Gejala:

Nalika masang database .MDF ing SQL Server, sampeyan ndeleng pesen kesalahan ing ngisor iki:

SQL Server ndeteksi kesalahan I / O adhedhasar konsistensi sing logis: kaca sing suwek (tandha tangan sing diarepake: 0x ### ####; tapak asline: 0x ### ###) Kadadeyan kasebut sajrone maca kaca (#: #) ing ID database # ing offset ### ing file 'xxxx.mdf'. Pesen tambahan ing SQL Server log kesalahan utawa log prastawa sistem bisa nyedhiyani luwih rinci. Iki minangka kondhisi kesalahan parah sing ngancam integritas basis data lan kudu didandani langsung. Rampungake cek konsistensi basis data lengkap (DBCC CHECKDB). Kesalahan iki bisa disebabake dening akeh faktor; kanggo informasi luwih lengkap, waca SQL Server Buku Online.

ing endi 'xxx.mdf' minangka jeneng file MDF sing diakses.

Kadhangkala sampeyan basis data .MDF bisa uga ditempelake kanthi sukses. Nanging, nalika nyoba nglakokake pernyataan SQL, kayata

PILIH * Saka [TestDB]. [Dbo]. [Test_table_1]

sampeyan uga bakal entuk pesen kesalahan ing ndhuwur.

Tangkapan layar pesen kesalahan:

Penjelasan sing Tepat:

Data ing file MDF disimpen minangka kaca, saben kaca 8KB. SQL Server nggunakake rong mekanisme kanggo mesthekake konsistensi lan integrasi data ing kaca kasebut, yaiku checkum utawa kaca sing suwek. Kalorone opsional.

If SQL Server nemokake kaca sing suwek amarga sawetara kaca data ora valid, mula bakal dilaporake kesalahan iki.

Sampeyan bisa nggunakake produk DataNumen SQL Recovery kanggo mbalekake data saka file MDF sing rusak lan ngatasi kesalahan iki.

File Sampel:

Sampel file MDF rusak sing bakal nyebabake kesalahan:

SQL Server versi File MDF sing rusak File MDF didandani dening DataNumen SQL Recovery
SQL Server 2005 Kesalahan5_1.mdf Kesalahan5_1_fixed.mdf
SQL Server 2008 R2 Kesalahan5_2.mdf Kesalahan5_2_fixed.mdf
SQL Server 2012 Kesalahan5_3.mdf Kesalahan5_3_fixed.mdf
SQL Server 2014 Kesalahan5_4.mdf Kesalahan5_4_fixed.mdf