Outlook minangka most klien email sing digunakake ing jagad Windows. Nanging, file data Outlook PST uga rawan korupsi. Ngopo Ing ngisor iki kita bakal nganalisa alasan lan solusi sing cocog.

1. Microsoft ora nyedhiyakake cara sing efektif kanggo nyegah korupsi file PST

Pisanan lan most sing penting yaiku Microsoft ora nyedhiyakake cara sing efektif kanggo nyegah korupsi, kaya ing ngisor iki:

  1. Format file PST dhewe ora duwe fitur anti-korupsi, kayata cathetan pemulihan kaya ing WinRAR .RAR format arsip utawa kaca torrent kaya ing SQL Server Basis data MDF. Kanthi cathetan pemulihan utawa kaca torrent, yen bagean data rusak, gampang dipulihake lan nyuda kemungkinan ilang data 90%.
  2. File PST gampang rusak nalika ukuran file mundhak, lan ora ana mekanisme kanggo nyegah kanthi otomatis. Outlook ora bakal nggunakake macem-macem file kanggo nyimpen data kanthi otomatis nalika ukuran file gedhe. Pangguna kudu nindakake kanthi manual. Lan mesthine, most pangguna ora bakal sok dong mirsani iki. Siji-sijine fitur sing gegandhengan ing Outlook yaiku supaya pangguna arsip email lawas, nanging fitur iki ora nggatekake ukuran file.
  3. Ing Outlook, ora ana fitur cadangan otomatis kanggo file PST. Yen Outlook duwe fitur kaya ngono, mula yen file PST rusak, sanajan ora bisa dibalekake maneh, sampeyan bisa mulihake menyang versi serep awal, sing bakal ngemotost data paling anyar yen nggawe serep saben minggu.
  4. Microsoft nyedhiyakake alat pamulihan file PST gratis sing diarani scanpst, ngiringan karo Outlook. Nanging, mung bisa ndandani file PST kanthi korupsi cilik. Yen karusakan utawa korupsi parah, mula scanpst bakal gagal most saka kasus.

2. Akeh wong sing Nyalah gunakake file PST:

Outlook pancen misuwur saengga ana akeh wong sing nggunakake saben dina. Lan akeh sing nyalah gunakake file PST sing cenderung ngrusak:

  1. Saiki amarga tambah akeh email lan data pribadi liyane, ukuran file PST mundhak kanthi dramatis. Saka pirang-pirang GB ing wiwitan, luwih saka 20GB utawa malah 50GB. Sing luwih gedhe yaiku file PST, mula bakal saya rusak. Praktik sing apik kanggo ngatur data gedhe yaiku dibagi dadi sawetara file PST sing luwih cilik, kayata arsip email lawas menyang file PST sing diarsipake, kanggo mesthekake yen saben file PST ukuran <= 10GB, tinimbang nggunakake file PST sing gedhe banget.
  2. Ana sing bakal mateni komputer nalika file PST isih dibukak dening Outlook, sing uga bakal nyebabake korupsi.
  3. Ana sing bakal nyimpen file PST gedhe ing drive jaringan, sing ora disaranake amarga file PST dhewe ora dirancang kanggo iki. Lan gampang nyebabake korupsi nalika ngakses file PST liwat jaringan.

Info luwih lengkap babagan praktik sing apik kanggo nyegah korupsi file PST bisa ditemokake ing https://www.datanumen.com/prevent-pst-corruption/

Cara Ndandani File PST sing Rusak:

Yen ana korupsi file PST, mula luwih dhisik sampeyan bisa nyoba kanthi gratis scanpst, amarga minangka alat resmi sing diwenehake dening Microsoft kanggo ndandani file PST sing rusak, lan gratis. Yen ora bisa digunakake, sampeyan bisa nyoba DataNumen Outlook Repair.

Cathetan: