Јас сум ослободен од данок. Како да спречам данок на продажба по моја нарачка?

Ние ги користиме MyCommerce.com   FastSpring.com да се справиме со нашите онлајн трансакции.

  1. Ако нарачате преку MyCommerce.com, тогаш треба прво да платите за данокот на продажба во вашата нарачка. Потоа по одобрувањето на нарачката, испратете ни го документот за потврда ослободени од данок или важечка ДДВ или GST проект, тогаш ќе го вратиме данокот за вас.
  2. Ако порачате преку FastSpring.com, тогаш можете спречете данок да се наплаќа по нарачка со обезбедување валиден ДДВ или GST проект за време на купувањето. Полето за ДДВ или GST може да биде достапно врз основа на вашата земја. Земјите од Америка немаат поле за ДДВ / ГСТ, бидејќи не важи: 

    Тогаш земјите од Европа или Азија ќе имаат поле за ДДВ / ГСТ, како подолу:

       

    Можете да кликнете на „Внесете VAD ID“ или Внесете GST ID “за да го внесете вашиот ДДВ / GST ID соодветно.Ако заборавите да го внесете вашиот ДДВ / GST проект во вашата нарачка, или имате само потврда ослободена од данок, тогаш можете да нарачате со данок на продажба. И по одобрувањето на нарачката, контактирајте не да го врати данокот.