Мојата датотека е веќе вклучена.zip илиrar формат. Како може да се компресира и криптира повторно со WinZip или победиRAR?

Сè уште е можно повторно да се компресираат и шифрираат a.zip илиrar датотека со WinZip или победиRAR.

За победаZip, ве молиме направете го следново:

 1. Starт ПобедиZip.
 2. Изберете „Датотека“ -> „Нова архива“
 3. Изберете го името на архивата, кое треба да се разликува од вашето.zip илиrar име на датотека.
 4. Изберете го.zip илиrar датотеката да се додаде во архивата.
 5. Изберете ја опцијата „Шифрирај додадени датотеки“.
 6. Кликнете на копчето „Додади“
 7. Внесете ја лозинката за архивата.
 8. Тогаш твојот.zip илиrar датотеката ќе биде додадена во новата архива.

За победаRAR, ве молиме направете го следново:

 1. Starт ПобедиRAR.
 2. Изберете „Алатки“ -> „Волшебник“
 3. Изберете „Креирај нова архива“, потоа кликни на копчето „Следно“.
 4. Изберете го.zip илиrar датотеката што треба да се додаде.
 5. Поставете го името на архивата, кое треба да се разликува од вашето.zip илиrar име на датотека, потоа кликнете на копчето „Следно“.
 6. Кликнете на копчето „Постави лозинка“ за да ја поставите лозинката за архивата.
 7. Кликнете на копчето „Заврши“.zip илиrar датотеката ќе биде додадена во новата архива.

Белешка: Бидејќи А.zip илиrar датотеката е веќе компресирана, ако повторно ја компресирате во нова архива, односот на компресија нема да биде многу висок, нормално само големината од 1% до 2% ќе се намали за време на втората компресија.