Fileku wis mlebu.zip utawa.rar format Kepiye cara ngompres lan ndhelik maneh karo WinZip utawa MenangRAR?

Sampeyan isih bisa ngompres maneh lan ndhelik a.zip utawa.rar ngajukake karo WinZip utawa MenangRAR.

Kanggo MenangZip, tulungana kaya ing ngisor iki:

  1. Start MenangZip.
  2. Pilih "File" -> "Arsip Anyar…"
  3. Pilih jeneng arsip, sing kudu beda karo jeneng sampeyan.zip utawa.rar jeneng file
  4. Pilih ing.zip utawa.rar file kanggo ditambahake ing arsip.
  5. Pilih opsi "Enkripsi file sing ditambahake".
  6. Klik tombol "Tambah"
  7. Ketik sandhi kanggo arsip.
  8. Banjur sampeyan.zip utawa.rar file bakal ditambahake menyang arsip anyar.

Kanggo MenangRAR, tulungana kaya ing ngisor iki:

  1. Start MenangRAR.
  2. Pilih "Alat" -> "Wisaya"
  3. Pilih "Gawe arsip anyar", banjur klik tombol "Sabanjure".
  4. Pilih ing.zip utawa.rar file kanggo ditambahake.
  5. Setel jeneng arsip, sing kudu beda karo sampeyan.zip utawa.rar jeneng file, banjur klik tombol "Sabanjure".
  6. Klik tombol "Set Password" kanggo nyetel sandhi kanggo arsip.
  7. Klik tombol "Rampung", sampeyan.zip utawa.rar file bakal ditambahake menyang arsip anyar.

Cathetan: Wiwit a.zip utawa.rar file wis dikompres, yen sampeyan kompres maneh menyang arsip anyar, rasio kompresi ora bakal dhuwur banget, biasane mung ukuran 1% nganti 2% bakal dikurangi sajrone kompresi kaping 2.