Зошто многу од полињата за датуми во поправената база на податоци се поставени на 1900-01-01?

Ако полињата за датум во оригиналната база на податоци не се валидни, DataNumen DBF Repair ќе ги ресетира на претходно дефинирана вредност, т.е. 1900-01-01. Можете да спречите DataNumen DBF Repair од тоа со оневозможување на опцијата „Поправете погрешни полиња за датум“ во „Опции“ табот.