Ana akeh sebab sing bakal nyebabake file MDB Akses sampeyan rusak utawa rusak. Kita diklasifikasikake dadi rong kategori, yaiku, alasan hardware lan alasan piranti lunak.

Alasan Hardware:

Kapan hardware sampeyan gagal nyimpen utawa ngirim data database Akses, basis data kasebut bakal rusak. Umume ana telung jinis:

  • Gagal Piranti Storage Data. Contone, yen hard disk duwe sawetara sektor ala lan file MDB Akses disimpen ing sektor kasebut. Banjur sampeyan mung bisa maca bagean saka file MDB. Utawa data sing sampeyan maca salah lan kebak kesalahan.
  • Piranti Jaringan sing salah. Contone, database Akses dununge ing server, lan sampeyan nyoba ngakses saka komputer klien, liwat link jaringan. Yen kertu antarmuka jaringan, cables, router, hub lan piranti liyane sing nduwe link jaringan duwe masalah, mula akses adoh saka database MDB bisa uga rusak.
  • Gagal Ganti. Yen gagal listrik nalika sampeyan ngakses database MDB, bisa uga file MDB sampeyan rusak.

Ana macem-macem teknik kanggo nyegah utawa nyuda korupsi database Akses amarga masalah hardware, kayata UPS bisa nyuda masalah kegagalan listrik, lan nggunakake piranti hardware sing dipercaya uga bisa nyuda kemungkinan korupsi data.

Alasan Piranti Lunak:

Uga akeh korupsi database Akses amarga ana masalah sing gegandhengan karo piranti lunak.

  • Pamulihan Sistem File sing salah. Sampeyan bisa uga ora dipercaya manawa pamulihan sistem file bisa nyebabake korupsi database Akses. Nanging nyatane, kadang-kadang nalika sistem file sampeyan rusak, lan sampeyan nyoba nyewa alat pamulihan data utawa ahli kanggo mbalekake file MDB sing ana, file sing dibalekake isih rusak, amarga:
    • Amarga bencana sistem file, sawetara bagean file database MDB asli yaiku lost permanen, utawa ditimpa data uwuh, sing nggawe file MDB pungkasan ora lengkap utawa ngemot data sing salah.
    • Alat utawa ahli pamulihan ora duwe keahlian sing cukup kanggo ngoleksi sawetara data sampah lan nyimpen minangka file kanthi ekstensi .MDB. Minangka file .MDB sing diarani ora ngemot data database akses sing bener, mula ora ana gunane.
    • Alat utawa ahli pamulihan wis nglumpukake pamblokiran data sing bener kanggo file MDB, nanging ora nggabungake kanthi urutan sing bener, sing uga nggawe file MDB sing pungkasan ora bisa digunakake.

    Mula, yen ana bencana sistem file, sampeyan kudu nemokake alat / ahli pamulihan data sing apik kanggo mbalekake file database MDB. Alat / ahli sing ala bakal nggawe kahanan dadi luwih parah tinimbang luwih apik.

  • Virus utawa Piranti Lunak Mbebayani Liyane. Akeh virus, kayata Trojan.Win32.Cryzip.a, bakal nginfeksi lan ngrusak file MDB Akses utawa ora bisa diakses. Disaranake banget nginstal piranti lunak anti-virus bermutu kanggo sistem database sampeyan.
  • Tulis Abort Operasi. Ing kahanan normal, sampeyan kudu metu saka anggun kanthi nyimpen kabeh pangowahan ing database MDB banjur klik "Exit" utawa menu "Tutup". Nanging, yen Access dipateni kanthi ora normal nalika sampeyan mbukak lan nulis menyang database MDB, mula mesin database Jet bisa menehi tandha basis data minangka tersangka utawa rusak. Iki bisa kedadeyan yen kegagalan listrik sing kasebut ing ndhuwur kedadeyan, utawa yen sampeyan metu saka Akses kanthi ngeklik "Pungkasi Tugas" ing Windows Task Manager, utawa yen sampeyan mateni komputer tanpa ngilangi Akses lan Windows kanthi normal.

Gejala Database Akses Rusak:

Kanggo referensi sampeyan, kita wis nglumpukake dhaptar kesalahan nalika ngakses file MDB sing rusak.

Ndandani Database Akses Korupsi:

Sampeyan bisa nggunakake produk sing menang penghargaan DataNumen Access Repair kanggo pulihake database Akses sing rusak.

Cathetan: