Nalika sampeyan nggunakake Microsoft SQL Server kanggo masang utawa ngakses file database MDF sing rusak, sampeyan bakal bisa ndeleng macem-macem pesen kesalahan, sing bisa uga mbingungake. Mula, ing kene kita bakal nyoba ndhaptar kabeh kesalahan sing bisa ditindakake, diurutake miturut frekuensi sing kedadeyan. Kanggo saben kesalahan, kita bakal njlentrehake gejalanya, nerangake sebab sing tepat lan menehi file conto uga file sing didandani karo kita DataNumen SQL Recovery, supaya sampeyan bisa ngerteni luwih apik. Ing ngisor iki kita bakal nggunakake 'xxx.MDF' kanggo nyebut sampeyan ngrusak SQL Server Jeneng file database MDF.
Adhedhasar SQL Server utawa pesen kesalahan CHECKDB, ana telung jinis kesalahan sing bakal nyebabake gagal:

    1. Kesalahan alokasi: Kita ngerti data ing file MDF & NDF dialokasikan minangka kaca. Lan ana sawetara kaca khusus sing digunakake kanggo ngatur alokasi, kaya ing ngisor iki:
Jinis Kaca Description
Kaca GAM Simpen info peta alokasi global (GAM).
Kaca SGAM Info peta alokasi global (SGAM) sing dituduhake
Kaca IAM Info peta alokasi indeks (IAM) toko.
Kaca PFS Simpen info alokasi PFS.

Yen kaca alokasi ing ndhuwur duwe kesalahan, utawa data sing dikelola dening kaca alokasi kasebut ora cocog karo informasi alokasi, mula SQL Server utawa CHECKDB bakal lapor kesalahan alokasi.

  • Kesalahan konsistensi: kanggo kaca sing digunakake kanggo nyimpen data, kalebu kaca data lan kaca indeks, yen SQL Server utawa CHECKDB nemokake konsistensi ing antarane konten kaca lan checkum, mula bakal dilaporake kesalahan konsistensi.
  • Kabeh kesalahan liyane: Bisa uga ana kesalahan liyane sing ora kalebu ing rong kategori ing ndhuwur.

 

SQL Server duwe alat internal sing diarani DBCC, sing wis CHECKDB lan KABEH opsi sing bisa mbantu ndandani database MDF sing rusak. Nanging, kanggo file database MDB sing rusak banget, DBCC CHECKDB lan KABEH uga bakal gagal.

Kesalahan konsistensi sing dilaporake dening CHECKDB:

Kesalahan alokasi sing dilaporake dening CHECKDB:

Kabeh kesalahan liyane sing dilaporake dening CHECKDB: