Како да се поправи поделбата zip датотека?

Да се ​​поправи поделбата zip датотека (претпостави дека името на датотеката е 'mysplit'.zip'), ве молиме направете го следново:

1. превземи DataNumen File Splitter и инсталирајте го на вашиот компјутер.
2. Start DataNumen File Splitter.
3. Кликнете на копчето „Придружи се“.
4. Во дијалогот „Придружи се“, изберете ги сите поделени датотеки и додадете ги на списокот со изворни датотеки.
5. Осигурете се дека редоследот на деловите во списокот е ист со нивниот првичен редослед, т.е. mysplit.z01 е првиот и mysplit.z1 е вториот, итн. И mysplit.zip е последната.

Користете ги копчињата „Премести нагоре“ и „Движете се надолу“ за да ја прилагодите нивната редослед доколку е потребно. Ако еден дел е пропуштен или расипан, тогаш можете едноставно да го игнорирате, но сепак треба да го задржите нивниот ред. На пример, ако пропушти дел 2, тогаш проверете дали деловите во списокот се mysplit.z01, mysplit.z03,…, mysplit.zip.

6. Поставете име на датотека за дестинација, како што е mysplit_merged.zip
7. Кликнете „С.tart Join ”за да се приклучат деловите во датотеката за дестинација mysplit_merged.zip.
8. По завршувањето на процесот на приклучување, можете да start DataNumen Zip Repair и поправете mysplit_merged.zip како нормално zip досие. Фиксната датотека ќе ги содржи податоците за сите делови на сплит Zip досие. Можете да го отворите со популарни Zip комунални услуги, како што се WinZip, ПобедиRAR, Итн