Apa sing dadi cookie?


Cookie minangka potongan teks sing dikirim situs web menyang browser lan disimpen ing terminal pangguna, sing bisa uga komputer pribadi, ponsel, tablet, lsp. File-file kasebut ngidini situs web ngeling-eling informasi babagan kunjungan sampeyan, kayata basa lan pilihan sing disenengi, sing bisa nggawe kunjungan sabanjure luwih gampang lan nggawe situs luwih migunani kanggo sampeyan. Cookie duwe peran penting banget kanggo nambah pengalaman pangguna ing web.

Kepiye cara digunakake cookie?


Kanthi browsing situs web iki, sampeyan nampa manawa kita bisa nginstal cookie ing mesin lan menehi informasi babagan:

  • Informasi statistik babagan panggunaan web ing pangguna.
  • Format akses web sing disenengi saka piranti seluler.
  • Telusuran paling anyar liwat layanan web lan layanan pangaturan data.
  • Informasi babagan iklan sing ditampilake pangguna.
  • Sambungan data menyang jaringan sosial kanggo pangguna, ngakses Facebook utawa Twitter.

Jinis cookie sing digunakake


Situs web iki nggunakake tempo lororarcookie s cookie lan cookie sing terus-terusan. Cookie sesi mung nyimpen informasi nalika pangguna ngakses Web lan cookie terus-terusan sing disimpen ing data terminal kanggo diakses lan digunakake ing luwih saka siji sesi.

Cookie teknis: iki ngidini pangguna navigasi liwat situs web utawa aplikasi lan nggunakake macem-macem pilihan utawa layanan ing kana. Contone, kanthi kontrol lalu lintas lan komunikasi data, kanggo ngenali sesi, ngakses bagean Web sing diwatesi, lsp.

Kustomisasi cookie: iki ngidini pangguna ngakses layanan kanthi sawetara fitur umum sing wis ditemtokake ing terminal, utawa setelan sing ditemtokake pangguna. Contone, basa, jinis browser sing sampeyan akses menyang layanan, desain konten sing dipilih.

Cookie analisis statistik: iki ngidini ngawasi lan analisis prilaku pangguna ing situs web. Informasi sing diklumpukake liwat cookie kasebut digunakake kanggo ngukur kegiatan situs web, aplikasi utawa platform lan profil pandhu arah pangguna situs kasebut, supaya bisa ningkatake layanan lan fungsi pangguna.

Cookie Pihak katelu: Ing sawetara kaca web sampeyan bisa nginstal cookie pihak katelu ngidini sampeyan ngatur lan ngapikake layanan sing ditawakake. Contone, layanan statistik Google Analytics.

Pateni Cookie


Sampeyan bisa mblokir cookie kanthi ngaktifake setelan ing browser sing ngidini sampeyan nolak setelan kabeh utawa sawetara cookie. Nanging, yen sampeyan nggunakake setelan browser kanggo mblokir kabeh cookie (kalebu cookie penting) sampeyan ora bisa ngakses kabeh utawa bagean situs utawa situs web liyane sing sampeyan kunjungi.

Kajaba cookie penting, kabeh cookie bakal kadaluwarsa sawise sawetara wektu.