Gejala:

Nalika nggunakake Microsoft Access kanggo mbukak file database Access sing rusak, sampeyan bakal ndeleng pesen kesalahan ing ngisor iki (kesalahan 9505):

Microsoft Access ndeteksi manawa basis data iki ana ing negara sing ora konsisten, lan bakal nyoba nemokake database kasebut. Sajrone proses iki, salinan backup database bakal digawe lan kabeh obyek sing wis pulih bakal dilebokake ing basis data anyar. Akses banjur bakal mbukak database anyar. Jeneng obyek sing ora bisa dibalekake maneh bakal dilebokake ing tabel "Kesalahan Pamulihan".

Screenshot gambar kaya iki:

Sampeyan bisa ngeklik tombol "OK" supaya Akses ndandani database. Yen Microsoft Office Access gagal ndandani database sing rusak, bakal nampilake pesen kesalahan ing ngisor iki (kesalahan 2317):

Basis data 'xxx.mdb' ora bisa didandani utawa dudu file database Microsoft Access.

ing endi xxx.mdb minangka jeneng database Access sing rusak.

Screenshot katon kaya iki:

tegese Microsoft Access wis nyoba sing paling apik nanging isih ora bisa ndandani file kasebut.

Penjelasan sing Tepat:

Kesalahan iki tegese mesin Access Jet bisa ngenali struktur dhasar lan definisi penting saka database MDB kanthi sukses, nanging nemokake sawetara inkonsistensi ing definisi tabel utawa data tabel.

Microsoft Access bakal nyoba ndandani database lan ndandani inkonsistensi. Yen definisi tabel sing penting kanggo kabeh basis data ora bisa didandani, bakal ditampilake sing kasebut ing ndhuwur "Database 'xxx.mdb' ora bisa didandani utawa dudu file database Microsoft Access." kesalahan lan mateni operasi mbukak.

Sampeyan bisa nyoba produk DataNumen Access Repair kanggo ndandani file MDB lan ngatasi kesalahan iki.

File Sampel:

Sampel file MDB rusak sing bakal nyebabake kesalahan. mydb_5.mdb

File kasebut didandani karo DataNumen Access Repair: mydb_5_fixed.mdb