Зошто телата на некои повратени пораки се празни?

Кога користите DataNumen Outlook Repair DataNumen Exchange Recovery, понекогаш може да откриете дека телата на повратените пораки се празни.

Постојат многу причини што ќе го предизвикаат проблемот:

1. Некои антивирусни програми може да предизвикаат проблем. На пример, добивме извештаи од клиенти дека Есет ќе го предизвика проблемот.
Решение: Само оневозможете ја антивирусната програма и повторно обидете се со закрепнување.

2. Ако дестинацискиот формат на датотека PST е во стариот формат Outlook 97-2002, тогаш бидејќи стариот формат има ограничување на големината од 2 GB, секогаш кога обновените податоци ќе ја достигнат оваа граница, обновената порака ќе стане празна.
Решение: Променете го формат на датотека за дестинација PST во нов формат Outlook 2003-2019 наместо во стариот формат Outlook 97-2002. Новиот формат нема ограничување на големината од 2 GB, така што ќе се реши проблемот.

3. Ако вашиот извор PST или OST датотеката е лошо расипана и податоците за телата на пораките се lost трајно, тогаш ќе видите празни тела во некои од обновените пораки.
Решение: Бидејќи податоците се lost трајно, повеќе нема начини да ги повратиме.