Кога по грешка избришете некои записи од вашите бази на податоци на Microsoft Access (.mdb или .accdb датотеки) и сакате да ги вратите, можете да користите DataNumen Access Repair да ги скенира датотеките .mdb или .accdb и да ги врати избришаните записи од датотеките што е можно повеќе.

Start DataNumen Access Repair.

Забелешка: Пред да ги вратите избришаните табели од Access mdb или accdb датотеката со DataNumen Access Repair, затворете го Microsoft Access и сите други апликации што можат да ја изменат датотеката mdb или accdb.

Кликнете на табулаторот „Опции“ и уверете се „Вратете ги избришаните записи“ опцијата е проверена.

Изберете ја датотеката Access mdb или accdb што треба да се поправи:

Изберете база на податоци за пристап до изворот

Можете да го внесете името на датотеката mdb или accdb директно или да кликнете на Прелистајте и изберете датотека копче за прелистување и изберете ја датотеката.

По дифолт, DataNumen Access Repair ќе ја зачува фиксната база на податоци за пристап во нова датотека со име xxxx_fixed.mdb или xxxx_fixed.accdb, каде xxxx е името на изворната датотека mdb или accdb. На пример, за датотеката Damaged.mdb, стандардното име за фиксната датотека ќе биде Damaged_fixed.mdb. Ако сакате да користите друго име, тогаш изберете или поставете го соодветно:

DataNumen Access Repair Изберете Датотека за дестинација

Можете директно да го внесете името на фиксната датотека или да кликнете на Прелистајте и изберете датотека копче за прелистување и изберете ја фиксната датотека.

Кликнете на Start Поправка копче, и DataNumen Access Repair ќе сtarскенирање и враќање на избришаните записи од изворната датотека mdb или accdb. Лента за напредок

DataNumen Access Repair Бар напредок

ќе укаже на напредокот на закрепнување.

По процесот на поправка, ако некои од записите во изворната база на податоци mdb или accdb можат успешно да се обноват, ќе видите поле со порака како оваа:

празно

Сега можете да ја отворите фиксната база на податоци mdb или accdb со Microsoft Access или други апликации и да проверите дали избришаните записи во вашите табели се успешно вратени.

Забелешка: Демо верзијата ќе го прикаже следното поле за пораки за да го покаже успехот на закрепнувањето:

каде можете да кликнете на празно копче за да видите детален извештај за вратени сите табели, полиња, записи, врски и други предмети, како што следува:

празно

Но, демо-верзијата нема да ја излезе фиксната датотека. Те молам нарачајте ја целосната верзија за да се добие фиксната датотека.