Како да се поправи споен zip датотека?

Внатрешните податоци и структури на опфатени Zip датотеките се идентични со оние на сплит Zip датотеки. Единствените разлики меѓу нив се имињата на деловите од датотеката, тоа е:

Секој дел од поделба Zip датотеката има различно проширување (како што се 'mysplit.z01', 'mysplit.z02' итн., и 'mysplit.zip'за последниот дел). Додека сите делови од распон Zip датотеката има исто име (како што е „myspan“.zip').

Затоа, начинот за поправка на вашиот spanned Zip датотеките се слични на оние за разделување Zip датотеки (претпостави дека името на датотеката со распон е „myspan“.zip'), како што следи:

1. Создадете темпоrary папка на вашиот хард диск, под претпоставка дека е C: \ TempFolder \.
2. Копирајте го миспан.zip на првиот zip диск во C: \ TempFolder \ и преименувајте го во myspan.z01
3. Копирајте го миспан.zip на втората zip диск во C: \ TempFolder \ и преименувајте го во myspan.z02
4. Повторете го чекор 3 до myspan.zip на сите zip дисковите се копирани во C: \ TempFolder \ и се преименувани врз основа на нивната нарачка. Забележете го миспанот.zip на последниот zip дискот не треба да се преименува.
5. Следете ги упатства за поправка на сплит zip датотека за поправка на распон Zip датотека.