File PST Outlook bakal dadi gedhe sawise digunakake sawetara wektu. Sejatine bisa nyuda ukurane kanthi kompak utawa kompres. Ana rong cara kanggo nindakake:

1. Nggunakake Fitur "Kompak" ing Outlook:

Iki minangka cara resmi kanggo kompak file PST gedhe, kaya ing ngisor iki (Outlook 2010):

  1. Klik ing file tab.
  2. Klik Setelan akun, banjur klik Setelan akun.
  3. Ing File Data tab, klik file data sing pengin sampeyan kompak, banjur klik Setelan.
  4. Klik Kompak Saiki.
  5. Banjur Outlook bakal start kompak file PST.

Iki minangka langkah-langkah kanggo Outlook 2010. Kanggo versi Outlook liyane, ana fungsi sing padha. Operasi "Kompak" resmi bakal ngilangi spasi sing digunakake dening item sing wis ilang permanen lan item liyane sing ora digunakake. Nanging, cara iki alon banget yen file PST gedhe.

2. Kompak file PST kanthi manual:

Sejatine sampeyan bisa kompak file PST kanthi manual, kaya ing ngisor iki:

  1. Gawe file PST anyar.
  2. Salin kabeh konten ing file PST asli menyang file PST anyar.
  3. Sawise operasi salinan, file PST sing anyar yaiku a dipadhetake versi file PST asli, amarga barang sing wis ilang permanen lan item liyane sing ora digunakake ora bakal disalin.

Adhedhasar tes kita, cara nomer loro luwih cepet tinimbang metode 1, luwih-luwih yen ukuran file PST gedhe. Dadi disaranake sampeyan nggunakake cara iki kanggo kompak file PST sing gedhe.