќе предизвикаат бришење на записите во оваа табела и сродни табели. @ Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете овие записи? @@ 21 @ 1 @ 9096 @ 2
8540 Aboutе избришете една или повеќе записи. @ Ако кликнете Да, нема да можете да ја вратите оваа операција Бришење.
Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете овие записи? @@ 19 @@@ 2
8541 Microsoft Office Access не може да ја изврши операцијата за бришење. Настана грешка за време на операцијата за бришење, ниту една евиденција не беше избришана.
8542 Microsoft Office Access не откри врска помеѓу полињата што ги избравте. @ Дали сакате да се создаде врска сега за вас? @@ 19 @@@ 3
8544 Нема да можете да ја вратите оваа операција за вметнување. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
8546 Тековниот објект мора прво да се зачува пред да извезувате податоци во XML. @ Дали сакате да заштедите '|' и потоа продолжи? @@ 19 @@@ 2
8547 Дали сакате да ги зачувате промените направени во макро и да го ажурирате имотот? @@@ 13 @ 1 @ 4309 @ 2
8548 За да ја заврши оваа операција, Access мора да го измени својството RecordSource на тековната форма или извештај. @ Access ќе создаде ново барање и ќе го вгради директно во својството RecordSource на формуларот или извештајот. Формуларот или извештајот повеќе нема да бидат засновани на „|“ пребарување. @ Дали сакате да ја прифатите оваа промена? @ 19 @@@ 2
8549 Оваа табела содржи едно или повеќе полиња за пребарување. Вредностите за приказ на полињата за пребарување не можат да се менуваат со користење на операцијата Замени. @@@ 1 @ 1 @ 865 @ 1
8550 Табела или барање е потребно за да се создаде нова форма, извештај или барање во моментов е отворено во приказ на Дизајн. @ Зачувајте ги или отфрлете ги промените во оваа табела или барање и отворете го во листот со податоци, па обидете се повторно. @@ 1 @ @@ 1
8551 Дали сакате да ја отстраните оваа слика од извештајот? @@@ 20 @@@ 2
9502 Microsoft Office Access нема да може да го поништи ова дејство или следните дејства. За да ставите на располагање повеќе ресурси, така што Access може да снима понатамошни активности за дизајн, затворете го и повторно отворете го овој прозорец. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
9504 Датотеката '|' не може да се чита од моторот на базата на податоци за пристап. @ Ако мислите дека имате валидна база на податоци за пристап, ова е мost најверојатно поради неодамнешната промена на форматот на датотека. Дали сакате да се обидете да го надградите форматот на базата на податоци? @@ 19 @@@ 2
9505 Microsoft Office Access откри дека оваа база на податоци е во недоследна состојба и ќе се обиде да ја врати базата на податоци. За време на овој процес, ќе се направи резервна копија на базата на податоци и сите обновени објекти ќе бидат ставени во нова база на податоци. Пристапот потоа ќе ја отвори новата база на податоци. Имињата на предметите што не беа успешно обновени ќе бидат запишани во табелата „Грешки за обновување“. @@@ 1 @@@ 2
9507 Microsoft Office Access не можеше да го вчита целиот library модули. @@@ 1 @@@ 1
9508 Microsoft Office Access не може да ја затвори базата на податоци'|.'@Your последната промена можеби не е зачувана затоа што внатрешен тампон бил заклучен од друг корисник (чие име било дадено во претходната порака).
За да избегнете губење податоци, почекајте другиот корисник да заврши со користење на записот и потоа повторно кликнете на ОК.
Ако кликнете Откажи, може да изгубите промени што не се зачувани. @@ 3 @@@ 2
9509 Не можете да ја вратите оваа команда и, откако ќе биде завршена, нема да можете да го уредувате овој објект. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
9511 | @@@ 1 @@@ 1
9513 Microsoft Office Access не беше во можност целосно да го поправи „|“ табела и избришани вредности на полето Мемо, ОЛЕ Објект или хиперврска. @ За да ги вратите податоците, вратете се од резервната копија на базата на податоци.
Забележете дека податоците во избришаното поле може да се оштетени од лош сектор на вашиот хард диск. За повеќе информации за проверка на површината, датотеките и папките на вашиот диск за грешки, побарајте во индексот за помош на Windows за „проверка на грешки на дискот“. @@ 1 @@@ 1
9514 Една или повеќе записи беа неповратни и беа избришани од „|“ маса. @@@ 1 @@@ 1
9515 „|“ табелата беше скратена; податоците беа лost. @@@ 1 @@@ 1
9516 Еден или повеќе индекси од '|' табелата не може да се поправи и беа избришани. @@@ 1 @@@ 1
9517 Командата Зачувај како не може да обработи никакви подформа кои се содржани во вашиот извештај. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
9518 Настана грешка при додавањето на овој збор во прилагодениот речник. @ * Датотеката со речникот може да биде само за читање.
* Може да има грешка на дискот. @@ 1 @@@ 1
9519 Настана грешка при додавањето на овој збор во списокот Промени ги сите. @ Речникот може да биде полн. @@ 1 @@@ 1
9520 Настана грешка при додавањето на зборот во списокот Игнорирај ги сите. @ Речникот може да биде полн. @@ 1 @@@ 1
9521 Наведениот збор е преголем. @ Зборовите не можат да надминуваат 64 карактери. @@ 1 @@@ 1
9523 Microsoft Office Access не може да го отвори '|' сопствен речник. @@@ 1 @@@ 1
9524 Microsoft Office Access не може даtarпроверувачот на правопис затоа што не е инсталиран. @@@ 1 @@@ 1
9525 Microsoft Office Access не може да ја отвори главната датотека за речник. @ Проверете дали оваа датотека е правилно инсталирана. @@ 1 @@@ 1
9526 Проверката на правопис работи само на полиња за текст што содржат текстуални податоци. @ Се обидувате да проверите поле со друг тип на податок, освен Текст или Меморандум. @@ 1 @@@ 1
9527 Проверката на правописот не може да продолжи; прво мора да изберете податоци од табела, пребарување, приказ, зачувана постапка или форма. @@@ 1 @@@ 1
9529 Microsoft Office Access не може да ја извршува проверката на правописот затоа што податоците во оваа форма или барање не се ажурираат. @@@ 2 @ 1 @ 9932 @ 1
9530 Настана грешка при обидот да ја измените содржината на полето'|.'@Полето може да е заклучено или само за читање, или можеби немате дозволи да го промените. За информации за безбедносните дозволи и кој може да ги промени, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10222 @ 1
9532 „|“ полето не може да се измени затоа што е поле само за читање. @@@ 1 @@@ 1
9533 Настана грешка при обидот да се додаде парот на зборови во списокот за автоматска корекција. @@@ 1 @@@ 1
9534 Тековниот избор не содржи никакви полиња што може да се проверат за правописни грешки. @ Може да го проверите правописот на контролите на текстуалното поле со типови на податоци Текст или Мемо. @@ 1 @@@ 1
9535 Внесовте неважечки главен речник. @ Изберете валиден запис. @@ 1 @@@ 1
9536 Проверката на правопис е завршена. @@@ 1 @@@ 1
9537 Мора да се реtarпроверка на правописот за промената на речникот да стапи на сила. @@@ 1 @@@ 1
9539 Наведовте збор што не се наоѓа во главниот или во прилагодениот речник. @ Дали сакате да го користите овој збор и да продолжите со проверка? @@ 20 @@@ 1
9541 Проверката на правописот не може да ја врати вашата последна промена. @ Податоците во полето '|' е изменета од друг корисник. За да продолжите со проверката на правопис, кликнете OK. @@ 1 @@@ 1
9542 Оваа база на податоци мора да биде затворена пред да креирате реплика. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ја затвори оваа база на податоци и да ја креира репликата?
Ако продолжите, Microsoft Office Access ќе ја затвори вашата база на податоци и ќе ја претвори во Design Master. Базата на податоци може да се зголеми во големина. @@ 19 @@@ 2
9543 Конверторот Hangul Hanja не може да продолжи. Нема податоци за Хангул или Хања за конвертирање. @@@ 1 @@@ 1
9544 Microsoft Office Access не може да го регистрира '|' сопствен речник. @@@ 1 @@@ 1
9545 Откако ќе ја конвертирате оваа датотека во Формат на датотека Access 2002 - 2003, новата датотека не може да се сподели со корисниците на Access 2000 или корисниците на Access 97. @ За повеќе информации во врска со конверзијата, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 553714162 @ 1
9547 Откако ќе ја конвертирате оваа датотека во Формат на датотека Access 2000, новата датотека не може да се сподели со корисниците на Access 97. @ Секоја функционалност специфична за Access 2002 или понова нема да биде достапна во Access 2000. @ За повеќе информации во врска со конверзијата, кликнете на Помош. @ 2 @ 1 @ 553714162 @ 1
9548 Откако ќе ја конвертирате оваа датотека во Формат на датотека Access 97, секоја функционалност специфична за Access 2000 или понова ќе биде lost. @ За повеќе информации во врска со конверзијата, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 553714162 @ 1
9549 Оваа база на податоци е надградена во формат на датотека Access 2007. Новата база на податоци не може да се сподели со корисниците на Access 2003 или претходните верзии. @ За повеќе информации во врска со конверзијата, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 553714162 @ 1
9550 Својството на Формат на текст на врзаното поле '|' во моментов не е Богат текст. Треба да го смените својството Формат на текст во полето за табела пред да го смените својството на оваа контрола. Ако го смените својството Формат на текст на оваа контрола во Богат текст пред да го смените својството на врзаното поле, некои податоци што не се валидни HTML може да не бидат прикажани. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
9551 Својството на Формат на текст на врзаното поле '|' во моментов не е обичен текст. Треба да го смените својството Формат на текст во полето за табела пред да го смените својството на оваа контрола. Ако го смените својството Формат на текст на оваа контрола во Обичен текст пред да го смените својството на врзаното поле, некои податоци може да бидат прикажани како HTML-ознаки. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
10000 Прво мора да ја зачувате табелата. @ Дали сакате да ја зачувате табелата сега? @@ 19 @@@ 1
10001 Прво мора да го зачувате прегледот. @ Дали сакате да го зачувате прегледот сега? @@ 19 @@@ 1
10002 Прво мора да ја зачувате зачуваната постапка. @ Дали сакате да ја зачувате зачуваната постапка сега? @@ 19 @@@ 1
10003 Прво мора да го зачувате барањето. @ Дали сакате да го зачувате барањето сега? @@ 19 @@@ 1
10004 Дали сакате трајно да ги избришете избраните полиња и сите податоци во полето (те)? @ За трајно да ги избришете полињата, кликнете Да. @@ 19 @@@ 2
10005 Нема дефинирано примарен клуч. @ Иако не е потребен примарен клуч, тој се препорачува. Табелата мора да има примарен клуч за да ја дефинирате врската помеѓу оваа табела и другите табели во базата на податоци.
Дали сакате да создадете примарен клуч сега? @@ 13 @@@ 2
10006 Менувањето во овој тип на податоци бара отстранување на еден или повеќе индекси. @ Не можете да користите индекси на полињата со тип на податок Мемо, ОЛЕ објект или хиперврска. Ако кликнете Да, Microsoft Office Access ќе ги избрише индексите што го вклучуваат тоа поле.
Како и да е, сакате да продолжите? @@ 20 @@@ 2
10007 Полето за бришење '|' бара Microsoft Office Access да го избрише примарниот клуч. @ Дали сакате сепак да го избришете ова поле? @@ 19 @@@ 2
10008 Полето за бришење '|' бара Microsoft Office Access да избрише еден или повеќе индекси. @ Ако кликнете Да, Microsoft Office Access ќе ги избрише полето и сите негови индекси.
Како и да е, сакате да го избришете ова поле? @@ 19 @@@ 2
10009 Или предмет врзан за табелата '|' е отворена или друг корисник ја има табелата отворена. Дали сакате да ја отворите табелата само за читање? @За да ја отворите табелата само за читање, кликнете Да. @ За да ја отворите табелата како читање / запишување, кликнете Не, проверете дали табелата и сите предмети врзани за неа се затворени , и потоа обидете се повторно да го отворите во поглед на Дизајн. @ 19 @@@ 2
10010 Табела "|" е поврзана табела чиј дизајн не може да се менува. Ако сакате да додадете или отстраните полиња или да ги промените нивните својства или типови на податоци, мора да го сторите тоа во изворната база на податоци. @ Дали сакате да го отворите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
10011 Microsoft Office Access наиде на грешки при конвертирање на податоците. @ Содржината на полињата во | 1 запис (и) е избришана.
Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
10012 Microsoft Office Access не може да ги поврати својствата на полето од системските табели. @ Оваа база на податоци треба да се поправи. Ако кликнете Да, Microsoft Office Access ќе ја отвори табелата во поглед на Дизајн. Поставките на својствата FieldName, DataType, FieldSize, Indexed и Primary ќе останат непроменети, но поставките на другите својства на полето ќе бидат lost.
Може да се обидете да го редефинирате лost својства, но ви препорачуваме да ја вратите базата на податоци од резервна копија или да ја затворите и да ја користите командата Компактна и поправка на базата на податоци (кликнете на копчето Microsoft Office и насочете на Управување).
Дали сакате да продолжите? @@ 20 @@@ 2
10013 Microsoft Office Access не може да зачува промени во имотот за поврзаните табели. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
10014 Microsoft Office Access не можеше да ги додаде сите податоци на табелата. @ Содржината на полињата во | 1 запис е избришана, а | 2 запис еost поради клучни повреди.
* Ако податоците биле избришани, податоците што сте ги залепиле или увезеле не се совпаѓаат со типовите податоци на полето или со имотот FieldSize во табелата за дестинации.
* Ако записите беа лost, или записите што ги вметнавте содржат примарни клучни вредности што веќе постојат во табелата за дестинација или ги кршат правилата за референтен интегритет за врска дефинирана помеѓу табелите.
Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 22 @ 1 @ 922 @ 1
10015 За промена на овој тип на податоци, потребно е отстранување на примарниот клуч. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 19 @@@ 2
10016 Некои податоци може да бидат лost. @ Поставката за својството FieldSize на едно или повеќе полиња е променета во пократка големина. Ако податоците се lost, правилата за валидација може да бидат прекршени како резултат.
Како и да е, сакате да продолжите? @@ 20 @@@ 2
10017 Вашиот компјутер е надвор од просторот на дискот. @ Нема да можете да го вратите овој додаток за паста. Како и да е, сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
10018 Microsoft Office Access не можеше да ги додаде сите податоци на табелата. @ Содржината на полињата во | 1 запис е избришана, а | 2 запис еost поради клучни повреди.
* Ако податоците биле избришани, податоците што сте ги залепиле или увезеле не се совпаѓаат со типовите податоци на полето или со имотот FieldSize во табелата за дестинации.
* Ако записите беа лost, записите што ги залепивте содржат примарни клучни вредности што веќе постојат во табелата за дестинации или ги кршат правилата за референтен интегритет за врска дефинирана помеѓу табелите. @@ 2 @ 1 @ 922 @ 1
10019 Microsoft Office Access не може да ја пронајде базата на податоци што ја содржат поврзаната табела'|.'@. Особините поставени во Microsoft Office Access за поврзаната табела ќе бидат lost.
Дали сакате да продолжите со конверзијата во секој случај? @@ 19 @@@ 2
10020 Правилата за интегритет на податоците се променети; постојните податоци може да не се валидни за новите правила. @ Овој процес може да трае долго време. Дали сакате постојните податоци да бидат тестирани со новите правила? @@ 13 @@@ 2
10021 Постоечките податоци го кршат новото правило за валидација на запис. @ Дали сакате да продолжите со тестирање со новото правило?
* За да го задржите новото правило и да продолжите со тестирање, кликнете Да.
* За да се вратите на старото правило и да продолжите со тестирање, кликнете Бр.
* За да престанете со тестирање, кликнете Откажи. @@ 13 @@@ 1
10022 Постоечките податоци ја нарушуваат новата поставка за својството „| 1“ за полето „|. “@ Дали сакате да продолжите со тестирање со новата поставка?
* За да ја задржите новата поставка и да продолжите со тестирање, кликнете Да.
* За да се вратите на старата поставка и да продолжите со тестирање, кликнете Бр.
* За да престанете со тестирање, кликнете Откажи. @@ 13 @@@ 2
10023 Microsoft Office Access е избришана | индекси на конвертираните полиња. @ Некои податоци не се претворија правилно. @@ 1 @@@ 1
10024 Прво мора да ја зачувате табелата. @ Microsoft Office Access не може да ги тестира вашите податоци сè додека не ги зачувате промените во дизајнот што ги направивте.
Дали сакате да ја зачувате табелата сега? @@ 19 @@@ 2
10025 Оваа операција ќе ги тестира правилата за валидација на записот и полето на табелата, како и својствата Потребни и AllowZeroLength, за сите податоци во табелата. @ Овој процес може да трае долго.
Како и да е, сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
10026 Сите податоци беа валидни за сите правила. @@@ 1 @@@ 1
10027 Постоечките податоци го кршат новото правило за валидација на запис. @ Дали сакате да продолжите со тестирање на податоци со ова ново правило?
* За да продолжите со тестирање за други повреди на правилата, кликнете Да.
* За да продолжите да ги тестирате само старите правила за валидација, кликнете Бр.
* За да престанете со тестирање, кликнете Откажи. @@ 13 @@@ 2
10028 Постоечките податоци го нарушуваат својството „| 1“ за полето „|. “@ Ако продолжите со тестирање,„ Мајкрософт офис пристап “ќе ве информира доколку податоците кршат други поставки на имотот во табелата.
Дали сакате да продолжите со тестирање? @@ 19 @@@ 2
10030 Нема дефинирано примарен клуч. @ Иако не е потребен примарен клуч, тоа е силно препорачливо. Табелата мора да има примарен клуч за да ги дефинирате односите помеѓу оваа табела и другите табели во базата на податоци.
Дали сакате да се вратите на дизајнот на табелата и да додадете примарен клуч сега? @@ 13 @@@ 2
10031 Прво мора да ја зачувате функцијата. @ Дали сакате да ја зачувате функцијата сега? @@ 19 @@@ 1
10032 Ова поле ќе се претвори во Обичен текст и ќе се отстрани целото форматирање во полето. @ Дали сакате да ја конвертирате колоната во Обичен текст? @@ 20 @@@ 2
10033 Ова поле ќе се претвори во Богат текст и сите податоци што ги содржи ќе бидат кодирани со HTML. @ Ако вашите податоци веќе содржат валиден HTML Rich Text, можете да отстраните било какво дополнително кодирање HTML со користење на функцијата PlainText во барањето за ажурирање. Дали сакате да ја конвертирате колоната во Богат текст? @@ 20 @@@ 2
10250 Не можете да ги отпечатите колоните што можат да се движат (незамрзнати) на листот со податоци. @ Замрзнатите колони се пошироки од страницата. Дали сакате да печатите само замрзнати колони? @ Ако сакате да ги испечатите незамрзнатите колони, пробајте едно или повеќе од следново:
* Намалете ја ширината на колоната и зголемете ја висината на редот на замрзнатите колони.
* Променете ја ориентацијата на страницата во Пејзаж во прозорецот за својства на печатачот.
* Намалете ја големината на маргините на левата и десната страница во полето за дијалог Поставување страница. @ 21 @ 1 @ 9172 @ 2
10251 Насловот на колоната е превисок за да се смести на страницата. Дел од насловот ќе биде отсечен. @ Дали сакате да го испечатите нецелосниот наслов? @ За да спречите засечување на заглавјата, пробајте едно или повеќе од следново:
* Променете ја ориентацијата на страницата во Портрет во прозорецот за својства на печатачот
* Намалете ја големината на маргините на горната и долната страница во дијалог прозорецот Поставување страница. @ 19 @@@ 2
10252 Барем една колона е премногу широка за да се смести на страницата. Податоците во таа колона ќе бидат отсечени. @ Дали сакате да ја испечатите колоната со нецелосни податоци? @ За да спречите отсекување на податоците, пробајте едно или повеќе од следново:
* Намалете ја ширината на колоната и зголемете ја висината на редот.
* Променете ја ориентацијата на страницата во Пејзаж во прозорецот за својства на печатачот.
* Намалете ја големината на маргините на левата и десната страница во дијалог прозорецот Поставување страница. @ 19 @@@ 2
10253 Висината на редот го надминува просторот помеѓу горната и долната маргина. @ Дали сакате да ги испечатите колоните со нецелосни податоци? @ За да спречите отсекување на податоците, пробајте едно или повеќе од следново:
* Зголемете ја ширината на колоната и намалете ја висината на редот.
* Променете ја ориентацијата на страницата во Портрет во прозорецот за својства на печатачот
* Намалете ја големината на маргините на горната и долната страница во дијалог прозорецот Поставување страница. @ 19 @@@ 2
10500 Aboutе извршите пребарување за ажурирање што ќе ги модифицира податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на акција?
За информации за тоа како да спречите прикажување на оваа порака секогаш кога ќе извршите барање за акција, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
10501 Aboutе извршите барање за додавање што ќе ги модифицира податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на акција?
За информации за исклучување пораки за потврда за бришење документи, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
10502 Aboutе извршите пребарување за табела што ќе ги модифицира податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на акција?
За информации за тоа како да спречите прикажување на оваа порака секогаш кога ќе извршите барање за акција, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
10503 Aboutе извршите пребарување за бришење што ќе ги модифицира податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на акција?
За информации за тоа како да спречите прикажување на оваа порака секогаш кога ќе извршите барање за акција, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
10504 Aboutе извршите пребарување за дефинирање на податоци што може да ги измени податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на пребарување SQL?
Ако не, кликнете Не и потоа изменете го барањето или затворете го за да работи подоцна. @@ 19 @@@ 2
10505 Aboutе ги ажурирате | ред (а). @ Откако ќе кликнете Да, не можете да ја користите командата Врати да ги вратите промените.
Дали сте сигурни дека сакате да ги ажурирате овие записи? @@ 19 @@@ 2
10506 Areе приложите | ред (а). @ Откако ќе кликнете Да, не можете да ја користите командата Врати да ги вратите промените.
Дали сте сигурни дека сакате да ги додадете избраните редови? @@ 19 @@@ 2
10507 Aboutе залепите | ред (и) во нова табела. @ Откако ќе кликнете Да, не можете да ја користите командата Врати да ги вратите промените.
Дали сте сигурни дека сакате да креирате нова табела со избраните записи? @@ 19 @@@ 2
10508 Aboutе ги избришете | ред (и) од наведената табела. @ Откако ќе кликнете Да, не можете да ја користите командата Врати да ги вратите промените.
Дали сте сигурни дека сакате да ги избришете избраните записи? @@ 19 @@@ 2
10509 Microsoft Office Access не може да ги ажурира сите записи во барањето за ажурирање. @ Microsoft Office Access не ажурираше | 1 поле (и) поради неуспех на конверзија на тип, | 2 записи (имиња) поради клучни прекршувања, | 3 записи (и) поради повреди на заклучување и | 4 записи (и) заради повреда на правилата за валидација.
Дали сакате и понатаму да продолжите да го извршувате овој вид акција за пребарување?
За да ги игнорирате грешките (и) и да го извршите барањето, кликнете Да.
За објаснување за причините за повредите, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 10019 @ 2
10510 Microsoft Office Access не може да ги додаде сите записи во барањето за додавање. @ Microsoft Office Access постави | 1 полиња во Null поради неуспех на конверзија на тип, и не додаде | 2 записи во табелата заради клучни прекршувања, | 3 записи (записи) поради повреди за заклучување и | 4 записи (записи) заради кршење на правилата за валидација.
Дали сакате да го извршите барањето за акција во секој случај?
За да ги игнорирате грешките (и) и да го извршите барањето, кликнете Да.
За објаснување за причините за повредите, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 10020 @ 2
10511 Microsoft Office Access не може да ги додаде сите записи во барањето за ажурирање или да го приложи прашањето. @ Ги постави | 1 полиња во Null поради неуспех на конверзија на тип.
Неуспехот на конверзија на тип е предизвикан кога податоците во едно или повеќе полиња не се совпаѓаат со својството DataType или FieldSize во табелата за дестинации. На пример, оставањето празни полиња во полето Да / Не или внесувањето текст во нумеричко поле ќе предизвика оваа грешка.
Дали сакате да ги игнорирате грешките и да го извршите барањето за ажурирање или да го додадете во секој случај?
За да ги игнорирате грешките (и) и да го извршите барањето, кликнете Да. @@ 19 @ 1 @ 922 @ 2
10512 Microsoft Office Access не може да избрише | 2 записи во барањето за бришење заради клучни прекршувања и | 3 записи заради прекршувања на заклучување. @ Дали сакате сепак да го извршите ова дејство?
За да ги игнорирате грешките (и) и да го извршите барањето, кликнете Да.
За објаснување за причините за повредите, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 10016 @ 2
10513 Постојните | ќе се избрише пред да го стартувате барањето. @ Дали сакате да продолжите во секој случај? @@ 20 @@@ 2
10514 Нема да можете да ги вратите промените што ова акција за пребарување треба да ги направи на податоците во поврзана табела или табели. @ Дали сакате да го извршите ова дејство барање сепак? @@ 19 @@@ 2
10515 Microsoft Office Access не можеше да ги ажурира сите записи во барањето за ажурирање. @ Microsoft Office Access не ажурираше | 1 поле (и) поради неуспех на конверзија на тип, | 2 записи (имиња) поради клучни прекршувања, | 3 записи (и) поради повреди на заклучување и | 4 записи (и) заради повреда на правилата за валидација.
За објаснување за причините за повредите, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10019 @ 1
10516 Microsoft Office Access не може да ги додаде сите записи на табелата. @ Microsoft Office Access ги постави | 1 полиња во Null поради неуспех на конверзија на тип, и не додаде | 2 записи поради клучни прекршувања , | 3 записи (и) заради повреда на заклучување и | 4 записи заради повреди на правилата за валидација.
За објаснување за причините за повредите, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10020 @ 1
10517 Microsoft Office Access не може да ги додаде сите записи во барањето за составување табели. @ Постави | 1 полиња во Null, поради неуспех на конверзија на тип.
Неуспехот на конверзија на тип е предизвикан кога податоците во едно или повеќе полиња не се совпаѓаат со својството DataType или FieldSize во табелата за дестинации. На пример, оставањето празни полиња во полето Да / Не или додавањето текст во нумеричко поле ќе предизвика оваа грешка. @@ 1 @ 1 @ 922 @ 1
10518 Microsoft Office Access не може да ги избрише сите записи во барањето за бришење. @ Microsoft Office Access не избриша | 2 записи заради клучни повреди и | 3 записи заради повреди за заклучување.
За објаснување за причините за повредата, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 10016 @ 1
10519 Нема доволно простор на дискот или меморија за да ги вратите промените на податоците што ќе ги направи ова дејство. @ Дали сакате да го извршите ова барање за акција во секој случај?
За информации за ослободување простор на дискот или ослободување на меморија, побарајте во индексот за помош на „Мајкрософт Виндоус“ за „простор на дискот, ослободување“ или „меморија, смена на проблеми“. @@ 19 @@@ 2
10520 Дали сакате да ги зачувате промените направени во изјавата SQL и да го ажурирате имотот? @ Сопственикот RecordSource или RowSource содржеше изјава SQL кога се повикавте на Градежниот пребарувач, така што оригиналната изјава на SQL е изменета. оригиналната изјава на SQL, кликнете на бр. @ 13 @ 1 @ 4309 @ 2
10521 Дали сакате да ги зачувате направените измени во барањето и да го ажурирате имотот? @ Својството RecordSource или RowSource содржеше име на барање кога се повикавте на Градителот на пребарувања, така што оригиналното барање беше изменето. @ Да го затворите Градителот на пребарување без да го промените оригиналното барање, кликнете Бр. @ 13 @ 1 @ 4309 @ 2
10522 Се повикавте на Градителот на пребарувања на табела. @ Дали сакате да создадете барање засновано врз табелата? @@ 19 @@@ 2
10523 Aboutе извршите преносно барање што може да ги модифицира податоците во вашата табела. @ Дали сте сигурни дека сакате да извршите ваков тип на пребарување SQL?
За информации за тоа како да спречите прикажување на оваа порака секогаш кога ќе извршите пребарување SQL, кликнете на Помош. @@ 21 @ 1 @ 9058 @ 2
10524 | излезни колони (и) во барањето беа неименувани и нема да покажуваат никакви податоци. @@@ 1 @@@ 1
10526 Дали сакате да ги зачувате промените направени во Изјавата за SQL и да го ажурирате уредникот на текст? @ Складираната постапка или функција содржеше изјава SQL кога се повикавте на Градежниот за пребарување, така што оригиналната изјава на SQL е изменета. менување на оригиналната изјава на SQL, кликнете бр. @ 13 @ 1 @ 4309 @ 2
10600 Дали сте сигурни дека сакате трајно да ја избришете избраната врска од вашата база на податоци? @@@ 19 @@@ 2
10601 Врска веќе постои. @ Дали сакате да ја уредите постојната врска? За да создадете нова врска, кликнете бр. @@ 13 @@@ 2
10602 Името на полето недостасува во редот |. @ Не избравте соодветно поле за оваа врска во секој ред на мрежата. @ Изберете полиња така што мрежата има ист број полиња од левата и десната страна, а потоа обидете се повторно да ја создадете врската. @ 1 @@@ 1
10603 Оваа врска е изменета или избришана од друг корисник откако го отворивте прозорецот за врски. @ Дали сакате да ја уредите врската и да ги замените промените на другиот корисник? За да го ажурирате прозорецот за врски за да ги вклучите промените на другиот корисник, кликнете бр. @@ 19 @@@ 2
10604 Оваа врска е веќе избришана од друг корисник. @ За да го ажурирате погледот, кликнете ОК. @@ 1 @@@ 1
10605 Изгледот на прозорецот за врски ќе се расчисти. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 2
10606 Не можете да прикажувате пребарувања или поврзани табели во прозорецот за врски за оваа база на податоци. @ Базата на податоци '|' е создадена во претходната верзија на Microsoft Office Access.
За да ја претворите оваа база на податоци во тековната верзија на Microsoft Office Access, кликнете на Копчето Microsoft Office и потоа кликнете Конвертирај. @@ 3 @ 1 @ 9029 @ 1
10607 Врската е создадена како врска еден на многу затоа што има дупликати записи во поврзаното поле. @ Пробавте да создадете врска еден на еден, но податоците во табелите сугерираат дека едно на -многу односи се посоодветни. @@ 2 @ 1 @ 11617 @ 1
10608 За да создадете врска, користете го глувчето за да влечете поле од една на друга табела. @@@ 1 @@@ 1
10700 Овој документ претходно беше форматиран за печатачот | 1 на | 2, но тој печатач не е достапен. Дали сакате да го користите стандардниот печатач | 3? @@@ 19 @@@ 1
10701 Овој документ претходно беше форматиран за печатачот '| 1 на | 2', но тој печатач не е достапен. Поставките на страницата прикажани во полето за дијалог Поставување на печатење се за тековниот стандарден печатач „| 3“. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 1
10702 Прегледувањето или печатењето на овој приказ на PivotTable може да трае долго, бидејќи прикажува голема количина детали. Microsoft Office Access може да не одговори некое време. @ Дали сакате да продолжите? @ * За да го намалите потребното време, скријте most или сите детални податоци во погледот.
* За повеќе информации, консултирајте се со статијата на Microsoft Knowledge Base Q282315. @ 3 @@@ 1
10750 Мора да ја зачувате макроата пред да ја извршите. @ Дали сакате да ја зачувате макроата сега?
* За да ја зачувате макроата и потоа да ја извршите, кликнете Да.
* За да се вратите во прозорецот Макро за оваа макро или во прозорецот од кој ја извршивте командата Изврши макро, кликнете бр. @@ 19 @@@ 2
10751 Некои од макро дејствата што се обидувате да ги зачувате не можат да се извршат во Access 97. Овие дејства трајно ќе бидат избришани од макроата во верзијата Access 97 на вашата база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
10800 Microsoft Office Access заврши со додавање на индексот'|.'@Додадете друг индекс од полето за дијалог Изберете датотеки со индекс или кликнете Затвори. @@ 1 @@@ 1
10801 Датотеката со информации за индекс на Microsoft Office Access (.inf) за '|' веќе постои. @ Дали сакате да ја замените постоечката датотека Microsoft Office Access .inf за датотеката dBASE или Microsoft FoxPro што ја поврзувате? @ * За да креирате нова .inf датотека, кликнете Да.
* За да ја користите постојната датотека, кликнете Бр.
Ако датотеката .inf содржи невалидни или застарени информации, мора да кликнете Да за да креирате нова .inf датотека пред да ја поврзете табелата. @ 17 @ 1 @ 9186 @ 2
10803 Објектот '|' веќе постои. @ Дали сакате да го замените постојниот објект со оној што го извезувате?
Ако сакате да го извезите овој објект без да го замените постојниот објект, кликнете бр. Потоа можете да изберете ново име во полето за дијалог Извоз. @@ 20 @@@ 2
10804 Не сите спецификации за увоз може да бидат увезени поради конфликти со името. Конфликтите постоеја во | од спецификациите. @ Преименувајте ги спротивставените спецификации за увоз и обидете се повторно со операцијата за увоз. @@ 1 @@@ 1
10806 Поврзаните податоци не се поддржани со опцијата за податоци во живо.
10807 Ве молиме наведете локација за извоз на XML.
10808 Тековниот запис не беше единствен. Сите идентични записи беа извезени.
10892 Форма со врзана контрола на ActiveX или вграден објект врзан за извор на податоци не може да го постави својството DefaultView на континуирани форми. @ Се обидовте да додадете врзана контрола на ActiveX во форма во поглед на Дизајн.
Microsoft Office Access ќе го ресетира имотот DefaultView на единечна форма. @@ 1 @@@ 1
10896 Избравте трајно да ја избришете врската до страницата за пристап до податоци. @? Избриши & Врска? Откажи @@ 27 @@@
10897 | @ Има проблем со поставките за регистар на Internet Explorer. @ Ве молиме, инсталирајте го Интернет експлорер. @ 1 @@@ 1
10898 На страниците за пристап до податоци на Microsoft Office Access може да се гледаат само во Windows Internet Explorer, но тоа не е вашиот стандарден прелистувач. @ Дали сакате да го отворите Internet Explorer за да ја видите оваа страница? @@ 19 @@@
10899 Врска до оваа страница за пристап до податоци не може да се создаде, бидејќи податоците и погрешно. Предметите не се одјавени. @@@ 1 @@@ 1
10950 Дали сте сигурни дека сакате да ја избришете оваа сметка? @ Не можете да го вратите бришењето на корисничка или групна сметка. За да вратите корисник или групна сметка што е избришана, мора да ја пресоздадете сметката со исто име и личен идентификатор (PID). @@ 20 @@@ 2
10951 Немате дозвола да го измените'|.'@За да го измените овој објект, мора да имате дозвола за Модифициран дизајн за тоа. Ако објектот е табела, мора да имате дозвола за бришење податоци и ажурирање на податоците за него.
Дали сакате да зачувате копија од објектот како нов објект? @@ 21 @ 1 @ 10222 @ 1
10952 Немате дозвола да ја видите оваа макро. @ За да видите макро, мора да имате дозвола за Прочитај дизајн за тоа.
Дали сакате да продолжите да ја извршувате макроата? @@ 21 @ 1 @ 10222 @ 2
10953 Немате дозвола да го измените'|.'@За да го измените овој објект, мора да имате дозвола за Модифициран дизајн за тоа. Ако објектот е табела, мора да имате дозвола за бришење податоци и ажурирање на податоците за него.
Дали сакате да го отворите само за читање? @@ 21 @ 1 @ 10222 @ 1
10954 Ги сменивте дозволите на „| 1“ за „| 2. “@ Дали сакате да ги доделите овие дозволи сега? @@ 19 @@@ 2
10955 Немате дозвола да отворите '|' за ексклузивна употреба. @ Microsoft Office Access ја отвора базата на податоци за споделен пристап.
За да отворите база на податоци за ексклузивен пристап, мора да имате дозвола Отворен ексклузив за тоа. За повеќе информации за дозволите и кој може да ги постави, кликнете на Помош. @@ 5 @ 1 @ 10222 @ 1
10956 ; LCID = 0x0409
10957 Не сте внеле проект на работна група. За да се осигурате дека вашата датотека со информации за работната група е единствена, внесете единствен ID на работна група до 20 броеви или букви. Продолжете без ID на работна група? @@@ 20 @@@ 1
10958 Датотеката '|' веќе постои. Заменете ја постоечката датотека? @@@ 20 @@@ 1
10959 Датотеки на работната група (* .mdw)
10960 Изберете датотека со информации за работната група
10961 Отворено
10962 Успешно ја создадовте датотеката со информации за работната група '|.' @@@ 1 @@@ 4
10964 Успешно се приклучивте на работната група дефинирана од датотеката со информации за работната група '|' @@@ 1 @@@ 2
10968 Microsoft Office Access не може да додаде дигитален потпис во вашата датотека бидејќи Access не може да добие ексклузивен пристап до датотеката. @ Проверете дали ниедна друга личност или програма не ја има датотеката отворена и обидете се повторно да го додадете дигиталниот потпис. @@ 1 @@@ 2
10974 Измените во базата на податоци или проектот го поништија поврзаниот дигитален потпис. @ Ова може да бара да донесете одлука за доверба следниот пат кога ќе ја отворите базата на податоци или проектот. @@ 2 @ 1 @ 553714150 @ 1
29000 Нема доволно меморија за да се создаде влезна област. @ Затвори непотребни програми. Потоа обидете се повторно да ја креирате областа за внесување.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @@ 1 @@@ 1
29001 Microsoft Office Access не успеа да го зачува модулот'|.'@Вашиот компјутер може да има малку простор на дискот.
За информации за ослободување на меморијата или просторот на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“ или „простор на дискот, ослободување“. @@ 1 @@@ 3
29002 Microsoft Office Access не успеа да го создаде модулот Visual Basic'|.'@Ако вашата база на податоци е на мрежен диск, проверете ја мрежната врска и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
29003 Microsoft Office Access не успеа да ги конвертира или овозможи вашите модули за кодови. @ Вашиот компјутер може да има малку простор на дискот или меморија. @@ 1 @@@ 1
29004 Новото име на постапката што го наведовте е неважечко. @@@ 2 @ 1 @ 11738 @ 1
29005 Постапката „|“ веќе постои. @ Изберете друго име на постапка. @@ 1 @@@ 1
29006 Microsoft Office Access не успеа да создаде лента со алатки за прозорецот Debug. @ Системот може да е надвор од меморијата на ресурсите. @ Затворете ги непотребните програми и обидете се повторно.
За повеќе информации за ослободување на меморијата, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“. @ 1 @@@ 1
29007 За време на операцијата за вметнување или увоз, Microsoft Office Access не успеа да го конвертира „|“ модул од претходната верзија на базата на податоци на Microsoft Office Access. @ Вашиот компјутер може да има малку простор на дискот или меморија. @@ 1 @@@ 1
29008 Microsoft Office Access не може да создаде простор за складирање на модул Visual Basic. @ Ако вашата база на податоци е на мрежен диск, проверете ја мрежната врска и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 3
29009 Microsoft Office Access не може да го отвори просторот за складирање на модулот Visual Basic. @ Вашиот компјутер може да има малку простор на дискот.
За информации за ослободување на меморијата или просторот на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“ или „простор на дискот, ослободување“. @@ 1 @@@ 3
29010 Името на функцијата е предолго. @ Microsoft Office Access ќе го скрати името на функцијата на 255 карактери. @@ 1 @ 1 @ 11738 @ 1
29011 Microsoft Office Access не успеа да ја зачува базата на податоци. @ Вашиот компјутер може да има малку простор на дискот.
За информации за ослободување на меморијата или просторот на дискот, побарајте во индексот за помош на Microsoft Windows за „меморија, смена на проблеми“ или „простор на дискот, ослободување“. @@ 1 @@@ 3
29013 Ова дејство ќе го ресетира тековниот код во режим на прекин. @ Дали сакате да го запрете водечкиот код? @ * За да го запрете извршувањето на програмата за да може прозорецот Модул да биде затворен, изберете Да.
* За да го оставите кодот во моменталната состојба, изберете бр. @ 20 @@@ 1
29014 Не можете да додадете препорака на работната група на Microsoft Office Access. @@@ 2 @ 1 @ 13780 @ 1
29015 Не можете да ја отстраните оваа референца. На Microsoft Office Access му треба оваа референца за да работи правилно. @@ 1 @@@ 1
29016 Не можете да додадете упатување на отворената база на податоци. @@@ 1 @@@ 1
29017 Базата на податоци | беше креирана во претходната верзија на Microsoft Office Access. @ Конвертирајте ја оваа база на податоци во тековната верзија на Microsoft Office Access со користење на командата Конвертирај база на податоци од менито Алатки (подменито Алатки за бази на податоци). @@ 1 @@@ 1
29018 Не можете да користите стандарден модул за оваа операција. @@@ 1 @@@ 1
29019 Име на модулот '|' е невалиден. @ * Името на модулот може да start со префиксот Form_ или Report_.
* Модулот не може да биде именуван Формулари, извештаи, модули, апликација, екран, асистент, командни ленти, референци или DoCmd.
* Името на модулот може да има премногу карактери. @@ 2 @ 1 @ 11734 @ 1
29020 Друг корисник ја измени оваа база на податоци. @ За да ја видите тековната верзија, затворете ја базата на податоци и повторно отворете ја. @@ 1 @@@ 1
29021 Оваа операција не е достапна додека има модул во режим на прекин. @ Ресетирајте го извршниот код и обидете се повторно со операцијата. @@ 1 @@@ 1
29022 Имаше грешки при составувањето за време на конверзијата или овозможувањето на оваа база на податоци. @ Базата на податоци не е зачувана во компајлирана состојба. Перформансите на оваа база на податоци ќе бидат нарушени затоа што Microsoft Office Access ќе треба повторно да ја состави базата на податоци за секоја сесија.
За информации за подобрување на перформансите, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 11705 @ 1
29023 Постојат повици до 16-битна динамичка врска librarие (.dll) во модулите во оваа база на податоци. @ Овие нема да работат под „Мајкрософт Виндоус 95“ или „Мајкрософт Виндоус НТ“.rarие (.dll). @ 2 @ 1 @ 11961 @ 1
29024 Тековната корисничка сметка нема дозвола да ја конвертира или овозможи оваа база на податоци. @ За да конвертирате или овозможите база на податоци, осигурете го следново:
* Мора да се придружите на работната група што ги дефинира корисничките сметки што се користат за пристап до базата на податоци.
* Вашата корисничка сметка мора да има Open / Run и Open Exclusive дозволи за објектот на базата на податоци.
* Вашата корисничка сметка мора да има дозволи за изменување дизајн или администрирање за сите табели во базата на податоци, или мора да биде сопственик на сите табели во базата на податоци.
* Вашата корисничка сметка мора да има дозвола за Прочитај дизајн за сите објекти во базата на податоци.
* Побарајте другите корисници да ја затворат базата на податоци. @@ 2 @ 2 @ 77316 @
29025 Постојат повици до 16-битна динамичка врска librarие (.dll) во модулите во оваа база на податоци. @ Овие нема да работат под Microsoft Windows 95 или Microsoft Windows NT. @ Преведете ги овие повици на еквивалентна 32-битна динамичка врска librarјас. @ 2 @ 1 @ 11961 @
29026 Базата на податоци што се обидувате да ја отворите или конвертирате во моментов се користи или немате дозвола да ја отворате исклучиво. @ Кога конвертирате база на податоци или кога прв пат отворате база на претходна верзија, друг корисник не може да има отворена базата на податоци. @ Обидете се со едно од следново:
* Побарајте другите корисници да ја затворат базата на податоци.
* Користејќи ја верзијата на Microsoft Office Access во која е запишана базата на податоци, администраторот на работната група нека ви даде дозвола да ја отворите базата на податоци исклучиво.
Повеќе корисници можат да ја споделат базата на податоци откако ќе ја конвертирате или откако ќе ја отворите за прв пат. @ 1 @ 1 @ 9027 @ 1
29027 Microsoft Office Access не можеше да го зачува проектот. @ Друг корисник го зачувува проектот сега.
Дали сакате да се обидете повторно? @@ 23 @@@ 1
29028 Операцијата Зачувај не успеа. @@@ 1 @@@ 1
29029 Се обидувате да отворите база на податоци само за читање. @ Првиот пат кога ќе отворите база на податоци со претходна верзија, мора да имате можност да напишете промени во базата на податоци.
* Атрибутот само за читање на датотеката со базата на податоци може да биде поставен; исчистете го овој атрибут.
* Можеби сте ја избрале командата Отвори само за читање во прозорецот за отворање. Не ја избирајте оваа команда првиот пат кога ќе ја отворите базата на податоци.
* Вашата лиценца за користење на оваа апликација можеби е истечена. @@ 1 @@@ 1
29030 Microsoft Office Access не може да воспостави упатување на наведената база на податоци. @ Референцираната база на податоци не може да се најде или е заклучена исклучиво од друг корисник за да не може да се отвори. @ Вратете ја референцираната база на податоци од резервна копија или прашајте корисникот што ја заклучува базата на податоци за да ја отвори базата на податоци во неексклузивен режим. @ 1 @@@ 1
29031 Microsoft Office Access не може да ја креира или отвори бараната база на податоци сега. @ Базата на податоци може да биде заклучена исклучиво од друг корисник. @@ 1 @@@ 1
29032 „|“ модул е ​​отворен; Microsoft Office Access не може да ги постави дозволите на отворен модул. @@@ 1 @@@ 1
29033 Microsoft Office Access не може да додава препораки на реплицирана база на податоци; промените ќе бидат игнорирани. @@@ 1 @@@ 1
29034 Microsoft Office Access не може да го увезе модулот од изворната реплика. @ Синхронизирајте ја изворната база на податоци. @@ 1 @@@ 1
29040 Microsoft Office Access во моментов не може да ги преименува формата, извештајот или модулот во „|“. @ Затворете ја базата на податоци, повторно отворете ја и потоа обидете се повторно со операцијата за преименување. @@ 1 @@@ 1
29041 Една или повеќе форми или извештаи содржат ActiveX контрола што не може да се вчита. @ Овие контроли нема да функционираат правилно се додека не ги регистрирате, не ги отворите формуларите или извештаите во поглед на Дизајн и не ги зачувате формуларите или извештаите. @@ 1 @@@ 1
29042 Една или повеќе форми или извештаи содржат ActiveX контрола што не може да се вчита. @ Овие контроли нема да функционираат правилно се додека не ги регистрирате, не ги отворите формуларите или извештаите во поглед на Дизајн и не ги зачувате формуларите или извештаите. @@ 1 @@@ 1
29043 Microsoft Office Access го претвори кодот во '|' на вашата тековна верзија на Visual Basic. @ За да ги подобрите перформансите на оваа база на податоци, направете го следново:
1. Отворете кој било модул во оваа база на податоци во поглед на Дизајн.
2. На менито за отстранување грешки, кликнете Компајлирај и зачувај ги сите модули. @@ 1 @@@ 1
29044 Верзијата 3.0 на DAO не е компатибилна со оваа верзија на Microsoft Office Access. @ Создадете упатување за верзијата DAO 3.5. За информации за поставување препораки, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 13780 @ 1
29045 Не можете да увезувате, извезувате, креирате, менувате или преименувате какви било форми, извештаи, страници или модули во базата на податоци ACCDE, MDE или ADE. @@@ 1 @@@ 1
29046 Не можете да креирате модул за форма или извештај ако е само за читање или ако базата на податоци е само за читање. @@@ 1 @@@ 1
29047 Microsoft Office Access не можеше да го отвори проектот Visual Basic за оваа база на податоци. @ Друг корисник сега го зачувува проектот. Дали сакате да се обидете повторно? @@ 23 @@@ 1
29048 Базите на податоци на МДЕ не можат да се повикуваат на базите на податоци на МДБ. Базите на податоци на МДЕ можат да се повикуваат само на други бази на податоци на МДЕ или да напишат librarии. @@ 1 @@@ 1
29049 За да додадете модул за шифра во формулар или извештај, мора да се префрлите во Дизајн и да го поставите својството HasModule на формуларот или извештајот на Да. @@@ 1 @@@ 1
29050 Microsoft Office Access не може да ја состави оваа база на податоци, бидејќи една или повеќе референци не може да се решат. @ Базата на податоци не е зачувана во компајлирана состојба. Перформансите на оваа база на податоци ќе бидат побавни затоа што Microsoft Office Access ќе треба повторно да ја состави базата на податоци за секоја сесија. @ За информации за подобрување на перформансите, кликнете на Помош. @ 2 @ 1 @ 11705 @ 1
29051 Тековната корисничка сметка нема дозвола да прави MDE-датотека од оваа база на податоци. @ За да направите MDE-датотека, направете го следново:
* Придружете се на работната група што ги дефинира корисничките сметки што се користат за пристап до базата на податоци.
* Проверете дали корисничката сметка има дозволи Open / Run и Open Exclusive за објектот на базата на податоци.
* Осигурете се дека корисничката сметка има дозволи за изменување на дизајн или администрирање за табелата MSysModules2 во базата на податоци.
* Побарајте другите корисници да ја затворат базата на податоци. @@ 1 @@@ 1
29052 Проектот Visual Basic за апликации во базата на податоци „|“ не може да се конвертира во тековниот формат на Visual Basic. @ Ако базата на податоци е MDE, ќе треба повторно да го изградите MDE од изворот MDB. Доколку го немате изворот MDB, ќе треба да набавите нова верзија на MDE што е компатибилна со тековната верзија на Visual Basic. @@ 1 @@@ 1
29053 Microsoft Office Access не може да креира повеќе контроли на овој формулар или извештај. @ Ако сте избришале контроли од оваа форма или извештај во минатото, можеби ќе можете да ја преименувате формата или извештајот и потоа да додадете повеќе контроли на неа. @ @ 1 @@@ 1
29054 Microsoft Office Access не може да ги додаде, преименува или избрише контролите што ги побаравте. @@@ 1 @@@ 1
29055 Образецот или извештајот '|' има премногу контроли. @ Намалете го бројот на контроли на формуларот или извештајот пред да го користите во оваа верзија на Microsoft Office Access. @@ 1 @@@ 1
29056 Некој друг користи '|' и проектот Visual Basic за апликации не одговара на вашата верзија на Visual Basic. @ Треба да ја отворите базата на податоци исклучиво за да го надградите проектот Visual Basic за апликации во оваа база на податоци. @@ 1 @@@ 1
29057 Базата на податоци '|' е само за читање и проектот Visual Basic за апликации не одговара на вашата верзија на Visual Basic. @ Треба да ја отворите базата на податоци за читање-запишување за да го надградите проектот Visual Basic за апликации во оваа база на податоци. 1
29058 Не можете да креирате модул за форма или извештај додека инстанцата на формуларот или извештајот е во режим на прелистување. @@@ 1 @@@ 1
29059 Microsoft Office Access не можеше да го прикаже модулот. @@@ 1 @@@ 1
29060 Датотеката не е пронајдена. @@@ 1 @@@ 1
29061 Имаше грешки при составувањето при конверзијата или овозможувањето на оваа база на податоци. @ Ова може да се должи на старата синтакса на DAO што повеќе не е поддржана.
За пример за тоа како да го поправите кодот, кликнете на Помош. @@ 2 @ 1 @ 11705 @ 1
29062 Име на модулот '|' е погрешно напишан или се однесува на модул што не постои. @ Ако неправилното име на модулот е во макро, полето за дијалог Action Failed ќе ги прикаже името на макро и аргументите на макро откако ќе кликнете ОК. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име на модулот. @@ 1 @@@ 1
29063 Проектот Visual Basic за апликации во базата на податоци е корумпиран.
29064 Во овој момент немате ексклузивен пристап до базата на податоци. Ако продолжите да правите измени, можеби нема да можете да ги зачувате подоцна.
29065 Microsoft Office Access не може да зачува промени во дизајнот или да зачува во нов објект на база на податоци бидејќи друг корисник ја има датотеката отворена. За да ги зачувате вашите промени во дизајнот или да зачувате на нов објект, мора да имате ексклузивен пристап до датотеката.
29066 Немате ексклузивен пристап до базата на податоци. Вашите промени во дизајнот не можат да се зачуваат во овој момент. Дали сакате да затворите без да ги зачувате вашите промени?
29067 Немате ексклузивен пристап до базата на податоци. Не можете да ја конвертирате оваа база на податоци во овој момент.
29068 Microsoft Office Access не може да ја заврши оваа операција. Мора да го запрете кодот и да се обидете повторно.
29069 Microsoft Office Access не може да го зачува дигиталниот потпис во моментов. @ * Можеби сте во базата на податоци под Контрола на изворен код.
* Можеби сте во база на податоци што се чита само.
* Базата на податоци користи или продолжување на името на датотеката * .accdb или * .accde. За да потпишете таква база на податоци, кликнете на Копчето Microsoft Office, посочете кон менито Објави и потоа кликнете Пакет и најавување. @@ 1 @@@ 1
29070 Вашата база на податоци или проект на Microsoft Office Access содржи исчезнато или скршено упатување на датотеката '| 1' | 2 @ * За да се осигурате дека вашата база на податоци или проект работи правилно, мора да ја поправите оваа референца. @@ 1 @ 2 @ 5043 @ 1
29071 Недостасува или скршена референца за VBE на датотеката '| 1'.
29072 Microsoft Office Access откри корупција во оваа датотека. За да се обидете да ја поправите корупцијата, прво направете резервна копија на датотеката. Кликнете на копчето Microsoft Office, посочете на Управување и потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци. Ако во моментов се обидувате да ја поправите оваа корупција, треба да ја пресоздадете оваа датотека или да ја вратите од претходната резервна копија. @@@ 2 @ 1 @ 553714192 @ 1
29073 Немате ексклузивен пристап до базата на податоци. Не можете да продолжите со командата за контрола на изворниот код.
29074 Microsoft Office Access не успеа да го создаде модулот Visual Basic. @ Ако вашата база на податоци е на мрежен диск, проверете ја мрежната врска и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 1
29075 Пристапот не може да додаде дигитален потпис во датотека креирана во Access 97 или порано. @ Конвертирајте ја датотеката во пристап 2000 или подоцна формат на датотека, а потоа додадете дигитален потпис. @@ 1 @@@ 1
29076 Имаше проблем со дигиталниот сертификат. Проектот ВБА не може да се потпише. Потписот ќе биде отфрлен. @@@ 1 @@@ 1
29079 Microsoft Office Access не е во можност да ги чита VBA модулите во оваа база на податоци и не може да ги обнови модулите бидејќи датотеката е само за читање. За да ги вратите модулите VBA, затворете ја базата на податоци и направете резервна копија на базата на податоци. Потоа отворете ја базата на податоци со дозвола за читање / запишување. @@@ 2 @ 2 @ 553713744 @ 1
29080 Се чини дека VBA модулите во оваа база на податоци се зачувани со грешки. Пристапот може да ги обнови модулите, но прво треба да направите резервна копија на базата на податоци. За да откажете, за да можете да направите резервна копија на базата на податоци, кликнете Откажи. Потоа направете резервна копија на базата на податоци. @ Ако имате резервна копија од базата на податоци, кликнете OK. Кога ќе се отвори базата, испитајте ги модулите за да видите дали се точни. Ако не се, треба да се вратите на неодамнешната резервна копија. @@ 6 @ 2 @ 553713744 @ 1
29081 Базата на податоци не може да се отвори бидејќи проектот VBA содржан во него не може да се прочита. Базата на податоци може да се отвори само ако проектот VBA е прво избришан. Бришењето на проектот VBA го отстранува целиот код од модулите, формуларите и извештаите. Треба да направите резервна копија од вашата база на податоци пред да се обидете да ја отворите базата на податоци и да го избришете проектот VBA. @ За да креирате резервна копија, кликнете Откажи и потоа направете резервна копија на вашата база на податоци. За да ја отворите базата на податоци и да го избришете VBA-проектот без да направите резервна копија, кликнете OK. @@ 6 @ 2 @ 553713744 @ 1
29082 Верзијата за пристап што се користи за зачувување на оваа база на податоци не може да се открие. Овој проблем не може да се коригира бидејќи базата на податоци е само за читање. Кликнете OK, и откако ќе се затвори базата на податоци, направете резервна копија на базата на податоци. Потоа отворете ја базата на податоци со дозвола за читање / запишување. @@@ 2 @ 2 @ 553713744 @ 1
30000 Microsoft Office Access не можеше да го најде SQL Server наведете. Потврдете дека името на серверот е точно.
30001 Microsoft Office Access не може да ја најде базата на податоци на серверот. Потврдете дека името на базата на податоци е точно.
30002 Microsoft Office Access не може да се најави на серверот. Потврдете дека информациите за најавување се точни.
30004 Стандардната поставка за Максимални записи мора да биде помеѓу 0 и 2147483647.
30005 Недостасува команда SQL
30006 Пристапот не беше во можност да ја изврши оваа операција бидејќи проектот не е поврзан со А. SQL Server база на податоци.
30007 Не може да се сортира на едно или на повеќе полиња наведени во својството „Подреди по“ или дијалогот за сортирање / групирање.
30008 Серверот до кој се обидувате да пристапите е чувствителен на букви. Објектите со исто име, но со различен буква не се поддржани. Користењето на овие објекти може да резултира во губење на податоците.
30009 Друг корисник или апликација го избриша овој запис или ја смени вредноста на нејзиниот примарен клуч.
30010 Не може да се примени филтерот на едно или повеќе полиња наведени во својството Филтер.
30011 Не можам да добијам информации за колоната за објектот на базата на податоци што се прелистува.
30012 Филтерот на серверот не може да се примени на зачуваната постапка Извор на запис. Филтерот не е нанесен.
30013 Не можете да го ажурирате записот бидејќи друг корисник или апликација го избриша или ја смени вредноста на нејзиниот примарен клуч.
30014 Податоците се додадени во базата на податоци, но податоците нема да бидат прикажани во формата затоа што не ги задоволуваат критериумите во основниот извор на запис.
30015 Наведениот извор на запис содржи дупликати имиња за некои полиња за излез. Користете псевдоними во вашата изјава SELECT за да му дадете на секое поле единствено име.
30016 Полето '|' се чита само.
30017 Оваа база на податоци не е овозможена за објавување.
30018 Не може да се создадат објекти од типот '|' против тековната позадина на SQL. Проверете ги дозволите и поставувањето на серверот.
30019 Microsoft Office Access не може да копира табела со име подолго од 64 карактери.
30020 Не може да се најде колоната '|'.
30021 Не може да се користат функциите на доменот на зачуваните процедури.
30022 Проектот за пристап не може да се отвори. Можеби немате соодветни дозволи или проектот може да биде само за читање.
30023 Не може да се користат функциите на доменот на скаларните функции.
30024 Вашата лозинка нема да биде шифрирана пред да биде зачувана во датотеката. @ Корисниците кои ја гледаат изворната содржина на датотеката ќе можат да ги видат корисничкото име и лозинката на сметката.? & Зачувај лозинка? Откажи @@ 36 @ 1 @ 553714179 @
30025 Неважечка изјава за SQL. Проверете го филтерот на серверот на изворот на запис за форма
30026 Пристапот не е во можност да се поврзе со базата на податоци „| 1“ на серверот „| 2“. Проверете дали базата на податоци сè уште постои и дека серверот работи.
30027 Вредноста што ја внесовте не е во согласност со типот на податокот или должината на колоната.
30028 Името на базата на податоци за приложената датотека на базата на податоци е празно. Внесете име за вашата база на податоци.
30029 Оваа верзија на Microsoft Office Access не поддржува промени во дизајнот со верзијата на Microsoft SQL Server на кој е поврзан вашиот проект за пристап. Погледнете ја веб-страницата за ажурирање на Microsoft Office за најновите информации и преземања. Вашите промени во дизајнот нема да бидат зачувани.
31000 Мора да наведете критериуми за сите условени формати. @@@ 1 @@@ 1
31001 Изразот на условен формат не може да биде подолг од 946 карактери. @@@ 1 @@@ 1
31002 Microsoft Office Access не може да ги измени условените формати на контролата во моментов. @ Вашата програма се обиде да го измени условниот формат на контролата додека се оценуваше условниот формат. @@ 1 @@@ 1
31003 Поставката за овој имот е предолга. @ Може да внесете најмногу 255 или 2,048 знаци за овој имот, во зависност од видот на податоците. @@ 1 @@@ 1
31004 Вредноста на полето (автоматско броење) не може да се врати пред да се зачува.

Зачувајте го записот што го содржи полето (AutoNumber) пред да го направите ова дејство. @@@ 1 @@@ 1

31005 Пристапот не успеа да оцени еден или повеќе изрази затоа што '|' беше упатен во израз. Само функциите и својствата што се сметаат за безбедни се дозволени во изрази кога Пристапот работи во режим на песок. @ За повеќе информации за режимот на песок, побарајте „„ Режим на песок ““ во Помош за пристап. @@ 1 @@@ 1
31006 Овој метод не е поддржан за контролите на прилогот во тековниот формат на датотека со базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
31500 Microsoft Office Access не може да го испрати овој формат во поштенска порака. @ За да го испратите овој формат во е-пошта, кликнете Извоз на менито Датотека или користете го методот OutputTo за да ги креирате датотеките и да ги прикачите на е-пошта. @@ 1 @@@ 1
31501 Избраната датотека за трансформација '|' не може да се најде. Ве молиме, изберете друга трансформација.
31502 Microsoft Office Access не може да го најде меѓународниот линк со динамички врски на Microsoft Officerary (DLL). @ Реинсталирајте го Microsoft Office. @@ 1 @@@ 3
31503 Наведената трансформација не ги претвори успешно податоците. Изберете друга трансформација.
31504 Податоците беа трансформирани во формат што не може да се увезе.
31505 Дали сте сигурни дека сакате да ги отстраните "|" од списокот на достапни трансформации?

Ова всушност нема да ја избрише датотеката за трансформација.

31506 Избраната датотека за трансформација не може да се најде. Изберете друга трансформација или отстранете ја трансформацијата. Потоа обидете се повторно да извезувате.
31507 Невалиден тип на податоци во полето.
31508 Не можам да ги вчитам Office Web компонентите @ Access има проблем со вчитување на Office Web компоненти верзија 9.0. Обидете се да одите преку поставување за повторно да ги инсталирате @@ 1 @@@ 3
31509 Не можам да ги вчитам Office Web компонентите @ Access има проблем со вчитување на Office Web компоненти верзија 10.0. Обидете се да одите преку поставување за повторно да ги инсталирате @@ 1 @@@ 3
31510 Microsoft Office Access не може да го вчита lib-от со динамички врскиrary |. @ Треба да го решите неуспехот и сtart Повторно пристап. @@ 1 @@@ 3
31511 Избравте да го промените режимот во кој ќе се толкува синтаксата SQL во оваа база на податоци. Ова ќе значи: @ * Постоечките пребарувања може да вратат различни резултати или воопшто да не се извршуваат.
* Опсегот на типови на податоци и резервирани зборови ќе се промени.
* Differentе се користат различни вајлд карти. @ Препорачливо е да направите резервна копија на оваа база на податоци пред да продолжите. Ако се согласите да продолжите, Access ќе ја затвори оваа база на податоци, ќе ја компактира и повторно ќе се отвори во новиот режим. Изберете ОК за да продолжите. @ 5 @ 1 @ 24324 @ 1
31512 Microsoft Office Access не може да ја отвори сесијата за пошта. @ Можеби не сте конфигурирале клиент за е-пошта на овој компјутер. Осигурете се дека вашиот софтвер за е-пошта е инсталиран и конфигуриран правилно. @@ 1 @@@ 1
31513 Сите отворени објекти мора да бидат затворени пред да се претворат во друга верзија. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ги затвори објектите? @@ 19 @@@ 2
31514 Microsoft Office Access не може да ја претвори оваа база на податоци во друга верзија затоа што еден или повеќе објекти се отворени. @ Затворете ги сите објекти и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 3
31515 Вашата база на податоци ја користи SQL Server Компатибилна синтакса (ANSI 92) за која Access 2000 има ограничена поддршка. Ова ќе значи: @ * Корисниците на Access 2000 можеби нема да можат да видат некои пребарувања.
* Постоечките пребарувања може да вратат различни резултати или воопшто да не се извршуваат.
* Опсегот на типови на податоци и резервирани зборови ќе се промени.
* Differentе се користат различни вајлд карти. @ Препорачливо е да го смените SQL Server Поставка за компатибилна синтакса (ANSI 92) пред да ја конвертирате оваа база на податоци во формат на датотека Access 2000. Изберете Откажи за да го прекинете процесот на конверзија и да го промените SQL Server Поставка за компатибилна синтакса (ANSI 92). @ 5 @ 1 @ 24324 @ 1
31516 Microsoft Office Access не може да ја конвертира оваа база на податоци во бараната верзија затоа што е „овозможено“ да работи со понови верзии на Microsoft Office Access отколку што беше првично креирано. оваа операција со ново конвертираната база на податоци. @@ 1 @@@ 1
31517 Microsoft Office Access не може да ја конвертира оваа база на податоци во бараната верзија затоа што е од постара верзија на Microsoft Office Access. @ Може да ја претворите оваа база на податоци во понов формат, а потоа повторно да ја обидете оваа операција со ново конвертираната база на податоци. @@ 1 @@@ 1
31518 Следните контроли содржат изрази што не можат да бидат претставени во погледот на PivotTable или PivotChart на проектот Microsoft Office Access: |. @ Дали сепак сакате да се префрлите на PivotTable или PivotChart поглед? @@ 19 @@@ 2
31519 Не можете да ја увезете оваа датотека. @ Не можете да увезувате текстуална датотека освен ако таа нема една од овие додатоци: |. @@ 1 @@@ 1
31520 Не можете да ја увезете оваа датотека. @ Не можете да увезете текстуална датотека што има една од овие додатоци: |. @@ 1 @@@ 1
31521 Не може да се воспостави врска со серверот. @ | @@ 1 @@@ 1
31522 Мајкрософт SQL Server Десктоп моторот мора да биде на машината што работи со Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
31523 Microsoft Office Access не можеше да ја отвори датотеката '|'. Датотеката може да не е датотека за пристап, патеката или името на датотеката е одредено или датотеката не може да се отвори исклучиво. За рачно да ја поправите датотеката, од менито Датотека, посочете кон Управувај со базата на податоци и потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
31524 Microsoft Office Access не може да ја пренесе корисничката дефинирана функција '|'. Функциите дефинирани од корисникот можат да се пренесуваат само помеѓу Microsoft SQL Serverкои се верзија 8.0 или повисока. @@@ 1 @@@ 1
31525 Можете да го копирате и залепите овој објект само ако барем Microsoft SQL Server 2000 е инсталиран и на изворот и на дестинациониот сервер. @@@ 1 @@@ 1
31526 Не можете да креирате датотека Microsoft Office Access ADE или MDE од базата на податоци зачувани во формат Microsoft Office Access 2000. @ Конвертирајте ја базата на податоци во тековната верзија на Microsoft Office Access. Потоа креирајте ја датотеката ADE или MDE. @@ 1 @@@ 1
31527 Не е пронајден пат: |. @@@ 1 @@@ 1
31528 Табела "|" е во употреба. Затворете ја табелата и обидете се повторно со увозот. @@@ 1 @@@ 1
31529 Преглед "|" е во употреба. Затворете го прегледот и обидете се повторно со увозот. @@@ 1 @@@ 1
31530 Постапка '|' е во употреба. Ве молиме затворете ја постапката и обидете се повторно со увозот. @@@ 1 @@@ 1
31531 Microsoft Office Access не може да креира табели со користење на информациите содржани во документите што ги обидувате да ги увезете. @@@ 1 @@@ 1
31532 Microsoft Office Access не можеше да ги извезе податоците. @@@ 1 @@@ 1
31533 Невалидно име на датотека. @@@ 1 @@@ 1
31534 Вашата база на податоци ја користи SQL Server Компатибилна синтакса (ANSI 92) за која Access 97 има ограничена поддршка. Ова ќе значи: @ * Постоечките пребарувања може да вратат различни резултати или воопшто да не се извршуваат.
* Опсегот на типови на податоци и резервирани зборови ќе се промени.
* Differentе се користат различни вајлд карти. @ Препорачливо е да го смените SQL Server Поставка за компатибилна синтакса (ANSI 92) пред да ја конвертирате оваа база на податоци во формат на датотека Access 97. Изберете Откажи за да го прекинете процесот на конверзија и да го промените SQL Server Поставка за компатибилна синтакса (ANSI 92). @ 5 @ 1 @ 24324 @ 1
31535 Невалидни параметри за ExportXML. @ Притиснете Помош за повеќе информации. @@ 2 @ 2 @ 5170 @ 1
31536 Карактеристиките на шемата XML не се совпаѓаат со постојните структури на табелата. @ Заменете ги постојните структури? @@ 19 @@@ 1
31537 Веќе постои објект со име "|" во базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
31538 Microsoft Office Access не може да ја креира оваа датотека. За да ја креирате датотеката, мора да и дадете единствено име на датотеката, да дадете важечка низа за врска и кориснички ID и да ги имате потребните дозволи за поврзување и креирање датотеки. @@@ 1 @@@ 1
31539 Се појави грешка при вчитувањето на XSL-датотеката за трансформација '| 1'. Ве молиме, проверете дали датотеката е правилно форматирана XSL-датотека и дали е точната датотека што треба да се користи за испорачаните податоци. | 2
31540 Настана грешка при вчитување на датотеката со податоци XML '| 1'. Ве молиме, проверете дали датотеката е правилно форматирана XML-датотека. | 2
31541 Microsoft Office Access не може да ја отвори оваа датотека. @ Оваа датотека се наоѓа надвор од вашиот интранет или на недоверлива страница. Microsoft Office Access нема да ја отвори датотеката поради потенцијални безбедносни проблеми. @За да ја отворите датотеката, копирајте ја на вашата машина или достапна мрежна локација. @ 2 @@@ 1
31542 С.tartup акција поврзана со оваа датотека можеби не е безбедна. Дали сакате да ги извршите startup акција додека ја отворате датотеката? @@@ 22 @@@ 1
31543 С.tartup-акција поврзана со оваа датотека можеби не е безбедна. Ако изберете да не ги извршувате startup акција, Microsoft Office Access нема да ја отвори датотеката. Дали сакате да ги извршите startup акција и отворете ја датотеката? @@@ 22 @@@ 1
31544 Microsoft Office Access не може да ја отвори оваа датотека. @ Авторот на оваа датотека ја постави да се отвора само когаtarакцијата tup е извршена и Microsoft Office Access во моментов е поставено да ги оневозможува startup action. @ За решавање на овој проблем, контактирајте го авторот на датотеката или вашиот системски администратор. @ 2 @@@ 1
31545 Microsoft Office Access не може да ја отвори оваа датотека. @ Менаџерот за безбедносна зона на Интернет недостасува или не е правилно инсталиран и затоа безбедноста на оваа датотека не може да се потврди. @ За да го решите овој проблем, инсталирајте го Windows Internet Explorer или соодветниот Office System Pack. @ 2 @@@ 1
31546 Оваа база на податоци е Microsoft Office Access 7.0 / 8.0 / 9.0 Дизајн на мајстор. @ Ако кликнете ОК, базата на податоци што ја избравте ќе се преименува во | 1 и потоа ќе се претвори во | 2. Секој што користи реплика на оваа база на податоци ќе мора да се надополни на Microsoft Office Access 2002 по следната синхронизација. @@ 4 @@@ 2
31547 Microsoft Office Access не може да го извезува овој објект во XML кога е отворен во Преглед на печатење. Затворете го објектот и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
31548 Microsoft Office Access не може да извезува табела во XML кога е отворена во Дизајн. Затворете го објектот и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
31549 Заврши увоз на документ '|'.
31550 Не се успешно увезени сите ваши податоци. Описите на грешките со поврзаниот број на лоши записи може да се најдат во табелата за пристап на Microsoft Office '|'.
31551 Само XML-датотеките можат да се извезуваат на Интернет адреса (http: //, ftp: //). Внесете патека што покажува локација на вашиот компјутер или на мрежата. @@@ 1 @@@ 1
31552 Документот (ите) што ги увезувате содржат информации за XML шема (XSD) создадени надвор од Microsoft Office Access. Информациите за шемата XML создадени надвор од Microsoft Office Access не се поддржани. Ако продолжите, Microsoft Office Access само ќе ги увезува податоците и ќе ја игнорира шемата XML. @ Дали сакате да продолжите? @@ 19 @@@ 1
31553 Вредноста на имотот Smart Tag не може да надминува 1024 карактери. @@@ 1 @@@ 1
31554 Обидувате да примените повеќе паметни ознаки, тогаш системот може да се справи. @ Одбележете некои од избраните ознаки. @@ 1 @@@ 1
31555 Наведената трансформација не ги претвори успешно податоците.

Дали сакате да зачувате копија од податоците за извоз на „|“ за смена на проблеми?

31556 За да ги видите зависностите на предметите или да ја смените опцијата Автоматско исправување на информациите за името на песната, Microsoft Office Access мора да ги затвори сите објекти и да ги ажурира информациите за зависност. @ Ова може да трае неколку минути. Дали сакате да продолжите? @@ 21 @ 1 @ 553713744 @ 1
31557 Microsoft Office Access не може да ги ажурира информациите за зависност затоа што еден или повеќе објекти се отворени. @ Затворете ги сите објекти и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 3
31558 Опцијата Автоматско исправување информации за траката генерира мапи со имиња за објектите во базата на податоци. Ова може да трае неколку минути. @ Дали сакате да ја оставите оваа опција вклучена? @@ 3 @@@ 1
31559 Microsoft Office Access не може да се поврзе со страницата што ја наведовте. Потврдете ја адресата на страницата или контактирајте го администраторот на вашата страница.
31560 Веб-страницата што ја наведовте не поддржува поврзување со базата на податоци на Microsoft Office Access. Веб-страницата мора да работи со Windows SharePoint Services од Microsoft.
31561 Веб-страницата што ја наведовте не поддржува увоз на податоци во базата на податоци на Microsoft Office Access. Веб-страницата мора да работи со услуги на Microsoft Windows SharePoint.
31562 Веб-страницата што ја наведовте не содржи никакви списоци. Потврдете ја адресата на страницата или контактирајте го администраторот на вашата страница.
31563 Microsoft Office Access не може да овозможи автоматско исправување на името за еден или повеќе објекти затоа што Access не можеше да ги отвори и зачува објектите. Отворена или зачувана операција може да биде неуспешна заради една или повеќе од следниве причини - објектот е веќе отворен, немате дозволи за отворање на објектот во поглед на Дизајн, базата на податоци е само за читање или изворот на поврзаната табела не може да се најде. @@@ 2 @ 1 @ 553713743 @ 1
31564 За да генерирате зависности од предмети, мора да се вклучи опцијата Автоматско исправување информации за името на трагата. @ Овозможете име Автоматско исправување и продолжете? @@ 5 @ 1 @ 553713744 @ 1
31565 Информациите за зависноста треба да се ажурираат пред да можете да ги видите зависностите од објекти. Ова може да трае неколку минути. @ Дали сакате да продолжите? @@ 5 @ 1 @ 553713744 @ 1
31566 Функцијата за зависности на објекти не е овозможена за оваа база на податоци затоа што треба да се ажурираат информациите за зависности. @@@ 5 @ 1 @ 553713744 @ 1
31567 Објектот што го избравте во панелот Зависности на објектот веќе не постои во базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
31568 Немате потребни дозволи за да генерирате информации за зависност за избраниот објект. @@@ 2 @ 1 @ 553713744 @ 1
31569 За да ги видите информациите за зависност, мора да изберете табела, барање, образец или извештај. @@@ 1 @ 1 @ 553713742 @ 1
31570 Информациите за зависноста не можат да се генерираат затоа што мапите за име или недостасуваат или се застарени. Вклучете ја опцијата Автоматско исправување информации за името на песната, проверете дали имате доволно дозволи за да отворите објект во „Дизајн“ и проверете дали базата на податоци не е само за читање. @@@ 2 @ 1 @ 553713744 @ 1
31571 Информациите за зависноста не можат да се генерираат затоа што мапите за имиња се застарени, а базата на податоци е само за читање. @@@ 2 @ 1 @ 553713744 @ 1
31572 Microsoft Office Access не може да генерира информации за зависност за нов незачуван објект. Зачувајте го новиот објект и потоа проверете дали има зависност од објект. @@@ 2 @ 1 @ 553713744 @ 1
31573 Microsoft Office Access не може да генерира информации за зависност за објекти во проект. @@@ 1 @@@ 1
31574 Microsoft Office Access не може да извезува неврзани форми или извештаи како XML документи.
31575 Сите отворени објекти мора да бидат затворени пред да направите резервна копија од вашата база на податоци или проект. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ги затвори објектите? @@ 19 @@@ 2
31576 Microsoft Office Access не може да направи резервна копија на оваа база на податоци или проект затоа што еден или повеќе објекти се отворени. @ Затворете ги сите објекти и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 3
31577 Microsoft Office Access не може да се поврзе со страницата што ја наведовте. Потврдете ја адресата на страницата или контактирајте го вашиот администратор на страницата.
31578 Microsoft Office Access не можеше да пренесе податоци на страницата Microsoft Windows SharePoint Services. Чекорот „| 1“ не успеа.
|2
31579 Табелата не може да се извезува затоа што немате доволно дозволи. Ве молиме контактирајте го администраторот на вашата страница.
31580 Список со наведеното име веќе постои. Внесете друго име и обидете се повторно.
31581 Името на списокот не може да содржи ниту еден од следниве знаци: /: *? ”” <> |. Внесете друго име и обидете се повторно.
31582 Microsoft Office Access не може да генерира информации за зависност за објекти во базата на податоци за реплика. @@@ 1 @@@ 1
31583 Заврши увозот од '|'.
31584 Заврши поврзувањето со '|'.
31585 Заврши извозот „| 1“ до „| 2“.
31586 Веб-страницата што ја наведовте не поддржува увоз на податоци од базата на податоци на Microsoft Office Access. Веб-страницата мора да работи со Windows SharePoint Services од Microsoft.
31587 Microsoft Office Access не може да генерира информации за зависност бидејќи опцијата Автоматско точни информации за името на песната е исклучена. Оваа опција не може да се вклучи бидејќи базата на податоци е само за читање или немате доволно дозволи. @@@ 1 @@@ 1
31588 Грешка при извозот на датотеката со слика '| 1' до наведената патека '| 2'.
31589 Наведената трансформација не успеа успешно да ги трансформира вашите податоци. |
31590 Список со име "|" веќе постои. Или мора да користите друго име или да отидете на страницата и да го избришете списокот.
31591 Microsoft Office Access не може да извезува „|“ на услугите на Windows SharePoint услуги поради ограничувања на бројот на пати што секој тип на податок може да се појави во списокот на услуги Windows SharePoint Services. Список на услуги што сакате да го креирате. @@ 2 @ 1 @ 553714173 @ 1
31592 Не можам да ја најдам наведената шема датотека '|'. Отстранете ја или ажурирајте ја препораката за датотеката и обидете се повторно да увезете. @@@ 1 @@@ 1
31593 Microsoft Office Access наиде на грешка при обработката на XML-шемата во датотеката '| 1'.

| 2 @@@ 1 @@@ 1

31594 Microsoft Office Access не беше во можност да извезува XML податоци на „|“. @@@ 1 @@@ 1
31595 Оваа база на податоци е зачувана во Microsoft Access | формат на датотека. @ За информации за тоа како да внесувате податоци од оваа база на податоци во нова датотека, кликнете на Microsoft Office Online на Getting Starсо страницата Microsoft Office Access. @@ 1 @@@ 1
31596 Не можам да ја вчитам спецификацијата '|'. Обидете се повторно да ја креирате спецификацијата. @@@ 1 @@@ 1
31597 Спецификацијата XML не успеа да се потврди против шемата. Има грешка во следната линија на XML документот: |. @@@ 1 @@@ 1
31598 Спецификацијата XML не успеа да се потврди против шемата. Има грешка во следната спецификација низа XML: | 1 Можна вредност може да биде една од следниве „| 2“. @@@ 1 @@@ 1
31599 Наведеното име '|' не може да се постави поради една од следниве причини:
? Наведеното име не е единствено.
? Наведеното име е празно.
? Наведеното име не ги следи правилата за именување на објектот на Microsoft Office Access. @@@ 1 @@@ 1
31600 Наведениот опис '|' е премногу долг Описот не може да надминува 255 карактери. @@@ 1 @@@ 1
31601 Спецификацијата не содржи опис. '|'. @@@ 1 @@@ 1
31602 Спецификацијата со наведениот индекс не постои. Наведете друг индекс. '|'. @@@ 1 @@@ 1
31603 Името '|' веќе се користи. Внесете друго име или кликнете на копчето Управувај со задачи за податоци за да ја преименувате постојната спецификација. @@@ 1 @@@ 1
31604 Потребниот елемент недостасува под за формат со фиксна ширина. @@@ 1 @@@ 1
31605 Атрибутот Ширина е потребен за сите елементи под or за формат со фиксна ширина. @@@ 1 @@@ 1
31606 Не можам да ја отворам базата на податоци за дестинациите. Ако базата на податоци е отворена, затворете ја и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
31607 Атрибутот Пат е потребен за сите формати, освен ImportWSS, ImportOutlook и ExportXML.
31608 Наведете име за спецификацијата за увоз во полето Зачувај како.
31609 Наведете име за спецификацијата за извоз во полето Зачувај како.
31610 Дали сакате да го избришете '|'?
31611 Наведете го името на изворот или датотеката за дестинација во полето Име на датотека.
31612 Спецификацијата не успеа да се изврши. Обидете се повторно да ја креирате спецификацијата.
31613 Избравте „” Табели и сродни прегледи ”” како начин за групирање на објекти во базата на податоци. Пристапот треба да ги ажурира информациите за зависностите на објектите за да ги создаде групите. Ова ќе потрае некое време за големи бази на податоци. @ Дали сакате да продолжите? @@ 3 @@@ 1
31614 Дали сте сигурни дека сакате да ја избришете ставката '|' од списокот Категории? @ Забележете дека одделните групи и кратенките до објектите во базата на податоци ќе бидат избришани, но самите објекти нема да бидат избришани. @@ 3 @@@ 1
31615 Дали сте сигурни дека сакате да ја избришете групата? @ Забележете дека само кратенките, а не и вистинските објекти ќе бидат избришани. @@ 3 @@@ 1
31616 Дупликат Име на елемент @ Предмет со име | веќе постои во списокот Категории. Наведете друго име за ставката. @@ 1 @@@ 1
31617 Дупликат Име на групата @ Група со име | веќе постои. Наведете друго име за групата. @@ 1 @@@ 1
31618 Име на празно место @ Вие не наведовте име за ставката што ја додадовте на списокот со категории. @@ 1 @@@ 1
31619 Име на празна група @ Вие не наведовте име за групата. @@ 1 @@@ 1
31620 Ова ќе ги исчисти сите содржини во системските табели MSysNavPaneXXX. @ Дали сакате да продолжите? @@ 3 @@@ 1
31621 Веќе има кратенка со име '| 1' до објектот '| 2' во оваа група. @@@ 1 @@@ 1
31622 Описот на табелата не може да се менува за поврзана табела
31623 Microsoft Office Access увези „Омилени“ и други групи во конвертираната база на податоци. Ако ги промените увезените групи во Access 2007, нема да ги видите тие промени ако ја отворите базата на податоци во постара верзија на Access. Исто така, ако ги промените увезените групи со користење на постара верзија на Access, нема да ги видите тие промени ако ја отворите базата на податоци во Access 2007. @@@ 1 @@@ 1
31624 Внесете важечки датум. @@@ 1 @@@ 1
31625 Внесете важечка вредност. @@@ 1 @@@ 1
31626 | Пронајдени се проблеми што може да резултираат во несакано однесување или недостасуваат податоци. @ Дали сакате да го откажете волшебникот и да ги прегледате проблемите? @ Кликнете Не за да ги игнорирате проблемите и да продолжите со миграцијата.
31627 Копија од базата на податоци е преместена во |. Продолжете да ја отворате тековната датотека?
31628 Преместувањето во SharePoint не е поддржано за бази на податоци што го оневозможуваат својството AllowBypassKey.
31629 Шаблонот „| 1“ не може да се инстанцира. @ | 2 @@@@@ 3
31630 Не успеав да го поставам својството на базата на податоци '|'.
31631 Име на објектот '|' не може да се користи затоа што не ги следи правилата за именување на објекти.
31632 Не успеа да се вчита „| 1“ во „| 2“.
31633 '|' не е поддржан тип AccessObject.
31634 Не успеа да се создаде врска '|'.
31635 Manifest.xml не одговара на дефинираната шема. |
31636 Tables.xml не постои.
31637 Овој образец не може да се користи затоа што бара подоцнежна верзија на Microsoft Office Access.

Погледнете го Microsoft Office Online за најновите шаблони што можете да ги користите со тековната верзија на Microsoft Office Access.

31638 Се појавија грешки при вчитувањето на Tables.xml.
31639 Manifest.xml не постои.
31640 Односи.xml не одговара на потребната шема.
31641 Се појави неочекувана грешка при отворање на шаблонот.
31642 NavPane.xml не одговара на потребната шема.
31643 '|' не е валиден образец.
31644 Не успеа да се создаде база на податоци со наведениот CollatingOrder.
31645 Не успеа да се постави | 1 на | 2 '| 3'.
31646 Не успеа да се вчита NavPane.xml.
31647 Настана грешка при превртување | 1 '| 2' десно-лево.
31648 Настана грешка при извршување на автоматско исправување на името.
31649 Настана грешка при поставување на етикетите на | 1 '| 2'.
31650 Изворната датотека '| 1' за | 2 '| 3' не постои.
31651 Име на објектот '|' не може да се користи затоа што друг објект со исто име веќе постои.
31652 Немате ексклузивен пристап до базата на податоци. Вашите списоци на SharePoint не можат да се преземат офлајн или да се зачуваат во кеш. Обидете се повторно подоцна.
31653 Microsoft Office Access не може да ги преземе вашите листи офлајн. Откриена е кружна врска.
31654 Одбиен пристап. Немате дозволи за серверот SharePoint. Потврдете ги дозволите и обидете се повторно со оваа операција.
31655 Microsoft Office Outlook не може да биде starлекуваше Проверете дали Outlook е инсталиран и правилно поставен на вашиот компјутер.
31656 Мора да имате Microsoft Office Outlook 2007 на овој компјутер за да ја овозможите оваа одлика.
31657 Не можете да поставите податоци за собирање со помош на задача за е-пошта, бидејќи вашата база на податоци го достигна максималното ограничување на големината. Ослободете простор на дискот и обидете се повторно.
31658 Избраната табела или барање нема никакви полиња што поддржуваат собирање податоци со употреба на е-пошта.
31659 | е само за читање. Не можете да користите е-пошта за да соберете или ажурирате податоци за овој објект.
31660 Не можете да собирате податоци за акција, пребарувања специфични за SQL и пребарувања за параметрите со користење на е-пошта.
31661 Полето за адреса за е-пошта што го наведовте не содржи валидни адреси. Наведете друго поле.
31662 Вредноста што ја внесовте не е валидна за максималниот број на одговори.
31663 Вредноста што ја внесовте не е валидна за датумот и времето за запирање.
31664 Датумот и времето за запирање на обработката на одговорите треба да бидат поголеми од тековниот датум и време.
31665 |
31666 Методот UpdateDependencyInfo не може да ажурира еден или повеќе објекти. Microsoft Office Access создаде табела за автоматско исправување на зачувани неуспеси во тековната база на податоци со повеќе информации за објектите што не успеваат.
31667 Дали сакате да ги избришете сите избрани објекти? Бришењето на овие објекти ќе ги отстрани од сите групи. @ Не можете да ги отстраните формите, извештаите и модулите. @@ 20 @@@ 1
31668 Microsoft Office Access не поддржува отворање HTML страници. @За да отворите страница за пристап до податоци, користете Windows Internet Explorer или Microsoft Office Access 2003 или порано. @@ 2 @@ 4294967294 @ 1
31669 Промените во дизајнот не се поддржани за страниците за пристап до податоци. @ За да го смените дизајнот на страница за пристап до податоци, користете Microsoft Office Access 2003 или порано. @@ 2 @@ 4294967294 @ 1
31670 Microsoft Office Access не ја поддржува оваа операција за страниците за пристап до податоци. За извршување на оваа операција, користете Microsoft Office Access 2003 или порано. @@@ 1 @@@ 1
31671 |
31672 Оваа операција не е поддржана за поврзаните табели со SharePoint. За да управувате со поврзаните табели на SharePoint, посочете на „Get External Data“ од менито „Data“ и потоа кликнете на „SharePoint List“.
31673 Измените се направени во оваа база на податоци од постара верзија на Access или од надворешен извор. За да ја користите групата Табели и сродни погледи во Панелот за навигација, дрвото за зависност мора да биде повторно изградено. Ова може да трае неколку моменти. @ Дали сакате да продолжите? @@ 3 @@@ 1
31674 Дали сакате да ги избришете сите избрани објекти? Бришењето на овие објекти ќе ги отстрани од сите групи. @@@ 20 @@@ 1
31675 Не можете да креирате .accde или .mde датотека од оневозможена (не доверлива) база на податоци. Ако му верувате на изворот на оваа база на податоци, можете да ја овозможите со помош на лентата за пораки. @@@ 1 @@@ 1
32000 Макро дејството „| 1“ не може да се изврши со наведениот аргумент „| 2“ или кога е во режим на оневозможено или кога е повикано од вградена макро. @@@ 1 @@@ 1
32001 „|“ RunCommand не може да се изврши во режим на оневозможено. @@@ 1 @@@ 1
32002 Не може да се отвори или стартува макро „|“, бидејќи не е валидно. @@@ 1 @@@ 1
32003 Дејството ApplyFilter бара валидно контролно име што одговара на подформа или пот-извештај. @@@ 1 @@@ 1
32004 Контролното име '|' е погрешно напишан или се однесува на контролата што не постои. @ Ако неправилното име на контролата е во макро, полето за дијалог Action Failed ќе ги прикаже името на макро и аргументите на макро откако ќе кликнете ОК. Отворете го прозорецот Макро и внесете го точното име на контролата. @@ 1 @@@ 1
32005 Едно или повеќе дејства се непознати и не можат да бидат залепени. @@@ 1 @@@ 1
32500 Групата '|' внесовте е невалиден. @@@ 1 @@@ 1
32501 Категоријата „|“ внесовте не е валиден. @@@ 1 @@@ 1
32502 Вредноста што ја внесовте не е валидна за полето '|'. @ На пример, можеби имате внесено текст во нумеричко поле или број што е поголем од дозволите за поставување на FieldSize. @@ 1 @@@ 1
32503 Поддршка за извоз во.PDF или .XPS не е инсталиран на овој компјутер. @@@ 1 @@@ 1
32504 Текстот што го внесовте не е ставка во списокот. @ Дали сакате да ги уредувате ставките во списокот? @@ 20 @@@ 4
32505 Microsoft Office Access ја обнови оваа база на податоци. Испитајте ја базата на податоци за да потврдите дека не недостасуваат објекти на базата на податоци. @@@ 1 @@@ 1
32506 Microsoft Office Access ја обнови оваа база на податоци, но се покажа дека една или повеќе табели содржат оштетување на податоците и биле избришани. Избришаните табели беа најавени во табелата MSysRecoveryErrors. Оваа табела е прикажана во моментот на листот со податоци. @@@ 1 @@@ 1
32507 Microsoft Office Access ја обнови оваа база на податоци, но се покажа дека една или повеќе табели содржат оштетување на податоците и биле избришани. Избришаните табели беа најавени во табелата MSysRecoveryErrors. @@@ 1 @@@ 1
32508 Командата „Зачувај како контакт со Outlook“ не успеа. @@@ 1 @@@ 1
32509 Командата „Додади од Outlook“ не успеа. @@@ 1 @@@ 1
32510 Microsoft Office Access не може да најде никакви полиња што одговараат на полињата во контакт со Microsoft Office Outlook. @@@ 1 @@@ 1
32511 Успешно додадени | контакт (и). @@@ 1 @@@ 1
32512 Не можете да ја зачувате оваа база на податоци во претходен формат на верзија, бидејќи таа користи одлики за кои е потребен тековниот формат на датотека. верзии на пристап. @@ 1 @@@ 1
32513 Сите отворени објекти мора да бидат затворени пред да ја зачувате базата на податоци. @ Дали сакате Microsoft Office Access да ги затвори сите отворени објекти? @@ 19 @@@ 2
32514 Microsoft Office Access не може да ја зачува оваа база на податоци во друга верзија, бидејќи еден или повеќе објекти се отворени. @ Затворете ги сите објекти и обидете се повторно. @@ 1 @@@ 3
32515 Aboutе ги избришете списокот и сите нејзини податоци од страната на SharePoint. Дали сакате да продолжите?
32516 Низата на филтерот што ја внесовте не е валидна или не можете да примените филтер во овој момент.
32517 Оваа листа на SharePoint или една од поврзаните списоци не постои на страната на SharePoint.
32518 Се појавија следниве грешки:

32519 Вредноста одредена за параметарот Тип е неважечка. Наведете едно од следново: Извештај, формулар, пребарување или табела.
32520 Операцијата за поправка е откажана. За рачно да ја поправите датотеката, од менито Датотека, посочете кон Управувај со базата на податоци и потоа кликнете на Компактна и поправка на базата на податоци.
32521 Не можете да ја промените вредноста на овој имот во настанот OnPaint. @@@ 1 @@@ 1
32522 Не се увезени контакти. Ниту едно од полињата ги нема потребните '|' наведен имот. @@@ 1 @@@ 1
32523 Прилагодено макро во овој извештај не успеа да се изврши и го спречува прикажувањето на извештајот. @@@ 1 @@@ 1
32524 Пристапот не може да создаде „| 1“. @ | 2 @ Проверете дали името на датотеката (и локацијата, доколку е предвидено) се во правилен формат, како што е в: име на датотека за локација. @ 1 @@@ 1
32525 Пристапот не можеше да го преземе шаблонот од Microsoft Office Online.
32526 Се обидовте да создадете датотека .mdb на страницата на SharePoint. Можете да креирате само датотеки за база на податоци Access 2007 (.accdb) на страниците на SharePoint. Или сменете го типот на датотека или изберете друга локација.
32527 Се обидовте да создадете датотека .adp на страницата на SharePoint. Можете да креирате само датотеки за база на податоци Access 2007 (.accdb) на страниците на SharePoint. Или сменете го типот на датотека или изберете друга локација.
32528 Апликацијата е оневозможена, а базите на податоци не можат да бидат креирани.
32529 Оваа операција не е поддржана за парамеризирани пребарувања или објекти засновани на параметризирани пребарувања. @@@ 1 @@@ 1
32530 Споделувањето на услугите за Windows SharePoint бара базата на податоци да биде во пристап 2007 или поголем формат.
32531 Microsoft Office Access не успеа да ја создаде списокот SharePoint. Ова може да биде затоа што ги немате потребните дозволи.
32532 Проектот не може да се конвертира во овој формат. Проектот може да се претвори само во Access 2000 или понов формат.
32533 Не успеа да се создаде поле „| 1“ на табелата „| 2“
32534 Не успеа да се избрише предефинираното поле '| 1' на табелата '| 2'
32535 Не успеа да се преименува полето '| 1' на списокот на SharePoint '| 2'
32536 Наведената команда (OutputTo) не е достапна сега. Затворете ги предметите отворени во „Поглед на дизајн“ или „Поглед на распоред“ и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
32537 Може да се создадат само 256 TempVars. Обавезно отстранете ги TempVars што не се потребни.
32538 TempVars може да складира само податоци. Тие не можат да складираат предмети.
32539 TempVars може да складира низи со до 65,356 карактери.
32540 Името на овој TempVar е предолго. Имињата на TempVar мора да бидат 256 карактери или помалку. Користете пократко име.
32541 Мора да наведете име за да поставите или отстраните темпоrary променлива.
32542 Мора да наведете вредност за да го поставите темпотоrary променлива до.
32543 Дали сакате да се поврзете со постоечка SQL Server база на податоци? @ Изберете Не за да креирате нова SQL Server база на податоци. @@ 16 @@@ 4
32544 Се обидувате да конвертирате шифрирана база на податоци. Декодирајте ја базата на податоци и обидете се повторно.

За да ја заштитите конвертираната база на податоци, користете ја командата Шифрирај со лозинка.

32545 Се обидувате да конвертирате база на податоци заштитена со лозинка. Отстранете ја лозинката и обидете се повторно.

За да ја заштитите конвертираната база на податоци, користете ја командата Шифрирај со лозинка.

32546 Се обидувате да конвертирате шифрирана база на податоци што користи лозинка. Декодирајте ја базата на податоци, отстранете ја лозинката и обидете се повторно.

За да ја заштитите конвертираната база на податоци, користете ја командата Шифрирај со лозинка.

32547 Се обидувате да конвертирате база на податоци што е шифрирана со лозинка. Отстранете ја лозинката и обидете се повторно.

За да ја заштитите конвертираната база на податоци, користете ја командата Постави лозинка за база на податоци.

32548 Настана грешка при прикажување на поштата. Проверете дали нема отворени дијалози во Outlook и обидете се повторно.
32549 '|' содржи над 10,000 редови. Обработката може да трае неколку моменти. Дали сакате да продолжите?
32550 '|' е празно поле за пребарување. Вие нема да можете да собирате податоци за ова поле. За да продолжите, отстранете го празното поле за пребарување од списокот со полиња што треба да бидат вклучени во оваа е-пошта.
32551 Се појави грешка при прикажувањето на задачата. Проверете дали нема отворени дијалози во Outlook и обидете се повторно.
32552 Оваа команда не е достапна кога базата на податоци е отворена од веб-серверот. Дали сакате да зачувате локална копија од базата на податоци?
32553 За да потпишете и распоредите база на податоци, мора да користите база на податоци создадена со Microsoft Office Access 2007 или подоцна. Конвертирајте ја базата на податоци во формат Access 2007 и starповторно процесот на потпишување.
32554 Microsoft Office Access не може да создаде пакет за распоредување со тековната база на податоци. Проверете ја патеката до датотеката. @@@ 1 @@@ 1
32555 Microsoft Office Access не може да ја потпише тековната база на податоци. Осигурете се дека дигиталниот сертификат што се користи за потпишување на базата на податоци е валиден. @@@ 1 @@@ 1
32556 Microsoft Office Access не може да ја извлече базата на податоци. Проверете го името на датотеката и патеката до датотеката. @@@ 1 @@@ 1
32557 Microsoft Office Access не може да ја преземе спакуваната база на податоци. Мрежни проблеми или проблеми со веб-страницата може да го спречиле преземањето. С.tarпреземете повторно или прелистајте на страницата и осигурете се дека таа работи. @@@ 1 @@@ 1
32558 Побаравте невалидна датотека. Датотеката може да биде оштетена. Контактирајте го лицето што ја создало датотеката и побарајте нова копија. @@@ 1 @@@ 1
32559 Шаблонот е во непознат формат и не може да се отвори.
32560 Наведениот образец не постои.
32561 Наведениот образец содржи грешки или не е валиден образец.
32562 Наведениот образец не може да се креира во наведениот формат на датотека. Наведете друг формат на датотека за новата база на податоци.
32563 Не можете да користите датотека со образец за да креирате база на податоци директно на страницата на SharePoint.
32564 Се чини дека ова не е датотека за образец. Датотеката може да се расипе или форматот на пакетот може да содржи грешка.
32565 | 0 '| 1' не може да се прочита од датотеката на образецот. Објектот може да биде во непризнат формат или да содржи невалидни податоци.
32566 Табелата „| 0“ во шаблонот не може да биде поврзана со списокот на SharePoint со ID | 1.
32567 | 0 '| 1' во шаблонот не може да се вчита од текст поради грешка при парсирање.

|2

32568 Табелата | 0 или едно од нејзините полиња не може успешно да се преименува.
32569 Не успеа да се додаде референцата VBA | 0
32570 Дизајн мајстор или реплика не може да се конвертира во формат на датотека Access 2007. @@@ 1 @@@ 1
32571 Содржината на Панелот за навигација може да не се менува додека е заклучена.
32572 Проектите за пристап не поддржуваат прилагодени групи во Панелот за навигација. Може да не увезувате или извезувате прилагодени групи од проект за пристап.
32573 Microsoft Office Access не може да ја изврши операцијата за извоз.
32574 За овој образец е потребна SharePoint-страница со нова верзија на услугите на Windows-SharePoint. Наведете друга страница.
32575 Командата acCmdExport за RunCommand е амортизирана. Користете го дејството OutputTo или некој од поспецифичните RunCommands, како што се acCmdExportExcel, acCmdExportRTF и acCmdExportText.
32576 Командата acCmdImport за RunCommand е застарена. Користете еден од поспецифичните RunCommands, како што се acCmdImportAttachAccess, acCmdImportAttachExcel и acCmdImportAttachText.
32577 Командата acCmdLinkTables за RunCommand е застарена. Користете една од поспецифичните RunCommands, како што се acCmdImportAttachAccess, acCmdImportAttachExcel и acCmdImportAttachText.
32578 Microsoft Office Access не може да го вчита моторот за база на податоци за пристап. Поставете повторно и поставувајте повторноtarапликацијата. @@@ 1 @@@ 1
32579 Немате дозволи да пишувате на оваа страница на SharePoint. Контактирајте го администраторот на вашата страница за помош.
32580 Не можам да ја објавам датотеката | бидејќи датотеката е одјавена или заклучена за уредување од друг корисник.
32581 SQL дистрибуирани објекти за управување (SQL-DMO) мора да бидат на машината што работи со Microsoft Office Access.
32582 Наведеното име на датотека не може да се користи за создавање база на податоци. Наведете друго име на база на податоци.
32583 Настана грешка при обидот да се создаде базата на податоци.
32584 Ниту еден објект со даденото име и тип не постои во тековната база на податоци.
32585 Оваа одлика е достапна само на ADP. @@@ 1 @@@ 1
32586 Овој објект на база на податоци не може да се зачува како извештај. @@@ 1 @@@ 1
32587 Изворната вредност што ја наведовте не е валидна. @@@ 1 @@@ 1
32588 Табелата на која се обидувате да ја додадете во моментов е отворена и мора да биде затворена пред да продолжите. Дали сакате да ги зачувате промените и да ја затворите табелата? @@@ 20 @@@ 2
32589 Microsoft Office Access наиде на грешка при обидот да се затвори табелата. @@@ 1 @@@ 1
32590 Не можете да водите до база на податоци што се зачувани на Интернет-локација. Прво треба да ја зачувате базата на податоци на локација што користи Универзална конвенција за именување (UNC), како што е споделување на сервер, и потоа да се поврзете на неа. @@@ 1 @@@ 1
32591 Патеката за датотека што ја наведовте не е валидна. Ве молиме наведете патека за целосна датотека. @@@ 1 @@@ 1
32592 Продолжување на името на датотеката на '|' не е валиден за форматот во кој се обидувате да извезувате. Оваа акција е потенцијално небезбедна. Дали сакате да продолжите? @@@ 20 @@@ 2
32593 Надминете ја постојната табела или барање „|“? @@@ 20 @@@ 2
32594 Командата Show Column History не е достапна додека работите офлајн со списокот SharePoint. Повторно поврзете се на списокот и обидете се повторно. @@@ 1 @@@ 1
32595 Microsoft Office Access не може да ја избрише списокот SharePoint, бидејќи ги немате потребните дозволи за бришење на списокот или списокот е преименуван или повеќе не постои.
32596 Додатокот за Microsoft Office Access Outlook е оневозможен во Microsoft Office Outlook 2007. За да соберете податоци со користење на е-пошта во Microsoft Office Access 2007, проверете дали овој додаток е инсталиран и овозможен од рамките на Office Outlook 2007.
32597 Оваа база на податоци содржи врски до списоците на избраната страница на SharePoint.

Дали сакате да можете да додадете кратенки во менито Преглед на секоја листа? Ова ќе им овозможи на другите луѓе да отвораат форми и извештаи од веб-страницата на SharePoint.

32598 Името '|' веќе се користи. Внесете друго име. @@@ 1 @@@ 1
32599 Само XML-датотеките можат да се увезуваат од Интернет адреса (http: //, ftp: //). Внесете патека што покажува локација на вашиот компјутер или на мрежата. @@@ 1 @@@ 1
32600 Списокот | 1 веќе го користи табелата за врски | 2. Изберете друга листа.
32601 Aboutе ги смените страниците. Сите промени што сте ги направиле за поврзување табели ќе бидат отфрлени. Дали сакате да продолжите без да ги зачувате овие промени?
32602 Акцијата или методот на SetProperty не успеа затоа што немаше форма или контекст за пријавување. @ За да го воспоставите точниот контекст за SetProperty, повикајте OpenForm или OpenReport пред да повикате SetProperty или јавете се на SetProperty од настан на форма или извештај. @@ 1 @@@ 1
32603 Податоците за списокот SharePoint ќе бидат зачувани во оваа база на податоци. Ако оваа база на податоци е споделена, корисниците што немаат дозволи за прегледување на овие податоци ќе можат да ги видат.
32604 Настана грешка во објавувањето на вашата база на податоци. Потврдете ја вашата URL-адреса и дозволи за објавување, а потоа обидете се повторно.
32605 Вашиот извор на податоци содржи повеќе од 255 полиња (колони). Пристапот ќе ги увезе само првите 255 полиња.
32606 Полињата за прилози не се поддржани во форматите на базата на податоци MDB или ADP. Полињата за прилози се вклучени во табелата со изворни бази на податоци и тие полиња нема да бидат извезени. Дали сакате да продолжите?
32607 Полињата за прилози не се поддржани во форматите на базата на податоци MDB или ADP. Ако полињата за прилози се вклучени во табелите со изворни бази на податоци, тие полиња нема да бидат увезени. Дали сакате да продолжите?
32608 Оваа датотека со базата на податоци не може да се конвертира бидејќи содржи поврзани табели кои се однесуваат на една или повеќе датотеки што не можат да се најдат. За да продолжите, избришете ги овие поврзани табели или поправете ги врските. @@@ 1 @@@ 1
32609 | 1 не може да ја вчита прилагодувањето „| 2“. Ова име за прилагодување веќе беше вчитано.
32610 Автоматската конфигурација на тековната верзија на Microsoft Office Access не успеа. Вашата база на податоци можеби не функционира правилно. Ова може да се случи ако ги немате потребните дозволи за инсталирање на Microsoft Office Access на овој компјутер. @@@ 1 @@@ 1
32611 Датотеката '|' веќе постои. @ Дали сакате да ја ажурирате постојната датотека? @@ 20 @@@ 2
32612 Microsoft Office Access не може да ја отвори оваа датотека.
Оваа датотека е претворена во режим на траење со промена на нејзиното проширување на името на датотеката во .accdr. Оваа датотека ќе се отвори само кога пристапот е во режим на траење.
За да ја отворите датотеката, кликнете двапати на неа во Windows Explorer, отворете ја со кратенка или користете го прекинувачот за линија за команда / траење.
За да го измените дизајнот на оваа база на податоци, преименувајте го со проширување на името на датотеката .accdb и отворете го во Access.
32613 Оваа одлика бара програмата Microsoft Office Access 2007 да биде инсталирана на вашиот компјутер.

Апликацијата што ја извршувате е напојувана од Microsoft Office Access 2007 Runtime. За информации во врска со разликите помеѓу програмата Microsoft Office Access и траење на Microsoft Office Access, во лентата за статус, кликнете Powered by Microsoft Office Access.