Cara Ndandani File Excel sing Rusak utawa rusak

Nalika file Microsoft Excel .xls, .xlw lan .xlsx rusak utawa rusak amarga macem-macem alasan lan sampeyan ora bisa mbukak kanthi sukses karo Excel, sampeyan bisa nggunakake langkah-langkah ing ngisor iki kanggo ndandani file sing rusak:

Catetan: Sadurunge starkudu prosedur pamulihan data, sampeyan kudu gawe serep file Excel sing rusak asli. Iki most langkah penting sing bakal lali akeh.

  1. Kaping pisanan, Microsoft Excel duwe fungsi ndandani internal. Nalika ndeteksi ana korupsi ing file Excel, mula bakal start Pemulihan File mode lan coba ndandani file kanggo sampeyan. Ing sawetara kasus, yen Pemulihan File mode ora starkanthi otomatis, sampeyan bisa meksa Excel kanggo ndandani file kanthi manual. Contone Excel 2013, langkah-langkah kasebut yaiku:
    1. Ing file menu, klik Open.
    2. Ing kothak dialog Bukak, pilih file sing pengin dibukak, banjur klik panah ing jejere Open tombol.
    3. Klik Mbukak lan Ndandani, banjur pilih cara sing pengin digunakake kanggo mbalekake buku kerja.
    4. Pilih Repair pilihan yen sampeyan pengin mbalekake data sabisa saka file sing rusak.
    5. If Repair ora bisa digunakake, banjur gunakake Data Ekstra kanggo nyoba ngekstrak angka sel lan formula saka file kasebut.

    Prosedur pemulihan beda kanggo macem-macem versi Excel.

    Adhedhasar tes kita, cara 1 umume digunakake kanggo kasus nalika korupsi ana ing buntut file. Nanging ora bakal bisa digunakake nalika ana korupsi ing header utawa tengah file.

  2. Yen cara 1 gagal, isih ana sawetara cara kanggo ndandani file Excel kanthi manual karo Excel, kalebu nulis makro VBA cilik, sampeyan bisa nemokake informasi luwih lengkap ing https://support.microsoft.com/en-gb/office/repair-a-corrupted-workbook-153a45f4-6cab-44b1-93ca-801ddcd4ea53
  3. Uga ana alat gratis saka pihak katelu sing bisa mbukak lan maca file Microsoft Excel, kayata,

    Kadhangkala nalika Excel gagal mbukak file sampeyan, alat kasebut bisa uga bisa mbukak kanthi sukses. Yen ngono, sawise file Excel dibukak, sampeyan mung bisa nyimpen minangka file anyar sing bakal bebas kesalahan.

  4. Kanggo file xlsx, sejatine kalebu klompok file sing dikompres Zip format file. Mula, terkadang, yen korupsi mung disebabake dening Zip file, banjur sampeyan bisa nggunakake Zip alat ndandani kayata DataNumen Zip Repair kanggo ndandani file, kaya ing ngisor iki:
    1. Nganggep file Excel sing rusak yaiku a.xlsx, mula sampeyan kudu ganti jeneng dadi a.zip
    2. nggunakake DataNumen Zip Repair kanggo ndandani a.zip lan nggawe file tetep a_fixed.zip.
    3. Ganti jeneng a_fixedzip bali menyang a_fixed.xlsx
    4. Nggunakake Excel kanggo mbukak a_fixed.xlsx.

    Sampeyan isih bisa ngelingake nalika mbukak file tetep ing Excel, aja lali lan Excel bakal nyoba mbukak lan ndandani file sing tetep. Yen file bisa dibukak kanthi sukses, sampeyan mung bisa nyimpen isine menyang file tanpa kesalahan liyane.

  5. Yen kabeh cara ing ndhuwur gagal, sampeyan kudu nggunakake DataNumen Excel Repair kanggo ngatasi masalah kasebut. Bakal mindai file sing rusak lan nggawe file tanpa kesalahan anyar kanthi otomatis.