Gejala:

Nalika nggunakake Microsoft Access kanggo mbukak file database Access sing rusak, sampeyan bakal ndeleng pesen kesalahan ing ngisor iki (kesalahan 53):

File ora ditemokake

Screenshot gambar kaya iki:

Elinga judhul pesen kesalahan yaiku "Microsoft Visual Basic for Application", mula ana kesalahan sing disebabake amarga file VBA ora ditemokake.

Klik tombol "OK", sampeyan bakal entuk pesen kesalahan sabanjure (kesalahan 29081):

Basis data ora bisa dibukak amarga proyek VBA sing ana ing kana ora bisa diwaca. Basis data mung bisa dibukak yen proyek VBA pisanan dibusak. Mbusak proyek VBA mbusak kabeh kode saka modul, formulir lan laporan. Sampeyan kudu nggawe cadangan database sadurunge nyoba mbukak basis data lan mbusak proyek VBA.

Kanggo nggawe salinan serep, klik Batal banjur gawe salinan serep database sampeyan. Kanggo mbukak basis data lan mbusak proyek VBA tanpa nggawe salinan serep, klik OK.

or

Proyek Visual Basic for Applications ing database rusak.

Screenshot katon kaya iki:

Yen sampeyan terus kanthi ngeklik tombol "OK" supaya Access mbukak basis data lan mbusak proyek VBA, sampeyan bakal entuk pesen kesalahan kaping telu (kesalahan 29072), kaya ing ngisor iki:

Microsoft Access ndeteksi korupsi ing file iki. Kanggo nyoba ndandani korupsi, luwih dhisik nggawe salinan file. Klik tab File, arahake Ngatur banjur klik Compact and Repair Database. Yen sampeyan saiki nyoba ndandani korupsi iki, sampeyan kudu nggawe file iki utawa mulihake saka cadangan sadurunge.

Screenshot katon kaya iki:

ra ono isine

tegese Microsoft Access ora bisa mbukak basis data.

Penjelasan sing Tepat:

Database Akses kesehatan asli ora ngemot proyek VBA babar pisan. Nanging, amarga ana korupsi, Access bakal nimbang file database sing rusak ngemot proyek VBA lan nyoba mbukak. Sawise gagal mbukak file, bakal nampilake pesen kesalahan ing ndhuwur, sing rada mbingungake amarga file asli ora ngemot proyek VBA babar pisan.

Siji-sijine solusi yaiku nggunakake produk DataNumen Access Repair kanggo ndandani file MDB lan ngatasi kesalahan iki.

File Sampel:

Sampel file MDB rusak sing bakal nyebabake kesalahan. mydb_7.mdb

File kasebut didandani karo DataNumen Access Repair: mydb_7_fixed.mdb